Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. kallias

kallias Популарен член

Ve citam site do edna! Redovno. Samo ne mozam da pisuvam...
    Eve vi pozdrav od more, pisav i vo drugata tema, jas sum vo Kavala vo Grcija, mestoto ne e voopsto procueno za destinacija za odmor, ni jas iskreno ne znaev dodeka ne dojdov i vidov kolku ubavi plazi ima, kolku e cista vodata, plitko za decata da se slapaat, son!
    Ete vi idea za odmor, koj seuste se dvoumi kade , ako ste za familijarno, tivko i mirno mesto, mozete da ja posetite Kavala.
    160 km od Solun, 230 km od granica Evzoni-Gevgelija.
    Sega kje vi pustam i nekolku sliki cisto da vidite kako izgledaat beach barovite, mestoto.
    Inaku da vi kazam deka e celo mesto so borova shuma i more. Poubavo zdravje. IMG_20180630_162618_406.jpg IMG_20180630_162630_095.jpg IMG_20180630_162643_300.jpg IMG_20180630_162101_848.jpg IMG_20180630_162112_964.jpg IMG_20180630_162126_207.jpg IMG_20180630_162140_257.jpg IMG_20180630_162157_188.jpg

Kaetana, orhideea, RainBow and 48 others like this.
  2. Среќичка

Среќичка Популарен член

Леле текстов и мене ме расплака. Го прочитав во вистински момент баш кога си помислив дека скоро 24/7 сум со бебево и ме фати нервоза што немам повеќе слободно време.

Kaetana, Paka, orhideea and 10 others like this.
  3. Paka

Paka Истакнат член

Kavala e ubav grad, bas grad, ne onie ni selca sto gi imaat a vo koj odime..

Ubav odmor..

Kaetana, orhideea, kukla21 and 2 others like this.
  4. Mari*

Mari* Форумски идол

@mariz денес баш се искарав со мм за тоа оставање дете да плаче
    Се испружил човекот,гледа фудбал а мали се заглавил под маса ма не го регистрира
    Во меѓувреме Могли трча и се сопна од нозете негови,ко слупа на масата дупка на устата си направи :@
    Ко ми се споија жичките еден час порано на работа го испратив
    Па коњу еден кај ги оставаш да цвичат макар копитата собери си ги :shake:
    Лом го напраив :envy:

Иначе ја сУ ногу фина ама ко ќе ми се спојат жичките и не сУ толку :D

Могли кутра едвај заспа,уста потечена и болки...греота
    Мали веќе трет пат се буди :sweat:
    Ми спие враце :inlove:

Јас зедов да чистам ама со мали тешко оди
    Уште купатило и кујна да завршам па за утре ќе ми остане смукање,џогирање и пеглање
    Преку ден се помалку време ми останува за средување
    Де едното де другото дете и поминал денот

Друго се исто...
    @Peperutka-bt голема да расте
    @vitamina среќно во новиот стан

Kaetana, orhideea, RainBow and 30 others like this.
  5. Seline

Seline Истакнат член

Хелоу хелоу!

Ретко пишувам навечер па затоа ваков поздрав. Успав дете, се избањав и исушив коса. Тоа е голема работа како да сум завршила оти ако ја пуштам природно да ми се суши ќе имам петарда фризура. Не дека имам некое косиште ама и овие пет влакна на глава си бараат кралски третман. Им завидувам на оние што имааат праз права коса и за 5 мин си имаат фризура после миење. Ова моево нит право нит виткаво, плус се мрси бргу и на два дена мора да ја мијам.

Туку доста со косава моја. @kallias преубави слики. Пред неколку години го терав сопругот да одиме во Кавала оти ја најдов на нет и ја проучив и многу ми се допадна. Не се сложи не се сеќавам зошто, дали ветрови имало или незнам што беше ама ми даде убава идеја ако одиме на одмор иако уште не се знае.

@Peperutka-bt голема да расте девојката и преубава торта и мафини сте имале.
    @vitamina среќно во новиот стан и убави спомени да си створите таму. Кога го опиша малиот твој исто како да ја опиша мојата лошка, абе кога и да се јави некој битен тоа опери мислиш пее или плаче колку го држи глас. Изгледа сите деца се исти.

@Mari* и тебе кога те читам се смеам на глас, ја видов и твојата Могли на слики и како близначки се со моево иста таква фризура има, исто такво делува и моето како лисица само ја гледаш кај наумила да се качи или се напрчила некаде, разбила уста, расчукала колена и слично.

Во принцип сите кога ве читам се поистоветувам на некој начин, ама заклучокот мој е дека сите деца се слични а ние мајките преоптоварени со грижи, од друга страна полни со огромна љубов.

Сакав и некоја друга мајка да тагнам ама се заборавив што беше, како и да е ви посакувам на сите убава и мирна ноќ.

Kaetana, orhideea, RainBow and 29 others like this.
  6. Igle

Igle Популарен член

Здраво и од мене.

@elcezelce фала што не помисли минатиот пат:)
    Бебе е заиграно, а полниќ е :worried: Одамна нема седено вака доцна ама се разбуди во 9 после заспивањето во 8ипол и никако не успеав да го презаспијам :^) Се тешам од утре го враќам во ред - заспан најдоцна 11 (со надеж за порано8):D)
    Како расте така е понапорен, само нека е жив и здрав. Темпераментен е и невиден лутко, бара постојано внимание и да го заигруваш. Сака водење за раче, лазење веќе не му е опција, те фаќа за рака и те влече да го водиш -пресладок е:inlove:
    На лулашки и места со детски реквизито јас сум најгласна, срма ме фаќа од сега :sweat: Само викам не ова не тоа, не вака не така....а и бебе гласно :worried:
    Откако одам на работа турбо животот:lol: џабе парите кога не стигам да направам квалитетен шопинг ни за мене ни за бебе:?: А свадби имаме неколку летово, па и на бебе роденден....
    Солун се мислам да одам ама не ми се остава бебе цел ден со баби и онака цела недела е без мене преку ден...а и да го земам со нас сметка не ме фаќа и така...
    Инаку бебе нејадач, на млеко е 80% ... си велам само ја ли немајка што не се грижам за тоа???
    Навечер почна само по 8 часа да преспива, е за тоа се грижам, премалку е за 11 месечно бебе :x:^) а преку ден макс 3 часа спие на два пати...
    Уште можам ама доста е...
    Добра ноќ на сите:hug:

7. vitamina

vitamina Форумски идол

Добро утро!!
    Барем се наспавме батерии наполнивме, вчера бев претепана и си реоов себе си јас веќе не се селам!!
    Денес кафе пијам у дворче а детето си шетка наоколу..
    Плус темп внатре е за 10 степени помала од претходниот стан..
    Што вели маж ми можам да кажам дека дури ладно ми беше синоке..
    Убав ден на сите..

Kaetana, orhideea, kristii and 26 others like this.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Море ти стварно пушти навака 10 степени. Се облековме сите вечерта (дека предходните денови ладно беше), па топло ни беше :D Еве и сабајлево поубаво од минатите денови, потопло :sun:

Добар ден и од мене. Вчера бев на девојачка кај другарка една... па денес се будам и очекувам 09:00 бар да е, тоа 11:40 :lol: мм земал деца, затворил спална и да се наспијам :mm: Чистам сега малку низ дома, па брзински да ве позз :* Убав ден мајки :sun:

Kaetana, orhideea, kristii and 25 others like this.
  9. kallias

kallias Популарен член

Ve pozdravuvam i jas, on line IMG_20180701_162309_311.jpg IMG_20180701_162309_311.jpg

Kaetana, orhideea, kristii and 39 others like this.
  10. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Добар ден и од мене.
    Мрзлива недела измина. Не знам зошто, ама едвај чекав да помине.
    Синко си тера дремка, јас да средам чинии од ручек и ќе одмараме денес.
    Туку, сакав да ве прашам за идеја. На внук ми му се ближи именденот, 9год е, па сакам да го изненадам оригинално, ама идеја никаква на памет не ми доаѓа. Кажете што би било уникатно за тој повод, освен бонбони и детски шампањ?

Kaetana, orhideea, kristii and 19 others like this.
  11. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

duffi, gjoker4e, mariz and 1 other person like this.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Заборавив да ти пишам, преубаво изгледа местово и не е далеку... Ке си го земам како опција за одмор :)
    @LaDyDoLl можеш бонбоните во пињата, ако има некој што продава или изработува тоа.. интересно би било :)
    Ова од фб го најдов.. :)

Attached Files:

Kaetana, orhideea, kristii and 6 others like this.
  13. VedaG10

VedaG10 Популарен член

@kallias пиши инфо за хотелот и подетално како да пребараме на интернет за местово . Многу ми се допадна :)
    @Mari* се изнасмејав за тоа коњу еден :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Last edited: Jul 1, 2018
    orhideea, elcezelce, duffi and 8 others like this.
  14. 24.07

24.07 Форумски идол

Здраво.
    Додека синко ужива во пиењето на сок, јас да пишам.

Како лепенка на газот да имаме кога да појдеме негде не ни текнува да станеме.

Сношти на гости бевме 5 сати до 1:30 поминавме супер Сакавме да си одиме порано но не не пуштија, синко го заспав таму. А ние рајат си поседивме и се опуштиме со некоја чашка пивце и музика . Добро ми дојде смеењето, се расположивиме дури до песна стасавме.

Но не ме прашувајте кога си легнав и кога станав. 3сати сон и тие на рати ги отспав. Не убаво сум ја наместила пелените и синко прокиснал, му менував нова, па станав за вц, потоа синко ми бараше вода и се виде спиење за мене и цел ден сум како пијана. И капак ми дојде и стомак ме боли и се...

Толку од мене мајки одам да шетниме со синко малку.

Kaetana, orhideea, kristii and 18 others like this.
  15. kallias

kallias Популарен член

Ne e hotel, beach bar e vo Nea Peramos-Amolofous, 15 km od gradot Kavala.
    Mozes da prebaras za Palio Tsifliki, Nea Iraklitsa, Nea Peramos, site se vo Kavala, t.e. od 4-15 km oddaleceni od gradot. Ima i mnogu hoteli na sama plaza, so lezalki nivni.
    Primer Tosca Hotel e 5 km od gradot i e hotel so 4 ili 5 zvezdi, preubava plaza, vodata son, ama cenite se malku solenki. Gi ima site na booking, vidi si.
    Porto Palio isto e mnogu ubav hotel na sama plaza ima i lezalki.

Ne e hotel pisav i pogore, beach bar e, 15 km od Kavala, preubava plaza, beach barovi site eden do drug.

Last edited by a moderator: Jul 1, 2018
    Kaetana, orhideea, kristii and 14 others like this.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Супер изгледа, ќе прочепкам на букинг. Имам резервација за неа врасна ама некако се различни мислења, едни викаат супер било други не чинело. Ако најдам нешто поповолно дур ми е free canc. ќе сменам. Добра цена начекав тешко дека ќе најдам поповолно.
    Како сте вие инаку, малиот како е? Не си пишала одамна :hug:
    мене ме тера оваа песничка на плачење, гласчето е мн тажно. Не ја прочитав статијата што ја пушти не сум ви тек со муабетот, ама ако е за гушкање деца, гушкајте ги додека не почнале да бегаат и да се затвараат по соби со слушалки на уши :).
    Ние арни, истеравме реакција од ммр со 3 дена температура, важно помина.
    @danichap ако убаво разбрав навака идете? Среќен ви пат убаво да поминете па ќе раскажуваш

Kaetana, orhideea, kristii and 13 others like this.
  17. Igle

Igle Популарен член

Мајки ми фали темава од времето кога бев на породилно и имав повеќе време за неа.
    Сеуште навраќам ама не е исто :/
    Бебе заспа пред малку, јас да раскренам играчки и легнувам.
    Денес мм го светнал станов додека бевме кај мама со бебе па немам нешто друго за средување сега.
    Убав опуштен викенд, почнав и јас да се радувам на викенди - а имаше време кога деновите не ми значеа ништо :wasntme:
    Кога и да видам бебенце штотуку тодено ме фаќа мерак за мое исто такво ама кога ќе ми текне, молзења, нецицања, грчеви, па сега половина болење од одење по бебе си викам но но, да е жив и здрав да однорим еод нрго прво па можеби ама само можеби друго. Засега сонувам за кафе лабаво додека бебе само игра на реквизити и шопинг раат и се така...лоша сум:x го сакам најмногу, неговата насмевка ми е се ама не сметам дека треба да сум жртва пораси тоа:emo:
    Паркот скопски ми се допаѓа овие два дена, шетаме попласнево па и кафе пиеме во централ парк и супер е за со дете :lol: Во парк летно време порано одев само после 12 (за во летн одиско) и не ја знаев другава страна негова:lol::?::?:
    Добра ноќ :hug:

18. eli25

eli25 Форумски идол

Ај и јас да пишам пред легнување.
    Вчера денот лош, со плачки цел, помен на баба ми па средба со другарката која го изгуби бебчето во 9ти , собра храброст да се видиме ... ама лошо се... сакав се да е само лош сон:( ;( Ги мислев цел ден еве и денес ми е тешко многу :doh:

Сабајле , чорба во Дукат па средување плакари. Мајка ми го чуваше бебе, со маж ми средивме две соби ( читај два големи плакара) па и успеав да го убедам да фрли една ќеса алишта . Тоа ич нејќе ама, сфати оти нема каде :D
    Па до парк со малото, кафе, и еве го спие , а јас од каде немав сила па и пола саат на орбитрек повртев:dance:
    Се истуширав, испеглав само за утре и ви посакувам добра ноќ:bug::hug:

19. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Добро утро друштво .
    Понеделник, нека ни е лесна неделава :)
    Јас стигнав на работа, си земав овошје да каснам и кафе.
    Частам кафе како за почеток на недела :coffee:
    Отворив форумов да видам нешто набрзина и заглавив во читање . :)
    Викендов дома се вртевме само за спиење. Вчера син ми во 7 30 заспа , мислев ке рипне во 10 ама продолжи до сабајле со малку кенкање :) Со татко ми шетаа 2 пати , и ептен се умори кога дојде. Башка преку ден спиење 45 минути,и толку е газот му падна .:whew::) А јас цела вечер си гледав серии , конечно да изгледам повеке епизоди а да не заспијам . И убаво ми дојде иако сабајле ми се спиеше :yawn:. Жртва за серии :rofl:
    Денес ке одам до кај братучетка ми да си играат децава .. така е планот ке видиме дали ке се смени нешто :)

@kallias фала за инфо ,ке прогуглам денес кога ке имам време .
    @eli25 вака кога ке прочитам за некои луге срцево ми се стега . И јас имам другарка што изгуби близначиња во 6 месец и тоа со ин витро беа ;( Секогаш кога треба да се видиме ми пага тешко и после тоа ... Само господ нека им помогне ..

Се вракам на работа :)
    Убав ден :f:

20. Надежна

Надежна Популарен член

Da se prijavam, odamna nemam pisano a i so kje pisam koga se edno te isto, sekoj den otslikan na vcerasniot, rabota doma so malatabi toa, vekje podolgo vreme zivotot mi e pod nap nekoj tezok, so mm minuvame tezok period, jas zdravstveno ne sum dobra ic i @gjoker4e te svakjam potpolno i jas sum ista kako tebe, znaete malava ja dobiv po mnogu tezok pat na 31 godina posle izgubeno bebe vo 9ti mesec, pa posle 5 dolgi godini se borev so depresija i sega ja imam nea, za vtoro nit razmisluvam nit pamet mi odi nataka, a sekogas vikav kje imam 3 deca no vekje e kasno za 3,izgubiv vo borba za nea 9 godini i vremeto letna, taka da neka mi e zdrava i ziva i najsrekna taa,nego majki da ve prasam malata di proode bas ubavo ama za moja nesrekja padna se udri i sega bre nejke cekor da napravi sama za raka so mene odi trca ama ja pustime li sama se trese place, toa horor e, ja lazev so igracka ama nejke sama ni cekor da napravi, sto me sovetuvate koj kraj da go fakjam zosto se sekiram ama bas? Ve pozdravuvam i guskam site i ako ne pisuvam redovno ve citkam :hug::hug::hug: