Чувај за второ,јас така ми се погодија во април и двете ќерки,5 год разлика па малово сега се носи од сестра и, друго е кога се купува само за едно,за малово само обувки, кога ќе порасне ке видиме дали ке сака износено или ново Е сега и малово што надрасна ми остана доста облека,па само ми зафаќа простор,многу ми е драга нивната гардероба,па ги чувам со надеж дека можеби брат ми ке имаат ќерка,или па кај некоја роднина
И сестра ми купуваше облека, затоа што немаше кој да и даде. Никој во фамилија нема женско дете. Еден куп пари дадоа за облека. Истото важи и за едната јатрва. И она купува облека за ќерката. Дај Боже да имаат и двете второ машко за да им ја дадам облеката. Немам веќе простор кај да ја ставам. Секакви парчиња облека имам - боди, шпилхозни, блузички, маички, пантолончиња, тренерчиња, гаќички, чорапчиња, хулахопки, топлинки, капчиња. Еден куп работи.
Купувам, но не многу, голем дел од сестра ми имам, сега за второто од мерак купив неколку работи за од болница кога ќе излезе, се друго од бато ќе користи плус ново што ќе добива. А веќе се гушам во алишта. Не купувам маркирано и скапо, чекам попусти и знам да земам поголемо бројче. И имам приметено дека продавниците како С&А или Н&М имаат многу поубав квалитет од некои fancy бебешки продавници. Се што е мало а сочувано е испрано, испеглано, спакувано и чека да биде подарено на друго бебе.
Здраво мамички и ние да ви пишеме, да не не заборавите )) Ние пораснавме ,станавме немирни,плачливи и разгалени Единствено навечер сум раат и неможам да се пожалам спие по 10 часа без будење Жештини не поднесуваме ,храна исто така уште не сакаме. Само млекце и мама засега
Јас не купувам брендирана облека. Кај мене во населба има бутик за облека каде што цените се евтини. Секогаш купувам од таму.
Kako e zencinja Nie denes se iznasetavme si kupivme pak nesto pa bevme kaj edni prijateli I ni pomina denov Denes resiv rucek da pram I to nesto nabrzinski mm denovive nekako popameten e hihihi ne mu smeta poike nisto ....do koga samo ??? Denes poseben den zamene bebka gugat cel den na set glas a mama placit od sreka prekrasno custvo vistina Za obleka imam se kupeno I sega ke si imam za vtoroto I imame navistina mnogu kupuvam svasta I brendirana poretko poveketo mi se so normalni ceni a popusti obozavam Imajte ubav den ubavi zencinja
И јас добивам впечаток дека со алиштата на детево мое уште минимум 3 може да се изгледаат . Купувам се што ќе ми се допадне. Редовна сум во алди или лидл бидејќи бодињата и обични хеланчиња, хулахопки, пижамчиња за по дома се покажале со одличен квалитет а цените смешни. ХМ, ЦА, исто така сосема прифатливи цена за солиден квалитет а на попусти па неверојатни цени. Кога сум купувала поскапа гардероба за мене или мм, а во комплексите има дуќани и за детска гардероба, знам да и земам нешто што стварно ќе ми се допадне, но тоа се поедини прачиња. Скоро се и е гардеробата од предходно споменатите дуќани. Ефтино, квалитетно, износено...и чека на сестриче/братче за пак да биде облечено. Искрено не штедам на количка, транспортериж, седиште за кола, мебел и цела опрема околу бебе за дома...ама сум попрактична во однос на алиштата. Инаку за помош, имам од мм, не се жалам. Последниот месец он секоја вечер ја ранеше, бањаше и легнуваше во кревет. ЈАс веќе на крај со силите во вечерните часеви па да ме одмени. И предходно кога работел од дома често ќе ја припази на кратко за јас да си завршам работа или да зготвам нешто, да ја шетне околу куќа, или да ја одмие и пелена да смени. Често е и утро до вечер на работа или цела недела на терен, плус со приватното и дома си ја носи истата...ама се справуваме. Безстрашно се одлучвме за второ
Мене не ми е јасно што до толку се бира за кај мало бебе- машка била гардеробата па неможело да ја носи девојче! Пфффф До 6 месеци па и до годинка толку не ми е битно во што е облечено бебето, и така е иста гардеробата за машко и девојче. А познавам такви кои не сакале да прифатат помош за гардероба само затоа што детето било друг пол. Јас од снаа ми синчето земав полна патна торба со гардероба и сеуште зимам понекогаш од тоа дете по некоја маичка, дуксерче, зимски пантолони... Нема ни потреба да се спомне колку кратко се носи таа гардероба и колку е сочувана. И јас сега за сега ќе чувам за второ дете, па понатаму здравје ќе давам на брат ми, золва ми...
Ниту јас не купувам брендирана облека за бебуш.Тоа ми е некако смешно,оти знам дека е за една сезона.Инаку се мислев за попустите дали да купувам за наредната сезона така....мислам да не ги грешам величинките. До 3 месец ништо не купив бидејќи имав многу на поклон,а и братучед на мм ни даде алишта од неговата ќерка На почетокот не гледам многу машко-женско.Баш од Лидл купив хеланчиња за синко едни жолти,другите бели со ананаси...на сликата ѓи носеше девојче,ама ми се видеа убави и им направив комбинација со плави или црни маички и сега се машки хеланки и баш ми се слатки Се што е во друга боја освен розе може и машко бебче да ја носи ако се искомбинира...
Mene Kik mi e sekogas na meta ne za drugo so lidl nemam sreka koga I da pojdam sve se prodalo za bebuski ednas samo nacekav helancinja so lubenicki I to bese to peny I Kik najcesto rovaram
Еве ме и мене мамички одамна немам пишано.Секој ден ве читам ама никако ред да стаса да пишам.Мислам само се жалам ама се нешто излегува да треба да направам ,а тоа малку слободно време што го имам седнувам да испијам едно кафе на раат додека тато се игра со синко.Еднствено нешто што ни фали е приватност .Живееме со моите и имам стварно многу помош за се ама никако да излези шанса да одиме некаде да живееме сами и раат.Или финансии нема доволно или нема стан ,па и ова банкиве не нудат услови баш како за нашиве плати.Аман веќе. Додека да стасам јас да пишам веќе и заборавам што беше темата на разговор.Инаку мм помага максимално во се што може и неможе и стварно неможам да се пожалам и најмногу си го сакам .Само така за да успееме да имаме малку време и за нас двајца *) За презимето јас без двоумење го зедов неговото исто само со И на крајот ,а многу го зезав пред да се земеме дека ќе си го задржам само моето,но сепак сакав а и поубаво ми е неговото(сега и мое )презиме. Сега чекам синко да се разбуди па ќе се борам со него оти пробувам да му воведам некаков ред на спиење ама никако не ми успева.Се ми се разбудува во 2-3 и никако не сака да призаспие и се мачиме некако па си велам ќе биде.Што се не пробав оф леле . Ајде сега мамички имајте убава ноќ и вие и вашите малечки , а јас некако начекав слободно време па многу се распишав
Koga i da otvoram sve za ubavi temi se debatira I jas sum manijak za garderoba i za kombinacii si bev i kako devojka i seuste sum ista samo sto sega za mene poretko kupuvam ali za sinko sekoe izleguvanje po nekoe parce i stranive za online poracki da se zivi i zdravi tie sto gi izmislija Taka da za vtoro, treto ne mu ja mislam Bas sea samo sto sreduvav niz stan pa ljuljaska, dubak i uste nekoi nekoristeni veke stvari skladirav i utre mm ke gi nosi vo kukjata. Lele majki dali gresam sto posle bankanje sinko go mackam so mleko za telo (obozava koga go masiram) ? Nekako mnogu e toplo veke. Vie so sto gi mackate posle banjanje vasite najmili ?
Како стопли така престанав синко да го мачкам по бањање со лосион. Единствено преку еден ден му ставам беби пудра под вратот, на грбчето и рачињата кај што се виткаат бидејќи му се појавија вруќанички. И нормално газето го мачкам редовно со креми. @danichap да е жива и здрава малата кукла. Голема да расте и цел живот да сте среќни со неа и да се гордеете . Многу е слатка машала
Го масирам со уље, ужива, има кожа ко кристалче. Не мачкам креми на газе освен ако не е укакан и после бањање/туширање и тоа панетен, не павловиќева.
Au kolku mi e machno vecherva, pagjam za spienje a ne stanav rano.. Me boli grlo, zab i plus vnatre na obrazot se apnav 4-5 pati dodeka jadev i uzhasno me boli i seto toa e na desna strana.. Ne znam shto poveke me boli So posledni sili go chekam 12 da chukne i da se frlam vo krevet Za obleka i jas kupuvam povekje, ama se pronaogjam sebesi kako kupuvam neiznoslivi neshta bidejki na ochi me privlekuvaat a vsushnost mu fali posekojdnevno neshto Aj dobra nokj, se nadevam ke izdrzham do 12 so otvoreni ochi
Aj dobro vecer Gi zaspav site maz, dete, svekor, svekrva. I komsiite sigurno. Bi trebalo i jas da legnam, ama ete, jas resiv da sreduvam doma. Da, znam utre sum na rabota, ama ne mi se odi. Neznam sto, no nesto se slucuva so mene. Nervoza, nesonica, potreba od samotija.... Uffff
Еве и ја со последни сили, молзам за последен пат вечерва, почнав почесто да молзам и имам повеќе млеко, а и имам нова розева пумпа Кој е ко мене. Синко спие, се надевам искрено да не стане на префрлање у дневна, никако не научив да го оставам у спална сам а јас да си бркам работа. Денес му складирав кајсии, на ред се убавите праски, па после сливи. Не складирам многу, по малце, ама доволно да има за цела зима овошје да јаде. Вие складирате овошје или несезонското го купувате во тегличка? Не ги сакам баш тегличките, затоа ќе си мрзнам. Туку што е со кајсииве? Чинат ко злато, а што не се издржливи па, од пазар до дома беа каша половината.
Dobrovecer mami. I jas imam nesonica bukvalno sekoja vecer. Kako pretepana se custvuvam. Edvaj go zaspav sinko. Okolu kupuvanjeto na garderoba za sinko ja preteruvam i toa mnogu. Se sto ke vidam kupuvam. Pretezno od Zara H&M Waikiki. Dosta prakticni raboti sum zemala i od Lidl. Evtini a kvalitetni. @AngelOfArh jas sega za sega imam samo cresi zamrznato. Kako zamrznuvas kajsii? Cistis od koska i vo sandak?
@AngelOfArh , баш денес се смеевме со продавачките дека делот со овошје/зеленчук им е поскап од фрижидерот со телешко! Инаку јас замрзнувам по 5-6 кесенца и правам по неколку тегли компот. До сега ставив кајсии, цреши и вишни а ќе следат праски (само компот планирам) и модри сливи. За друго здравје, што ќе налета!