Jas ke se izvinam za latinicava od rab vi pisuvam. @orhideea @eli25 @Igle @LaDyDoLl i se izvinuvam ako propustiv nekogo. Neka im se srekni rodendenite na malite,sekoja godina da se posrekni i poveseli. @danichap svake @Mari* da dojdam jas da gi vardam,vetuvam poeftino ke ti zemam za razlika od svabive Kaj nas nisto novo.Uzivame vo novoto katce,mi idat dragi gosti sekoj den ispolnet CEkam dali ke dobijam mesecov Mnogu sakav da kazam ama mi zaminaa mislite Zasega tolku od mene se citkame so poubav i podolg post narednive denovi i @green.eyes neka pise kako se,odamna ja nemam procitano.
@eli25 @orhideea среќен роденден на малите момчиња. Безброј насмевки, среќно и безгрижно детство да имаат.
@Igle @eli25 @orhideea Најсреќни родендени, се најдобро! Толку жалење од жештините не смее денес да пропуштам да пишам дека конечно се нормализира, залади, задува, заврна. Мераци. Сме се наспале. Ја паметна наместо да го почекам мм, дете во една рака, количка во друга, ја качив до 5ти кат. Во меѓувреме се молев да не излезе некој од становите да ме види да потпише дека сум ненормална. А од каде овие коњски сили што ги имам и јас не знам. Ја качив да ја исперам во када, да и направам генералка. Многу ми е тешко мајчинството на моменти. Еве вечерва еден саат плачеше како по обичај, не ја знам причината, затоа тупев мозок да направиме детални испитувања ама се помирив дека такво си е детето. Ама навистина не може да е такво, ова дете нешто го мачи. Значи 24/7 сум под напон, никој не би го издржал ова. И мм кога е слободен потврдува. Да пишам се што имам додека спие. Инаку не се може. Тешко и жешко лето. Ќе го паметам по лошо кое ќе донесе добро во есента, се надевам. Зборот "одмор" го среќавам само кога ве читам. Инаку немам ни помислено ниту сме го искористиле во разговор. Ќе биде некоја година, здравје. Добра ноќ
Добро утро. послужете се кој со што сака. Јас на работа пијам кафе ама никако да ме расони ми се спие ми се плаче или то е. Кај нас ништо ново секој ден едно исто затоа не ни пишувам само читам.. Бидна и одморот преубаво си поминавме малата супер беше промената добро и дојде. Сега викендот може до нашиот охрид ке идеме ама уште сме во преговори. И Кај нас жешко тешко дури кога залади накај 7 одиме да шетаме. Ке заборавев среќни нека се родендените на сите дечиња што славеа да не ги означувам сите посебно Имајте убав викенд
Mamicki kako.gi zanimavate vasite bebinja od 5+ meseci... ne saka da sedi, saka da stoi bre uste sega hahahaha...bi sakala nekoj da mi kaze finta poveke da aaka da se seta vo kolicka ili doma da si poigrae 10 min? Mnogu otrakani deca se ragaat hahahha,.. poz mamicki I imajte ubav den
За занимација освен да го шеткаш во раце и да го играате низ дома тешко нешто друго ке се најде. Тропки што свират , што цивкаат. Глодалки за да ги врти низ рачиња .. Јас за син ми имав купено како тепихче со едни како играчки кои висат . И ке го легнев на него и со играчките се занимаваше. Удираше, шутираше со ноџињата ..Се вртеше ... Но се кратко траеше . Го седнував во скут му зборев .. Имавме релаксатор на тоа го ставав почесто . Не сака твоето бебе во количка да се вози ?
Nokeska pak dezurav, neznam kako ne mu se spie na ova dete. Duri nakaj 4 asalno zaspa. Mi e krivo zs nerva me fati nokeska ama od Maj navamu se taka spie na sekoj pola saat budna. Glavata gore i se zabavuva cela nok. Barem pocna da jadi pa tyka pomalku nerva. Pa i sirupot so merak go pie zinuva i ceka. Vcera malku ja prosetav presrekna bese vikase na cel glas se raduvase. Da ozdravi pa ke odime so povojnica kaj edno blisko bebence. Ubav den majki! !!
Има некои играчки кои се закачуваат на количка. Види низ продавнициве за децки работи ке најдеш .Има бебиња кои не сакаат да се возат .Јас го немав тој проблем. Некоја мајка со сличен проблем може повеке ке ти помогне ...
Здраво лепотици, кафе испиено, доцен доручек поминат, листам собирам идеи за роденденската декорација. Не ми е во план денес да работа, мислам така нешто хитно неодложно, за другото здравје од понеделник. Станата сум од 03:30 не ми се спиеше, чепкав на нет, па сабајле околу 6 земав и книга да читам, периодов не ми е баш нај ок, а во такво стање кога сум единствено што ми помага е читање, само тоа ме релаксира, мм ми вика која книга ти е оваа по ред, му викам 3 во период од месец дена. Работите почнуваме на подобро да ги тераме, му бев лута, мада сеуште сум му, ама подобро е. Пекам за одмор бетер од мало дете, ми се оди ми се плаче. Утре се надевам конечно ќе купам нешто за дома.... ајде ако купам нешто ќе се пофалам. Малата вчера ја носев во игротека, на масичките имаше оставеноп грицки, верувале или не поголем дел од грицките таа ги изеде а деца еден тон.... само таа врт сук дојдина мсичето и јади си, па дома кажуаше на баба и, татко и и дедо и како јадела ЧИП-чипс. Вечерва со спиење кај мајка и татко, мала промена, за утре да ја чуваат додека одиме на пазарење, добро е што не аздисува без нас, да ќутам и да гризнам јазик да не ја подречам. Горештини фатија, а ги баравме, море не сме знаеле и ние што сакаме, трешко време луѓе, не се дише, постојано ми е лошо ова од времето не од друго. Поздрав. П.С. Дајте некоја идеја за роденден на тема Мини Маус.
Стави го на земја, на соодветна подлога, со играчки околу него. Ќе почне само да се занимава, превртува, исправа за седење.
@Igle, @orhideea, @eli25 среќни родендени на батковците Јас нешто уморна сум, а имам за средување дома, ручек ставив пита готова купена да се пече ќе направам и брзинско благо да се почастиме денес 7 месеци а и забче имаме од пред некој ден. Колачиња со форми не правам. Тука залади денес па мм уште синоќа ме опомена да не пуштам бебе на плочките да лази. Ептен ни се погоди топлото за почеток сегде му беше дозволено да лази сега дури неќам да залади бар уште месец да ужива бебе, да не го затворам во дневна и спална зошто кујната огромна е ама све плочки. Се буди навечер кај 12-1 за јадење ќе пие млеко и заспива, ама мајка како да не е уморна се врти уште 2-3 саати. Незнам што ми е. Толку фино е времето па ми се шета ама повеќе сакам све да средиме денес и викенд слободни да сме. Убав ден
Здраво Стандар ова време синко спие,јас седнав кафе на рајат да испијам оти тоа сабајле никакво сум го направила и го пијав трчајки по дете. Вчера бевме излезени со синко да купиме подарок,утре сме на роденден во комшии.И ми се оди и не.....Но барем ке отепаме некој кој сат. Синко кога сме излезни и кога седи во количка се научил откако ке го испие сокот/водата шишето го фрла по улици.А јас собирам по него.Леле каква нервоза ме фатило,три пати вчера така ми направи мајмун. @Ava.84 Сваке не се нервирајте што се мешаат бабите.,Ке издржите, деновите поминуваат, ке си дојдат дома и мирна главата од бабини деветини .Одмори се додека малата не ти е тука.
Од 2 часот немате пишано срам да ве е На малото уназад период кога му се уклучува тоа моторчето во газот додека не направи беља да падне не се смирува другчие Имено преска беше решен наместо назад да седи и вози со татко му ама тоа нече мочи коа почна да црка да се дере да оди натаму со нозе раце ауууу го зема тој и го стави напред со седиштето негово леле кога рече ќе чекпка пак ќе пипка ауу Не и не се смирува со ништо додека не почнеш да викаш и да направип поголема драма Пс коа видов преска тие грицките како цела соба покрил со нив па гази гази леле А таман се ќе средам и тој доаѓа у поход и не се откажува од намерите На пример бибето и косилката мораат на сред соба да стојат за да извади очи некој ако ставам на место не дај боже тој продолжува таму да ги става се додека јас не се уморам и ги оставам на сред соба Од прилика вака е секојдневието наше.. Овде де заладува де не преска се изнасмејав на маж де бреее вика какво е ова место да изгори човек попрво гром ќе удре отколку да заврне или залади И тоа.. Утре да видиме каде со нови сили пред нас
Ви благодарам мајки на сите за честитките Му направив мини тортиче со шлаг и го оставив да се шлака и фати со рацете и му беше чудно не сакаше да се шлака па ај јас и мм го измачкавме и се расплачи ама и се насмевна за брзо битно слики има еден куп проба од шлагот и како да се згрози. Роденденот во недела ќе го правиме, маж кај најде 30 луѓе да покани се чудам колеги сегашни, бивши... уф. Еден куп пари ќе потрошиме ама ајде за убаво само да е. Ама спремањево е тешко. Инаку баклава печам Изнамесив. Денес пазаревме и уште имаме утре за пазарење. И утре генералка, ама маж ќе чисти јас не. Немав прибор за толку луѓе па ај и тоа прикупив, уште вилушки ми фалат да до купам утре. Баклавата е готова па да ја потурам со шербет и да легнувам. Долг викенд ме чека. Добра ви ноќ
Ме немало одамна. Петок денес, имало спас од работна недела... Кафето допив, треба да станувам да работам, ама една мака што ме има фатено, не ми се мрда. На работа до 4, трчај дома да проверам маж дали исклучил шпорет, па назад по дете во градинка. Бевме по риба божем на пазарот има продаваница, свежа секој ден носат. Неќеа да ме услужат во 16.52 дека до 17.00 работеле... А ја мислев за утре за ручек. Не ми се купува од маркет минатиот пат стара беше, смрдеше дури и ја фрлив. Дома, ручек и кома и двајцата со мали. Сме се изнаспале до 21ч, кога ме разбуди грозница... Градата неисцицана убаво, грутка се направила, па ме болеше, смрзнав, темп имав кренато. Со се дете под туш да се згреам и да истискам млеко додека се слапаше во корито он, ама безуспешно. Пола саат на цицка влечеше, и сеуште имам грутка помала. Зелка немам, друго чаре знаете ли. Се стискав до неопислива болка и џабе не се разбива никако. Пола саат вода врела на мене течеше и ни тоа не помогна. Страв ми е ноќе да не кренам темп. Далерон испив прееска, па се стабилизирав малце од малце. Заспав дете, и јас ќе легнувам до него само да каснам нешто прво. Детуле мое се повторува, пати се патики, на прашање пр кој го направи тоа одговара јас пиши биши за да црта итн. Ептен е смешен и интересен да го изеде човек. Сакам викендов да го носам негде и да го исполниме времето, ама немам идеи. На хиподром не сме биле одамна... Давајте идеи за надворешни активности. Маж на раб цел викенд до кај 16 се надевам ќе завршува да се видиме. Он втора јас од сабајле и еве трет ден како се немаме видено. Битно ручек не чека на маса кога доаѓаме дома со дете, потсредено, зачистено, да го пофалам морам. Следната недела се празници па среда и четврток ќе одмарам дома. Еј чекајте апдејт од работа хаха Ми пукна филм и на колешката по едно исмевање на друга колешка, која примети дека нејзе и се смејат и мене ми падна срам и тешко, и се завртев на мојава колешка и само и реков, како не ти е срам се прашувам?! Се сепна. Девојката има памет колку сите ние во цел оддел заедно! (инаку типката има 25 год, шефица на сметководство е, секоја можна сметка што искача и влага у фирма ја знае под ИД! Има 110 кг, се облекува у кожни и лаковани сукњи, и маици до струк, ама тоа не им дава за право да и се смејат секој ден.) Доста и се потсмеваш како е облечена и дали е дебела или не и продужив општо се и изнакажав што не е убаво за уши. Престана со оговарање, мислам сфати дека претера, еве цела недела е на изи моуд уклучена, фино разговара и се однесува. Или змијата нешто спрема или се смири се надевам. Се и кажав по цена да си одам одма од фирма. Се повлече, подразмисли, па почна да се вади ама не мислев така. Ќе видиме од ова што ќе биде... Жени се распишав јас. Дани гушки праќам, сигурна сум дека се ќе биде ок. @Nikita7 помислувам честп на тебе. Те прочитав пред некок ден во др тема, срцево ми се расплака. Биди силна мајче!!! Убава вечер и викенд имајте Мајчиња И извинете на рефератов.
Фала. Се трудам ама идат денови кога веќе неможам поготово последниов пат кога ја видов. Очите кажуваат повеќе од се и видов во очите колку е тажна и лута на мене нејќеше ни да ме погледне. Се изнаплакав и еве деновите минуваат а јас се трудам да бидам јака.
Добро вечер и од мене. Конечно смогнав сили да пишам од кревет па да се одјавам. Додека не сум заборавила да честитам родендени на батковците на @Igle , @eli25 , @orhideea. Честитки и до новите трудници. @kukla21 фала што не помисли. На ред сме јас и баткото на @Capricorn Taurus. Мене деновите ми летаат некако многу брзо откако почнав на работа. Убаво ми беше дека до 15:00 седев и брзо дома на гушкање со синко. Ама и на тоа му се гледа крај. Уште два дена таков режим и почнувам со полно работно време. Тоа значи наместо во 15:30, дома во 17:00. Уште и синко ако продолжи со попладневните дремки дури во 18:00 ќе има гушкање. На работа што да кажам. Мислев додека бев отсутна ќе се сменат работите и се смениле, ама на полошо. Кога имаш претпоставени еден незаинтересиран, а друг што пати од комплекс да шефува, а не знае како можете да замислите што се случувало. Ама работите полека се средуваат. Си го превземам полека кормилото на мојот тим, а они ако имаат нешто со мене нека се оправаат. Само со мене тешко ќе им биде зошто во областа сум дупло подолго од двајцата(донесени од други сектори), а фала богу и незаинтересирани да научат нешто, па јас сум во предност. Туку само мене ли ми пречат луѓе што не се трудат да се надоградат туку само да шефуваат и да бараат поголема плата. Ми се повраќа. Не разборам како може 5години да си на раководна позиција, а една работа да не посакаш да научиш. Ама пак ќе кажам подобро за мене зошто вака се зависни што значи можам да манипулирам. Плус новиот секторски многу добро ме познава, а и нив ги научи па... Туку ај тука ќе застанам. Повеќе од доволно внимание посветив на небитни. Роденденот на синко на повидок. Торта нарачана. Букви и бројки направени. Со мм сами ги правевме и како за прв пат одлични излегоа. Уште неколку тест и може бизнис да отвориме. Другите декорации купени, храна нарачана, уште нешто да докупам за масата на дечињата (нема да е баш слатка маса). Тато облечен, мама исто така уште за синко чевлички. Му одбрав едни и ако ги нема утре ќе биде забавно. Ќе имаме бос славеник Туку изгледа ептен се распишав. Одам да ставам глава на перница. Имајте убава ноќ и убав викенд мајки. Добра ноќ