Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    Еве јас и децат веќе цела недела сами. Задутре ќе дојде маж ми и ќе не земе Охрид. Нека се издуваат малку децава, нека сменат, а богами и јас да сменам. Окапавме дома-двор-паркче релација. Ама има една убава работа кога сме сами, полесно се снаоѓам дома, подобро се организирам и поодморена сум. Не знам оти, ама не ми е толку растурено, нечисто, садови никогаш не ми се собираат... Кога е маж ми дома како уште три фамилии да гледам.

По не знам колку време почнав конечно да си пуштам музика што сакам. Со години на тв и на компјутер слушам само детски песни, цртани и видеа за деца. Сега откако си слушам музика што сакам многу порелаксирана и помотивирана сум. Ме потсети дека некогаш бев осамена, дека ми беше досадно...а сега не знам што е тоа. Како знаат да се сменат работите значи, од една во друга крајност.

Успав деца, ручек направен, седнувам да поучам. Имам некои работи што ми лежат на срце, ама или ќе си ги задржам во себе или ќе се испразнам во некоја следна прилика.

Убав ден.

На Kaetana, chocolade, anichka94 и 32 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Ќе стигнам и јас да пишам некој ред овде, ќе биде...
    Жени детето мое како преку ноќ да се претвори во друго дете, сосема поразлично, кога бевме во Англија беше мирен, разбран и беше многу кротко човече, дали од Македонија дали од не знам што се измени скроз.. веќе не спие во креветче иако спиеше година ипол комај ... се катери и пентери насекаде, просто не можам ни еден ручек да направам, ниту да средам нешто ниту да јадам без да тој не почне да се пентери некаде и да паѓа .. ништо не разбира, ме гледа и се смее ако му речам не и сум лута и тоа е таа приказна што ја тераме секојдневно..
    Откако дојдовме овде во овој стан е уште покатастрофично од било кога, небезбедно и преголемо па мака мачам мозокот ми се скисна од барање на асален стан за да се средиме..
    Честопати каснам од фрижидер нешто и тоа е тоа што ме држи да го поминам денот, да се бањам е научна фантастика ако тој е буден итн итн..
    Нека е жив и здрав ама прав белјаџија стана.
    Искоството во Македонија покрај сите ми беше ужасно, налет да е поарно ми е сама..
    Се борам од петни жили да се средиме и да одиме напред..
    Не се давам овој пат ќе го терам патот до крај и ќе се борам за тоа што од секогаш го сакав!!!
    Добра ноќ мајки...
    Мислев со маж ќе се видиме оти ионака не се гледаме воопшто али тој заспа и пред дете, па и дете заспа.. тоа е..
    Ајде утре и в недела.. не чека викенд!!!
    Имајте убава вечер...

Исто и јас ова како тебе седам и размислувам дека кога маж е надвор се е цакум пакум на крај на денот а кога е дома постојано се е хаос ова прашањр одамна ме мачи :D

Леле оставив се така, и маса и садеви и тави за миење и си легнав грев или не срам или не не можам да нозе да стојам не пак чинии да мијам :wasntme::$.

Последна измена од модератор: 16 јуни 2018
    На Kaetana, chocolade, girl-miri и 33 други им се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.802
    Допаѓања:
    142.125
    Добровечер.
    Ќерка ми е татин син. Фластер за него. Ама мора да сум и јас у соба. И само вика: сите заедно сакале. Он ја успива, јас готвам он ја храни. Го обожава.

Иначе секој ден по 2 пати по 2 саати сме надвор у песокот. У кал. Цела е лом. Црна е кадата после бањање ама тоа е дете. Треба да се валка и да истражува.

Бира сама алишта. Ова може ова не.

Кога готвам седи до мене на масата :) или и давам играчки на земја и и раскажувам приказни. На пример медо ја видел маша и и рекол што ќе јадеш и цел рецепт и го кажувам. Научила само неќем да вика. Месо не јаде деновиве... коа ќе види месо само неќем вика.

Кога доев и јас не можев да готвам. Јадев стоејќи. Или доејќи.
    И мислев крв за никаде оти со 9 си отидов од болница а имав и страшно крварење после недела одвај глава спасив и мислев дека по 1 година хемоглобинот ми е 7 а беше 13. Чудо.

И така ден по ден... Се селиме полека. Растеме. Кој у висина кој у ширина. Уште малку у градинка.

Добра ноќ

На Kaetana, girl-miri, azelea и 28 други им се допаѓа ова.
  4. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    23.777
    Здраво и од мене.

Бебе заспива во 20h, спие до 00h, така да тој период ми е резервиран за кафе и одмарање.
    Неколку дена ве немав читано, мислев којзнае колку мислења ќе имам за читање, ама слабо ве има.
    И кај нас ништо посебно. Секој ден исто.
    Се будиме во 7:30 стандард, цица, ја пресоблекувам и ја легнувам до мене на спална, се смее, гуга, разгледува наоколу и заспива, па користам и јас да поспијам со неа. Спиеме до кај 10, па конечно можам да кажам дека сум наспана и поодморена.
    Потоа доручек за мене, бебе во релаксатор додека средувам низ дома и останатото време го користиме за шетање. Кога по комшии, кога по патишта, некогаш на кафе си седнуваме сами. Маж на работа, па ретко имаме време да излеземе заедно. И така поминуваат деновите.

Вчера, за прв пат со малава бевме на роденден во игротека. И тоа од 19h. Се плашев како ќе биде, дали да одиме или не, па дали јас и мм да одиме, а неа да ја оставиме, ама на крај одлучив да ја земам и не згрешив.
    Колку беше радосна, само се смееше и гледаше во дечињата, разгледуваше наоколу, си седеше кај сите, така да немав проблем.
    Ја нацицав во кола, се вративме за торта и си заминавме. Кога стигнавме дома цело време ми се смееше и потоа си заспа како и вообичаено.

Денес беше покенкава, цел ден плачеше, не сакаше ни да цица ни да спие. Ама штом ја ставам во количка и излегуваме се смирува. Шетавме, ама не фати дожд, па моравме да се прибереме. А баш беше добро за шетање, конечно посвежо.
    Среќа што навечер си спие, преку ден и да не спие многу немам гајле, секако сум будна, а и тоа ми е работа. Се друго може да почека. Таа е најбитна. :l:

Тоа мајки. Чекам мм да дојде, нарачавме за јадење, да јадеме, па да стане малава и да се префрлиме во спална.

На Kaetana, chocolade, elcezelce и 29 други им се допаѓа ова.
  5. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Porano koga bese pomal dur gotvev vo igralna sedese. E sega a me vidi vo kujna odma si go zima stolceto (pomosno sredstvo mu e si go nosi po sekade i se kacuva ]:)) do mene go stava i se kacuva da gleda (citaj faka kaj stigne) haha i samo se slusa ne tamu dzis, ne vo cesmata ke se namokris, ne nozot ke se iseces...i tako dalje. Posledno dur pravev palacinki kacen na stolce do mene i go fati tavceto si gi izgore prstite (facepalm)

На vitamina, Chantal, Cka и 8 други им се допаѓа ова.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.390
    Допаѓања:
    37.551
    @vitamina изгледа сите откако ќе наполнат годинка се претвораат во друго дете.
    Еве тоа може да го потврди и @LanaDelR
    Ќе издржиме. И јас така јадам директно од фрижидер. На некое резервно гориво преживувам.

На Kaetana, M&M, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    И јас будна.
    Средното вришти пишти, за уши се држи. Со татко и се думкаат во детска, јас божем одмарам, да не дремам за џабе таму, ама срце јуначко нема мир да заспие.
    Па и противпожарен аларм ли е што ли е, на таванов едно апаратче, титка цело време. На нерви ми оди и тоа. Само ако разбуди уште некое дете, ќе биде весело:envy:.

А што убаво си се спремавме за мераклиска вечер со мм :tmi::rofl:.
    Мезе, винце, муабети. Таман удривме и туш пред повлекување во кревет, се уклучи сирената, малото де.
    И ставив чепче, ибупрофен, за болки. Белким ќе делува.

Муабетов за деца. И мене најтешко ми било 1-2 години.
    Првата година се напорни, во смисол доење, храна, заби, спиење... но после година се опасни за сами себе.
    Во делче од секунда човек не смее да го испушти од видик бидејќи ќе направи некоја беља или ќе се повреди.
    @vitamina момава моја и мажето твое на исти ден родени па и темпераментов паралелно го развиваат.
    Исти се. До возраст е, фаза, период.
    Кај нас е луда куќа цел ден. Кого од кого да допазам. Средната од големата или најмалата од средната и големата.
    Вечито некој е во напат па јас прелетувам од еден до друг крај на соба со нинџа потези. Секаде ровари, не седнува, пола ден ми мине каконја прибирам од по собите.
    Над година е во фаза кога зборење баш ништо не менува. Те гледа во очи и за инает ќе стави во уста, ќе бутне, истури...
    Уплав имам од ставање работи во уста. Преживувам кошмари со некои мисли не дај боже да не пикнало нешто во уста а да не видам.

Оф леле, уште плаче детено. Да одам да видам.

На Kaetana, Ano, elcezelce и 29 други им се допаѓа ова.
  8. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Добро утро.
    Дека најранобудна денес, кафето од мене :coffee::coffee::coffee: повелете има за сите.
    Да се расониме па денот може да започне.
    Не сум јас од ранобудните, ниту пак синко но како што велат за се има прв пат, соноќа имаше малку инатење во врска со спиењето но сепак попушти и заспа и во хотелот, задоволна сум па не се жалам што се разбудивме рано.
    Ќе надокнадиме дома :$

Инаку овде кај што сме на одмор е мн.убаво, плажите се супер, имаат и дел со игрална за деца, базен...
    Италијанците се гостопримлив народ ;)

Одам јас да се спремам, додека се врати мм од пешачење да бидам готова.

Убав ден на сите! :*

На Kaetana, elcezelce, kristii и 23 други им се допаѓа ова.
  9. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    Добро утро и од мене.

Гледам зборувате за децава. Јас да си ја кажам маката со поголемиот. Од најмирно, најкултурно и најпретпазливо дете стана прав немирко. Такви епизоди има што не знам веќе како да постапам. Малава беше поџамбаз од него, ама сега тој е толку сменет, што она ми е право бубалче. Не слуша, инает тера на секој збор, понекогаш покажува агресија со мавање и фрлање играчки и предмети. Има некои измешани чувства и не знае веќе како да се испразни.

@vitamina и јас се чудам оти е така, ама најверојатно е оти повеќе готвиме, јадеме, пиеме...па тој не крева баш, треба да му се нацрта и обои за да направи милиметарски потег.
    Ама мислам дека и психолошкиот момент игра улога. Кога маж ми е дома очекувам се да тече побрзо и поедноставно, едноставно се потпирам на него затоа што и тој има обврска во куќата. Ама пусто не му текнува. А мене ми е смачено на секоја секунда да давам конкретни инструкции и да објаснувам. Побрзо ми е сама да станам и да направам. Ама дефинитивно повеќе се нервирам и не можам убаво да се организирам.

Сакав да ги прошетам децава до родниот ми град, ама немам кај кого да отидам. Со мајка веќе раскрстив, џабе трудење, џабе се. Ќе поседиме уште два дена дома па после ќе шетаме низ планини и плажи.

На Kaetana, mareane, elcezelce и 28 други им се допаѓа ова.
  10. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    33.256
    Здраво друштво.

Додека дете гледа слики(повеќе ги расфрла околу него) да пишам.

Овие денови сами со синко и мм, свекор и свеки в село на гости. Мм на работи ама кога ќе си дојде, тука е до нас.. . Што да ви кажам милина ни е, комуникацијата е друга и обврските поделени за да имаме повеќе време за нас.

Синко секој ден станува понемирен, секој ден некоја беља прави. Се бандери секаде, на креветче, на комода, на сандачето за чевли како некој мајмун е.
    Пред некој ден, додека миев вагани го уклучил шпоретот а на него имаше пакетчиња нуди и почна да мириса. Некој ден ќе не запали...

Како и секој ден така и денеска разбудени сме уште пред 7. За синко јогурт, за нас кафе.мм замина да работи а ние урлање низ дома и ја чекам мајка да дојди да пијам кафе.

Готвам со мајмунчето што се бандери секаде, само викам не таму, не таму. Ќе му дадам кујнски предмети ќе поигра 5 мин и станува, се пушта во акција нешто да направи шо нетреба.
    Некогаш го оставм во хранилка ќе му даде нешто грицка или ќе му пуштам цртани. Така и побрзо завршувам со готвење.

Денеска мусака со тиквички за ручек. Да одам да ја почнам додека синко седи во хранилка и јаде палачинка со нама.

Имајте убав ден

На Ano, elcezelce, kristii и 17 други им се допаѓа ова.
  11. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.326
    Допаѓања:
    2.411
    Во темава немам пишано долго време.Се нема слободно време неможам да седнам, се вклучувам ако прашам нешто низ темиве и тоа.Ех..а што убаво порано ве исчитував сите до една.
    Овие месеци се напорни за мене.
    Почнав со работа, дете не спие по цел ноќ, жива ненаспиена плус па и маки со сопругот од скоро се бори со анксиозност, морам и нему да му посветувам внимание повеќе.
    Се почесто седам и си се прашувам кај грешам, дали сум лоша сопруга,мајка,домаќинка,пријателка....Се вината во мене ја гледам.
    Ама собирам сила низ солзи така се тешам некогаш.
    Сакам да помине овој период што побрзо и сакам да се наспијам како човек.

На elcezelce, kristii, *Лорена* и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Seline

Seline Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    3.658
    Добар ден!

Пиајм ладно кафе да се освестам и литар вода мислам испив. Толку бев дехидрирана, се тресев целата и мислев кај и да е ќе се онесвестам. Испотена, коса расчупана на сите страни. Два и пол саати проведов во една продавница, поточно во Хм и пак не ми стасаа. Ама немав сили веќе. Немав сили ни за во друга продавница. Левата рака ме боли од што како земав така се на лева рака ставав. Ми отпадна:worried:. И плус торбе имав:whew: Па додека пробам сто пати се испотив. Ама попусти брате, тоа мора да се искористи и поклони плус да се купат. Тоа може само жена да го прави и тоа улава жена како мене:nod:

Сопругот ја чуваше малата за тоа време, биле покрај река, ранеле патки, па трчале по ливада, па на крај му се јавив да дојде и да ми донесе вода и да ми помогне со закачалките.

Дојдоа, влеговме во собата за пресоблекување на бебиња и деца, леле кога рикна не дава да и смениме пелена. Потоа додека платам пак рикаше.

Да не почнувам за промена во однесување оти од најмирно бебе сега имам мало ѓаволче буквално. Дома нема каде немам играчки, се е расфрлано, секаде се качува, јадење правам само кога спие, а кога е будна и морам неа да и направам е тоа е хаос. Или ме држи за нога или мора да ја земам па со една рака или растура по фиоките и подот е со сите тавчиња, пластични и слични ствари расфрлан.

Морав се што е од долните фиоки опасно да преместам во оние висечите, а доле ги оставив работите кои не се опасни за неа.

Се бањам само кога сопругот е дома, а за туширање кога спие можам. Најново кога одам во тоалет порано играше околу мене, вади од фиоки и се занимава сега не ми дава да седам, доаѓа и ме фаќа со двете раце за врат како мајмунче и вика сане сане, да станам:envy:

Почнала врати да отвора па по една случка строго заклучуваме. Имено бевме во ходникот но имавме гостин и нешто замуабетени се спремаме да излеземе и незнам како не ја приметивме кога гледам врата подотворена и ја здогледувам малата како стои во ходникот и гледа надолу . А надолу скали, среќа одма сум ја приметила инаку глава ќе скршеше.

Тоа е мајки, ептен ни е интересно со малите, гледам дека горе доле сите сме во иста каша:inlove:

Убав ден.

На Kaetana, Ano, chocolade и 25 други им се допаѓа ова.
  13. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.474
    Допаѓања:
    22.716
    здраво,еве јас на кратко да се пријавам и да се пожалаж.Син ми падна пред два дена.И тоа не беше јак пад толку незгоден,го повреди колкот.Бевме на клиника,ренген и крвна ни направија ,нема скршеници само е набиено.Но нема нит оток,нит модринка,но деете не гази на ногата воопшто.По цел ден ми е во раце и со пррст покажува накоја стр да го носам.Па сака доле,а штом го спуштам сфаќа дека неможе да стапне и почнува да се нервира и вришти.Многу е страшно,а јас сум преплашена и екстра загрижена.Од темперамемтно дете што неможе да се допази сеа е само во раце.срце ми се пара.

На Kaetana, elcezelce, *Лорена* и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Mene so cuca moja ili nas nikoj ne ne pobaral, ama ne se lutam mnogu sme pa toa e toa.
    Devojkata moja veke si napolni 21 mesec, go terame 22 masala masala neka I se mnozat, vnucite ni se na gosti pa ona se povtoruva od niv, a tie golemki deca se, ama toa e zdravi I zivi site da se.
    @danichap bravo za tebe I soprugot sto so tri deca naogjate vreme za sebe, nie so edno pa za nikade sme, nekako ne e toj toj, ama familijarno se mn pretreseni koga stanuva zbor za deca, posebno deka sveki imale golemi problemi so nego kako dete, pa sega toa si odi.
    Malata povtoruva se sto ke cue, pocna da spie cela vecer, se budi za meke I tolku.
    Tuku pocnuvam da razmisluvam za vtoro, koga ke odime so mm na odmor ke go zadenam, I taka sme okolu malo dete, pa kaj edno tamu I dve I da rascistam so decuski I bebuski. Pa posle I nie da proziveeme na starosi de.
    Hahaha ajde da ja budam cuca dosta I e spienje.
    Imam uste mn da zboram ama dr pat.
    Pozdrav do site!!!

На elcezelce, kristii, girl-miri и 22 други им се допаѓа ова.
  15. Peperutka-bt

Peperutka-bt Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.097
    Мајки, секој ден ве читам ама преретко пишувам. Преполна ми е душата, мојата малечка само што прооди. На 29 јуни ќе прајме една годинка. :)
    Утре ке направиме најубави постапалки :)

На Kaetana, elcezelce, kristii и 24 други им се допаѓа ова.
  16. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Еве ме и мене,добра вечер

Само што заспаа деца :whew: со едната рака го нишав синко врелаксатор со другата ја масирав Могли :nod:
    Релаксаторот не ниша дека синко е тежок а Могли ми се погосподи па со масирање заспива :^)

Скоро до 21:15 имав гости
    Мм се спаси дека работи трета па јас се тупкав до последно |(
    Не дека не сакам луѓе ама мразам кога ќе им се поремети редот на децата
    Ако не заспијат на време толку станува се неподносливо неможам да ви опишам
    Се трудам да сум смирена ама не оди,вришти едното се треска другото а јас незнам по кое да појдам :envy:
    А гостите немаат ни грам мозок и продолжуваат со муабети а свесни дека повеќе не е време за тоа :envy:
    И така некако им текна дека децата се уморни и заминаа

Вчера во градинка имаше некој собир,дружба со родители и дечиња
    Отидовме кратко и гледавме што побрзо да заминеме
    Могли буквално како од џунгла излезена :worried:
    Се качува,паѓа,станува,продолжува,пак некаде качена, пак паѓа :shake:
    Сите деца нормално си играат само нашата како мајмун висеше на високо
    Паѓа и станува како ништо да не било :o ни а ни б
    Јас трчај со дете враце
    Да се скроти никако
    Мм замина во бифе и никогаш да се врати
    Полудев,мајке ми
    Зедов дете под мишки и да ме нема од таму :nod:
    Ма тоа беше страшно

Денес малку излеговме да прошетаме
    Зедовме нешто за дома што беше потребно и начекавме и ние попусти на кондури и сандали
    Се снабдивме за летово :smirk:
    Ааа,и се фарбав...црна :envy:
    Морав, а не се сакам црна никако
    Се надевам со тек на миењето ќе излезе бојата,макар да не е толку црна

Да го привршам постов и да одам да се туширам дури не се разбуди мали за млеко
    Да видам и некое филмче ако има да изгледам....и нешто благо :tmi:

Имајте мирна ноќ (fingers) :hai:

На Kaetana, Ano, karibian и 29 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.058
    Допаѓања:
    154.483
    Добар ден или утро кој како станал. Ние од кај 7 будни не е многу рано за нас ама со оглед на тоа кога легнав :yawn:
    Зверка почна во сон да плаче за лижавче, вајда сонувала нешто и дур се смири некало со јогурт направивме компромис :)
    Пекаше до преска да одиме по лижавче и сега откако завршивме доручек средив кујна и се спремив и викам ај да одиме, чекај си иглам ми вика (facepalm)
    Леле дани кај вас оваа фаза континуирано неколку години трае, едно по едно :), алал да ви е стварно.
    И зверчево мое има фази, не е бесна ама вриска писка и се лигави за глупости, обично пред дневно заспивање и кога ќе се разбуди. Плаче за работи за кои нема шанси да попушти човек за да е по нејзино па тамам користиме да ја оставиме да се исплаче. Вчера сабајле плачеше скоро саат време зошто брат и лежел на гарнитура, да си одел сам да седи во соба(facepalm) . Сирото дете што не трпи од неа ама нормално нит он и попушти нит па ние нешто превземавме, не може едно *џуџе* (вака ја вика брат и) да не строи сите. Ама пак кога е во добрите е златна :inlove:, вчера имавме гости и ги легнавме во дневна да гледаат цртани, дека нема шанси сами во спална да лежат |(, и му вика ајде бато да се гушнеме ние сме блатче и сестличе :inlove:. Приказни милион со нив :)
    @Mari* не дека те знам ама од некои слики во МК се гледа дека беше светло смеѓа накај плава што ти текна црна да смениш :)

На Kaetana, Ano, karibian и 17 други им се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    Добро утро
    Сонце свети, ќе биде убав ден, мора да се искористи.
    Деца се наспаа, родителиве на жалост не, ама не може и рано да легнуваат и наутро до покасно да спијат. А навечер нас ни е преубава тишината, па никако да научиме рано да си легнеме.
    Антибиотик делува кај средново, не го болеше увце, па спиеше без будење, фала богу.
    Од сабајле и со деца турбо а и припреми за испаѓање.
    Коса миев/сушев, ранци со облека, пелени, млеко...вадев облека што ќе ја носиме. Уште некоја овошка да исецкам и некои грицки да спакувам во кутичиња.
    До 12.00 белким ќе бидеме спремни бидјќи домаќинкава нема ставено ручек:tmi::rofl:.
    Решив најголемата да и скратам градинката до 12.30 летниов период.
    Жал ми е за средното:(, ама со сите три ми е премногу, па оно ќе остане до 15.00 а со другиве две би кожела неколку часа да играм во градина. Односно да играм со големата додека најмалово си лежи.
    Се ѕклучи неоија сирена.
    Да станувам да видам што прават момиве со татко им
    Поздрав:sun:

На Kaetana, Ano, karibian и 25 други им се допаѓа ова.
  19. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    @M&M па дека сум скржава :wasntme:
    Не ми се одеше на феизер да ми го поправат омбрето (70-80 евра би ме коштало) и решив сама
    Толку се утнав неможам да си поверувам
    Бев жолта во главата со денови и само црна боја можеше да ме спаси

На Kaetana, azelea, gjoker4e и 10 други им се допаѓа ова.
  20. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.885
    Допаѓања:
    34.310
    FB_IMG_1529225471630.jpg Некои само после раѓање а јас и после 2 години иста сум си.

Ајде добро утро мајки синко нешто станат на лева нога уште во 7 еве го сега ми заспа рано е знам но што да му правам ми висна на цоце и заспа сам.:shake:

Времево е чувај боже од сабајле сонце ќе те спржи а попладне грмотевици и дожд. Нека доаѓа саглам лето да се шлапкам со синко во базент]:).
    Оваа година нема одење на одмор. Мм решил Немци да не прави офф...
    Тоа е друго нема.
    А како што вели Мари од скржавост и јас од темна кафена со таа купката за вадење на црна фарба од коса ја видов во една тема и пробав но си станав портокалова па морав со црвена нијанса да се фарбам па сега сум темно кафена по 3 фарбања ама косата ми е партал. И немам време да одам да ја стрижам па само репче или пунџа ја носам.(facepalm)

На Kaetana, Ano, elcezelce и 16 други им се допаѓа ова.