Добро утро Мм однесе дете во градинка а јас уште сум во транс Од понеделникот и мали е со тт Таман здивнав од големото сега ова Бевме и кај педијатар ама не поминавме славно Летен грип,парацетамол и ибопруфен,многу луфтирање...ќе помине А јас си замислив сеа крвна слика ќе има сигурно,излажав дека Могли 4 дена е со висока тт морав за џабе Оваа недела вкупно 8 часа дали имам спиено Мали ми спие враце 2 вечери,несмеам да мрднам За да не вришти и ја разбуди сестра му А за жешко колку е и уште тој на мене со тт да не ви кажувам Се молам само брзо да помине дека потребно ми е да се наспијам,незнам како функционирам Вчера излеговме малку со деца,полудеа и тие дома Истеравме гости,се изморија и рано заспаа Дани колку ми е станата одвратна зградава баш заради тие скали и мкнење деца горе долу Му велам стално на мм прва прилика за куќа ќе се селам од овде А тек кога пазариме и тоа плус треба да се носи баш е тешко Мали заспа врслаксатор да се испружам и јас на кревет ако успеам макар еден час да дремнам Имајте убав ден
Добро утро јас вака кафето при крајот дојде но да вр поздравам само. Додека мали спие да направам некоја порачка од Авон .
Со синко се заспиваме и јадам чоколадо донесено за синко но тој не јаде,па мора некој да го изеде нели не чини да стои ке се расипи. Сношти синко не сакаше да спие,легнав до него и сум заспала,сигурно и тој одма по мене заспал.Ме разбуди во 1:30 бараше вода и продолживме да спиеме до 7,само три пати се накашла цела нок. Чим почна да бесне да се качува по комоди,да прави излези-влези од креветче дете е многу подобро од понеделникот. Кашла,нно не многу и не плака. Почна и да си ги јаде сите оброци но само во помали количини,колку толку почнува да внесува храна,не е повеке сљмо на сок. Во понедрлникот само ми се плачеше и си плачев многу ми беше тешко да го гледам синко така.И кога ми го исповрати сирупот плачев липав.Си дошол мм од работа влегува во соба и ми вели зошто плачиш,не биди будала шо плачиш ако нема сируп ке купиме друг а јас уште повеке.Прв прв ова ми се случи,можи да е пмс. Синко заспа...доста е сп пишување за сега,да одам ручек да направам.
Здраво мајки! Време за второ кафе и пауза на фемина.Првото полувреме од денот заврши.Пауза овој пат со ладно нескафе.Мали заспа. Доручеци,три пати менување пелена,едно миење газе,ужинка,играње и в кревет.Големиот му дојде другарче поиграа кај нас па заминаа таму,тука од комшии дете,по цел ден играат.Јас одмарам во тишинава.Си велам што ќе правам кога ќе пораснат и нема да ме фермаат,па уште сега си смислувам хобија и секако се надевам дека ќе одам на работа. Деновиве исти скоро сите,се трудам секој ден да ги шетаме ако не со мм,бар со мене,оти околу 18 побудалуваат дома.Ако не негде подалеку барем во двор и низ маало акаат. Мене жешково почна да ми пречи.Стомаков стежнува веќе,се наближувам кон седми месец.Искрено едвај чекам да се породам,не сум јас човек кој се пази,се качувам по столови,малиот го кревам,мм само ме кара ама не можам да лежам.А и си велам поарно вака,може полеснно ќе излезе бебе,кога ќе дојде време. Замислете,незнам пол уште.Скришно многу ова бебе.Никој не може да го види. Чекам да дојде 2 ќе печам пиперки на тераса во пица панот,каква работа ми заврши а така си стоеше со години.Тетка ми ми кажа дека во него си пече месо,компири,риби,па и јас пробав.Ем брзо,ем на тераса,дома не ми се жешти а и вкусно. На мм му се јадело торта најобична со мармалад,па ќе пробам да направам некоја,таман за празникот утре. Вака ќе биде,дур не го средиме дворот.Си фантазирам за летна кујна,едно ќумбенце,маса и тука на куп да си јадеме.Го пукнав мм да го средиме дворот,но се нема време,а полна идеи сум.Ај до година се надевам. Попладне ќе ги носам кај другарка моја да поиграат со децата нејзини,па оттаму иили кај некои дедо и баба или негде да се истрчаат. Убав ден!
Здраво и од мене! Денес премногу е спарно, бев службено излезена неколку саати и одвај се прибрав на работа. Колегата што возеше вика Елено, раката на рачна во случај да се онесвестам! Ептен, ептен беше за никаде, па и колата паркирана на сонце со расипана клима. Летото го сакам заради овошјето, зеленчукот и слободата. Но, кога ќе ми текне на пеколните температури, бубачките грозни и влегување во кола во 15 часот ми се темнее. Зимата па со триста облеки, и тоа не иде. Крајот не ми се фаќа и мене. Ветив на деца денес дека ќе ги шетам, ми се виде убаво дека ќе е. Кога гледам накај Велес небото е црно, ќе да ги зезнав пак... Сакам ќере да ја запишам на пливање, имам близок човек. Така ќе има ангажман и ќе троши енергија, мислам дека на 4 и пол години тоа е супер. Малиот ќе си почека, премногу е брлив и зелен во главата. Препекаа дома да им направам нешто благо и мекици за доручек, па се решив за сладолед торта. Сабајле тоа ќе ми е целта. Дај Боже да ни го спојат петок, четири дена е супер. Имајте убав ден мајки!
Мајки поздрав, се сеќавате на мене Се надевам арни сте, дечките си растат, си терате одмори, си славите радости.... Ние стандард. Децата малку кај мене малку кај татко им, малку по дома малку во градинка... Јас денес со најмалиот шетавме по доктори, слабокрвно е, терапија месец дена примаше па контрола, и ќе тераме уште 5 месеци со сируп. А ги кљукам со витамини, месо, свежи овошја, зеленчуци, помодарски супер храни...ама цел ден во градинка и јадење таму сам си го прави своето.За разлика од сестра му и брат му кои растеа буцкаати ова е жгољаво и ребрата му се бројат Си има врска може што од бебуш го дадов во градинка. Дајте мајки некои испробани рецепти за природно подпбрување на имунитетот, за јачање на железото. Слабокрвноста си повлекува и често растечено носе.. Во градинка колку можам не го носам, но чување дома, за жал, не е опција. Јас со новата работа на која поради операцијата директно на боледување заглавив, неодамна добив преместување во друг сектор па деновиве официјално ќе почнам. Тоа е мајки од мене, имајте убав ден
Здраво и од мене. Јас да напишам нешто после работа. Некако не поминав како што очекував, газдата не се појави, во петок ќе се видиме, колешката што ја подучував јас, ми се прави нешто ко главна, ама ќе видиме до кога, ќе видам петок што и како ќе каже газдата, и почнав некако сериозно да размислувам за позицијата шефица што ми ја предложи, но јас реков ај од септември ќе се договориме прво да се адаптирам... Дечките супер минале, големиот не ја слуша баш баба му, ама ајде ќе се истрпат еден месец, од септември ќе тргне на забавиште. Малото супер минало, плачело малку, ама си јадело, спиело, кога се јавив на мајка ми таа пуштила спикерфон и малото се смеело кога сум зборувала
Добар ден мајки. Немам што да пишам посебно.Да кажам и мене од скалите во зградата ми е преку глава.Тоа е мааната на нашиот стан што нема лифт , а ние на 4спрат Вчера ме насмеа малата.Немавме 2 месеци една песна пеено и јас почнува со Заг хало(кажи здраво) и таа хало.Јас не сваќам што кажува пак повторувам и чекам да каже ко ко .Таа пак хало и мава со раката.Па ми текна дека таа песната ја заборавила ама научила нешто на германски @24.07 сваќе плакај си така ќе ти олесни.Јас нон стоп плакам штом малата е болна.Таа се навикна веќе мајка и да ја гледа како плаче. Дури еднашка и пишав колку голема плачка сум.Највеќе од уморот е .Ненаспаност и мислиш нема крај , а ти немаш сила .Ќе пимине сваќе ќе пораснат па и на свадба ќе им играме Побрзу оздравување на сите болни дечиња. Убав ден на сите
Кога читам за темп срце во петици ми оди! Здраво!! Овде е фини 45 степени, не верувам некој да не созбие во темп. Најавена е црвена фаза со темп до 45 степени а навечер пекол! Сега е 30 и кусур. Така И станов ми се согреа не се диши Не се јаде Не се облака Не се работи Не се готви Само во фрижидер брцаме за нешто поладно и така Молам само да залади барем малку од малку инаку тешко нас а да залади нема абер секојдневно се повеќе качува По цел ден сме дома запердени од сите страни со се затворено и не смееме надвор да погледнеме не да излеземе па ни до маркет у 7 оти и тогаш земјата гори Од крајности во крајности Ете си се пожалив Друго немам што да кажам освен дека седам и се потам.. Тоа е
Uf bre kako citam pak virusi i mn bolni decinja uplav me faka. Za nekoi 10dena treba da odime na odmor samo da se arni bidejki moram da se manam malku od gradiv i sekojdnevie. Pocnav da im davam probiotik prevebtivno na dvajcata, slusam mnogu stomacni ima, ako de doma ne se po skoli i gradinki pak se nadvor sekoj den so deca. Gledam kaj vas sto ste zapadna Evropa uste drzi pekol a? Skroz e izremetena klimava, ne se sekavam vaka labavo leto vo skopjevo da imalo,ama pak e vlaga i e uzasno tesko za disenje. Ajde ozdravuvajte pobrgu site
Zdravo i od mene. Sabajle pomisliv na vas italijankite, na radio slusav za crveniot alarm koga odev nakaj rabota. Kaj nas ne e poarno, 37 stepeni denes, taka ke bide do kraj na slednata nedela. Uste poloso napravi dozdot vecerva sto padna, sega e teska sparotina nadvor. Jas na rab pod klima ne osekam, ama zatoa nakaj doma koga odam, glava ke mi prsne od promena na temp. Mali spie, jas kafe, mm tel i sladoled. Odam pod tus pa vo krevet, premorena sum dva nokja po red ne spiena. Mali ne me iscica ubavo pa gradata lom mi bese...Do temperatura stignav. Na rabota nisto ne e promeneto. Koleskata samo za odmor zbori i do feb slednata god ima se isplanirano. Do skijanje vo Francija stignavme. Imam vreme mesecov da smislam sto ponataka. Odam da si legnuvam, roletnive mi tezat veke. Dobra nok majki!
Добра вечер, ние сме во Охрид, еве се успиваме па само да ви доловам атмосвера Се фрли буквално во вода, ни ладна ни камче ништо, живи радости. Поздрав....
Добро утро... И јас ќе покукам малку! Не ми е јасно од кај болви го напаѓаат значи ниту мачка ниту куче врткаме по дома а малиша често знае да го фати некоја и да го направи масакар! Ноќеска цела вечер мамо боли ама ни на крај памет да ми текне што е сга стануваме и цело раче лом направено се ставив во машина да се пере цела постелнина а болвата не ја фатив јок! Аман веќе од инсекти! Ставајте кафето да се освестам јас се фатив прво за макароните да спремам јадење.
Добро утро ајде едно празнично кафе од мене денес .Ноќеска синко до 4 убаво спиеше после цело стануваше ,мислам дека од жешкото неможе ич убаво да спие . Денес слободни сме не сме на работа па ќе прошетаме негде на ручек така се договоривме со маже. Деновите се исти отсликани еден на друг па немам нешто посебно да ви кажам трчај на работа ,трчај дома назад со синко цело време кога ќе дојдам од работа ме чека насмеан пресреќен кога ќе ме види ,па се гушкаме,играме да прошетаме малку и толку е времето .Уште една недела сме на работа па после на одмор ,а сеуште немаме никаде резервирано се договоривме ќе чекаме ласт минут па се надеваме ќе најдеме некоја убава понуда . Убав ден на сите
Здраво од мене! Дома е штама, ММ спие, дадето спие, беба спие! Јас кафе пијам, конечно нормално започнат ден! Минутки за мене, ден започнат со турско горко, време за релаксирање - фала ти Боже! Ова ми фали многу време наназад, одамна деновите не започнале полека, туку веднаш на турбо, веднаш пелени менување, каши спремање, ручек... Планирам да не мрднам со малиот прст дури не станат... игнорирам нередов околу мене. Честит празник на тие што слават! Сите убаво да си минете, ако сте во можност шетнете некаде, искористете го денот за уживање. Ние до кај моите ќе одиме, таму скара ќе се прави! Имат прекрасен двор па идеално би било таму да го минеме денот! Во последно и другарите ни замеруваат дека не ги дружиме ама и така сме се со гости па сакам малку и време за нас и малку помош од моите па затоа ми се идеално друштво за денес! Поздрав... убав ви ден!
Добар ден! Читав на гугл за здравството во Германија пишува најстар здравствен систем од 1883 година. До нас секој ден редица пожарна, полиција, амбуланта. Ми се чини како во опасна зона да сме. Кога ќе легнам да спијам ушите тируриру ми прават. Го ставив во транспортно креветче и го затворив патентот да исперам нешто в купатило набрзина. Кога го гледам до мене си викам готово ја сум отишла со паметот. Се враќам другиот патент да ти бил отворен излегло од таму и фала богу што дошло право накај мене што не направило некоја беља. Немајка на денот. Или поблаго кажано ненаспана мајка. Нека заврши пеколов. Значи многу е топло цел ден цела ноќ вода тече од мене. Едно кафе да свари човек температурата во соба од 30 на 40 се качува мислам а камоли да се готви. Испоцркавме. Ништо посебно нема. Тоа па тоа. Среќен празник, именден!
Здраво! Да шкртнам нешто додека лежам до бебе. Заспива ќе го спуштам и си лежам до него, гледам цврсто спие и одам да јадам или да завршам нешто низ дома за две минути се јавува, цела недела вака. Зар толку осеќа дека не сум близу него. Море да не се жалам до пред некој ден неможев ни да го спуштам. Времето стандард сончево па вечерните прошетки ги поместиме малце не се дише надвор пред 19:30. Прееска излеговме он како за чудо мирен се вози во количка па се размислив да шетам до подалеку, ама зошто го знам си викам море да си одам нормално ќе му се приспие неможам во раце да го носам, ако е добар ќе го шетам околу нашата улица. Времето супер беше, на пола пат одеднаш дува фино си викам ќе разлади таман све оставив отворено дома. По кратко осекам капки дожд ама ништо страшно,па гледам се растрчани луѓе се вртам гледам невреме позади мене. На брзина ставив најлонот за покривање количка среќа секогаш е во количката и брзам, не стигна одма невремето само си викав да ја додржам количката да не ми летне по удолница кога трчав. По пат куќа на пријатели ама жената пред 4 дена се породи викам заштитено е бебе не го врне идам право дома, ама ме виделе па ете го маж и излезе и не прибра. Непланирано кај мало бебе на посета. Поседовме се смири времето, девојчето ми раскажа како поминала на пораѓај и пат накај дома. Дома во вц лом пешкири на сите страни нели све беше отворено. Толку од моето патешествие денес не пишувам повеќе денес никој нема да ме дочита со толкав пост. Добра ноќ
@Chantal дека нашиве исти, па да ти кажам да истраеш уште малку. Мојава почна сама да се фрла од раце на кревет за да спие. Тоа што го опишуваш беше фаза 1 Ќе биде!