Добро утро мамички од мене ве частам кафе дека прва пишувам де за денес... Мене денес нема да ме оправат 20 кафиња мислам да испијам, цела ноќ бев будна, малото со температура, па се будеше секој пола час, во 2 дојдовме во дневна и тука останавме се додека маж ми не не викна во спална... Се зафати од поголемото, ама ајде некако минуваме, не го носам уште сега по болници, се додека е се под контрола, ако фати недај боже некоја поголема температура, е тогаш болницата не ни бега... Некако овие последните денови многу порароци си добија моите слаткиши, така се погоди Ни стигна хипп наградата, па облека, па играчки, и така само се надаполнува колекцијата со играчки Јас денес дома, не работам викенд, ќе поуживам малце, ама ако е пак толку жешко како претходните денови, ќе има да се пржиме, кај нас дома е многу жешко, дека сме повисоко и не пече и сонце од сабаајле, а моите доле немаат мака, поладно е кај нив, ама тоа е што е @Ano и јас имам една таква колешка на работа, истата песна што ја раскажуваш и ти, као демек она шефица ми се прави, а јас ја обучував неа како да работи, ако не бев јас таа немаше ни да биде таму, ама тоа е ќе мора некако да се справиме, на работа станато ми е се чорба каша, не се знае кој што работи, збрки цела купа, ама тоа е, не знам што и како ќе биде, газдата нека му ја мисли Чао мамички и убав ви викенд
. Сабота и ве снема сите. Јесте да е лето но дружете не и тука. Јас на тераса уживам со ладен нес. Мали стана рано и рано си заспа. Јас ваква сум од сонцето но се спремам за одмор демек се сончам. Топло е и така едвај чекам да дојде маже да си го гушнам силно силнооо. Поздрав жени.
Денов како за почеток убаво почна. ММ за чудо големо денес е дома, па ми ја зеде беба за јас да поспијам уште малку, па кафица за добро утро, гушкање со дечките на спална... Срцето ми е полно. Сакам почесто вака, повеќе време да минеме сите заедно. И далеку полесно ми е кога тој е дома... полесно околу децата, инаку дома е порасфрлено и несредено , он ми ремети ред околу домашни обврски. Појадокот бидна, солена пита со јогурт... Наполнов садоперка и не мрдам, чекам ММ да ја заспие малата , да го видам и тоа чудо. Се занимавав со големата малку, и ги дадов лаковите да ги гледа, па направивме маникир, па педикир на нејните слатки прстенца, пресреќна е! Ручек нема да правам, ќе ручаме кај моите па ете една обврска за денес помалку. Вака расположена не сум била одамна, најчесто мрчам и се жалам на обврските, свесна сум дека сум депресивна... ама вакви денови ми ја јачат вербата дека нема цел живот да го минам под полна гас, ќе има и поопуштени моменти. Ме надвладеа емоциите, и од ништо специјален ден јас си правам прекрасен ден... нека биде така до крај... Поздрав друшки!
@snegulkata Секогаш така нека е! Секој ден е специјален ден. Еден и единствен кој нема да се повтори во животот! Јас па си украдов време за мене да одморам со кафе во рака, но толку многу размислувам што мислам подобро е да се фатам за некоја работа. Дефинитивно првата година е најтешка, после станува се полесно. Гледав слики на телефон па се потсетив како по цел ден го држев во раце, а на почетокот и цела ноќ. Но, ете, и тоа помина. Сега сака да лази, оди, да се пентари, па дури и да седи во количка. Одењето по креветот ми се чини е најопасното нешто сега за сега. По штекери брца само колку да го видам, а не дека сака. Обожава да истури нешто и да мачка, па на истото почнува или да лази или да оди и се струполува на земја. Се што е во некаква си кеса истура. Имаме омилено хоби. Отвора фрижидер и вади се од внатре. Мислам така со часови ќе може. Ај кај се распишував да допишам барем. За навечер имам две демек финти. Нели се жалев кога го бањам дека станува страв ми е да не се лизне да падне. Сега само што ќе потстане му викам "Ајде готово одиме" вика не, не, не и си седнува. А втората демек финта е што го оставам да се бања додека не посака само да излезе од када. Мислев дека нема да знае само за крај ама еве 3 вечери подава раце да го земам. И заедно се бањаме секоја вечер да додадам. Тоа е всушност во корито во кадата, а јас во ќошот во кадата. Во каката имам видено парчиња морков, маслинки, пченка па не знам дали не ги џвака доволно или има некој проблем со желудникот. Алергијата помина сама од себе. Од песокот ќе да е. Убав викенд!
@gjoker4e Сетоа тоа што го напиша исто како јас да сум пишувала за ѕверов мој. Сабајле одвај ги спасив јајцата од фриждерђ Само нека се здрави и живи сите дечиња. А јас имам една финта за излегување од вода прво ги вадам надвор играчките( како сами да скокале од вода)синко одма бара да го кренам и потоа ги вракаме во вода и седи мирен додека го облекувам. Како ни тргнало со мм секоја вечер седиме во тишина,си правиме планови за во иднина со пивце и мезе,но немаме кекс.Нели на црвено ако помине казна се пишува. Одам мајки синко се разбуди....
Мислам дозволено е два пати да се пише. Десет миниту седам дете зело влажна марамица го бришеше подот па сега масата ја брише. Од мало голема домаќинка. Си реков да пишам да не заспијам на креветов. Ако ви треба помош за чистење тука сме. А за готвење ние ќе бараме помош. Мајкава на курс за готвење треба да оди. Среќа маж ми е знае се да готви па нема да останеме гладни. Нема среќен живот има само среќни денови!
@gjoker4e Do mene e sto nemozam da svatam devojce imas ili momak? Nie setnavme so malata i sega dvete na spienje. Mirna nok majki.
Од крај сум каде што наместо "и" се користи "му". На пример му реков на Ивана. Дете користам дека и момчињата и девојчињата се деца. А "го" наместо "ја" дека е мало бебе, дете, девојче. "Ја" кога ќе биде голема девојка. Неправилен правопис, моја вина, имам ќерка која вреди за десет сина. Дете рано заспа па ноќеска ќе бркаме глувци. Знам здосадив денеска ама моите три поста замена за тие што не пишуваат. Добра ноќ
Kako sto e red da ve pocastam i tuka Denes napolnivme dve godinki eve ja nasata torta drugi sliki vo soodvetna tema. Cestitki i do drugite decinja sto slavea rodenden periodov.
@orhideea @eli25 со задоцнување среќен роденден на малечките, да ви се здрави и живи! @TheSecret среќен роденден и кај вас, здрав и жив да е! Ќе пишував во четвртокот вечерта, ама малиот падна лошо, животот ми се скрати. Јас се бањав, тој со татко му до него и пак успеа глупост да направи, падна во скокање наназад со темето дирекно во стаклото од масичката. Кога му потече огромно, па и крв, изгребан, среќа не беше дупната главата. И тоа во 23 ноќта. Пола саат плачеше, па дремка му дојде некако го задржавме да не заспива и на полноќ пак почна да скока по кревети. До 01 седеше, а јас цела ноќ не заспав, другиот ден заспивав на компјутер на работа. А што е најлошо заштитниците пак ги вади. Сега ги постелив сите маси дома, немам друго решение. Не знам кој пат му е на глава да падне вака посериозно, пред еден месец надвор од скала на теме пак, тогаш на две места крв имаше. Уплав имам веќе, трча без контрола надвор, се качува на се, воопшто не знае да се пази, а и ми бега, цело време трчам по него. Од мал си е таков, и сите ми велат таков ќе си биде и ко ќе е поголем. @mal.ecka и кај нас во Бт се користи машки род и за женски, а и за множина, само јас никогаш не сум користела и дури чудна им сум во зборувањето на тие што ме познаваат. Добра ноќ на сите.
Добро утро! Ранобудни ама оправдано. Синоќа во 21.00 заспа. А и не ќе е лошо вака да е секој ден. Синоќа го избегнавме плачењето што најмн ме истоштува па подобро да заспива порано. Денес недела. Ден за одмор. Иако откако мм почна да работи и во недела некако ми нема значење ама сепак. Убав ден!
Ај добро утро И ние ранобудни @gjoker4e , секој ден во 21 легнување и рано станување.... Кај мајка ми сме со малото, она се понуди да го чува да поспијам ама и реков да засука ракавите да прави крофни па си играме со малото а очите паѓаат. @karibian супер искочи тортата од канела. Вкус маркиза, не беше тешка сите ја бендисаа, иако ме убедуваа за нутела малина ама не им е убава. Роденденот со плачки Само на happy birthday и тортата се израдува. Вриштеше на сет глас кога ја виде свеќичката и прскалките И на крај , ви благодариме од срце на честитките Ве гушкаме и еве кафето и по едно парче торта од нас @TheSecret среќен и весел
Dobro utro! Nie pokasno denes stanati, doagam da se pofalam. Duri do 8.33 sme spiele! Meraci! Prv pat otkako odi vo gradinka da spie do ova vreme, inaku sekoj den vo 6 ipol sme na noze. Naspana sum, pijam kafe, i mi fali toj saat ipol dva porano koga sme stanati, nekako nisto ne zavrsiv uste a 10 eve go. Od klimite na rabota nastinav, zatnata sum celata, ama nisto strashno so daleron se pominuva. Planovi za denes nikakvi. Odime do aldi samo po edni zamrznati brusketi, pogodeni mi se za late night dinner pa da imam vo friz. Ubav den majki!
Добро утро. Исто и јас се збркав.Си велам нели имаше машко зошто сега девојче велиДо дијалектот било @TheSecret среќен роденден на дечкото среќен и весел да раснеМногу убава торта со ато што би рекла мојата Ајде уште 4 дена ќе си дојде малата со скаратени два де Едвај издржувам сама ,досадно ми е,легнувам во 12 вечер , не сум преморена.Исправ сите тепихстази,за големите два тепиха ќе ги дадеме на перање. Мојто огромно ќебе испрано се цеди во кадата па после ќе го постелам имам уште 2 големи и ќе си дојде малата Мм си алува со неа веќе 3 ти ден со тт.Се надеваме дека е од вакцината.Ова е прв пат дури 3 дена од вакцината да има.Обично само првиот ден качува и после спушта и толку.Ама ММР Имам за градинка список што се и е потребно во новата група.Па сега бараме убави слики од малата, од тројцата.Нешто ништо не ми се допаѓа.Особено јас Во на свекорот телефонот имаше убави слики ама кога отишол да ги извади му ги избришалеСега само они ги имаат. Вчера бев во Икеа барам маса, ама толку простор имаме што секоја маса ни е огромна.Оваа што ја имаме е многу никаква и стара не ни одговара на енретиерот и затоа барам нова ама се вклопува точно.Јас најдов една не е убава ама многу практична.На расклопуване се прави како комода.Ама на мм не му се допадна.Нека оди сега тој да бара И столови и се и да измери точно. Денес било отворена недела па ќе одам за мене на шопинг најмногу ќе си погодам Поздрав мајки да вкчучам косилката т.е депилаторт , па да одам на шопингУбав ден
Добро утро мајки Како втор ден да почнал од сабајле . Исцрпена до максимум а наместо да легнам да дремнам јас сесмав со телефонот во рака. Средново четвртокот, ја зедовме од градинка, повратила. Дома си беше фит, весела, како ништо да не било. Ноќта спрема петокот ја фаќам кај 22.00 топла. 39. Ај чепче и цела ноќ дежурање. Вчера цел ден до 39.5 па со чепче да пдне. Ноќта 40.6. Синоќа и најголемава топла, 39.2. Првата вечер цела ноќ седев, втората аларм ставав да ме буди на 1-2 часа. Важно од сабајле од 06.30 се издигаа. Кога е едно само мм го зема и дреме со него во дневна за другите да поспиеме. Ама кога се сите будни нема поспивање. Него го пратив по лувадите со големата а јас ги успав другиве две. Тишина малку. Немам сили ни ручек да правам а цел ден е пред нас 5 недели по ред одевме да пливаме со големите две. Таман сакав овој пат да јанпоканиме свекрва ми да дојде со нас, да седи под некоја сенка со најмалото, па еднаш и него да го брцнеме. Ништо од планот. Ќе чекаме поздрави времиња. Знам дека дома ќе здиват. Убав ден мајки
Добар ден Се токмам веќе неколку дена да пишам ама слабо време посебно оти ќере цела недела не е во градинка, качуваше тт до 39,2 кај матичната ништо нема се е во ред а детњ1 на секој 6 часа крева тт, па урина испитавме ок ,крв црп 85 , одма антибиотик и покрај него пак качува висока тт,па ајде одевме во детска клиника крајниците загноени па антибиотик на 8 часа. Точно 6 дена беше со тр среќа што мали не го прифати прв пат откако е роден. Се стопи и оваа недела нема да оди градинка ама среќа маже е прва па до 14:30 е дома,ме зеза убав ред си им фатила ги успијам напладне и јас со нив по саар два украдам дневна дремка ама па затоа навечер дежурам. И на нас пред две недели ни беше роденден бебка наполни 1 годинка.Славевме и Мк а и во странција. Мм го успа синко и јас легнав до него а он со големата се пред зграда,утрово им месев леб,пишии, машина прострив и малку одмор после негде да шетнем. поздрав убав ден @blessed.an како ќерка ти знам дека се жалеше од меше.
Здраво мајки Еве ги моите им дадов боички и блокче да цртаат ама не бре само се тепаат и квичат.Едно тегне една бојца па другото баш таа ја сака и се така.Или ќе се фатат за една играчка и двајцата ја сакаат истата.Имаат од оние малите колички железните ама идат фатат се за една иста.И одма плачки и тепачки. А малово почна многу да се лути.И да апе. А почна и да спие до покасно.Сабајле во 5 се разбуди и вика мама мама дај меме. И станав му стоплив си го испи и пак си заспа. Две недели нашата градинка ќе ја реновираат па дома ќе си седат.И од 3ти септември здравје ќе почнеме. Големиот почна да јаде и тоа сам си траже.Вчера изеде полна чинија грашок манџа.Месо,тост се јаде. Ново ништо.Чекам да ми се јават за работа од една фирма.И со врски да.Ќе видеме што ќе биде. Нешто од топлово ништо не ми се прави и нигде не ми се оде.Наполнивме базентчето и ќе се бањаме после. Убав ден мајки. И побрзо оздравување на малечките...
@TheSecret ne znam kako ne cestitav rodenden na maliot, a pocnav so pisuvanje posto ja vidov tortata... Srekjen neka mu e, zdrav, vesel da e, da bidete gordi na nego! Tortata preubava sigurno e i vkusna Koga si nemas plan za denot ke si cistis, peres i gotvis za dva dena Mesoto se przi, cekam masinata za sadovi da zavrsi pa da gi sredam. Pruziv edna masina, druga vrti. Mali spie, mm kaj i da e go ocekuvam. Vecer sakam da me nosi na sladoled i setnja, a utre sme na rodenden kaj edno malo detence. Treba da se banjam, lakiram, potsredam, da peglam alista da stokmam za utre i da se naspijam, a nastinkava se pogolem zamav zema, mi se zatna useto i izgibiv vkus... Komsiite se vratija od odmor, malata pola h vo hodnik placese na cel glas, srekja moevo ne stana, posto bese poprilicno glasna. Moevo koga place ripame i jas i mm, ke se skarame da mozeme i ke se zatepame koj da go smiri i vidi sto mu e, ovie brate mili ne ja reckaat. Do dusa i malata place za sekakva glupost pa valjda otrpnale... Ke ima i tret post do vecer osekjam Zavrsi masinata, otidov
Добра вечер.. Демек ве читав па станав помеѓу хаосот денешен да го средам. Денес средував се низ цела куќа 2 пати сабајле и вечер. Плус смукав вц бришев и така Сега имав куп садови што од палачинки што од болоњезе Малиот сите играчки ги остави на земја и заспа Периодов сам заспива навечер кое чудо светско ова татко му ќе легне и ќе спие и тој до него го оставам и излагам се бутка се врти се превртува мрда и заспива врз јастуци Не кажав дека обожава јастуци ги влече ги носи низ цела соба и ги става на под и легнува денес врвот го влечеше по двор Еве дури сега дојдов в спална се испружив тој заспал Сега ќе уживам малку во тишината и ќе спијам оти сум преморена викендов нозе немам И мојот се пика у фрижидер и вади се кај мене беше извадил сирење грутка и го носеше и гризеше од него, се фрла и оди по креветите што е преопасно и сега не знам од каде у последно време веќе некој месец е толку привразан со татко му тоа чудо го вика на галено нон стоп и го бара, овој до вц да оди го бара и трча врв е кога нокеска чат пат го осетува и станува и плаче по него.. Оди на џам денски и го бара го вика постојано и постојано а пак кога е дома нон стоп е тоа нон стоп со него Маж ми се дува ко паун ептен му годи вниманието Бевме викендов на аква парк, најисполенет момент ми беше кога го оставив детето на плажата во песокот да си игра Тоа беа невидени радости Не се плаши нит од вода Бранови доаѓаат он се гмура во вода вода го носи го плиска глава му паѓа он абер нема се смее Мислев ќе се плаши ама не Ова е нашиот мал рај овде би секој ден