Честитки за сите мајки кои слават родендени за своите малечки . Честитки и за @forumce Само за убаво да се частиме вака виртуелно Јас само навратив така на кратко да честитам . Немам многу многу за пишување .Во последно време многу размислувам за второ бебе . Наредна недела ке одам да контрола, за брисеви .И после тоа нема да се чуваме .. па како господ ке даде така Сакав да прашам, мајки со 2 деца, дали пред да останете бремени со второ имавте страв како мене ? или само на мојава луда глава и се случува ова убав ден
Здраво мајки. Дете се разбуди,а јас шо убо си чистев лешници во ходникот но дете се јави ,па го призаспивав на кревет.Да не можам да мрдна од соба.,за тоа време додека спие да шкртнам овде збор два.А лешниците ке почекаат до утре Ми требаат за месец дена,тогаш е роденеенот на синко.Сакам дома да правам торта, не ми се даваат 2000 и кусур денари.,кога дома ке ме кошта три дупло помалку.За вкусна ке биде,ама за украсување незнам антитален сум. Незнам дали во слаткарнициве во мојов град продаваат фигури,ако продаваат лесна работата ке биде... Дете пред некој ден спиеше во соба,јас мијав вагани и слушам ми крцка вратата кога ке го видам мајмунчето мое.Си слегол сам од креветче на кревет па на под слегол и излегол да ме бара. Синко много малку зборува,дури сега почнува да пушта секој ден по некој нов збор кажува.Наредби слуша од година носи тоа што ке му побараме од друга соба.И секогаш ни ги најдува изгубените предмети по дома,а најчесто тоа се клучевите од мм. Тој е мајкин син...јас сум била многу тешка на зборот сум пуштила на 2 год и 4 месеци,а пак мм на година и пол песнички кажувал.Секое дете различна приказна си е. Сакав уште нешто да пишам,но ми одлета мислата,ај го ке ми текни.. @Ano,@Capricorn Taurus,@ma4e1311,Срекни родендени,здрави и живи да сесе макечките. @forumce Честитки
. Околу натпреварот со децата. Мојот на годинка се пушти да оди а за зворење пред тоа збореше некаде кај 8-9м по некој основен збор мама тате баба деде...т.е нагаѓаше само. А сега еве го 2 години и еден месец е како тропатало е се што ќе слушне си го повторува некогаш знае и од прва да го изговори точно некаде и смени буква битно се се разбира што бара....ах ќе заборавев. Научи и две песнички сам до сега од по неколку збора. Ако се смета и тоа за некој напредок. За бројки мене ме мрзи да ги бројам а не пак дете од 2 годинко има време не сакам уште сега да му омрзне школото. Се со тек на време. А за концетација да ќе се заигра со една играчка нема да може но оди дај му бојци има цел ден да се шлапка дали водени или маслеји битно да бои е работата.
Таман се пожаливме дека е жешко, еве ни денес дожденце и облаци. Лето за мене не е лето ако секој ден не е 40+ да си седиш под сенка со ладно нес и сладолед, да си се тушираш со млакичка вода. Оваа година само есен има, според мене Не споредувам други деца со моето, близнаци да беа, нема исти да бидат пак. А има доста такви мајки. Моето мислам дека чисто и јасно зборува откако е родено. Сите букви(освен л) ги изговара чисто, течно и јасно. Помни многу, дури и повеќе од мене. Фондот на англиски зборови му е доста богат(мајка му е по струката среќно невработена) боите ги знае, знае да брои. Се заблагодарува, поздравува исто на англиски. Букви на македонски знае исто доста, ама со асоцијации. Пр напиши ја твојата буква, па буквата од Петре, Стојан и сл. Инаку не знае да напише цел збор или име. Црта, нормално во свој свет и замисла. Сака да му раскажува некој приказни. Сака и да му читам. Песнички од еднаш кажана, запаметени се. Доста мудри и итри се сега децава. Некое знае повеќе, некое помалку. Ако едно дете го интересира нешто од областа на науката, уметноста итн не значи дека и моето треба. За се треба желба, заинтересираност и талент. Џабе јас ќе го форсирам за нешто што ем не му прилега ем само нервози би му стварала. Затоа е најбитно да се следи нивниот развој пред се, а за се друго самото дете покажува кога му е време.
Добро вечер мајки, одамна ме нема да пишам, само ве читам Немам време, до 4 на работа, додека дојдам ручек ова она, да си го видам детево и мм, една кратка прошетка и толку, дошло 8-9 и в кревет. Сношти во 10 сум заспала кома, телевизорот и ламбата уклучени, јас така ко дома шо сум била. Ајде во 1 станав се облеков и таман легнав почна да кенка малото. Среќа заспа одма, па во 5 пак стана за млеко и сам си заспа. Си продолжил до 8, а јас закаснав за на работа, со трчање излегов. Блиску ми е на 2 чекори и пак успевам да закаснам, а обично сакам да сум пред време или точна за било каде. Ама ај, кај мајка простено е. За некој ден малото ми полни 10 месеци, ми порасна бебувчето многу брзо. Многу е интересен, вика тата и мамама, пресладок е. Некој ако се накашла одма го имитира, а ако му речиш дувни на свеќата, дува со носот и прави многу слатка фаца. Само за гушкање ми е. По чаршија или по продавници сите ги чепка, им вика Еј и тие му се смејат, една ми рече колку е сладок во бутките, само за штипење. За лазење абер нема, ретко некогаш да се пушти, сака да патка, ама 2-3 чекори прави и одма ги крева нозете за да седне. Инаку од кога почнав на работа, татко му му е омилен и само него го бара ако е тука, некогаш дури ко ќе си дојдам од работа не сака кај мене, се крие во него. Туку ај да си легнам, половината ме боли ненормално. Среќен роденден на сите дечиња што славеа, да ви се здрави и весели секој ден. Добра ноќ
Здраво мајки. Конечно ве дочитав па да шкртнам вака залегната на спална пред да потонам во сон. Најпрво благодарам за честитките. Долга година беше ова. Почна со тоа што синко реши да излага порано, па шокот со операцијата, самата операција, ама затоа убаво заврши и убаво прославивме. Роденденот беше во грин хаус и излезе баш како што планирав. Дечиња изнатрчани и изиграни, а пријатно и за возрасните. Добро проблем беа само комарците кои нападнаа, ама жива среќа јас спремна со спреј па гостите беа покриени со заштита. Синко пресреќен со дечињата, балони и целото внимание. Само за тортата веќе беше уморен па не се радуваше на пеењето како дома кога вежбавме. Затоа на денот цел ден пеевме и плескавме со рачињата. Од вчера на полно работно време па додека си дојдам ме фаќа 17 часот. Жал ми е што му се измести редот на дечкото. Обично до 15:30 на работа, во 16 цицаше и си отспиваше убава партија. Сега заспива пред да дојдам, па се буди за еден саат кога ќе стигнам за цицање и не се доспива. Еве два дена и бетер од новороденче е. Не се дели од цице. Ноќеска беше кулминација. Дури и со нас на спална не беше мирен и приплакуваше и освен со цице на друг начин не се смирува. Градите ми се рани како никогаш до сега. А не оти цица, само да држи и шмука. Незнам дали е од промената или пак некој заб на повидок. Друго пеимерив овие денови шкрипи со забите. Ми е страв да не му стане навика. Инаку веќе интензивно шета фатен за гарнитурата, а богами сака и да го држиме за рачиња да шета. Ќе биде интересно наресниов период. Сега почнувам интензивни подготовки за бањање на море и наредна недела ова време ќе бидеме веќе на плажа. Таман синко да вежба на песок, ова ако сака. Се плашам да не не сака да седи. Битно ние опремени со базени, гуми, кофички, а богами и кровен куфер за да се спакиваме. Ептен се распишав, одам да поспијам додека синко е мирен, да не биде забавна ноќ како вчера. Имајте убава ноќ мајки
Здраво мами Да ве поздравам пред да тргнам на работа. Времето буквално ме гази како никогаш. Секој ден до 18:00 на работа и потоа што попрво. Помина роденденот на син ми. Тројцата си прославивме. Торта купивме, свеќа балони и дома сами сме тука... од цицање го одбив пред 1 месец. 11 месеци доволно беше. Тој супер си прифати, јас со градите хорор со температура со сите салтанати. Ама бидна и тоа. Уште не оди, само за рачиња може малку ама брзо седнува на газе го мрзи. Толку за сега морам да одам. Поздрав
Еден од Марфиевиве закони е таман кога ќе фатам соодветна позиција со кафе во рака да нема ништо за читање. Повелете! А и што да пишам и јас кога се едно исто. Се прашувам до кога ќе има една дремка. Вака барем денот ми е на две полувремиња и дремката ми е од големо олеснување. Ама ајде до тогаш може ќе разбира повеќе или ќе оди во градинка. Убав ден! Изгледа наминав само да ве поздравам. Уште ова. Колку позитивна бев во Труднички муабети кога ќе се сетам. Која промена после пораѓај...
Ako majce nemors da pisis od kade si,toa onaka pisav da ne si od Krusevo posto samo za niv znam deka taka zboruvaat. Ama pa eptem ako sakas da mi kazes ke ti pisam jas Ja vidovme malata zenska e Jas sto da pisam so nervi sekoj Den. Nemozam da se nacudam vo kakva kujka sum dosladosla Malava odkako se rodi site lica si gi pokazaa. Cekam da zavrni. ..mozi i na dusava ke olesni malku .
Штом најдов време да пишам значи штама е дома. До толку штама што ако се движам низ дома и звукот од паркетот шкрипи страшно. Затоа се испружив на кревет, беба нане во другата соба, дада кај баба, ММ на работа. Не ќе да е за долго ова мое лежење, сега ќе се ококори беба, наспиена и среќна дека е будна, а спие макс 1 час, едвааај еден час. Станувам свесна дека денот во кујна го минам - утринска каша на бебо, доручек на дада, спремање ручек, раскревање страшен неред кој се чудам како се ствара, па пак ручек каша за бебо, па ние јадеме, па пак раскревање... и ете го 18 часот. Отишол денот! Од летово очекував повеќе, ама се се сведе на кратки прошетки, и повеќе време за спремање отколку за шетање. И се погоди баш шкљ лето, повеќе дожд отколку сонце! Туку помина веќе, догодина ќе е друго. Од скоро официално се враќам на работа, досега само еднаш - двапати неделно одев, сега ќе морам секојдневно. Беба ќе се чува со баба ( свекрва ми) , големата во градинка или кај друга баба( кај мајка ми) . Се надевам брзо ќе си фатат ред, ќе се навикнат едни на други. Јас и скратено работам, па моето 3 - 4 часовно отсуатво од дома не би требало да биде проблем. А и за среќа можам во секое време да си одам дома,па акп загусти ќе спасувам ситуација. Читам нагоре што сум пишала, како за човек кој се гуши во монотонија многу редови сум напишала. ајде одам да видам што има низ другите теми Поздрав!
Хелоооууу мамаситас. Среќен роденден на лепотаните на @Ano и на @Capricorn Taurus да,се живи и здрави и среќа да ги прати цел живот. Јас вук самотњак. Свекрва ми го зеде синко и зааминаа на одмор,мм замина до село на некој ден па јас сама незнам што со себе па да ве поздравам. Кој е за книга,чипс и чаша ладно пивце бујрум. Засега поздрав одам да прошарам по др теми се читкаме сабајле.
Добра вечер мајки Ајде од неколку прозивки фер е да најдам време да пишам нешто, не дека ми треба некој да ме повикува за мојте 2-3ретчиња, ама едноставно ако читам/пишувам тука не успевам да ги ,,изорам,, другите теми, ама во последно кога и да отворам едвај пет поста ако има и тоа од кратки, пократки Оти така? Толку се нема време или не сакате да ја споделувате среќата и тагата Денес голем ден за нас, бебе има полни 9месеци би пишала колку во меше, толку и надвор, ама не е така, го извадивме троа поранко Во таа чест бевме во Молот на шетање, требаше и на бебе да му купиме нешто ама ништо не ми се бендиса уствари се пофатив за зимска капа и шал, ама мм кога виде прсна од смеење, вика абе Емка ние наредна недела на летовање идеме, не на зимовање и ги оставив Сакав и некоја сукња за мене ама ниту видов нешто, ниту пак имав намера да пробувам. Битно накупивме 1кг минти од Европа, бело чоколадо со бадеми и бело чоколадо со лешници, бадеми и брусница, кое го изедовме на два чекори од штандот уствари и тоа само со бадеми го преполовивме, купивме и водичка, пивнавме малку па се почастивме палачинки не сме ние криви, шеќерот ни беше паднат Како тафтабити сме станале дома за благо кој знае овие минтиво до кога ќе ги има, јас денес само 6 успеав да стопам За еден месец ќе има дупло славје, ем бебе 10месеци, ем на нас годишнина Уште од сега скроив планови каде ќе идеме (знам и што ќе јадам ) и што сакам да ми купат, а знам и што ќе облечам тоа е, зарем имам некоја друга работа Ајде да си кажам нешто за бебе. Многу брзо ми расте, ама многу, а толку не сакам Толку сакам секоја минута со него да трае пет пати повеќе, кога би можел дооооолго да е вака малечок, кога би можело Не дека е мој ама посебен е и најубав исто така Принц мајкин ^^умре циганката, морам да кажам јас Е сега за најпаметен ќе видиме Јас не сум од мајките кои потенцираат колку е напреден или назаден за негови месеци, колку он е поинаков од врсници, колку он е нај, нај... Знаете муабетот ,,абе моето... ама да видиш ти моето... леле моето...,, А на мајка и е стандард муабет, уствари и на свеки дека ние сме биле многу пасивни, назад, мутавки за разлика од бебе. А нешто видат одма, вие вака не сте правеле Заборавиле или вистина ние сме си биле помутави?! Хит ни е периодов да лупа по што ќе најде, само мава со рачињата. Една од омилените ствари за лупање е на мм кафематот а го види, односно а го носиш во кујна одма погледот таму и да го лупа, завчера и го бутна па лом направи со вода по работна Во кујна омилено му е и едно плишано срце закачено на табла со иглички, па дали дека црвено не знам, ама збеснува и по него. Трета ствар омилена во кујна му е знакчето Самсунг на фрижидерот ова ем го лупа, ама се тегне и да го лиже Инаку ајде веќе знаеме дека неговите нозе се најубави, како си ги гледа, гали мислиш дијаманти се, туку бебе е фасциниран и од сите нозе на секого! Абе да не види нозе, ти го шеташ во количка тој ги загледува нозете на секој кој ќе мине, па уште ако се налакирани со џиш боја, пешакот ќе замине тој уште се врти по нозете Јас моиве му ги кријам, не ми иде да му давам со нозе да игра, па ќе сака и да ги лиже, но но но Нај јак е кога се качуваме по скали и го држам во раце, јас идам он се наведнал до превртување само да ми ги гледа нозете Па да ми беа и некои убави нозе, шлапатарки И бебе пофтара Ти накриви му се и тој враќа Ти накашлај се и тој, ти викни и он по тебе ќе викне, мавни на масата, одма и он, свирни на некоја играчка, иде со прстето и он да свирне.. папагалче Туку почна да закенкува од време на време да биде само кај мама, се тегне буквално и го бутка тој што го држи, ама љубов е како ги подава рачињата Ајјјјј па на мм како му се радува кога ќе си дојде од работа, прета ли прета, се смее, вика, пружа раце, љубов најголема е За една недела ќе се бањаме во море, ама додека стигнеме до морето.. Патот ако е како прошли пат одлично! Ама спремањето ме исцрпе начисто За сега сум со ниет да не пеглам ништо, од сушара одма ќе диплам и на нас ќе си се домести епа не можам, абе не успевам, грбов 3дена ме болеше прошли пат од пеглата, епа нече мочи и овој пат! За бебе не е фрка, на две, на три ќе минам. Едвај чекам, ама едвај, ептен ми се оди да гледам вода, знам дека бебе ќе се радува, сака бањање па и поради тоа едвај чекам Ајде да привршувам со рефератов, ионака ретко кој ќе стигне до крајот, си знам забегувам и досадна станувам, а и бебе каде и да е ќе стане за млеко, а јас богами се намирив пред малку, едно сендвиче со маргарин и куленче како ми легна, оф оф оф ^^ова пред минтито го стопив Добра ноќ, бидете добри, убаво сонувајте и помалку нервирајте се
It s time for coffeeeee Izvolte na ladno mateno nes Mali veke doruckuvase, jas kafeto da si go dopijam i akcija. Ke fakame patot nakaj mol, najgolemata prodavnica za deca ima denes takov popust, glava boli. Ceni na min 50% i dodatni 20% na kasa. Ni falat bodinja za zimovo, po dolgi i bez rakavi, nekoja maicka po dolgi ako nacekam i opremeni sme do januar,do sledni popusti. Letovo kupuvav trenerki za esen/zima koga ke nacekav akcija sto se isplaka, pa taka sega ne mi treba da kupuvam i plakam po polna cena se. Kupiv i dve jakni edna potenka edna podebela. Skafander za esen/ zima dobivme, poveke e za dozd ama ke bide i za sneg koga ke se obleceme ubavo ispod. Zimata u gradinka odese mali so hulahopki i trenerki pa trebase po hulahopki da sedi da go soblakam na doaganje, e zimava ke odi po trenerki i skafander zdravje Sekako skafander mora da ima tamu za shetanje, sekoj den gi nosat nadvor na prosetka, pa taka i gumeni cizmi ke treba da pobaram. Bitno srekjna sum sto glavnite rab gi kupuvav po malku za sega da ne mi dojde odednas mn stvari za kupuvanje. Malku mu e se golemo momentalno, nosime 92, a se 98 kupiv,ama do oktomvri ke porasneme Pa ke ni se tocni do proletoska i ete ti iznoseni da ne mi e zal deka samo dva pati sme gi oblekle Drugo za denes, cistenje, kako i sekoj vikend isti program i za ovoj vikend. Srekja nedelava deka bev slobodna pa isprav se, barem so alista nema da se zamaram vikendov. Makar ne so 10 masini, a 2-3 ke se soberat sigurno. Imam i zimnica za stavanje. Se mozno od zelencuk u secko stavam, kesicki i u friz. Koga nemam vreme posle rab, zelencukova supa so teleski bujon za 15 min imam, proso ili fide i here we go . Slednata nedela ova vreme, ke peram, peglam, pakuvam, edvaj cekam da odime na odmor. Mi treba i toa ocajno! Edna nedwla podaleku od kujna, usisivac, krpa, sushara... Od rabota uste update da napravam i ke sj odam Koleskata koja e uzasna, ke si odi od moj oddel Dojde edna druga, fina e sega za sega, kjuti, nit se smee nit place, cista sprotivnost od drugava ama ok e neka si bide taka. Fala mu na Boga ke se spasam! Ete toa e ženski. Dete zbesna, odam da go spremam i da iskocime. Prvo do market da trkneme po tegli za svezi patlidjani pasterizirani, volovsko srce nacekav, prevkusni, pa za mali za zimoska da ima. #Domacicadabudem Ubav vikend!!! Edit! Ano, Capri, srekjni najsrekjni da im se rodendenite na decinjata!!! Zdravi i veseli do 100 god!
Секое дете е капацитет за нешто. Има дарба за нешто. Ние како родители треба да го потикнеме да се надградува кога ќе увидиме за што точно станува збор. Но јас сепак мислам дека 2 или 3 год дете не треба да се малтретира нешто посебно. Ако тоа дете има дарба ќе ја има и подоцна. Се сеќавам на 5 год знаев да читам а не одев во градинка забавиште да речеш. Забавиште само 2 месеци одвај. Мојата асоцијалност си го прави своето и ден денес. Малиот мој наскоро ќе прави 2 год. Не збори. Збори на негов бебешки јазик. Знае да откачи некој збор или да рече нешто во стилот гушка мама ама само кога он сака. Мрзелив е. Свесна сум за тоа бидејќи се ме разбира што зборам, распознава бои, знае да брои ама само кога сака го прави тоа на глас. Поентата ми е.. ти правиш и премногу како мајка. Те гледам на секој можен начин се трудиш околу неа и некогаш не сфаќам дури како постигаш и се чудам. Ете и психолог имаш. И одиш кај него. Јас од мојот психолог имам книга за како се растат деца и искрено баеги ми помага. Не си ја тормози душичката непотребно на прав пат си веруј ми.
Добро утро! Кафе испиено, да стане бебе да јаде правам ладно нес и поход Тука низ населба де, да се купат кашички за на море, да се додаде уште некој денар на сметка , маж пак со бонус па се ќе одело кај бебе , ама нешто да сум си изберела и јас И одма вчера после работа застанав до бијана има до нас, ама 38ца зимски чевли ми вади бе Жено ти и викај сандали она високи до глужд патики! И ништо си дојдов па ај да излеземе попладне , ама дедо ми сирот изгубил телефон па купил нов па инсталирај се јово на ново и не задржа Viber морало под итно да има И еве попладне ќе се шетне малку , зошто за на одмор ќе се спрема ... Си седам си одмарам, си викам има време Утре кога ќе се збере се , ќе биде леле мајко Бебе почна да ми претура по ташна , тоа сега му е омилено Ми скрши една камена пудра зошто се што ќе фати треска од земја, ама му ја опростив 200 ден ја купив Исто се што ќе најде пред него бутка, поготово алишта Вчера купував од стружанка нешто, абе ја начека толкава ќеса извади се , едно по едно и фрла на подот Играјќи, плесна со глава на ламинатот , па налутен нејќеше да цица одма заспа и еве го спие. Му испеков тиква па го чекам да стане да јаде , гладно е Топол ќе е денов изгледа Поздрав од мене @forumce честитки, уште многу успеси
Ајде добро утро и од мене. Ладно макијато испиено, сладолед изеден (кватро кутијата купена уште пред два дена ама никако не стигнав да ја отворам) Секој викенд сфаќам колку полесно и поедноставно ми беше околу грижата за бебе и домот додека бев на породилно. Но, одењето на работа си има свои предности нормално, не би да седам дома без контакт со колеги и други возрасни да не збориме финансиски аспект Понекогаш немам време да ве дочитам, а многу ми фали да аподелам со вас секојдневие и да го ѕирнам вашето. Да се утешам дека не ми е само мене тешко и дека не сум само јас во трка со времето и дека не само јас сум секој ден во невозможна мисија да стигнам се што сакам и се што треба. Станот ни е пропаднат од нечисто, секоја недела површно зачистуваме де јас те мм. Плаче за генералка, чувствувам како се гушиме во нечисто, во завеси што плачат за перење во плакари ненаредени и расфрлани... Ама немам време, немам кога...доаѓам од работа во 5 и бебе веќе бара да го шетаме или да јаде или да фатам нешто ситно како садови пример...лакирање, средување на себе си и слични разгалувачки активносѕи на мининум сведени и расцепкани во етапи Бебе а дојдам дома, не сака друг да го допре, лепенка, се со мене сака... да го играм, да го водам за раче... Речиси е прооден, се пушта од овде до онде па се тешам полесно ќе е кога ќе прооди...а дали ќе е?? Ох, само нека е жив и здрав...два дена имаше слаба тт повремено...мислам веќе вади 4ка па од тоа е...ама ќе видиме... на истото го препишувам и неспиењето навечер, честото будење и кенкање...зомбе сум на работа секојден Дополнително, станува и за да му дадам ад на секои три часа Сега пред две недели престана да цица, а мислам и млеко сум немала бидејќи никаков проблем со градите немав при одбивање...се префрливме на хип комбиотик и сега е ужасно потешко спремање млеко три пати во телот на ноќта како за новороденче...преку ден не јаде акоро ништо...по некоја лажичка каша ама незначителна количина и мислам затоа станува навечер Цело време сум во мисла како да ја сменам таа негова навика.... лоша е ептен... Одмор уплатен за почеток септември, сега се прашувам да не згрешив со изборот на датум...да не е веќе ладно за ббебе...ќе знаеме за друга година ако сум утнала оваа Вчера прво шишање на бебе Поминавме изненадувачки добро Обично е претемпераментен, не застанува секунда, цртани не го интересираат....одење на кафе ако нема играчки кај кои ќе го поминам кафето веќе не доаѓа во обзир, на ручек да се седне нема шанса, одење во маркет исто е невозможна мисија...шопинг не ни спомнувам Напорен период, повеќе од што мислев...ама љубов ми е непроценлива ќе издржам и се ќе помине... Убав викенд мајки
Ве исчитав иако слабо членки.. Одморите си го прават своето ама па и заслужно овде никого нема сите се на одмор по улица жив човек нема ништо не работи А ние оваа година секако ќе рипаме одмор ама па затоа си имаме красни месна за мини одмор. Чекам маж да стане запнав на планини да ме носи он ми се смее вика какви планини ма сакаш А јас сакам само мозок да излуфтирам некаде на свежо и свежо со зеленило наоколу не ми се иде по молови ич. Премногу монотонија се собрало во мене Па оставив дете на подреми со маж а јас малку на тишина 1 час па после ќе ја мислиме каде и што. Другата недела ќе ми биде екстра на планина Витамина и планините а чудно никогаш не сум ги сакала може оти ми е претопло овде па затоа некако климава шок ни е после дождот и сивите облаци Ние секојдневно 100 тка на час со малиот раскревам по 10 пати на ден оти он вади се можно пто ќе докачи нешто и крши што да праам кај више да ставам садеви електроника итн се е фул на најгорно можно ниво со клучеви и со се се Се чудев на жени кои викаат дека смукаат еднаш дневно јас сега се чудам како јас смукам по 3 пати дневно а смукав 2 пати у недела порано Смукалката е строго развлечена со црево на сред дневна оти тој а му текне почне да брчи со уста и ја зема и смука и така по цел ден Доволно кажав Вчера бев во лидл земав панталонки од тие памучните на залиха пошо имам и сум мн задоволна земав и чорапи и бодиња и се намалено Имаше и за возрасни маж зема блуза а јас ништо а имаше убави кошули и блузи и така Убав ден пуштрте по нркор слико од големите води
Добар ден. Фала на сите за честитките Мала спие, а јас кафе пијам. Се мислам што за ручек да и направам. Вчера шетавме по продавници, нема ич избор. Сакав да си купам за роденденот .И за малата барав чевлички ама толку мали нема, 11 см и е стапалото. Ќе бараме на интернет ако има. Малата секаде се исправа и сака да оди. Вчера на влезната врата се исправила, ама не може да оде, несигурно е и почна некои звуци да испушта. А кога паѓа, паѓа на газот. Од сабајле два пати си ги стисна прстите од вратат. Секаде фаќа, се сака да отворе. Страв ми е да ја оставам, мора под надзор да ми биде. Друго што научила е да се кара Рашире раце и нешто брборе, вика. Или пак врте глава, вика Не,не,не Опасна лисица е. Преска ранчето го зема, извадила марамица и се брише со неа. Колку беше интересна. Секој ден нешто ново и текне. Кога шетаме низ град секој втор се врте по неа, и се смее, ја закачува. Па и она почна да се закачува. А и многу сака да се гале и гушка. Кога ја земам во раце ми се држе за репчето и не се пушта. Многу се приврза за мене во последно време, дури и плаче по мене и сака да ја држам јас кога има некои други, како пијавица е. Се надевам нема да имаме проблеми кога ќе почне во градинка. Тоа е мајки
Здраво мајки Најпрво да ви ги честитам родендените на вашите малечки.Да бидат живи здрави и среќни. Јас вчера бев за Бугарија да си средам док.за пасошот и цел ден утепав таму.После дома дојдоа золва ми и децата па мм правеше скара.И вечеравме.Беше хаос.Едвај средив.И прекапана си легнав во 12. Малото кашла мн но ги исфрла шлајмовите.Вчера мм го носел кај док.се е ок ама дете пак кашла и носот чешма ама сега се бели мрсолите. Вакцината уште е одложена.Крвната слика е ок. Оф леле веќе аман. А знам од септември во градинка пак ќе биде исто.Од 2 дена одма се разболуваат. Ново ништо нема. Така минуваат деновите.Низ двор по пат и некаде по шетање. Купивме патики на големиот од спортисимо имаше на намаление. Малото има татко му што донесе.Големки се ама за есен ќе бидат. Глава ме мска 2 дена а и ми дојде и стомак ме боли. Еве заспа малото.Малку и јас да одморам. Убав ден на сите...
Добар ден и од мене, ве исчитав па да ве поздравам. Кај мене деновиве сивило ама не би да ширам негативна енергија, само здравје и да сме на број. Сакам да ве прашам до кога може законски да се одложува ммр вакцината, трета покана ни стигна и мм кога се јави да ја одложи, новата началничка му се заканувала со тужби и судови и му кажала понеделник да одиме. Јас планирам октомври да ја прими, сега ги вади 5ките па целиот е разлигавен и не би сега да ја прими.