Добро утро! Поминаа утринските ритуали и сега додека се заигра дете само јас да искористам малку на интернет. Доручек ми одби, синоќа вечераше со сила, сабајлево прво и дадов јајце варено, лепче со намаз, сирење и кисело млеко не сакаше ни да вкуси, потоа и варев гриз со овошки ни тоа не и се допадна. Што убаво си јадеше, откако почна да изразува желба и сама да јаде само мани наоѓа. Само да не се разболува оти само тогаш не јаде како што треба инаку нема гајле има резерви буцката моја Време облачно а многу е веројатно дека цел ден ќе врне, така да дома ќе си седиме и ќе играме. Вчера помина вториот термин, денес уште еден што излезе неплански ама докторката ми среди побрзо да добијам преглед, среќа што е од балканските земји па се разбираме на нашки што би рекле. Ептен фер испадна женава можам и телефонски да ја контактирам што е навистина предност тука. После терминот успеав да прошетам, купив некои ситници и играчки и си закажав една масажа за утре. @danichap јас ја правев големата молитва две недели откако наполини 40 дена, за жал поради компликации баш тогаш лежев на клиника. Како што ми објасни попот не е морално да биде баш тие денови, најважно е откако поминат да отиде мајката и да се заблагодари за дарот што го добила што е всушност суштината на големата молитва. @VedaG10 овде е најнормално тоа чекање кај доктор дури и кога отидеш на итно а камо ли на контрола. И не само на доктор секаде може да се случи да си почекаш убаво ама интересно е што никој не се буни како кај нас, секој си седи и си чека и тоа е најнормално. Пример малата ја удри толку силно главата што дури маж ми испаничи, отидовме на итно и чекавме два саати, оти итно е само ако детето повраќа или е во несвест. А имаше и мали бебенца и деца кои горат од температура, кое плаче, кое заспало од умор, кое вришти ама нема друго освен да чекаш. Убав ден.
Здраво и од мене. Бебе спие, јас пијам кафе демек, ама нешо не ми е по мерак. Слабо спиеме во последно време. Дал се заби кој знае. Вака си е супер. Прочитав погоре пиштење вриштење. Абе уши ми дупнува, им вришти на играчките, со цел глас, зарипна дури. Сега е во фаза кога само сака да седи, нема шанси за ја наслониш. @kristii и мојата така...кога се спремаме да си одиме таа вика ајде чао мамо ја тука ќе останам. Одете си. Често знае да каже остевете ја па излезете, ама ја за тоа дете излегувам. А дете башка цица. Па планови, ваму ќе ја носеле таму, па на пазар со дедо. Па мама и тато на работа она ќе чувала. Кажав јас што имав и пак по свое се тера. Е сеа нек си зборат, ќе им помине. Доволно е од што се правеа паметни, па не се веќе со нив. Ќе се деси тоа само преку мене мртва. Мм вика поинаква си, викам ДА, мајка ти ме направи таква. Јас не ја влечев за јазик. Како тоа зар и на две години нема да сум ја остаела. Као да ја остаам на нив, а ја да шетам. Абе они сакаат да се со неа 24 часа, мене да ме нема. Не знам за кого ја раѓав само. И искрено кога ќе слушнам вака голем револт ми ствара. Иам другарка, малото со свекор и и свекрва спие. Не и го даваат. Не смее сама да го шета. Море ја така има да ги лежам. Како бе немам среќа, никако да ми тргне.... Ќе тргне една работа и ќе углави, а ако се деси нешто убаво, еден куп лоши. Иако некад едвај издржувам, никад нема да им признаам. сега со душа го чекам мм секој ден, руча и одма надвор. Градот полн, милина. Многу ми е криво што сме толку сложни, за се иаме план, се договараме. Поминавме доста работи, останавме цврсти, ја и он, никому не дозволивме да ни наштети, и пак ништо не можеме да оствариме....многуу ми е криво многу....
@KRISTI неможам да останам рамнодушна на твојот пост за коментарот на свеки твоја,бидејчи истите коментари ги добивав одмојата. На тоа,јас и одговарав дека детето си има мајка и татко за растење,а нејзината улога е да биде баба! Петок мајки,а мене глава ме боли.Со главоболка станав..па некои црни сценарија дека имам анеуризма и некои други фатални болести...Знам ептен да забегам со мисливе...А денес имам толку многу повод да сум со насмевка) Годишнина ни есо мажево мое.Прв пат се пољубивме на петок 13ти И до ден денес тврдам дека најубаво се љуби Синко има нова играчка-метла! Џабе лего се изнакупувавме сеа на попустот,дете метла не испушта од рака.А метлата колку него голема,па се мислам да му земам едно малечко ,ги знаете оние мини-метлички. И замислете се качил на точачето од комшиското детенце,а овој нашиов точак пајажина фача дома..Дете!
Не сум пишала одамна на темава. Нема ни што посебно да се пише Со бебле по цел ден - спие (додуша повеќе ја успивам од што спие), цицање и шетање. Количката ја ставив во погон, уште бебе да сака нон стоп да се вози мојата теорија е дека и се приспива дур се вози, ама спиењето е непријатен број 1 и почнува да вика. Битно вчера имавме прв успешен шопинг јас и она сами Денес во план е да шопингувам за мене, ама ќе видам колку ќе соработува бебе Кенгурот ќе го носам, па ако не сака количка, ќе шетаме во "раце" За шетање и кај мене ред се редат и раскажуваат кај ќе ја носат. Уште мајката да е согласна Бебе се буди, одиме во поход
Добар ден и од мене Бебе нацицано, кафе испиено, со мисли за второ Нас не фаќа скокот на 3 месеци инаку Бебе не сака ни релаксатор, ни кревет, ни играчки, ни бутур! Само да ја шеташ во раце, да гледа, да заприметува околина и да и збориш. Абе устава пена ми фати Па ме гледа и се смее, демек разбира. А да ме слуша некој што глупости мелам по цел ден, ќе си рече оваа не е арна. Претходно спиеше во количка додека шетавме, сега отворила тоа џамлиите, ме гледа, гуга и по некое време ќе се закенка, сака во раце Битно цица и спие по цели ноќи, да не се подречам, затоа преку ден трпам што и да е. А денски спиење никако, се успиваме, ама само по пола саат предремува и толку. Ајде да не се жалам, не е толку лошо Убав ден жени, јас решив сепак да пијам второ кафе, пошто се наоблачи и нема да шетаме изгледа
Здраво мајки Бебе спие, јас еден туш направив и си седав на кревет да читнам и да пишам некој збор. Денеска ручекот направен рано, пилешко во релна со зеленчук ќе му дадам и синко од него. Почнува да го јаде само ручекот а другото се ми одбива со сила ќе касне малку. Да ви кажам една случка од вчера во парк кој ми ги крена нервите. Синко го носам во раце и една постара жена ми вели пушти го девојчето нека трча. Носеше црвена дуксер и не значи дека бојата на алиштата го определува полот. Ненормална жена....па потоа се извинуваше. Синко од 6 месеци многу е по иконите само ги бакнува и ги остава од таму каде што ги зел. Исто и со календарите, еден ден му падна од раце и ја скрши една икона и многу се исплаши.Едно време му ги криевме кога и да видеше се плашеше, но токлу стравот му помина, каде и да појдеме на гости шара со поглед бара икона и ја бакнува. Свеки вика поп ќе бидел. @supergirlmb Честитки и со лесно да си ја износиш бременоста.
Zdravo majki @danichap se nadevam deka brgu ke pomine,dushice tolku malecko a odma nastinki. @Seline ja kako sto sum pritresna da ziveam tamu ,i da cekam tolku mislam srcev udar ke dobivam sekojpat @LiliBoz maliot kako e sega,pomina osipot? Cestitki i na novata trudnica,@supergirlmb neka ti e so lesno bremenosta,nekogas Gospod gi redi rabotite kako sto toj saka a ne nie.Ama ako,srceto ke ti bide popolno za uste edno dushice .So lesno @M&M vie kako ste? Podobra e malata? @Sunshine_1979 da se prijavi,ja nema odamna Nie standard -doma i dvor.Fala bogu sto e ubavo vremeto pa sme nadvor,trca igra malata .E sega se vrakame doma so polni patiki pesok ama toa e Pozdrav
Одамна ме нема, но редовно ве читам. Пред се да честитам родендени и бременост и да посакам побрзо оздравување на болни дечиња. Времево затопли, па малку да се разбија монотонија, да не е само дома седење. Се чувствувам како да имам потреба од пауза од социјални мрежи, барем од нешто, да се посветам на она што морам, но никако не ми успева некако тоа како да ми е единствен контакт со блиски и општо да знам што се случува Чекам дете да стани, да касни и да шетаме. Ви посакувам на сите убав ден.
Здраво мајки. Дожд кај нас.Имавме вчера и денес работа во градината во градинката на ќерка , ама одложија оти врне за др недела.Денес мм ќе одеше да работи сега јас ќе треба да одам Малата цела недела 100метра пред градинката почнува да плака и вика НЕ дека несака да оди. Кога ја земам секогаш сама си игра на прозорот.Како едвај да ме чека Од градинка ми кажаа дека малата многу е сменета и дека ја фатиле тантраумите.Јас приметувам дека плака за без веза и незнам тоа ли се тантрауми Јас пак мислев до забите е вади горни 5ки Пред 2-3дена едно дете од групата на ќерка , мајката го заклучи во кола, а клучот во детето Јас велам дај да скршиме прозор дете плака се дери, не пожарна ќе дошла.А што ќе направи исто.На крај дојде полиција и ја однесе мајката да го земе резервниот клуч,а детето остана со баба му, која е воспитачка, и полицајците да чека.Јас си отидов.На крај се добро се завршило го зеле резервниот клуч Мајката многу се нервираше , а јас ја тешев дека тоа на секој може да му се случи со деца е така. Не сум нешто активна на форумот барам интензивно работа.Мислрв имам среќа за работа ама не сум имала баш како што мислевАма ајде здравје само се ќе биде во ред. Преска една блиска другарка ми кажа дека е трудна многу ме израдува и ми вели како не одморила на парзниците од гости , а јас си велам во себе , а чекај па со дете Ми врати спомени за бебето ама мене од бебе коса ми се крева искрено уште не размислувам за втор и кога ќе ми спомнат второ јас @supergirlmb честито мила ,лесна бременост да имаш и со мома да се израдувашЧуден е Божјиот пат @danichap побрзу оздравување на малотоСамо што те читам коса ми се крева и срце ми се кине, ем мало ем болно Ајде женчиња поздрав и хев а најс викенд
Добар ден Пијам прво кафе со вас ме немало долго да пишам Синко е добар,се подобри еден ден и следниот право вакцина прими цел ден вчера беше со тт Два месеци по доктори сме само,АМАН! @danichap цели 3 недели се инхалиравме со салбутамол,последната недела по 5 пати на ден и ништо не помагаше Ни помогнаа ттоплите бањи, седење во пареа,влечење со пумпа мрсулчиња...дете ми има трауми од таа пумпа сега Не са нормални ама тоа е ви посакувам побрзо оздравување и гушки до момите Ние деновиве ги поминавме надвор Мм беше слободен и се нашетавме,фативме и попусти па секој ден само го терам по бутици да одиме И времето ни се погоди, за мерак Оваа недела ќе е трета смена па се враќаме на стар режим Ќерка и таа вчера прими вакцина,онаа за менингокока Незнам кога јавува реакција? Просветлете ме ве молам На повидок ни се и две нови забчиња Деновите со неа и синко ми поминуваат така брзо И тој расте, уште некој ден 5месеци,уште две недели ќерка 2годинки сега е баш детенце Секогаш ни е насмеана и само бара начин како да замине кај магаренцата права итрица Да привршам со пишењето,синко во раце, таа на глава ми скока @LiliBoz како е синко,гушки и побрзо оздравување @Kaetana пишувај ни почесто @supergirlmb со лесно @girl-miri да ни пише како се момите Довиџења
Добра ви вечер цел ден се токмам да ви пишам и се нешт ми излегува и заборавам. Денес шетавме со малиша бевме по набавки за памперси. И планира веќе последни да се да почнам да го одучувам во јули 2 год прави. Сега месиме ,,пици "тесто му правев и масраф ставаме мрвици за колачи. Се правиме само да не писка лудо мое прле е малиша. Ново нема по цел ден надвор излезени неможам да г проберам Мака мачиме за спиење денски едвај преспива ноќ ич не сака да спие што ли ќе е не знам. Приметив минатата недела му давав цетиризин по препорака на д-р. И спиеше ноќ како тенк а сега еве не му давам и одма забушава не знам дали е до тоа или е период ќе видиме и оваа вечер планирам да не му давам па ќе донесам заклучок. Убава вечер.
@danichap душа мала побргу да оздраве , многу е жално толку малечко. @flower30 подобра е фала богу од вчера претпладне не качува веќе т, се враќа во нормала, се надевам на ова да остане. И големион се раскашла па го оставив 2 дена дома ама се смири бргу. @blessed.an вие како сте? Се преморив деновиве вајда од неубаво спиење, повеќе дежурав отколку што спиев, вчера сум заспала пред децава мислам и до сабајле топ едвај станав за работа. Фала богу викенд и убаво време
@danichap со помин да е кај малечкото што побрзо. @LiliBoz баш ми е мило што помина се искрено. @24.07 немој да замеруваш и моево многу пати женско го мислат и дадичка го викаат по родендени дека со долга коса. Не е со лоша намера сигурно. @supergirlmb со лесно, да имаш лесна и уредна бременост.
Веќе ти одговориле. Мислеше д-р да не е нешто алергиски неговото кашлање и ми рече да давам 2,5мл или 3мл навечер пред спиење.
@M&M никако.. Незнам навистина што се случува уште кашла одвреме навреме качува и тт загрижена сум бидејки по цел ден сака да спие и плаче..Нос тече чешма..Ти благодарам што не помисли..Затоа и не пишувам бидњјки нема што и да кажам..3 дена ништо ништо нема каснато барем залче едно една смока било што да стави во уста ама несака..Ми се исуши цела..Утре ја носам пак на лекар па ке видиме
Здраво мајки! Многу одамна не сум пишала, но се трудам да ве читам. Турбо е мал збор за мене Бебе ноќе.100 пати се буди, јас на работа после, паѓам за спиење секој ден едвај издржувам. После работа морам да ја шетам оти збеснува, па ужинки, вечери, капење и поминал денот. Секој ист како претходниот! Позитивна промена е што бебули почна да ја сака количката. Кога сме во двор, ме носи за раче до неа и покажува дека сака да се вози Со свеки секое утро кога ја оставам одат во парк. Тоа ми заменува да немам грижа на совест ако попладне не можам да ја прошетам. Со мм во студена војна сум, човеков станува дете со тек на време Не пишувам за него денес @supergirlmb Среќна млада мама на 3 деца. Семејствата со повеќе деца ми се посебно драги. Знам дека ти е неочекувано, но брзо ќе се навикнеш. Кажувам како да сум искусила, а не сум. Но, така е сигурно @danichap Со помин на малата, ова е дефинитивно една од потешките работи, оти е бебе многу малечко, претпоставувам колку ти е јад на душата, ама во повеќе случаи каде постарите братчиња и сестричиња одат во градинка или на школо се случува. А и да не одат, вирусот не знаеш од каде демне. Само да поминува со лесно! Пред да почнам да пишувам еден куп работи ќе пишев сега не знам што. Ќе ми текне откако ќе го испратам постов Ајде да одам да поспијам, ми се лоши за сон веќе. Добра ноќ.