Инаку, мене ме фаќа некоја незнам зимско пролетна депресија,се ме нервира,не можам сама да се трпам.А и пмс ме мава.И нормално,нервозна мајка нервозни деца.Се се писка,се плаче.Мм како светот утре да ќе се распадне или ќе избие војна,само трча да работи.Знам дека требаат пари,но не сме до толку.Фала му на Бога,има досега за се.Не за некои луксузи,но доволно е.Некогаш си мислам,дека едноставно не сака да е дома во овој период додека растат децава.Проодување,заби,школо,домашни.Ве читам некои колку ви помагат дома и искрено ви завидувам.Јас треба да паднам во несвест за да се свести,на пример вчера и завчера навечер буквално паѓав,па се сетил барем садови да нареди во машина. Големиот беше настинат,со воспалено грло и кашлица,дежурање ноќе.Секогаш по болест на деца јас легнувам малаксана.Може од преголем стрес,незнам.Затоа денес,зедов изгледав еден филм,читав книга. Навечер кога станува малово некогаш осеќам недостаток на воздух. Тоа е.Секодневие исто. Извинете на негативност,осеќам дека само се жалам...
Добро утро, кафето од мене денес  , бебе станато од 7 весело насмеано му се игра мислиш се преспал, а одвај го заспав во 11 ипол ноќеска, а стануваше на секој саат ако не и почесто јас незнам од каде ја црпи оваа сила детево Денес денов не ветува многу по се изгледа дома ќе се седи. Бебе вика одам убав ден на сите
Fala @elcezelce za kafenceto Ete go ne jadenjeto, 37.5 temp nokjeska, prevrtuvanje, cvilenje, voda od noseto i kivanje celo sabajle. Zabi li se, iako @Annath rece od zabi temp ne moze da e, sto li e ne znam. Mm e raskaslan, vo gradinka decinjata so voda od nose recisi site bea, a moevo lazi pa posle race vo usta... Ne znam sto da recam samo neka pominuva. Place za se nesto. Davam sirup vriska, davam sok od portokal isto, sprej vo nose isto. Maka izgleda si ima jadno detence. Ne sme spieni asalno ni dvajcata, ama svezi sabajle mislis 12 h bez budenje sme gi prespale. Odam doruceci ruceci da stavam, dodeka bebe gleda crtani, posto vika mamo na cel glas ako me nema. Ubav den mami!
Добро утрооо. Куп врапци гледам на тераса. Стандард. Јас им ставам за јадење маж иде зад мене и вели доста збирам животни. А тек Боб не сум му го претставила (ново маалско куче) Збори а ист ко мене е... Бебе заспа рано. Претходно го инхалирав многу кашла ама ко да повраќа кога ќе се закашла вади звук. Не планирам да го носам на лекар дур си игра и јаде нормално. Ако не дај боже клапне онда тогаш ќе одиме. Вака знам што да правам не ни е прв пат. Мислам ако спушти на плуќа ќе се познае.. @Annath @joy1 или грешам? Нема температура не тече нос само кашла . највеќе кога спие преку ден чат пат.. Друго ново нема. Маж вчера слободен денес на работа .. Вчера бевме кај моите ми текна на едни штикли што никад ги немав носено и правец да си ги земам. На крај не ги ни најдов којзнае кај сум ги збутала Ме изиритира фактот што веќе се осеќам како гостин таму и некако ко ... хмм како да кажам. . она чуство како на гости .. кога знаеш дека у туѓа фиока не се фаќа. На гости е нормално ама за твојот поранешен дом.. не знам. Не очекував.. Ама тоа е . Наскоро ќе имаме наш дом. Конечно ќе се тргнеме од кирии и раат ќе можам да тргнам некој денар на страна за сРансВото кое го планираме кога дете ќе наполни 3 год. Овде веќе не се седи во државава. И така мајки. Ве поздравувам и да пуштам ручек за дете. Убав ден
Се познава ако спушти на плуќа, ептен свири тогаш, нема утка. Ако е весело детето, не го м'кни по лекари.
Добар ден женЦки. Кај нас едно ветриште северно мислиш ќе те заледи ,а има и сонце ама не е за надвор. Си купив пред некој месец машинка за тестенини за јуфка да си правам и да има на малата со млекце да и правам.Ама немав време да сукам т.е мелам.Па вчера со мајка измелив некоја коричка. Малата не сака и не сака да проба Денес може некои кифли или зелник ќе правиме. Од тоа малите вирусчиња од малата и старците ми се болни.Цело зимо не се раболиле ама од малата одма настинаа и пак велат не не од неа Туку @emkaemka и мојата е скоро 20 месеци како зетко на tutifruti ми помага да ги извадиме садовите од машината, од торбата за пазарување ,брише маса со влажна, ама кога ќе порасне и кога ќе може кој знае не верувам дека толку ќе помага @M&M среќен роденден на синот жив и здрав, голем да расти и да ве радува @Mari-Ja не дека го подреков детето туку и мојата така може и 3 дена ништо да не јаде пред да покаже дека е болна. Уште малку ќе помине зимата и ќе одмориме од болешкиве. Од заби неможе тт имам слушано и други стоматолози сите го велат истото како ана.Побрзу оздравување Хев а најс деј.
Ме нема подолг период, се бафтав по лекари, правев биопсија. И во тие моменти сфакаш колку е животот скапоцен, но не за мене, туку за она суштество кое зависи од мене-ќерка ми. Се молев на Господ да бидат добри реѕултатие да бидам здрава за неа, да ја израснам барем(добро тука анксиозноста и депресијата си го направија своето). Сепак пак ќе мора операција да правам, а лекарот што ми правешее биопсија ми рече кој и да ми прави, мора да е внимателен баш охрабрувачки зборови. Сега и затоа ми е страв , иако е како велат рутинска операција. Денес не врне,ќе шетнеме со ќере. И така, да се надевам дека се ќе биде добро. постои една изрека која во тешки моменти си ја повторувам -Господ ќе те стави на секакви искушенија, само не на оние на кои не им си дораснат и кои не можеш да ги издржиш Со истата изрека ве оставам и ви посакувам убав ден
Здраво мајки! Студено неделно утро, додуша цела недела е таква а богами и наредната бар мене ми се така чини, белким грешам. Децата од прозори гледаат, сакаат надвор ама тешко. Инаку да се каже добри освен бронхотот што не ремети. По толку настинки и кашлање знам веќе кога е спуштено на плуќа, тешко диши, градите свират всушност цело време клокоти од што е полно секрет и нема време за чекање правец на лекар. Ручекот уште го мислам, гледам да погодам за да ручаат ама слабо апетит. За мене не е проблем и леб и крем ќе апнам сачувај боже бетер од малите деца сум ама ми се уследи а ми се пријаде од оној на агроплод и таково ќе си купам кога ќе си одам. Наместо да фатам некој режим се чудам што да измислам. Почнав пред некое време книга да читам ама уште долго ќе ја читам, божем на видно место стои ама само ја одминувам, си реков ај пред спиење по некоја страна па така ако ја прочитам. Знам дека брука сум, се тешам до содржината е , не доволно интересна. Сума сумарум цело време кривини фаќам.. Поздрав и убаво неделно попладне!
Добар ден мајки. Добро што вчера направивме еден круг до блискиот маркет, денес веќе ни време е како што треба ни мм е дома а и јас не сум со најдобрите. Од сабајле со синко истеравме доручек, домашни обврски како и секој ден, еве сега ручавме ориз со зеленчук и месо, детето не е по месото ама некако лажајќи и со цртани си апна малку. Инаку, јас може слободно да си одам на кафе сама со синко, друштво не ми треба Дете не престанува да зборува, во секунда кажува по 3 збора се нешто прашува, објаснува и ако не свртам поглед вика мамааа се додека не го погледнам. Се уште се мислиме со мм на кој се има пекнат таков дрдорко, ние не сме толку зборлести Почнавме со купување на велигденски (чоколадни) јајца. Вчера синко кога ги виде збудале, не е за чоколадото туку за изненадувањето, од сега до велигден којзнае уште колку ќе посака. Најдобро ќе биде само во паркови да одиме Ај да одам дете ме бара, досадно му е и нему. Ќе мрчи дома цел ден. Пријатно неделно попладне жени!
Добар ден Еве не нас не спиени. Цела ноќ дежуравме. Бебе синоќа качи тт 38 па ноќта стигна до 39. Сируп му дадов во 3 и некако заспа до 6 ипол. Незз стварно што му е ни кашла ни ништо. А еве и пролив има. Одеднаш вчера тт и несака да јаде ни млеко да пие. Ова до сега не ни се случило. Друг пат кога не е арен си јаде. Ако не е подобар до утре ќе го носиме на лекар, сега не ми се носеше дека на дежурен треба. Сега заспа па и јас и мм малце одмараме. Ручек му ставив со надеж дека ќе јаде. Тоа е мајки нека помимува кај сите што се болнички, аман више овие болести.
Здраво женски . Викендов тапа . Малиов од кога фати вирус и се опорави ич не јаде. Од дете јадач сега ова .Од кога е роден вчера беше најнапорен.Плачеше . Сака во раце ама не знае кај сака да го носам. Плачеше многу,со липање со лежење на земја едно време не знаев што да му правам . Дури во 6 се смири . Цел ден во нервоза го поминав. Вечерта искочивме со мм и со друштво па малку се релаксиравме и се вративме во 2 дома за инат @Mari-Ja моево дете е 15 месеци исто прави . Кога ке му кажам НЕ намерно оди и го прави тоа што не треба .А бе инат еј . Ваш вчера со мм зборевме викам џабе му викаш не те слуша . Јас го 'карам' он ми се смее . Смешно му е . Денес дојдовме кај моите на ручек и еве кенка и тука , сака нон стоп во раце Ајде период ке се издржи . Гледам деновиве кај сите не е баш сјајно ама ке помине . Доагаат убави денови
Добар ден. Ве читам се инатчиња ги викате, ама толку знаат за возраста, немаат развиено самоконтрола никаква. Негде после 19ти месец почнува да се развива. Колку поприлагодени ни се очекувањата за возраста толку подобро ќе знаеме и ние да реагираме како родители и нема да се нервираме. Ние, што да ви кажам. Уште не е сосема добра ситуацијата, што малер не спотера ахххх... Неделава се надевам ќе донесе добри вести. Малата муабетчика моја, се си збори веќе, кажува се што сака и си покажува едно право карактерче тврдоглаво. Цела на мене е. Што ќе намисли мора тоа да биде, што сака да јаде мора тоа и ништо друго не прифаќа. Со сила не бидува ништо, само отпор поголем дава. Па така си се прилагодувам и и нудам опции за сама да си одбере, а тие нели, одобрени од мене, само колку да се чувствува дека има некаква контрола. Ме бацува постојано, си седи до мене и ме бацува по рамото, ќе се поткрене ќе ме баци во образ, љубовна е премногу. Срце ми се топи кога од нигде никаде ќе ме гушне.  Па ќе и текне на цицето и вика дека го сака многу, не заборава никако, ама ми е мило што така со убаво се сеќава. Девојче станува, мало, плаво, палаво. Мое.
@LiliBoz со помин Јас , со маало искуство скоро никакво во борба со настинки го познав кога спушти Свиреше, шуштеше, одма знаев дека тоа е тоа Денес неочекувано сонце Бевме до капитол по тренерки, ама искрено 7.000 не ми се дадоа а ададис нејќам морало најк да се, па не купив ај си викам следната недела ќе одиме на шетање може таму ќе ми е среќата ... Не планиравме шетање ама кога видовме пукнало сонце, не додржавме,седнавме на по едно кафе на отворено. Потоа пазаревме во тинекс, за ручек риба и зеленчук. Бебе нана да стане и ќе прошетаме на гости. Сакавме да му купиме конверс патичиња, ама тешки ни се видоа за облакање и ги вратив. Продавачката ни се запна црвени да му земеме, што ако било машко... а кога ќе размислам не е лоша идеја, на синко мој му личат такви бои пошто е бел во лицето Вчера нејќеше купечки кашички да јаде од holle, буквално плукаше и му се гадеше, две сменивме и исто... па правец дома да правиме.Сега за патувањето изнакупив различни, бејбилав, дм био, хипп , дадов 900 ден за кашички нејќам да му давам купечки ама сега ќе мора. Инаку си е повеќе по зеленчукот, па и кисело млекце и лукче когаима, мх,мх... Тоа е мајки, имајте убаво неделно попладне. ...Јас вчера испеглав, прашина, тоалет, денес имав само една машина и терасата плаче за чистење , ама ќе почека
Земав да пишувам во спиењето на вашето бебе и срам ме фати имам најразмазено бебе, па не ни пишав. Си плачев малце па да се издувам тука. Мм 3 ден со грип неподнослив е. Научена сум на помош од него па сега ми е многу тешко. Детево дење спие само во раце, кога е буден треба цело време да си до него и да му збориш. Сега сето тоа на мене. Значи го успивам и време е да се измолзам па свесно го спуштам до мене, во мегувреме се буди зошто не издржува ни 10минути па му зборам додека завршам после све од почеток. Мм толку кукаше што неможел да го причува да се избањам косата ми беше крш. Па се јавив на комшиката да го причува 10 минути. Е кај неа една паметна тетка на гости што зеде да ми кажува како нејзе детето у транспортер и со неа во купатило на бањање. Е моето не седи така пукнав. Згора на се мене денес носот чешма се молам само на бебе да не му е ништо. Незнам каде грешам со бебе што неможам ништо да постигнам еве немам помош од мм и одвај ручек да спремам, а станот е лом. Имаше страшни грчеви во најлошото и по 18 саати, сега се малце намалени но има уште неиздржливи денови. Бебе се разбуди па одам да го бањам, а и мм стана да помогнел.
@Mari-Ja @Skorpija989 само нека минува со лесно. Добро вечер. Еве ме и мене испружена во спална да ве поздравам. Морав да се затворам зошто утре сакам да проверам крв, па стрвен газ да не апнам нешто. Не за друго мм навечер е најактивен јадач. Не дека и денски е нешто поарен. Незнам како на толку јадење не се дебелее. Во состојба е сред ноќ да спрема. Кога почнавме да се гледаме една вечер јас кај него сум заспала. Ме буди едно време мирис на кајгана. Отворам очи и го гледам саатот и не ми се верува. Во 2 по полноќ него не го мрзеше да спрема јадење, па уште и кајгана . Ај доста пишувам за јадење зошто како за инает сега ми се отвора апетит. Ми се јаде ми се плаче. @eli25 си ми дошла во маало, а ние баш денес не бевме тука. Може ќе се сретневме во маалските кафиќи. И за старките и јас навивам за црвени. А за тренерки, оди купи си на битпазар. Најк за 1500 штом не ти се даваат пари Инаку ние станавме утрово и кога го видов тмурно времето ми се стемни. Му викам на мм пакувај се да одиме до сити мол во на отворање, пред да фати гужвата. Е кога завршивме кога ги видов сончевите зраци се прерадував. Бевме во капиштец на кафе со мои блиски, па прошетавме и на крај си купивме рибља чорба и макало и дома. Како сум се најала од макалото, човек да не ми се приближи сигурно ќе се онесвести. Имајте убава и мирна ноќ.
Samo da ti posakam da dobies dobri rezultati i operacijata da pomine vo najdobar red i pobrzo da zakrepnes zaradi tebe i deteto.Od srce ti posakuvam da ispadne se najdobro M&M sreken rodenden na sinceto,on ustvari golem decko vekje bil.Golem da raste i da ve raduva sekogas Denes se "oddadov" na alkoholEdna casa uzo za rucek,edna goolema casa pivo posle vecera i sea edvaj gledamAma peevme doma site
АдиБас само таму Адидасот завршија Шала на страна на тезгите на женски имам видено јас. Квалитетни пред се! И мнооогу одамна пума /рима едни имам купено во 26 ти јули ми се чини беше внатре во тезгите. Прва на факс бев хехе и со колешки увек после предавања ќе свртевме круг на битпазар, по некоја бижутерија од кај Бугарките ќе си купевме, марама обавезно некоја интересна наоѓав, стегачи и шноли еден куп убави времиња! Ние од 8 сме заспани, а сега по 10 ти пат се презаспиваме. Кенкав и даље. Температура нема, носето подзатнато. Во градинка да одиме сабајле или не? Немам искуство па кажувајте што е паметно...