Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Axxx златна да знаеш само колку ли ме мрзи да ги спремам, да се спремам јас, да ги шетам натака навака, низ населба, нема на друго место каде оти сме усвет далеко од се :( па ајде кога се вратиме, миј ги, бањај ги.....ауууу се нервирам само што помислувам на таа работа, нозе ме болат, грб, половина, сега додека спие малата лежам и се зверам во тел, не можам да се помрднам од умор, како да сум копала на нива цел ден, е така се осеќам :sweat:[/QUOTE]

На Girl-Rabbit, alana и Mari* им се допаѓа ова.
  2. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Честитки мила. Да ви се мнооожат во слога и љубов.
    Одлично си разбрала, охриѓанка и тоа ептен! :D

На ♡BuBaLe♡ и Mari* им се допаѓа ова.
  3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Охх жал ми е што е така. Знам колку е "забавно" учењето, посебно со две бебиња :P Мислам дека подобро за тебе ќе било да си го завршила тој првиот факултет, сега ќе си била раат да чуваш деца ем да работиш. Неспоредливо е зашто кога работиш излегуваш од дома, менуваш средина, луѓе, ќе направиш различни муабети, и кога ќе се вратиш дома имаш и каков муабет да направиш со маж ти, со домашните. Дај боже да успееш во тоа што си планирала. А зошто не си поврзана со твоите? Жално е што е вака.

Во контекст на муабетите колку успеав да ве исчитам во автобус, јас нокти пуштив малку дури сега, ќерка ми е веќе 2 год, но мислам дека ќе ми бидат проблем зашто кога и' го бришам носето мислам дека ја гребам. Ги лакирам обавезно, секогаш сум носела стил кратки нокти со јака боја на лак, посебно за на работа ми е битно да сум средена. Презиме носам негово, некако спонтано ми дојде да го земам, иако цел живот викав ако земам македонец за маж само ќе го додадам презимето, од моето не се откажувам...ама ете се случи :D
    По професија маж ми е несуден доктор, дипломиран туризмолог, а работи веб и графички дизајнер (facepalm) Каша попара :D

Туку доста ги оговарате мажите....кажете вие што сте по професија 8-| :P

На Girl-Rabbit, Mari* и zuto им се допаѓа ова.
  4. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    @Kitten го завршив првиот факултет, па завршив уште едно средно вонредно и сега студирам втор пат, пак вонредно. Кој што прави, јас учам. Во меѓувреме полагав и дополнителни испити за лиценца, но и покрај тоа не работам.
    Првиот факултет го учев од што немав избор, а вториов од желба. Се надевам трудов ќе ми се исплати.
    Колекционер на дипломи хахахахахаха :)

На Girl-Rabbit, eleni27, Mari* и 6 други им се допаѓа ова.
  5. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Здраво мајки,денес сум станала уште во 6 ипол,навечер не можам да заспијам до касно,не е топло но мислам секакви работи и само се превртувам.Пред 2 год на денешен ден со мм се враќавме од Ит. и јас место дома кај него од тогаш ме заедно,после на 9 јули правевме веридба,и денес убав ден уште тој да е тука.Синко по двор си игра,си ги налакирав ноктите со новиот лак што го купив вчера.Времево какво дојде......човек да нема со кого да испие еден сок,едно кафе....ама тоа е.Уморна сум од се,немам сили понекогаш,Психички ќе попуштам.Ми се плаче па смее се во едно.......

На Girl-Rabbit, eleni27 и Mari* им се допаѓа ова.
  6. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.669
    Допаѓања:
    37.503
    А убави теми за дискусија!
    Добар ден и од мене.
    Презимето го зедов на мм,со тоа што се слични со претходното,само една буква ми го смени моето моминско презиме.
    Помош,се имам изјаснето повеќе пати,знае да го ,,чува,,синко ако имам ептен потреба,а тоа се најмногу 2ч и ако закаснам малку,веднаш следува,,Абе што правиш,цел ден седам така.......,,
    Затоа се научив и успевам се сама да средам,дете да погодам,мм(кој е дупло потежок за одгледување од син ми),куќа и за мене потешко.
    Јас ја имам таа среќа,да,мм ги обожава моите јадења,но и не е пребирџија,но сака кога му се јаде масата да биде наместена макар едно лепче со маргарина да има на неа.Се разбира,јас мачкам,тој јаде :D:D
    И кога се тука свекрва ми,тој мене ми кажува што да му направам да јаде,да му сварам кафе и сл.
    Нокти,правев,сега не,едно што немам време,друго што цело време нешто ..буцкам,,. Но,секогаш се лакирани,со средна големина. Не се фарбам никогаш,така да за тоа и не трошам време.
    Мм има сопствена домашна работа,но никогаш не е свртен дома :D:D:D
    И тоа малечко градинче што го имаме дома,го нема погледнато,не знае дека јадеме домашни краставици и домати.
    За доењето и бременоста,поради тие тези,старите имале по 5-6 деца,никогаш не знаеле кога остануваат бремени]:)]:)]:)
    Се распишав многу,мајки,но сега најдов фри тајм,синко има нов багер не се дели од него.
    Имајте убав РЕЛАКСИРАН ден....

На Girl-Rabbit, eleni27, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Лелееее, па зашто побогу не ти се нашла работа досега! Ебати системот во кој живееме! Ти држам среќа што побрзо да се оствариш, да не бидеш цел живот студент (fingers)

Мене ме пукаат некои тачки да упишам постдипломски или доспецијализација, но сега секој втор е магистар а за специјализација сакам нешто што го нема тука :( Касно палам, требаше на тоа да мислам додека немав дете. Незнам што ќе се прави цел живот со оваа просечна плата. Сакав три деца, сега се мислам и за две :worried:
    Освен да се почне сопствен бизнис (што и тоа е ризично во ова време) друго чаре има ли?

@Rabbit Среќен Роденден на малата, голема да расте! :^::party::hug:

Последна измена: 28 јуни 2016
    На Girl-Rabbit, alana, Rabbit и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    429
    Добар ден мамички. Синко кооонечно заспа.Плачеше 4 часа без престан. Навистина не знам што ќе се прави вака. Абе по цел ден го држам во раце,и само малку да го оставам почнува со серенадите негови :@

Инаку нокти лакирам секогаш. Барем тие да ми бидат средени. Кога ќе заспие синко во недела навечер средувам нокти.:)

Помош од мм имам кога е дома. Ама секој ден е до 18 ч на работа. Инаку во врска со ручекот последниве 2 месеци престанав да правам. Само ептен ако мене ми се пријади нешто. Живееме во заедница со свекор и свекрва и жената од кога дојдов јас буквално престана да готви да чисти...цел ден си е на работа. Се враќа и си легнува. Епа еден ден ми пукна филмот и му реков на мм ако сака да руча кога се враќа од работа мајка му да почне да прави ручек оти од мене тоолку беше,па ете ја сега кога не и е мачно ке направи нештоо.

Генералка правам еднаш неделно. Мм го чува синко а јас чистам. Така е во куќа каде сите растураат а само еден суредува. :envy:

Време за мене немам ама ич. Баш ми е криво што се запоставувам ама поинаку не можам да стасам се да средам да се искапам, да го искапам синко,да цица по 100 пати на ден,да го прошетам,да го успијам... и кога тој конечно ќе заспие јас немам сила за ништо.

Со мажот ми спиеме во различни соби...поради тоа што синко спие само ако сум јас до него.А сите не не собира на кревет. Со самото тоа и многу се оддалечивме. Сакам да си дојде се на старо ама тешка работа.
    Ваш совет како да си ја придобијам блискоста со мм? А во 2 соби сме сите. Значи приватност ама баш никаква...;(

На Girl-Rabbit и Mari* им се допаѓа ова.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.599
    Допаѓања:
    140.298
    Vo bolnica flaeri davaat za doenjeto. Vo niv pisuva deka e delumna kontracepcija i deka treba da se koristi zastita.

Majka mi zabremenila po samo 6 meseci. Ne znam za doenjeto ama znam deka so bebeto u mese imala maka poradi prebrza sledna bremenost. Celiot kalcium od teloto go sobralo prvoto bebe pa za vtoroto nemalo. Prvata godina imalo maka posle so pravilna dieta i milion lekovi se sredilo. Zatoa jas imam namera da cekam za vtoro ama pa ke bidam stara... ne znam uste.

Motorive navecer ja budat malata pa se uspivame po 200 pati. Jas pocnav da rabotam od doma. Malce tesko odi ama toa e.

Edit. I nie spieme vo baska sobi. Mislam deka maz mi me mrazi koga baram nesto da napravi ama go pravi. Posebna vrska imaat so bebeto i mnogu go saka.

На Girl-Rabbit, alana, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  10. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Работев јас, само не на струката, затоа морав да дополнително да учам средно, за црно на бело што се вели. Искрено, не ни сакам да работам тоа што завршив, ич не ме влече, ама и тешко се наоѓа работа.

Што се однесува до мојата фамилија... Моите се преку 20 години разведени и не се од оние совесните родители. На 14 години заминав од кај мајка ми, пред 6 години и од кај татко ми. Заминав да работам и сама да се снаоѓам. Работев, оформив и семејство и конечно видов смисла во животот. Сама си ги чувам децата, сама се трудам за сѐ...нормално маж ми е тука, ама освен него тешко на друг да се потпрам.
    Мене не ми се посветиле родителите, затоа јас на моите деца максимално сум им на располагање.

Инаку фала, и јас се надевам дека ќе се вработам и дека ќе ја завршам мојата долгогодишна студентска кариера.

На cresa-jagoda, DigY, Girl-Rabbit и 11 други им се допаѓа ова.
  11. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Јас не можам да речам не помага знае и чинии да измие и да замети ама тоа ретко се случува (оти јас не оставам да не сработам додека спие малиов јас роварам) , но сам нешто да му текне без да му речам малце потешко.
    А одалечување еден од друг фаќа на периоди , на работа е секој ден нормално па после работа од дома работи и веќе добивам помисла како сама си живеам.Се е толку променето.По цел ден сама и нигде не мрднато не отидено среќа што е лето па се разонодувам на тераса оти ќе ме бараа во некоја лудница пу пу.
    Инаку за разлика од мене (јас сум во државна инст.вработена ) тој е на приватно и нормално да му е потешко.

На Girl-Rabbit, tina-63, alana и 2 други им се допаѓа ова.
  12. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    dobro utro zeni,

vikaat koj rano rani,dve sreki grabi ama jas vikam koj rano rani cel den mu se spie.

setavme so mm i sinko vcera do niedno vreme,sinko cudo nevidevo 2 po polnok toj aber nema da spie,trca,luduva,se raduva oti e izlezen.

dodeka sinko se igrajas si go pijam kafenceto i se rasonuvam.koj e za edno tursko neka poveli
    imajte ubav den

На girl-miri, Girl-Rabbit, tina-63 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.599
    Допаѓања:
    140.298
    Nie sami se uspivame bez tato poslednive 2 veceri. Vo 10 zaspiva ama ako ne sum do nea se budi. Ke pretne i ako ne me dopre otvora oci.

Sabajle u 7 stana i cicase. Jas mislam zaspala cicajki ja poglednuvam a ona otvorila oci i se smee.pa aj do 8 i pol igranje i pak zaspa. I jas so nea.

На ines.h, girl-miri, Girl-Rabbit и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Moj mali jadeshe vo 8 i standard dodeka jade si kaka za da ne gubi vreme edno po edno da gi pravi.. (facepalm) I chesto gi pravi i alishtencata so kaka deka pampersot od nokjta ushte ne e smenet i e poln i nema mesto :D si igravme i se smeevme 1h pa prezaspa pak i jas so nego legnav i vo 10 stanavme :D Eve sega go drzham telefonot pred nego, imam edna sharena maska i mnogu mu e interesna pagja od smea. Taka i uspevam sekogash nasmean da go sliknam :lol: Jas pishuvam a toj se smee vo momentov, mislish jajce ke snese od radost :inlove:

Da ve prasham UN dieta mozhe li da se drzhi koga davash mleko na bebush? :)

На Angel.Heart, DigY, girl-miri и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Јас не сум ја држела ама сум член на групата и ги следам и таму поставуваат вакво прашање мислењата се поделени некој вика ОК е некој не но според мене бидејќи и двете се молзиме јас не би почнала пошто друго е да цица има поголемо количество на млеко ако исцица 200мл пак ќе имаш толку ама кај нас не е така,јас незнам дали е до мене кога се молзам после некое време ми се јаде и не можам да функционирам гладна има овошен ден значи цела ден да бидеш само на овошје јас не би издржала сега за тебе незнам,тоа е мое мислење еве и другите нека си кажат

На Angel.Heart, Girl-Rabbit, Mari* и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Dobro utro mamicki :) me nemase nekolku dena pa gledam dosta temi ste pocnale/zavrsile :D Pa ajde da vi se priklucam vo debatite :lol:

Gledam go ogovarate mazite na tema pomos pa tuka mnogu nemozam da zboram posto i da ni se raspadne stanov mm ke mi rece sedni odmori se :rofl: Za rucek sekogas gledam da ima ali i da nema nikomu nisto iako majka mu nikad ne rabotela i stalno imalo i dorucek i rucek i vecera ali ete mene ne mi zameruva bas naprotiv sve mi vika da sednam da ne se zamoruvam :) Edinstveno samo mi vika da naucam banica da mu pravam :D Ponekogas znae i on da zastane vo kujna, a koga e sloboden i so merak pravi skara ili nekoe mevce posto gurban e vo dusa :D A dodeka bese sinko pomal i go zimase da go pricuva da pospijam taka da na ovaa tema :x

Za profesija jas zavrsiv ekonomsku fakultet i sega ke si baram rabota da potporasne sinko ali si go rabotam smetkovotstvoto na nasata firma :) Mm zavrsi na Fon, a e upravitel na semejna gradezna firma vo koja e i svekor mi i dever mi i sekako vrabotenite :)

Za nokti nalivni nestavav i jas otkako se porodiv ali sea za krstevkata na sinko staviv i uste gi imam ogromni se pa se mislam koga da gi isecam :rofl:

Vo vrska so prezimeto, go zemav negovoto toa bese i negova zelba i mnogu mi e krivo za toa zatoa sto imam unikatno prezime koe e edinstveno vo svetot :clap::(

@Mariangel mislam deka moze ali posle 6-7m :) Jas momentalno ja drzam dietata ali sinko ima 10ipol meseci i e na dohrana.
    Moevo buce si nanka jas dodeka ve citav sto ste muabetele pa mu spremiv domasno pcenkarno lepce za ruckanje pa dodeka go cekame mm od rabota ke setneme niz maalo i do city mall da se dospremime za na odmor :) Imajte si ubav den mami :inlove:

На kelebeim***, girl-miri, Girl-Rabbit и 4 други им се допаѓа ова.
  17. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    @danichap:^::beer: среќен роденден,убавини и радости да ти носи малата.

Едвај се успива бебушов мој,саат два се дере ни цицање ,ни думкање ни легнат ни станат,додека не се издере не заспива,мислам не се грчеви,што му е поим немам ме оболи нервно(facepalm).
    Сакам да прам манџичка,ама до вц не можам да појдам не до прод. по гулаш.
    Тој на цицка јас на пц,модерн мами.

На kelebeim***, girl-miri, Girl-Rabbit и 6 други им се допаѓа ова.
  18. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    8.278
    Ние станавме стандард во пет.И да не го урочам бебуш,ама два пати ми презаспива од преска:lol:

Инаку да се пофалам,прв пат правев пишии и да се погодат8).Последниот пат беа од ржено брашно и ѓи прегорев....во уста не се ставаа.Се депримирав и долго време не можев да се наканам пак да пробам да правам.За тесто правење сум со две леви раци.Свекрвата три месеци кога беше на гости постојано правеше тесто и сукаше,па морав да се научам. Дури и пофалби од мм сум добила:D.

Вчера шетавме со синко,веќе е голем и разледува.Душа моја се сака да фати и одма да го бутне во уста:nod:
    Кога излегувам сум опремна за сите годишни времиња,плус бутам количка за ако му се преспие на бебуш,а оно е во кенгур.Многу пати затоа луѓето мислат имам близнаци...дури и ми имаат кажано:rofl:

Мами вие купувате ли на попуст за кога ќе е поголемо бебето?Имаше нешто распродажба,па пак зедов облека за есен-зима.Ова се на пробно,ако не погодам догодина да не купувам без врска работи:wasntme:

На girl-miri, Mari*, Smizzy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.599
    Допаѓања:
    38.019
    Добар ден и од мене!

На децата не сум им купила облека од пред Нова Година. Облеката што ја имам ми ја дадоа братучетки. Немам намера да купувам облека што ќе ја израснат за една година. Освен чорапчиња, друго не купувам. Облеката што ја имам е како нова.

На Kitten, Mari* и fairy88 им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.626
    Допаѓања:
    76.855
    Eeeh sto e ubavo taka koga ima nekoj da ti dade, jas pa se utepav od kupuvanje, decava kako kvasec se, sekoj mesec se mi nadrasnuva i obleka i paticinja, sandali... Obleka i se sto e potrebno za bebe sami imame kupeno bidejki sme prvi vo familija so bebe, drugite kje dobivaat ponataka od mene... sestra moja, sestra na mm i bratucedi, bratucetki :D

На Mama Maja, fairy88, Girl-Rabbit и 3 други им се допаѓа ова.