Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.347
    Допаѓања:
    28.376
    Добар ден.
    Не сум пишала,ама ве читам нон стоп.
    Чесен пионерски збор (fingers)
    Секој ден ни е ист,стани,касни,просуреди,излези,врати се,заспиј се,ручек,низ дома,на работа,врати се и се така во круг:drunk:
    Среќни родендени на сите што славеа,и на сите болни побрзо оздравување.
    И синко помина со грипот,спушти на гради па инхалации,антибиотик,супи,чаеви избегнавме лежење на детско оделение:whew:

На vitamina, mal.ecka, emkaemka и 22 други им се допаѓа ова.
  2. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.883
    Допаѓања:
    34.294
    :hai:.
    Ме нема нема и оп еве ме пак тука. Редовно ве читам но немам што да ви пишам, освен да си покукам од малиот ниту јаде ниту спие еден период што го има фатено „леле мајко држ ме недај ме!“
    За се нешто е ау ау бау бау само плаче и се дере, живците ми се на ниво нула:@.
    А на сево ова мајка ми ајде бе дете е ти знаеш колку повеќе си била немирна од него......
    Денес добро се прошетавме со мали убаво временце но за разлика од вчера малку е поладно.
    Сакам лето, море и плажа:sun::sun::sun::sun:.
    Сакам кога е мм тука да уживам во неговиот мирис.
    Знам дека многу нешта сакам аама се нема од еднаш.... (lalala)(lalala)(lalala)(lalala).

Ќе ставам кафе повелете кој е за:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:.

На vitamina, mal.ecka, emkaemka и 24 други им се допаѓа ова.
  3. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Ако ми веруваш секој втор ден сум кај него и дури сабајле ми даде салбутамол
    Предходно само со онај растворот инхалирав
    Ова за бебуш,момата плус сируп и капки пие

4. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Znam i te razbiram, na ist princip rabotat i tuka, cekat samo po sebe da pomine, a ne e sekogas taka.
    Jas vekje nauciv se, stanav pola doktor posle se sto imam proziveano.
    Stom pocnyva da kasla odma maska Aerolin, ako prodolzuva i gledam povekje kasla so slajm davam plys Flixotide.
    Za 1 nedela mine. A doktorite ne gi reckam vekje, sama si baram sto treba, za srekja ne mi se sprotivstavuvaat i do sega ne sum zgresila so moite dijagnozi i lekovite sama si gi kazuvam, oni samo mi prepisuvaat ako ide na recept nesto.
    Instinkt sledi i nikoj ne slusaj.

На Skorpija989, SummerGirl, gjoker4e и 5 други им се допаѓа ова.
  5. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    154.352
    Kalias што е Аеролин? Претпоставувам дека е усто со Вентолин според имево ама е друга фирма.
    @Mari* да оздравете побргу, антибиотик претпоставувам не ви дадоа? Тоа течноста е физиолошки само колку што гледам.Не знам што е подобро, дали таму што ве оставаат се само да мине или пак овде што често даваат антибиотик, не толку често како порано ама пак.
    Знам странци што од тука си купуваат амоксиклав и сл.кога си одат по дома (пример за една австријка) зошто таму е мисловна именка изгледа да земе рецепт и да купи.
    И јас сум крш, ме плаши децава да не фатат а како да ги трнам од мене не знам. Големиов се врати од скијање и др ден почна многу да кашла. Го оставив дома 2 дена, чај бел слез, др чаеви и генерално мн течности и се смири. Он си е на флексотиде ионака цело зимо, треба да правиме контролен тест да ми кажат дали е време да направи пауза. Добро ја мина зимава ама ме јаде јанза дека е на терапија толку време, никако не си :doh:.
    Офф па за болештии, врти сучи муабетиве тука ни се сведуваат.
    Ај да свртам тема, се спремаме за роденден на синко, торта нарачана, гардериба имаат уште да помине се убаво :). Замислата ни беше диско парти, се надевам дека ќе соработуваат и нема да се сведе само на трчање и урлање, сепак се поголемке.
    Го одспав цело попладне ама пак ми се спие, настинкава и тилолхотот си го прават своето.
    Добра ноќ

На emkaemka, Ano, azelea и 16 други им се допаѓа ова.
  6. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    33.256
    Добро утро.
    Кафенце од мене најако за да можам да го започнам денов. download.jpg

Ѕверчево сношти заспа во 9,ама до догаш душата ми ја исцеди скроз.Не сакаше да излези од корито сето лом направи испрска насекаде,па не ме оставаше и пампер да ставам со триста маки спеав.
    Мм имаше закажано на стоматолог во 7:30 да вади заб умник.
    Му се јавив еднаш ама не се разбравме и си помислив заминат е кај другар му во близина живее.Му ѕвонам по еден час да испазари нешто кога ќе си иди и ми веле:
    Уште се мачиме со забот.
    Гнасни корења има,Само синко да не е како него во забите.Три и пол сати го ваделе не фатила анесезијата ,после по дежурна аптера за апчиња.дури си дојде полноќ фатиКога го видов отечен како од операција да излегол.Цела ноќ не сме спиени го слушам како лелека ,офка.

Синко во 6 се разбиди утоп жива вода прокиснат.Го преслеков и некако призаспа. Мм замина работа,а јас никако неможев да заспијам.

Толку мајки ѕверов мој се разбуди...

Убав ден на сите

На mal.ecka, emkaemka, Belabelinakinder и 19 други им се допаѓа ова.
  7. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Screenshot_2018-03-15-08-53-39.png

На M&M и Mari* им се допаѓа ова.
  8. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Здраво мајки
    Како сте?
    Ние сме ок.Вчера ги земавме резултатите на малото се е во ред не е алергичен на ништо.Значи се е ок.Док.ми рече ако уште еднаш му се случи така да и се јавам и да го носам Ск кај неа.
    Големиот вчера беше со мајка ми цел ден си играл копал и синоќа ги избањав и заспаа.
    Се ближи роденденот на големиот наредната недела е .Се мислам неколку деца има и најблиските во игротека.Не ми се мн јасни тие работи како одат но ќе одам деновиве да се распрашам.
    Ново и ништо се по старо досадно и чекам време да помине да си дојде мм.Сега мжни испратил некои работи ќе чекаме деновиве да ни стигнат.Меѓу кои и едно багерче големо за копање со се по него,тоа за големиот.Им кажува на сите што му пратил тато.
    Еве го сега надвор трча со едно големо комшиско дете ќе одам да проверам.Ајде убав ден...

На mal.ecka, emkaemka, elcezelce и 18 други им се допаѓа ова.
  9. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.883
    Допаѓања:
    34.294
    Утро...
    Денес станавме веднаш за работа се фативме со малиот запна да месиме тесто ајде и тоа направивме после му текна да чистел плачеше да му дадам спреј за прозори бришење (читај вода наполнето шише).;)
    Исчисти се демек јас одам по него и бришам тој прска ли прска,меѓувреме ставив зеќемчукот и фиде супа сварив си земав тањирче и лажиче мало демек јас ќе јадам и го гледам синко среќен доаѓа до мене и ми вели ,,- маамаааа гуууннн" го земав и почнв да го ранам прв пат без да го молам(fingers) си изеде се значи полно танирче супа!
    Еве го сега гледа цртани а јас пак за денес второ кафе пијам сеуште не сум појадувана(facepalm) а будна сум од 6 часот. Планирам да слабеам додела маже дојде морам да симнам барем 2-3кг си се осеќам како да сум балон.
    Денес планираме надвор да го поминеме поголем дел од денот во двор да си играме со мали најново и најинтересно му е дечкото да копа со лопатките во песокот.:)
    Инаку правевме инхалации 3 дена само со физиолошки дека и дека е подобар ама ме нервира многу лошо кашла а на лекар не ми се носи оти многу врие од вируси. Ај си викам нормално е да кашла ако прдолжи вака во понеделник ќе морам да го носам.
    Ајде мајки убав ден имајте :*.

На mal.ecka, emkaemka, elcezelce и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Две Принцези

Две Принцези Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    377
    Убав ден мамички FB_IMG_1521104657738.jpg

На mal.ecka, emkaemka, elcezelce и 24 други им се допаѓа ова.
  11. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.720
    Допаѓања:
    38.261
    Нас од утро не фатила некоја мрза, едниот на лаптоп другиот(јас) со тел во рака и само се прашуваме дали ќе одиме во град, или ќе чистиме :) Се си мислам првото ќе биде. Ручек не правам денес, ќе се јадат печени пиперки, домат и биено сиренце. Јас сум на овошје денес.
    Немам што да пишам, ве поздравувам сите!

На mal.ecka, emkaemka, elcezelce и 14 други им се допаѓа ова.
  12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.753
    Допаѓања:
    38.563
    Здраво женски!

Рано станата. Уште од 7 и 10. Однесов деца, па дремам на форумов и слушам музика. Ќе одам да испазарам нешто и после ќе чистам. Смачено ми е од чистењево. Децава секој ден растураат. Вчера се изнашетав. А и се подновив со фармерки и два пара салонки.

Поздрав женски. Се читаме подоцна. :hug:

На mal.ecka, emkaemka, elcezelce и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Поминав само да ве поздравам мајки.
    Овде како допрва зима да доаѓа, дожд си врне, температури под 0.
    Таков ќе бил и викендов :| што значи пак дома ќе се седи.
    На такво време друго чаре нема, ќе месам по се изгледа некое тесто па ќе имаме занимација со синко :)
    Туку, и тој се жали на болка во стомакот, ми бара сируп самиот, душички се измачија и децата цела зима.

Нека си оди веќе зимата, заедно со сите вируси!!

Побрзо опоравување на сите болни дециња!

На mal.ecka, emkaemka, elcezelce и 18 други им се допаѓа ова.
  14. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.899
    Допаѓања:
    34.104
    Здраво мајки.

Има ли крај на болестите веќе? До кога вака? Ми иде да избегам некаде и дете и маж да оставам. Ставете ме во вечно ненаспаните.Кашлицата вчера вечер и беше толку интензивна што кашлаше на 15 мин. Помош имам ама понервозна и поуморна сум. Се е на мене. Старците неможат да дигат тешко . Мајка ми е оперирана од кила и имаше рак на матка, а татко ми минатиот месец си го пукна рамото.А и стари 78 со 71 година се. Мм не помага оти имам помош , а ќерќа не сака во никој да спие само во мене. Станав во 7 да ја носам на градинка со цел кога ќе си дојдам да спијам до 11:30 , ама кашлаше многу и не ја пуштив. И неа ја разбудив за џабе ,а и мене:@
    Мајка ми секој ден ми брои колку пати станувам за малата демек ја лажам нели:envy:
    Туку доста се жалам ќе ви пушам кога ќе имам што да кажам само ширам негативни вибрации.
    Побрзу оправување на болните дечиња и сила на мајките:hug:

@kallias туку салбутамолот како што јас имам читано е многу јак и може да предизвика оштетување на срцето. Во упатството пишува дека нус појавите можат да се појават и по 2 недели од престанокот на користење.И јас малата ја инхалирам со него некогаш ако не се трпи кашлицата. Ама многу ми е страв.Некогаш не ни помага.

Убав ден мајки.

На mal.ecka, emkaemka, elcezelce и 20 други им се допаѓа ова.
  15. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Добар ден и од мене.
    Малото спие, јас раскренав низ дома, пуштив машина и сега гледам серија на Фокс :D
    Ручек нема, а нема ни во фрижидер нешто за спремање:D ќе се јаде што се стигне бидејќи одиме на пат во 6.
    Ќе сварам едни макарони за малово, а уствари може и за мене и мм истото. Ете решив :inlove:
    Деновиве не знам колку таан со мед изедов (facepalm) а таман си ја средив линијата. Сакам да почнам да вежбам и секој ден викам ајде од утре ама тоа утре никако да дојде. Ајде од утре се надевам.

На mal.ecka, elcezelce, emkaemka и 16 други им се допаѓа ова.
  16. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Побрзо оздравување на сите дечиња па и на моето :(
    Значи во саботата ништо не му беше, стануваме неделата сабајле бебе кашла се корни од кашлање ама не обично кашлање туку исто како стар човек и заплачуваше од толку многу кашлање, очигледно беше дека го болат градите, потоа почна и носето да му течи. Ноќта одвај ја поминавме несакаше да спија, многу плачеше и викаше ама премногу :( го заспав дури во 1 по полноќ и тоа во релаксатор и јас сум заспала на под до релаксаторот па сега уште се ме боли, се преместивме В кревет во 5 сабајлето и поспавме до 9. Во понеделникот направивме термин бевме кај матичната и плус таму се изначекав на закажано 2 сати. Ни даде сируп Проспан и вчера бевме пак на контрола малку е подобар. Следна контрола почеток на Април, сирупот уште утре и ќе го прекинеме, се надевам нема да се повтори ова повеќе.
    Инаку вчера беше убаво времето па се изнашетавме.
    Сабајле станавме во 9 па доручек, го оставив малку во дубак за да направам ручек под средив малку и после му пуштив малку цртани и во 12 го легнав си заспа и еве го уште спија, си се изнаспа 3 сати. Ручек му направив и на бебе го чекам да стани и да го изблендирам. Му направив батат, карфиол, брокула и тиквица, можеше и кромид да ставам ама заборавив сега дури ми текна. Среќа не ми одбива јадење дури е болен, се радувам за тоа.
    Треба да резервирам карта за МК ама се некако одложувам, не ми се оди без мм ама мора :doh:
    Ќе пишував уште ама немам батерија. Убав ден мајки :f:

На ma4e1311, mal.ecka, elcezelce и 20 други им се допаѓа ова.
  17. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Ne postoi lekarstvo sto nema nus pojavi, znaci site lekarstva imaat nus pojavi i sekako ako se koristi non stop, znaci postojano, sto i da e, mislam deka kje ima negativni posledici.

На Две Принцези, Mari*, gjoker4e и 3 други им се допаѓа ова.
  18. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Здраво од мене!
    Денот си отиде, јас конечно да седнам и да ве прочитам што сте пишале и какво ви било денчето!
    Денес бев вредна, освен ручек и облека пеглање (ова ми е секојдневие), стигнав и купатило да исчистам, кујна да пребришам, правосмукалката освен за заспивање бебе ја искористив и за нејзината вистинска намена, бришев прашина... Ама ми плачи домот за една гооолема генералка, пролетна, предвелигденска. Се плашам дека нема да биде оти кој ќе ми го чува бебо???
    А бебо денес цел ден спие... се буди, цицка и пак заспива! И навечер убаво спие, само едвај се заспиваме, додуша за нијанса полесно заспа синоќа од претходните ноќи.
    Дадичката е на гости кај моите, нека поигра таму со внуците, ММ зафатен како и обично, па јас сама си го терам и овој ден како и сите наредни и претходни!

Инаку и ова да кажам, моја блиска ме откри која сум :o (поздрав В...е) , изгледа недоволно се потрудив за да си сочувам анонимност! Ама ако, ценам што ми кажа дека ме препозна :hug:

И така, убава ви вечер на сите!

На mal.ecka, Skorpija989, Monella и 27 други им се допаѓа ова.
  19. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Добровечер, мајки. Не пишувам многу, но ја читам темава редовно. Денес одмарам од домашни обврски(чистење, перење, готвење), само со бебуш си се занимавам, си играме и така. Сега вади заби и е нервозна многу, се става во уста и цуцла и играчки. Има ноќи кога се буди повеќепати, но тоа е, ја мачат запчињата.
    Имајте убава вечер :)

На mal.ecka, Skorpija989, Ava.84 и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Добра вечер мајки

Сите спијат па и јас да шкртнам нешто

Ќерка е далеку подобро, и помогнаа капките што ги пие, салбубронх
    Весела, си игра, кашла уште ама не толку често и не звучи така страшно

Синко ми се чини полошо е,@kallias после колку дена дава салбутамолот резултати? Два дена инхалирам и синко уште толку се затна,кога дише го слушам во другата соба колку хрчи :envy:
    За него се плашам многу,многу е мал,греота ;(
    Одбива и да цица, и ад не пие многу сега па и за тоа се секирам :(

Деновиве последно нешто за што размислувам е неспиењето
    Само да оздрават па не мора никако да спијам
    Толку ми е мака што се болни неможам да ви опишам

Ново си имам золва :inlove: и многу ми е мило за девер ми и неа
    Се венчаа скришум заради што не ја сакаат неговите ама аку, битно да се среќни тие

Друго си се подновивме со гарнитура, маса,теписи....
    Имам уште доста да купувам ама прво да се преселиме
    Не сакам да купувам на жими мајка

Тоа е мајки,имам уште многу да пишувам ама подобро да легнам и јас
    Добра ви ноќ :*

На Bozica1980, ma4e1311, M&M и 27 други им се допаѓа ова.