Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Da ve pozdravam i jas site ubavi mamicki:hai::l:

Cerka nakaj pladne zaspa Sama i Eve do sega se prevrtuvase son da fati,rano nautro vo gradinka e,ostana uste edna nedela pa doma ke mi bide ke spie kolku saka:)spanka kako mama:inlove:
    Malava napravi mala dremka pa Eve ja dava nekoi zvuci deka e razbudena:^)neka pa ke si zaspie sama:smirk:

Jas po' celi denovi sum na noze:whew:sredi malata pa niz doma pa rucek,pa ajde pak so bebuska mleko Pampers,pa sadovi la so pogolemata cerka da igrame i vreme nemam voopsto:whew:
    posledniov mesec sum oslabena:( a i slabo se custvivam na nekolku pati mi se zavrte:worried: a sto i ne ke se zavrte ne mi jadam ne mi pijam|(kade nemam vreme kade na brzina nskoi gluposti ke jadam i pomina i ajde pak vo krug, mleko,Pampers,pa sreduvajne pa igrajne so cerka pa zaspivajne.............:whew:

Pominav vikend so sestrami i se uveriv vo toa deka jas poveke ne sum ista iicnost:(ne mi sakam da e vaka ama toa e.
    Jas ne znam veke da sé opustam i uzivaj malce,mnogu sum so stres...
    Gledaj da ne se povredat so golemava cerka pa ajde maloto mleko la sto Place pa ajde edno deugo,umov mi è Samo kaj niv dve...

Jas od kako stanav po' 2pat majka pak pocnav da sé zaboravam samata sebe|( mnogu sum POD stres sto mnogu raboti zaboravam a najcesto zaboravam za mene:(

So mm se custvivam kako da SME odaleceni,ajde si vikam umoren i on od rabota i zavrsuvajne ma dokumenti ama ne è i Samo toa...
    Cesto zna da se opusti bez da pomisli i na mene:^)nekoi raboti se od toa da sé pomine od redot,ne è toa custvivam sto se pravat nekoi raboti so ljubov|(mmm si vikam period e pa ke pomine |( sto da kazam drugo i neznam sto da mislam za mnogu raboti:|
    Najvazno zdravi i zivi da SME,zivot ti è toa ke mine se...

Ubavini vi posakuvam na site:l::inlove:uzivajte vo site momenti:l:

Da vidime bebuska dali ke zaspie(facepalm)se SME li se smee:D(facepalm)

Guski do site:l::hug::l::hug::l:

2. Marmarin

Marmarin Популарен член

1 замина, а јас абер немам да заспијам. А станавме од 6. 8-|Сабајле пак ќе станиме во 6. Значи цела недела без промаш во 6 сум будна и веќе не можам. И уморна сум и пак не можам да спијам. :yawn:
    Мм на работа, се зачепкавме по телефон за нашево живеење и сфатив дека никогаш нема да си заминиме од овде, од овој стан. И не можам да се помирам со то, оттука неспиењево. Не е крив и тој, знам, ама некогаш не ме сфаќа дека јас вака ќе се мрднам. Знам дека е тешко сам, ама колку сака нека е, кога знам дека сето тоа ќе е за нас, ич нема да ми е тешко. За нив двајца и на крај на светот би одела. :inlove:
    Се знам ама ништо не знам, ете... (facepalm)
    Па и малово не ми спие мирно, цело време само се врти, цивка, нешто сонува, еднаш и со вриштење стана. Ај, ваљда ќе се смири.

Значи дојдов да се пожалам, да си поплачам и да ми помине. Плус то ми дојде, зато и сум ваква емотивна и нервозна. Додуша нервозна сум секој ден ама не од пмс. :^)

Туку сакав и јас да ја поздравам @mariz, иако не ја познавам, некако ја осеќам како мила личност и посакувам побрзо да го оставите овој лош период зад вас. :hug: Не знам што се случило ама не е важно, не навлегувам.
    И не можам да сфатам, како може да постои таква личност што не и се свиѓа куклата твоја? Мислам двете дечиња ти се срциња, ама дека малата почесто ја гледам на слики, абе преку екран би ја изгњавила, немам зборови да опишам колку ми е преслатка искрено. :) Сите дечиња ми се слатки ама ете твојата некако ми зрачи со позитива. :*
    И така, доста е, ваљда сега ќе успеам да заспијам...
    Добра ноќноќ :bandit:

3. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Cicame za dobro utro pa da pisham i jas.
    Rsbota, doma, park, lulaski, vecera, banjanje i krevet. Pa vtor krug, sadovi, igracki, masini, banjanje, krevet. Ete taka ni e sekoj den. Sekoe popladne odime nekade, bazen, lulaski, mini zoo imame vo blizina, hipodrom, da ne mu e dosadno na mali.
    Jas denes na rab pokasno malku ke odam pa imam vreme sabajlevo kafe da se napijam dodeka doruckuva detuleto moe.
    Doma doruckuva da sum sig deka ne e cel den gladen. Mi rekoa ruca ubavo, taka da super. Doma od gradinka pak ruca, pa uzinka ovosje i vecera ima. Nadoknaduvame nekako.
    Na rabota fino, sekoj den razlicen, rabota bitno eden kup imam pa nekogas odam porano, a nekogas ostanuvam 15 min plus za da dozavrsam.ZZa sega epten zadovolna pa ke vidime.
    Denovive za ucitelkite pokloni mislam i se nadevam ke smislam. Site ovamu nosat nesto izraboteno so pomos na decata, nisto kupecko, pq baram idei.
    Vikendov na nase more ke odmarame, a vo pon e praznik, pa ke se guskame ceeeeel den so sinko. Denes moze i porano ke zavrsam so rab, pa ke iskoristam da odam i da se podnovam so garderoba, jer popusti pocnaa :) :) :)

Tolku od moeto vreme. Ve citam site i Mariz ne sr sekiraj pa posebno ne za gluposti, lajkovi. Za drugoto, posle dozdot, sonce doaga sekogas!
    @VedaG10 kafe za mene ima? Mi fali taa grcka... Ubav pomin!!!

Pozdrav do site i cuvajte se majcinja!!!

Kaetana, Skorpija25, Ano and 26 others like this.
  4. kikin

kikin Популарен член

МАјки, да ве поздравам. Ве немам читано, уффф се срамам :|
    Турбо ми беше периодот, свадби, полуматурски, чуда ...па на одмор, па се вративме и сега на работа, се се враќа во нормала, ама некако ја би уште еден одмор така да ме опушти. Нешто пролистав наназад...@mariz што се замараш со тоа кој ставил лајкови на слики? ЈАс па не ни отварам да видам кој ставил, а па да се ставам од другата страна, кога нешто набрзина пролистувам може да ми се свиди, ама да заборавам да лајкнам. Не си ја тупи главата со непотребни работи од виртуелен свет. Имаш во реалниот со што да се замараш. Сепак мислам, уморот го прават децата, со две си а сама, доволен показател на причината за умор. Ама здрави и живи нека се. И пак ќе го кажам мојот став : Се е до психата. Колку повеќе се насочиш на позитива:sun:, толку полесно ќе одат работите. ЌЕ нараснат, ќе поминее.

Значи вчера од грмењето синко толку се уплаши што ноќта не сакаше сам да спие. Со нас легна, толку се „зачипчи за мене“ и само викаше „Дедо Боже се кара“...Многу се уплаши. И сабајлево во градинка кога го носевме за нас фатен како да е крај на свет, а никогаш не се бунел за градинка, се насмеан одел. Се надевам до после пладне ќе му помине. И ајде веќе овие дождови нека поминат, да не можеме да излеземе надвор, мора низ дома игри да правиме, наместо надвор да се натрчаат децата.
    Бацки од мене, на работа сум па морам да ја изработам платата :wasntme::x:D

Да се редактирам
    @VedaG10 Има мајки од Скопје, ама не знам шо бил муабетот :lol:

Last edited: Jun 21, 2018
  5. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Хелоу мајки,
    пијам кафе и гледам дете како дише. Се вративме од Козле. Животот ми се скрати за десет години.
    Свашта сум поминала ама да гледаш како дете ти се бори за воздух а не можеш да му помогнеш, мислам дека се исклучив скроз. Среќа маж ми не е паничар па изреагира брзо. Од благо поткашлување до опструкции за неколку саати. А јас сум крива. :( Вчера попладне го однесов во парк на чист воздух. Бар ја мислев дека е чист пошто се изврна. Од кај да знам дека нешто ќе му смета, стално одиме во истиот парк со истите липи.
    Башка алергија до сега немал.
    Уште сум распаметена и матно ми е во глава иако сестрата таму рече ништо не е страшно, па сите деца имале алергија некаква. Ама она не го гледаше кога се бореше за воздух. ;(
    Од утре почнуваме со испитување и алерготестови да видиме од што било, иако докториве мислат дека е од липите. Мене не и е верно, откога е роден во истиот парк го носам и сега од еднаш од тоа му е. Ама ајде, да не е нешто полошо само, со алергија се живее. Не знам само како се преживува во Скопје летно време ако не смееш да одиш во парк. Сега се мислам ми рекоа таму дека кога ќе испитаме се веројатно терапијата ќе биде Летизен некој месец. Јас сум дала летизен еднаш ама матичниот ми рече не подолго од 5 дена, го оштетувал црниот дроб. А месеци? Дали некоја мајка давала подолго време летизен и која доза?
    Во понеделникот уплативме за одмор на планина во Јули со пријатели ама сега не знам дали воопшто смееме да одиме. Ако е алергичен и на бор? А таму ако почне да се гуши? Ма во моментов ни до планина ни до ништо не ми е.
    Каша попара ми е постов, се извинувам ни јас не сум како треба. Го чекам маж ми да си дојде- отиде да бара тротинет со кучињата (paw patrol), му рече во болница ќе му купел да не плаче па сега да си го исполни ветувањето а јас чекам дете да стане па да видам што ќе му се јаде. И двајцата исполнуваме музички желби денес. Мајки имајте убав и спокоен викенд и гушкајте здрави дечиња.

6. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Ne se plasi majka strasnoto pominalo. Se zivee so alergija toa e :) mada vo kozle se prepisuvaat na alergija ama sepak napravete inhalatorni alergotestovi za sigurno. Letizen neznam ama Aerius e najdobar za inhalatorni alergii i moze da se pie podolgo vreme. Inaku moze sto pati da nema alergija sto i prviot da napravi, so alergijata sekogas ruski rulet igras. Deca a i vozrasni sto nikogas porano nemale problem odednas moze da dobijat alergija na nesto i obratno cel zivot so alergija i odednas da ja snema.

Kaetana, Ano, Ava.84 and 9 others like this.
  7. kikin

kikin Популарен член

Оф душа убава...среќа поминало добро, и добро е што ќе правите тестовите, да си знаете на што сте. Најмногу ми е страв од алергиите и за мали и за возрасни, како што е јавуваат од нигде-никаде...далеку било...Ајде, само позитива и се ќе биде океј. :*

Kaetana, Mari-Ja, Chantal and 4 others like this.
  8. danichap

danichap Moderator Staff Member

Добра вечер мајки
    @*Лорена* (едвај те тагнав :tmi:), нека мине побргу на малиот и да остане зад вас и никогаш да не се повтори нешто слично.
    ЈАс сум ги успала сите три во 20.30 8) и прибрав пивце и сецкано кашкавал, сирење. Сама, си седнав во дневна и си пијам се мезам :P:tmi:.
    Има едни пивца мешавина на пиво со различни работи, конкретно е со грејпфрут, имаат само 2% алхохол, и ми ептен освежителни во летниов период. НАвечер си пиеме понекогаш по едно пиво или една чаша вино(немојте да не пријавите во социјалното :rofl:). Уствари кога спијат двете помали започнуваме со подготовките, на една даска која се врти во круг сецкам некои ситници, се скрстуваме некогаш и на подот во дневна, и со големата заедно се мезиме.
    Па кое задоволство и е живели да прави со нас. Еднаш 7 чаши вода испи атер за живели :x.

Туку сама реков сум. Маж се прибра во 04.00, 23 часа на работа. Стана 07, однесе деца во градинка, мене во лидлот(божем еден фустан барав, па го разграбале :envy:) и се врати дома да поработи. Во 11 дојде не зеде и продолжи. синоќа еден рабтникс е повредил, па цел ден по доктори, болници, снимања...и на крај го однесе дома, не знам кој град, баеѓи оддалечен. Се надевам ќе се врати пред полноќ. Сто пати препрашав дали пиел еспресо, дали пиел кока кола..мир ќе немм додека не си дојде.

И така.
    Утре ќе ги носат децава во шума. Ќе биде малтретирање едната на една локација другата ан друга да ги носиме, плус за земања во 12.30, повторно различни локации, ама важнод еца да се среќни.

ОД напор и кревање ми испаднало под пазувата како поткожни топчиња. Обично мис е појавуваат кога кревам тешко или сум се преработила(не се фалам жими се, не сум преработена:rofl:), ама децава што ги шлепам дали.
    Ништо посебно не кажав.
    Да пијам пивцево додека не се оладило.

9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Мајка дојдов да те утешам . Мојот од кога се роди до сега на што не беше алергичен. Кај децата алергијата многу често како дошла така и си оди. Посебно ако ете претходно не бил алергичен на тоа. .. направете алерго тестови нека помине време и верувам ќе помине. Со лесно.

Kaetana, duffi, eli25 and 3 others like this.
  10. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Дано како си го пишала постов се гледа дека те фанало од 2та % :drunk:
    Тргај грејпфрутот, навали на кашкавалчето (poolparty)

^^ме пресмеа :D

Ano, duffi, eli25 and 11 others like this.
  11. Chantal

Chantal Популарен член

@danichap ги обожавам тие пивца, плус после бременост и краток стаж на измолзување право пиво да испијам ќе се напијам.
    Мене ме нема, немам што да кажам освен да се жалам од бебе. Или јас многу сум го разгалила или такво е детето и тоа е. Ноќе спие во креветче, ама дење мора да сум до него. Сам не седи скоро ич. За да јадам цртани пуштам, среќа кога ќе стане е поспан и мирен па се надевам ке успевам да му спремам за јадење. Почнавме со вкусови прво надежен беше па сега некако ми личи дека е повеќе по зеленчукот ама има време ќе видиме. За нас мм спрема деновиве, он и чисти, а мали мислам дека веќе не мота зошто кога шетаме сите заедно одма плаче за да го земе татко му во раце, додека кога е сам со мене е помирен зошто знае јас додека шетаме само во екстремни случаи го земам.
    Дете спие, а надвор некој со вувузела се радува на секој гол на хрватите па иако сме за нив ради мм немора да даваат повеќе голови не би да треба да презаспивам бебе. (муабет за фудбал од нигде)
    @*Лорена* со помин
    Добра ноќ

Kaetana, Ano, duffi and 18 others like this.
  12. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ко јас да сум пишувала.
    Навечер и моево си знае каде спие. Преку ден фативме ред на спиење, ама цела ќе клапне, раце нозе, глава оди спушти ја, во секунда очи ќе ококори.

Секунда не дава да ја оставиш. Одма вика и бара друштво. До неа кога сум си игра, се смее, а ме снема, одма друга песна :(

Исто и мм. Малку ќе закенка и он одма, да ја земам. Му викам работата е да ја смириме, не да ја учиме во раце.

Нека се живи и здрави само.

Kaetana, Skorpija25, Ano and 14 others like this.
  13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Фала Богу, моиве немаат проблем со алергии. Лоша работа се алергиите. Јас сум алергична на бибер и на боја за фарбање врати/прозори/огради. Лошо се чувствувам ако помирисам нешто такво.

Малиот го успивавме во раце. После цицање одма заспиваше. Кога се одвикна од цицање, беше полесно. Со големиот немав проблем. Не сакаше многу во раце да седи. Отсекогаш сум била против држење на децата во раце, без потреба.

Денес порано ќе се легнува. Утре сум на разговор поврзан со работата. Здравје Боже, од понеделник треба да почнам. Доста беше седење дома.

Поздрав :f:

14. karibian

karibian Популарен член

Здраво мајки
    Јас со пумпата во раце си следаам што има на фемина. Да се одмолзам и да легнам да отспијам малку. Бебушка се научи скоро секоја ноќ да прави журки по саат два па да бидам спремна :D
    Имам понуда за ново работно место со многу поубави услови и уште се мислам што да правам. Ич не сакам промени. Се приврзувам за луѓе и места и затоа толку се мислам. За 2 недели треба да донесам одлука. Ваљда правилната :wasntme:
    Се спремаме за одмор одиме во средина на јули па ај ова фали она фали. Да се спремам на време:)
    Се мислам како ќе поминеме со малата. Ваљда ќе издржиме се по планот.
    Друго ништо ново.

@*Лорена* се надевам супер ќе помине се. Алергиите се минливи кај некои луѓе ќе помине.
    @barby среќен роденден на твојот дечко:party:

Kaetana, Skorpija25, kristii and 24 others like this.
  15. Mari*

Mari* Форумски идол

Добро утро мајки

Јас со моето тродупло турско уживам во тишината
    Мали прв пат спие вака долго :o

Тој подобар е,поминавме со чист воздух,без лабораторија и испитувања
    Напорен е до бескрај :worried: само враце и мама
    Пробав да му пуштам видеа за бебиња ама не сака да гледа
    Се заигрува по половина час на под ама ако сум и јас присутна
    Седи сам веќе еден месец,кога ќе сака да посегне по нешто се тркала :D
    Почна и повеќе да ручка :inlove:
    Не јадеше воопшто,домашните каши не сака ни да ги помириса :envy:
    Пробав и со холе,хип за на крај да ги обожава кашите на бејбилов
    Незнам колку се квалитетни со оглед дека се најевтини на пазарот ама само од нив прифаќа

Могли добра
    Уште со нејзините напади на бес :worried: нејзините егзибиции :worried:
    Актуелно и е дубачето :tmi: влегува и се вози како бебе :x па и сама излегува од него...е тоа е нај јако :whew:
    Се превртува и ко црв излегува,лудо дете

Друго исто
    Стана синко па толку од пишењето
    Мариз :hug:

Одо ја :hai:

16. Saraa

Saraa Популарен член

Здраво убаво друштво, најпрво поддршка за @mariz, душо незнам што е проблемот, но имаш две сонца кои силно греат мораш за нив да си силна. @*Лорена* кој знае како ти било, но поминало, и сега ќе си претпазлива кога го изнесуваш малечкото надвор, ќе знаеш како да изреагираш некогаш др пат, кој се надевам нема да го има. И секако @danichap жено ти за мене си и повеќе од врв, ти се поклонувам до бескрај, јас твоето неззз дали би можела да го издржам, но како викаат ако дојде ќе наоѓаш сили и ќе тераш, сама, условно кажана сама, во туѓина, ние со мајки, шајки, свекрви сите околу нас и тешко ни е, еднаш не сум те прочитала да кажеш што ми требаше толку набрзо три деца, не можам на крај да излезам со нив, некогаш кога му се лутам на моето а знам и да му подвикнам, се прекорувам себе си, огледај се на другите како со повеќе деца и обврски, па плус и сами се справуваат со се смирени. БРАВО МАЈКА. @Seline можно е да си дехидрирана, пробај со внес на повеќе течности, или можно е да е и бременост.
    Ако некоја ја заборавив простете.

Во последно времме цуца ја легнувам на кревет пие нешто, вода или сок или млеко се превртува малку и сама си заспива, доста беше дукање во раце, цели 21 мнесец за заспивање, арно ама можно е и пред неа да заспивам, она се смирува и јас демек да не мрдам глумам дека спијам и навистина заспивам.... Види мајка.... цела вечер се открива, па препокривај прави пусти ама тоа е, детенце си е и нема што да се прави, некои вечери се буди за млеко, некои за вода, си испива и си продолжува со спиење, дојде време кога се нема маки со станување, туку да не ја подречам од толку фалење ;)

Јас синоќа правев торта!!!!
    Успешна беше мисијата и баш ми е драго што е така, внуците ја бендисаа и ептен се радувам, дека се баш пребирливи и навистина ми е мило.

Си реков додека не испијам кафе, додека не напишам пост на фемина не почнувам со работа и речено сторено, доста беше безделничење да се фатам за работичка.
    Чао цурици!!!

Kaetana, Skorpija25, kristii and 25 others like this.
  17. Kitten

Kitten Форумски идол

@tincemajmunce @M&M благодарам што сте ме помислиле и благодарам на честитките:hug:

Можеби е време да се вратам да ве дружам на темава, се одалечив зашто некако со големово дете осетив дека не сум за тука, немав "бебешки" муабет :)

Со новиот член сме веќе испраксирани, уморни сме, но порелаксирани од првиот пат. Но затоа со "стариот" член имаме проблем :| Мислев добра старосна разлика па ќе биде сѐ во ред, ние нерви искинавме... Бебе плаче од грчеви, а она кенка/плаче/вришти ако не сме ѝ го погодиле цртаниот, па зашто штиклата од барбиката неможе да ја облече, па треска работи од земја, се инаети... Сфаќа дека не е цело внимание насочено кон неа.

Вчера докторката во диспанзерот за вакцини не испаничи за некои состојби кај бебето, и не сакаше да ја боцне, па сме трчале и кај матичната извадени од памет :| За среќа ништо од тоа, денес само ќе правиме контрола на билирубини да видиме до каде сме со жолтицата.

@mariz сакав да се навратам и надоврзам на твојот муабет како станав дебелокожец за вакви блиски луѓе кои ги рачунаш за фамилија а тие се однесуваат кон тебе крајно незаинтересирано па дури и непријателски, така што почнав да ги исклучувам еден по еден од животот, и што е интересно мозоков се програмира ни да не мисли на нив после некое време. Среќа што таа и не ти е некоја најблиска рода, како јас што се разочарав од роден брат и ќе мора и за него некако да го програмирам мозоков, ако е можно... Камо да се само лајкови во прашање, кои не сум ги добила цела година на ни една слика, туку не ме испочитува ни да се јави да каже "Сестро, да ти е живо и здраво бебето". Незнам дали вредеше што цела бременост и додека лежев во болница се нервирав за неговите постапки, кога тој не ме стави на г'з (да ми простите на изразот) ни да се јави, ни да прати порака.
    Ете, си се искукав и јас :smoke:

Поздрав мајки, се читаме! :coffee:

18. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Doruckuvam na rabota, ve citam i samo da ve pozdravam!
    Kaj nas vrne istura ne prestana od 3h nokjeska. Sabajle edvaj se odnesovme vo gradinka, nakisnav lom, pa mrcvarenje na pregled i eve me na rab tek pred eden h stignav.
    Rucek nemame za denes, vcera vo 21h si legnav, premorena bev! Ke se snajdeme.
    Ubav den majki!

Kitten najtesko e od nakblizok koga ke se razocaras... Da ti e zdravo i zivo bebuleto mila! Bez nervozi probaj kolku mozes. Malata non stop Neka e zaposlena da nema vreme da misli na vnimanie. Te gushkam!

Odam zenski,so edna raka pola h pisuvam so dr jadev :)

19. eli25

eli25 Форумски идол

Дури ја чекам колешката за доручек, да ве поздравам мамички...
    Денес бевме на вакцина, синко не го болеше ама да си се пожали тој си поплаче :D Па пружа рачиња накај нас да го земеме кога ја виде докторката , па некои тажни фацички... да го изедеш :P
    Онака сме добри, заби нема уште, се си мислам одеднаш ќе избијат. Уште не лази ама скока како зајче и ги собира ножињата, па пак ќе скокне многу е интересен :rofl: Сака само да стои, седење ни под разно и тоа сака фраер да биде па се држи само со една рака 8) и многу е среќен, демек видете ме стојам сам :inlove:

Кратко од мене, ми стигна колешката сосе тостот :sweat: Слабеење кога :sweat:

Имајте убав ден и викенд :f:

20. azelea

azelea Популарен член

Добар ден
    @eli25 на здравје доручек-ручек:),ма и твој бебо порасна уште малку годинка ќе му славиме;),значи како лета време еј:).
    @Kitten кај си бре мајче,уклучи тоа виберот,ми се нажали душа за тебе :*:hug:

Вчера си прославивме годишнина од брак со мм 5 години,па заедно со ќере ме земаа од работа и си бевме во Македонско село на ручек,временце пријатно горе,ќерка ми се изнаигра на лулашките со едни деца на странци,луѓе колку беа лабави тие родителите,си кулираа,децава се пентереа насекаде,па се соблекоа боси во чорапчињата си полнеа камчиња,да беа некои наши одма ќе се дереа.А деца ко деца и мојава кога ги виде и она да се соблечела боса,фрли патики целата среќна,ја оставив и си викам нека си ужива девојчето.Живи смешки беа,оваа мојава им збори на македонски нешто им кажува,они на англиски ,важно се разбраа хаха,на крај и се поздравија со неа бај,бај и толку беше.
    Ама важно дома се дотерала во најнов фустан,се намирисала од мојот парфем,кога влегов во кола се изненадив ,девојчиња бе:inlove:

Ај па денес петочки лабаво уште малку и викенд,едвај чекам.
    Поздрав мамички,ве гушкам:hug: