Добро утро. Малава беснее со јадењето. Сака само макарони или компир. Плука и фрлам јадење. Сеа јаде само леб а направив просо со овошје. Бљак било. Денеска кај пријатели на гости сме. Ама ќе одиме покасно. Хаос ми е периодов ама да сме живи и здрави. Дани жал ми е , ама мајка ми вика дека така се старее. Ние кога бевме у болница одвај чекавме да си одиме. Дете дома пресреќно. Ќе помине и ќе ве пуштат брзо. Еднаш јас и брат ми заедно бевме у болница 21 ден ради вирус. Мајка ми за никаде. Дома едно дете од 2 години а у болница едно од 6 и едно од 1 година. Плус на работа не и дадоа боледување немало доволно сестри. Ама помина. И ќе пораснат и ќе ти речат дека не ги сакаш оти не си им купила патики какви шо сакале. Деца. Психички сум падната многу. Се држам ама ми се смачи од тоа да сум силна. Морам да издржам
@eli25 работи сити мол . @zuto и јас кога мм е дома ништо неможам да средам. Само во поголем хаос сум. @danichap леле мила се изнамачивте. Да помине побрзи со лесно. 1 мај . Јас и ќерка ми уживамр во парк. Јас во тишината таа спие во летната колича за првпат. Сабајле кавги со мм и со бабите зашо ме лажат а тоа најмногу мразам. Незнам толку ли е тешко кога ќе ги прашам спиеше ли вчера беба да ми кажат плачеше не спиеше. Поарно така отколку да ме лажат И така еве си седам во парк тивко и мозок на пасење. После на работа втора смена. Па да ја искористам секоја минута со нејзе. Друго се едно исто. Раб дома и си минуваат деновите. ДЕНЕС ПОЛНИМЕ 8 МЕСЕЦИ Едит: за доручек и направив к.млеко жолчка и палента и не ја изеде. Се задавуваше. Ќе пробам утре само к. Млеко и палента.
Еве ја нашата торта малце не излезе како што планирав ама со последни сили и многу љубов ја направив Могли ми има роденден,ми порасна зајчето Денес 2 годинки полни,повелете на торта @danichap побрзо оздравување мајче
Среќен роденден жива ,здрава најсреќна да е Да ве поздравам само ,се надевам сите имавте убав празничен ден .Ние се собравме во двор кај нас уживање скара смеење дај боже секогаш вакви убави денови да имаме . Убав ден на сите
Здраво женски ние штотуку се прибравме дете денес во природа трачаше цело време радости ,синоќа се видовме со тато на камера живи радости беше праќа му бакнежи ,гушка го, сите играчки му ги покажа душа златна кој знае што си мислеше тие 2 дена додека свати дека го нема цело време тата тата го тражи дека е галиниче на него ама ајде ќе помине и тоа батериите веќе ми се празни а дете енергија уште има се надевам ке заспие порано Позз до сите
Среќен роденден на момето на @Mari* Тортето е ептен лично Уморна сум од шетање. Ако не симнам некое кило периодов Добра ноќ бебе вика да нана
@danichap кога можеш пиши како е Мадам, во мислите сте ни @Mari* голема да расте дада Могли Добра вечер Креветче сум, бебе заспа пред половина час и уште си го гушкам, ама за скоро ќе се паркираме секој во свој кревет или може ќе го наредам до мене, денес се имам чувство дека не го изгушкав доволно Дојде нов месец, помина 1ви Мај, стандард скара се јаде, на мм прочуените ражничи во први редови и да не е малку исто стандард уште 5 врсти друго месо, се на се 7души 10кг месо Ќе се дојадува утре, испратив и ланч пакети, па ако остане има кутки за задутре колбаси го чекаат мм, заире кое не се испече бидејќи сватиле дека е многу Прееска го загледав дворот и нерва ме фати Ич зборови не ми се троши да го опишувам, а бидејќи сум немоќна нешто да променам одбирам да си седам внатре и да користам средена тераса Уф дремка ме фати, а и како да ми се пријадува ама не јадам, сабајле се мерев на вага и се воодушевив од цифрата, па не би да ја променам, може само да инвестирам да појде уште малку удолу Како и би вежбала, ама бејби е на прво место Убава и мирна вечер мамички
Ооо Могли среќен роденден, да е здрава жива весела . Тортата преубава, браво @danichap пиши кога ќе можеш како сте
@Mari* Среќен најсреќен роденден на срцката, секогаш среќни да сте @danichap so pomin neka e,pobrzo ozdravuvanje ne malata i vekje noga da ne vi stapne vo bolnica so niedno od trite,dusi mili i ti i tie se iznamacija ve gushkam
Добро утро мајки. Дома сме, со сите три. Пивеќе силум одколку милум... но верувам дека тоа беше правилна одлука. Како мајка никогаш нема да бидам сигурна дали одлуките кои ги косиме за здравјето на децата се исправни. Можеме само да се надеваме и времето да даде одговор на многу прашања. Вчера утрината не беше извршен никаков зафат, претпоставувам бидејќи стабилна беше цела ноќ а и тровање беше крајна дијагноза. Сепак само претпоставувам, одговор не добив. Не помина ниту некој на визита. Го седевме денот без лек, инфузија, или преглед во собата за инфективно заболени. Дете без тт без повраќање без пролив без болки и фит и бесно до бескрај. Пладнето конечно дојде докторка и ми рече да останеме уште една вечер за да набјудуваат и утринава да направат крвна слика и да не пуштат. Ја замолив да си одиме веднаш, одговор беше не. Прашав зошто во текот на тие 24 часа не и прават крвна слика, провњрка на урина, ултрашал или сл. Зошто само седиме и чекаме во таа соба како казнети без никакви додатни анализи. Немало потреба вчера, ама денес дури ќе можело. Реков не гледам логика во таа одлука и сакам да си одиме. Дома и сама можам да набјудувам. Ако добие болка дека ќе дојдеме за 15 минути. Аргумент и беше крвната слика при прием, дека леукоцитите се качени на 17. Викам нормално во таа состојба се качени, не миже ли денес пак да проверите да спорњдиме. Не мижело. Фит си било детето, не требало. Па дискутираше како ќе го траѕматизирам детето со повторно боцкање крв бидејќи ќе и ја изваделе канилата од рака. Реков дека поголема траума е детето 24 часа да седи таму затворено одколку евентуално боцкање за крв. Не и одговараше, почна да дискутира и објаснува. Јас почнав да се жалам... Испадна и се врати со документ кој требаше са го потпишам дека на своја желба испаѓаме. Ок реков, нека проблем. Се врати со листот на кој допишала дека ако УМРЕ вњчерта не е она крива. Иронија живота. Една недела предходно ме испуштија со бебе од 3.5 кг полно со шлајмови и бронхитис, сега целосно фит дете после грчеви и болки во стомакот, без потреба од дополнителни испитувања сакаат да ме задржат. Е ми пукна филм. Реков така формулирано писмо јас НЕ ПОТПИШУВАМ. И кажав од збор до збор што да допише и измени па ќе допишам. Дискутиравме, се каравме, и реков дека уцени од таков тип може се успешни кај пивеќето родители но не и кај мене. Дека сакам крвма слика, проверка на урина ултрашал. Ама детето ми било здраво, не требало - иронија. Викам сакам второ мислење. Први мај вика. Сама била одговорна за брза помош и тримидделенија. Да сум среќна што воопшто разховара со мене, нема време за преглед. Втора иронија. Викам сакам друга соба. Детево е примено без тт без пролив без повраќање. Зошто во инфективна соба. Немале никоја друга. Се било зафатено. Ми се вивна коса од нејзините одговори. Спомнав малото болно го успуштија а нејзе ичигледно здрава, бидејќи две минути предходно така ми рече, не ја пуштаат. На крај, искрено ми рече дека како мајка ме сфаќа, дека не сакам допилнително да си го трауматизирам детето. Сестрите и кажале дека од што вриштела ноќта на приземје мојава, горе сите слушале на спрат. Дека до толку било. До сега не се случило такво нешто. Не ме ни чуди што детево има фобија веќе од лекари. Ми рече те сфаќам ама и ти сфати ме. Доколку не лежите 24 часа болницата нема да зеде пари од здравствената каса. Не смејам да ве пуштам . Измени писмото, допиша што реков, и не пушти со совет не дај боже ако добие болки, што не верувала, да отидеме пак во ургентниот дел. Дека секако кора да не примат. А сега најдобро е од собава за инфективно директ на шетање(претпоставувате на воздух) и по можност да рипала и скакала. Тоа ќе било добро за нејзе. Немало потреба од апсолутно ништо, ни терапија ниту превентивно. Супер си било детето. Шокирана, исцедена ментално и физички си дојдовме дома. Детево му се тресев цела вечер. Супер си беше. Колку беше среќна и она и сестра и кога не виде не можам да опишам. Се стопив. Заборавив на долгата дискусија, заплашувањата и уцените. Дали беше правилно или не... не знам. Следев разум, инстикт и пред се сопственото дете. Затоа и кренав глас. Сега направив термин кај педијатарот за да направиме крвна слика. Дискутираше таа на телефонот дека туку така не боцкале прсте. Првен разговор со докторката па она ќе одлучела. Да видам што ќе ме огрее таму. Средното е во градинка. Ноќта со најмалото беше бурна, многу кашлаше, па спие и она, а и најголемава. Да испијам кафето па да се спремам за долгиот ден.
Jaka ti dusa majce! Eve ni go letoto, ke pominat site nastinki i cuda, pa ke odmorime i nie i decinjata. Na kraj kraeva avionot i vo mk, da gi pregledaat i sredat decinjata, znam ne e i toa resenie ne ke trcame vo mk za sekoja postrasna nastinka, ama epten deka najmaloto e uste malecko. Dusice i toa se maci so slajmovi. Kaj nas stanje ne znam dali da recam podobro ili poloso.... Od vcera maliot cudno kasla, mnogu dlaboko, tesko, strav me fati pa kupiv prospan sirup i uste eden za blokiranje kaslica, za nokje mirno da spie. Dobro utro i ubav den!!! Ajde koj e za kafe. Ke dopisam posle, bebe da sredam.
Џабе се тешиме дека летото ни е пред нос . Градинката кај што оди мојов е празна од рота. И рота ќе пројде ама кога и реков на негувателката истово дека иде лето ми рече не се теши џабе. Во јасли не е битно лето зимо. Се се болежливи. ..
Добро утро! Леле, @danichap ,аман како ве затера.Побрзо да се оправите и болница да не видите веќе.Искрено,кога читам, не знам што толку се жалиме на нашево здравство.Да бидам искрена,досега само еднаш сум налетала на една така побезобразна сестра.Во глобала,сите биле фини и со мене,и со деца.Не сме толку за нигде колку што се правиме. Среќни родендени на сите! Малото уште спие,јас станата од 6 ,се испративме на школо,па средував алиштата од тераса,машина наполнив,играчки профатив,спремни сме за новиот хаос денешен. Вчера во двор со драги луѓе,деца се изнаиграа,си каснавме малку скариче,и помина и тој ден. Едвај чекам мм да се ослободи од работа да мрднеме негде надвор од градов. Големиов само прашува,кога ќе почнел распустот,за да сме оделе на плажа.Души се веќе,преморени се и тие.Вчера ми вели кажувај ми задачи со делењеза да заспијам(тоа учеле).аман бе дете викам,сите приказни бараат ти задачи.Му фаќа кликерчето за математика фала богу,јас мака мачев со неа. Јас бев пак на контрола,точката си расте,па ми даде едни таблети за мачнините и одма сум подобро. Сега остануува приска тестот,па ќе видиме.Здравје.Што биде нека биде. За ручек ми олесни големиот,сакал полнети пиперки. Убав ден!
Здраво мајки Деновиве сме натака навака со мм и децата,но има еден проблем од порано поради татко ми,и сега луѓето блиски роднини ни дојдоа дома на врата и си ги тражат парите.Се работи за голема сума што во моментот ги немаме.А и сето тоа е поради татко ми,тој пола требаше да ги даде пола мм,може сте забележале во постовите само мајка ми ја спомнувам.И така овие 3-4 дена јас му зборам на мм така да направеме вака да направеме и после се скараме и се смиреме....и уште незнаеме што да направеме.... Вчера со едни пријатели излеговме до една планина ама тие само викаат и се дерат главата ми пукна мислам такви се цело време од секогаш со викање само... Рано си дојдовме и ги бањав децата па бевме до кај вујко ми и вујна ми на кратко си одат словенија. Колку сум изморена колку ми е доста од такви некои си небитни луѓе,им подаваш рака им помагаш и после ти зборат и ти вртат грб или ти го кршат срцето или те уништуваат. @Mari* среќен роденденот на могли преубава тортата. @danichap со помин.стварно тамо лудница ќе фате човек.добро е што се бунеш ине прифаќаш се што ти кажуваат.нека мине брзо и лесно.... Убав ден на сите.....
@danichap со помин да е.Јака ти душа како издржуваш,уште откако беше бремена те читав со настинки,бронхит.Ама ќе помине,не се секирај. Ние еве доручкиваме просо втор ден,банана и парченце тиква денес.Да не прашувам во други теми некоја мајка да ми одговори кратко,дали и просото да го давам 3 дена и дали можам попладне да и дадам ориз? Оти сите идеи за ручек ми се исцрпени од тоа што имаме воведено. Вчера убаво поминавне малата спиеше скоро 3 часа,бевме на планина скоро на едно повисоко местенце и пријаше воздухот.И мирничка беше.Кај сите одеше.Многу ми е криво од друштвото уште не се со деца.Само им викам ајде мажете се и раѓајте да си има друштво Марија Денес ќе шетниме до кај мајка попладнево,и тоа стандард секоја ден. Леле еден сат кај што се раниме и уште нема дојадено Поздрав мајки, п.с @Mari* среќен роденден на малата
@Mari* srekjen rodenden na lepoticata, zdrava, srekjna, bezgrizna i umna povekje da bide! I bravo za tortata! Lili me utesi... Jas se nadevav na mirno leto i nov, miren i ubav pocetok vo gradinka. Part II! Se uspivame... Mali stana nedospan, otvora ocinja, ke vidi svetlina i skoka spremen za igranje. Poigra, napolni pelena i ete go cicalceto trca kaj majka Da dremne pa da go pocneme denot so molenici za dorucek. Posle dorucek ke setneme, zaladi malce konecno, pa bas e prijatno svezo nadvor. Ovamu i denes e neraboten den, ako najdam nekoj otvoren market okolu leb da kupam, ako ne ke mesam. Za rucek za mali imam ripce odmrznato, za mene so bilo ke se kasne. Mm standard na rabota. I ova zaboraviv da go pisam preeska, aptekarkata vcera me sovetuvase za imunitet najdobar bil imunoglukan sirupot. Pomagal za pobrzo sozrevanje na respiratorniot sistem kaj mali decinja, pokraj site vit i min sto gi sodrzi. Mislam go imam videno vo mk vo apteka, tuka cenata e okolu 20 eur. Dosta e za denes
Да напишам и јас како си поминавме, малу до манастирот Св Наум wow гужва невидена, пекол времето, автобуси колку да сакаш, од Грција , србија Хрватска, добро е што одивме накај 9 одсабајле, седнавме во Острово ресторанот, цените до небо д ти е страв леб да побараш и тој ке ти го наплати колку едно пиво жива музика, староградско ечи, абе да не ти се оди дома, ама малата си го бара своето, набрзина вешалицата, една свеќа и трк за назад,