Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    154.349
    @elcezelce побргу да оздравете, се ежам кога ќе чујам пневмонија. Плачев со неа додека ја боцкаа за инфузии уф језиво, молам бога само да не ја задеси пак, два пати во 1г ја повтори :(
    @Rubiii ако се спремни финансиски да платат жена за чување, и ние сме во таква ситуација.
    @Mari* чувај стариот кревет за на гости да ти доаѓаме :) , ајде побргу са се оздрават и твоиве црвци :hug:
    Ме мава пмс јадам живи луѓе, и сами сме со децава па дур ги збркав во кревет ме збеснаа, ако не се искараат сто пати пред спиење живи не се.

На Skorpija989, Rubiii, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
  2. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Не лежиме за среќа дома сме си.
    @Mari-Ja лесни чекорчиња :hug:

На Skorpija25, Ava.84, Lorins и 3 други им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Ме немало одамна. Се вклучив дека денес спиев попладне а очи пак на пола копје.
    Уживам ова колку да се каже де во избројани денови на помош и подршка .. и лека полека се спремам и психички и физички за нова животна етапа..
    Господ голем е за мене!!!
    Едно дете имам да ми е живо и здраво не валеријана лексилиум дупла доза ми е во моментиве иако мајке ми е напорен и разлошен многу откако сме тука.
    Ве поздравувам сите и ве гушкам од :l:

На mal.ecka, azelea, Skorpija989 и 23 други им се допаѓа ова.
  4. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Никој кафе денес да почасти, пладне фати :) :)
    Првото ми го истури синко после првата голтка , па второ тек сега стигнувам да си направам.
    Еве од мене денес кафица :coffee::coffee::coffee:

Ние да кажам поарни денес, ама да не кажувам мн мн, на ѓаволот толку му треба викаше баба.
    Гости ни се најавија за попладне, па торта почнав да правам, ќе видиме што ќе испадне.
    Ручек смислен уште да заспие мали па да го почнам. Опасна пилешка чорба денес на мени за сите.
    Тоа заборавив да го споделам, докторката ме искара како тоа готвење посебно за бебе. Викам ние зачинето јадеме, е ако де ми вика... Па ќе пробам да ја прилагодам нашата храна на неговата, барем ручекот.

Тоа мајки.
    Ако шетнеме попладне низ маало, други планови немаме :)

Убав ден :hug:

На azelea, Skorpija989, vitamina и 23 други им се допаѓа ова.
  5. magichips

magichips Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2018
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    397
    Ме немаше некој ден чекаме тете да ни дојде па да се средам малце:D:rofl: дете само во раце ми е конечно си игра сега сама јас малку да одморам имав план да прошетаме на шопинг, до парк, на кафе ама ништо од тоа:| време за никаде ветер дожд ќе остане за другата недела(waiting) тоа од нас имајте убав ден:hug:

На Skorpija989, tincemajmunce, ♡BuBaLe♡ и 13 други им се допаѓа ова.
  6. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    22.713
    Здраво мајкички,како сте?
    Ја од 5Ч40 будна и на работа како ќе издржам еве незнам! Детево кај вчера си легна покасно,ја нешо се расчитав на телефонот, 1 ме фати ама викам ќе поспијам до 7 сабајле...Аааа како да не,сме заборавиле да ја спуштиме ролетната во сплана,и ете го синко со кокошките и денот кога светна!
    Незнам дали уште едно кафе да нарачувам за да ме одржи во живот..А кога сме кај кафето..Вчера после работа си напраив,едно мерачко да испијам викам.Го избањав малото,го нахранив,викам овој саат пред спиење ем ќе се поиграме,ем јас една кафица ке си испијам у пижами...И дур се свртам,малово со рачето брцка во филџанот(среќа изладено кафето)..јас дур дојдам до него..жлааап цел филџан врз тепихот...И толку беше од кафица:)

На azelea, Skorpija989, tincemajmunce и 19 други им се допаѓа ова.
  7. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Здраво женски ,
    Нокеска сите си спиевме за мерак. Конечно после неколку дена кенкање ... :clap:
    Затоа денес мајка одморена ке прави сладолед за деца имам некои рецепти , и палачинки .
    Ке имаме гости па да се спреми нешто . Гостите ми се со желба за палачинки,сум ги правела многу убави .
    Палачинки се спомне ли одма скокам немам проблем за правење ... :muscle:
    Па и јас можам да си каснам денес мммм ммм ммм..
    Ајде кој е нека повели ;)
    Синче ке си има друштво ке си игра, убавини . На тераса имаме еден куп песок од оној кинетичкиот . Ке си копкаат дечињата. Па кај се најдоа сите се месец два разлика (y)
    @Mari-Ja фала за инфо, ке купам сега од аптека и тоа. Да пробам дали ке има ефект .:hug:

Одам да си направам сокич и да привршувам со работа
    Убав ден :f:

На azelea, elcezelce, Skorpija989 и 23 други им се допаѓа ова.
  8. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Здраво мами :)
    Досега немам пишано овде на мајчински муабети па да ве поздравам сите мамици :hai:

@karibian Фала мила, да ти се враќа што сакаш.

Инаку ве читам неколку мами се жалите дека сте ненаспани, исти бевме и ние, цела ноќ мрмкање,вртење,будење.. Е конечно синоќа се наспав како човек, синко спиеше цела ноќ за чудо. Сабајле одма проверив да не излегло забче но нема ништо. Вчера бевме кај свекрва ми на гости и кога ми кажа дека на мм првото забче му излегло на 14 месеци ми се стемни, си викам ако може толку да не мачи и нас го обравме бостанот :doh:
    Јас ќе се послужам со кафенце од
    @Mari-Ja по можност ладно нес да ме освежи малку.
    Денес притисокот ми падна на 100 со 60 и ужасно се осеќав.. сигурно ради бременоста а и времето никакво, врнежливо среќа што сабајле успеав да го прошетам малку синко на чист воздух.
    @VedaG10 и палачинка ќе си земам, омилени ми се :$
    @Mari-Ja ќе заборавев... лесни чекорчиња :clap:

На Belabelinakinder, Ano, azelea и 24 други им се допаѓа ова.
  9. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Nie mami ic nemse dobro..liftot ni gi skrshe prstinata ;( jas sum uste vo shok ..kako mozheshe ova da se sluchi ?? Se se sluchi vo sekund:(
    Bubi moj _20180510_173904.JPG
    Doktorite ovde nishto ne razbiraat..nekni rekoja deka e se ok.. Za deneska da mora hitno da ja stavat pod celosta anestesia i da i gi namestat prsrinata..

Последна измена: 10 мај 2018
    На Belabelinakinder, Ano, stevemila и 18 други им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.538
    Допаѓања:
    289.024
    Аииии
    Ова помалата убавица е?
    Ептен ти личат девојчињата, како близначки се, одделно кога се ги мешам.
    Нека мине бргу.

Од мене поздрав.
    Тѕка празник, деца не беа градинка, маж дома па користиме денот максимално. Дома игравме и боевме, па во двор трамболината да ја сефтосаме, па ручек, парк, на “кафе” со момите.. и сега капнати.
    Со надеж рано да заспијат па да украдеме некој час со мм само за нас.
    Пријатна вечер на сите.

На Ano, WORRIED.BT, snegulkata и 20 други им се допаѓа ова.
  11. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Da dani pomalechkoto e..daj boze mila da pomini sto bobrgu

На stevemila, ♡BuBaLe♡ и danichap им се допаѓа ова.
  12. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.899
    Допаѓања:
    34.104
    Здраво живо:)

Колку станав редовна ден не испуштам(facepalm)
    Ние имавме тешка ноќ само што оздраввме од бронхитот денес со тт :envy:Па затоа цела ноќ кенкаше плакаше се будеше.Кутри наши деца до кога вака? Сите ме тешат тука првоте 6 месеци било така, ама кај нас подолго трае. 2 дена во градинка и одма тт.Кога ја однесов вчера слушам едно дете многу кашлаше сакав да прашам има ли потврда дека нема заразна болест од доктор или само за ќерка ми важеше ова]:) Ама реков ајде нема да ја фати мојта.
    Капки не ставам ништо па го отрув дете капки та капки и нема некој ефект .
    Гледам една германка јутуберка и се фали како детето 1 год поголемо од моето оти редовно му ги мила рацете не се разболувало.А детето не оди во градинка сега ќе почне па ќе видиме колку ќе и биде здраво со терапија свеж воздух.Така кажа мислам заради ркламата на дезинфекциониот сапун:)

Денес е ден на татовците тука, а во недела на мајките. Во градинката имаше две големи срца со за тебе тато и за тебе мамо. Прво се прашав зошто:^)Па ми текна дека се празници.Не му купив ништо на мм ама утре се надевам ќе купам и малата да му даде или :!:ќе нацртаме нешто заедно сега и ќе пишиме тато те сакам(poolparty)
    Туку малата почнува сама да се облекува и е многу смешна срцка моја:inlove:

Туку уште ќе пишував ама нешто смртка сигурно газето на малата:rofl:
    Побрзу оздравување на сите болни деца:hug:
    @zalosna срце мало колку е жално побрзу да и оздрават прстињата цела се наежив:hug:

Убав вечер мајки:f:

На azelea, elcezelce, Skorpija989 и 23 други им се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    @zalosna леле ми се насолзија очите :( Душа мила ... да помине брзо ;(:hug:

На elcezelce, Skorpija989, Seduction и 2 други им се допаѓа ова.
  14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Se nerviram uzahno se nerviram so ova doktorive. Cekaa da pochnat da i zarastuvaat za da i gi krsat pak i da i gi namestat ko sto treba. Seto e bre nenormalno i ovde..se za pari se za stvari..i dechina pochnaa da maltretiraat ahhhhh..i mi se plachi i mi se vika na cel glas ;(

На stevemila, snegulkata и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.612
    Допаѓања:
    181.604
    лелел беее душичка бе тоа којзнае колку боли аууу
    нека мине побрзо само
    ете некогаш колку и да ги пазиме џабе е
    пс ја не сум за оваа тема моите се големи батко и дада ама од мерак ве читам редовно

На ♡BuBaLe♡ и zalosna им се допаѓа ова.
  16. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Abre do wc ne odam bez niv ama ete se sluchi i ova :( vo edna raka polna korpa so alista nosev a so druga pritisnav na liftot za nagore..malava se zalizga..jas dali korpa da pustam na neze ili neze da ja fatam i liftot i ja povleche cela raka nadolu..gotovo mislev prstite i gi skina....ona pisti jas trgam na racheto edvaj i izleze..se tresev od strav kako od ludnica pustena..uste polosho beshe sabajlevo koga i stavija toa maskata za da ja uspijat..se previtka celata ..valjda primeti deka nesto nee vo red ..mene mi se snearni od zal od strav..abe seto za nikede..jas sum samo eden slabich :( samo ajde seto toa pomina..sega da chekame da ozdravi racheto i da bidi se ok

На stevemila, snegulkata, mal.ecka и 14 други им се допаѓа ова.
  17. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Majce najlosoto pominalo :hug::hug::hug:

18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.612
    Допаѓања:
    181.604
    ајде малиот ѓавол бил бог да чува можело рачето да и го скине
    ке помине гушкај го таму тоа маченцето сеа ке помине

19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    @zalosna dusice kakvo e ,neka pominuva brzo.Se slucilo,si izreagirala najbrzo sto mozes.Ne se nerviraj,guskajte se sega doma.Da i pomine brzo

На Skorpija989, gjoker4e, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    @zalosna :hug::hug::hug:
    Нека поминува само се надевам се ке биде во ред
    Деца спијат јас да ве поздравам и легувам одма..Малиот како ми има фатено ред се буди во било кое време во нокта и си седи 3-4часа и потоа заспива
    По цел ден играат и денес на дождот со чадорот во раце шетас низ двор..Никако дома да ги внесам
    Е кога почна да грми големата се заплаши па и тој со неа и влеговме дома
    Имајте убава вечер мајки

На Ano, muchacha_a, Skorpija25 и 9 други им се допаѓа ова.