Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. kikica14

kikica14 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    668
    Добар ден мајки.

Јас денес зафатена, на мм денес му е роденден, полни 29... па од сабајле купив торта и му купив шток, му го украсив, испечатив слика и текст и го викнав од работа. Дојде и се изненади многу, со оглед на тоа дека не сме баш во најдобри односи, не ни очекуваше дека ќе има нешто од мене, ама јас така не оставам колку и да сум лута, сепак е личност што ми значи. Башка татко ми си купи усб и ајде му слегнував песни. Ручек битно нема, ќе биде до после ако не ќе му ја мислиме, ќе се апне нешто набрзина :D:D
    Големиот беше среќен дуваше свеќи со татко му, после пак ќе дуваат, пееше и хепи брдеј, малото уште не разбира ништо, гледаше само. Не знам што е работата со малото, ама неколку дена по ред е толку нервозен што нема да каде, само плаче, кенка, на вечер станува секој пола саат, тоа чудо едно. Можеби е запче, којзнае :^)
    Од толку што ми минуваат брзо деновиве не ни сетив дека од среда почнувам со работа, многу брзо пројде времето и многу ми е тешко... Не знам како ќе е малото, не сака шише, само на цице е, цица кога сака и колку сака, иако јаде и кашички, ама ајде ќе видиме како ќе се со мајка ми, многу се плашам, и само се мислам дали во среда да се јавувам секој 15 мин на мајка ми или да не се јавам воопшто, да не ми биде уште потешко... Аман веќе :|:|

@Mari-Ja лоша ти е ситуацијата, не очекував дека е до толку, тогаш ти си знаеш најдобро, ситуацијата нема да се смени очигледно, имаш само две опции или да останеш и да играш според нивни правила или да си одиш...

На Kaetana, karibian, No Makeup и 21 други им се допаѓа ова.
  2. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Здраво мајки :hai:
    Пијам ладно нес па да ве поздравам.
    Бебе спија го чекам да стани па да руча. Уште ми е болен и се сомневам дека го боли грлото, одвај јади. Мм сабајле направи термин кај матичната за утре сабајле во 9. Ама за да добие толку брзо термин излажал дека бебево има температура многу :drunk: сега треба и јас да лажам утре. Инаку термин ќе добиевме по дестина дена. Ама ако и онака не даваат ништо освен Проспан. Ручек е во релна, денес компири со болоњезе сос и прелиени со бешамел сос :smirk: вкусно звучи. Викендот убаво поминат. Саботата шетавме во град а неделата бевме на базент ама на затворено. Имаше и отворен дел ама ни беше страв да го капиме бебуш дека настинат а и не беше жешко околу 26 степени беше. А водата во базентот 37 баш за бебе. Се изнауживаме. Денес маж пак на работа ние сами. Си велам ќе шетниме приквечер.
    Ме фатило некоја мрза за пишување а богами и за читање на форумов. Не дремам на него како порано. Единствено оваја тема ја читам цела.
    Имајте убав ден мајки :sun:

На Kaetana, karibian, No Makeup и 26 други им се допаѓа ова.
  3. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.794
    Допаѓања:
    40.316
    Пасошот стигна :party:
    Да изваде маже осигурување и идеме (poolparty)

На Kaetana, karibian, No Makeup и 29 други им се допаѓа ова.
  4. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Таман се стокмив на кревет и решив да пишам мали се разбуди

Могли за среќа спие....
    Малу морген,и таа се ококори 8-|
    Ова во 14:00
    Дури ги преслеков,измив,зготвив,нахранив два часа поминаа :sweat:
    Уште една ваква рунда пред спиење и толку за денес

Не дека имам нешто ново да пишам,се сваривме :whew:
    Не се седи и дома ама во секој случај подобро него ли надвор,пекол е
    Заладува накај 10,тогаш паѓа мрак,овде денот подолг е

Могли 3 дена скоро со тт,денес добра е и не ни дадоа термин кај матичен :envy:
    Да сме прателе и денес,ако качи тт да ја носиме утре ако не не било ништо
    Таман работа да е нешто,3 дена 40 тт...големата работа :@ абе да пукниш малку е

Мали по цел ден стани падни е (lalala)
    Оди околу маса,се префрла од кревет на маса а ножита му се тресат ко желе :worried:
    Не ми е јасно како олку мало бебе да сака да оди :wasntme:
    Страшно е дури за гледање некогаш :x

Јас денес освен што пуштив две машини и готвење друго ништо не направив...за сега
    Кога ќе заспијат деца ќе чистам а пред да заспијат ќе смукам
    Сега и да се запнам до вечерва пак хаос ќе биде

Макар да паднеа температурите да шетневме некаде
    @forumce убав помин мајче,во последен момент се средија работите :)

Ќе ве поздравам сега,имајте убав ден :hai:

На Kaetana, karibian, No Makeup и 31 други им се допаѓа ова.
  5. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    34.109
    Хелоу друштво:)

Се враќам од работа ама многу е жешко:whew: Утре уште пожешко.Па и шефот најде да ме зеза да соберам сили за утре оти пожешко ќе било.Ма дај човек купи клима таму не ме зезај:D
    Ние за викенд бевме турбо.Роденден славевме и си поминавме супер.Ќерка пресреќна си играше со братучедот.На крај во базен ги шлапкавме, дури чудно за ќерка да не писка и плака.Е такви 10 ќе чувам;)
    Во недела шетавме до едно езеро сакавме со брод да се возиме ама оти малата не беше денски спиена стрев ни беше да се качиме да не треба да рипаме во водата со се неа :lol:
    Ама пак за чудо беше мирна и на крај не гушна и двајцата со рачињата,а не е многу по гушкање.

@Mari-Ja и јас во мк работев во голема фирма баш како твојата со сплетки и еден тон нервози.Издржав 2 години и дадов отказ.Не може секој да издрже таква клима.Научив многу и знам да се пазам сега.Порано мислев поубаво е во голема фирма да се работи ама толку нервоза и стрес не се издржува.Мислам од тој стрес си го уништив здравјето.Сега сум само со шефот и нема кој на него да ме кодоши тој знае се:lol: Така ако ти создава стрес , те прави нервозна ќе ти кажам бегај, :!:ама најди си прво др работа.
    @24.07 сваќе побрзу да ми оздравее зетко:hug:

Побрзу оздравување на сите болни дечиња и убав остаток од денот.
    Поздрав мајки:toivo:

На Kaetana, karibian, No Makeup и 28 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Ми се јаде а и ми се спие
    Оваа вечер ме мрзи да станам а и ако почнам секоја вечер да станувам кај ке е крајот
    У тек на денот кај нас ретко се јаде а навечер гризе стомакот
    Така и со детево мое
    Надвор моментално кај нас е сахара се е бело
    Црвена фаза неделава
    Ако преживееме ќе причаме работава
    Ама не е 35 туку 45 степни
    Штом на метео кажуваат 41 сигурно е 45
    И сме у тандем затворени ко конзерва и молчиме

Денес да не ви раскажувам поарно кај идевме пешки 1 час
    Абе ни се слоши
    Среќа маж не зема на враќање и пак не завршивме ништо...

Сега како што лежам на рилекс ќе легнам да спијам оти сум преморна, битно денес модем добивме

Еве го до мене спие ќе спијам и јас а утре ќе се бориме со топлото

На Kaetana, karibian, muchacha_a и 27 други им се допаѓа ова.
  7. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    33.257
    Добро утро.

Синко се уште спие,нокта ја поминавме со еднаш менување на постелнина..Подобар е не хрчи со носот и помалку кашла и повеке спиевме од вчера.

Се надевам денеска нема да биди кемкав како вчера.Вчера поголемиот дел од денот ни помина во држење во раце,не е лесен 13кг.Не сакаше ни надвор,му светкаше светлината,сакаше само да си лежи.Вчера имаше две дремки,едната долга од 2 часа,а другата од 40 мин.Колку да спружам алишта и да му направам речек,кој заврши во канта.На втората дремка му правев супа и од таа не ни проба.

Излезе мм од работа порано,си дојде дома ручавме нешто од фриждер и излеговме сите тројца.Бевме до аптека и до кај еден мој братучед на работа.Дете воздух да го фати.Мм уште денеска е дежурен,од утре порано дома ке си иде ако нема приватно за работа.

Синко секогаш се разболува на крај од месецот,каде што нема ништо преку фондот,туку и кога ке сме при крај со пари.Си се задолжуваме во банка на кретитна,но и таа е при крај.Само нека ми е здрв и жив.....

Денеска синко ако е добар во план ми е да поминам со правосмукалка,оти кај е да е ке почнат мрави да излегува..

Да одам кафе да си направам додека синко спие.

Имајте убав ден мајки.

На Kaetana, muchacha_a, orhideea и 19 други им се допаѓа ова.
  8. kikica14

kikica14 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    668
    Здраво мајки.

Да си се пофалам принцот мајкин има ново запче. Затоа цело време си беше кенкаво тоа, ама тоа е што е мора да се помине тоа :)
    Да се пофалам и уште нешто си добив награда од ХИП, не знам што е, наредната недела ќе го добијам па ќе видам што е, сабајле бев многу среќна кога го прочитав моето име и си прославив со две парчиња торта останати од роденденската торта на мм :party::party:
    Вчера поминавме убаво, дојдоа свекрва ми се качија и моите, па повторно се дуваше свеќи и мм си доби пари и сега создравје да си ги троши :rofl::rofl:
    Големиот се сунча надвор на тераса со дедо му, по на дедо му умот оди и тој :rofl: легнале на земја, перница ставиле под главата и уживаат :) Јас уживам внатре со малото, си се гушкаме, малце време и за нас малце... Се некако ми стои дека не можам да дадам доволно љубов и на двајцата, некако обврските ми се зголемени многу, кога сум со малиот ми е мака за големиот што не можам да си играм со него, кога сум со големиот па мака ми е за малиот цело време по нас доаѓа, растура играчки, големиот се нервира и вели мамо писки му :D Ама сепак сметам дека се среќни деца имаат се што ќе посакаат, имаат и љубов од мама и тато, се гушкаме, се галиме, си се сакаме :l::l:

Тоа е тоа од мене мамички, ќе пишам утре од работа :(
    Убав ви ден :inlove:

На Kaetana, karibian, muchacha_a и 21 други им се допаѓа ова.
  9. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Добро утро мајки ,
    Кафе од мене :coffee:, не сум почастила оддамна .
    Периодот кај мене се е некако во трчање ,во гужва .
    Кога сум барем 1 саат послободна што попрво да направам. :worried:
    Викендов бевме на село . Со моите, па нивни роднини, па на роднините роднини .:rofl: Еден куп луге и деца .
    Колку убаво си поминавме . Син ми по двор си трчаше , гол по пелени само ..Таму пекол беше. Баш како што некогаш беше и во Скопјево .
    Еден викенд во село , како нова сум сега :)
    Да можам да одам секој викенд би одела...
    Син ми , ах луге тоа мое дете :l:... Каков мајмун станал:rofl:.
    Почна да се преправа , да глуми ..Почнува да збори по малку .
    Секој ден ме изненадува со по некоја работа.
    Периодов е опседнат со јајца . Сабајле кога го виде јајцето што викање имаше , радости . Маж ми го гледа се чуди :rofl:И за да го лажеме и да не јаде нон стоп јајца купуваме киндер јајца , криеме . Ако ги види случајно вистинските јајца (facepalm):worried::drunk: . Или ке му дадеш или ке има рикање како магаре :rofl: Забавно ни е :music:
    Јас пак , си имам проблем со проширени вени . Ако некој знае бабски рецепт нека пише .:x
    Денес ке закажам преглед за да видам што може да се направи.Се надевам дека не сум стигната до операција :worried:(facepalm) и дека со некоја терапија ке се среди (fingers)

И така мајкички ,
    Одам да поработам доста беше пауза

Имајте убав ден :f:

Последна измена: 31 јули 2018
    На Kaetana, karibian, muchacha_a и 20 други им се допаѓа ова.
  10. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    33.257
    Денеска со втор пост.
    Синко подбар е и почнува да се движи,да се бендери и да прави по некоја беља.

Јас убава работа свршив.Синко и го тупосав на свеки и и реков еден круг на направат,а јас се пуштив во работна акција,стигнав и пиперки да испечам.Секој ден би јадела пиперки ама некој друг да ми ги печи.Уште купатилото остана еа чистење но тоа утре.

Синко почнува сам да бара вода,сок и јогурт пие по малку и сабајле му направив овошно јогуртче со јагоди и го изеде цело.Се надевам и ручекот ке го изеде.

Сега заспа а јас пијам машко кафе сварено од девер ми и ке толчам пиперки.

На Kaetana, Lorins, muchacha_a и 16 други им се допаѓа ова.
  11. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Здраво мајки :D поздрав и од мене.
    Ние сме пак на пат8) добро е што овој пат барем сме покрај езерце па мали може да игра.
    Вчера малку се разочарав да речам, ми се појавува статија дека маргаринот, зејтинот, квасецот, брашното не биле здрави, па не знам што друго не било :| се надевам барем путерот е океј.
    Да не знаеш што да правиш. Излегува се не е здраво :wasntme:
    Па така се решив да си продолжам како до сега да се има во денот една ужина овошје и еднаш салата/супа.
    Друго не знам што може да се прави. Да му забраниш на дете/маж неможеш, сакаат и малку нездрава храна да јадат па се тешам барем нешто да има здраво.

На Kaetana, Lorins, elcezelce и 15 други им се допаѓа ова.
  12. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    Ај и јас да ве поздравам со кафе у рака. КОнечно успеав да седнам малку да одморам. Дете спие па јас по жешко во овде да се одморам. За тука земам ме еден тон гардероба со долги ракави зашто нели посевер одиме па да не за студи а тоа овде пекол 35 степени, кај нас врне. Глобално затоплување што да се прави.

Додека сум тука многу време за размислување и заклучив дека ние сме многу размазени луѓе. Се нешто не ни чини се нешто маани наоѓаме, се приговараме чудо едно. Ова зашто искусив и Германски здравствен систем. Сум го искусија и тој во Велија Британија па можам да си споредам. Да беа и двата системи во Македонија со нас како луме секој ден ќе имаше по два тројца натепани лекари и по десетина натепани медицински сестри. Искрено. Се изначекавме со болно дете 6 саати во чекалната на детскиот оддел на болницата. Со нас чекаа и сит што стигнаа приближно во исто време. Услуга спора толку бива. Лекарот работи се медицинските сестри дремат на велико. Не дека така сакаат туку дека ништо немаат за работа. Лекарот прегледува, зема крв, организира. Тие само помагаат. Три пати докторката мораше да ја потсети сестрата да му даде на детето лек. И знаете што во полна чекалната луѓе што чекаа по неколку саати со деца кои е тешко да се анимираат во таква средина, никој бре не отиде барем да се побуни што толку се чека. Кај нас ќе летаа пцовки, ќе фрчеа телефони, ќе се почнеше едни со други зборување како ни е здравството катастрофа како никој ништо не работи и се по список. И знаете што на крајот од денот зашто ние последни отидовме на шалтерот имаше издадено 50 бројчиња за преглед. На цело одделение. После ова македонски лекари и медицински сестри ги сметам за херои. Алал вера на живците, ордени треба да им дадеме.

Ај сега доста од рефлексии. Уште малку сме тука па ќе користиме колку што може повеќе да шетнеме низ околина и да вкусиле локални специјалитети. Потоа се враќаме домче за да се вратиме на старо темпо. Ем ми се враќа, ем не ми се оди. Си сакам дома кај моите удопствија, ама па и ова спорови темпо на живот добро ми дојде. А и ова рефлексијава и искуствава ми прават да си ја засакам земјава во која живеам. Не знам може сум чудна ама како стекнувал искуство со други земји не мислам дека сме толку никаква земја. Само не сме многу реални во очекувањата и не поаѓаме од себе туку од некои апстракции и идеализирање на животот таму некаде.

На Kaetana, Ano, karibian и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    А имаш пробано со кремчето мислам фито балм беше да го мачкаш на гради и грбчето јас цела зима со тоа го мачкав кога се затнуваше

Ај да пишам да ми олесни малку секој ден со нервози а знаев дека вака ќе биде за моето дете болни се а за внуката не се ,дете цела недела пишти вришти ни еднаш не дојде да види што е работата да го земе ја болело кичмата а дојде јатрвами и го донесе да го чува оп оздраве .Со мм се подскаравме и на него му реков само пред тебе се прат кога си тука а и тој ме нервира никогаш не седнува да ги решиме проблемите заминува си легнува неделата никаде не појдовме зошто бев лута.
    Еве не сега по пат за охрид два дена се пакував цела кола полна со ствари барем ќе одмарам и сите ми се таму од мајка му пријатели немаме сите ги има навредено и никој не иди ми иди да фатам парталите и да си заминам под кирија . Да немаш на кој да му се јавиш да излезиш се сами излегуваме многу тешко ми е не мислев дека вака ќе ми биде во друг град да немаш никој :(

Последна измена од модератор: 31 јули 2018
    На Kaetana, Ano, Ava.84 и 10 други им се допаѓа ова.
  14. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    33.257

Првпат слушам за вакво кремче,утре синко ако е исто како денеска ке излезам да купам.

И мене колку пати ми идело да си ги соберам парталите и да заминимне уште седам во оваа соба од 14 квадрати.Исто и мм еднаш...но тогаш јас глупава што го молев да останиме,досега ке си бевме средени,но тоа е.Ке се подредат коцките и за нас....

Тука сум за дружба само синко да оздрави.

На Ava.84, Lorins, danichap и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Во македонија ако си го има во зегин така мислам се викаше

На Kaetana, 24.07, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.348
    Допаѓања:
    28.384
    Добра вечер лавици.
    Синко спие,маже на тел нешто копа,јас кафето и на тераса во тишина да ве поздравам.
    Уживаме во самотијава ние тројца,ова било рај,без гужвата во која бевме до сега....:emo:
    @Belabelinakinder и јас сум мажена во др.град.Првата година ми беше мн тешка.Мм има друштво се дружиме ама некако сите се испоженија,работа,деца,секој свои обврски па поретко се гледаме.
    Откако се вработив се препородив,со едната колешка баш ни оди муабетот,па се дружиме и приватно,па една другарка порано што се дружевме се омажи во истиов град и пак си почнавме со дружба.
    А најголемиот другар ми е син ми.
    И да ми е све преку глава дојдено,и да ми иде парталите да си ги фатам и соберам,бројам до 10 наместо парталите него го фаќам за раче и одиме на кафе.
    Ќе потпорасне уште малку и твоето и ќе ти биде најдоброто друштво.
    И мене ми треба некогаш издувен вентил,одам кај моите го оставам малиот на целодневна и јас со другарки,сестра ми:dance:(poolparty)
    Од мм не можам да се пожалам секогаш ми бил најголема подршка.
    На болните дечиња побрзо оздравување.
    Одам јас вика мм да сме се подружеле:$
    Се читаме утре.:*

На Kaetana, Monella, Sanja1105 и 25 други им се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Добро утро мајки
    Преживеав носењето во градинка :drunk:

Маж замина бо 04 на работа(доброто е порано ќе си дојде, на пладне) а јас со се малото во кенгур и дуплата количка со двете моми во градинка.

Со кои сожалувачки погледи ме гледаа, и мене дури ми дојде жал за сама себе:rofl:.
    Алармот ставен на вибрации порано за да спремам ранците со појадок и ужина додека спијат, па најмалото го однесов во дневна да го наранам и пресоблечам, па во детска кај другата да и дадам млекце и да ја пресоблечам, па во спална кај третата. Во меѓу време другиве две пуштиле глас колку ги држи оти назад во креветче ги ставив:drunk:.

Најмалото во кенгур, едното во раце, другото за раче и по скали надоле(facepalm).
    Се одвековме некако:whew:.
    Живи сме сите четири. И на мм се јавив да му кажам:rofl:.

Кое олеснување ми беше назад кога идев само со најмалово.
    Многу големи жештини се, мораше рано да ги носам оти после не се оди, ама барем сега слободна. Да испеглам рупот алишта, една машина и еден ручек само.

Две лоши вести периодов. Некако не оди по план тоа што сакаме и планираме.
    Толку многу обврски не чекаат, се прашувам како ќе успееме се да оствариме.
    @Belabelinakinder и јас немам никого тука. Ама баш никого. Само свекрва ми еднаш неделно што ќе ја видам и кафе ако испиеме(facepalm)@24.07 како е малиот?
    @JoyJoy како беше онаа поговорката, не е злато све што сјаја. Така и примарното здравство во земјиве.
    Тек човек мака кога ќе име ќе ги увидо сите недостатоци.
    @sunshine2015 веќе страв да го фати човек читајќи шѕо е денес здраво што утре веќе не е.
    Да ставам едно кафе па да се фаќам за работа.
    Убав ден мајки.

На Kaetana, Monella, TarantulaA и 22 други им се допаѓа ова.
  18. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.348
    Допаѓања:
    28.384
    Еве сум на истото место8)
    На тераса со кафето во рака
    Бујрум има за сите наспани и оние помалку наспани мајки :coffee: :coffee: :coffee: :coffee:
    @danichap сваќе коцките ќе си се наредат,полека полека се ќе дојде по првичниот план.
    Кога те читам за организирањето за излегување со принцезите,те замислувам како нинџа со оние нивни потези:ninja:
    И жими све мислам дека се телепортираш те има на повеќе места во едно време :bandit:.
    Паметно др да кажам немам ништо,синко си доби тротинет од стрико му на поклон па толку радосен се развозува по цел ден со него,дури до вц оди со него и го паркира пред врата да го чекал:drunk:
    Се мислам дека кај и да е ќе легне да спие со него :tmi:
    Одам засега викаат обврските,сечитаме покасно.

На Kaetana, Ano, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  19. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Добро утро мајки
    Еве кафе пијам и за вас давам :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:
    Го однесов малото во градинка.А од понеделнико еве се уште големиот пак сега има температура.Синоќа имаше 40 детево се тресеше цело од памет се извадив.Ај чепче и малку сируп туширав и оцет ставав и едвај после саат ипол се намали малку.
    А вчера си дојде мм.Малово трчаше да се гушка и да си игра.А големиов се срамуваше и почна да бега.Радоста беше голема.Па си играа па големиот зборува зборува се да каже.И двајцата само тата тата викаа.
    Сега пак е топол.Треба да ги земеме резултатите од брисевите и да видеме дали има нешто.Црп мирно.А леукоцитите беа мн високи.
    Цел месец како одат во градинка и се болни нон стоп.Искрено јас немам сила веќе.Едното болно другото ок па после 2 -3 дена па обратно.И цело време така во круг.
    Убав ден на сите...:sun:

На Kaetana, Ano, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  20. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.413
    Допаѓања:
    37.608
    Одамна сме немале ваква ноќ. Дете се вртеше цело време и закенкуваше (како нема да кога пекол не се спиеше вода течеше од сите тројца) па го разбудив да го решиме проблемот. Испи 200мл вода во еден здив. Отворивме прозори па и една јака промаја не удри. Детево полуде. Се прашував дали сум му дала да испие нешто по грешка или топлотен удар е во прашање. Ова полуде подобро би звучело како позитивно полуде. Почна да игра, да прави акробации и наеднаш се фрли наназад со главата во ѕид. Ептен малку плачеше а ја за чудо не се исплашив, веројатно сум отрпнала. Откако заспа уште пискаше, изведуваше нешто и упорно се прашував дали се напило нешто ама па немаме дома недозболени супстанци.
    Сабајле ми се слоши (така ми се има слошено да мора одма да легнам кај што сум во првото тромесечие од бременоста и сега пак).
    Постов најава дека и јас ќе спијам со првата дремка на дете.
    Вчера ми удри шамар. Ја го погледнав лошо и уште два пати ме удри. Ама не да ми падна смешно се згазив од смеење. Како маче удира, не знаеш кога ќе замафта со шепата и ќе те плесне. Ај од љубов се тешам.
    И ја сум сама ама најубаво така. Најбитни се мажот и децата.
    Убав ден!

На Kaetana, Ano, M&M и 18 други им се допаѓа ова.