Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. Chantal

Chantal Популарен член

@zalosna мило ми е што све е како треба.
    Официјално не сакам гости, не вакви. Прв ден нејзе и дојдоа гости ненајавени, а мене пола спална во дневна префрлена ние чистиме овие си заседнаа па дете почна да вришти, едвај се намиривме. Денес она чува бебе а јас демек да чистам уствари од сабајле до сега по неа трчам. Јас кревет разместувам, па ај кафе па смути да и направам. Бебе почна да плаче јас компири љупев ене компирите стојат на маса она блее во телефонот. Нели дојде да помогне.
    @Mari-Ja јас сум во иста или поголема мака само што синко уште е мал. Мене планот ми е јас да зборам македонски мм хрватски, а германски на ТВ и во градинка. Се трудам уште сега бар англиски да не му пуштам да не направи каша попара во мозочето. Не би зборела јас ниту хрватски ниту германски зошто сметам дека не ја владеам граматиката доволно добро па не би да научи погрешно. Само незнам што ќе правиме зошто јас почнав да уфрлам хрватски и германски зборови исто и мм македонски и германски - баш дијаспорашки. Инаки имам пример во близина братучетка на мм со неа се зборело само германски па збори полошо од мене хрватски а детето нејзино не ни знае ниту па сака да го научи.

2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Здраво мамички.
    @zalosna ете гледаш, ќе помини и супер ќе си е лепотичето :)
    немој да се обвинуваш, колку и да ни се очи само во нив вперени, секунда е доволна!
    Кога средниов беше година и пол, до него бев во кујна над чешма миев а тој да ти пушти раче по тенџерчето на рингла, какви изгореници имаше, втор степен со крварење цели два месеци, лузна уште има долж целата подлактица ;( се изедов жива и сто пати се проколнав себе си каква мајка сум штом така дозволив да се случи. и реков никогаш од раце нема да ги пуштам. а сепак се само нешто им се случува, ќе паднат, ќе се степаат, ќе се потурат...три се а јас сама, не е оправдување ама колку и да внимава човек со деца е така. само здрави живи и без зијан

Неделата ми дојдоа, ми се наполни душава :inlove:
    Малово настинато, имало 3 дена тт кај татко му, вчера на лекар го носев, му даде антибиотик. Денес само големава на школо ја пуштив, јас со двајцава по дома. Секако на боледување сум, малово болно па и големиот не го пуштив во градинка. Па еве ги двајцата заспаа :inlove:
    Ги гледам и си мислам колку брзо растат. И уште од сега ме боли душава што во недела ќе си заминат :(

karibian, M&M, kristii and 22 others like this.
  3. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Добар ден.

Малата спие. Јас прееска дремнав додека шеташе со татко и, не можев да издржам, ми се чини цела ноќ не спиев, викаше, збореше во сон, ја нишкав, се по редот. Едно време ми викаше мама пеј, синкир мене до песна ми дошло.|( И така си пејам ба ба блек шип во којзнае кое време во полусон. :D Со децава како може да се најде човек во некои нереални ситуации, крај значи.

Пред да заспие дење мора пижами да облече, ама мора и јас да облечам, има и омилена моја пижама и не легнува ако не ми е облечена. А тек кога ја перам, маки. Ама разбира среќа дека се бањала за да и мириса убаво. И кога ќе ја облечам после вика ммм, мириса убавооо, бањатааа... :D
    За ручек денес јајца со зеленчук ќе направам, ќе ги турам во калапот за мафини и завршена работа.

@Цвет88 колку си ти понервозна и малото е исто. Тоа ми е испитано и докажано. Ова моево пмсто со мене го поминува, јас кенкава и таа е иста, сѐ осеќаат. Знаеш зашто е таква, знаеш дека е период и пробај да не е пекол за двете, пуштај музика нешто што те релаксира, биди свесна и во моментот и не се препуштај слепо на емоциите. Со викање само ја плашиш, а и има мака. Кога ќе се случи и ќе и се развикаш не се јади после и за тоа да се нервираш, се случило, извини и се и терај понатаму и речи си дека ќе бидеш подобра и тоа е тоа.
    @zalosna супер што е подобра, душа, ќе помине.

Одам да прочитам некоја страница, читам интересна книга. Случка од книгата, мајка во немоќ остава бебе пред пожарна, други го земаат и го гледаат како нивно. Мајката веднаш се покајува, но додека најде кој го земал поминуваат десет месеци. И сега се спорат на суд.

Seduction, Asja, karibian and 24 others like this.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Добар и убав ден на сите.
    Ние добри, се спремаме да одиме кај тато. Да го гушнеме од се срце и душа.
    Малиот е душа мила најубава на мајка .. по цел ден си играме и не застануваме ..:sun:
    Да користиме малку убава емоција..
    Ќе ви пишам друштво.
    Поздрав :hug:

Seduction, eli25, M&M and 24 others like this.
  5. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Здраво мајки.
    Никако да најдам време да пишам. Малиов сака цел ден да е надвор, и сега е во фаза кога една секунда сака нешто а веќе другата не го сака и имаме плачки.
    Јас преморена, немам сила за ништо, ми се лоши и ми се гади :doh: одвај чекам да помине прво тромесечие, после викаат полесно ке е .
    Прееска на пазар си земав цреши и јагоди паднале цените што значи им доаѓа сезона. Мене единствен репер дали на нешто му е сезона или не ми се цените. Ако е многу висока цената значи со триста хемии се...кој знае дали ми е точна теоријата ама ај.
    За ручек сарми од лозов лист, преубави беа. Во план ми е да си замрзнам неколку комплетчиња за да ми се најдат кога ќе ми се јаде. Кај комшииве има цела лозница па да наберам треба
    Тоа од мене мајки.
    Ќе се трудам почесто да пишувам.

6. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

karamelata mi zaspa,gusnat do mene-glavceto navaleno na gradi na mene i go slusam kako dise <3 Ljubov mi e najgolema! Pa sabajle go gledam,pocna da se kacuva po stolceto,kreva noze.Koga porasna,a se rodi 2700,grasoce!:)
    nego da spodelam....vikendot kaj sve,jatrvata dojde so bebeto nejzino koe 3d imalo tt(i utroto pred da pristignat na rucekot,pravac od kaj pedijatar dojdoa).Ona kaslase i na antibiotik.Jas ko nekoj guska se zbuniv i nisto ne iskomentirav,a doma lom so maz mi.Dobro,ja li sum luda sto mi smetase takva situacija?? pa zar se odi taka so bolno dete i ona bolna,vo kontakt so moevo?! Ama ja sum kriva,mesto doma da se karam trebase tamu da go zastitam detevo moe....
    Aj da stanam da jadam nesto,a ne mi se ni jade od nervoza...

7. magichips

magichips Активен член

здравоо на ситее ме немаше некој ден :) дете најадено избањано уште да заспие аман веќе кога ке завраши овој кошмар да почне да заспива како порано(waiting) ама тоа е ќе си гледаме филмови до 12 а како воз да е поминал покрај мене толку сум изморена и психички и физички:whew: тоа е женски позз до сите :hug:

8. flower30

flower30 Форумски идол

@vitamina so srekja neka vi e patuvanjeto i vi posakuvam od srce da imate prekrasni momenti,mir i spokoj zaedno kako semejstvo.Toa e najbitno.

Dobra vecer i od mene,
    Samo da ve pozdravam ,me fatila nekoja mrza za pishuvanje:)
    Pobrzo ozdravuvanje na malite decinja .

Dobra nokj

Seduction, M&M, ♡BuBaLe♡ and 16 others like this.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

:hug::hug::hug:
    @Mari-Ja :hug:

Last edited: May 15, 2018
  10. Marija_Magdalena

Marija_Magdalena Популарен член

Да чкртнам и јас некои збор два мајки.
    Последниве две недели имаме многу чуден ред фатено, станува во 6 сабајле како саат навиена и спремна за игра мене срце ми плаче за спиење :( до 7 сатот е најадена си игра во 9 и вкревет. Не ми се спие да си легнам со неа. Па чепкам нешто низ дома.
    Ее тек кога и давам да ручка заспивам на хранилка пред неа ех како нема некој да ме замени :( :( :( барем на еден саат. Ајде мајки да си легнам заш онаа е заспана пред 21ч, утре во 5ипол ќе стане :D
    Good night

11. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Два дена во градинка и еве го слушам кашла и диши на уста додека спие. Бива ли бре.
    Ајде само на тоа нека остане се молам!

Денес рејни деј кај нас цеееел ден. Од градинка дома, ручек, спиење, мене стомакот уште ме мачи, па за ручек кој што најде касна. Мали окрка ужинка и ајде надвор да искочиме, потпрестана малку дождот. Пола саат и толку беше, олуја почна.
    Се затворивме дома, овошје кснавме, игравме со новите боички, обиди за шкртки- мртки имавме, па коли возевме, приказни прочитавме, малку цртани, дојде време за вечера, туш и кревет.
    Јас дремам, не убава вест разбрав па блејам у една точка.
    Алишта полни корпи дали на мене дали на мм чекаат не знам.
    Кафе испив па ќе станувам да средам и во кревет и јас.

Едвај чекам четврток д дојде, мм ќе е слободен па попладне ќе одиме на латино журка на отворено. Ќе се изнаиграме, само да не врне.
    Во недела на хиподром каде често одиме ќе има претстава и пикник, ќе одмараме и уживаме.
    Неделава полна со активности, тоа се само да подзаборавам на концертот на енрике инглезијас. Дента кога беше концертот дознав дека воопшто ќе пее тука, а ќе одев. И замислете никој не ми ни кажа, а пријателки неколку гледам биле. Ама така оди тоа, ех она со дете сигурно нема да оди, нема ни на кого да го остави. Ама ако :)

Добра ноќ мајки!

12. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

ја претера да не е позлатена маса јас за крштевката сама некои работи си направив нешто од цвеќара

13. danichap

danichap Moderator Staff Member

Добро утро
    Од 07.30 ги испратив двете моми со татко им во градинка а јас сега со малото.
    Нов вирус не фаќа:headbang:

Синоќа во 20.00 сите три кома:party:
    Кога се шаштисавме со мм што да правиме, кај да одиме, да искористиме :x.
    Како од ланец пуштени (facepalm):rofl:.
    Мајка ми е уште 10 дена тука па да искористиме бејбиситингот.
    Наденавме првото што ни дојде при рака и во кола. Седнавме што седнавме, ами каде ќе се оди. Рековме кино.
    Ами кој град, кој филм, па дали точно ќе стасаме...
    Рековме тргаме па ако не одговара нешто ќе седнеме некаде на пијачка.
    Мм одбра филм, надевајќи се дека е хорор, па излезе накај драма.
    Ама важно убаво си поминавме.
    @Mari-Ja ех, и јас би на енрике. Најголемата желба, роби вилијамс, важно си ја исполнив(или поточно како роденденски поклон ми ја исполнија) пред повеќе години.
    @vitamina каде и да сте, важно среќни да сте.
    @TarantulaA без осет луѓе. Не вреди до мт да се карате... смирен разговор за да не не’ фанат неспремни нареден пат. Сите сме поминале низ ваква или ситуација од друг калибар. Не вредат другите спокојство и мир да си рушиме.
    @Mari* како се малите?

Леле цела сум затната, кивам, мрсули... Сите сме :envy:
    Тесто за крофни пак ставив. Децава за во градинка си ги јадат со сласт.
    Ручек поим немам сеуште.

Петок и другата недела имаме некои важно термини. Само се добро да се заврши.

Убав ден на сите:coffee:

14. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Кога моето дете во градинка не би можело да се навикне, би плачело, врискало колку го држи глас и би се удирало со глава од под и врата, искрено би сакала да знам, можеби да си барам друго решение. 10 деца стојат со прстињата во уста околу и го гледаат збунето,а тоа солзи на обравчиња мислиш лицето му го миеле со вода.

Добро утро!

Денес со мрсулки во градинка. Да не се двои од другарчињата. Ноќеска забавно беше, цимоли како да го боли нешто, ставивме гел на запчињата ама не било од тоа. Се молам само увцето да не е пак.
    Јас секојс вечер се силам утре кога ќе го оставам во градинка доаѓам дома и легнувам да спијам, ама оди заспиј да те видам.
    Без план и програм сме за денес, ќе одмараме дома, стомакот уште ме мачи...
    Одам кафе да ставам доаѓајте.
    @danichap рецепт за крофните ако може, ги видов во инста зајчињата, супер се.

15. danichap

danichap Moderator Staff Member

@Mari-Ja
    https://forum.femina.mk/threads/Рецепти-од-Фемина-Инстаграм.23163/page-107#post-3524404
    А зајчињата со калапи. Нарачав од амазон и некои други ситнурии за декорирање на храната, ама видов од кина дека се, па ми помина радоста:tmi::rofl:. Скептична сум за квалитет на пластика и други материјали кои би допреле кожа а посебно што се во контакт со храна. Големиве фирми(нук,авент.. да не редам) кои произведуваат таму е едно. Следат некои стандарди и критериуми, ама вака некоја ш кинеска фирма :shake:
    Еве тема. Пазите ли на вакви работи?

16. Cka

Cka Форумски идол

Мајка, може лошо ќе звучам, ама... кога тебе те боли нешто, нели сакаш некој да те гушне? Кога ти е тешко, нели ти иде желба мајка ти да те гушне и да ти помине? Е сеа замисли да си едно година дете... Гушкај го, гали го, дај му топлина...

Јас спијам со мојата откако е родена. Спиеме сите тројца заедно. Нејзиното креветче е лепенка до нашиот, со извадена страница, и спие во него до 6 сабајле. Во 6 се превртува и легнува на мојата рака и продолжуваме до 7. Секоја навика има и одвика, на 15 години сигурно нема да спие со тебе и кога ќе му е тешко ќе ти ја трасне вратата пред нос, а ке сакаш да помогнеш. Мене психијатарот ми викаше само да пазам со доењето да не продолжувам оти треба да сфати детето дека може и само без мајка и да нема зависност. Ама цело време ми викаше, гушкај, гушкај, гушкај.

Ние секој ден сме у парк, сега и она пие кафе со нас (сок од портокал) па шетаме. Многу лоши и диви деца има, а мојава е супер нежна, тешко нејзе у градинка.

17. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Добро утро мајки,веќе и добар ден!
    Конечно да стигнам да чкртнам некој ред,Периодов ми беше многу напорен,ме фати и некоја депресија,нервоза од бременоста,се ми дојде преку глава.
    Се додека не појдов на првиот скрининг.Не ми се веруваше кога го видов.Се во ред.Солзи ми надојдоа на очи.И после,не се сакале сите деца исто.Срцето ми се растопи.И среќни соопштивме конечно на најблиските.Но,освен,браќа сестри,никој не се израдува,особено не бабите и дедовците.Поготово,мислам свекор ми и свекрва ми.Се видовме вчера,ни ми честитаа,ни ме прашаа како сум,ни како сме поминале,ништо,ама баш ништо,на тошо си се правеа.Ама ако.Искрено,ме погоди многу,се налутив,не сум им се налутила досега,ама ова ме заболе.Дури и чудни ми делуваа,како лути.Демек,што ќе правиме со три деца.На трето,значи никој не се радува,незнам зошто.Кога би немал деца,долги години и наеднаш добиваш близнаци или тројка,тогаш е радост,а вака демек без осет си.Како тие да ми изгледале децава,па и да не го гледаат и тоа.Незнам,може само се во шок,може мене така ми се чини но можеа да честитаат барем.Како да не постојам се испонашаа.Ако продолжат така,ич не се замарам,ни помош барам,ни ништо,ќе им речам до 40 дена да не ми идат.Па нека видат како е,штом не го сакаат.Навистина не ми јасна таква реакција,како јас виновна да сум за нешто.И стварно ме повредија.Тоа сакав да си олеснам да кажам.
    Инаку,деца добри,растат,си играат,малото штом види бебе,радости е па се надевам ќе се снајдеме.Големиот исто се израдува,неколку деца што учат со него се по 3,па си вели и јас како тој тој и тој.
    Поздрав мајки,убав ден!

Seduction, ma4e1311, Monella and 29 others like this.
  18. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Добар ден мамички :hai:

Тука сум, читам, лајкнувам ако не заборавам, ама некако мрза за пишуванка ме фатила, а мојте постови не идат да се со 2-3реда нели :smirk:

Бебе е ,,истрауматизирано,, па го гушкам и ми спие во прегратки, значи креветче сум :l:

Прв ден со јадење, јаболко на мени, почна и заврши траги-комично :rofl:
    Вчера касно навечер отворив фиоката со неговите докулатки, богами сум се заборавила од купување на чинивки, па миј, вриј, плакни, бриши и враќај чисто и подредено назад во фиоката, се спремив за денес да може да се користи, мислиш одма ќе ми треба тенџерче и 5тањирчиња ^_^
    Проверив кашите која, каква е и свечено одлучив јаболко ќе биде прво на мени.

Сабајле уште не станата, лигавката во раце, уклучувам пегла да ја запеглам :^) не за друго ами на снимката и сликите не ќе да биде изгужвана :shake:
    Па ајде и стајлинг да направиме да биде во тон со лигавката :$

Се спастривме, ставив бебе во дубалце, ајде првин вода да ставам во чашката (среќа една е па одма ја лоцирав) е ајде сега во кој тањир прво да пројаде, па и која лажичка најмногу личи за него :whew: ајде одбрав по неколку натегања, отварам тегле, ставив малку каша и чекаме да се потстопли (waiting)

^^бебе почна да ика, па се развришти, па уши и нос чистевме, се смири и ајде на лапачка ^_^

Го наредив во хранилката, прво лажиче отвори уста ширум, па кога сети кашата кога се намршти, плука ли плука, до третото веќе плачеше, четвртото липаше и се жалеше што се дешава ;( :D

Снимката е непроценлива :l:
    А сликата пред и по јадењето пак.. :l:
    Си знам, ќе ми се лути еден ден :rofl:
    Среда со среќа ни тргна јадењево :rofl:

@danichap бирам што пластика купувам за мали (а и за нас исто) гледам да е ,,фирма,, и поквалитетно, е сега колку е или пак се лажеме, а и со фактот дека овде ,,ѓубрето,, се носи ама пак бирам :)

Утре полни 6месеци, ми порасна мажето :inlove:
    Сакам да застане времето, уживам во секоја секунда со него ама пак не ми е доволно, многу брзо минуваат деновите, како вчера да беше Твити :l:

Ќе се шета некаде, не знам каде ама дома нема да се седи, ако мм нешто не откачи, сами двајцата ќе се шетаме, уствари може @kukla21 да ја викнеме со Дундето :hai: ама првин да видам дали мм ќе ми ги помати плановите :smirk:

Кога сме кај мм, купи комбе (facepalm) леле дури избере (уствари јас го избрав од приложеното) па ова вакво, она такво, ова ќе го преправал, она не знам ти што и на крај избор падна на најубавото, ама и на најскапо понуденото, планираше една сума, а го купи дупло поскапо :|
    Па и јас и бебе бевме првин на проценка, да го видиме, да го бендисаме, ами како да не помине нешто низ мои раце, само од слики не се задоволуваме ние :emo:
    Ајде нека е за убаво и нека врши работа (нека носи парички за каши :D) сабајлево отиде за прв пат со него да обави бизнисот, леле, леле колку е важен можам само да замислам |(
    Комбе бе уште ни фалеше во дворов, комбе (facepalm)
    Па мајка вика јас помало го замислував, јас викам никакво да има го замислив :D

За одмор горе-доле се спремивме, уште купаќи да си купам, најтешкото :sweat: куп бендисав, ама со градиве која поголема/помала како ќе ме биде во нив кој знае :(
    Ќе прегледам првин на кои може да им се стави потпунка, па дома ќе призашијам некако кај малава или ако најдам како кај градниците стави/вади, одлично би било :wasntme:

Прошла недела имавме полно гости на повојница, се понудија и одделно да дојдат, ама по мое инсистирање дојдоа сите на куп. Не ми беше грешка, дел од нив не се нешто пожелни, јас ако се прашувам не заслужиле во моја куќа да стапнат, а и се чудам со која смелост пак дојдоа..
    А се потрудиле и убаво се однесуваа, се трудеа да воспостават повторно убав однос и комуникација, ама џабе, јас ако те шкртнам, шкртнат си за навек!
    А ако ги откачев сега, ќе бараа термин да дојдат сами, па така никогаш немаше да дозволам да влезат, а да им кажам и толку да ги уважам пффф, си знаат, им ставив и до знаење :devil:

Туку тетка ми се најавува и никако да стигне, уф што чудни роднини имам, па кај едната е таква, па таму и другата, па и братучетките се на куп (facepalm)
    Па кај и моиве роднини како избацени од поплава, па таму и на мм се исти :doh:

Аууу да вчера беше сестра со момчето :D е и на него веќе му ставив така поголема рецка! Доста беше, затка и осет, па и култура да се немало, кај ми седи на мој стол па и ,,ме вреѓа,, е нема да може веќе, сестра нека се дуе колку сака, па и нареден пат од ...мно подолу ќе го направам, па и сестра ако не знае да цени и уста да подотвара и неа, се на куп :!: аууу колку сум лута, без сон останав, ќе речеш глупости ама се има граници!

Ај да кажам уште за дворот и комшијата и доста е :$

Тревата ни никна, уште треба да се згусти ама арна е, како пошла таман мали ќе може да се тркала низ неа (и дека ќе го пуштам, мал е (lalala)).
    Садевме и некои кактуст/палми што ли се, па заличи малку и околу летниковецот. Свеки во еден дел рече цвеќиња ќе сади ама некако ја мрзи, уствари она да рече е тип, не дека ќе бидне, а и како без ред сади и само боцка бољи и нека остави како што е :D
    Цреши имаме, кој е за био нека изволи :angel:

Имам и јас еден комшија што шета распиштолен. Одма до нас има некој ред лозје и си го ,,потсредува,, (ова во наводници пошто е како џунгам јас не знам што средува пошто е секат обраснато) во скинати гаќи и седнат на столче :^) има едно 150-60-70кг и висок е едно 2м, полицаец во пензија (морж) :D а ме види, пошто нема појма како се викам одма е со комшике и запрљшува од времето какво е, до кучето што раса ми е, и секој пат се едно те исто :drunk:
    Зиме-лете се си е со гаќите, ретко кога носи маица, на една слава свеки го покани и се шалевме дека со гаќите ќе пристигне ама не, спастрен беше, ама цел тросед го опфати, се потпра на маса и гњете ли гњете цела вечер..
    Море кога ќе подразмислам и на свадба ми беше :?: да бе на Миле Кузманивски му се кршеше пред него, одвај го одлепија :rofl:

И така, денес кој знае што ќе се руча, а јас уште не сум ни доручкувала, ама ако дојде мм дури не стане бебе ќе порачаме пица или пастрмајлија ^_^

Сега видов по саатот, цел саат го пишувам постов, не сум арна мајке ми (facepalm)

Убав ден, уживајте во него :sun:

19. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Хелоу женски,
    гледам горе доле сите како времево, променливо накај облачно со кратки сончеви периоди :)
    Биче боље, за кратко ќе кукаме од жешко и ќе се жалиме како не можеме да ги извадиме малите надвор.
    Деновиве малце растрчана па не стигнав да пишам, а сакав да посакам оздравување на болни дечиња и скршени прстиња :hug: Сите по некое бело влакно сме заработиле периодов. Да минува само.
    @TarantulaA потполно те разбирам, и јас сум гуска ако ти е за утеха. И тоа не еднаш, не два пати, туку десетина :( И ние имаме едно вечито болно што редовно го носат кај моево после лекар :headbang: Ама никогаш не е страшно, "само" е вирус или "само" е стрептокока или "само" зелени мрсулчиња му течат и после 2 дена ние сме "само" малку болни од истото. А ќе речеш мајка е и таа, ама ете. Јас премолчувам за да не скарам фамилија ама преку глава ми е дојдено. Па не дека во стаклено ѕвоно ќе го чувам ама кога веќе може да се избегне зошто да не. Минатиот пат на клиника ќе завршевме од вирусот што ни го денесоа ама неееее, не бил истиот. Абе да се сетеа малку. Ако не мајката, другите околу -ама не се пали сијаличка (facepalm)
    И така кога си седиме во 3 сабајле со плачки и болки си викам аааа веќе не дозволувам детево да ми пати за некое друго да утепа саат време да се поигра. Срце ме боли кога знам зошто е и како е, и дека сум можела да спречам. Се острам за следниот пат, ама кој знае...
    А мали сака другарчиња, кај види чопор деца одма "им се става". Тие поголеми, шутираат топка силно, не го рецкаат а тој жив среќен, трча околу нив и вика: види колку дечиња има!!! Па ќе има почнат да му се смеат и да му даваат топка. Лета во облаци. Смешки е, ама битно се осеќа дел од група. Па и сестричка бара. Па братче. Па сестричка и братче :D
    Се заборавив и јас како Емка :lol: Имајте убав ден, фрлете тенџерињата и право во парк. Ах камо да можев и јас сега. Да завршам со работа и одам да играм шут гол, едвај чекам.
    Секое добро мајки, гушкајте си дечиња.

20. Chantal

Chantal Популарен член

Добро утро:)
    Ноќеска сврза бебе до сабајле прв пат спиење. Во 5 мм се спрема за работа па ни направи млеко и едвај го разбудив синко морам да признаам се исплашив. Може и не требаше да го будам ама од 8 некако многу ми се виде без храна. Во 7 го земав кај мене па продолживме до 9.
    Баба спие повеќе од бебе, а богами и јаде почесто од него. Некако ми личи дека тешко ќе средам тоа што планирав. Здравје попладне мм да си чува бебе јас да засукам ракавите.
    Времево никакво тука, не престана да врне, вчера не прошетавме денес ако не престане планирам до маркет да излеземе бар да испазариме. Бебе спие врз мене, ако го спуштам ќе се разбуди дење уште се мачиме одма ми се буди. Доручекот на маса три зслчиња загризав и бебе имаше криза за спиење. Еве бебе се буди одам да доручкувам додека не дошло време за ручек.

Skorpija25, karibian, eli25 and 20 others like this.