@LiliBoz јас и ти генерација сме а, како беше онаа Милена генерацијо....хахах од сабајле со глупости почнувам. Туку дај да кажам еднодобро утро, па да почнам со постот. Што да ви кажам, морам да се пофалам цуца две ноќи си спие, станува два пти и давам сокче, домашно де, не ме карајте хахах иако знам и купечко да и дадам, си го пие се врти на друга страна и си продолжува, е за ова сонував мајки, и будна го сонував овој момент, туку дај дане подречам, нека си тера вака детето и оно одморено и ние наспани. За годините, гледам поголем дел од нас се палат на постари мажи јас и мм сме 8г и 4м разлика, јас 30 тој е 38. Не не се чувствувам остарена воопшто, сега во поглед на фотографии од пред 10г и сега ликот ми е тој но на 18-20 се гледа детски одраз, а на 30 веќе жена, малку посериозна изгледам. Убаво се чувствувам во споствената кожа, денес дали дека сонцепа сум вака позитивна, кој знае до што е, ама ми влијае тоа што во последно време сити ми викаат леле колку си ослабена, ама тоа луѓе што мезапознаа во бременост, качив 14 кг, нели трудна, ама одма си се вратив назад, сега и послаба сум од пред да останам бремена, 1 килце послаба ама послаба сум си. ЛЕлелелеее колкку се испофалив ај доста ми е. Туку размислувам што да и давам за доручек и вечера на малата, некако се вртам во круг, дајте некоја идеа, знам ќе проверам и во соодветната тема. Мн сум среќнаовој период, си нарачавме мебел, ќе патуваме на кратко деновиве, чекам денес дали маж ќе купи кола, полни сме со новости. @tincemajmunce јас од рамстор си купив две тави од оние со купони на делимано за новата кујна, земав грил и една округла, за гравче, ориз, макарони, да запржам нешто во неа. Просветлете ме со рецепти за во грил тава. П.С. Се мислам една фоткА да ставам во скриено катче да ме видите и мене. Ај доста пишувам, чао лејдис.
Добро утро мајки! Малиша кротко ми спие на гради. Па да искористам прилика да напишам збор два. Уште секој ден ни е различен. Без некој посебен ред. Како му одговара на главниот. Синоќа успешно спиеше во креветче. Конечно и јас и маж се гушнавме ко луѓе. А и се раширивме малку. На почеток кога го ставив малку ми ржеше, па се бунеше, ама си легна на брашното. А готова бев да го земам пак до мене. Затоа сега кога испратив маж на работа си го земав у мене. Да се покотиме малку. Ја чекам мајка ми да дојде. Па да јадам и да се средам на мира. Кога она е тука знам оти мали е на сигурно. Многу сакам да си го милувам по косичето, меко како свила. Кога спие не сака да го чепнеш, одма се буни. Овие неколку дена испушта нови крици. Се кара , се лути. Љубовче мало е . Со маж сме разлика 7,5год. Убаво ни е и тоа е најбитно. Јас по годиште тука меѓу средните мајки сум. Овде имало мнооогу помлади од мене. @Mari* не сум те заборавила, ама кога ќе видам никот ми текнува.
Добро утро Сабајлево го носевме бебе на лекар. Тт нема сега ама има пролив. Ни рекоа ништо некое вирусче. Линекс да му давам и на полесно јадење. Више аман едно поминува друго доаѓа . За години сте збореле. Јас имам 27, а мм 26 . Изгледа јас сум единствена со помлад маж . Затоа немам проблем со пензионерско понашање, ама затоа некогаш имам со детско. Тоа е се справуваме ама не се жалам. Одам да му варам ориз на бебе.
@LiliBoz и @Saraa изгледа сме генерација. Јас сум `87ма. Не ми се верува дека за 4 месеци ќе влезам во 4та деценија. Ме плаши староста.
добар ден и од мене. Работно од сабајле дури сега средив купот документи. Викендот бевме во банско абе преубаво да ти е жал да ја напуштиш таа убавина. Направивме план и за на море со пријателите со кои бевме заедно па здравје за некој месец пак уживанција. Децата беа умни си ручкаа, играа, и спиеја како бебиња. Друго ништо се е по старо. А да и за годините имате пишано епа јас и мм имаме по 29 оваа година 30ката ке ја наполниме. Генерација сме си ама ја сум постара за не цел месец. имајте најубав ден и искористете го сонцето.
Хаха. Постара сум била од вас. Лани ми беше јубилеен роденден. А ми викаат дека 30тите се најубави години.
Добар ден и од мене. Бебе го наручкав , го успав , па да фатам нешто дома мм ми се јави поручек некој мајстор ќе ни дошол . Инаку сум договорена после со другарките да шеткам , ваков ден не се испушта. Викендов пак удривме на шетање и морам да признаам бебе во кафана е најмирен на мајка му цел . Гледам тема за години па да не останам покусо. Јас и мм сме 11 години разлика јас 25 он 36, ама убаво ни е . Имајте убав ден.
Како вчера да беше кога полнев 20 години. Брзо поминуваат годините. Дај Боже и здравјето да ме служи. Многу сум кревка. Мислам дека главата ќе ми пукне. И апче се напив, ама џабе. Сум се стуткала во кревет и не мрдам. Времево е катастрофа.
@SummerGirl со мене си генерација јас во септември здравје 31 не мислам дека сум стара искрено бебулето го родив на 29 само сакам да си родам и второ побрзо да не ми биде касно после само тоа ме плаши (здравје планирам бар 2 години да му се изнарадувам на ова па после второ здравје само) @Skorpija989 @wannaBeMomma и јас во вашата дружина ипостара од маж ми точно една година Добар ден Со синко ноќта добро ја поминавме мирно без температура ,мрсули еден куп а почна и да кашла од сабајлево ,го носев вчера на лекар докторот вика вирус некој кај сме го закачиле незнам си викам само со помин да е побрзо да ми оздраве бебулето друго ништо не е важно .Спиевме до пред 9 сабајле се наспавме бар бебе доручкуваше се изнаигра и заспа сега јас малку да подраскренам низ дома дури ја чекам другарка ми да дојде на гости и се радувам ко на мало дете ќе се изнаправиме муабет да сменам малку од секојдневието .Мајки 8 месеци поминаа после пораѓај јас сеуште немам циклус се осеќам издувана ко балон на моменти се мислам да појдам за секој случај една контрола кај гинекологот да си направам деновиве . Толку од мене убав ден на сите
Добар ден мајки Абре вие сите девојчиња млади сте биле, шо убаво Јас имам 31, мм е една година помал од мене Па младо си сакав де За некој месец и двајцата ќе бидеме една година постари. Сега кога размислуваме со мм си викаме да знаевме дека е вака убаво, порано ќе си направевме бебе, ама ни се шеташе. 15 години сме заедно, пола живот , богами и се изнашетавме сиве овие години, па и не ми е жал, доста изживеавме. Сега некоја година пауза од шетњи (да родам уште едно, здравје) па на средовечна возраст пак ќе шетаме, кога ќе пораснат деца. Никогаш не е касно, ќе си бидеме од оние старци што се мешаат меѓу млади, пошто се осеќаат млади Малава на гради ми спие, цицана е и комирана, а треба да ја спремам за на ортопед, денес првпат сме. Жал ми е да ја будам, колку мирно спие Вчера беше екстремно кенкава за првпат, дури се чудевме што и е, ама денес е супер, да не ја урочам. Ние мораме да се спремаме, а јас уште неотидена сонувам ладно нескафе кога ќе се вратам, пошто сега немам време Поздрав мами
Auu jas em edna od postarite em so baagi pomlad maz Jas 35,a mm e pomlad 3 god od mene Ama jas em na izgled em po pamet ko pomala deluvam
Здраво мајки! Утрово имаше снег, па така по дома си играме, се занимаваме, гледаме од прозори како вее, кога посилно, кога послабо важно пропратено со студен ветер и така. Со маж ќе кажам пак повеќе муабет направен е на телефон него дома. Малку сме разлика важно и двајцата сме со тројка напред, со повеќето мајки тука некаде сум со годините. Малото вчера фаќа , сака да вади штекот од ламбата, обично не пипа ама со деца не си никогаш на чисто. Му кажав таму не, дека не смее да пипа, си позборев и на крај прашувам ќе пипаш ли пак а тоа јасно и гласно и одлучно вика пипа па, оф мори мајко...ајде па се разбери. Ручек смислен и направен, денес порано па да средам нешто друго. Поздрав!
Здраво другарки! Џабе сонце кога шиба и ветер! Остануваме дома, дада во градинка, ММ на работа. За чудо некое ММ деновиве завршува со работа во 15часот. Не знаете колку сте среќни тие што имате сопрузи достапни да ви помогнат или доволно е да се дома барем во дел од денот. Јас сум претежно сама пошто ММ е повеќе на работа отколку дома, па овие неколку дена не можам да се нарадувам на ММ што е дома и има со кого муабет да си направам и кафе да пијам. Море се радувам и што у тоалет одам спокојно без да се плашам дека нешто ќе се случи овие две три минутки. Дадата ми кашлаше синоќа - бронхит во најава??? Она се може од нога да помине, вируси и ТТ лесно минуваме, ама од обична кашлица бронхит правиме. Паника сум, предвреме се нервирам! Бебо кажав во друга тема дека синоќа имаше грчеви, а јас толку бев среќна дека сме поштедени од нив. Имавме долга и непроспиена ноќ, па и малце спиење во раце што не го практикувам од страв да не се научи така ама синоќа правев исклучок. Уплашена беше до толку што на секој мој обид да ја спуштам во креветче го правеше муцето вака, па попуштив и си ја оставив до мене да нанка. Убавини било тоа бе, ама пак ненаспиена останав од страв да не ја згмечам. За годините муабет читам, сите сте со страв дека ќе влезее во триесетите. Јас веќе сум таму, и не ништо страшно бе, ок де не е и нешто специјално! Ама триесетите се најдобрите години за една жена!
Kako gi skladirate igrackite so koi vise ne si igraat? Na primer imam mal milion tropalki i grizalki koi veke ne ni se potrebni zosto e pogolem sega pa sakam da gi zacuvam za drugo bebence. Isto i plisani eden kup a ne si igra so niv, neznam koga ke potporasne dali bi si igral. Ama sega sme preplaveni. Samo so kolicki si igra a site duri igracki samo se rasfrlani po sekade i se sopnuvame na niv, sekoja vecer gi sobiram drugiot den ista pesna, bar da gi igrase ama samo kolite vo glava mu se.
Друштво повелете послужете се, частам, кој за што е нека повели, си купивме кола, сега сум со количе, едвај чекам да ја донесат, да ја пробам, да свртам едно кругче две, значи луѓе тргајте се од патот хихихихи
Хелоу мајки. Кај нас како зима да иде не пролет.Снег ни заврна.Убаво е на снег да шеташ Малата сабајле ми стана во 6 со кашлица.Ајде ќе заспие ќе заспие.Ништо.Станав во 6 и 20 и со аспираторот и ги усмукав мрсулите. Колку имаше Ставив капки па шеќер со прополис и се смири.Точно кога беше време за градинка.Ја однесов. Кога ја зедов не сака да си оди те со точачињата во градинка сака да се вози.Јас ја влечам таа писка и некако се разубедивме за дома. Одиме по патот и се и е интересно. Па и правев топки снег .Се мававме и мама и направи снешко мал ама малата и не беше воодушевенаСамо гледа и Изгледа на страшило и личеше Па сакаше во раце и ја ставив во количката кога рече ќе плака до дома и дома си продолжи да плака, не сакаше палтото да го соблече Ниту да јаде ниту ништо.И дадов да јаде и успеав да ја заспијам.Јас и ја изедов супата, а она на мене Ушите уште ми зуат од плачките. Конечно дознав што и е има белко на 5 ката. Леле луѓе од тие заби веќе и деца ќе почнам да мразам.16 заби за 19 месеци , почна 17 ти забМислев ќе бидеме раат до 2 години ама ништо. Има ли друго дете со толку заби на таа возраст? Само живци и здравје да дава Господ оти отидов во Бардовци готово Ајт убав ден ЕДИТ: @Saraa честито кола со здравје и за убави работи да си ја возете