Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Daj kazhete mi mamichki shto vkusnichko da stavam vo nutri bulletot i da si go zamrznam kako sladoled? :D

2. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Jas stavam mixed fruit , se prodava zaedno vo kutija znaci: malina,kapina,jagoda i aronija , plus dodavam banana , malce orevi, edno malo lazice med i mleko malku. Se miksira i se pie ili zamrznuva. Znaci prevkusno:party:

На Legadema, galapce, Mariangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Dobro utro majki. Me nema da pisam so denovi, ama se sum procitala. Nie sme super, eve sega stanavme pieme mlekce, pa da go oblecam i odime vo pohod nadvor. Sekojdnevna rutina.
    Zabite izbivaat sekoj den, ama toa ne preci sinko da me sheta po nekolku kilometri na den.
    Vcera bevme vo park, tato ja cuvase kolickata, a nie trcavme od vero do alumina i nazad nekolku pati. Po strogo opredelena pateka. Toj trca jas trcam, go nosam nakaj kolicka mi vika ne ne ne. I koga se vrakavme nakaj doma si zaspa. Pa so tata si posedovme, neli mama samo nesto bara za jadenje pa tata mi kupi edna gooolema lubenica, kafence i taka do docna vo nokta.
    Eve mali go ispi mlekoto, me vika.
    Ubav den majki i decinja :l:

На Mama Maja, SamovilkaH, alana и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Мене со јогурт ми се повкусни овошните сладоледи наместо со пресно млеко. Пр. Вишни, банана и јогурт, малку мед и цимет...немам трпение да го домрзнам :D

На Legadema, Mariangel, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Гуд морнинг лејдис :)
    Ние до 9 денес спиевме денес, се спиеше ноќва, дувкаше свеж ветер, отворени сите врати и ок спиевме сите, после цела недела неспиење :sweat:
    Доручкувавме сите, исчистив, послав алишта, сега ја успав ќерка оти пак и се приспа и седнав да пијам едно кафе.
    Направив за ќерка ручек,телешко денес и само да го изблендирам и ќе го ставам во тапер и ќе одиме на плажа некоја близу тука, ама се мислам да не не ми се расипе од жешково?:wasntme: Ма да не верувам, само што ќе стигнеме, ќе и се пријаде и ќе ја наранам, 1 саат мислам не е ништо да седи во тспер јадењево м? Што вие мислите мајки?

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    dobar den majki,se tokmam od sabajle da pisam ama nikako da najdam vreme,sinko .ne me ostava ni minuta.
    vcera setaavme do kasno,taman dojdovme doma i vikam ee konecno sinko umoren ke spie cela nok pa taka i jas da se naspijam,koga mazot mi, (mile panika) uzvika sinko kacil tt i taka si dezuravme do 5 sabajle i so 7 sinko naspan sto da vi kazam.

oko ne sklopiv,a i vozbudena sum da vi kazam waikiki odvora butik golem vo nasava zona deneska pa edvaj cekam mazeto da dojde od rabota i da trkneme da vidime sto ima.

i dodeka jas pisam ovde sinko se trkala po zemja i bara da cica isto ko novorodence,kako da ne jadel cel den
    ubav den majki

На Mama Maja, eleni27, girl-miri и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Dobar den mami
    Denes neiscisteno nenapraen rucek stadov samo edna peralna da vrtit a za neispeglanoto da ne pram muabet ma bukvalno ne se imam mrdnato of fotelja...normalno samo za kafe se mrdnav :)
    So mm ne planiram vo narednite 100 god da prozboram zs mi skokat denes po nervi od sabajle 8) mi se prajt znaen znaci neverojatno e kako mojt da me istajt od kontakt epa mi e gajle zato denes nema rucek I vo narednite 100 god nema da ima ]:) ... :swear:
    Imajte ubav den zencinja :makeup::x:hai:

На Kitten, Sunshine_1979, tina-63 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Добар ден мами. Како сте, како се справувате со жештиниве? Ние си игравме со синко од 04-05:30 сабајле па дремна до 07h. Денес забележав дека излегла една четворка долу па и синко убаво јадеше без протестирање. Инаку пред тоа недела дена јадеше со плачење. Што од топло што од запчиња. Денес го разладивме малку во базенче на тераса. Си уживкаше. Сега спие а јас му спремам ужинка и да ве поздравам. Да стане и јаде па ќе го носиме во етно село - Пантелејмон.

На alana, Mari* и Mariangel им се допаѓа ова.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    140.650
    Aj edno babinsko prasanje. Ostavate li promaja doma? Strav mi e da ne nastine. Klima kako pustate? Noke kako pokrivate? Pekol e kaj nas...

Nie od 8 stanati duri sea prespiva. I jas ke spijam.

На Mari* и TheSecret им се допаѓа ова.
  10. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    429
    @Cka i mene mi e mnogu strav od promaja. Pa zatoa samo ednata tarasa ja ostavam otvorena. Navecer sinko ne saka da bidi pikrijan. Jas pojrivam so tetra ama dzabe mi e. Se nervira i place odma. A i jas sega se plasam da ne go nastinam oti voopsto ne e pokrijan dodeka spie. A i kaj nas vo stanov e pekol, ne se zivee.

11. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.135
    Допаѓања:
    2.718
    Promaja ne ostavam. Klima pustam vo druga soba i otvaram vrata da dojde kolku tolku ladno. A navecer bebe spie pokrieno so tenko carsavce i otvorena terasa. Inaku nema sansa. Ja preslekuvam dva pati vo tek na mokta od sto e utop na grbceto i tilot.

12. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Јуху!! Како сте женски?
    Во Охрид денес разлади. Ама, баш, баш разлади. Убаво ни дојде. Како е кај вас?
    Синко ноќеска спиеше, абе се изнаспа. Не паметам 13 сати да спиел до сега. Се чудев!
    Прими вакцина МПР. Др ми рече дека за една недела може да се појават температура и осип. Има некој што примал брзо? Како поминавте?
    Поздрав!!!

13. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Blaze tebe vo Ohridot :inlove:
    Jas ovde ko vo Dobovjani :x
    :coffee: Ajde zencinja bujrumte jas uste edno ke pijam I ke zamisluvam dzo vo Ohrid sum na plaza I polno luge :sun: a I sonceto ke go zamisluvam :shake:

На Legadema и SpangeBob им се допаѓа ова.
  14. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Бога ми и кај нас малце залади се осети малку,добро е.13 часа да спие синко??? Нема шанси,јас ќе бидам среќна да спие и 6 или 5 поврзани ама неее тоа не се случило за оваа година и 3 месеци.Затоа секоја 2 ра тура спиење и јас со него легнувам.
    Денес недела за шетање,ние дома си ја поминавме.Многу мразам недели,а знаете ли дека највеќе сакам ПОНЕДЕЛНИК,да да стварно,затоа што ми доаѓаат обврски и дрн дрн......така сум научена поради школот,факултетот,и ми останало.Ама највеќе ги замразив саботите и неделите поради тоа што секогаш не ,,тераа,, со брат ми да одиме на поле да работиме по цел ден,место дома да се наспиеме.
    Ајде малку излегов од темата,синко весел,си јаде од оние снегулките 4 вида што се многу ги сака се замава со нив си ручка.
    Си пијам кафенце,прво за денес,а утре ќе одам да си го видам другото бебенце,во стомакот,едвај чекам.
    Имајте убава вечер.

На Angel.Heart, eleni27, Mama Maja и 2 други им се допаѓа ова.
  15. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.337
    Добра вечер, мами.
    Ќерка спие...јас седам и се опуштам со ореовка...бујрум кој е за. Овие неколку дена баш ми се потпивнува...секако навечер, откако детето заспало. Вчера си се собравме, си седнавме во двор и си мезевме салатче и пиевме ракиче...убавина. За викенди гледам максимално да прошетаме...недела навечер ја оставаме за спиење од раното за мм да биде одморен за на работа. И јас кај да е треба со факултетот да се позанимавам, уште една година ми е...го паузирав дур да потпркне малово...Од есенва здравје боже планирам да почнам...само колку ќе наоѓам време за учење, не знам.
    Да одам сега да си го фатам креветот, оти многу ми се спие.
    Поздрав :hai:

На Legadema, SpangeBob, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Јас пак мразам недели и понеделници, недела можеби повеќе бидејќи е ден за прирема за на работа, а понеделник прв ден далеку од петокот :sweat: Среќа работната недела некако брзо ми поминува па кога ќе дојде среда јас сум веќе среќна :D

Тие што студирате а имате и дечиња, алал да ви е, ама за мене би било лудост, никогаш немаше да го завршам. Ем бев мрзлива, ем беше тежок.

Да ви кажам јас вчера сум се изналумпувала како тинејџерка. Ја оставивме малата кај баба и дедо на спиење, а ние на домашна журка до сабајле! Пиење, многу играње, пак пиење, па се прскаа со вода "да не' разладат", со утоп кошула се вратив, ама важно толку позитивно се истрошив што сега ќе ми требаат три дена да се изнаспијам. А конечно малце опуштено време и за мене и маж ми. Арно ама секогаш кога ја оставам на спиење, ми фали! Душа ми се стега кога ми е празно креветчето. И ај сеа! :)

На chocolade, kelebeim***, MissDior и 12 други им се допаѓа ова.
  17. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Добро утро мамички. Синко периодов почна многу рано да станува па затоа уште во седум го шетам надвор. Надвор доручкува и пак си заспива во количка уште два саати. Се надевам ова рано будење ќе го држи до одмор за да одиме рано на плажа пред да фати жешко.
    @Cka јас промаја не правам. И ќе го убијам мм ако случајно направил. Не за други туку синко е нон стоп во косичето и вратот запотен. Страв ми е, испотен на промаја може да го настинам. По пет бодиња менуваме дневно и пак е испотен од што цело време се движи. А клима уклучувам, но детето во друга соба, од истата причина. Ноќе е покриен со тенко платнено ќебенце.
    @Kitten блазе тебе за журкањето. Јас заборавив како беше тоа. Инаку ист случај сум со оставање на чување. Вчера рековме ај ќе го одбесеме кај баба му на чување за да фатиме една генералка дома. Кога би биле сами и двајцата брзо ќе завршиме. Е арно ама пред искачање ме мавна во глава дека е недела и дека од понеделник на работа, па кратко го гледам, па зар и денес и тоа за едно чистење и не го однесов.
    Имаме проблем деновиве ич не сака во седиштето во кола да седи. Незнам што ќе се прави, како ќе одиме на одмор. Дали му е неудобно или досадно незнам. Само вришти пишти во кола, ужас. Седиштето е веќе користено од братучет му, па намерачена сум деновиве и ново да купам од став да не му е тврдо и неудобно.
    Убав ден

Последна измена: 27 јуни 2016
    На Girl-Rabbit, Angel.Heart, alana и 4 други им се допаѓа ова.
  18. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Добро утро мајки :sun:
    Денес пак сончево :lol:

@irena.1 дај кажи го рецептот за рано станување на малиот, претпоставувам и порано легнува навечер. Ние заспиваме доцна, овие два дена само сме нешто поарни, вчера на пример ми заспа во 11:00. Прослава.
    А насабајле си поспива, пред 8:30 не се буди. И на пладне бе опасен дремач е ппо два-три саати спие.
    Јас планирав вчера генералка и остана на планираното. Имам кој да ми го чува, ама ми беше жешко, па вечерта на заладено уживав и викам ај утре поладно ќе било, да се присобере уште некој прст прашина дома :x
    Што друго да ви кажам...
    Аааа, да :!: Син ми почна да се труди да збори, па сега секое нешто се вика КАКА, дури и завчера пред гости вика КАКА КАКА, јас му викам какан си?-човечето ми одговара НЕ!. Мм му вика па тогаш кој е какан?- и човечево на цел глас МАМА КАКА, МАМА КАКА (facepalm)
    Забава :rofl::rofl::rofl:
    Ај поздрав сега, си пијам кафе на работа, денес порелаксирано, роковите поминаа :coffee:

На Girl-Rabbit, zuto, Angel.Heart и 6 други им се допаѓа ова.
  19. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Не бре мила и мојов во единаесет заспива. Порано спиеше покасно, и се чудам сега што вака почна да се буди. Дали ме осеќа јас кога ќе станам, ама па често он пред мене е буден. И во денот преспива два или три пати и од тоа зависи кога ќе заспие вечер.

На eleni27 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Dobro utro i od mene :sun: Kafe ima li? Denov mi e nekako za lezhenje, ne mozham da stanam od krevet da odam kafe da si svaram.. A shtom za kafe ne mozham da stanam a zavisnik sum, znachi stvarno sum uspana denes :lol:

Mojov shef pochna da si pospiva i poveke od obichno, zaspa sinokja kaj 11. Stana kaj 3 i pol za jadenje i pak zaspa, pa kaj 6 i pol pak ruchkashe i pak zaspa. I eve go sega ushte e koma, vo 8 lekovi mu davav ne me ni seti. Vo spienje si dzvakashe :lol: A se pokaka pred polovina saat i sega cela spalna miriska mnogu ubavo, a on spie ako go razbudam da smenam pampers ke bide kenkav cel den :drunk: Ke vikne kaj i da e, i za ruchkanje mu e vreme a za takvo neshto ne propushta. Alarm kako da ima staveno :rofl:

Imajte ubav den, jas denes torta ke pravam. Na sinko mu e rodenden, pravi tri meseci denes :rofl: :rofl: Da mi raste golemmm shefot moj :inlove:

На Legadema, girl-miri, Girl-Rabbit и 11 други им се допаѓа ова.