Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Сакам да ве поздравам ама немам ново што да пишам :doh:
    Уствари срам ми е веќе за жештиниве да ви кажувам ама многу е жешко бе :D
    Слушам на вести рибите им испоцркале на германциве :worried: од жештина
    И тие не памтат вака високи тт :sweat:

Јас дремам на тераса со цигарче
    Мм трета работи па сама сум
    Деца заспани ама многу немирно спијат,а секој еден прозор отворен е

Треба и јас да си легнам дека во 6 се активира малиот ама не ми се спие некако,ми годи тишината
    Можев и да зачистам малку ама не сум расположена
    Би седела вака до раните утрински часови....Кога би имала некој за муабет,и сабајле да стане наместо мене :$
    Стално си фантазирам вака навечер :)

Да гушнам дечки и да пробам да заспијам
    Добра ноќ

На Kaetana, ma4e1311, Lorins и 23 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Ексик ми е од денов
    Што вели мари и од жештиниве
    А залади малку оп комарци
    Никако не си
    Седам и јас у тишина и чекам да пројде денов
    Некако долг ми се учина а и досаден
    Едвај чекам маж утре да дојде да шетнеме
    А у сабота си правам планови за саботна вечер
    Којзнае дали ке се остварат
    Добра ноќ

На Kaetana, ma4e1311, Lorins и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Ajde i jas od zapadot da ne sum pokusa da se pozalam. Izgorevme denes i nie. Zavrna vo 5 ipol, nevreme nadvor, grad, dozd, veter haos. Posle 3h grmenje i vrnenje malku srekja zaladi, ama nadvor, a doma se uste ni e toplo :| Vozduh ne vlaga a se mozno e otvoreno.
    Ajde pa zimoska ke se zalime kako studi i taka vo krug.

Rabota, doma, rucavme, spievme, sega ke drememe :D Do dusa dete zaspa, posle saat ipol, ama nie dvajca tesko deka ke legnuvame naskoro. Sum spiela popladne 2h i stanav bez alarm ili nekoj da me razbudi, ne mi se veruvase.

Ej ne pisav ke odime na more kraj na avgust, odlucivme i uplativme konecno. Se raduvam epten, prv vistinski odmor so bebe, a i naš. Sekoja godina se nesto izleguvase, ili nemavme pari ili nemavme slobodni denovi. Odevme na nase more na den dva nekolku pati i toa bese se. Ama godinava si priustivme all inc 7 dena vo Turcija, da naplatime za site god unazad. Ke bide interesno :) edvaj cekam!

Planirame i patuvanje kaj sveki esenoska, pa pocnav da brojam decinja za povojnjci i prvi rodendeni. Imame 5 za sega. Dobro e sto mi tekna na toa, da iskoristam popustive zadnji da gi fatam pa da kupam za site po nesto inace kredit ke treba da dignam... Imame edno prodavnice u blizina, lani za mali iznakupiv trenerki po 4 evra komplet, maicki po dolgi rakavi po 1 eur, bukvalno djabe. Planiram da otidam utre da zirnam sto imaat pa da opremam i moe dete za vo gradinka i za drugite da kupam.
    Epten kvalitetni, prezadovolna sum, od hm trenerkite se razvlekoa, ovie ne mrdaat.

Mm planira na bazen da odime popladne jas drugi planovi za po marketi i butici imam, pa ne znam dali ke se pogodime ]:)

Odam zeni pod tus pa da si legnuvam, da odmoram noze barem.

Dobra vi nokj :*

На Kaetana, karibian, Ano и 21 други им се допаѓа ова.
  4. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    33.257
    Добро утро.

Ги сакам празниците,бидејки само тогаш сме по цел ден заедно сите тројца...
    Можиме да си поспиеме малку подоцна ако не остави синко или како вчера утрото....
    Не можевме да спиеме со мм и станавме пиевме кафе во 7,а синко спиеше до 8 и нешто.

Договорени бевме да одиме до Охрид,ама синко дека се уште кашла,(требаше да влечкаме сирупи,капки,пумпици со нас,а времево топло) си останавме во гадов.
    Заминавме во парк и на гости кај вујко ми .Мм таму правеше пица ...мммм многу убава беше...
    Поседивме,малку мулабет,малку пивце,ѕверов се заигра со едни мали парчиња иверици.

Оттаму заминавме на име кај мој братучед,малку рано но со дете така е.Тој се заигра со кучето,а јас и помогнав на тетка ми за редење на маси.

Денеска после ручек ке одиме на контрола и да се подновам нешто.А за синко што видов на нет едно боди-блуза со кратки пантоломчиња но мислам мали бројчиеа беа,ке поминам и до таа продавница да видам.

Денеска за ручек гравче-тавче за сите.Една машина на ефтина да пуштам и имам за на рака да исперам од синко вчера шо ги носеше и еден куп за пеглање,но денот е долг има време за се.

Имајте убав ден.

На Kaetana, eli25, gjoker4e и 20 други им се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Добро утро мајки

Деца во градинка, маж на работа, најмалово заспа а јас со кафе и кока кола. Малку една доза кофеин па дупла. На себе не можам да си дојдам.
    Деца рано легнауваме, ама жешково си го прави своето, па таман ние ќе легнеме ќе почне да се уклучува некоја сирена и цела ноќ шетаме по собите. Па и најмалово неколку дена по ред кака во 03 (facepalm). Па ај со полузатворени очи пелена да сменам, да го наранам, да го анимирам, и 05 дошло. 06 се дига средното, па подготовките за градинка...и толку:yawn:.
    Само така зборам, вечер пак ќе заседнеме со мм, знам:rofl:.

Кога ги испратив децава со татко им имав очаен обид да го презаспијам малово, не и не. Кога се ококори|(. Марфи, таман направив кафе, прибрав сокче и компјутер...еве ја, потера. Ми отиде дремката.
    Не дека и вака ми е лошо.Пола час за мене, па после се пуштам во поход. Што ќе сработам денеска ќе треба до понеделник да ни држи:x.
    Ви кажаа и другиве дека многу е жешко:sweat:

Од другата недела почнуваат редовните контроли по лекари. 4-5 термини имаме месецов со детево. :doh:
    Ручек немам никаква идеја, да разлиста за идеи.

Убав ден мајки

:coffee:

На Kaetana, Lolipop23, ma4e1311 и 25 други им се допаѓа ова.
  6. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Naminav da spodelam so drugarkite deka glavava ke mi prsne.
    Nepotizam strashen na rab, doagaat devojki na intervju im se smeat vo faca, a pred da dojdat gi baraat na fb da vidat dali odgovarale za firmava. Tek posle intervju sto se desava, cela firma znae. Neka im e Bog na pomos!
    Tolku samobendisani gjubrinja nemam sretnato.
    Uzasno se osekjam, kako soucesnik vo bezobrazlocite...

Samo da zavrsi denov i da odmoram vikendov.

Ubav den majki, odam da rabotam uz edno kafe i eden analgin, oti gotova sum...

На Kaetana, karibian, duffi и 22 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Замисли и тебе вака те бирале.
    Каква дискреција има ако секој унапред знае кој иде на интервју каде?!

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Добар ден конечно кафе да пијам од 7 разбудена синко денес рано стана синоќа цело време се будеше и плачкаше празников напорен на моите им е слава па да помогнам абе одмор никако :( денес дека решив на плажа да одиме се расипа времево :headbang: жива несреќа сум сиве дена завчера паднав сета сум со модринки ,па после колата ја изгребив абе хаос нема нешто убаво да се каже а на истиот ден пред 3 години кога си идев од работата таксистот се удри во друго такси ова ми е поука дека не треба наредната година ништо да правам :shake:

На Kaetana, duffi, gjoker4e и 19 други им се допаѓа ова.
  9. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Добар ден друшки ,
    Како сте ?
    Јас си напраив кафе па да ве поканам :coffee:.Кафе во друштво е поубаво;)
    И јас само на кратко наминав да ве поздравам.Ве читам :)
    Син ми после година дена почна да спие пак во креветче, еве веке 3 нок беше оваа. И кога ке го прашаш каде спиел, он оди во спална и покажува на креветчето . Вика: ете ,ете и со рачето покажува на перницата :inlove: Тоа е само ново :) Се друго е исто .
    @Chantal син ми е година и 7 месеци. Кога се вртам ме осека и се буди .Станување за во wc нема шанси . Неколку пати кога станував мислејки дека спие мнг цврсто трчаше по мене :worried: Како осекаат појма немам .

Тоа мајкички, убав ден на сите :f:

На Kaetana, duffi, gjoker4e и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    Dobar den i od mene, za mene dajte :coffee::coffee::coffee::d::d::d: Ama trodupla doza, malata vadi 3ki a mene masta mi ja vadi, me unisti i psihicki i fizicki,lele zeni da se rika i place po celi denovi i nokji,a be ova dete usta ne zatvori, nisto ne i e po volja i kejf, nokje placi denje placi, dve nedeli ne sum vo krevet legnata, i koga legnuvam ne oblakam ni pizami zosto kratko trae, 15 min i nie sme na noze, a be me unisti na seta maka sabajle i se razvikav posteno i se derev bre, mnogu sum i jas napnata ovie dve nedeli nemam spieno pojke od 15 min, mackam gel,davam paracetamol sekoja vecer i gjabe se isto ta isto, mozok mi izvadi, se nljutiv sabajle mu ja ostaviv na mm i si zaminav i mu vikam ne se vrakjam doma, sto sakate prajte i posle 10 mi zvoni i vika molimte vratise jas se kje ti pomagam samo dojdi smirija zs taa placese sto i se derev, znam dete, znam ja boli ama pretera pretera vise ne znae sto saka i samo place, dve nedeli zivee na vozduh, hrana, mleko, voda toa nema staveno vo usta nisto dajte zeni sovet kako da pomagnam da gi izvadi tie 3ki dodeka ne sum fatila atobusot za bardovci ;(;(;(:devil::devil::devil: Od mene toa e sve eden extra negativen post deneska

На Kaetana, flower30, duffi и 19 други им се допаѓа ова.
  11. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Hahaha odma rekoa da se izvadat deka do sega ova ne go pravele ama veke im e preku glava sekoj nekoj da doaga na intervju... Kade se kvalifikaciite se prasuvam?

На gjoker4e, VedaG10, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добар ден, да ве поздравам од Охрид :) Тука сме веќе 4 дена, убавина е, само многу гужва :sweat: Очекував де, па ај да не мрчам многу :D Битно бебе ужива, спие по цела ноќ, вади уште едно запче единица доле, ама нема мака (fingers) Весела е, си шетаме по цел ден во количка, си нана, си ручка, абе златно детуле си имам :l: Со мм раат сме, ќе си седнеме на ручек, на пијачка, бебе со нас си седи... Искрено, не очекував вака да се одморам. Се надевам и на одмор ќе биде вака лабаво. Имам време и да и спремам оброци и се. Само нека потрае оваа фаза, зошто сите знаеме дека преку ноќ може да се смени :D И годи воздухче очигледно.
    Тоа е мајки, немам нешто посебно да кажам, наминав да ве поздравам само. Убав ден и убав викенд :)

На Kaetana, karibian, duffi и 21 други им се допаѓа ова.
  13. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Лепотици здраво, периодов не сум добро друштво, пишав и во друга тема, не ми е криво за ништо освен што дел од нервозата ја истурам на најсаканото, се јадам отпосле како може да му се развикам на детенцето кое во мене гледа се, ама ете нели не можеш на магарето па удри на самарот.А она што да ви кажам златна е, а јас одвратна некако депресивна сум, ме мачат несоници, но со никој не разговарам за сопствената состојба, едно не сакам друго баш и не верувам дека некој тоа многу би го погодило, со моите не сакам од причина што си имаат тие доволно свои грижи за и јас моите да им ги натоварам.
    Мм некако не дека нешто сме се скарале ама он во една соба јас во друга, некогаш јас лошо ќе постапам некогаш он и оп вака се растураат бракови, за проблемите се разговара а не секој во свој филм...
    Туку од што сум таква никаква не сум почнала ни роденденот да го спремам на малата а еве го каде е за месец дена ќе дојде, поминаа скоро две години од запознавањето со љубовта на мојот живот, љубов која храни, плени и маѓепсува како никоја друга, но и покрај која сваќаш дека сам не се може дека треба поддршка, помош, разбирање и укажување дека некаде се греши. Те сакам малечко и од секогаш бев против тоа моето дете да живее во таков и таков брак а некако полека и јас и ние пловиме натаму. Има враќање, рано е сеуште за црни сценарија но ако не запреме и те како не чека тоа или живот заради живот.

Доста тука депримирам, ако ништо друго да кажам дека малава мн сака да се бања па едвај го екам тој еден смотан одмор да се одморам од се.

Периодов мн читам, се разбира навечер кога не можам да спијам, поради несоници, секогаш во животот кога имам проблеми се фаќам за книга, читам и читам и читам, единствено тоа ме опушта во тие стресови и тишината.

Ајде уште малку па викенд, уф бар на работа нема да сум.
    Поззззззз.

На Kaetana, karibian, ma4e1311 и 24 други им се допаѓа ова.
  14. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Читам жешко ви било,јас не знам што е тоа на планинава е супер навечер дури ладно јас со јорган спијам да да со јорган:nod:
    20180601_163255.jpg 20180524_154754.jpg погледот е рај за очи и мозок да пуштиш на пасење а кравите ми се добри пријатели:D

Прикачени фајлови:

На ЕденЧлен, Kaetana, karibian и 25 други им се допаѓа ова.
  15. kikica14

kikica14 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    668
    @Nikita7 каде тоа, прекрасно е...

Јас утре ќе пишам нешто повеќе, денес само ве прочитав и кога видов постот на никита каков рај реков ќе пишам... Одам сега да спремам јадење и да се галам со принцовите убави на мајка :l:

Се читаме повеќе утре
    Убав викенд на сите :hug:

На duffi, gjoker4e, VedaG10 и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    CH-francuski del

На Kaetana, gjoker4e, VedaG10 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Убавини јас сум за таму

На gjoker4e и eli25 им се допаѓа ова.
  18. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.488
    Допаѓања:
    22.822
    Ај да се мењаме бар 1 ден? И ние сме во ох, ама оваа збесна. Мислам дека проодува и затоа не сака да седне на гз, нит у количка, само да оди. Оди за една рака у друга кифла и јаде.
    За спиење спие, ама бесно е бре. Јас време немам ни да се напијам вода а не па да зготвам. Јас и мм јадеме на брзинка купечко. Нејзе ако и напраам нешто или купам готова на хип.
    Тешко мене на одмор кога ќе идеме.
    Секое ковче ме боли.
    Иначе мајкина вчера, стоеше сама, па тргна и направи едно 10 чекорчиња, после и од кревет сама се пушти, ама уште се тетерави. И сеа треба ли да правам постапалки???
    Абе ептен сум у неверуење. :) ако не деновиве за една недела мислам ќе оди.
    Ја чекаме да стане, па да пробаме да одиме на кафе.

На Kaetana, karibian, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Цвет88 поголема е твојата, ехеее штом проодува верувам не ти е лесно :) Давам и јас готови каши за ручек некогаш, пошто не сме во смештај тоа време обично, ама на сабајле и правам овошни обавезно. Ќе направам, па мм ќе ја рани додека пијам кафе на тераса, па после ќе ја земам јас он додека пие кафе и штом завршиме, низ врата. Тимска работа :D
    Ај кога сум веќе тука пак да ве поздравам :D и да се пофалам дека купивме кола пред месец дена, ја чекавме да ни ја донесат, па во понеделник официјално ќе си ја добиеме :inlove: Ни се јавија пред малку да си ја очекуваме. Подобар тајминг не можеше да биде, таман пред одмор ќе ни стигне :)
    Тоа е жени, ние одиме во живот :D. Бидете поздравени :)

На Kaetana, karibian, ma4e1311 и 16 други им се допаѓа ова.
  20. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Dobar den majki!
    Malata zaspa pa sega legnav i jas zaedno da diseme kromid:Dsamo da mi ozdravi.
    Sabaljee edvaj disese mrsuli pa ajde za prv pat vlecev taa pisti nestoi, doma sama pa uspeav malku da i olesnam.
    Sekoj den se raduvam na so sila ispieni vitamini,sirup, izvadeni mrsulcina.
    Po malku ja vadam ma terasa dete zbesna doma a bogami i jas.
    Kako go isfrlaat bebinjata slajmceto, vikaat do 3 godini nemaat refleks za iskasluvanje?
    Toa e koga za prv pat ke imas bolno dete.
    Ubav den majki.:hug:

На Kaetana, duffi, gjoker4e и 14 други им се допаѓа ова.