Здраво. Конечно после долго одложување ја примивме ммр вакцината.Синко малку поплака од вакцината, повеќе плачеше кога му земаа крв. Уште не боцнат ја крена цела ординација. Па вакцината како ја ставаат мед.сестри мислиш пикадо си играат.. . Ова не се животни деца се нека имаат малку чувството....Дај боже да немаме реакција да поминеме супер. Сакам да прашам колку време да не го мешам со други деца.? Купивме сликовница и право дома. Синко го заспав, направив за нас само супа за синко зеленчук во рерна и дојде комшивката да пијаме кафе и времето летна ништо не фатив низ дома.... После ручек свекор ми го зеде синко го носеше до продавница. Ги гледам се враќаат со едно детенце што живее на другата улица, да си играле со синко. Него мрсули му течеа зелени до колена. Како погоре што напишавте на никој не му е гајле дали нашите деца ќе настинат....Уф како се нервирам, му зборувам ама на кога на синко да му зборував до сега ќе сфатеше дека не треба да си игра со мрсулави дечиња.. Ноќеска синко се разбуди во 2 и си седевме до 3:30, не сакаше ништо да пие,не сакаше да го нишам, си седеше и на крај сам си заспа. Не се жалам имало и полоши ноќи. На нозе уште од 7:30 сме кафе за мене си направив, синко не сакаше да доручкува. Го ставив во храната зедов ја приметив цела куќа, меѓу време свеки го зеде и шетнаа низ населба, па потоа заедно бришевме прашина. Постов го пишувам од сношти, дури сега го довршувам. Синко заспа, а јас седам и се мислам што да правам за ручек. Имајте убав ден.
Ја гушкам по цел ден. Креветчето за жал немам опција да го ставам до мене, а на кревет нема место за двете. Ете таква ми е ситуацијата после се што се случи. Али ете пробувам ама неќе ни така. Ако решила да неспие, нема сила што ќе ја натера. Од таа причина не ја ставам до мене зошто ако се научи тек тогаш нема спиење за мене. Еве ноќеска цела ноќ не сакаше да спие. Па се гушкавме, па шетај низ стан...па залажувај со песни, играчки, цице...ништо. Сируп дадов, џабе и тоа... Ноќеска не кризирав. Добро е. Многу многу се сменив, не сум онаа што бев до излагање од болница. И на почеток бев супер. Сама се, ништо не ми беше тешко. Не ни сакав помош. Ама со сите случки мислам само на полошо идеше. Сакам да и биде добро и сама си правам полошо. Се трудам колку можам, се трудам. Многу мие криво што сум ака.
Добар ден мајки Мм замина на пат сабајле.Станавме сите го испративме.Се расплакаа деца и јас со нив.Па се гушкавме дома.И заспаа.Еве малото се разбуди големиот уште спие. И уште се со растечени носиња.Фе зелени де бели.И кашлаат.Но ништо друго не им е.Мачкам бањам со топло и инхалација но нема подобрување. Од лани кога одеше големиот во градинка мислев оти се меша со мн деца вируси друго е.Но ете дома си се и најчесто сами и без никој болни и пак се разболуваат.Па сигурно едно 4 5 пати големиот настинал но само со растечен нос и кашлица која поминува за 2 недели.Повеќе не е ни бил болен.И сега и малото или обратно си пренесуваат цело време едно од друго.А со други дечиња кога си играат со такви растечени носиња не ги префаќа. Си мислам уште малку да потпорасне малово аха колку големиов.Си кажува и што го боли и се.А кога се мали можат само да плачат и ние да си нагаѓаме што им е.Мајка. Ново и да нема ништо.Како ќе минуваат деновите како и сите други.Тоа.е Убав ден....
Добар ден мајки..Додека деца спијат да шкртнам некој збор..Керка обично не спие преку ден ама одкако се станати само се тепаат урлат кршат се мават се гризат на глава ми се качија..Спискав добро и исполегнаа и двајцата..Може грешам велите не е добро да вискаш ама искрено и викам и подчукнувам и по газе а и по раче некогаш..Ама искрено некогаш не можам да ги истрпам па ке викнам силно ке ги наседнам и кажувам никој не смее да мрда одовде и седат додека не кажам да станат..Ама морам за да завршам нешто инаку цел ден ке прават само бељи..Еве денес уште не сум јадела и секој ден е така ама ајде тоа е..Мене ми е за нив ве читам како раскажувате приказни возите колички играте редите коцки ама ништо бре мајки да неможе да го заинтересира..Големата може со нешто некогаш да се заигра ама синко одма оди мава ако нешто направила и го расипува и таа плаче и настанува тепачка И така по цели денови душа ми вадат Жаж од јутра до сутра што се вели на работа си доага уморен капнат може да ги поврти бидејки му се радуваат јас да се истуширам да звберам алишта ако има и така.. @Mari-Ja добри сме сега Ме мачи само што имавме вакцина во Март уште не ни е примена мислам некако дтпр така некако пишува во картончето.. Наредна недела имаме кукна слава работа по дома колку сакаш а со децава ништо неможеме да направиме..Ајде нека се живи и здрави само..Туку мајки дали збирате монети јас имам од сите па ги избројав пред некој ден околу 3000ден ми се..Дали некаде ги менуваат...Плус ке ни дојдат за одмор маж не знае па да допринесам нешто и јас Толку од мене мајки ке одморам малку и јас со празен стомак Поплафне се надевам ке каснам нешто Имајте убав ден
Добар ден, на кратко да ве поздравам, многу сте изнапишале. Сончево денес ама ќе излезиме после 2, го чекам маж да дојде од работа зошто вчера се мрднав дома, време ужас, бебе кенкаво, обврски куп... Вчера бебе ми падна од кревет, душата ми излезе. Си го имав земено до мене да поспиеме зошто стана уште од 6, а тој се научил да се врти и интересно му беше. Јас сум заспала, кога тресна, кога врисна, не знаев кој крај да го фатам. Е реков уште еднаш не го земам ко ќе сум сама. Не му кажав на никој, ако кажев готово, само за то ќе се зборвеше. Среќа ништо не му е. Туку свеки не ми е арна, вчера брза помош дојде, ама кога не слуша шо да прајме. Свекор ми го зеде бебе да го прошета додека спремам ручек ама уште ги нема па не знам шо да прам без него, досадно ми е. Ќе пуштам перална ако не и ноге у вис, па шо. Имам пола сат додека дојде мм од работа па ќе искористам. За ручек спанаќ, а после ќе спремам и проја ми остана уште малку од спанаќот. Домаќинка права, шо да речиш. Ај
Здраво друшки! Ние дома...со двете мои јагниња! Дадата од едната страна гушната во мене, гори од температура.... беба од другата страна ми спие на рака и кашла па плаче. Ќе мине знам, ама потешко има ли од болно дете?!?! Дали сум спиена, јадена, одморена - небитно! Ручекот чека во кујна да биде спремен, ама кој да стане?!?! Јас би вака гушната со дечките до крајот на денот... а колку само ќе беше подобро ако не беа болни. Немам многу да кажам, освен дека често сме на релација дома - болница... што за едното, што за другото... ќе помине се надевам брзо. Поздрав мамици!
@emkaemka за по улиците први сме Капната сум денес. Вчера се пресисав и некако ме држи уморот. Уморна сум и за пишување. Ама читам бебе е 200 на саат. Се си викам на некој бебе да оставам на кратко, ама во никој поверење немам како ќе се оди на работа
Dobar den hrabri majki Eve sto tuku sednuvam od cel den malce vreme najdov za noze vo visbolat li bolat.... Cerka 2den e doma so tt dusa mamina Samo voda pie ne se mrdna niz doma cel den e legnata,ednas toplo ednas ladno Denovive imat nekoi zabavi vo gradinka a sobota ke setat,plateno e se ama neznam dali ke ha pratam ako bide vaka Malata cerka spie mirna e ona iako nekogas znae da si go bara svoeto ama moram da kazam deka mi è dosta mirno beneiako pogolemava mi bese poveke mirna kako bebe zdravi i zivi da mi se Vcera mm mi donese nova koalse izraduva cerka pa edvaj Ceka da sé proseta so Novata kola Od denes mi zapocna mesec ramazan,mm posti a jas bidejki ja dojam malata ne postamne deka redovno jadam,sekogas pojadok i rucek mi se zaedno nekade 14casot ama malce mlekce Barem toa da i go davam iako veke poveke obroci se na ad... @zalosna dusata me preboli koga ja vidov cerkickata co raceto takamilo mi è sto zavrsi se dobro nekogas malce ocite da ne se kaj niv znae da se sluci nesto Vremevo nikade dve vo edno i se bolni SME naokolu Tuku pred nekoj den bev da vozamposle podolg periodza nikade sum a moram da sé navratam pak da si vozam oti nebiva se na mm da cekama i tolku trud vloziv da ja Zemam vozackata ne salam da ja zagubam ssga Imajte ubav den
Здраво мајки,кај нас ништо ново.Ќерка спие па да пишам нешто.Бевме малце излезени на кафе и една обврска за мм за завршиме со ќерка. Иначе се е по старо,колку ми фали да имам некоја комшивка овде па кафе да се пие.Имам комшии али се се постари нема со никого што да зборниш едно добар ден.Кај мајками имаше две три така млади плус со деца и нон стоп на кафе муабет.Тогаш јас без дете али пак ми беше интересно,овде немам никоја,затоа талкаме по улици. @blessed.an разменуваат по маркети,ние со мм собравме 10000 и нешто и ни ги разменија по маркети,но мислам може и во банка. Чекам мм да дојде од работа,али сега тргнал така да покасно ќе дојди.И што дека кога треби порано да си легни за сабајле.Аман више нека се реши ова со преместувањево па да немора да патува секоја ден,вака не знам како ќе тераме и финансиски,пола плата оди за пат и трошоци таму,Па и на ќерка и фали многу,се навикна на него додека беше на одмор. Поздрав мајки,толку од мене за сега
Здраво мајки, Ние дома одмараме сите тројца, се надевам малиот ќе заспие скоро бидејќи не преспа денеска па да одморам и јас. Нешто ме фатило мерак за готвење, утре планирам некоја риба да испечам со зеленчук или па тестенини со сос од зеленчук и печурки. Што ќе готвите вие ? Прееска шетавме со мали па кога фати жешкото седнавме малку на пица и сокче и после правец дома. Работа ми заостана еден куп, ама тоа е. Ако ви каже некој дека работа од дома е едноставно не верувајте.
Здраво и од мене мајки! Синко станува мало лошотилуче Час плаче час се смее, сигурна сум дека е скокот во 12та недела. Секој ден по нешто ново разбира и така си се учиме и двајцата еден на друг. Деновиве ме фаќа таква нерва не можам да ви опишам. Дете пека за во раце и да шеташ низ дома, особено пред комода и тв. Не знам веќе како да го анимирам. Толку е збеснат што не можам ни во количка да го седнам, одма прета кенка се тегне. Ако успеам околу зграда по улица да го шетнам добро е. Денски многу е припек не ми се шета на жешко. Убаво е само попладне ама ај иди справи се сама со вакво дете. Ќе речете а маж ти? Маж имам ко да немам. Еве го саатов 8 вечер уште не е вратен од работа. Ако не заглави преку фирма, заглавува за нешто приватно. Ми се плаче. Пролет е, а со детево дома заглавени мислиш на сибир сме отцепени. А не дека е до пари екстра дојдено па да мора да оди. Таков е теле, на сите им вика да ќе ти завршам работа. А дома за нас кој не шиша. Ќе му преречеш ќе ти каже не идам по кафани идам некој денар да донесам за дома. Мислиш мн ми е убаво? И ај сеа.... Луѓе млади, место да си дојде дома и да излеземе со мали на шетња како сите, он дома претепан и спие За викенд или работи пак или гости имаме за бебево да го видат. Шетам и сама, наоѓам друштво често. Ама со него ми се шета бре. Да си земеме дете, па мал шопинг, па да каснеме нешто во ресторанче. Не мора ни тоа, може само шетња. Ама не, мм милионите ќе ги заработува и пак ништо побогати не сме. Да си пукнеш. Сега па и горештини големи ќе фатат летово по цели денови дома под клима и што? Летнало време треба на работа да се оди. Тоа друга болка. Сакам во градинка да го праќам одма за да не ми виси свеки секој ден дома да го чува, ама па пусти болести многу ќе е мал И така женчиња на мака сум си
Na brzina sovet mj treba, maliot od krevet padna, ama loso na lice direkt i krv od nos cisto malku dve nitki izlegoa. Nisto poveke nema so stapce vnimatelno pominav na pocetokot na noseto nema ic nisto. Znavi denov samo neka zavrsi!
Здраво мајки и од мене. Децава малку се заиграа, па со едно око ги набјудувам со друго да шкртнам нешто овде. Атер на настинкава на најмалово и средниов си седи дома со мене. Големава сабајле на школо па цел ден ми е интересно Денес готвев 4 ручеци, сите имаа посебни желби Јас во фазон сум на "дупка во стомак" па ај шо ја дојадов тортата туку и гуглав рецепти за нова да печам Па си решив најарно ќе биде да шкртнам нешто тука и во кревет со дечкиве . Инаку, за спиење, уште спијаат со мене, тројцата заедно Леле жени, машкиве се на Господ бељата Кутро мое ќерче нема мир ни домашна на раат да напиши. Се и грабаат, и фрлаат, ја скубаат...често ми вели камо сестра да сум и родела. Малиов па џандар е, се врткаше до мене кога миев во кујна и го слушам брои ту, три, егс кога се вртам шо да видам - брои колку јајца фрлил Фатив да собирам кога си продолжи фор, фајв Исчистив некако и бар мирна глата сега нема јајца за торта. @Mari-Ja не знам за колкаво дете станува збор, во секој случај следи го и ако евентуално повраќа тогаш е страшно. А деца ко деца ќе паѓаат така растат!
Mi spie vo race i go stiskam za noseto, ne reagira znaci ne go boli i ne go skrsil ako na toa mislis. Boja nema smeneto, malku napred samo kako crvenko mu e, lici poveke na izgreban od tepihot... Deca bre deca. Ja promasil drugata strana na krevetot i se zalepil dolu. Go najdov so nozete u vis, na lice lezi... Dobro e sto ne skrsi nesto. Ne izdrzuva do 20h navecer, mu se spie celo popladne a ne saka da zaspie, ne se predava. Dva pati go uspivav ne i ne, a edvaj gleda. Odi niz doma i na sekoi dva cekori tres na gazeto. Vcera vo komoda vo ivicata se udri isto pred spienje, pa vo vratata so celo se zalepi. Ne znam sto se desava, ama do vcera super bese. Vcera i denes ludnica. Rucav so nego koga večerase vo 19.30h. Cel den za mene zalepen ne mozam da go ostavam, vika place neke da si igra. Nastinat e, macno isto sigurno mu e, ama vakov ne bese ni 39 temp koga imase. Gradinkata da recam ima vlijanie, ama valjda ne i na odenjeto negovo, za da paga celo vreme. Otkako proode si odese ubavo poleka vnimatelno, sega ne znam sto mu bidna... Da go ostavam i odam kafe da pravam posto ne znam kade se naogam veke... @LiliBoz, bubale fala vi mnogu! Ne sum panicar sekogas vikam deca se ke pagaat, ama pak da prasam da si ja smiram dusata. More bez dusa ostanav koga go vidov, mocko eden... Uste ednas da redaktiram, za bolni uvcinja priroden antibiotik da spodelam: kapka sok od lukce i kapka maslinovo izmesani. Jas vo kesa mala za zamrznuvanje staviv dve cesninja lukce i kapka dve maslinovo, gi tolcev, napraviv dupce vo kjoseto na keseto i stisnav vo uvceto na mali. Preventivno bese ova, aptekarkata u komsii mi kaza recept. Drugarki bidnavme so zenata...
Црвено е ок. Да има скршено пред се ќе вришти нема да спие. Тоа е. Паѓаат. Ајде лесно поминал фала богу ете ништо не е. Ќе биде се ок така растат за жал и така старееме
Здраво друштво да ве поздравам на кратко со малата си играме денес умна беше многу за разлика од другите денови додека излавааше забчиња туку како сам нервозна зимото правев заб со штрав значи ни болка ни симптоми на нешто гледам на непцето топче дали се воспалило дали нешто уште пострашно незнам се јавив кај докторот кажа дури среда ке ме види дупла нервоза и така ке се нервурам до тогаш тоа е од мене позз до сите
Сега ми текна, имам слушано за воспалено увце една капка од лист од чувар куќа Но не знам дали можи за бебе прашај постари. И за луклето имам слушнато дека помагало. Ме потсети на првиот пад од кревет на синко. Тој спиеше на кревет му направив обиколка со перници а ние ручавме во дневна кај свеки, и само што ставив едно залаче во уста синко почна да плаче Се истрчав го гледам со главата долу на тепих, а нозете нагоре. Крвта ми застана, Господ да ги чува сите дечиња.
Здраво мајки . И јас како и некои од тука немам баш многу сила за пишување. Ама читам чат пат... Деновиве сум турбо на работа ,па дома со малово и отиде денот. Попладнево шетавме , малото заспа во кола на вракање накај дома. Го качив дома ,соблеков сандали и панталони и го легнав во креветче . Се истрча ептен . Јас не знам дали има друго дете што спие како моево по пелена и маица само. Не смејам да го покријам одма се буди ,бутка ,плаче .Цело зимо борба водев со покривање и џаве .Еве сега го покрив со пелена и во истата секунда се сврти и ја налегна . Газот пак гол Да ве читнам на кратко и да одам да се истуширам и на спиење. Демек серија ке гледам ама уморна сум ке си прилегнам Исто беше план да си посветиме малку внимание со партнерот ама ништо и од тоа . за утре ке презакажам романтичен состанок Имајте убава вечер
Само на кратко да ве поздравам,брзам за да легнам Чекам маже да излезе од купатило па да влезам да се туширам Дури спремам лекови да дадам,млеко и 12 ќе ме фати Периодов многу напорен,мали болен и со тт,на Могли носе нема престанато да тече Никогаш да оздрават,никогаш Тој со дишењето малку е подобар, шлајмот се чисти ама повремено тт има Многу се плашам,мало е многу Могли скоро и ништо да не јаде,само млеко и јогурти ми бара Незнам веќе што да им правам Незнам колку ноќи немам спиено,уморна сум и едвај функционирам Незнам ни како успевам да ги додржам децава,силата во раце ми е на минимум Така ми е потребно да се наспијам и одморам Со мм вечито сме искарани,ма со сите сум искарана Почнав никого да не фермам два посто Сама и без нула помош,ден ноќ... И уште некој да ми коментира ова вака или така Ма на сите со ред им ја *бав мамата Сега сум спокојна Читам сте пишувале за зоо Доколку сте во близина на Bad Mergentheim Wildpark топло ви препорачувам да појдете Рај за секое дете па и за нас Друго што да ви кажам,да не сум покусо порачав базен од лидл А по некоја случајност голем е 3 метри а ние овде немаме двор Го сместивме детска и сега нема кај да се помине Талент сум То е,излезе главушов од купатило,ја су на ред Довиџења