Добра ви вечер. Едвај го заспав мали. Отпор дава луѓе, знае дека ако ми легне на рамо ќе заспие и стои како потковица да не ме допира дур го држам во раце. Инаку на тема љубов ние сме од дугачките. Се запознавме на крај на факсот на апсолвентска. Бевме во врска скоро 12 години од кои последните две живеевме заедно. Па се потпишавме и после еден месец се роди ѕверчето. Осми месец бев трудна и да не бев немаше ни да се потпишам. Што знам, во тој период се ни беше по таман. Веќе живеевме заедно, си се средивме,се навикнавме еден на друг (заедно и одделно живеење во врската ич не е исто) и бев скроз исполнете. Ама само ради синко кој беше на пат рековме ај и тоа. Не сакавме него да му стои дека е дете надвор од брак, сепак треба да живее во нашава средина. Мене ми е гајле за такви работи, ама него еден ден може ќе му смета. Инаку не сум против долги врски, всушност не сум ни против кратките. Секоја завршува или со брак или со раскинување. Заедно сме поминале сешто. Се сакаме факт. Ама многу е бре напорен периодов дур пркне малово, па просто немаме време да си покажеме дека се сакаме. Еве едвај го заспав, и ние сме веќе капнати. Можеби дека сме скроз сами, па се паѓа на нас. А караници има ехехе. Кога не се разведов првава година со бебе мислам никогаш нема.
Kitten jas sum kriva i mojov e podnastinat i mutava TT so 37.2... Muz mi so 38.5, a jas pominav samo so bolno grlo, podkasluvanje i nos mi tecese No den dva drzi samo, eve go pa sinko super e deneska..
Добро утро и од мене. Ние се запознавме на интернет, јас јадев трици и пред тоа и после тоа, како јас не сакам врска и не би имала со некој што би го запозанла преку интернет. Али карма ис а бич ,далечната 2008 се дружевме до 2011 преку глава ми дојде, не решителен беше (со нерешено стамбено прашање )а јас еден куп симпатии кои ми се удвараа хихихи. Значи ништо немавме пред тоа само знам се имавме видено еднаш или два пати и тоа на трчкање на кафе на широк сокак. Во 2011 почнавме конечно и врска , па идими дојдими правевме, се до 2013 (кој ми беше најубавиот период од мојот живот ) во 2013 се веривме па свадба па пауза од две и нешто години за 2016 да се роди гравчево наше
Dobar den mami Nie vcera bas se pofalivme deka ubo spijame snosti pak nespienje do 3h bebka edvaj zaspa.Site bebuski zaspivet so lulanje I niskanje a jas go vozev krevetceto niz kuka vo 3 nautro mi dojde I da poletam ak trebit komedii izgleda taka ke zaspivame odsega sreka pa so kolca mi e lulkata Sega ta spijat mama pijat kafe pa bujrumte koj e za Denes samicki mm so brat mu izlegoa da setet zs denes I toj si ojt I pak sami nie trebit da ojme I na pazarenje denes sabota e a nekako od ko se rodi malata ic ne mi se ojt so nejze nekako ne sum raat se mislam se smrzvit vnatre mometo Imajte ubav den zencinja
Здраво мајкички, како сте? Кај нас стандард, секој ден тоа па тоа. Тераме едвај некако на горештиниве и со душа чекаме да фатиме магла од тука и да отидеме на две недели во ладната Швајцарија. Ви пишувам бидејќи ми треба совет. Со син ми прв пат патувам, па ме интересира што да понесам од медикаменти? Давајте совет, што ми треба за две годишно дете и за трудница (освен магнезиум и витамини) Патничкото осигурување е подготвено, но секако би требало да си понесам нешто и од дома нели? Совет како да го истераме летот без плачки? Што ако реагира на промена на клима? Јас имам некои идеи во глава, не сум без ич, но сепак да се консултирам и со вас. Сигурно голем дел од вас веќе биде на одмор со децата и патувале со авион. Имајте убав ден женски!
@Jagoda123 за лекарства кои да се носат во другата тема имаше листи на медикаменти, најубаво таму да си ѕирнеш. А со авион патував кога малиот имаше 3 и 8 месеци и знам дека при полетување и слетување гледав да е на цице или да е со цуцлата во уста, така ме советуваа за да не му се создава притисок во ушињата, и што знам убаво поминавме. Земи си некои омилени играчки на малото, не верувам дека ќе имате проблеми, ќе гледа, ново се, ќе му биде интересно, а и не е многу долг летот. Со тебе во скут ќе седи или на посебно седиште?
На посебно седиште ќе биде, ме фаќа паника бидејќи е ОГРОМЕН плачко. Освен таблетот полн со цртани филмови и песни не знам со што друго да го занимавам. Не е тивок кога плаче, многу се дере, затоа и ме фаќа паника. Цуцли никогаш не прифати (а и веќе голем е) а на 20 месеци го одбив. Ех со бебенце полесно е се!
Нема што да те фаќа паника, ако плаче, плаче, нема што да му правиш, на кој му смета нека си стави затки во ушите. Сега брзо патував за Мк со децата, од мирнички, весели, радознали деца во авион се претворија во ѓаволи, скоро цел пат плачеа сите три, кога се враќавме како други деца да беа, секако има разлика од 2 часа лет и 24 часа. И мене ме фати срам, сите ме гледаат ама после си викам што да им правам, не ќе ги тепам или нешто за да не нарушувам туѓ комодитет, плачеа, плачеа, заспаа. На полетување дај му сок со цевка, нешто да шмука за да не му се затнат ушињата кога веќе не сака цуцла.
Е баш од тоа ме фаќа паника. Срам ме јаде. За пасош го сликавме цели два саати, за на крај на сликата пак да биде расплакан. Јас и мм жива вода и капка крв во нас немаше. На лекар вришти, на гости додека си дојде при себе иста песна..Дружељубив е и социјализиран, ама од непознато паника го фаќа изгледа. Зошто сите деца околу мене ми се чини дека се мирни и тивки, само моево не е?
Не грижи се за тоа, сигурно ќе има погласно и поплачливо бебе од твоето во авионот, па и да нема ништо страшно, не го носиш во театар или опера па да мора да ќути. Сега се плашиш а можеби ќе биде мирен и ќе нанка Деца се, оправдано им е, јас последен пат кога летав на средина од бременоста бев, син ми мораше во раце кај мене, се здрвив, па ми идеше јас да плачам
Добар ден и од нас.И денеска многу топлоо.Инаку синко денес полни 15 месеци,си расне полека малечкото.Само не сака многу да јаде,речиси ич,само со молење и пола јадење завршува на земја,пола во канта.И синоќа не ми спиеше многу убаво,плачеше во сон,па се гушкаше.Еве го сега заспа,после ќе одиме кај баба - мајка ми. А да ве прашам мајки дали сте ги носеле вашите дечиња на баење кај некоја жена од уроци или упалав,баш сакав да ве прашам сега ми текна? Или многу не верувате во тоа дека помага да се смири детенцето?
Јас ни сум носела ни планирам да носам,прво дете ми е за грчеви не ни сум знаела дека имаат ми викаа да сум ја носела на такви работи демек имала клинци или шо ти знам како се викаат плачше плачеш помина,еве ја сега вади заби кенка плаче во сон и сеа шо ...за мене тоа се глупости,мали се на знае да ти каже шо го мачи ама се мине они растат јас сум ПРОТИВ такви работи
Јас не сакам да чујам за бајачки. Коса ми се крева. Сметам дека секогаш за се има логично објаснување. Или е нормална развојна фаза во прашање или детето има некој проблем. Решението е или смирено и со многу трпение да се надмине фазата или да се најде коренот на проблемот и истиот да се реши.
Мм често патува и вика во авиони деца пиштат вриштат..тешко на родители, ама тоа е мора да се издржи...нема каде, а на едно место ние едвај издржуваме, па не тие. Така да и да пишти @Jagoda123 нема да биде единствено...не му се секирај толку, нема зошто срам. И ние сме горе долу такви...на кафе да седниме нема шанси...не седи ни минута...штом застане количката таа мора в раце веднаш инаку по 5-6 секунди почнува да пее. Ја чекаме да заспие, па седнуваме некаде да поткасниме нешто. За на доктор..2 пати и се погоди термин баш кога што си преспива...едниот пат заспа, па ја будев...се изнаплака...другиот пат пиштеше на цел глас и додека ја слекував и облекував и за време на прегледот...и не можев ништо муабет со докторот да направам ( откако влеговме дур не излеговме).
Добар ден мајкј. Моиве од жешково имаат брунчиња ситни по вратот, рацете и грбчето. Вруќици ли ги викаат бе знам, како да ги третирам знаете ли? Јас нс ги мачкам со ништо, дека топло е па и плус со кремите уште повеќе порите ќе се затворат, а не знам дали правилно е така или треба сепак со нешто да ги мачкам? Ај просветлете ме
Кај син ми од жешково пред еден месец му беа такви ситени излезени под мишки,под пазувите,кога го бањав после тоа го мачкав малку со павловичева маст оригинална се повлекоа одма.Сега за сега нема ништо.
Оххх дај боже да не е! Зарем од понеделник дури до четврток да се манифестира? А и она е со мутава темп. еве вчера имаше најмногу 37.9 па мислам дека набрзо ќе помине скроз. Шубе ми е бидејќи вечер треба да ја оставам кај баба и дедо на спиење за да одиме на свадба.
Pa neznam, eve mm i sinko duri vcera gi fati, a celo vreme sme zaedno. Sega sme site super, samo mm e zanikade, on pa nezen epten na Teo nisto ne mu e sega, ni nos, ni grlo, a mm temp pak sabajle, grlo go boli.. otide na rab i se vrati porano...