Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Добро утро и од мене :)
    Ние касниме денес, се изнаспавме синоќа |-) Бебе во 10 заспа, сабајле отварам очи гледам 5.30, бебе не ни мрднало, си нана. Па ме фати паника дека толку време нејадена, ја разбудив и и дадов да цица. Педијатарот ме кара да не ја будам, да ја оставам по цела ноќ, ама срце не ми дава дете да оставам без млекце. Се изреметив кога го видов саатот. После пак заспа, до 9.30, па пак цицаше и така. Се осеќам како лоша мајка што ја оставам да спие навечер, и тоа пак ја будам, душа не ми дава. Мм вика биди среќна што спие, спиј и ти, ама не можам да се опуштам. А понапредна е со килажа машала, не се жалам, си цица убаво. Мрдната сум и јас :D
    Бев нокти да правам првпат после 10 месеци (со гел). Ги извадив уште кога дознав дека сум трудна и немав ставено се до сега, ама ме фати мерак малку да се средам. Денес на депилација (конечно после пораѓај!), па утре на гинеколог на контрола и така.
    Ручек денес свеки ќе прави, мое е само да решам што :D
    Алишта имам еден куп за средување, дел за перење, дел извадени од сушара и фрлени за пеглање :sweat: ама ај, штом ќе ми спремат ручек, ќе имам време да средам. И така ќе нема шетање со бебка, намуртено е времево, не ми се мрда.
    Убав ден мами :)

Last edited: Mar 21, 2018
    azelea, Mari-Ja, Lolipop23 and 24 others like this.
  2. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Здраво женчиња.
    Ме немаше деновиве. Малку повеке обврски, маж болен -и се знае крај на светот е :rofl:
    Јас после работа бегав со малово од дома за да не се зарази и тоа .
    Сега читам убав муабет сте разврзале .
    Јас мислев дека ке бидам најстара кога почнав да ви ги читам годините ама добро е имам и генерација :)
    Јас сум 33 а мм е 35 год . Заедно сме некаде 8 години .Врска 2 години брак 6 сега оваа година :)
    @tincemajmunce јас цел живот сакав девојче и секогаш кога се замислував со дете ,со женско се замилсував. Но родив машко . Не бев разочарана кога дознав дека е машко но бев изненадена си викав -како сега јас со машко дете .... :?: а сега не би го менувала за 10 девојчиња .
    Планирам наскоро и второ бебе (дај боже ) и искрено сега не сум сигурна дали сакам женско :rofl:
    Нека се здрави и живи , ке си ги сакаме бескрајно :l:
    Идам да си сварам кафенце и да поуживам малку додека пијам .
    Убав ден .

azelea, Mari-Ja, snegulkata and 23 others like this.
  3. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

@danichap и @Ava.84 и мене да ми чувате место во бусот. Ако не од деца од маж сигурно ќе побудалам.
    @Sexybaby86 спиј и уживај. Штом бебе спие значи не е гладно, ако е гладна она има и комшиите да ги разбуди со плачење. Камо мојава да врзуваше цела ноќ, ама нема. Мада има и полошо па да не се жалам.

azelea, Mari-Ja, snegulkata and 16 others like this.
  4. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

@VedaG10 далеку од тоа дека бев разочарана,незз зошто знаев дека носам машко ама потајно во себе се надевав дека е женско затоа не прашував што е.
    Хормоните ми имаа удрено во глава мислам дека повеќе се расплакав дека разбрав за полот отколку дека е машко.Сакав да биде изненадување.
    Од кај мм страна машки се,свекрва ми умрена е за женско,јас и викам колку и да раѓам машки ќе раѓам,мм и тој женско сака.
    Ова не би го менувала ни за 10 др и помирни,и понехиперактивни....
    Работиме на случајот второ дете,кешки нека бидне па какво е,такво е.Битно само живо и здраво нека е.
    Мм и синко се заспиваат,јас уз чај да ве поздравам и да се фатам ручек да правам.

azelea, Mari-Ja, snegulkata and 18 others like this.
  5. 24.07

24.07 Форумски идол

Добар ден и од мене.
    Чувајте место и за мене во бусот за Бардовци.
    Синко тотално ме полуде,ми иди да осравам се и усвит да фатам.
    Ниту спие,ниту јаде,припиштува за нешто,гелот за заби сака да го шмука или пак само ми го дава на секое да го мачкам.Газот црвен како мајмун завчера 8 пати какаше како бомбици.Се жалеше од мешето и на секое какање плачеше...

Најважно ни беше да е здраво и живо.Кога му кажав на мм дека е машко не му се веруваше мислеше дека го лажам.Тој потајно сакаше девојче,па Господ здравје второто сакаме и двајцата да ни биде чупале.

Се чувствувам уморно,ни спана ни јадена сум од завчера ни ми се јаде ни ништо и плус ми дојде сношти стомак боли ненормално Само на кафиња сум од сабајле 3 сум пиена.Се надевам мм ќе си дојде порани денеска да здивнам малку.

Имајте убав ден мајки

azelea, Mari-Ja, Mari* and 17 others like this.
  6. VedaG10

VedaG10 Популарен член

И свекрва ми сака многу женско, дека цел живот се расправала со машки :rofl::rofl: ама џабе семката им е таква изгледа само машки да прават :rofl: Ке видиме со второто како ке биде . И на маж ми брат му има син , сега чекаат второ ама уште не се знае што е :$

7. Marmarin

Marmarin Популарен член

Ние пак убедени бевме дека ќе е женско, и двајцата многу сакавме дури и име имавме одбрано. Ко рече машко си реков ај можда згрешил, ќе почекам до следна контрола :rofl: мааалку ми беше криво ама после си викам шо ти е не се будали, важно да е сѐ во ред. Од ко се породив золва ми ме праша "сега сакаш да го смениш за женско?:D" и викам нема шанси, ако даде Господ второто ќе е :D
    Добар ден инаку. Станати од 8, бебе се изнаспа стана дури во 5 за млеко и пак заспа, умен ми е знаеше дека касно легнав :D имав пуштено перална во 10 па ја чекав да заврши.
    Вчера за чудо се среди времето, па уште од 1 се спремавме со бебе и го чекавме мм за одма да излезиме. Се изнашетавме со другарка ми, ние напред, мажите зад нас туркаат колички 8)
    И јас за ручек компир манџа со телешко, спремно е на шпорет, кафето испиено со мајка, дојде на кратко да нѐ види и то е. Одам се разбуди ѕверчево се наспал, дури пола сат :?:

azelea, Mari-Ja, Mari* and 16 others like this.
  8. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

се изначитав време сега најдов да напишам да се пофалам пожалам;) четвртокот дојде мајка ми петокот шетавме низ град саботата вечер дојдовме во охрид ама многу се изнервирав касно тргнавме и само не остави испи кафе и си замина (facepalm) имал неделата работа и по пат му се скинала гумата среќа блиску до дома па чекал резервна да му донесат. Кај мајка ми ќе сме до недела а дојдам на повеќе дена невреме фаќa:headbang: поканите ги нарачав и за тоа малер немало таква хартија како што сакав ,бонбончињата ги направив уште треба да до купам. Синко е супер спие денски само по 2 сата ако му се собира сака да игра а навечер спие се буди накај 4 за млеко и пак заспива до 9 и тоа е мами помалку нервози ќе ни требаат нерви за срцкиве :*

9. Ano

Ano Форумски идол

Добар ден мамички.

Што да кажам, а да е поразлично од секој друг пост.
    Ако има место во бусот за бардовци и мене планирајте ме. Таман синко ќе фати некој ред да поспива повеќе ноќе, ќе дојде ноќ како вчерашната каде на пола саат ќе се буди и ми се приплакува. Најтрагично е што ме болат рамења, а да не збориме за градите, мислам ќе ми паднат од што виси на нив. Таман ќе ми се присредат, пак ќе ги направи лом.:worried:
    Денес иако тмурно искористивме прошетка на воздух, а сега си играме по дома.
    Прееска мајка ми беше на каге и ми вика детево ти е многу приврзано за тебе. Незнам дал да плачам и да се смеам. Си го обожавам најмногу:inlove:, ама кога ќе ми текне каква мака ќе е да се навикне со друг ми се приплакува уште сега. Ама па што да правам. Пред операција со мене, во болница само со мене, после болница пак со мене. Плус жал ми е да го оставам.
    Ама за тоа понатаму. За сега ќе си уживам во негово друштво.

Никогаш сум немала преференции за пол на дете. Уствари секогаш си замислував близначиња, машко и девојче. Кога останав бремена веќе ми беше сеедно. Сакав здраво право детенце, ама некако знаев дека ќе е машко. Е сега откако добив машко, сакам девојче или близначиња машко и женско:rofl:.

Ај да одам да си играм со синко.
    Ве поздравувам и ви посакувам убав остаток од ден.

karibian, TarantulaA, azelea and 25 others like this.
  10. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

И мојава мала е залепена за мене, освен јас никој друг не може да ја смири. А не цица, ете таа врска ја немаме, едино нешто што ме "радуваше" кога останав без млеко е што мислев оти ќе можам да ја подоставам кај мајка ми за да призавршувам некои работи. Цврц, не било така. Сабајле до КАМ отидов рикала како магарица цело време, дојдов ја земав и одма заспа. Во сабота сакам да излезам, не знам како ќе ја оставам, иако планирам само два саати да бидам излезена. Реков ако не друго во слинг и со мене у кафана. ЈБГ нек се учи дете :D:worried:

karibian, azelea, muchacha_a and 20 others like this.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Zdravo i od mene,
    Zensko sakav,osekav deka nosam zensko i bidna taka:DJas spremiv rucek za nas i za malata,bevme co dvor ,so kal do kolena :D
    Citav nekoja majka pisuvase ke si kupuva nesto za smiruvanje pa sakav da prasam piela nekoja od vas Zen Shen? Citav ne se skapi ,jas sakav toa da kupam
    Stana sheficata:)
    Ubav den

karibian, azelea, muchacha_a and 16 others like this.
  12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

.Cel zivot sakav devojce, devojce soniv i devojce bidna...so mnogu kosa i veke prclina ima sekoj den ceslame kosi i vrzuvame prcle.
    Dve noki ubavo spie, i denski prespiva ama poveke saka da vika i guga.Vcera bidna soping so nea, mirnicka bese pa i nea ja pocastiv nekoe alivce.
    Cekam da se naspijat so mm pa ke setnime malku.
    Inaku jas sum 33 i generacija so mm, vo vrska 8 godini i 3 vo brak.Se izmasetavme maksimalno mislev nema toa da mi fali ama mi fali i toa kako.

azelea, muchacha_a, duffi and 17 others like this.
  13. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

@Ano иста мајка да не имаме :) со муабетиве иста и мојата. Последен бисер и беше дека како што сум ја гледала "тешка ќе била за чување" :)

karibian, Mari-Ja, duffi and 9 others like this.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Јас секакви сакам :D Мада наредно планирам за 3-4 год (ако воопшто може да се планира тоа) . Признавам сакав машко ама признавам сакам и женско . :D Не сум тип кој би се разочарал ако не е вакво или онакво ..

muchacha_a, TutiFuti, Mari-Ja and 8 others like this.
  15. Igle

Igle Популарен член

Јас многу сакав девојче, си замислував да го дотерувам и имав смислено име...кога дознав дека е машко се расплакав, така ми дојде. Сега не го менувам за никој и ништо на овој свет. Прва љубов најголема ми е. Наредно по некоја година ако има сакам девојче ама овој пат воопшто нема да се потресам ако е машко. Важно е живи и здрави да се.
    А мм секогаш викаше живо здраво да е, не му беше гајле за полот...второ ќе правел женско ама мислам ако имаме второ ќе да е машко пак. Џаст а филинг |(

Моево инаку за мене е фластерче, приврзан е ептен, ако не сум во собата ме бара со поглед кој поминува во плачење ако не се појавам за брзо. Никој освен мм не може да го чува...само нему можам саат два да му го оставам...тешко ќе биде кога ќе тргнам на работа ама ќе се адаптираме..

Last edited: Mar 21, 2018
  16. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Јас имав преголема желба за женско и мајка ми толку многу ми всади во глава дека носам женско според симптомите што ги имав во бременоста што бев сигурна дека е женско .На скрингот во 12 недела матичната докторка ми кажа дека мисли е женско ама не е сигурна ,на прегледот во 16 недела заедно со маж ми бевме кај матичната докторка и ја препрашав уште еднаш за полот и само ми рече па да изгледа женско е 99 % јас летав од радост а маж ми рече само не се радувај има уште 1% во кој може да е женско а јас му се изнасмеав и од преглед право во рамстор и си изнакупував 5 женски бодиња :D Во 18 недела одам во систина на преглед кај докторот што таму ми ја следеше бременоста и него не го прашувам за пол знам женско е ,и докторот на крај на прегледот ми вика само честитки ќе имаш син на мајка јас бев :drunk: му викам докторе нема шанси женско е ,ми вика не е женско ти гарантирам дека е машко ама искрено не се разочарав малку бев збунета само ,сега за ни едно женско на светот не би го мењала моето синче:inlove:
    Кој е за попладневно кафе нека повели :coffee::coffee::coffee::coffee: Маже замина на забар бебе нана ,а јас уживам си пиам кафе на раат .Инаку и јас истиот проблем го имам со мајка ми стално ми вика како син ми бил лепенка за мене како јас се сум го учела во раце да го заспивам и еден куп други ситници ,ама тоа воопшто не е точно бебево си седи со свекрва ми и свекор ми кога и да го оставам никогаш не плаче изгледа дека заедно живееме па навикнат е на нив .Синко ми е галче мало се повеќе сака да се гушка пружа рачиња да се стопиш кога ќе ти се пикне во врат :inlove: Одам толку од мојот одмор стана бебе,убава вечер на сите :)

17. Monella

Monella Форумски идол

Гледам сите сакате во бусот за бардовци :D оставете бусот дојдете во еден топ и сите за Грција :D (така се викаше во мое село).
    Во Грција барем има море, ќе се релаксирате малку :)

Во врска со годините, мислев само јас сум постара од мм ама не било така.
    Немој да мислите сега оваа којзнае колку е стара, заведува малолетни момчиња :D
    Постара сум само 4 месеци, ама годината е различна.
    Имаме по 31 год. заедно сме 14, 7 во врска и 7 во брак.
    Може згрешивме што не почнавме со дечиња на помлади години ама и вака не се каам.
    Битно е како се осеќаш во душата, а јас се осеќам тинејџерка :D
    И така, да не ме мислите си ја направив и тетоважата 8)
    Е да, време беше за тетоважа а второ дете кога ќе раѓам? Кога ќе станам како свекрвата на блесен :D

За синко знаев дека ќе биде машко, сонив сон уште пред да направам тест.
    Сакам и девојче ама некако не се гледам како мајка на женско дете.
    Потајно се надевам, надежта последна умира!
    Јас сакам уште едно дете а дали ќе биде машко или женсо ич не е битно, само да е здраво и живо.

Паметно не кажав ништо, останете ми во добро расположение, пуштете си музика и не ви треба бардовци ;)

18. Cka

Cka Форумски идол

Здраво.
    И јас сонив сон и знаев дека сум бремена уште пред да ми касни. Потоа сонив и дека е девојче и потоа сонив пред да ја родам.

Кога ја родив го сонив брат ми и ми кажа некои работи. Верувам на сонови понекогаш.

Иначе јас демек средувам алишта ама тешко :) дете и татко книги читаат.

Знае неколку букви срце мое.

Одам да средам алишта да фрлам се што е мало... а и мое. Некако се помирив со дебелината моја.

19. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

ај по втор пат јас многу сакав близнаци и кога ми кажа дека може да се близнаци бев пресреќна одма влегов во филм. На првата контрола ми кажа дека едно само ќе остане некако се разочарав но битно едно остана .Јас многу сакав женско но имав чувство дека ќе биде машко се глаедав женски работи ама ме влечеше накај машко и си го викав синко додека беше во мешко и мажот ми ,ми викаше зошто го викаш синко кога уште не знаеме што е а јас викам знам дека ќе биде машко и така испадна сега незнам дали сакам друго некогаш сакам а некогаш не имаме замрзнато 3 кај да е здравје боже треба да одлучам од другата година што ќе правиме а и тука се годините во прашање добра ноќ на сите :*

20. Ano

Ano Форумски идол

Да имав сестра ќе помислев дека за иста мајка зборуваме:rofl:.