Добро утро мамички! Животот е краток, деновите се драгоцени а ние го имаме најголемото богатство на светот. Гушкајте ги, фалете ги, поттикнувајте ги, нека летаат, нека се гордеат со себе, нека растат од самодоверба, нека зрачат од насмевка Имајте убав ден, користете го мудро
Ajde dobro utro i od mene, denovive ve citkam, cat pat kje pisam nesto, a vakov moj post nikako da napisam Mnogu sum nervozna, napnata i si vrijam, edvaj cekam more i plaza da se olabavam, inaku nervozi od tiroidnata si imam, baska so mn slabo zelezo sum i nemam sila bas za nisto, stanuvam od spienje i umorna sum, bi spiela 24/7 So vakvo zdravje tesko naredna bremenost da pocnam, nemozam cela godina da ja opravam krvnata slika (ama priznavam zabusavam so vnes na zelezo). Sinko si e odlicno, dali kilibarnoto lance stvarno pomaga ili onaka se smiri neznam... Golem spanko da mi e ziv i zdrav, od 10 e zaspan i eve uste si nanka, jas po navika vo 7 stanuvam, baska neznam sto e rabotava cela nedela imam mnogu realni i cudni sonovi, pa se budam i vo tekot na nokjta.. Mm e doma deneska, pa kje go fatime denov posabajlecki da prosetame Ubav den i ubav vikend majki
Ола чикас, ете така се разбудив во 7 иако бебуш спие со мм во дневна. Мене синиќа рече ќе ме фати стомачниот ама се опраив, сода и лимон ми е лек за се. Јаглени кркнав и сабајлево добра сум. Ми се јаде палента за доручек, нека стане и мм, да пиеме кафе, да поседиме на тераса и ќе ја сварам, брзо е готова таа. Станав у 7, ај да се измолзам, ај да измијам/стерилизирам, па да зовријам вода за после, па да спастрам се и еве 9 дојде а ќе презаспивав. Иначе бебуш минго одбива вештачкото, дали дека вчера цел ден на мое па не го сака сега, којзнае што му е. И јас нејќам да го пие, ама бар навечер кога снемувам млекце да ми се наоѓа. Вчера само 2 шишенца испи, уствари едно, второво сабајле, ама не го сака ич. Среќа па иде на ред со новава пумпа успевам да ивадам за повеќето оброци иначе тешко мене. Ај може му е само денот, вчера на ортопед не испоисплашија, го раздрмаа и нербозен беше. И уште еднаш ми се потврди дека од Санте не бидува болница, ужас се.
Баш убаво штом сака само цице би требало уште повеќе да почне да се лачи па и навечер да биде се во ред. А како знаеш дека навечер немаш? И што се случило во Санте? Те читав на фб за фрката околу ортопедот. @mariz прекинувај тоа диетите, и насабајле место кафе шоља какао. Купи си органско во зрно.
Мајки,мајки синко цела ноќ ја преспа без да се разбуди за млеко.Камо да е така секоја вечер.Се наспав конечно.Дури кога станам ме боли глава од премногу спиење.Си измив коса,после еден туш.Ајде имајте убав ден....
Мајки кои сте породени со спиналки,имате некои последици? Јас еве три царски имав и само последниот со спинална ми беше, и кичмава,карлицата,колковите...се' ме вие,ме боли,едвај стојам,уште поедвај седам а за спиење Закажав и во коснозглобна, мада знам џабе е, туку да ми помини меракот болките!?!?!
Prekinav, se sokirav od zelezovo 3ka, abe i mn otekuvam, baletankive od golemi, mali mi se i mi trnat race i noze :/ Ima nekade vo City mall? Zasto kje odam nataka sega
Dobro utro zencinja Imavme buren den vcera a I vecerta ne ni bese podobra bebka vristit na set glas mislam od stomaceto ima trvrda stolica I maki sega zaspa nekako na stomace a mama da pijat edno Kofi da se rasonam mm uste e vo cizma nikako da mu zazdravit nogata od operacijata duri posle 3nedeli ke imam nekakva pomos od nego. Ajde begajte da begam
Ај и од мене едно добро утро, маж ми вчера се врати од пат па ме замени утрово, во 8 се издигаа и двете, па ги зема и во дневна, си играа, а мене ме остави да поспијам до 10 Не оти се наспав или одморив повеќе ама ок е, а па ништо? Ете така, сега ја заспав ќерка и моооорам да се пофалам да не заборавам, кооонечно изби прво забче долу лево , уште вчера како да ми се меркаше дека има една цртичка ама не ми дава да ја видам, не ја отвора устата, а денес и грбкаше дури и викам фала Богу, се измачи златното со тоа гризање, кенкање, па и Тт еднаш качи од нив.... Ете тоа е новото кај нас, одам да доручкувам и да правам кафееее
Да од Охрид сум и јас се мачиме деновиве со синко, многу ни е топол станот дека на поткровје сме, клима не пуштаме заради него и јас и мм вриеме. Деновиве не мачат и грчеви, плаче бебуш не можам да го смирам. Се тешам дека за брзо ќе поминат и ќе го заборавиме овој период.
Поздрав мами, јас конечно на одмор. Ќе си се чуваме со синко како порано, јас и он сами, милина. Ај уште малку па и на одмор ќе одиме. Прв пат со бебе. Незнам што да очекувам. Незнам како ќе се однесам кога цел гепек ни го фаќа количката. За доручек ќе си јаде овошје исто како дома, а за ручек планот ми е да му готвам. И така во најжешкото нема да сме на плажа, а куќата е одма до неа па ќе му направам јадење. Купечки каши никогаш не пројаде па сега на одмор да се учиме не мора. Најмногу ми е страв да не изгори. Мое дете две минути не седи на исто место, зар со чадор по него да одам. . Сакав да ве прашам оние малите базенчиња ги користевте ли на море или џабе ќе го мкнам. @AngelOfArh што е работата со санте? Мене ме породи Јегени и после месец дена отиде таму. Сега за второ да ми треба јас само него го сакам и си викав и би платила само кај него да сум. Операцијата ја направи безпрекорно, неможам една замерка да најдам, лузната е толки мала и мазна. Ама изгледа еден доктор не ја прави болницата.
Vlezete vo edna soba. Pustete klimata da ja razladi sobata kaj sto ne e bebus, isklucete i razotvorete se. Pa greotka e i maloto da se vari na zestinive, jas pustam klima, pustav i minatata god koga bese mn malecko, a vo kola nonstop sme so klima, do Grcija so klima patuvavme..
И ние клима пуштаме, кога е мн.топло пуштам да издува и исклучувам, после кога се вжешти пак исто и до сега сме ок, вклучувајќи ги и малите, сите сме во дневна кога е уклучена климата ама настрана ги ставам да не дува директно во нив. Инаку да ви кажам тука во Гр. истури, веќе цел саат врне, ветер дува ох ох освежи ептен, многу ми е убаво вака и за утре така кажуваат на вести, ќе врне, значи нема плажа ни утре, ај нема веза, па друг ден
Jas veke po cetvrti Pat brisevi primam terapija antibiotici I uste ja imam . Dvajcata pieme odnosi so zastita pak isto
Zdravo do ohrigankata kazimi dali znaes nesto za doktorive vo bolnicava vo ohrid jas ne znam nikoj a treba da odam za Eden mesec kaj da e bebusko ke se rodi PoZZZ
Здраво женчиња бебуш заспан,маж ми отиде да гледа фудбал,а јас ќесум си сама дома и ќе се дружм со телевизорот. На моменти се осеќам многу депресивно.Немам никаков социјален живот.Ни па можам да отидам некаде.ММ пак успева понекогаш да излезе некаде сам,а јас сум си се врзана со бебето. Еве денеска сите се излезени, пријателите наши во кафич,градот е полн дури и барикади поставиле во центарот заради фудбалот....навива цел град.Јас кај да одам со бебето.Ќе се дерат сите,ако се даде гол ќе се распукаат петарди и не смеам ни да помислам да одам таму. ММ ме гледа дека сум нервозна и ми вика оди ти,јас ќе бидам со малиот.Да како да не,уште да може и цицка да му даде ќе биде убаво.Да пиеше малиот од шише многу ќе беше полесно.Но,се одвикна и сега ни до тоалет што се вика не смеам без него. Ете така ај да не ви ја расипувам вечерта.Извинете на негативниот пост,но ми е многу тешко и морав да се искажам некаде.
@fairy88 ete sum i jas isto raspolozenie kako tvoeto. Mm isto taka zamina da gleda fudbal. Trebase i nie da odime so sinko ama nadvor nevreme fati. A treba negde da odam jas se nekoja rabota se slucuva. Edvaj go zaspav sinko duri sega. Barem da imav nekoja dobra kniga brzo ke mi pominese nokta. Ponedelnik odam do knizara mora da ja obnovam bibliotekata Tuku predlozete nekoja kniga?