Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Едната нијанса ми ја вадат со бланш па мене лично ми е шубе. Тоа не значи дека не смее. Еве нека сподели искуство некој друг.

На TheSecret и gjoker4e им се допаѓа ова.
  2. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    na malata vchera gipsot i go izvadija..prsteto nee kako porano pred da se sluchi srajnevo :( malce e krivo na dolniot del od prsteto ,za vtora operacia tek po 2 godini

Mila ti posakuvam so celo srce i dusa samo ubavini da vi se sluchuvaat vo novoto vashe domche :hug:

Последна измена од модератор: 29 мај 2018
    На karibian, Skorpija989, snegulkata и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Моево незнам дали е лудост или храброст.
    Обично нели мажите одат на печалба ама еве во мојов случај јас отидов.
    Еден месец сум далеку од саканите нај многу ми е жал за малата срцево го стегам да не ми пукне ама се тешам се правам за неа да израсне и школува во подобри услови.
    Се молам секоја вечер што поскоро да бидат со мене тука.

На bokace, mareane, Skorpija25 и 34 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.180
    Лудост не е, во секој случај. Само напред мајка, наскоро ќе бидете заедно. Не си единствена, имам личен пример како твојот, жената замина, а две мали деца и маж остави, после си ги зеде кај неа. Еве, децата веќе пораснаа, а жената не се кае воопшто што го направила тој чекор. Јасно е дека е тешко, најтешко да бидеш разделена од сопственото чедо, ама за неа го правиш ова.

На Kaetana, Lorins, azelea и 22 други им се допаѓа ова.
  5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.755
    Допаѓања:
    38.566
    И јас имам слушнато дека бремена жена не треба да се фарба/шатира. Да не се вдишувала миризбата. А тоа јако мириса. Ниту едното, ниту другото го правев додека бев бремена. Се имам шатирано два пати. Тоа уште пред да останам бремена со првото. Не бев ни мажена. Почнав да се фарбам пред скоро 2 години. Природна русокоса сум. Како мала бев како Германче. Во основно косата почна да ми потемнува. Ми стана темно руса. Сега ја фарбам светло руса, баш како природната боја. Дури и пепелаво руса боја ми стои. Од сите фарби најзадоволна сум од Субрина и Гарниер зелената.

Надвор не се дише од топлово. Децата ги земав и ги спремам за преспивање. Со цртани заспиваат. За ручек не му ја мислам. Маж се изјасни дека сам ќе си прави ручек. Утре ќе правам мекици. Одамна не сум јадела. Маж се мислеше да оди во странство, ама се премисли. Не сака да не остави мене и децата. Во план беа Германија и Италија. А на мене ич не ми се останува овде.

На Skorpija25, Monella, Kaetana и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    На почетокот се чуствував како најлоша мајка од страна и слушав леле дедето ќе го оставиш,не го оставам во дом фала богу има и татко.
    Ама сега како мине времето станувам се појака.
    И вака кога читам охрабрувачки пораки ми годи уште повеќе

На chocolade, Belabelinakinder, Monella и 23 други им се допаѓа ова.
  7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Da ve pozdravam i da se prijavam na kratko:D
    Neznam ni Sama kaj sum|(se me boli:(glavata ako pukne neka pukne moze ke mi olesni malce:(nos,oci,usi,zabi(facepalm)leleee leleee

Golemata spie kaj i da e ke se razbudi,posle nedela den so virus pocna vo gradinka.
    Malata ne i se spie denovive:^) a jas si umiram za son:(
    Tuku i na malovo kaslica i nose:(cuvaj cuvaj da ne i prenesime i bea virus i ete ti(facepalm) zavrsivme na dezuren pa srejka podobro e.
    2ipol meseci nisto ne i davat osven cistejne na nose,pa toa i pravam non stop....

Sto drugo da kazam neznam a imam mnogu...

Na site vi posakuvam podobruvajne na mnogu raboti :hug:

Otidov malce da odmoram:wasntme:oti Eve se budat cerkive..

:f::l::l::f:

На podravka, Skorpija25, Monella и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.426
    Допаѓања:
    90.769
    Ke uspees, hrabra si, a onoj koj e hrabar, ke uspee.
    Imam bliska rodnina,zamina da raboti vo Germanija, a decata 2 i 4 god. Cela godina pomina dodeka sredi se, doagjase na sekoi 2 nedeli so avtobus ,togas gi nemase wizz, sekoe odenje i doadjanje placenje, no izdrzaa site toj period i denes 15 god. podocna veli deka toa e nejzina najhrabra i najdobra odluka .

На Kaetana, azelea, Skorpija989 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.897
    Допаѓања:
    142.327
    @Nikita7 srekno i nabrzo da si bidete zaedno site trojca . Ima mnogu primeri za lugje koi rizikuvale i dobile i poveke .Ti posakuvam se najubavo i za brzo da ni pisheh deka ste zaedno i ste uspeale

На Skorpija989, duffi, Nikita7 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. magichips

magichips Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2018
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    397
    Здраво мајки јас кафенце дете омалаксано цел ден по болница што докторка си имам абе тоа незнам што да кажам изгоре дете од тт повраќање цела вечер она ништо не му е носам на приватно ајде антибиотици и тоа крвна слика намалена крв а секогаш и беше 130 се исцади дете а и јас не сум спиена цела вечер нормално како уште стојам на нозе незнам што вирус ќе беше незнам ми се плаче секогаш нешто закачи кога сме сами:@:@  и така тоа е од мене

На Ava.84, Skorpija989, duffi и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    А тек колку ќе ти пука срцето од среќа кога ќе овозможиш подобра иднина за нејзе, кога ќе успееш и кога самата таа ќе ти потврди и заблагодари за се ова низ кое сега поминуваш. Браво храбра мајко!!! Со ваква мајка секој би се гордеел! Тешко ќе биде додека не дојдат, ќе минуваат денови, ама ќе дојде и тој најсреќниот додека трепнеш! До тогаш што повеќе работи, наоѓај занимации, истражувај околина, местото, градот за живот, за прошетки, за уживање со најмилите, за кога ќе дојдат да ги носиш.

@vitamina моментално си ми ти најблиску, ве чекам на кафе да ми дојдете :) со лесно! Да бидете најсреќни заедно и само со убавини да се испишани новите страници.

Ние не мрдаме од тука :D

Одам на интервјуа, се спремам, пишувам пријави, мотивациски писма итн. Мали заспива па јас почнувам да раб. Преку ден куќава, навечер лаптопот.

Малиот спие, јас допивам кафе и наминав само да ве поздравам. Одам да фаќам работа во буквална смисла на зборот

Убава вечер на сите!

Едит:
    Бали бег беше денес во нашиот мол. За да се сликаш до него, требаше да купиш ваучер од 250 евра за купување во молот и добиваш пријава. Пополнуваш, фрлаш во бубањ и ако те извлечат ќе се сликаш со него ако не не. 60 автограми и 30 слики само, толку скап бали бег... Омг!

На Надежна, Belabelinakinder, Skorpija25 и 25 други им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.046
    Допаѓања:
    154.359
    Аман не зар и тоа го има :)
    @Nikita7 браво децојче ти се дивам на храброста, додека се снајдеш сместиш и направиш доволно добри услови и ќе си ги земеш и нив. Знам и јас ваков пример и се снајдоа сега се сите на купче таму.
    Немам мн што да кажам, тоа па тоа. Најново ни е што зверка почнува да ме откачува о да сака повеќе со татко и да се дружи, *тато ми е најдобал длугал* вика :D . Еве неколку дена ме брка ао него сакала да заспива, порано викав како не се научи со тебе да заспива да здивнам сега сум љубоморна (facepalm) . Не ни се фаќа крајот на нас жените :)

На Saraa, Monella, Ano и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Фала ви на сите за убавите мисли и зборови :*

На Belabelinakinder, Kaetana, azelea и 9 други им се допаѓа ова.
  14. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    33.256
    Здраво

Синко спие, мм на монтажа му се јавија во 8 да појди на помош, има меко срце и не можи да одбие никој.

Исчистено, средено, но до кога... Останаа уште прозорците но тие некој подобар ден. Туку му велам на мм да варосаме деновиве летово да си седиме во чисто што се вели...

Кај нас ништо ново, скоро цел ден сме излезени и пак синко пишти за во најголемата жештина за надвор. А летото се уште не почнато, што ќе се прави,ќе бараме нова занимација за дома.

Синко овој пат ми го столчи тел. Црно бел ми го направи, на секое само трепка и не се гледа скоро ништо и пишувам на среќа.
    @Nikita7 бравос мајче за храброста, ти посакувам што побрзо да си бидете заедно сите тројца.
    Мене да ме остават сама во Скопје ќе се изгубам/шлакнам па не во друга држава и плус друг јазик.
    @vitamina се радувам мајче за вас, од срце ти посакувам само убави моменти да поминувате во вашиот живот.

Добра ноќ.

На Надежна, Skorpija25, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    На француски мајка зборувам сакам нејкам морам.
    Нема наши тука и подобро за мене ќе го усовршам јазикот.
    Ова е едно искуство шо не може со зборови да се опише.

На M&M, Kaetana, Ano и 7 други им се допаѓа ова.
  16. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    @Nikita7 јас имам другарка што ги остави двете дечина со баба и дедо и заминаја во странство со маж и.За некој месец ќе ги земат и нив.Помалото утре прави година.И нејзе и е тешко што нема да биде утре со нив.Но тоа го прави за нив,за подобра иднина. Постов го напишав прее додека ја заспивав малата,но таа заспа дури сега а мене ми се избриша постот и одново пишувам.Некои работи заборајв што сакав да ги кажам:^) Како што кажав дури сега заспавме со нишање и плачење,заби ли се што ли е не знам ама последно време така заспиваме. Ја оставив малце со таткои а јас за тоа време испеглав,пуштив машина,навафив цвеќината,се истуширав.
    Да се приклучам и јас во клубот на НЕ МАЈКИ.Вчера пред спиење ја ставив во креветче за да расфатам на спална расфрлени алишта што се преоблакавме кога тресна дете во таа дрвеницата од креветчето.Се направи една модрица не многу голема но доволно да се изедам во душава цела вечер.Заспа со плачење и за чудо само еднаш се разбуди за цице.Иначе се буди 3-4 пати.Денес неколку пати како да ми потповрати по малце дали од жешково или што не знам.Иначе нормална си е се.,весела си беше цела ден како и секој ден.А и предходната ден пред да се чукни ми потповрати по малце,како кога беше ептен бебе при цицање.
    Другата недела изгледа одиме кај мајками на поседок,мм нема да биди тука.Да одморам малце ми треба одмор дефинитивно.Вистина мм оди на работа,рано станува патува два сати на работа и назад ама јас по уморена се чуствувам од нишање,преслакање,да зачистиш нешто и поминал денот.
    Прее ми беа другатките на кафе,си помуабетевме,малата се задираше со сите но или кај мене враце или во нејзина близина да сум иначе одма плачки.
    Иначе прчлава моја сака да пие вода од чаша,никако од шише.Ќе се напие некоја голтка,ама многу малце за на ова жешко време.Не знам што да и правам за да пие повеќе вода.Ќе и купам чаша со клунче да видам.
    Ајде добра ноќ од мене да читнам (или нема да читнам гледајќи го сатов скоро 1 ) книга,па да заспијам

На Надежна, muchacha_a, Monella и 16 други им се допаѓа ова.
  17. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.823
    Добар ден.

Ден ли е, година ли е. Од 6,30 сме станати со малата. отвора очи, седнува и ми вика ајде во дворче играме. Јас подотворам очи, не ми се гледа асално, грб ми се укочил. Ама јас немам две години и еден тон енергија за трошење.

Ајде станавме, си седна во соба со коцките се зафати, и направив едно смуди, исецкав едно јаболче, па и наместив на масичето, си шкрткаше нешто додека грицкаше и пиеше. Потсредив во кујна, па ја пресоблеков и ајде надвор. Си седнавме убаво, се распостеливме, ама почна се да лапа и да става во уста. А прљави работи, од надвор, нормално. И викам, немој да ставаш во уста, прљави се, ќе те боли мешето. Добро.
    По некоја минутка пак исто. Пак и повторувам, се уште со трпение во гласот. Добро. Третиот пат, ме погледнува под око и намерно почна да лизнува дури. Само и реков уште еднаш и нема веќе играње, си одиме дома. Ахам. И ете ти ја пак. Ја земав во раце пиштејќи и право дома. Плаче, рика дете, заоѓа, се лигави, знаете верувам сите. Ама кога намерно вака нешто прави не попуштам никогаш. Особено ако сум и рекла дека нешто и не треба, сум објаснила зошто и дека следниот пат ќе и го земам нешто или нема веќе да си играме. Обавезно истерувам до крај без разлика на плачењето. Сакам да знае дека си стојам на зборот, дали за добро дали за лошо, што ќе и речам ќе биде направено.

Дома, драми. Ја оставив доле, ја гушнав, и реков, мама те сака најмногу и зборува за твое добро, кога ќе рече дека нешто не смееш значи е опасно и треба да ме послушаш. Ја бацив, и ги подзабришав солзите и ставив вода за палента. Поплака малку, па виде, не виде зема да бои. Направив палентата, и викам раскрени ја масата за ручек. Не ручек. Доброооо. Зема избута се долу. Ајде сега мама собери се од доле и остави на масата (на кафе масичка, она си руча и игра на нејзина мала масичка), доле ако стои ќе се утепаме. (тука сакав да додадам ќе земам ќе фрлам се и со очи играчка нема да видиш, ама се воздржав. :D ) За чудо, зема собра играчките, ги крена горе. И го оставив тањирчето палента на нејзиното масиче, и реков повели, и седнав јас да си јадам. Ме виде мене, па си седна како попче и зема да си јаде.

Го разбудив на крај татко и, и ги испратив на шетање, да соберам нерви за другиот дел. А само десет е.(waiting):drunk:
    Сега бањање и кафе на раат.:whew:
    Еве ќе ви мавтам од тука.:D

На Skorpija25, chocolade, LaDyDoLl и 21 други им се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.540
    Допаѓања:
    289.039
    Добро утро мајки
    Издигани од 06.00 :yawn:. Поточно средното и мм. Он е задолжен за нејзе сабајле, па додека и дава млекце и ја облекува крадам пола час. Ама детево е толку исповозбудено дека почнува нов ден, вика на цел глас, па не трае солго додека не стане и најголемата. Па ајде нјзе ја средувам, јадењето за градинка, и ги испраќам. Први се таму изгледа, ама што да им правам лога се ранобудни. Додека сум во модус и најмалото го сресувам и одмор после.
    Средното заспива 19.30, најмалото 20.00 а најголемата кога не преспива на пладне 20.30. Деновиве за чудо преспивала во градинка, од сонцето дали, па ја фаќа 21.30, ама барем имаме некој час за нас.

Сркоја сабајлина си викам вечер со децата ќе си легнам, ама послатка ни е тишината со мм.
    Утре и другиден празници тука.
    Аман. Пак затворена градинката. Дома ќе здиват деца. Вчера купивме и песок за на тераса, па ќе се занимаваат ќе играат во него.
    Па денес ме остаби мм со малото во комплексот со супермаркети. Првен од алдито купив за децава летна онлека и сандалки нешто што фалеше, па во супермаркњтот каде пазарувам храна, свртев и до дм...
    И домче.
    Рѕчек цезар салата ќе биде, и некое безалхохолно коктелче.
    Убав ден на сите:coffee:

На Skorpija25, Надежна, Belabelinakinder и 26 други им се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    Да пишам кратко дур се пие 2ро кафе ...
    Здраво мамички... Истеравме мини одморче, бебе од вода нема шанси вадење :( Вришти пишти... Само што ќе годоближевме до морето, пиштеше од радост, па на глас смеење , сите се вртеа по него:D Атракција беше :dance:
    Ќе се бања баткото, добро е(highfive) Го бањавме во базенче и шлапкање на нозе во море. цел во вода некако страв ми беше ...
    И нема уживање како порано :D На маж ми му викав уууу ама ми се пие ладно фрапе на лежалка оптегната и ништо друго да не правам , епа нема веќе :) Сега одморите весели ќе се (poolparty)

Имајте убав ден :sun:

На Skorpija25, Надежна, Kaetana и 24 други им се допаѓа ова.
  20. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    8.769
    Добар ден :)
    Ме немаше, немам ни многу што да пишам. Свеки си замина па одма си се вративме во нашето секојдневие.
    Полека и бебе се средува еве ноќеска ја преспа цела ноќ за прв пат (се надевам ќе фати ред, а и да не не беше страшно со едно две будења) и дење успевам да го спуштам додека спие па да засредам нешто. Полека купувам што ми треба за да почнеме да пробуваме вкусови.
    @Nikita7 секоја чест мајка, инаку еве само во моја околина познавам две мајки што први дошле и сега се тука со семејствата.
    Толку за сега, убав ден мајки

На Skorpija25, Kaetana, muchacha_a и 14 други им се допаѓа ова.