Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Добар ден и од мене, еве уште нешто на сметка на мажите:
    FB_IMG_1467371608640.jpg

На Angel.Heart, Girl-Rabbit, Mari* и 5 други им се допаѓа ова.
  2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Здраво друштво. Еве и јас по дома , само што ја заспав по втор пат ќерка ми, еден ден спие 2 пати по 2-3 сати, друг ден 3 пати по пола саат, како кога, секако мене ми одговара кога спие повеќе, да иман време да раскренам, а кога ми спие по пола саат, додека си направам кафе да пијам, таман сум го испила, ете ја она вика (facepalm)
    Тоа е, ај уште малку ќе се жалам, ќе мине и ова време дур трепнам ама мака е сега....
    Инаку јас имам завршен економски факултет и Грчки јазик во Грција завршив и тука си и останав :)
    Ај одам да правам кафе дур не станала пак :coffee:

На Girl-Rabbit, Mari*, mariatim и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Zdravo i od mene. Nie i denes so TT :( Davam Daleron na 6casa i napravivme krvna slika pa otide mm da ja odnese ali mislam deka e ok posto leukocitite ne se namaleni pa ke vidime sto ke kazat izgleda ke ispadne po moe deka zapcinjata se vo prasanje :) . Inace hemoglobinot veke ni e super :) Sinko sega pak nanka jas do nego se razbira, a vo stanov ke pocnat buvasvabi da setaat (facepalm):lol: Vo 16h ke dojde majka mi pa ke se pravi generalka, a bogami i ke pospijam malku. UN dietata ja prestanav denes (12/90) morav da jadam ubavo i mleko da se napijam sinko nisto nejade samo na cice saka da bide :( Dusa moja se izmaci i nikako da padne TT veke 2 dena :sweat:

На Girl-Rabbit, Mari* и M&M им се допаѓа ова.
  4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.636
    Допаѓања:
    38.158
    Добар ден и од мене.

Конечно се наспав како што треба. Денес убав ден. Јас завршив со обврските, па сега дремам на фемина. Децава си играат и гледаат цртани.

Повелете кафенце.

На Angel.Heart, Girl-Rabbit, Mari* и 5 други им се допаѓа ова.
  5. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Здрaвo и oд мене.Ние вчерa вaкцинa примaвме,сaбaјлевo вo 5ч.мaлoвo ми кaчи тт.нo сегa сме oк.Денес нa пoлесa хрaнa ќе биде и мн вoдa.
    Сегa си спие и јaс oдмaрaм сo негo.
    Имaјте убaв ден мaми:hug:

На Girl-Rabbit, Mari*, tina-63 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.636
    Допаѓања:
    38.158
    Јадат ли вашите деца овој период? Моиве слабо јадат. Од топлово немаат некој апетит. Повеќе сакаат да пијат течности, особено вода.

На Girl-Rabbit, Mari* и Dzevelekova им се допаѓа ова.
  7. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Мoетo ручекoт слaбo гo јaде,некaде кaј 16 16:30му е пa не сaкa бaш.

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Денес бев до работа со ќерка ми, па падна едно гушкање и штипкање од колешките, сите се навртија околу неа :) И маж ми додека да најде паркинг под сенка па и тој се убаци во канцеларија. Значи официјално уште два работни дена за мене пред распустот, па конечно и мозок да пуштам на пасење до септември :whew:
    Значи еве и јас да си кажам, иако имам по други теми спомнато, дипломиран проф. по биологија, но во моментов сум во основно. Далечната 2002 дури заедно со маж ми полагавме приемни за на Пмф арно ама човекот решил дека сепак сака повеќе медицина...или не :rofl: (се откажал после 4 год). Требаше јас да си го фатам од порано, ќе го запнев и заедно ќе си завршевме :D

Денес бевме и до породилиште да однесеме мече со балон, кумата ни се породи :party:

Ах да...не сум се пофалила, купивме кола на старо па сеа се мислиме каде да здувнеме во природа, доста беше во пеколов да го мериме скопскиот асфалт :sweat: Без кола со мало дете си како во кафез....кафез со еркондишн :lol:

Јас за ручек и' печам компири со таратур во прилог, зашто знам дека друго нема ни да јаде на топлово.

Абе женски приметивте како цело време муабетов ни се врти околу горештиниве? Топло било, жешко било, а кога ќе стегне зима пекаме за летото :D :sun:

На Angel.Heart, Girl-Rabbit, Mari* и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Dzevelekova

Dzevelekova Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Хеххе е тоа е не ни се погодува, ама кој шо нека каже три зими менувам за едно лето.. Лето си е лето!

На Mari*, Kitten и Smizzy им се допаѓа ова.
  10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.636
    Допаѓања:
    38.158
    Јас сакам лето, ама да не биде премногу топло. Уживам кога шетам во фустанчиња. Дома седам по гаќи и по маица.

На Girl-Rabbit, Mari* и Dzevelekova им се допаѓа ова.
  11. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Бубале ние сме во Охрид. Околу нас само срби има, да не сте некаде околу? ;)

На Girl-Rabbit, Mari* и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    На која плажа сте?
    Јас на шетање на кеј вечер после 7 сум. По деца ќе ме препознаеш, или јас тебе. :D

На Girl-Rabbit и Mari* им се допаѓа ова.
  13. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Елешец. Јас колку што гледам единствена сум сама со две деца. Кој со мажи, со баби, дедовци, пријатели... Јас со дечињата. Ако видиш таква, мора да сум јас. :)

На Girl-Rabbit, Mari*, mariatim и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.626
    Допаѓања:
    8.320
    Здраво од нас :hai:
    се прибравме со синко дома,бевме на постпородилни часови.Уште еден и толку нема веќе да вежбам:whew:

Инаку синко скандали правеше по патот.Кога му ме се пријаде па кога почна да вреска....лелеее косата ми се ежеше.Па,почна да се закашлува од многу плакање.Го дигнав во кенгур,а количка бутам.А, он си кенка и си смучка со устата.
    Па,видов не видов си седнав на скалите во метрото и извадив града и му дадов да цица.Се прикрив со мајцата колку можев и со количката.Немаше шанса да издржи до дома,цел саат ни е патот.И така го залажав малку,луѓе се вртат,ама не ме беше гајле од мака го правам тоа.Приватно место за доење нема:doh:.

Инаку обично си доам по соблекувалните.И да не сум за купување, земам облека и влезам внатре и доам:angel:.
    Сега најаден и преповиен гука пред телевизорот.Јас да земам малку здив од патот,па да терам работа по дома.

Имајте убав ден:)

На Girl-Rabbit, Cka, Mari* и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Исто! :sun:

@fairy88 какви се тие постпородилни часови?

На Dzevelekova и Mari* им се допаѓа ова.
  16. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.626
    Допаѓања:
    8.320
    Гимнастика за карличните мускули,комбинација од фитнес и кегелови вежби:)

На Mari*, mariatim, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Ајде и јас официјално да се представам: имам 37години, дипломиран економист сум со запишани а незавршени магестерски студии од областа на човечките ресурси. Работам во државна администрација како раководител на финансиски прашања а моментално уживам во породилното :inlove:. Мм ми е вечити студент, работи сервис и продажба на принтери и друга компјутерска опрема и нема време да ги призаврши преостанатите 3-4 испити.
    И јас и мм сме од различни градови а живееме сами во Скопје со нашите две ќерки. Големата има 11 години и 11 месеци а малата 5 месеци. Голема разлика се, но убаво ни е! Разликата не е од ќеиф туку дека така сакал Господ. Многу маки и нервози видовме, нема клиника која не на посетивме, испитување што не го направивме и после две прекинати бремености не израдува малото девојче...сега две сонца го греат нашиот дом...убавини:l::l::l:

инаку денес релакс ден, утрово ја испративме големата дада на одмор со дечиња во Отешево па со беба цел ден си се гушкаме и уживаме, ме „топи„ од радост и милина ова бебенце, на секое движење, насмевка, поглед му се радувам и уживам!
    Треба до после да се спакуваме, одиме од утре на една недела кај баба на гости. И ми се оди и не, дома ми е фатен редот, се ми е згодно и подредено но па нит рода нит фамилија, по цел ден мм на работа а нам ни е досадно, кај баба ни е малку похаосно, што понесам што заборавам, ама па де гости, де на гости, низ парк, на кафе...де дедо прошета бебе. баба направи ручек...помалку обврски за мене ;)

На Sweetheart87, SpangeBob, kelebeim*** и 18 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.988
    Допаѓања:
    153.740
    Zdravo pak. Ete vtor pat denes da pisam. Bebus zaspa sinko nesto se zaigral mm si gleda nesto na tel.jas isto.
    Da vi kazam denes mnogu se potresov. Slusnav nesto mn loso za detenceto na edna prijatelka. Ne mi e celta da bidam mracna samo ete vo vakvi momenti sfakam za kakvi gluposti se nervirame sekojdnevo. Treba samo da uzivame so decinjata i celo semejstvo i da bideme srekni da se zdravi i srekni nisto drugo ne e vazno.
    Ajde ubava vecer na site. Jas ke si gi gusnam dvajcata vecer na spienje da im se iznaguskam sto ne gi gledam poveke od pola den

На Mama Maja, girl-miri, ♡BuBaLe♡ и 6 други им се допаѓа ова.
  19. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Zdravo mamicki dali nekoja odvas ili nekoja koja ja poznavate se porodila prirodno a imala pozitivna ureoplazma ? Dali e bezopasno ili Ima posledici vrz bebeto?

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.904
    Nemozes da ja izlecis? Jas 8mi mesec imav, pa so antibiotik i doktorkata dole me cistese so nekoja tecnost, pa 9ti mesec brisevi cisti mi bea...

Последна измена: 2 јули 2016
    На LadyIvvy и Mari* им се допаѓа ова.