Не сум запознаена со твојата животна приказна.Не е ни битно толку . Но, обожавам да те читам .. Многу поразлично од сите .И најважно многу храбро женче си ..
Здраво. Одвреме навреме ќе прочитам некое мислење во темава ама немам навика да коментирам, дали оти немам што да пишам. Џивџи спие. Се поинтересна станува. Кога правам јадење во кујна и таа е со мене таму на подот си игра и секоја трошка што ќе ја најде ја става во уста, а јас ја карам. Е вчера седнала на подот, ме гледа во очи и глумеше дека зема непостоечка трошка од подот и ја става во уста и очекуваше да ја карам, пресмешна беше. Глумица права. Посветена сум на неа и заборавам на сите обврски што треба да ги направам. Планирам од септември на работа, малата уште не е запишана во градинка, а градинките се фул, како ќе ја изведеме работата не знам. Кога се породив цимерката што беше со мене во соба работи во градинка и ми рече ако сакам таму да ја запишам да и се обратам кај неа, овде имам комшика во друга градинка работи можам и преку неа, имаме врски уште да ги искористиме. Може и мајка ми да ја чува некој период, иако јас не сакам, ама ако нема друго ќе биде и тоа. Многу сум неодговорна признавам, никако да поведам сметка за некои работи. Се надевам за 2 месеци ќе се сменат некои работи, ама тоа зависи само од мене, не знам дали ќе успеам во тоа. Јадењето на малата се прави, да одам за го ѕирнам,па можеби и ќе се разбуди таа. Убав, жежок ден на сите
Zdravo majkicki, malku pauza na rabota pa da ukradam vreme da vi pisam, posto doma koga ke dojdam od moeto malo dzverce nema sansi da stignam. Neka e ziv i zdrav 300na saat e Sega e vo faza Samo koga saka da odi pa kicmata mi znae. Mnogu maka imam so nespienjeto na detevo navecer neznam sto ke se pravi, site vikaat Demek posle edna godina ke smenel, si Vikam daj boze da e taka. Denovive sum turbo na rabota mnogu guzva, doma doagam so sinko turbo vremeto maksimum go iskoristuvam, vikendite ne gi ni osekam veke mi pominuvaat so brzina na svetlinata. Odvaj cekam da dojde sredina na avgust na odmor da odime, samo uste mesto da najdam i da rezervirame nesto. So podgotovkite za rodendenot i krstevkata sum pri kraj uste da si najdam nesto za nosenje za mene i spremna sum @Bebulleee da se redat kako bisercinja Ubav den na site
Ајде и јас да ве поздравам од странција. Наредно лето си ветувам на себе дека и ако одиме на истражувачки престој тоа ќе биде некаде јужно. Ми се смачи Северна Европа. Денес пак дожд на мени. Вчера уствари убаво беше сонце топло супер ама денес пак дожд. Сакам малку лето. Ах да и сакам убав зеленчук и овошје. Миризлив и сочен. Тука е за нијанса подобро од Велија Британија во тој поглед ама пак е по пластично. Гледам @kukla21 и @Vega10 се распишале за големи чисти боровинки. ЈАс па тие ич не ги сакам. Големи а бели внатре. Од пластеници. Јас си ги сакам нашите што ги има само во Август. Најмогу ги сакам кога на Шара сам ќе си ги набереш со гранки, иглички од смрека и се пропратно. КОга се мали ситни и лилави и внатре и надвор. Тие се за крвна слика. Ова другово пластеничново не сум баш сигурна. Ме фаќа малку носталгија нели. Ама ако за убаво сме тука, за напредок во кариера а и мене ми годи да се одморам малку од темпото што го имав периодов. Убав е градов, живописен, полн со народ во центар. УИживам со дете и маж нема поубаво. Убав ден на сите.
Не знам какви се тие со бело внатре. Такви не сум начекала Бебе нана, мама малку да здивне. Откако почна да јаде бебе, излудев. Стани, доручек, успивај, па ручек прави.. некогаш немам време да здивнам. Па и куќава ќе проодеше. Сите можни садови извадени надвор од растуреното и јас напната оти не поднесувам неред и не се поднесував. Вчера ми испегла жената и конечно ми олесна на мм му се правдам дека од хормони ми е Ако уште некој ме праша кога се враќам на работа ќе го јаде. Некои и по 2-3 пати ме прашуваат. И одма идат совети за бебе чување. па и осуди ако спомнам приватна градинка. Не за друго, дека они ќе ми ја плаќаат, нели @emkaemka се понуди за чување, па место си чувам за секој случај Викендов ќе се бањаме во море. Не викнаа, толку ни требаше и одма спремање за на пат што попрво. Денес бебе да го спремам, за мене и мм е лесно. Убав ден мајчички
Здраво живо и од мене. Непланирано излезе мини одмор да имаме па сега се ладиме на жешково. Сум станала махер за спремање. За 45 минути сум спремна за на пат (ова за подолг пат), и за 15 за излегување. Сега тоа што комбинациите за мене се однапред спремни нема врска ама јас битно спремна сум Се сеќавам кога бев помала си правев 10 комбинации, си се сликав и после кога и да не знаев што да облечам бирав од сликите. се гледа дека сум имала многу време. Инаку да ве прашам, со што вадите флеки од алишта на малите. Значи се е исфлекано и не се вади. Дури и на 60 перам. Користам ариел за бели и первол за шарени и ставам од тоа против флеки од Кам. Се мислам нешто машината да не не е добра или па може дека не ги третирам одма флеките туку кога ќе дојде ред за перење.
Нешто слабо не има изгледа се е на одмор синко тера втора тура спиење се измори надвор туркаше продувалка кај да е ќе заоди . Јас одмарам од сабајле чистев,пеглав алишта синоќа имавме гости деверот имат 1годишно детенце се изнаигра со моево синко си легна во 12 не можеше повеќе да издржи срцки колку убаво си игра па моево се сакаше ова фати една играчка моево трча да му ја земе битно знае да си игра и сака деца ајде доста е лежење да одам да измијам двор и да се разладам малку сега од кога се затопли секој ден го мијам
Ако мислиш на Омино Бјанко, и јас не ги третирам одма со него, туку пред перење. На пример, полнам машина во 19:00, некогаш и покасно, и тогаш ставам од средството на флеките, и ги ставам така во машината. Ја пуштам во 22:00. Нема флека што не ми излегла.
И капсулите нема да ти помогнат многу доколку претходно не ги третираш со нешто. Ги користам ариел капсулите 3во1 што се ама џабе.
Of ariel ne sum zadovolna, persilot mi e nezamenliv. Fleki od se mozno vadi. Samo ne tecniot, i toj ne go biva mn mn. Go kupiv i ariel baby, ete go stoi za stazite vo kupatilo gi peram so nego... Modri mi izlegoa alistata... Jas ve citam non stop ama dodeka iscitam otislo vremeto za pisuvanje. Blazesi vi na sitw koi znaete da odmorite otkako ke zaspiete dete. Ne znam kako stignuvate ama jas cim go zaspijam, kafe pijam da soberam sila i stanuvam da rabotam. Peram cistam alista sadovi za utredenta se spremam za na rab, se banjam i pred 11 retko si legnuvam. Sega dodeka pijam kafe da vi pisam, pa da smognam sili da stanam po apce, glavata ke mi prsne od nigde nikade. Edna masina vrti, druga e na susara sega pruzav, treta tura imam za sobiranje. Sadovi eden kup, za peglanje isto za utre barem za na rab, a jas ne sum sposobna od krevetov da se pomestam. Duri strav me faka pot me obleva, cudno mi e nekako... Aj da stanam po apce...
Dobra vecer majki. Setnavme so malata konecno zaspa, a jas sum od onie majki koi legnuvaat so bebinjata zaedno. Kakvo mi e takvo odma fakam krevet. I jas kako @kukla21 odkako pocna malava dorucek rucek, mnogu se zamaram i nemam vreme da odmoram Pa deka ne jadi napravi isturi, pa ajde vakva pa ne saka pa takva i samo izmi premi. Denes nikade ne ja sobra, vristese ne mozese da zaspie pa kolickata pod mene se smiri i se iznasetavme. Ja srediv i si zaspa.Odam da pomizam oti kaj da e ke se razbudi pa ke treba da ja prezaspivam i taka cela nok.
Sabjale sakav da vi pisam, ama izlegoa obvrski I nisto od sabajlesniot post, zatoa eve me sega. Do pred 10 minuti peglav, mi se smaci od toa peglanje, vi se divam kako postignuvate se sami, ne deka jas nema da postignam, ama neli vo kakva situcija ke se najdes taka si go teras zivotot. Jas rucek ne spremam, sadovi mn retko ijam, se toa sveki si sreduva, jas peram, peglam, pruzam, nasi alista, cistam gore kaj nas, ama zatoa od vrata vleguvam jadam nabrzina I mi ja predavaat malata, pa se brkame do zaspivanje, baska so zaspiva so mene, a mm gledam okolu zaspivanjeto ne saka ni da se potrudi da zaspiva so nego. A se spremam da menjam red I taktika, da cistam navecera vikendite da sme si slobodni da uzivame site zaedno, I jas dete da vidam I toa majka. Ona eve ja si spie, celata e ispotena, preku nokj pekolno stana, bevme izlezeni, trcase, ne znaese kade poprvo. Radost eden ton, srce majkino utre pak ja nosam na setanje! Dobra nokj mili, vo del od sekunda pica mi se prijade....
Добро утро! Надвор уште од сабајле пржи! Мали сега спие оти цела ноќ квичкаше и се жалеше од мешето. Знам дека е од тиквицата што ја јадеше за вечера но кога запна дете тикве па тикве..... и тоа е . Кај нас нема ново ми се плаче за на море ми иде еден момент да земам бебе и правац на морето од др страна сама без маж не ми се нафаќа да одам. И најверојатно крај август ќе одиме некаде ама каде ќе видиме. @danichap кај се изгуби те снема кога дојде во Мк а толку мн ни даваше инспирација со трите принцези дека може секоја потешкотија да се надмине. @augustd и тебе те снема пиши ни збор два. Јас треба да одам до матичниот за рецептки ама кога да одам нр знам мали сеуште кашла длабоко ептен па се мислам дали и него да го носам по жештините ама ќе видам. Ајде на кафе јас частам.
Здраво дами Утринското кафе испиено, па пред да почнам со работа да ве поздравам За флеки, и мене не ми излегуваат ако не ги третирам одма...тој сапунот од ДМ ми има помогнато, а искрено од овие капсуливе не сум пробала, ама ќе земам. За обврски и јас не знам како завршувате, па кога ќе заспие детето никогаш не сум седнала да пужам нозе. Се тогаш правам. Значи, прво кафе, па чистење, перење, пеглање,...,и пак не ми стигнува време. Туку, денес се изнервирав. Последниве неколку машини за садови што ги имам пуштено не ми ги вади чисти бе, особено не чашите. А нема ништо сменето, истите таблети истиот сјај. Едино што може да е прилчината, си викам, да не ја преполувам па одоздола да не може водата да фрла нагоре накај чашите...не знам шо да кажам. Некој со ваков пробле? Тоа е од мене за сега. Се читаме
Jas vo edna raka ja drzam malata so drugara brisam rasfajkam...koga ke ja zacekam mirna pruzam alista taa do mene vo relaksator, so nea vo race pustam masina, jadam nabrzina, peam i zboruvam celo vreme ama koga odmara taa odmaram i jas. Sega tera prva dremka, ne se odi nikade zesko e prikvecer ke setame.
Хелоу женски, еден петочки мрзлив подрав од мене, а 4 саат кај е Паметот ми е во базенчето на син ми, денес мислам дека ќе го дружам за бањање Немам многу што да кажам, и јас бројам денови до одмор па да се оладиме малку и да подишеме ко луѓе. Викенд планови нема- ме мрзи и тоа денес ама претпоставувам дека ќе се киснеме два дена додека не се збрчкаме. Некако растрчани по работа и по доктори периодов па себично се надевам дека викендов ќе биде само за нас тројца- да се видиме. Само кој ќе им каже на бабите да не не чекаат за ручек Убаво да си поминете тие што ќе одите на море и тие што веќе сте таму (блазеси ви), наполнете си батерии. @Bebulleee да се нижат бисерчиња бели. Имајте сите убав викенд.