Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.885
    Ahhh jas cesto pravam nesto po doma, ama sega na dieta sum :( a bas sakam da se zanimavam so torti, kolaci :D neka mu se mnozat mesecite na toa plavkoto detule :*

На Girl-Rabbit, Sunshine_1979, alana и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Morgen mami
    Denes soncevo ubaini
    Rano stanati da ne ja urocam bebka zaspiva kasno okolu 12 no ne se budit po 6-7sati ovie dva dena naspani site onie 100god so mm so ne planirav da zborvam I rucek da mu pram planiram na 200 da gi prodolzam ubo bilo po cel den da sedis I umoj da kazvis vcera si se iznasetavme so bebka si bevme vo G&B si kupivme nesto ama izgor preskapo zato edna nedela nisto kupvenje :makeup: denes pram cistovka po doma koj e za bujrumte pomos dobredojdena I iskreno mi svetna vo glata da pocnam da rabotam ama pusto ovde nema gradinki za mali bebinja nego od 2god pa nagore a koj ke ceka tolku a za vtora majka nekako mn mi e skapo ke treba da rabotam zanejze se dosadiv doma...imajte ubav den zencinja denes mene veselo ke mi e so krpcinjata I dzogerot :lol:

На Girl-Rabbit, alana, Cka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    dancing-good-morning-smiley-emoticon.gif мамички!!!
    Како сте? Јас да ве почастам, викендов прославивме 6 годишнина од брак, 14 години заедно.:D
    4b4f707b1832933590a89df11fb3c945.jpg 6924438-candies.jpg
    download (11).jpg
    @SpangeBob ако добро разбрав од некој пост погоре - и ти си охриѓанка?

На Legadema, girl-miri, Girl-Rabbit и 14 други им се допаѓа ова.
  4. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Ми ја утепа последната надеж :P
    И како вака ќе тераме?
    Јас го чекам да заспие, па работам низ дома. Кога преспива попладне сум на работа, па се ми останува за вечерта. А ако ми заспие после 12 (како и по обичај) уште саат два низ дома и со мм, па утредента на работа убиство. Ти исто на работа одиш мислам. Како издржуваш жити се?

5. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    dobar den majki,

sinko prv pat vo 20 meseci zaspa posle 23 i da vi kazam pravo epten mi bese macno,nisto ne mu se ugoduva,oti naucen e da spie vo 9,kako programiran e,obicno me zafrkavaat i rodnini znaci ke dojde 9 saat toj me faka za raka i na spienje ama vcera bese mn toplo i nikako da zaspie.

site se rasonuvaat so kafe,jas so jogurt,se razbudiv se custvuvav tolku mn iscrpana sto neznaev sto prvo da zemam da jadam,pa edna casa jogurt i lazice med a sin mi me gleda i vika "mama kefe " mu vikam posle ke pieme kafe.

iii da vi kazam mm voopsto nejkese da mu dava da jade na maliot oti se toj umoren,pa kako so nego nejkel da jade,se naogase izgovori a sega sinko stom ke go vidi vednas vika po nego da go nahrani toj i mu ja dava lazickata a ako mm ne stanuva ovoj pocnuva d place na cel glAS i da vika po tatko mu..

aj dojdta bese za denes,imajte ubava pocetna nedela i da i jas mrazam koga e nedela mn mi e tapa toj den

На girl-miri, Girl-Rabbit, alana и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.617
    Допаѓања:
    140.453
    Mari, mnogu si mi zabavna :) nie u 10 se uspavme posle setanje. Se nacica i zaspa. Samo mnogu zesko uzas. Za promajata prasuvav oti mm celo vreme otvora vrati. A i poladno e taka. Klimava ne postignuva u ovaa soba kaj sto sedime ne pa u druga... ah prv pat sakam ladno leto i oblacno.

Neam vreme da si sredam. Vcera po zeskoto ko gresen gavol usisuvav, gotvev...

На alana, eleni27 и Mari* им се допаѓа ова.
  7. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    @Cka Lele kaj nas vrata ne otvaram samo pred da si legneme luftiram sve otvoreno sa vleze vozduh alu jas so drugo prasanje. Sin mi nedava da go pokrivam so nisto :( Taka bese i zimoska ali aj so pizamcinja i tenka pelena pominuvavme nekako, a i vo stan toplo i denje i noke. A sega spie samo po bodi i cela vecer probuvam da go pokrijam odma se budi ili se vrti i se otkriva. Mozno e nedaj boze da ima posledici ponataka? Posto sea pu pu da ne go urocam ne nastinal, a sve si e otkrien otkako e roden. Duri zal mi e jas pokriena i so corapi on otkrien i gol :)

Kako ste denes mamicki pak pekol nadvor :) Vcera ubavo bese pa setnavme so mm na rucek so starosvatovite (od 12ipol do 18h) celodnevna, a sinko se cuvase so babite za prv pat tolku dolgo :) A i nie bogami odamna ne sme setnale taka pa ubavo ni dojde:rofl: Tuku i jas na UN dieta pa rucav pekarski kompir, pecurki i rizoto :inlove: Sega ja cekam pizzata da stigne denes jh e denov :) Vo sabotata mi stigna mm od pat pa nemav vreme da ve pozdravam bev zafatena so guskanje i muabeti od utro do mrak :D Imajte si ubav den :*

На AngelOfArh, Angel.Heart, Sunshine_1979 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Јас по цел ден врати отвотени и напред и назад од терасите, дува ама топол воздух, да не се отворени вратите ќе испоцркаме, во соба кај што е креветчето и спие ќерка ми, отворена е врата од терасата, а другата од собата ја затварам кога спие.
    Не ја покривам ни преку ден ни навечер, спие само по боди на кратки ракави, секогаш е испотена кога се буди.

На Smizzy, alana и Mari* им се допаѓа ова.
  9. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    @Cka и кај мене мм отвара. Само шетам ко детектив низ цел стан. Еве вчера вика ќе направам промаја да се смени воздухот, а син ми спиеше во спална. Викам ок само затвори врата од спална, вика ок. Одам по 10 мин врата од спална отворена он си спие до синко. Ќе го утепав. Вика сум заборавил бреее. Инаку ти олади со клима во дневна, бебе во друга соба. Исклучи, отвори врата, почекај малку да не е драстична разлика и донеси бебе.
    @eleni27 никако не постигнувам па ти. Јас плус одам и втора смена, а другиот ден прва. Среќа мм ми помага доста. Мислам он не би да има избор, ама нема, сами сме. Значи во десет почнувам со работа машини, раскревање, ручек за нас, ручек за бебе. Он чува бебе, кое претходно е избањато. Кога ќе му се приспие, јас фаќам бебе , он продолжува. Или пак некој ден готвењето е цело на мм, а јас раскревам низ дома, со синко околу мене. Башка секој ден ми доаѓаат баба и дедо на чување. Морам и за нив да зготвам. И за синко јас готвам они само да му дадат. Тешко е но така е. А за квалитетни време со мм тешко богами. Муабети уз работа ахаха. Ајде здравје ќе дојде ден и за нас така си се тешиме:D. Синко заспива, ние привршаваме и сме кома двајцата. А он да не ми помага мислам дека не би го погледнала, а не муабет да му правам. Се исили еднаш вика не работам веќе. Викам нема проблем од сега еднаш неделно жена ќе доаѓа да чисти и јас само готвењето и машините за викент.Абе ко во џебот да му чепнав ахаха другиот ден се по старо како да не се случил разговорот.:rofl: :rofl:
    :rofl:

На Girl-Rabbit, Kitten, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  10. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Оти се осеќам како ништо да не ми е средено по дома, таман нешто ќе средиш ќе зачистиш ето ти нова работа излегла, како куп обврски да имам, а ниедна неможам да завршам, секој ден исто ми е некоја рутина ме има фатено.
    Башка тоа немам друштво видено луѓе немам цел ден сама.
    Мм почнав да ен го гледам само на работа , и после работа работи ...
    Сега следно во глава ми е цел плакар да го бутнам во некоја кутија , ништо не ми чини па и така нека не држи место, заклучок гола ќе шетам.

На Girl-Rabbit, girl-miri, Mariangel и 3 други им се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.885
    @irena.1 i jas sum vo klubot na kasno legnuvanje, rano stanuvanje. Abe vo 3 nokjeska da zaspie vo 7,7ipol okokoreni ocite, da ne propusti tatko mu da go isprati na rab. Sabajle ko zaklana bev, stiskaj go stiskaj go da prezaspie do mene, ne be nema sansi... Na glava mi se kaci :D

На Girl-Rabbit, irena.1 и eleni27 им се допаѓа ова.
  12. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Ахаха истото му се случи на мојот плакар кога бев трудна и после тоа на породилно. Цел го извакумирав во вакум кесите. Повеќето ми беше мало, башка се дома бев.

На eleni27 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Исто луѓе, исто е и кај мене. По цел ден и ноќ сама со 2 деца, не знам од кај да почнам, не знам од кај да завршам..Мм оди на пат, си доаѓа само викенди, се осеќам никако, уморна секој ден, половина ме боли веќе месец дена, сабајле поготово кога се будиме, е тогаш не можам да се помрднам од место, ниту ќерка ми да ја дигнам од креветчето можам :( Глава ме боли, ми пука преку еден ден. Жешко тешко времево, уште толку по никако се осеќам и од него. Ми доаѓа на моменти да урлам, да викам на цел глас, понекогаш ми иде се да испокршам од што ми е "добро" и "убаво" нели?
    Со мм кога си доаѓа, се карам за се што ми доаѓа на ум, му се дерам, му викам, сирот знае како ми е и дека не сум ни јас крива што сум сама по цел ден ама нема како другачие да ми помогне, единствено решение, да седе со мене дома и да ми помага, а кој ќе работи за нас, тоа нема везе....
    Не сме веќе ни блиски како што бевме, многу пати осеќам дека односите ни се многу оладени, како странци сме, односи не се сеќавам кога последен пат сме имале :wasntme:
    Не знам дали е период некој никаков или нешто друго, важно јас вака ако потрае моево којзнае дали ќе издржам психички ;(

На Girl-Rabbit, girl-miri, Mama Maja и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    E vistina zencinja I jas so mm nekako nikako mi e :D ama objasniv :rofl: sve si e ubo okolu bebuska pomaga ama okolu nas si se oladija rabotite ..... ne e uba rabotava so ke prajme zencinja

На Girl-Rabbit, alana и N.Kety им се допаѓа ова.
  15. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    i nie imavme nekoj takov tapa period ama za sreka pomima
    @kallias period e mila ke pomine a za niz doma,rab kolku mozes,pa nemora se da e pod konec,blazesi ti so dve sama,jas so edno pa ne bi mozela.
    pred da se zemem so mm mu rekov ti ako planiras nie taka da "ziveeme" ti non stop na pat a jas doma i si ides samo weekend zaboravi na mene,mu rekov dodeka nemame deca ok e ama posle toa jas ne bi mozela da izdrzam i taka i bidna vo 5ti mesec od bremenosta toj ja napusti rabotata i najde druga.

mozi od moja strana ne bese ubavo taka da go stavam da odluci ama jas si se poznavam sebe deka nemozam taka :(

На Girl-Rabbit, tina-63 и kallias им се допаѓа ова.
  16. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Мајки ве прочитав,и јас сум во ситуација тука некаде како вас,ама знајте дека сега децата тражат внимание многу брзо ќе пораснат и после секој ке си фати свој пат.И јас сум сама со синко имам и свекор кој е исто како мало дете,понекогаш ми помага за некои работи а некогаш е како маилот морам се по него да одам па знам и да му се изнадерам некогаш,нема на кој па тој си ја искара целата.И на моменти ми доаѓа да викам урлам и се дерам и се испокршам,ама поминува и тоа.Најважно е сега да си ги израснеме дечињата а за работа има време после ќе печалиме и ние,така си го ставам тоа во глава.Барав работа на сто места ништо никаде,поднесов на сто место ништооо,и толку сега за сега не бидува ќе си седам со синко ке си го чувам,зимото уште едно бебенце тамн до пролета ке потпорасне ке помине и тоа,после работа.Ако ние не си ги чуваме кој ќе ни ги чува.Јас па немам на кој 5 мин да оставам сабајле го мкнев со мене до матичната едвај ме гледаше на ехо....Уф леле,и мм ми фали ке си дојде за 15 дена едвај чекам да го видам,а пак таа работа не сме ја правиле 2 ипол месеци,ќе се побркам бога ми.....Ама не му дозволувам веќе никаде да оди сам без нас,јасно и гласно му кажав.Оти ке има трета светска.
    И така јас правам јадење,синко спие и тука пишувам.Имајте си убав ден....

На Girl-Rabbit, girl-miri, alana и 3 други им се допаѓа ова.
  17. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    I jas ne sakam taa rabota da ja raboti ni toj ne saka nitu da patuva ama vo momentov nema drugo, bara druga vo megjuvreme ama nisto, tesko, mnogu tesko, go razbiram i jas i go zalam, po cel den e na sonce i se maci ama od druga strana mene pak nikoj ne me zali, kolku pati mi ima kazano, koga doagja od rabota, jadenjeto uste li ne e gotovo? Do sega trebalo da bide i postaveno, znaejki deka sama sum i prvo decata imaat prednost da gi pogodam pa se ostanato. Mnogu takvi raboti mi ima kazano i se nerviram mnogu, ko da treba da letam, pa ne mozam majka mu stara, ama jok, koj kje te razbere....strasno :(

На Girl-Rabbit, alana, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  18. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.615
    Допаѓања:
    38.099
    @kallias, истиот проблем го имам и јас со маж ми. Он е на работа по цели денови и кога ќе дојде одма префрла ако јадењето не е готово. Е па јас едвај стигнувам да средам дома од децава, а спремањето на јадење најтешко ми оди. Едвај постигнувам. Маж ми бара друга работа, ама тешко оди. Јас еден период се замарав, ама сега не. Му имам кажано - ако ти одговаар ок, ако не барај си друга. Е па не сум јас машина. :@

На Girl-Rabbit, alana, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  19. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Ete i jas taka isto, kolku li pati mu go imam kazano toa deka ne mozam da postignam so se, kje dojde od rab. i kje pocne: lelee friziderov e katastrofa, treba cistenje, stanov e haos, treba da usisame i izdjogirame, jas samo si kjutam, zemi i napraj mu vikam, sto drugo da mu kazam :(

На Girl-Rabbit, danichap, Smizzy и 3 други им се допаѓа ова.
  20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.615
    Допаѓања:
    38.099
    Маж ми знае да ми рече - како можела мајка ми да чува три деца, да готви и да средува по дома, а никој не и помагал. На тоа му одговарам - оди си кај мајка ти. Не дозволувам да ме споредува со мајка му и му имам кажано дека немам намера да бидам како мајка му. Да седам затворена во 4 ѕида и да изигравам домаќинка.

На Girl-Rabbit, Cka, kallias и 3 други им се допаѓа ова.