Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    34.115
    @Ano срќен роденден на големиот дечко, голем и здрав да си расте:^:

@Monella така си е сваќе за вторите здравје:hug: Сваќите си се договорија:lol:(facepalm)

На gjoker4e, Ano, Vennera.aa и 3 други им се допаѓа ова.
  2. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.843
    Секој ден ми се случува ова и знам дека ми е од што сум пре уморна и неможам да заспијам па затоа до кај 11/11:30 не ни пробувам да легнам да спијам оти знам дека само ќе се мачам за џабе.
    Твоето е по големко ваљда и ти спие преку цела ноќ,што значи ако заспиеш во 1 спиеш до сабаље, или не?
    Ова моево на 3 саати си се буди за млеко,што значи ако се разбуди во 2,3 или 4 јас неможам да пре заспијам, моето спиење е на сабајле од кај 6/7 до 9.

На Ano, gjoker4e и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  3. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.686
    Ne e golemo 6 meseci e isto na 3 saati stanuva navecer a sabajle koga ke se razdeni mi se spie mi se place

На gjoker4e и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  4. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Не планирав да пишам ама да се разбереме :D
    Она италијанчето,знајш нај убавото и дотераното е за Могли мој :angel:
    Да нема недоразбирања де :rofl:

И јас да кажам за моето дете :D
    Брои до десет,пее и игра (poolparty) :rofl:
    Зборува многу малку (разбирливо)
    Зборува многу (неразбирливо )
    Разбира се,се што ќе изгубиме дома таа го наоѓа :tmi:
    Итра до небо и назад
    И секогаш кога ќе ја прашам што сака да руча ми одговора какалаки :rofl:
    Мислам се е само не феномен

На Kaetana, muchacha_a, girl-miri и 19 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.159
    Допаѓања:
    221.803
    Какалаки хахаха ме изнасмеја бре женче

@Cka не алаудирав на тебе (fingers) знаеш дека сте ми омилени со сирената!!
    Алаудирав на ваквите текстови што прават да мајките го прават она што веќе го прават.
    Доста често сум гледала видеа од керка ти и ептен е слатка:).
    Лош збор или мисла немам немој да мислиш погрешно.

Ќе се вратам после со пост да исчистам хаосот(facepalm)

На Kaetana, elcezelce, mal.ecka и 10 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.159
    Допаѓања:
    221.803
    Добра вечер
    Дете прошетано конечно со количка по маало, бев да видам што чудо од маало ќе имаме оти од жештините ништо не видовме периодов он уживаше му пријаше и гледаше на страна загледуваше
    Утре сабајле ќе одиме пак ама по шопинг малце или попладне ионака колку толку е пооладено па се шета

Јас 2 3 грицки апнав колку за стрв колку да потполнам рупава и сега ќе легнам да одморам нозе, бидна се денес па стигнав и туш да мавнам.
    Периодов се запознав со комшиите имаат 3 деца ама големки се две близначки и машко мајкава е во инвалитска количка :( не можете а да не и ја препознаете тагата на лицето кога беспомошна сака да придонесе нешто а не може или седи до врата и ги гледа децава
    Па неодамна се почуствував така лошо што кукам за све и свашта а не дај боже скрааја да е од многу полошо:(
    Денес торте им пратив им дадов едни играчки на децата бидејки она ми надава куп играчки од децава нејни
    У глобала фини луѓе
    Комшијата над мене има слаткара овде нит едно чао нит ништо си велам овој сам себе си се нејки не пак муабет или да се поздрави културно со никого сам е по цел ден или у слаткара или чита книга или на телефон седи на степеници
    :doh:
    Всушност се запрашав како е да се биде сам на светов
    Може и мака си има
    Ама да се поздрави бре со некого јјок децава лошо ги гледа..
    Се распишав за комшиите
    Вчера дојде и еден пар девојчето супер културно и пријатно
    Дека зачистев да излагам надвор детето многу ги сака децава а има 5 6 деца тука поголемки се ама сепак многу го сакаат и го викаат да оди да го играат
    Денес после толку време забележав и дека тера некој негов филм така да се изразам некако оти така му доаѓа и дека покрај децава е бајче 3 предмети што му ги даде девојчето ги носеше од еден крај на друг и ги редеше :D
    Па кога го изнесоја тоа хрчакот дете се прерадува
    Многу сака животни многу многу и се радува ептен сакам да му земам едно папагалче за тоа можеме кучиња и мачки не би никогаш дома 8-|
    Утре пак сами ќе тераме денот
    Едвај чекам петок пошо ни е ден за лидл и викенд
    Следен викенд ќе одиме на планина малку
    А за овој ќе видиме
    Нешто во последно време сум прегорена за планина маж ми се чуди :nod:
    Така
    Убава ноќ

На Kaetana, muchacha_a, Saraa и 25 други им се допаѓа ова.
  7. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    34.115
    Мари бе не се лути одма, јас само кажав кога ја видам на модните си речам , убава комбинација одбрала сваќата , а од каде сваќа не знам јас си ги сакам мојте зетковци и сваќи.Не ти го земаме италјанецот:bandit: Си се договоривме ние со твојата сваќа за вторите ќе се правиме сваќи:angel:

Туку чекај јас мислев на Дани и е сваќа од кај испадна ти сега:^)Чекав @danichap да ме предупреди за италјанчето]:):rofl:

А и за темата што се нема да им текне испитале IQ па било над просечно.Сигурно и тестови 2часа решавало(facepalm) Секој си пишува што сака у денешно време.Нашите едвај 15 мин седат тоа решавало тест:headbang:
    Денес дури трипати пишав , ај да ме нема од темата една недела:ninja:

ЕДИт: Да ја прашам @vitamina .Пошто велиш родена си во странство.Имаш ли учено македонски на школо , гледам немаш правописни гршки?

Последна измена: 15 август 2018
    На Kaetana, muchacha_a, forumce и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    @Ava.84 немој сега да мешаш баби и жаби 8) Дани си има зетковци овај наш е,за домазет го планираме :D :*:hug:

Ај и јас да ве поздравам
    Мојте какалаки заспаа :D су се бумбарот :D
    Јас добив и цел ден во искушение за благо :sweat:
    После оваа бременост за време на циклус повраќам многу,посебно кога ќе претерам со благо :( морам да пазам

Прошетавме низ село денес
    Утре ќе биде готова колата ама маж заминува неколку дена на терен па кога ќе се врати ќе видиме што ќе правиме со "одморот" негов
    Ако е вака ладно ни отпаѓа опцијата езеро и ќе смислиме нешто друго
    Искрено и не ми се оди,многу пат и со две мали деца ништо од одморот нема да видиме :doh:
    Мм одма се налути на ова ама само бев искрена

Денес малце и средив низ куќа,до сега пеглав
    За перење купови,Перам секој ден и никогаш да се испразни корпата :drunk:
    Да правам млеко дека мали кај и да е ќе се разбуди (waiting)

Имајте добра и мирна ноќ
    Довиџења :hai:

На Kaetana, muchacha_a, forumce и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Се дувам како паун :$
    Сите ме сакате за сваќа.
    Убав тој на мајка колку тетки прелажал :D
    Ќе роди тетка Монела за сите по еден фраер, само како сум тргнала не можам да се наканам.
    Маж ми кај и да е ќе ме силува :$

Поздрав до сваќата @Mari* :* што си стои на зборот :D

На Kaetana, muchacha_a, karibian и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Na temata za decite, moeto eden zbor mak ne znae... Doma 3 jazici, jas mak samo koga sum ifrit luta zboruvam inaku jok.
    So maliot zboram isklucivo na slovenecki posle prviot den vo gradinka, rekov dosta bese od makedonski. Ne znaese nisto, eden zbor slovenecki ne razbirase, bleese ko telence, mene sram me izede. Po razgovor so mm, koga veke ziveeme tuka i planirame da ostaneme, dvajcata odlucivme da mu zboruvame isklucivo na slovenecki, a mak ke mu bide kako zemja od kade poteknuva negovata majka. Ke odime zdravje ednas godisno kako i site vas koi ste vo stranstvo i toa e toa. Ima koga da go nauci jazikot.
    Eve 4 mes nepolni kako e vo gradinka, sekoj den doaga so nov zbor, koj znae da go koristi odnosno sto znaci. Kazuva dosta zborovi vo posledno vreme, a uste poveke nerazbirlivi koi gi odgatnuvame zaedno so vospituvackite vo gradinka. Pati mislev deka kazuva za patiki, a on kazuva za copati, koi se papuci vo prevod. Nekogas znae da pokaze kon nestoto za da mi objasni sto saka da kaze, da donese predmet i sl.ZZivotni go interesiraat poveke od se, sega e vo faza na redenje gumeni kocki, se mislam utrw da odam da mu kupam uste, imame samo 10, edno pakuvanje. Knigite mu sw omileni i ponataka, da skrtka isto, sega cel mebel ni e so mrsni boici pominat, ama ke cistime i taka :) bitno da sw oni srekjni.
    Kafeto ispiv dodeka ve citav, masinata zavrsi, pa da stanuvam da potsredam doma. Denes i kaj nas praznik i ne bevme na rabota pa odmaravme doma site. Utre isto ke sum doma, imam drugi obvrski za zavrsuvanje, pa uste petok na rabota i ete go vikendot. Sledniot veke ke se pakuvame za na odmor, edvaj cekam!

Dobra nok majcinja ❤️

На Kaetana, muchacha_a, karibian и 20 други им се допаѓа ова.
  11. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.843
    Да како што те имав прочитано низ темиве знаев дека ти е околу 6-7 месеци и мислев дека веќе ти спие преку вечер.
    Кога реков по големко мислев во споредба со моево (2 месеци)( небаре сите знаат колкаво ми е детево) (facepalm):$

Ко ќе ти преспива преку ден и ти спиј со бебето,или прави како што правам јас,не секој ден но по некогаш дремнувам по саат два на одручек од ко ќе се врати мм од на работа.
    Или ако имаш мајка,свекрва да ти поседат со детето а ти да одмориш малку.
    Те разбирам како ти е, тешко е но теши се период е ќе подпорасни па ќе помине :).

На Kaetana, muchacha_a, Chantal и 7 други им се допаѓа ова.
  12. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    @TheSecret среќен роденден се најубаво!

@forumce ќе ти кажам на што помислив :D или ново работно место или бебе (fingers) :D

Дојди да се дружиме :hai: еве 2 е часот јас уште седам не ми се легнува, ми годи тишинава 8) ги слушам само стрелките од часовников. Еве година има бебе јас пред 12 не сум легната а често знае и 3-4 да ме фати. Ама со бебе до 9 сабајле спијаме па функционирам некако. :smirk:
    @ma4e1311
    @Ano и @Capricorn Taurus среќни родендени на врсниците наши. Да ви се живи и здрави и многу среќни, весели :inlove:

Ќе тагнував уште некоја мајка ама ми избега мислата. Отидов јас в кревет со надеж дека ќе заспијам :P

Добра ноќ |-)

Последна измена: 16 август 2018
    На Kaetana, Ano, Chantal и 17 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.624
    Хелоу добро утро :)
    Не сум пишала и јас одамна :)
    Гледам многу родендени поминале, среќни да се сите, весели здрави и палави :)
    @Ano среќен роденден на дечкото, леле како лета време, се сеќавам уште трудна кога беше :)
    Ние одмараме, моментално на ензеро па ќе продолжиме на море. Денес нема да е баш најтопло па се мислиме кај да шетнеме зошто ако одиме на плажа неможам зверка да ја извадам од вода па ми е страв да не се налади пред море. Може до струга да се тркне ама не знам каде, одамна не сум била. Ако знае некој место каде може да се изиграат деца нека каже.
    Деца арни, не се немирни нешто многу, барем не влагаат во опасни ситуации и не се бељаџии ама се закачаат и врискаат глава да ти пукне. И малово има денови кога е кенкава и цивка пола од денот пред спиење и после спиење најмногу. Ама е златна ја обожавам :inlove:
    Моиве и двајцата се доста срамежливи пред непознати, верувам дека се на нас, посебно на мене. Некогаш ми смета тоа ама карактер е со сила не се менува. И многу ме нервира кога ќе почне некој да ни збори дека е таква зошто неоди во градинка уште, баш вчера со едно девојче се заигра тоа како џандар само и наредуваше нешто и мајката одма прво прашање, оди ли во градинка, викам не, и одма муабетов ааа епа затоа мојава е од бебе во градинка.... |( не ни слушав понатака што збори.
    Големиов е исто со свои деца ужива со непознати се срами ама ако му се доближи некој се пушта, и лесно го прифаќаат деца. Карактери, сите деца се различни и свои не ни треба да бидат исти.
    Убав ден на сите :)

На Kaetana, muchacha_a, karibian и 19 други им се допаѓа ова.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.206
    Допаѓања:
    124.877
    @Ano и @Capricorn Taurus да се живи, здрави и да ве радуваат цел живот лавчињата:inlove:

Ве гушкаме со баткото голем 8)

На Ano, Chantal, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Добро утро мајки
    @Ano @Capricorn Taurus
    @TheSecret
    Среќен роденден на малите мажиња. Само убавини и радости да имаат цел живот.
    Кај нас се по старо, вообичаената рутина.

Убав ден на сите :hug:

На Kaetana, Ano, Ava.84 и 14 други им се допаѓа ова.
  16. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.477
    Допаѓања:
    22.770
    "Morning мајки,
    Малку ми се спие///Во 4ч синко стана,го гледам седнал на спалнава до мене и нештомрмља..Викам што правиш овде седнат?! (Ама повеќе онака го реков,без да очекувам одговор од дете од 17м).А он,ми одговара нито (демек ништо неправел:D )
    Го прибрав до мене,го гушнав и продолживме да спиеме се до 6 !! Е веќе во 6 сонцето излегува,ден е и несмее ни секунда време да се изгуби а да не се трчка низ дома.А јас како ке спиев бар до 8 ехееее

Сеа само зевамна работа...

На Kaetana, muchacha_a, Coco31 и 16 други им се допаѓа ова.
  17. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.795
    Допаѓања:
    40.326
    Не е бебе :D
    Денес по Скопје половина ден утепав. Прво полагав за една лиценца и положив :party: Па бев на интервју за работа, ок минав. Ќе видеме во среда резултати. Ако не ме примат таму има и план Б. На ова второво место веќе ме повикаа еднаш ама ја немав потребната лиценца која денес ја добив. А ем газдарица е мајката на газдата на маж ми, тој веќе еднаш му рекол на маж ми ако сакам таму може да ме примаат. Штом ја добив лиценцата сега немам гајле, ем на струка ќе работам.8)
    Малата спие, а сега и јас ќе подлегнам, сабајле уште во 6 станав и цела ноќ немам спиено од возбуда и трема.
    Поздрав :sun:

На Kaetana, karibian, Coco31 и 22 други им се допаѓа ова.
  18. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    IMG-f58b2e4fd5b7fb718a6d4b414597c7d9-V.jpg
    Здраво мајкички, поздрав до сите од оваа убавина, наминав само да честитам родендени на @Ano @Capricorn Taurus да се живи и здрави лепотаните големи да растат:hug:
    Ние уживаме, синко ужива во бањање, ужива да игра во песок детево едноставно ужива во одморот :D
    Убав ден :sun::d:

На Kaetana, muchacha_a, ma4e1311 и 21 други им се допаѓа ова.
  19. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.415
    Допаѓања:
    37.609
    @Ano @Capricorn Taurus @TheSecret @ma4e1311 Среќни родендени, само убавини! :hug:

@Cka Таман работа да не пишуваш. Секогаш ќе има мајки кои се натпреваруваат и мајки кои длабоко во себе во некој период од растот и развојот на своето малечко ќе се запрашаат дали е се во ред.

@forumce Од возбуда заборави кафе да почастиш за лиценцата. :P Честитки! :hug:

@vitamina На сите се ни е како што треба да биде ама си го бараме со боринче. :rofl:

Јас денес сум среќна. Без некоја посебна причина. Имаме многу планови, обврски, цели па ќе видиме што ќе испадне од се тоа. Чекор по чекор, ден по ден. Кога заспива дете ако не се фатам за некоја работа премногу размислувам за се наеднаш и главата тапан ми е. Па подобро ем средена куќа ем мирна глава. И се разбира време за фемина да се најде.

Синоќа едно помало дете јадеше гумени бонбони и ја праша мајка и дали да му даде на моево, се разминувавме на улица. Таа ништо не одговори којзнае дали го слушна, небитно. И малото дете му даде на моево а моево прв пат пробува и со сласт ја изеде. Ми се допадна постапката на малото детенце.

Приметив колку повеќе дечиња толку попријателски се настроени кон другите деца. Мислам повеќе браќа и сестри се поок кон другите деца. Веројатно мајката ги научила како да се однесуваат едно спрема друго и така се однесуваат спрема другите деца.

Убав ден! :l:

@mal.ecka Мислев да ти пишам лп ама немаш таква опција. Не можам на јавен форум да одговорам од кој град сум. Ја па ептен анонимна ни слики ни бутур да ставам на форумов.

На Kaetana, muchacha_a, Coco31 и 16 други им се допаѓа ова.
  20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.795
    Допаѓања:
    40.326
    Заборавив џокерче:D
    Кој што сака нека земе. Повеќе ќе почастам кога ќе се вработам

На Kaetana, muchacha_a, Coco31 и 13 други им се допаѓа ова.