Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.038
    Допаѓања:
    154.297
    Ано и моиве двајцава се приврзани многу за мене, и сите ми збореа од мали демек јас така сум ги навикнала |(. Ама кога морав да тргнам на работа вака така си се прилагодија друг да ги чува. Големиов сега нема гајле да седи со било кој само да не е сам и да не му прават многу муабет :D
    Јас сакав машко, и за второто цело време ми се вртеше машко многу чудно ми дојде кога ми кажаа дека е женско. Мм сакаше девојче за првото ама еднаш со синко надвор на лулашки слушнал 4, 5г девојчиња како се расправаат и си префлаат која како била облечена, доаѓа дома и вика не сакам женско многу се лоши ова девојчињава :rofl:
    Ама цуца мала толку е маза ја обожавам а на татко и му е слабост, си има нешто посебно во девојчињата, само да не стане некоја зајадлива шмизла :D

На orhideea, Monella, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    received_359249537909471.jpeg

Druski, stignaa i nasite postapalki, pa kako sto e red da pocastam tuka.
    Mada zadocnivme malku, prvite cekorcinja gi napravi pred 2 nedeli i veke e ispraksiran. ^_^
    Cel den denes toa pravevme, gi raznesuvavme postapalkite, pa vamu malku, onde malku i otide denot.
    Mnogu mi bese zaostanato za citanje, pa sega sednav i iscitav se. Sto da pravam, vreme se pomalku i pomalku. :doh:.
    Gledam ovde poveketo sme na priblizna vozrast, jas imam 28, mm 33 ke polni godinava. I jas se plasam od triesetite. :worried: Podrugo e koga e 2ce napred. :angel:

На karibian, LaDyDoLl, *Лорена* и 37 други им се допаѓа ова.
  3. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.883
    Допаѓања:
    34.294
    Добро утро кај нас е снежно утро денес.:rain::rain::rain:
    Ајде и кафето нека биде од мене кога веќе пишав:coffee::coffee::coffee:.
    Читам за дечиња сте зборувале јас искрено сакав првото да биде машко и така и бидна сите ми велеа девојче дека носам но јас не и крај од прв ден МАШКО Е !
    Е сега за второ ми е желба девојче да биде... па се надевам и ивсаа желба ќе ми се исполни.(fingers)

Друго нема освен квичко од дете што имам.:inlove::inlove::inlove:

На vitamina, orhideea, Monella и 24 други им се допаѓа ова.
  4. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    1.860
    Добро утро.
    Ајде еднаш и од мене кафиња за сите :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::d::d::d::d::d::d::d::d:и мартини де.
    Вчера денот ни помина убаво вечерта имавме гости во чест на мм месев погача секоја година на тој ден правиме. Вечер сме со синко на роденден на детенце од градинка па после кај брат ми и снаа ми на младенци да го прославиме овој убав празник. И то снег си имаме сега на Втор ден од пролет. Колата 10 мин ја чистев од снегот па и закаснав за работа ама никој ништо не ми вели.Одам на граднинка сега да однесам деца белким нема снег по патот оти најмногу од тоа се плашам.
    Некој изгледа ме претрка со кафето додека јас да напишам па и комп ми кочи у п.м.

На vitamina, orhideea, Monella и 22 други им се допаѓа ова.
  5. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Од мене едно снежно кафе денеска. Цела ноќ не сме спани, малава кенкаше и плачеше цела ноќ, не сакаше млеко а сабајлево испи 150мл. Можно ли е на бебињава да им влијае времето, јас стварно не знам како другачије да си го објаснам ова нејзино однесување.
    snow-2086086_960_720.jpg

На vitamina, Ano, orhideea и 23 други им се допаѓа ова.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    Добро утро мајки... која е за кафе, да ми прави друштво :coffee: нека повели :)
    Искрено не очекував снег и сега уживам во глетката.... Син ми не почасти со спиење од 21.30 до 6 сабајле (poolparty) еве го сега пак си заспа....

Вчера ми беше со температура, немаше многу 37.8 ама доволно срце да ти застане особено што првпат му е... звони на двата педијатри горе доле исто ме советуваа да не го мкнам само по прегледи , дека може биле заби, да следам и синоќа намали а сега веќе нема. Матичната смета дека нема потреба од толку чести крвни слики да му правам , некако е полиберте... додека другава од ремедика малце ко попаника е :lol: А претходниот ден носен на контрола... се ок. Чудно. Заби уште нема, а цел е набабрен бело се гледа а никако да излезат ... све си мислам две одеднаш ќе бидат...

Така си се разочаравме вчера со маж ми:( што малер не спотера , тој 2 нед по клиника, сега синко, а таман викендов го резервиравме за нас си рековме после се, малку да се релаксираме ... и сега незнаеѓе што да правиме... за парите се помирив дека ќе ги изгубиме, никој не ти враќа ден, два пред одење , ама толку го чекавме, ајде шопинг , ајде шетање ....:(

Пред две недели не поремети маж ки па одложивме за сега... и сега пак нешто не ремети :(

Маж ми е решен да одиме, јас не.
    Ќе следиме денес и ќе одлучиме.

Имајте убав ден вие. Нашиот мирен да биде само :hug:

На karibian, BirMelek, *Лорена* и 29 други им се допаѓа ова.
  7. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Добро утро
    Малово уште во 6ипол се издигна и одма рипа врз брат му да го разбуди.
    Снегче место пролет тоа ти е времето променливо ама премногу влијае и на деца и стари...
    Вчера малово се сопна во дворот и падна на степеникот на кошот удри со носот и ко почна крв јас мислев од устата но кога гледам од носот срце ми застана.Плачеше 10ина минути и се смири после вечерта пак му паѓаа тие што се згрзнале црвено темни мали парченца крв но дете ок беше весело јадеше и спиеше.
    Друго што се случи вчера ми истурија децата млеко на телефонот па се шекна не се слушаше и само се натискаше па го сушев и така го оставив.Сега е ок најверојатно се исушил.
    Денес треба да купам поклон на братучед ми и снаа ми за младенци вечер со моите ќе одеме.
    И тоа уште се влечеме по пижами низ дома.
    Убав ден женички...

На vitamina, Ano, orhideea и 24 други им се допаѓа ова.
  8. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Луда Марта не изненади :rain:
    Добро утро .
    Што ке правиме, исправме и собравме се што е подебело и зимско . Сега пак ли ке вадиме?(facepalm)
    Иако снегов е како без душа , ама пак си врне ^_^
    @Lolipop23 лесни чекорчиња на малото:l:
    убав снежен ден .

На *Лорена*, vitamina, Ano и 19 други им се допаѓа ова.
  9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.745
    Допаѓања:
    38.521
    Добро утро!

Надвор снег. Треба чизмите да ги извадам. Големиот настинал. Носот му тече. Се мислам дали во школо да го носам. Малото вчера со стомачен вирус. Времево изгледа на сите влијае. Јас три дена бев со главоболка. А вчера 3 саати не можев од кревет да станам. За ручек проја и јогурт. Алишта да пружам, па да пуштам друга машина да пере и да чекам да се исушат 2-3 дена.

@Lolipop23 лесни чекорчиња на малото. Имењак на маж ми. :hug:

На vitamina, Ano, orhideea и 19 други им се допаѓа ова.
  10. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Здраво девојки
    Да пишам и јас, ме снемува како снегот, дојде и тој - дојдов и јас. Луда МАрта....
    Ве исчитав и имам да кажам по нешто и јас...И јас се чувствувам стара за дете од година и пол...32 ќе полнам....и уште се чудам шо толку чекавме со мм, 10 години заедно, ама абер немавме ни за брак ни за деца....
    За полот, цел живот се замислував како мајка на женски деца, ама немав некоја желба посебна (дека ние дома само женски), мм па викаше сакал девојче дека се дома мажи се...На првиот скрининг ни рекоа девојче, Супер рековне ете конечно девојче во фамилијата на мм (во наша фамилија внуци еден куп и мешани се така да не ми беше ептен битно). Како што кажаа девојче јас се навикнав на муабетот, и име смисливме и се...И оп, на нареден преглед вика машко, и јас како некој погоре што кажа си заплакав...не дека не сакав машко туку као „го разочарав мм“. После си викам будало една здрав и жив да е само. Сега исто така не го мењам за 100 женски син ми. Најмногу си го сакам. За второ здравје сакаме побрзо, на помала разлика да се, ама уште не сме почнале да работиме на случајот. Јас пак викам што сака нека е, здраво и живо да е само.
    @Saraa значи истата ситуација и кај нас со пелените. Јас мислев мали многу мочка ноќе, ама ете штом и вас ви пропуштаат. Пуфис користиме долго време, презадоволна бев, 4+, ама оваа пратка изгледа нешто не ја бива, секоја вечер утоп, ноќе му мењам пелена, а он плаче шо го малтретирам. Ќе земам дајперс наредно, најокеј ми се после пуфисот.

Инакуу ние се одбивме од цицање, многу лесно, прелесно со оглед на тоа што очекував да се плачки по дома, ама ништо, син ми ич не се потресе. И од тогаш спие мирно, ако стане само еднаш ноќе и тоа бара да го земиме до нас и одма призаспива гушнат со нас, а некогаш и ич не станува. Во градинка заспивал сам, без нишкање без ништо, и во цела таа галама спиел без проблем.

Толку мамички. Јас сум на работа и мислам дека е време да се издејствува работна атмосфера. Доста е фемина. (за сега де, по еден саат пак ќе ѕирнам, срце не ме држи инаку). :hug:

На Saraa, elcezelce, *Лорена* и 26 други им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.018
    Добро утро мајки.

Две деца во градинка, јас и најмалото во спална.
    Синоќа вриштеше од 11 до 04 па сега дурли спие. Мислам ќе се онесвестам од умор а не можам да заспијам, само одморам. Плус ужасната кашлица која ка влечам веќе пола година ми е вратена. Полна сум шлајмови, едвај дишам.
    Само децава да не ги повтори. Што грип ќе беше ова. Аман.

Утрото не беше нешто поарно. Мм рано имаше заминато на работа, па јас сама, со дуплата количка, носев деца во градинка.
    Малото покротко беше, со инаетење но без плачки, но големава ми ја извади душата. Од моментот кога стана па до моментот кога свртев грб и заминав од занималната вриштеше.
    Дома не даваше да ја облечам, таму не даваше да ја соблечам...буквално ме исцеди. И ментално и физички.

Вчера денот ни заврши со рикање додека и ги миев забите а денеска почна на ист начин.
    Во такви моменти се чуствувам толку беспомошна и слаба...ме надвладуваат емоциите и разумов како да се парализира. Чуствувам страв дали ќе успеам да дадам максимум од себе, дали истиот е воопшто доволен за са им пружам на сите три се што им е потребно.

Кога човек има повеќе деца љубовта се мултиплицира.
    Посакувам да можев истото да го кажам и за времето. Да не почуствувам дека едното дете ми е запоставено на сметка на некоја активност со другото. Денов колку и да ми се чини предолг, 24 часа ми се премалку за се.

Сакавме да одиме на некој саем за врати и прозорци. Градот е прилично оддалечен, 2.5 часа. Па планиравме наутро, рано, да однесеме деца во градинка и да продолжиме. Доколку не стасаме за земање во 15.00 евентуално баба им да ни испадне во сусрет, па да се вратиме набрзо.
    Првен требаше вчера, но му испадна работа на терен на мм.
    Па после требаше денес, но и денес иста песна. Да видиме за утре дали ќе му испадне нешто.
    Вака кога се одложува губам и желбани воља и се.

Денов долг ќе биде, со термини. Кај мене се стопи снегот кој падна деновиве.
    @Lolipop23 лесни чекорчиња на малиот лепотан.

:coffee:

На Sexybaby86, LaDyDoLl, vitamina и 29 други им се допаѓа ова.
  12. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    85.135
    Дани зошто за кашлицата не вариш чај од ловоров лист кој е доста ефикасен
    2,5литри вода да вријат со 6 ловорови ливчиња,потоа ги процедуваш и додаваш 5до 6лајци шеќер и сок од еден лимон.
    Од сирупот пиеш неколку пати на ден...
    Пробај нема ништо штетно ....

На gjoker4e и danichap им се допаѓа ова.
  13. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    земи изгори шеќер и додај млеко одма ќе ти помине можеш и на децата да му дадеш се чудам како имаш сила за се ти си супер мамичка ние со едно се жалиме а не можам да замислам како ќе биде со повеќе ајде побрзо да оздравиш

На gjoker4e и danichap им се допаѓа ова.
  14. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    А јас што да кажам. 37 години едно бебе и едно дете од 3. Мм вика ќе им викале на децата дојде баба ти да те земе. Море викам да ми се фатат. Едвај ги добив па не му ја мислам на годините.
    @danichap секое утро кај мене е такво. И секоја вечер. Вчера малово рика, големата ја боли стомак, па се искака па да ја измијам, намачкам, па не сака пижами, едвај се облековме, а во позадина Неда зајдува од плачење. Никој не ја пофаќа, од страв, само кај мене се смирувала :?:|(. Жими мајка, па пробај барем, ама ај. Уште и ми мрчат каква мајка сум јас што не можам детето да го смирам.
    Сабајле спреми едно, на друго дај млеко, мм бара ранец да сум му спремела. Во сето тоа големава излегла надвор да си игра со снегот. И на крај јас не чинам пак, мн сум нервозна и лута и уморна.
    Ужас, хаос :@ мразам несредено ама тоа е. На крај стварно во Бардовци ќе завршам.

На karibian, Надежна, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  15. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    22.709
    Здраво мајки,ми фалевте! Не сум ве читала два дена,ама затоа сега со кафе во оваа утринска идила сите до една ке ве исчитам;)
    Детево мое послабо почна да јаде деновиве,+каса=мислам дека 3ка некојапробива. Со маж ми на ратна нога од вчера,му се испукав него за безвезе а баш ми беше ок денот допред да се видиме.Хммм...
    Што успеав да ве прочитам,некако јас ко да му немам купено толку многу играчки на синко.Навистина,не му купувам многу.Тие што ги има сите се чико или фишерпрајз,бидејќи сакам квалитетни,ама па и не се заигрува.Еден тон и книги му имам земено,нит тоа не го интересира.Само штипките,усисивачот,даљинско,тастатура....
    Мојот сопруг сакаше ќеркичка,за да личела на мене <3 Ама коа испадна машко,си беше пресреќен :) И јас сакав ќерка за да и купувам розево,ама сега овој син ни за 10ќерки не би го дала....:)))

На karibian, emkaemka, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.323
    @EuHenIa go cittam tvojot post i ko jas da sum pisuvala,samo minus edno dete ..

Lugje,prakajte go avtobusot za Bardovci odma kaj mene i kazuvajte lek za tantrumi.Dali e mozno tolku da vika i da se inaete nekoe dete? Vtora nedela e so vakvi ispadi .
    Preeska aj edvaj si derenje ja oblekov za da odime na crkva,jas oblecena so jakna so se ,ona isto pocnuva da place(358 pat deneska:@),ja cesalo nesto.Ajde soblakaj jakna,shal,kapa ,bluza i nema nisto .Se oblakame i pak pocnuva da place.Ajde ke smenime bluza i jakna -pak place.Ajde i bodi ke smenime-pak place.Na kraj mu vikam odi si ti,nie ne odime.E sega place sakala na crkva.Vikam ok aj da te oblecam -nejkam.Taka edno dobri pola saat.Na kraj zaklucok od "strani lica"- moze nesto taka i e,zemi ja gusni ja ,ne i vikaj,demek opravdano e odnesuvanjeto na malata ,a ti smiri se malku:@:@:@ WTF(izvinete na izraz(facepalm)...I sega dali e normalno ova moe cuvstvo,sto i se lutam sega i ne i zboram?! Pa mm duri mi pisuva -ako ja plesnes pazi kako pleskas ,deka mnogu si nervozna(facepalm)Me napravi luda i psihopat:@A ne sum ja ni doprela,oti bogami citam i sfakjam deka kotek ne e resenie....

E sega kazuvajte spas za tantrumi? Ima spas ,sto da pravam ili da si uplatam sama vo Bardovci(oti nikakiv lek ne me spasuva)?!.

ke zaboravev-
    @Lolipop23 lesni cekorcinha,so pesna da cekori niz zivotot.

@Sunshine_1979 i @eleni27 gi nema od poodamna da pisat

На karibian, Надежна, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    Добро утро!
    Ве оснежило, кај нас повеќе на дожд го тера, но сепак е студено.
    Верувам кај сите со мали деца е хаос, кај кој помалку кај кој повеќе. Јас во вторите спаѓам:D
    Таман од едно место ќе се присобере, на друго место хаос. Ќерката кога како, некогаш помага , како е расположена а постојано зборувам да си собира играчките по себе но ете секогаш не слуша а настојувам да бидам упорна и да си фати ред. Ќе седне да бои, малото од никаде ќе се појави, ќе ја испази и ќе и направи некоја шкртаница , па ајде следуваат плачки, смирување, се во круг :?:.
    Мм само ќе рече така е кога има премногу работи мисли на играчки, требало од се по едно ..Сложувалки куп се испомешаа една вечер селектирав, собирав, се скоцкав до следно играње со другарчиња кога пак не се знаеше кое од кое а воопшто да не спомнувам дека делчиња насекаде пронаоѓам.
    Малото гледа нешто да колачи и да скрие, телефоните и законските му се омилени, едно беше журнал во рангот на татко му.. и така
    Ова времето ептен ме дотепа, кафе испиено, сега некој чај да барам.
    @Lolipop23 лесни чекорчиња.

На Надежна, emkaemka, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    13.771
    @EuHenIa исто и мојата. 9 месеци ќе прави сега, ноќеска цело време преташе, па во 8 саат сабајле почна да вришти. Заби ја мачат. Сега јадеше каша и плаче истовремено. Веќе полудувам, неколку дена вришти и јаде со сила. Ми идеше да ја исплескам зашто нервите ми се при крај веќе, ама си викам толку мало што разбира. :(
    Инаку, @Lolipop23 лесни чекорчиња.

Последна измена: 22 март 2018
    На Надежна, emkaemka, duffi и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    2.845
    Исти сме 9 месеца , три ноќи по ред немирно спие , на секој пола саат се разбудува плаче. Ваљда и кај нас се забите , друго објаснување немам.

На gjoker4e и tincemajmunce им се допаѓа ова.
  20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    13.771
    Ние имаме едно, ни проби, ама изгледа друго ќе излегува сега. Вие имате?

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.