@kallias секое правило што го нема во Библијата е измислено од човек, и најчесто суеверие. И повеќе свештени лица да прашаш, сите различно ќе ти кажат. Ти си имаш желба да вапцаш јајца и немој да имаш мисли или грижа дека нешто ќе се случи, в црква за здравје ваше и на синчето ќе одиш и мир во душата да имаш. Принцезата е со вас и секогаш ќе биде.
Здраво Ги сакам деновите кога мм е дома,денот ни започнува со гушкање.Еден е со бебе друг кафе прави,па појадок за бебе,па за нас и така полесно е кога мм е дома. Времево ни ги поремети плановите за шетање заедно тројцата.Синко кај 12:30 го заспав,оставив јадење за него на свеки,а јас и мм излеговме.Бевме до црква,потоа купивме велигденски украси и нешто за синко и направивме едно брзинско кафе.Накај дома бевме до маркет испазривме и купивме кашички за синко за во медела,кога ќе одиме по гости да не готвам утрото. Си дојдовме дома синко не сакал да јади со баба му па му давав малку касна и игравме,а мм правеше посна пица. Вчера на доктор ни го прекина антибиотикот и ни рече да почекам неколку ден.Крвна сл.супер а дете полн со шлајм.Побарав и упут за во Козле ако не оздрави после празников ќе одиме за ск. Синко сабајле ми исповрати на перница,а пред една недела ја перев се сушеше 5 дена и само два спиеше на неа.Што да се прави така е со деца само здрави и живи да се.Туку дали се пушта машина утре??? Синко се заигра со чепкалките за во уши,од бели ги направи црни.Ги реди во купијата,ги растура,еве сега ги фрла зад комода. @orhideea Среќен роденден сите желби да ти станат реалност.
@orhideea среќен роденден мамичке, се најдобро ти посакувам. @blessed.an со задоцнување среќен да ти е и тебе, се најдобро, многу млада си била.
Да ве поздравам пред да се фатам за работа. Среќни родендени на @orhideea и @blessed.an! Кај нас конечно сонце без ветер, па цел ден не се прибравме дома со синко. Сега го заспивам па ќе месам кифлички и ќе правам традиционална овдешна пита од јаболка. Во недела ќе имаме најверојатно гости па да се спремам полека. Утре страв ми е дека нема се да стигнам да завршам, па од денес да почнам најубаво. @24.07 ме чекаат и мене купови алишта, утре се работи и пере, денес не. Баба ми ја препрашав демек за сигурно Среќни велигденски празници ви посакувам, поминете ги во љубов и убаво расположение со најмилите.
@orhideea најсреќен роденден се што посакуваш да ти стане стварност Ние денес до црква бевме и дома цел ден. Јас правев кифлички и погача маже и синко се чуваа. @eli25 и синко си носи наочари надвор кога има сонце ние ги купивме од бебе супер маркет имаат многу поголем избор него ли во енцименци. Убава вечер на сите
Убави денови мајки, еве ме мене, имав месец полн случувања, полн, дел убави но тој делот неубави надвладеа, нажалост. Се вработив, но не успеав да се израдувам доволно, пред 4 дена почина татко ми, душата ми се подели на два дела. Знаете некои од вас, татко ми не беше најдобриот татко на свет, дури и беше лош, но беше мој и душава ме боли неизмерно многу. Празнициве годинава немаат многу значење. Сивилото го растерува синко, спремаме втор роденден, ми порасна бебето. Децата даваат смисла на животот, па и ваквите тажни моменти ги развеселуваат. Добра ноќ жени, сакајте се, чувајте се и не заборавајте да им простите на вашите родители ако погрешиле, прекратко сме на дуњава.
@orhideea Sreken najsreken neka e rodendenot @AngelOfArh navistina e taka mnogu kratko sme tuka, denes sme utre ne sme, bidete vie zivi i zdravi no bolkata e golema bil ili ne bil najdobar, tatko e tatko pa i najlos na svetot da e, krvta e krv i bolkata e golema Od mene nisto novo na rabota doma so beba pa pak isto pa isto, jajca ne vapcav, toa go pravese sveki neli ona e glavna pa da ne i poremetuvam i da i go zemam tronot neli taa e kralot tuka ,se spremame poleka za ubaviot praznik, beba e se ponemirna damo nekoja glupost pravi pa ja karam i sega se naucila koga ja praduva majkami kako te kara mama pokazuva mavta so prsteto kako jas so pravam i posle demek place ispusta krici, majmunka moja, se nekija belja se nekoja glupost no samo taka kje ni bide interesno. Od mene tolku se odjavuvam sega zasega da ja zaspijam ako ne pisam pak srekni praznici na site
@orhideea среќен роденден се најубаво Сега и јас за мојот да почастам, за кафе закаснив повелете на торта.
Здравејтеее!!! Оти ве нема денес да пишете? Досаден ден или расшетканки сте па немате време за темава. Не дека и јас имам што да пишам ама ајде, да си го запазам редот а редот е дека еднаш дневно пишам тука. Имам некаков немир на душава, неспокојна сум... причините ги знам, исто како да не ги знам! Ќерчето големо игра надвор, малото пак си нанка. Овој празник нема шетање, освен на ручек кај моите други планови се нема. Претежно сум дома заради бебо, дома ми е лесна и да ја надојам и да ја заспијам! Ама монотонија ме фаќа, и оваа самотија не е здрава. Си велам ќе порасне па ќе се нормализираме, ама дотогаш како ли ќе е. Ајде сега да ве поздравам и да ви посакам убав викенд, убав празник... уживајте!
Добар ден Мајки од сабајле како сум разработена,ја преметував цела куќа,ламинати бришев,и прашина избришав уште во ходник ми остана. Откако ѕверов ќе го засијам ќе доработам,се чуваа со мм но тој појде сметки да плати и јас го презедов.Имам куп работа но кога ќе ми текне дека рреба кошули да пеглам ми се стемнува пред мене. Секоја година на овој ден пред Велигден ги правиме последните подготовки.Откако сум мажена не го дочекувам празникот заспивам од умор. Мм велеше да одиме вечер црква и на вечера ама мене не ми се излегува,утре секако ќе скитаме по гости. @M&M Среќен роденден @AngelOfArh прими сочувство,нека почива во мир.
@orhideea @M&M Sreken rodenden,da ste zivi i zdravi ,samo ubavini da si imate . @AngelOfArh neka pociva vo mir tatkoti,vie bidete zivi i zdravi. Nie na gosti kaj moite.Dete se uznatrca so vnucite ,kako drugo dete e (osven delot koga ke reshi da vika na cel glas).Tuku,od nokeska hrci ,noseto i bese zatnato a sabajle pocna da i tece .Pa ke vidam kako ke bide,daj boze da i pomine so malku (a detevo na nekolku dena samo doktorot go spomnuva ) i eve ti.Odam majki da odmoram ubav den
Zdravo mamuski Vcera bese golem den na kerkiceto prv rodenden. Super si pominavme, golema e veke soncka na mama.Rodendenot bese posen I goproslavivme vo kafeana so gosti,muzika,baloni,maskoti od igroteki I mnogu si pominavme ubavo Ve guskam ubavi praznici na site.
Здраво мајки. Да пишам дур спие малава. Кај и да е ќе се разбуди. Вчера ми наплати за сите денови кога беше најмирна на свет. Ја зареков од толку фалење. Се разбуди сабајлето во 8 и цел ден око не склопи. Дремна пола саат и толку беше. Тек во 10 вечерта заспа. Среќа тетките ни беа на гости, па ја занимаваа тие за јас малку да одморам. И навистина, после не ми беше воопшто тешко. Колку значи некој да ти почува бебе барем еден час. Денес фала Богу добра е. Од сабајле по болници, иако воопшто не сакав да ја носам, ама цела вечер крчи и не може да дише па ми беше страв да чекам. Сега барем мирна ми е главата. Кога сме дома плаче, штом отворам врата за да излеземе надвор секундарно се смирува. Поседавме малку во двор, си заспа, а и јас зедов малку воздух. Колку ми фали да излезам да прошетам, ама ајде уште малку, нека се стопли повеќе и ќе шетаме. Чекам мм да дојде од работа. Сакам да излеземе малку по продавници, ако не се зафати со друга работа кога ќе дојде. Една недела како се договараме да одиме и сѐ нешто друго испаѓа. Така да не се надевам многу. @blessed.an, @orhideea, @M&M среќен роденден женски. @AngelOfArh сочуство. Нека почива во мир.
Добар ден мајки. Со децата ние дома а мм на работа ама кај и да е ке си дојде. Вчера бевме на црква гужва имаше многу едвај влеговме внатре. После бевме на кафе и синко ручаше пица. Денес вредни бевме со синко направивме торта и јајца вапцавме и после тој сликички лепеше. За вечер сме договорени да излеземе во кафеана со друштво ама прво имаме именден на брат ми. Одамна немам пишано па срекни родендени на сите што славевте да не ве означувам сите.
Добар ден Среќен именден на сите што слават. Ние денес цел ден чистиме , прозорци бришевме, ќифли правевме и на крај скара. Па мм и татко ми се напија и отидоа да спијат.Јас легнав малку ама станав за пола саат.Малата само во мене се бута цели вечери Туку веќе 3 пати пробуваме без нишање да ја заспиваме. Ќе отидам ќе ја оставам во креветчето и глумам дека спием за 15 мин и таа заспива.Белким не ми паѓаат рацете и плешките не ме болат.Навечер кога се буди се трудам исто да си сама презаспие. @orhideea , @M&M среќен роденден да сте живи и здрави @LanaDelR среќен роденден на малата, мива здрава и голема да расте @AngelOfArh сочуство , Бог да го прости татко ти Малата треба да ја будам и да одиме во шетња.Убав ден на сите
Фала девојчиња за честитките. Преубаво си поминав со блиски драги луѓе. Помина денов пресреќна што имам уште 2 дена дома. Малово само што заспа имавме гости се изнаиграа. Утре се надевам докај 8, 9 ќе не фати да поспиеме па да се пуштиме малку на шетање. @AngelOfArh сочуство, нека почива во мир
Христос воскресна! Одамна немам пишано на темава. Слабо и ве читам. Некако ми е глупав период. Маж ми уште се мачи со здравјето, трошоци еден куп периодов, обврски исто така. Од сабајле до вечер турбо. Само што ќе легнам ноќе се будам. Ниеден умор не може да направи да ја преспијам цела ноќ. Вчера вапцав јајца и украсив дома, ама на една повисока комода со фиоки за да не им е пред очи на децава, да ги вардам до Велигден. Ама не ги довардив. Кај му текна на син ми баш тогаш да игра со фиоките. Ги отвори сите наеднаш, комодата натежна и падна врз него. Среќа маж ми беше до него и успеа да спречи полошо. Ќе го смачкаше. Јајцата и декорациите не издржаа ни еден ден. Налет. Се спремаме за роденден. И тука триста нервози. Мајка ми е главен причинител за истите. Почнувајќи од поклони па до термин за роденденот. Од 4 неработни денови им дадов да бираат кој ден најмногу им одговара да го правам роденденот. Си одбраа ден, ама поради тоа што на маж ми му закажаа на лекар во тој период, одложив за два саати подоцна. Пак негодувања. Одвај се спогодивме некако. Колку повеќе сакаш да им угодиш, толку понечиниш. Има уште многу за пишување, ама доста е засега. Среќен роденден н сите кои славеле и слават, среќни празници и убав помин на сите. @AngelOfArh прочитав на загубата на татко ти. Прими сочувство. Какви и да се, родители ни се. Сигурно боли на крај.
Hristos voskresna! Za mnogu godini neka ni se praznicive majki, eden od poubavite periodi od godinava e ova. Jas cekam decinja na jajca, si naviv alarm vo 9, ama tie me pretaknaa, uste vo 8 ipol edni bea na vrata. Dosega 15 dojdoa, ke ima uste, polno e maaloto so decinja, meraci. Ne sum ve citala odamna, ama ke se navratam denovive i ke iscitam se. Srekni rodendeni na @orhideea i @M&M i na kukleto na @LanaDelR , da ste zivi i zdravi i mnogu, mnogu srekni! @AngelOfArh neka pociva vo mir tatko ti, primi socuvstvo!