Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Добро утро

Кафето од мене :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:
    Синко уште спие а ќерка во градинка
    Јас сама со кафето и фемина :angel: ретки се овие моменти

Во 10 имам термин кај педијатар,синко кашла и носето му тече
    Само да не е пак спуштено на гради,или пак не се има ни долечено :(
    Колку ми е жал за него,мало е многу а само болно
    Ќе му барам нешто и за имунитетот да му се подобри...ако ми даде :doh:
    Ама сигуно не излегувам од ординација со терапија свеж воздух :!:

Момата нема ништо,внесува витамини преку храна
    Обавезно јаболки,банана,малини,јадкасти плодови и лимонче си шмука :lol: таа си го пази мешето :$
    Све на татко и :D без него и не седнува да јаде :inlove:

Друго се исто,пакувам секој ден и никогаш крај,уште многу имам да спремам
    За тогаш идат и родителите од мм|( и девер ми
    Дали ќе ми се од помош или само ќе настане поголема гужва и неред ќе видиме тогаш :worried:
    Треба да чистам таму а морам и овде од како ќе се одселиме :doh:
    Многу сум напната со ова селење некако :|

Тоа е мајки,да одам да се спремам и да носам дете,со автобус ќе морам
    Последно кога се возев се струполив внатре :x
    Од паники кога излегувам сама се нешто ме наоѓа :envy:

Ајде да не должам, имајте убав ден :hai:

На tarantula, kristii, Верче4 и 31 други им се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Добро утро мајки
    Велики петок било, а:worried:.
    Испратив деца во градинка и извадив малите теписи да тресам, да минам со правосмукалка и џогер, забришав на брзаница прашина....и се освестив :doh:.
    Касно се освестив и дека ако сакам голема молитва другиот петок не треба да ``грешиме` со мм(facepalm).
    Ако подразмислам кузнее кои гревови сум ги направила :P.
    @duffi ма какви 40 дена, уште тоа ми фали, дома да седам. ПРвиот ден уште, стасавме дома од болница и после неколку часа претрчавме до дм да докупам што ми треба.
    Ама царски, ама рана, ама ова/она(lalala).

Цацко ќе ми ги разнесува децава по термини или ќе ги шета. Еве, сега, убедувам маж да ме остави во некој шопинг центар и да ме зеде таман пред да ги земаме децата од градинка. Да излуфтирам мозок.
    Ручек риба и ориз.

Да направам кафе па да читнам што има низ темите.
    :coffee:

На girl-miri, Kaetana, kristii и 29 други им се допаѓа ова.
  3. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.636
    Добро утро тмурно ама ќе прогураме.
    Синко стандард станува во шест откако е роден покасно од 7 ипол нема станато.По цела ноќ цица се врти и спие врз мене нормално откриен.Се спремав да го одбијам ама беа страшни плачки па се откажавме,е сега ќе мора зошто не се чувствувам спремно да терам бременост и да дојам,тотално ме исцрпи.А и доста му е веќе голем е здравје од понеделник натака ќе пробуваме.Сакам да ви заблагодарам на убавите желби се надевам се ќе биде во ред.Уште го мкнам во раце го кревам ама тежок е 12 кг.Па и цело време ми се пентари на стомак.Инаку женски мозок работи турбо уште не сме чуле срце ама јас битно милион грижи.Како ќе се пораѓам во сред зима па како ќе ме носи мм на снеговите па кој ќе го чува мали па како ќе го оставам и така во круг.Убаво вика мм де утре ли ќе го раѓаш чекај има време за девет месеци ќе биде потпораснат ќе си се навикне со мм да спие ќе разбира повеќе нема да е волку мал.И така си е децата од ден на ден менуваат а не пак за 9 месеци.Со оглед на тоа што син ми го родив во јули и тоа 31 на најжешкото ова ќе биде тотална спротивност декември.Смешки сме и двајцата ја за едно размислувам мм за друго ама ќе биде се во ред само позитивни мисли.
    Едит: откако се преселивме и почнавме да си живееме сами сакам да си го водам домакинството на свој начин и лани а и годинава до пет сабајле беа исфарбани три црвени јајца,а подоцна и сите останати.Така да тоа ми е завршено сега ќе чекаме недела да шетаме
    @Mari* баш ми е жал за малиот се измачи а толку малецко,ама се надевам ќе биде се во ред се ќе помине се ќе се заборави.
    На сите болни дечиња им посакувам брз опоравок на тие што шетаат убави моменти.
    И така мм и синко си спијат а јас им стражарам да не ги украдат.
    Убав ден :)

Последна измена: 6 април 2018
    На kristii, forumce, gjoker4e и 22 други им се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.780
    Допаѓања:
    145.294
    Ден мајки!

Маж дома утрово па он е на ред да глуми креветче. :D
    Малиша мрде па кај и да е ќе опуљи оките.

Ми се шета некаде ама не знам кај да носам бебе по ова шашаво време.Нит ладно ни топло, смуртено да заврне. :envy:

@danichap не знам кој би можел да ги издржи дома тие 40 , мене на крај памет не ми падна. Ќе поулавев дома. :D
    А посебно па кога се има и други дечиња кои имаат свои потреби.

Ние грешки отидовме на молитва. Не знаев, нека ни прости Бог. :$:tmi:
    Дури после прочитав во темата каде што сте дискутирале.

@Mari* побрзо оздравување на малиша. Се измачи дете а и ти со него.:(Нека поминува зимата веќе.

Ако не на друго место до кај мајка ќе се оди,колку да промениме.

На flower30, kristii, forumce и 19 други им се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.188
    Допаѓања:
    124.689
    Добро утро :)
    Не ми текнало на малово наочари да му купам, @Ano супер идеја, само незнам дали ќе ги носи...
    Го чекам да стане па да направам ручек и ќе се тупосаме негде на гости :D а претходно до некој мол. Му фалат бодиња на кратки и некои тенки блузички и чевлички за крштевката... а треба и за кумовите да купам... оффф ама трошоци и Солун не дотепа :D Сега маж ми ми кажува некој бонус фатил да не се секирам ( не оти се секирав, е тоа ме нервира- што не водам ред :sweat:).
    Ми фалат уште фармерки , тегет и крем панталони мислам во зара ќе завршам работа.
    Малото од кога беше болно не сум го носела по молови, сме се чекале ичи во кола, јас па маж ми, или еден дома седи со него... Ама маж ми е специфичен , без одобрение од мене не купува , така сум го научила:x И ако оди сам замара на viber :wasntme:
    Мислев само ние го правиме тоа, дури не фатив во маркет еден другар како и слика салфетки на другарка ми :D Ама се вцрвени цел кога го видов:tmi:Додека јас и маж ми немаме гајле (highfive)

Синоќа вапцав јајца ама не ми се погодија убави ич:tmi: Како прво маж ми купил едни минијатурни па го праќав по нови. Го носел и малово по аптеки и маркети на дождов:envy: и на крај во еурофарм ги заборавил сите ќеси па на крај мене ме тераше да одам да ги земам:@

Имајте убав дождлив ден :rain:
    Маж ме убедува дека немало да има народ по молот и малото да сме го носеле :(

На tarantula, flower30, karibian и 24 други им се допаѓа ова.
  6. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Добар ден мајки!
    Се разбудив наспиена и одма во спална кај ММ и ќерчето големо. Они беа будни па сите тројца се изнагушкавме. Убаво почна денот! ММ ќе е дома, секако ќе бидам порелаксирена денес!
    Беба уште спие, јас кафица пијам и чепкам по телефонот.
    Плановите за денес се да одиме на црква и најверојатно после кај мајка ми. Јас би сакала и прошетка во парк или игротека ама беба повеќе од еден саат неможам да ја оставам со свекрва ми. Се плашам и тој еден саат како ќе го минат, ептен ретко се гледаат и кратко по 5 минити па сега наеднаш ќе треба цел саат да се чуват.

Деновиве ме гризе совеста за еден муабет кој го направив и очекувам да биде пренесен и да ми направи збрка. Го кажав во нервоза,ама сепак од моја уста излезе. Ако, така ми треба кога јазикот ми беше побрз од паметот. Се вовлеков во проблем а сега се каам.

Убав ви ден на сите!

На tarantula, kristii, Верче4 и 24 други им се допаѓа ова.
  7. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.378
    Допаѓања:
    8.759
    Добар ден :)
    Ние два дена добро, два со плачки, грчеви и неможе да спие. Затоа сега надокнадува. И само што пишав се разбуди.
    Вчера сакав да одам кај една другарка не живее далеку ама и количка и кенгур кај мм во кола. Тргнав со него во раце и почна да врне па ај назад. Денес мислам уште се реквизитите во кола ако му реков да ги извади. Ке мора поручек он да не шета негде.
    Јајца не вапцав има уште купечки од на мм Велигденот, само 3 се изедени па викендов е крајно да ги дојадеме.
    Сакам да е бебе добро па да прошетаме малце викендов. Или може и гости да ни дојдат, ама некој што ги сакам не било кој. Тоа е дијаспора се дружиме со луге со кој нормално немам што да си кажам.
    Поздрав и убав продолжен викенд.

На karibian, Skorpija25, kristii и 19 други им се допаѓа ова.
  8. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Здраво мајки
    Денов стварно мислам времето ту дожд ту ветар сонце ....
    Малиот заспа.А големиот надвор си игра уствари им копа црвчиња на 3 мали пиленца што вчера ги купија со дедо му од пазар.Дали ќе преживеат незнам сега за сега само ги рани а не ги гмечи.Да стане малото ќе се спремаме и ќе одеме со мајка ми и баба ми на црква.Кај баба ми во селото големо е ама тука во градот треба многу да се чека една црква е само на цел град.
    И јас вчера сабајле станав вапцав само едно јајце ги бањав синоќа.Другите здравје утре.
    Друго мрсолите пак зелени и кај 2та.Аман веќе од овие болештини.
    Имајте убав ден мајки...

На karibian, Skorpija25, Seline и 15 други им се допаѓа ова.
  9. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Здраво мајки :hai:
    Денес јас честам :party: роденден ми е :^:
    image.jpg image.jpg Повелете кафенце и парче торта :*

Инаку јајцата ги фарбав во 2 по полноќ и си легнав, 15 црвени направив, другите утре ќе ги шарам.
    Денес синко во 9 се разбуди па појадок и го ставив В дубак јас почнав торта да правам, ама бебе плачеше и си седнавме да играме во 12 го заспав па мм си дојде да јади дома, работел во близина.
    Сега коса измив и седнав да пишам. Кафе не сум пијана а многу ми се пија уште да имаше кој да ми направи. Маж рече да сме оделе вечер на вечера ама не ми се оди дека велики петок јас постам без месо и салами, ќе треба компири да јадам, ќе видиме.
    Ах што ми требаше оваја торта да ја правам :whew: требаше да си купам и готово.
    Имајте убав продолжен празничен викенд :f: :sun:

На *Лорена*, Saraa, tarantula и 27 други им се допаѓа ова.
  10. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.883
    Допаѓања:
    34.292
    Убав ден !
    Среќен празник мајки лавици!
    Ние сме многу подобри синко мрсулите конечно бели! Значи со две дози сируп се можело но овој пат изгледа се погодил сирупот.
    Ние оваа година нема да вапцаме јајца бидејќи нема една година од смрта на дедо ми. Така попот кажа оваа година не се вапцувало јајца кај што има починат.
    Кога мм не е тука некако не уживам во празниците.

Убав викенд имајте.:*

На kristii, Mari-Ja, Seline и 15 други им се допаѓа ова.
  11. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Navistina e ova? Prv pat slusam. I kaj nas ovoj mesec kje bide godina od smrtta na mojata princeza ama jas vekje gi vapcav prvite 3 jajca vcera.....nikoj ne mi kazal deka ne se vapca ako ima pocinat......

На M&M, eli25 и TutiFuti им се допаѓа ова.
  12. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Ма глупости без везе. Ќе вапцаш нормално. Да ми кажи тој попот кај ги прочита ова. Наместо како поп, треснал глупост како жена на чешма.
    Јајца се вапцуваат за Велигден и на гробишта дури се носат вториот ден. А во мој крај се носат и на духовден.
    Мразам кога семејствата во кои има починат ги третираат како да се од вселената. Ако е така ниедна куќа не треба јајца да вапцува, секаде некој умира.

На tarantula, flower30, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  13. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.817
    Добар ден мајки.

Ова моево детуле ми е страшно интересно, обожавам да си зборам со неа. Знаеме и на клупа да си седнеме со сокче и грицки и да си муабетиме.
    Денес со татко и се шеташе, јас малку зачистив, кафе си пиев, гледав серија.
    Па ја успав, откако стана се повлеков во спална (што би рекла @danichap :D ) ми донесе мм сендвич и си земав пиво, седнав да ручам со серија, а неа ја оставив со татко и да и даде да јаде. И доаѓа на врата ми вика, мама што правиш? И ме гледа јадам, дојде до мене и замавнува со прстето и почна џони, џони да ми ја пее. :D Демек ме фатила како правам нешто што не треба.:rofl: Се изнасмеав ептен и ја испобацував од што ми е слатка.
    Ептен е душа, љубовната фаза уште и трае, преслатко детуле е, само ме бацува и бацува...

Јајцата ги исфарбавме, како што и планирав се испошлака ептен, ама колку и беше мерак, вредеше целото валкање. Сега само тие јајца ги збори, па утре пак ќе си се шлакаме.

@orhideea среќен роденден, среќен и на @blessed.an се извинувам ако сум пропуштила некој друг.:^:

@Mari* што направивте на лекар?

На *Лорена*, VedaG10, flower30 и 28 други им се допаѓа ова.
  14. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Ни даде амброксол да пие,парацетамол,капки за носе и свеж воздух (вообичаена терапија)
    Црвено грло и шлајм :doh: градите биле чисти
    Аман веќе од овие настинки и вируси
    Вели нормално е ова за овој период од годината :^)
    За имунитет ништо не мора да пие,организмот ќе се бори и сам ќе си створел

Ние до сега во дворче бевме, ќерка трчаше со кучето на комшиите а синко им се радува :inlove:
    Морам и вечера да правам, ќе дојде мм со еден другар,а куќа хаос :o

:hai:

На tincemajmunce, Skorpija25, Ava.84 и 20 други им се допаѓа ова.
  15. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.883
    Допаѓања:
    34.292
    Калиас кај нас баш на погребот Попот напомна за велигден да не се вапцаат јајца во таа куќа каде што е починатиот, бидејќи ќе одело назадица не било добро шо знам.
    Така тој кажа и така и сторивме.
    Се сеќавам пред 9 години можеби и 10 се од кога е почината баба ми и тогаш не ги вапцавме јајцата таа година. Исто тогаш немавме ставено година од смртта на баба ми. Е сега кога веќе има поминато година може да се вапцаат.
    Во нашиот крај така кажа Попот.
    Е сега во секој крај различна песна се пее така да не знам најдборо е да си прашаш.
    И @BirMelek не се глупости! За жал но како сакаш така и си мисли. Секој за себе си знае. Не сакам да убедувам никого во ништо.

На karibian, Ava.84, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добар ден, празничен ден :)
    Јас моментално се улепшавам, предадов бебе на маж и му реков да не ме чепка наредни саат време :P Се маскосувам, лакирам нозе, на раце гел си имам :D и така. Успеав и да се издепилирам. Абе како секоја домаќинка на празник :D Оваа година јајца свеки фарбаше, јас прескокнав, вака како тазе мама :)
    Бебе шмрчка по малку, ама веќе три дена е вака, весела си е, си цица, си гуга по малце и се смее. Многу сака кога ја играме, ужива, се смее, се радува и претка со рачињата. Срце ми е, не дека е моја, ама помирно детенце не можев да посакам. Умница права :inlove:
    Тоа е жени, јас се одјавувам, морам да ја измијам маската од лице :) Тежок живот мајчински денес :rofl:
    Убав ден на сите ви посакувам, сите болни дечиња и мами со помин и уживајте во празничниот викенд :f:

На *Лорена*, Skorpija25, Ava.84 и 19 други им се допаѓа ова.
  17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.499
    @emkaemka ме изнасмеа со фарбањето пред изгрејсонце :rofl:

@kallias не се замарај со глупости!

Немам време да пишувам само да ве поздравам.

На snegulkata, Надежна, elcezelce и 5 други им се допаѓа ова.
  18. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Добар ден, Велики Петок денес :rain:

Ден година, никако да заврши, ај што врне нека врне, ај што залади нека е ладно, ами ветеров :@

Бебе е посебно во елемент денес, па во момент на очај и на немање што веќе да изведеме по дома за да го анимираме, го соблеков и го тутнав во корито да се бања :whew:
    Па и јас се соблеков пошто жива вода се сторив и удрив еден туш, стуткана на крајчето од туш кабината, е да ,,заедно,, се бањавме со бебе :tmi:

Па пак церемонии за облакање, му се приспа, па не сака крема на лице, па едвај даде мрсули да му извадам :whew:
    Едвај се спастривме, нишнав 2пати на нозе и еве спие |-)

План за денес беше во планина да се иде, ама знаевме дека тешко за реализација ќе биде..
    По Молови не сакам да го мкнам по гужвиве, а и доста е рашетан претходни денови, плус утре слава па ќе му се фати многу гужви :)

Утре значи на светко именден, колку они се претргаат за нас, па уште и околу бебево, толку и ние, нели од постарите се учи. Ќе се дотераме тип топ и ќе слеземе на гости :angel:

Недела, целодневно кај мајка ќе се седи, во црква нема да одиме, јајца за раздавање од мајка ќе зедам, една табла веќе ми офарбала.
    Понеделник ваљда со гости, ама ваљда, ниту сме ги викнале, ма ни спомнале тие што ги имаме во план да ги угостиме, ама ги планираме :^)

А иначе двеве тетки што ги имам, мислеле, мислеле и смислиле на Велигден на повојница да дојдат, абе ај :fubar: па кај едната скроила таков совршен план празник и повојница во едно да истера, па таму и другата ^_^
    Шампиони се мајке ми!

Вујче многу ми недостига... :u:

И така..
    Убаво да поминете деновиве, уживајте со најблиските :sun:

На *Лорена*, tincemajmunce, flower30 и 22 други им се допаѓа ова.
  19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Добар ден.

Овде од воздухов дете ми се изнаспа значи. Ноќеска само два пати стана, па имаше еден час дремка пред доручек, и после покрај езеро отспа 3 саати. Не даде сигнал дека има абер да станува, додека не го внесовме во кола. Мислев толку до вечер, ама еве го пак спие:lol:. Се надевам ноќеска пак ќе биде умен. Кафе не испивме, зишто ниту една отворена тераса немаше по шеталиште(нагоре не ну отидовме), ама затоа убава прошетка направивме.
    Се надевам дека прогнозата ја погодиле како за денес што погодија, па утре потопло со сончеви периоди и малку порелаксирано ќе го искористиме денот.

@eli25 ние ги купивме од енцименци на чико се. Нема многу избор, ама нели за бебе најквалитетно, мама може и поефтини да носи:lol:. Пробај, ние сега за сега ги сакаме.

@orhideea среќен да ти е роденденот :f::^::party:.

Имајте убаво попладне.

На tarantula, karibian, Ava.84 и 20 други им се допаѓа ова.
  20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.703
    Допаѓања:
    40.080
    Добра вечер, да шкртнам и јас некој збор. Денес и покрај мутавото време бевме со малата во кафиќ, па на црква ја носевме, на пазар бевме и во еден маркет на крај пазаревме. Мм кога пазаре мислеш утре сите продавници ќе ги затворат, како баба му и дедо му е. 4 шишиња зејтин, 3кг шеќер, 2 кутии сол во секој момент имаат дома. И тоа што треба и тоа што не треба се купува. Малата ми е многу интересна откога почна да се превртува. Од едниот на другиот крај во дневната оде. Во кафиќ кога одеме многу е мирна и само ги гледа другите деца, преска едно малецко дете 2,3год. почна да ја закачува а она се смее. Еве ја сега си кроти до мене, мм спие а мене ми се пие какао. Денес, вчера и утре постиме, па се мислам што да вечераме. Утре сакам да и ставам обетки на малата , многу сакам да ја видам со обетки. :inlove:
    Да ви кажам уште ова, во саботата направив смеса за бомбици, ама ме мрзеше да ги обликувам па со мм си црпевме со лажица и така јадеме. :D
    @orhideea среќен роденден :*:

На tarantula, Ava.84, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.