Dobro utro. Vsusnost dobar den. Nie stanavme vo 9, ispivme mleko, prosetavme, eve sega mama ke pojaduva, a maliot glisec gleda crtani. Go obozava Bob the train. Ova go napisav vo 10.30. Sega eve si igrame. Imame obidi za kazuvanje nekoi zborovi, a veke i nekoi slogovi nesto znacat Bebinjata veke klockaat vo stomak, ete uste nekoj mesec i ke gi zapoznaeme. Odnosite so mm sega za sega se ok, kako kavgite da ni se namalija, ili pa od zestinive covekot omalaksuva pa go uspivam pred sinko, tuka na spalna Denes resiv ne gotvam nisto, moram da odmoram, so toa sto ke legnam koga ke zaspie malovo. Ne mora da spijam, bitno da lezam. Snagava da ja odmiram. Malisha ke ruca popara so jogurt i rendano sirenje. Za vecera ke vidime. Verojatno site ke krkame lubenica. Imame i sladoled i edna gotova kasha ako ne kupime lubenica. I za kraj da ve pozdravam SAKAM NA PLAZA
Јас 172 со 59(со тенденција да оди нагоре). Оваа бременост претпоставувам ќе биде како првата. Првата третина мал пад во килажа и стагнирање, втора третина некое килце и третата, најстрашната третина, уште некое. Малава моја е супер ујдисана со баба и. Која помош е да имаш некој околу тебе . Уф да имаме време август и еден одмор да истераме, одиме туто комплето со мама сите .
Taman da kazam Eleni deka e malecka i slabicka vidov deka pisala ona, samo ona so mese napred sega @eleni27 kolku tezis sega zaedno so bliznacite? Valjda ne pomalku od 50?? Lele inaku sinko e pola i vise od vas na 1god majko mila sto covek kje bide od nego.. hahaha
Hahah citam pisuvate za apetit i ke se zadavev Samo sto sednav da go goltnam vo eden zalak sendvicov od 7ca Zavrsiv so dietata, a i nemozam ne sum bas karakter za dieti slaba sum na hrana, a za blago i covek ke utepam Inace jas sum 168/60kg Vesela sum si denes sinko veke nema TT pa go odnesovme do zooloska i samo sto se vrativme zaspa pa eve jas si se najadov i sega ke odmoram i jas malku so mm Za gotvenje ne ni pomisluvam ovie nekolku dena + sinko bese so TT i pretoplo pa svekrva mi ni isprati vcera oriz, zavcera telesko so zelencuk i denes ke vidime sto ke se jade Da zaladi pa ke sedneme negde da rucame ili ke mora da se poracuva. Rekov i na mm samo za sinko ke gotvam denes se umoriv vo 4 dena dali 10 saati vkupno imam spieno Ajde ubav den na site idam jas da si go gusnam soprugot
Поздрав мами. Тато надвор со бебе, да го шета. А јас дома ручек да му направам и попладне да шетнеме некаде. Се пазареше тато што да прифати дал готвење или шетање.и шетање му се виде полесно, ама се заеба. Синко не сакал во количка. Се изнатрчал по него. Сега му заспал, и он си дреме на клупа под дрво. А јас зготвив, пуштив машина да пере и си се изналежав. Тоа ти, он бираше ахаха. Туку ај кажете ми како се замрзнува боранија. Имам доста па ќе ми скапе. Инаку за килажа јас сум уште со плус 4 вишок и ќе си пукнам. 166 висока, 64 тешка. А целживот си бев 60. УН ја држев, тргна добро, ама се испоразболев и морав да ја прекина. А не јадам многу количински. Е грев ми се сладоледите, абе можам кило да изедам. И не спортувам, тоа уствари ми фали. Убав ден.
Dobar den i odnas.Nie dojdovme kaj baba na gosti.Izvinete nema mk podrska,me nervira vaka ama... Pravev topcinja od vareni kompiri so zacini i kaskaval, vo prezla uste da gi isprzam.Sinko pospa celi 10 min piese melko i mesto da zaspie dobi sila uste poveke.Kako gi ucete vasite decinja da spijat so mlekce ili bez ili so sokce ilisami da zaspijat,boga mi tesko ide seto ova.Ajde da go presoblacam.Ako imate iskustva kazete ili sovet.Ubav nedelen den majki......
Јас никогаш не сум ги успивала со течност.И самата да се наголтам сок не би можела да заспијам.Организамот место да одмара ке мора да раб за да го согори испиеното. Заспива со цуцла,ме држи за цицката и толку 23 месеци е скоро
Хелоу џенцки. Ево мене топлес денес, плускавец имам на брадавицата бе, како е можно. Боли убија. Ко за беља баш сега цица ѕвере. Имам дежаву, ко да сум го пишала ова овде Татко ни е по риба, ние дома сами, спие бебе, се јаде лубеница, диња и праски, е за тоа сум ненаситна, и за сирење, се друго и не мора баш. Тоа за муабетот за апетит де. И мора да се пази, гурман сум а буце, затоа си прибирам овошјето и зеленчукот. Си сакам сладолед, што да правам. Пишувавте за професии, моментално сум фул тајм мама, иначе по професија архитект, со богато работно искуство, последното беше најстрашно, ама дефинитивно најпоучно. Не планкрам да седам дома многу долго, да се адаптира синко во градинка и продолжувам со работа, до тогаш од дома.
@irena.1 iseci ja i iscisti ja boranijata. I stavi ja vo tendzere vo voda da zovrija. Znaci samo malku da ja obaris. Stavaj vo kesi i vo zamrznuvac .
Jas najteska ovde 170 visoka 85 teska 10 iam simnato od bremenosta a uste 15 treba da se vratam vo normala A kako iam pocnato da si jadam navecer ni za 15god nema da oslabam Btw taticko ni izleze da poseti nekoi prijateli a mama se izlezava bebka mi gugat I se smejt na cel glas mene srceto polno nemozam da I se iznaslusam I uste nesto pred nekolku dena doznavme deka saka da ja slusa Gavazova pa po celi denoi eci Televozorot So Ludo Leto se pogodija so taticko taja slusat toj gledat
И мене тироидата ме мачи, јас од секогаш сум крупна, но тоа е тоа, здравје да ме служи малку повеќе та допрва манекенка не бидувам!
Ubaviov sloboden den na mm doma go pominavme, sega kje gledame filmce Jas na cela maka si vikam bolje sto mi e pokaceno, pa me slabee Primas terapija? Jas + hashimoto si go imam, dozivotna mi e vekje terapijava, ama ajde neka ostane samo ovoj problem.. ne e strasen kojznae kolku..
Kako ste mamichki? Nie eve skara pravevme, se sobravme da proslavime. Si kupivme kola vchera na staro ama mene mi e po keif epten, na mm ne tolku ama potrebna ni beshe pa kAko za pochetok dobra e Novo drugo nema, bebush dobar si raste. 20grama ne delat od 6kg, ke vidime vecherva mozhe veke i sme stasale do tie 6kg Datum za operacija seushte nema stignato, utre sme na pedijatar za proverka na krv i takaa Pozdravche od nas
Значи така ко ќе ме снема, имам романи за читање. Не се жалам, преинтересни муабети сте свртеле, обожавав да ве читам... Во контекст на истите, каснам, ама да пишам. Имам две презимиња, малку непрактично испадна, ама тоа е. Си го сакав и моето, и тоа е тоа. А сакав да имам исто и со децата во иднина... Со маж ми сме 10 години заедно, се запознавме на почеток на втора факултет и од тогаш сме неразделни. После 3 години завршивме факултет, се вработивме и одма се преселивме заедно. Животот со него заедно ми беше поубав и од животот претходно... Имаше и драми, особено на почетокот, ама па јас и сум драматична и длабоко мислам дека ми се допаѓаше тоа... После година дена, некако како да се уморивме од сѐ, и се синхронизиравме како две стрелки на швајцарски часовник. Не верувам во судбина, не верувам во "родени еден за друг", ама верувам дека животот заедно несвесно нѐ менува, нѐ обликува, и од нас направи тенџере и капаче кои совршено се поклопуваат. Дури иритантно совршени... Со него сум преслободна во сѐ, нема никакви бариери, можам сѐ што мислам да му кажам, а и тој исто. Знаеме како да се изнервираме, ама и знаеме како да се смириме одма. Многу разговараме. И уживаме во разговорите. Реално, јас сум потежок карактер од него. Ама ме има научено. Првите две недели со бебето беше дома, и мислам дека убаво виде како е, па ретко се случуваше да каже нешто што ќе ме изнервира. А и да кажеше, јас одма пиштев па добивав извинување. Помага многу по дома, мислам не е дека мене ми помага, едноставно тоа се заеднички обврски. Свадба направивме после 5 години врска, а бремена останав после 3 години од брак. Да не бевме тоа што сме, мислам дека немаше да се нафатам ни на преселба, нит на ништо. Му кажав - сами ќе сме, ќе се имаме само еден со друг, ќе ми требаш за поддршка, за сѐ. И обратно. Настрана од тоа, го откажавме станот во мк. Моите го испразнија. Речиси 7 години живот во него... Не знам како ми е. Гледам слики, празни соби, а сѐ што ми се врти во глава се куп спомени... Кога замижувам очи, и кога ќе помислам на дома, овој филм ми се врти во глава... Вратена од цтг, домата исчистена, ама секоја фиокичка преуредена, секое ќоше превртено, сѐ е опремено за бебето, накитено новогодишно... Претходниот ден падна првиот снег... Седам со мев до гуша, сецкам мастраф за руска, гледам од прозорот во кујна, прекрасно светкаво снежно тавталиџе, свири мтв рок, светкаат и сјаличките кај мене... Утре е нова година... Нов почеток, нов член во семејството... Мислам дека тој момент ми е дефиниција за среќа, мир, дом. Нејсе. Се чувствувам како некој да ми откина дел од мене. Викендов нормално помина, малку одмор, малку филмови. Утре е понеделник, не се поднесува, барем претходните понеделници имав Game of Thrones за гледање и им се радував... Сега се радувам дека доаѓа август и дека ќе се вратам дома на одмор... Едвај чекам... Како сум и разработена на работа, турбо... Ко демек ако побрзо завршам побрзо ќе дојде август. Од утре почнувам диета. Почнав една претходно, ама малата се разболе, вечери не спиев и ми дојде премногу и мене... Целта ми е до роденденот на малата да заличам на човек. Не можам веќе, 162 а троцифрен број на вагата, кичма ме боли, сѐ ме боли.. Од утре со план - и вежбање по дома, и балансирана исхрана, доста веќе се давев во чоколада... Немам трпение, секогаш сум била одма, сега и веднаш, ама овој пат некако сум охрабрена. Малата цица уште, ама веќе не ми е критично, голема е, не е фрка како претходно што бев на рестрикција со диетите заради неа. Ако некој го исчита расказов мој, браво за трпението, ама така е, ме нема, и после оп - да се расприкажам, да не пропуштам и јас нешто... Огромен поздрав другарки, имајте убава недела пред вас!
Браво за тебе што не те мрзеше да напишеш, јас уживам кога те читам...а читањето оди побрзо од пишувањето