^^ ами сум пишала дека за мекици имале 150 гости Јас се запрепастив! Уште невеста и младожења им фалело Јас мака со свеки си немам, туку со мм и мајка Мм мора другарите на број да му се Мајка уште пред некое време навести дека тетките треба да ги викнам А јас би само тие што ќе бидеме и сега на крштевката, 20души, таман, најблиски, бебе мало, кога ќе разбира ќе викаме, правиме, а сега што.. Уствари спомнав на мм да одиме некаде ние тројца и да си прославиме, се мисли на викенд, надвор од МК, ама добив убитачен поглед Леле не зборам повеќе ќе се напнам!
Добровечер мајкички Синко заспа ,маж излезен со другари на фудбал јас се испружив малку во дневна да одморам .Вчера толку лош ден имав ,изгорев од температура неможев да стојам нозете не ме држеа па хитно на лекар па ми дадоа антибиотик и одма после еден ден има подобрување ,бев настината малку ама заморот си го направи своето изгледа .Синко веќе подлго време навечер плаче во сон ,немирно спие и тоа ме исцрпува дополнително ,ненаспана на работа на нога цел ден и се ми се собра . Јас навистина незнам дали се работи за некој скок во развој ,дали се работи за заби ама многу исцрпува преуморна сум. Се надевам што и да е само побрзо да мине . Денес денот дома го преседовме затоа се надевам утре бар некаде ќе успееме да прошетаме . Инаку за роденден и крштевка ние закажавме за 60 возрасни и 10 тина деца и кај нас многу ќе има ,ама крати овој крати оној пак многу се собраа @Igle ја нема одамна да пише , @orhideea ја нема да пише дали помина свадбата и крштевката Добра ноќ на сите
Околу 120 беа за мекици...абе се викало кој стигне.. А за свадба ни беа 190... Не знам од кај да фатам да кратам. Еве децата се сите што нон стоп се дружиме...повеќето имаат по две. Роднините, јас и мм немаме браќа и сестри па тие и остануваат на ќере. И не не можам да сфатам, што бараат бабетини, стринки тетки, шо само ќе шлапаат дете и досаѓаат?? Многу му ја замозгав денес, понесена од вчерашниот роденден. Инаку на крштевка бевме само 11, домашни кумови и старосвати. Се напнувам и јас, отидов да спијам...ќере ќе ме буди на секој саат.
Како сте девојчиња? Со едната нога сум во кревет. Божем да дремнам преку ден, ама не успеав од децава. А сега многу ми се спие. Маж заспа. Сега децата се на ред. Да се пофалам. Сум ослабнала 3 и пол кила во рок од 1 месец. Без диета. Избегнувам да јадам благо, грицки, мрсна храна и леб. Планирам уште 10 кила да ослабнам. Мислев дека нема да се откажам од горенаведените работи, ама се е навика. Шеќер користам само во кафе. Друго немам што да кажам. Имајте убава вечер
@danichap и ние свадба со 20 луѓе За крштевка, здравје понатаму исто планирам, наеднаш двете. Туку, сакав да те прашам, зошто различни кумови? Вие така сакавте или е некое "правило"? Што се однесува до гости, јас и мм сме едногласни околу таа работа. Гости ние кои сакаме и колку сакаме. Желби од страна, не нѐ интересираат. За мини свадбата имаше некои негодувања, ама среќа двајцата бевме со цврст став и остана како што ние сакаме.
За свадбата имавме 50 гости. Само најблиските. Не сакавме да правиме свадба, ама имаше инсистирање. Одлучивме да направиме, ама само со најблиските и без адети. Немаше одење по невеста. Излеговме од заедничкиот стан (дента дојдоа неговите) и право во матично. Дома ни софра не спремав. Сите гости доаѓаа во хотел. Во црква не се венчавме. Не сакавме и двајцата. Крштевката и на двајцата ја правевме заедно со првиот роденден. Гости беа само нашите, кумата и старосватовите. После чинот дојдовме дома на ручек. Вечерта дојдоа неколку пријатели. Роднини не каневме затоа што не сме блиски со нив. Немав намера да канам некој со кој не се ни гледам.
Еве сум и јас, не спијам! Го заспав бебо, па читавме приказни со големата ќерка и мноогу се гушкавме пред да заспие. Си има две маченца кај баба и па деновиве со тоа се занимава. Сака животни, особено кучиња и мачиња, и не се плаши да ги гали и закача! На темата родендени, крштевки, свадби... јас сум од оние кои сакаат гужвичка на таков ден, сите поблиски да се тука, заедно да прославиме. Велам најблиски ама за свадба пак се собраа 300 луѓе, за прв роденден околу 70, за крштевка 30... За арно нека е, кога се трошат пари за убави моменти ич не ми е мака. Инаку ни свекрва ни мама се вмешале во тоа кој да се кани. Јас и мм одлучуваме, ние си плаќаме, тие се гости на тој ден.
Кај нас свекрвата се мешаше, ама само околу крштевката на поголемиот син. Кажуваше како треба да ја направиме. Ама јас му кажав на маж ми дека ќе биде како што ние сакаме, или нема да има крштевка. А она не мора да доаѓа. Госпожата дојде, ама со носот кренат во облаци. За помалиот не смееше да писне.
Баби, стринки на детски роденден не планирам да викам. Уште од старт знам кој муабет ќе биде со свеки и тоа не мене директно, туку ќе го нервира мм. Со мене знае како иде кога сум решила нешто. Ама за моја прослава и мој буџет никој не давам да се меша. Кој колку сака нек се лути. А па за оние што не пројавиле интерес детето да ми го видат цела година, а да се најдат увредени за роденден, мало морген ни вујковци, нит вујни, нит роднини блиски и далечни. Сите сум ги испоштувала максимално за нивните, најмалку што можеле е да се јавеле, а не да им се секирам што не ги канам. Добро утро. Бебе нана, јас уживам. Кога минаа скоро 7 месеци? Мало векниче леб, скоро девојче ми е се поинтересна и поинтересна е. Пее, вришти, вика и понекогаш се лути. Прав смешко е. Па и кога ме бара со очињата, срце ми се топи почна и раце да подава кога сака да ја земам Уште од сега страв ме фаќа како ќе ја оставам на работа ко ќе почнам. Кој ќе ја гледа подобро од мене? Некогаш кога спие си ја гледам и ми се плаче - што од љубов, што од страв како ќе ја оставам на друг. Поздрав мамички.
Ekipata spie, jas gi cuvam. Edniot izgoren od sonce, drugiot sonuva pq se prevrtuva, kenka, me bara so racinjata. cekam da se naspijat pa da fatime drug kraj na nase more denes. Vcera so prijateli super si pominavme, denes odime sami da pouzivame uste eden den Od utre mm back on track,a jas tek od vtornik, praznik ni e utre. Da se nadovrzam na temata. Svadba pravevme so 20 luge, krstevka za mali 7. Smetam deka koga se kanat luge samo zatoa sto mora i se polnat masi bez vrska, se gubi znacenjeto na denot i povodot. Tolku intimni raboti se spodeluvaat samo so najbliskite, barem jas taka mislam. Pod najbliski podrazbiram luge so koi zivees i komuniciras sekojdnevno, ne mora sekogas da se brat i sestra. Slatki masi, soleni stolici i sl moderni rab za koi bezpotrebno se frlaat pari se too much za mene. Pa ramki za sliki na masata, pa stalaci stakleni, porcelanski i dijamantski, ni angliskoto kralstvo ne videlo slicni... Izvinete bez ljutis, nekoj si uziva vo seto toa, jas poinakvo sfakjanje za tie nastani imam. Stana mali i se zalepi za cicka, mleko nema, kaj mi se namali posto ne cica do 16h koga sum na rabota pa i gladna sum! Vcera kako si dojdovme taka potsrediv samo nesto nq brzina i krevet. Odam da jadam, za da cica, da ne vlece na prazno Ubav den majki!
добро утро,лош старт на денот.Издигана сум од 5,стомак боли,имам добиено и ко заклана кокошка крварам.Нешто и мајка ми замара со тензии..Тоа е,балкан-ем со нашите сме блиски,ем не одговара коа бараат услуги... Синко стана пред малку да му правам јадење. Се мислам риба треба да му воведам,ама јас баш не ја јадам и неам појма како сеспрема
Ајде кој ј е за кафенце ние на село кај мајка ми абе среќно дете трчка друштво деца колку си ги сака абе сладурка ми е каде почна ида зборува кинески ќе биде подобро ако не ни влијае ова време дете кашла носе мислиш јануари е амн веќе овој месец како и се зафати ама не не промаши ништо денес ако е добро времето можеме да одеме и до парк ручек ке оставимер на баба ќе одам да и правам инхалации сирупи ќе има војна
Добар ден мајки. Деца спијат, и тоа сите три, маж искористи ситуација и претрча до кај колегата за да се консултираат за распоредот на работните обврски за тековната недела, а јас со кафето во рака. Ноќта беше кошмар. До 04 никако да падне тт под 40. Едвај, после туширања, ладење со облоги, чорапи со оцет и сецкани компири, чепчиња...падна на 38 и кома. Алармот ми беше ставен на секој саат да премерувам. 04, 05, 06 беше под 39. 07 наеднаш 40.8тт. Аман веќе. Другите две веќе беа будни, сменети пелени и најадени, ранците за одење на прошетка секако спремни ми се секогаш, и нив ги ставивме во кола и правец болница. Да го праќам сам не ме држеше кожа. Свесна сум ги малтретиравме и другиве две, ама како да го пуштам да вози а она сама да седи позади. Додека стасавме таму чепчето делувало па паднала на 39.5 и одма веќе не сме итен случај. Жив човек немаше, сами во ходник, ама си почекавме еден саат. ЈАс стварно не знам кој крај да го фаќам. Македонскиот изгледа ќе биде. Ниту брис ниту крвна слика. Ништо. Трпение да имаме. Да му дадеме уште 2-3 дена на антибиотикот да делува, па ако не бива да одиме кај педијатарот. А ако качува над 41, на 3 часа чепчиња да даваме. Такви биле бактериите. Со дијагноза бактерија, не знам сеуште која, и терапија трпение си дојдовме дома.
Добро утро. Синко спие врз мене па да ве прочитам и пишам некој збор. За родендени, крштевки и слично не се замарам многу ќе бидат најблиските, не ми се меша никој освен можеби мајка ми ама знам како со нејзе. Скоро едни срби тука што ми се во близина рекоа ќе правеле крштевка со 150 души требало да се викне секој што честитал раѓање на детето Јас свадба со 50гости правев и тоа зошто свеки напна да се направи нешто па до ден денес се жали како се потрошила ( ние си плативме све) затоа сега нема мешање. Летово крштевка во мк планирам со 10-15 луѓе најмногу. Се мислам другари дали да викам. Имам проблем за кум, ние се венчавме во католичка црква, а бебе во православна е план да се крсти. Кај нив кум е различен за све нешто плус и да може католик да го крсти незнам дали може да дојде во мк нашиот кум зошто јас би истиот кум да си остане. Па дали сестра ке биде кума дали другарка уште не сум решила, а време се ближи. Викендов дома, ми фали малце да се завалиме и не правиме ништо. Бебе пред месец почна да вриска за све, па се смири и еве од вчера пак. И многу е друштвен, на сите им се смее. Често ме прашуваат дали е машко или женско, вчера случајно цел во плаво облечен а една жена на каса во маркет ме праша дали е машко или женско. Како бебе баш личеше на девојченце ама сега си доби машки црти незнам зашто им личи така. Има дупчиња на ушите како за обетки така се роди па може тоа заприметуваат незнам. Да прочепкам низ другиве теми додека спие синко па второ кафе ке правам. Поздрав
Dobro utro. Krofneto prespiva prva runda. Se razbudi po polnok i luduvase.Peese udirase po krevetce, vikase, taka 2 casa pa zaspa. Vo 5 ista pesna za vo 7 da stanam. I spremiv kasicka lizna ednas i tolku bese.Ke si puknam.Poluduva, cicase i zaspa.Ovaa dremka e pola saat pa kaj da e ke stane.Uspeav da kasnam nabrzina i kafe da se napijam. Ova od izutrina bese. Majki smeam masti da koristam cela desna raka me boli od malata sto ja drzam po cel den i cela nok sto lezwv ma taa strana?
Дани.. ти препорачувам и јас да одиш накај македонија и децава да си ги провериш да иж направиш комлет сите испитувања.. чисто да ти биде раат главата и да мож ќе накдеш некој лек и решение за бактерииве.. не е ова мала работа што го пишуваш. По мене даа сум на твое место така би постапила.. секако би одела со авион па и со маж на 5 дена ете чиисто да се направат испитувања и да се дадат соодветни лекарства.. Мене ме е страв од овие бактерии и 40 темп.. Т.е имам доживеано лошо искуство па и на к млеко дувам.. Оди си и провери си ги децава.. Се извинувам однапред ете за солењети памет и мешањето у штипки!!!
Нема потреба од извинување, не е солење памет. Сите минеме низ вакви работи, споделуваме искуства и мислења. Тоа е проблемот, што не одам сама, треба со маж кој има цела фирма на грб, што не одам со едно дете, со три, што не можам на секоја тт да трчам на аеродром за еден брис и антибиограм да добијам... Не е едно дете, три, ако не секоја недела, тогаш секој месец, со едно го имам истиот проблем. Не можеме секој месец да се пакуваме и да не нема на недела... Свесна сум како треба, давам се од себе да сменам начинот на кој што функционираат тука... но не сум и семоќна. Колку и да сум бесна поради мојата немоќ на крајот од денот морам да прифатам дека така растат децата, посебно тука, дека правилата се и за другите, дека тоа носи градинката. Наредно идење, верувам наскоро, ќе испитаме, а ќе бидат веќе здрави и исчистена бактеријата. Со дете 40 сигурно не би ни летала... нема ни да смени нешто. Се до наредна бактерија и тт. Маки.
Леле читам и мене ми е мака...на 39,4 кренав паника и страв невиден ме фати, не па вака.. И до кога вака си чекаат? Стварно не е шала тт...толку висока.
Не мислев да трчеш за македонија при секоја настинка, нормално. Мислев да одиш на ете потемелно испитување околу бактерииве .. можеби ќе најдете чаре ..