Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.606
    Допаѓања:
    8.215
    Јас не ни помислив да одам,оти знам што џунгла е кај нас.И лута сум си самата на себе,не на него.Он,ми вика издржи уште малку,па ќе го чувам бебето ќе излегуваш сама.Ама веќе сум при кај на нерви, ајде утре ќе излеземе сите некаде и ќе ми размине...до следниот пат.

За книга прочитај ја "Дневникот од Сузан за Николас"-Џејмс Патерсон,ако ја немаш прочитано.

На Girl-Rabbit, Mari* и Mama Maja им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.601
    Допаѓања:
    76.830
    Kje ti pisam licna poraka :)

На Mari* и LadyIvvy им се допаѓа ова.
  3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Добро вечер. И јас малата само што ја заспав, поголемиот гледа цртани и уште малку и него ќе го успијам.
    И јас сум така како вас другарки, и јас по цел ден сама во 4 ѕида со 2 деца, никаде не можам да одам, никојј не ни доаѓа, нови сме во ново место, тие што ги познаваме, мм ги знае само или колеги му се или другари или од работа некаде ги запознал. Јас никој не знам нит па можам да се дружам, каде да запознавам нови луѓе кога сум со децата по цел ден дома, ако излеземе, во населба има паркчиња и таму одиме, ок бар и таму доаѓаат мајки, татковци па ќе направам 2 реда муабет со некој, иначеее за никаде сме :(
    Ете мм кога заспијат децата, а и јас од премор заспивам со нив, многу пати излегува сам, оди до некој другар и си доаѓа не касно де, ама важно излегува, променува околина.....не знам и јас секој ден во депресии паѓам, тешко ми е и мене ама НЕМА значи Нема што да правам, поготово сега додека малата сеуште цица, не можам пак ни толку да мрднам никаде :devil:
    Тоа е, кој како си ја наредил :!:
    Одам да се истуширам оа да спијам, мм нека го успива син му па нека излегува, ете го се договара по тел ќе оди до некој другар да разговарале за работа некоја нова :wasntme:
    Лека ноќ друшки, се читаме утре, капната сум од умор секој ден се исто и така.

На Girl-Rabbit, tina-63, Mari* и 5 други им се допаѓа ова.
  4. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Здраво мамички,секојдневно ве читкам а немам ништо пишано.Брука.(facepalm)
    Синко беше в село со баба и дедо неко време,откако си дојдоа некако неможам да му се дорадувам,го гледам,го гушкам,го малтретирам.:D:D
    Со баба му мн се размазил па се трудиме да се вратиме во нормала.Секојдневието исто.Наработа-дома и обратно.Мм гледа фудбал,синко спие а јас да ве поздравам:hai:
    Го мачат тројките една е само пробиена останатите три подуени...Нервозен,се молиме за јадење,гризе цела сум модринки.Мн ми е жал а нема како да му помогнам.Утре наместо да одморам и да го искористам денот да се дружиме со мм и синко јас сум на работА.Тоа ви е приватна работа со газди желни за мн промет.Ајде да не ве досадувам мн позз од мене па се читкаме утре од работа.:*

На Girl-Rabbit, Mari*, Smizzy и 3 други им се допаѓа ова.
  5. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobra vecer od mene :)
    I jas sum vo vasata grupa sama celo vreme so malata,mm e celo vreme na rabota pa koga se vrajka od rabota odmara.
    Tuka sme novi nekolku meseci i ne ni go poznavam dobro mestovo a toa sto vidov nema inesto bas naokolu.
    Slobodnite denovi na mm znaeme da izlezime zaedno ili pak ke idi po ribi on i pak nie doma se dosaduvame,ne izleguva cesto so drustvo nekogas ide na kafe so drustvo,neka ide samo da ne preteruva :|

I jas sum umorna domasna rabota ne zavrsuva :whew:edno drugo so malata pa umorna sum a nemam ni vreme za mene.
    Cesto znam vo depresija da padnam od dosada od nerva od se:(

Ama za se toa koga se guskame so malata ikoga me baknuva se ama se zaboravuvam :inlove: si pomisuvam deka se vredi koga ja imam mojata cerkicka:inlove:nejzinata nasmevka:l:nejzinite zborcijna:inlove:mojata srejka e taa:inlove:

:!:zatoa mamicki koga ste vo taa fasa na nervi i stres,setetese deka e mal periot i deka imate nesto najvredno i najubavo na svet:inlove:vasite malecki:inlove:najubavi na svet:l:

Otidov jas da ja bajnam malata i na spiejne,da si se gusnime silno i mirno da si spieme:l::inlove:

На tincemajmunce, Girl-Rabbit, tina-63 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.606
    Допаѓања:
    8.215
    Доста негативност, частам пиво-нашите водат :)
    20160702_221420.jpg

На Angel.Heart, tina-63, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.
  7. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Добра вечер и од мене. Ние уште сме во Охрид, сами преку ден, нормално. Се мислам кога да си одиме во Скопје и дали да доаѓам пак или да си седиме дома. Не знам каде е подобро. Во Скопје имам сѐ од реквизити и ред некаков со децава, а овде па големиов се радува на плажа и барем навечер се гледаме со тате. На два ума сум.

Еве сега заспаа, па време е јас да се истуширам, да средам сѐ и да легнувам. Овде порано заспиваат децава, па имам време и за туш ;)

Едит: @Mama Maja ако ја немаш прочитано Патот по кој поретко се оди од М. Скот Пек. Јас сега семинарска правев за книгава, многу ме бендиса. Имам предлози и од мак.автори.

Последна измена: 2 јули 2016
    На Girl-Rabbit, eleni27, joy1 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    429
    Sekoj predlog mi e dobredojden. Pred da se porodam citav mnogu knigi. Imam mini biblioteka
    Ama sega vreme za citajne slabo. Fala ti :D

На Mari* и zuto им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.919
    Допаѓања:
    152.823
    Dobro vecer. Denes mi zaspaa dvete deca vo isto vreme sto retko se slucuva ama malava deka bevme kaj brat mi nekako kasno ja legnav a pak golemiov bese premoren cel den vozese tocak i na gosti i sam pobara da legne dodeka ja uspivav sestra mu. Sto ubavo vaka inaku dodeka malovo go uspijam pa golemiov poslle i ne ostanuva vreme za nisto.
    Inaku i jas nekogas se custvuvam isto deka ne izlagam mnogu ama nekako so tek na vreme se naviknsv. Nokno iskacanje ama ic ne.mi fali moze do godinite e ☺ poveke onaka rucek kafe posle rabota. Ama nekako so drugatkive se izgubivme ni se stvori nekoe novo drustvo maalsko poradi decava pa pretezno taka familijarno se druzime. Ok e i toa ne e loso. Inaku za navecer mene mi e najubavo veke taka da.mi ostane saat dva pred spienje malku pred tv da se relaksiram sama. Pa durii i mm da e izlezen ne mi fali ☺ bar si gledam jas sto si sakam. Cudni sme i nie roditelite dodeka ne ni se rodat decava pekame za deca posle pekame za sloboda malku ama jasno e zivotot se menuva so deca nemoze da bide isto kako porano. Vie stoo se potaze i pomladi majki ke se naviknete veruvajte. Uzivajte si so decata ke porasnat. I mene mi e nekogas i cesto duri preku glava ama pak koga ke si pomislam deka koga ke porasnat oni nas ke ne otkacat si vikam uzivsj dur se mali ☺
    Aj dobra nok otidov jas da spijam

На Mi-Ma, eleni27, fairy88 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Обобооо, машала! Охρид се јави! :) Κај сте бе Охρиѓанκи.... :)
    Добρо е денес. Свежичκо. Синκо заспа κонечно, јас веднаш одам до него. Ве читам, не можам да ве дочитам. Баш сте аκтивни! Добρа ноќ на сите!

На Girl-Rabbit, fairy88, girl-miri и 4 други им се допаѓа ова.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.318
    :hai: Јас заспав трите деца, си турив сладолед и си уживкам. Маж по фудбал во кафич|(

На fairy88, tina-63, girl-miri и 6 други им се допаѓа ова.
  12. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Од вчеρа постот, ама аκо... κаκо домаќинκа туκа да поκанам на κафе. Тρκнете над κампот! ;) Ајде!

На zuto и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  13. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Над кампот сме сместени, Елшани. Бујрум утре на плажа ;)

Бубале, мм сега се врати од скејт парк и части сладолед. Изгледа не сака да бидам згодна, па провоцира со шеќери после полноќ ;)

На Girl-Rabbit, eleni27, SpangeBob и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Mami I jas se boram so samata sebe,ne e strasno no mi falit izlegvenjeto, druzenjeto,sreduvanjeto vreme za nisto po celi denoi doma dete rucek mas cistenje a vreme za sebe nula.
    Eh so ti prait edno covece malo se okolu nejze se vrtit dusicka moja :inlove:.
    Ke dojde I to vreme ko ke imame vreme I za nas 8):*
    Mami dali vi e zgolemen apetitot navecer ?Jas od ko se porodiv samo nesto jadam do 6popladne nemam problem ama posle toa jadam se sto mi idat blago soleno :worried: bas sega mu naracav na mm hamburgeri da mi donesit :shake:

На Girl-Rabbit, fairy88, ♡BuBaLe♡ и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    429
    Sega samo sto izedov solen kroasan i perek :D:(
    Ne si edinstvena. I jas se prasuvam sto mi e. Apetit na NivoU ;(

На Girl-Rabbit, fairy88, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Бреј, со сѐ што сте напишале се согласувам...апетиот не на нивоу туку над нивоу...нон стоп гладна!
    Мака за шетање, народ, дружби и седенки уз пивце и цигарче имам поголема од мене (а јас сум 183 висока и малку под стотката у килажа :worried:). Таман го пораснавме првото ќере и почнавме да ја оставаме сама дома за да шетаме и излегуваме, стигна второто. Не дека се жалам, сполај му на бога што ни го даде ама веќе 13 години излегуваме без деца само кога некоја баба ќе ни дојде на гости и ги пропуштаме сите седенки кои не се соодветни за со деца ... социјалниот живот ми се сведе на родендени во игротеки.:drunk:
    Баш во средата излеговме низ Лептокарија, и во редот на кафанчињата мм ми вика " батали шопинг жено, ај да седнеме да се најадеме скаричка " викам ај кога големата веднаш протестира дека татко ѝ требало да и го извади точакот од подрум, договорена била со другарки, малото почна да кенка, гладно беше и ние пат под нозе, право дома па мм пржеше помфрит и кобасички со пивце мезевме...оти се разочарав што сум во домашен притвор па да ми направи кафанска атмосфера...ме зезаше дека на крај и фискална ми спремил ;) ... не се секирајте, платив во натура :x:inlove:

На Girl-Rabbit, tina-63, Kaetana и 12 други им се допаѓа ова.
  17. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Се видело од мојата плажа годинава! Ρабота, дома.... туκу ајде, κаκо било... Веρојатно мислиш на населбата Елешец, бидејκи Елшани е гоооρе. Сигуρно и таму сте биле! ;)

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.919
    Допаѓања:
    152.823
    Kogabsme kaj apetit bas sakav i jas da pisam. Mislam deka mozam cel den bez prestan da jadam. Fals bogu sto ne mi se faka nisto inace 100kg ke se napravev. A posebno navecer ako ne zaspijam so decava pocnuvam da rovaram po frizider po skafovi blago soleno se po red. Kolegite sto mi se vo kancelarija ne se nesto jadaci kojznae sto mislat samo nesto grickam cel den baska dorucek i se .
    Ajde do ro utro na site nie stanati od 7 veke doruckuvani mm si fatil strafta da vozi tocak ke vraka posle so rucek pravenje. Neka se umori uste malku malava pa ke ja zaspijam da se izbanjam da se sredam mnogu se potam

На Girl-Rabbit, Mama Maja, muchacha_a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Dobro utro
    Snosti mm vo 3 dojde doma I togas mi stignaa hamburgerite bogami stanav od spienje izedov dva I prodolziv tolku bev gladna da imase I 4 ke gi mavnev (od mekdonals se)da ne se pocudit nekoj ova mojt mnogu da izedit :rofl:
    Pred malu stanav a mm I bebka spijat
    Denes nedela :worried: cistenje rucek I nisto poveke ke cekame da ni dojdit ponedelnik (highfive)
    Ajde mami koja e za kafe :coffee::sun:

На Girl-Rabbit, ♡BuBaLe♡, Angel.Heart и 3 други им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.601
    Допаѓања:
    76.830
    Oooj visoka majka :D Jas pokraj tolku visoki se osekjam nisko hihihi :D jas 178-180cm sum :D inaku minatata godina ova vreme i jas bev pod 100kata, ama tiroidnava me sredi, malku i dieta i sega sum 72kg :D ama zatoa krva slika haooooos... Mm mi vika slaba sum bila, a jas mu vikam se spremam za naredno, da imam mesto za kg+ da kacuvam hahaha

На Girl-Rabbit, fairy88, Sunshine_1979 и 2 други им се допаѓа ова.