Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Здраво друштво :hai: како сте?
    Јас добра, уште еден нов ден ист како и сите други :)
    Сабајле кога стана мм во 6 часот бебе го сети и почна да плаче по него, многу го сака кога е тука не го испушта од вид. Па мм му направи млеко па така презаспа. Мм рече денес до 12 ќе работи и ќе си дојди ама не :( му се загрешила работата и ај белким ќе си дојди до вечер дури уште е ден па да го прошетаме бебево. Многу работи бре ептен многу. Му велам барем сабота не работи тој не ќе работам плус пари се тоа, да плус пари ама здравјето му се зема со таја работа, одбегнува да се жали ама знам се го боли. Вчера си го скинал ноктот со се живец. :( Работното време му е до 16 часот ама тој пред 19 не е дома никогаш. Вчера си дојде во 20 и 30 а бебе по пола сат заспа ич не се видоја, затоа само плачи бебево по него.
    Сабајлево јас станав во 9 си се наспав, кафе си испив на рајат па бебуш стана пред 10 и појадок, преслекување, играње... среќа се заигра сам па јас измив садови и ручек направив ^_^ па млеко и кревет, сега спие. Јас седам немам работа хахах ретко се случува ова :D што е убаво вака (lalala)

Денес овде студи цели 13 степени е, јас на кратки сум убаво ми е вака малку студ да осетам. Сношти цела ноќ врнеше :rain: супер беше за спиење. Не дека имаше кизнај какви жештини овде најмногу до 30 степени беше, пожешко не видовме. Овде најмногу ми се допаѓа климата преку целата година. Летото не е многу жешко и зимата не е многу ладна.

Деновиве сум во исчекување да ми дојди (waiting) два пати си се опуштивме со мм :$ (fingers)

Вчера слегов во 8 сабајле во град за да ги чекам документите што ми ги прати мајка ми и автобусот доцнеше, пукнав од чекање дури во 15 часот стаса а инаку стасува во 9 сабајле ама имало гужви по граници.
    Со бебе бевме во мол и таму има детско катче за мали деца. Го пуштив бебе внатре и се изнаигра цели два часа, но јас бев постојано до него. Колку беше интересен се сака да види да фати. Одеше и кај други дечиња да игра. Многу сака деца ама нема кај да му најдам. Сами овде и тоа е.
    Се распишував :wasntme:

Гледам една ресана овде пред мене па нема да биди лошо да си каснам :P

Ај да не претерувам Оти никој нема да ме прочита, да скратам :D

Имајте убав викенд :sun:

На karibian, Kaetana, danichap и 27 други им се допаѓа ова.
  2. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.100
    Добар ден за прв пат напишав у оваа тема. Бебчето вејќе нана а мама го користи времето на фемина форум како поминаа брзо 3 ипол месеци господ знае. Ни иде свадба,золвата ќе се мажи па тоа ука бука не гости не ај иди гледај фустани,штикли ,закажи шминка па едно од најдобри студиа Кенза кенза најзадоволни сме

Читам тука најсреќни да сте сите и да дечињата редат забчиња ко бисери. Моево се лигави и само рачиња свој у уста става и повраќа,многу ми е немирен и нервозен..Мука жива(facepalm)

Од сабајле до сеа очи не затворив,Домашните работи се завршени.Уште само ручекот оставен свекрвата да го направи, денеска е слободна па така мамичка да си го искористи денот со синчето да се гали,мази и ужива :l:
    Имајте убав викенд :coffee:

На Kaetana, danichap, elcezelce и 16 други им се допаѓа ова.
  3. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    33.257
    Да пишак додека ѕверчево спие.

Вчера наполнив батерии за неколку дена.Бевме на гости кај вуко ми...,јас седев дете си трчаше од една соба во друга и играше со едни мали парчиња иверици се додека една не му падна на нога почна да плаче.Немаше ништо ко на куче му понинува се повеке се исплаши и време му беше за спиење.
    Мм од работа беше надвор од градов дури дојде да не земи 9 сатот дојде.Си дојдовме дома дете заспа,а јас и мм си се опуштивме со пивце и грицки до 2 часот по полнок и само што задремаг синко се разбуди.За моја срека веднаш заспа.
    Ако продолжам вака секоја вечер со пивце,верувајте ке станам зависник од алкохол.

Мм и денеска надвор од градов,но приватно.Ке си дојде дури вечер.Како што кажа @orhideea во денот се гледаат пола сат,но некогаш дете не го дочекува заспива.Го бара му недостига...Работи како вол од јутра до сутра за малку пари.Работната рака ич не е платена.Во странција знаеш ке работиш ке добие плус пари овде во нашава земја ништо.

Пред некој ден кај братми на роденден синко јадеше кикиритки.Не можев да го гледам многу ми беше страв да не се засркни и му ги сокрив.

Неколку вечери го ставам синко во креветче,но сред нок го земаме со нас.Поспокојна сум кога е до мене...
    Преку ден си спие во креветче и ако не сум во соба вика,ако не го слушнам слегува сам од креветче и ме бара по собите.Ми пораснало срцето мое....
    Но тој за мене уште е бебе додека носи пелени ке биде.Кажува дека на мама и бил бебе.
    Сите имиња ги научи од комшии ,кучки,мачки,неговото не сака.Неговото име го има кажано три-четири пати.Инаку тој се викал мама.Од матеј до мама има голема разлика....

Вчера одморив,но денеска мајката ми се раскапа низ дома со дете ручек и заминал пола ден.

На Kaetana, danichap, elcezelce и 17 други им се допаѓа ова.
  4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.422
    Допаѓања:
    37.626
    Дали имаме право ние пред недела- две што се жалевме на жешко да се пожалиме дека измрзнавме? :wasntme:

Мн ме боли раната, пишав во соодветна тема. Од промената најверојатно.

Деновите исти само ќе гледам да ги збогатуваме постепено со справи за трошење на одвишок енергија. За детето се разбира, а за мајката нешто за вишок енергија и смирување.

Да беше како што сонував во младоста и пет деца би имала. Станување, спремање за денот, три оброка, две ужини, детски парк и трговски центар, пет женски да ги дотерувам и да излеземе да шетаме. Ама во реалноста сосем друга приказна. :)

Синоќа се уверив дека Господ им става перниче пред да паднат. Тресна на асфалт ама ниту модринка имаше ниту црвенило ниту пак крв од нос. А ја сум застанала и чекам крв од нос да му потече или од чело. :x

Пак бев при крај со живците и заспа, втора дремка за некое чудо. Претходната дремка таман седнав се разбуди епа оваа не мрдам од кревет, ќе пишувам додека стане да надокнадам за овие неколку дена. 8) Се зезам.

Ќерка ми е денсер на мама. :dance: Можеби некогаш ќе отвориме латино студио. Си фантазирам вака јас почесто. И онака досадна е реалноста. Нешто што би го работела од срце е да бидам латино инструктор (така ли се викаше?:lol:), ама ја имам дипломи за две други работи и тие сосем спротивни. Сакам да сум 3 во 1. (hollest)

Само да почнеме да се разбираме со девојкава и нема да може да не сопре никој. Ќе имаме кореографија за повеќе песни. Сега имаме само една кратка и слатка. :l:

Ај уште ова. Прееска до мене помина мајка со дупла количка. Деца мирни, мајка средена и мириса на преубав парфем. Парфем? Што ли беше тоа. Среќна сум заби кога ќе успеам да измијам а камоли нешто повеќе.:emo:

Како и да е животот е еден и е краток! Удри бриго на весељу! :party::party::party:

На karibian, Monella, Kaetana и 27 други им се допаѓа ова.
  5. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Здраво мајки
    Ние се вративме од одмор.Успат си купивме и пипер и одма се фативме за работа го испековме и направивме ајвар.
    Туку сакав да ви кажам нешто друго.
    На плажите имаше само мајки и татковци со деца.Мајки со вишок килограми и стрии и целулит и се можно од една две и три бремености.Не сме само ние.Не сум само јас.
    Си облекле дводелен костим и си уживаат.Не се срамат.
    Јас иако ослабнав 12 кг имам уште спуштен стомак.
    И така деца си се изнабањаа уживаа и играа во песокот и водата.И се наспаа како никогаш до сега.Малово после плажа спиеше по 4 часа.И тоа без да трепне и мрдне.Кома.
    И вечерта пак си спиеше.
    Ама големиов душа ни извади со тие играчки и пиштоли на вода.Сакам таков а имаше 2.Коцки па коли свашта бараше да му се купе.
    Само живци јаки ништо друго.
    Сега заспаа рано и јад и мм излеговме у град.
    Свекор ми остана со нив.
    Утре ќе одиме пак на планина како минатата недела.
    Туку од сабајле окото ме боли едвај гледам и трепкам.Нешто се воспалило или незнам што.
    И тоа е.
    Убава вечер на сите.

На TutiFuti, Monella, Kaetana и 25 други им се допаѓа ова.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.422
    Допаѓања:
    37.626
    :coffee::coffee::coffee:

Убав почеток на денов!
    Мм и ќере (така се пишуваше едно време кога прашував што е тоа мм и ќере :rofl:) спијат, а ја лежам до нив на фемина. Недомаќинка број еден ама убаво ми е и плус недела е ден за одмор, ако станам од кревет само ќе ги разбудам.

Значи за денеска наспани ќе сме не смее да се жалиме. Дури и се здрвив лежејќи. Со две три деца човек мора :bandit: :ninja:да е. Вака со едно полесно е. Па и времево гледам ни топло ни ладно, таман. Гледам на телефон што покажува. :nod:

Имавме мирна вечер и мирна ноќ. Дете дури сабајле се разбуди за цицање. Чуда се случуваат. :*:

Да ги испробам сите смајлиња ја. :sun:

Да станеме, да јадеме, да се спремиме и да прошетаме. (hollest)

Убав ден!!! :f::f::f:

На karibian, Monella, Kaetana и 25 други им се допаѓа ова.
  7. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Здраво друштво .
    12 саат е а мене ми се гледа како 7 вечер. Не спиев убаво ноќеска . Син ми за срека не мрдна цела вечер. Маж ми на пат па сами сме. Бев ме во зоо денес . Преубаво си поминавме,пред пола саат дојдовме кај моите на ручек . Па сите заедно ке одиме на мекици приквечер.
    Синче спие. Се премори но се истрча за сите пари . :)
    Времево пекол надвор срека рано отидовме во зоо . Едвај чекам да залади.Јас сум зимска женска :rofl:
    Недела како недела тоа е
    Утре сум на гинеко ,контрола . Па работа . Демек сакав да спојам , ама кога не одиме нигде се премислив .
    Го видов новото бебе што се роди:inlove: Мало црно топче со коса. Кој знае дали ке имам ќерка во животов . Многу сакам :l:
    Леле кога влегов во Ремедика ми се врати филм кога јас се порагав . Немам поубаво искуство од тоа . :l: Едвај чекам да ми се повтори.
    Бејби треска ме тресе со месеци :rofl::rofl:

Тоа мајки
    Да прочитам нешто додека синче спие .
    Убав ден :f:

На Monella, Kaetana, orhideea и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Добро утро, добар ден истеравме сабајлечки плажа, вода ладна, пријатно топло со ветре, не влеговме во вода со мм ама затоа дете се изнаигра во песокот и си се шлапкаше во плиткото. Само што се прибравме брз туш еве синко кај да е ќе се предаде, јас пијам кафе и се мислам да правам брз ручек макарони со болоњезе. Мм отиде да се види со колега од факултет дојден е од Куманово со жената и две мали девојчиња, сигурно ќе договарат за приквечер па супер ќе се подружиме и децата ќе си поиграат. Бебе претка во стомак и ме прави многу среќна, не ми се верува сеуште, а веќе 26та недела ја ситнам, меше веќе убаво се познава синко си го гали, бакнува и вика по дадата да дојдела да си играле.. Се топам, неможам да ја дочекам нивната средба. :inlove: Имајте убаво неделно попладне:hug:

На Monella, orhideea, tina-63 и 21 други им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.878
    Допаѓања:
    77.373
    Баш така за жените на плажа... дојдов прв ден и се опнав во целосни купаќи (иако сум слаба, растресена сум и имам стрии), ама како што викаш гледам никој баш не се замара, си се сончаат, си се бањаат и баш им е гајле за се. Од втор ден се до денешниот 5ти ден во дводелни сум си и не се замарам :mm:

На TutiFuti, M&M, Kaetana и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    Добар ден.

Еве и јас да се пријавам од плажа. Јас па воопшто не сум ни помислича на целосни купаќи. Каква сум таква сум. Мајка сум. А ќе има и време за вежбање.

Ги користиме најубавите сончеви зраци на плажава. Време совршено. Дете уште се привикнува, ама не е досадно. Само имаме проблем, лапа песок, па не две, не четири туку осум очи се вперени во него во секој момент.
    Инаку најголем малер сум. Две години не сум била на одмор и сега мораше трет ден да добијам. Таман цел одмор да не сум раат. Ќе си пукнам од мака.
    Отидов да уживам во залезот на сонцето.

Имајте убав ден мајки.

На Capricorn Taurus, karibian, Monella и 25 други им се допаѓа ова.
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.211
    Допаѓања:
    124.922
    @muchacha_a јас не те разбрав, демек не треба дводелен да носат? Или дека не треба да се оптеретуваме?
    И јас повеќе во едноделен поминав. Не се осеќам комотно.Баш си позагледував на плажа абе една мајка да имаше згодна( и тука све се со деца фамилијарни) , све со спуштен стомак, гради спуштени, стрии и целулит... Дури и кај слабичките спуштен стомак :rofl: Абе ниеден маж не може да изгледа жена толку детално ко жена :rofl:

Ние испивме кафето, си откривме каде прават палачинки убави, и секоја вечер е еден јаде солена, еден блага,после ма ни за едноделен не ќе сум :sweat:

Малово битно ужива. И си поспива, па и ние покрај него:)
    Денес изеде пола банана сам па и ја гмечеше со раце, абе ме израдува ептен:)

Последна измена: 26 август 2018
    На karibian, Monella, Mari* и 24 други им се допаѓа ова.
  12. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    33.257
    Добро вечер мајки.

Со дете се заспиваме,а мм прави пица и лади пивце.Се надевам дека нема да заспијам пред дете како пред некој ден.Денеска ке има супер мезе за со пивцето...

Денеска мм слободен,останавме дома да одмори малку а јас да завршам некоја обврска низ кука.Денеска ручек само за синко готвев,а за нас нешто од фриждер.И дома бевме срекни,си се гушкаме сите заедно.Игравме со синко во двор со топка,правевме торти од кал.Денов многу брзо ни помина.Сите под еден туш и излеговме до маркет да изпазариме..

Дете се предаде,комечно заспа по пола сат нишање,а и мм е при крај па повелете на:pizza:со:beer:.

Имајте убава и мирна нок со вашите сакани.

На Monella, Mari*, Kaetana и 17 други им се допаѓа ова.
  13. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Zdravo :hai:

Dobiv vcera sabajle, eve uste sum pod visok napon :D
    Maliot vcera zivcite mi gi istenci abe ribarski konec mi gi napravi... Lugeee ja ne znam kako moze tolku da ne me slusa. Mm vika me cudis so mene e ok. Uste tolku me napna so muabetot pa si go dobi. I so mene e super koga ke se ispruzam na pod i ke mu dozvolam da skoka vrz mene i da mi sedi na glava bukvalno, ama da pruzis soberes zdiplis 4 masini, napravis dorucek rucek uzinki za dete, potsredis po doma, smenis postelnina i iako si stanat vo 6,dorucek imas tek vo 12 ipol i ne e bas super koga bas togas neke da se zaigra so nisto nego samo belji pravi.
    Doma e na svoj teren i toa e toa...
    Uste imame temperatura, 37.8 najmnogu denes imase, ama davav po 2, 5 ml brufen protiv bolka i mackav calgel na zlebinite. Dvete racinjq vo tupanici i se stiska po liceto. Go prasuvam te boli, vika boli ;( Imame nova 4ka dolu, ja cekame i drugata... Vcera duri i se isfrla po nodjinjata, a sabajlevo nemase nisto. Da se cudi covek...
    Se nadevam ke pomkne i veke utre ke bide podobro, nema da ima temperatura.
    Se mozno me nervira ovie dva dena, mm pogotovo nali, me trese nervoza konstantno a i neubavo spijam...
    Srekja pa sega dobiv, taman do sreda ke pomine da mozam da plivam.
    Utre da cistam, pa da pocnam da pakuvam. Srekja pa uspeav se da isperam. A za peglanje... :?:

Odam da si legnam, dosta e od denov...
    Ubava i mirna nokj:l:

На Monella, Mari*, Kaetana и 16 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Добра вечер.
    Конечно залади луѓе, од 40 и кусур на 20 се симна а сега навечер и до 14 степени каков шок за организмот преживеавме тоа чудо од еднаш како што препечуваше почна невереме град ко ореви и да истура тоа петокот саботата веќе врнеше а ние спремни тргнавме накај планините малку.. за да сабајле во 8 ме дочека пиење кафе на тераса на само 5 степени и снег на алпите :^)
    Ми се лоши ми се повраќа како по облаци сум врела пот ме обливаше од промена ама сепак некако ми се освежи организмот и телото и мозокот од врукиниве
    Нека трае..
    Сакам сонце со ладничко к свежичко баш како сега да се надеваме дека летото конечно не одмина
    Убав помин со убави луѓе се изнадруживме и сега сме вратени назад у нормала јас уживам на свежово и молчам
    Ќе треба да одам на дете да купувам патки и топлинки некои потанки за внатре
    Па и во лидл видов убава роба 8-|
    Намерачив
    Конечно време за себе малку а ми се спие ми се ослободи организмот и мозокот и сега е супер :clap:
    Убава ноќ:hug:

На Monella, Mari*, Kaetana и 17 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.944
    не се зезнувај во ремедика да одиш. еве нарцис нека ти каже. .

16. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Нее.сакам да кажам дека не треба да се срамиме од телото какво што ни е.нели од нас излегло мало човече па затоа се оптеретуваме со телото.да си уживаме без разлика како изгледаме.

Последна измена од модератор: 27 август 2018
    На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    За пораѓај ? :worried:

18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.422
    Допаѓања:
    37.626
    Јас и пред себе и пред маж ми го кријам стомакот така да на плажа едноделен дефинитивно. А малава еднаш ми го виде па сега ми трга маицата и го тресе како пудинг се гази од смеење.

Дојдов да се пофалам колку сум одморена и наспана од синоќа до сега. Ех да е вака секој ден. Имам сила нива да ископам. Имам и дом за средување ама не мрдам од кревет. Утре секако уште сто пати ќе треба да раскренам па нема да се примети пропустов. Што убаво било некогаш да одмори човек во буквален превод мрза да е. Па и детево помирно.

Добра ноќ!

И кога ве читам за раната појма неам дали имам лузна или каква е. Баш тука надвиснат ми е стомакот го немам поткренато да си ја видам. Раната де. :rofl:

На karibian, Monella, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  19. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Добро утро, кафето од мене денес. :)

Ве читам за криење стомаци. Мм би ме задавил начисто со два прста ако покажам било каков момент на несамодоверба во врска со физичкиот изглед. Имам голем вишок, ама баш голем. Дел од тироидната жлезда нефункционална, дел од престанување со спорт, си останав јас со 30+ и не мрдаат надолу се' додека не решат хормоните да симнам некој кг. Примам максимална терапија на тироксин без подобрување, така да нареден чекор е комплетно да ја отстранам жлездата и да заборавам на овие маки. Сите хормони ми се пореметени, влезена сум во предвремен климакс на неполни 33 години и што уште не. Маж ми ме гледа цели 16 години какви маки мачам за да се стабилизирам, и ако некогаш имам проблем со себеприфаќање од тој поглед, ако коментирам за стриите, ако кажам дека ни од блиску веќе не ми се цврсти градите добивам одма "воспитна". :D Строг е многу за тоа, ме кара и ме тера да се прифатам и да се видам себеси онака како што тој ме гледа и прифаќа. Помага богами, бидејќи кога тој и децата не ги гледаат и доживуваат тие маани така, која сум јас да се замарам со нив? :)

Како се израсипа времето, така се размрсулавевме сите. Почнавме со појачана доза на мед и рибино масло, би требало да се оправиме. Секако јадат убаво и квлитетно, верувам дека децата ќе се оправат. Мм малку не е умен со мачканиците негови а ла зденки и паштети, ама пред децата не смее да јаде па нека му ја мисли, не е мало бебе. ;)

Веќе сериозно ни паѓа на муабет да ја збогатиме и окончаме фамилијата со уште еден член. Сакавме подоцна на малку постари години, ама со моите хормонални промени времето драстично ни се ограничува па некако паѓа на дневен ред дали сме спремни психо/физичко/финансиски. Проблем е што немаме воопшто помош од баби-жаби, сервисот ни е расипан скроз, ама па од друга страна овие две успеавме сами да ги кренеме на нозе едно по друго и супер се. Сакаат и децата, имавме принова во фамилија па гледам како го прифатија тоа бебуле. Знам дека ќе бидам мирна ако сме 5, секогаш ми било тоа најголемата желба. Можно е ако даде Бог да ме има во Труднички муабети, и тука да објаснувам како @danichap. Ако е по Божја волја, ќе биде. :l:

Имајте убав ден женски, се испозанесов јас со рефератов утрински. (facepalm)

На karibian, Monella, elcezelce и 31 други им се допаѓа ова.
  20. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.904
    Допаѓања:
    34.127
    Добро утро накај ден.

Чекам у чекална во институција за странци .Не прашувајте колку е гужва , а колку споро оди од 7 сум тука|( мислев до 9 ќе завршам.Нема шанси.Ај јас што чекам ама па овие мали бебенца жал ме фаќа ги мачат кутрите.

Сега еден татко видов со бебе, па не е поголемо од 3 месеци плака , а овој му се дере и вика тишина тишина:o Па после зеде млеко да го рани му дава ова се дави тој го тресе детето:tmi: Па неговиот татко него го учи исправи го детето8-|
    Свашта ќе види човек.

Денес тате ја носел малата на градинка пак си плакала :worried:
    Викендот многу брзу ми помина.Во петок и викам на малата утре нема градинка , нема работа и ги дига рачињата и вика упи(poolparty) Во сабота ја заспивам и и викам ајде кажи кај ти е лактот и се чуди и покажувам.Кај ти е рамото пак не знае и пак и покажувам и и стана интересно и почна да вика пак пак .И велам не да спиеш таа пак сака ново да учи и .и покажав се како се вика во спалната од ролетни до куфери:rofl::tmi: Па заспа едвај.
    После ја прашувам каде ти е лактот покажува зар толку брзу учат:clap:
    Многу е интересна кога ќе ме удри не сакајќи јас почнувам да плакам божемски таа доаѓа и вика бацам и ме бакнува, а јас ја имитиран и и викам па па:inlove:
    Сега се научила и вика мама акам тее:l:

Си чекам јас ако му е некому досадно нека пише во инбокс:lol:
    Убав ден на сите:toivo:

На orhideea, Monella, elcezelce и 18 други им се допаѓа ова.