Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.875
    Допаѓања:
    28.595
    Во колку да станам рано сабајле и до колку треба да биде напорен денот за ноќта да заспијам?!?!
    Значи аман, се молам да спијам и не и не и не... никако да заспијам.
    А умор осеќам, рано околу 8 сум станата и пак сум во оваа доба будна.

Утре дадето во градинка ја носам после пауза од 2 месеци. Превозбудена е оти ќе се види со другарчињата.
    А и јас на работа, 4 часа разделени со бебо... страшно сум неспокојна! Како ли ќе биде?!?!

Ај да спијам... лека ноќче!

На duffi, orhideea, muchacha_a и 22 други им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.882
    Допаѓања:
    77.380
    Иста сум... еве ме будна, станата од 6ипол сабајле. Уморна, а сон не ме фаќа, се мачам да заспијам и глава ме заболува, зимам моб како божем ке ми се приспие така, не бе.. мислам до сабајле можам да дремам на мобилниов и нема да ми се приспие :?: А сабајле како си? Лесно стануваш или како згазена од воз си? Јас како второво... како слатко спијам, синко доаѓа ми се пентари, бебе вика од соба, а јас очи неможам да отворам (facepalm)

На duffi, muchacha_a, 24.07 и 13 други им се допаѓа ова.
  3. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.119
    Допаѓања:
    20.937
    Добро утро мајкички
    Кафето од мене денес :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::d::d::d: може и по некое вакво со кафето ,пошто дефинитивно и 3 кафиња да испијам нема да ме освестат ,синко цела ноќ плаче кутрото се измачи со тие заби аман више :( Јас дојдена на работа од 7 уште ,ќе бидат многу тешки за мене овие две недели на работа ,сама сум а гужва премногу ,полека само без нервози морам да ги истуркам деновите си викам .Денес синко почнува во градинка ,јас под стрес огромен сум од таа градинка уплав имам мислам ,ајде се тешам дека овој пат полесно ќе мине дека ќе куртулиме од болештии (fingers)(fingers)(fingers) Викендов така го поминавме низ дома ништо посебно .Тоа е немам ништо друго што да ви кажам ,околу оралната фаза јас цело време сум на штрек и под стрес синко се пика во уста ,на одмор неколку пати срце ми застана со тие камења на плажа .
    Одам посао зове . Убав ден на сите :f:

На duffi, orhideea, muchacha_a и 20 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Поздрав од работа :(
    Памет само во бебе ми е :sweat: Јадела со мајка ми, таа па доста и било и се откажала од ранење. Јас контрол фрик одма дадов инструкции да продужат со јадење. Дете ми јадеше супер овие 2 дена. Она пилче ми рани! Башка и јас дур дојдам, мртво гладно ли ќе ми седи девојчето?!:(

Битно кафе на раат испив. Ете уште го тегнам мераклиски :coffee: Денес планирам да уживам на работа :D
    Си затворив врата од канцеларија, мир и тишина и уживанција (poolparty):music: Нек си работат како и без мене кога беа.

Немам друго што да кажам, а време имам. Како и за се, кога имаш нешто на претек не знаеш како да го искористиш најправилно. :tmi:

Среќни родендени на дечињата @Belabelinakinder @karibian. Само во радости да сте! @emkaemka честито зет :music:

Поздрав мамички

На duffi, orhideea, muchacha_a и 30 други им се допаѓа ова.
  5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Здраво и од мене. Долго ве немам читнато а вие веќе сте родиле кој братче кој сестриче. Да ви се живи и здрави. :)

На duffi, M&M, azelea и 21 други им се допаѓа ова.
  6. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    @kukla21
    Несакам да замислам како ти е без бебе, ама ќе се навикниш. Со среќа првиот раб. ден.Пијај кафе на раат.
    @galapce :hug:до малиот.
    Заспа бебе,да стани па ќе пијам кафе. Ако тропнам ќе се разбуди:sweat:
    Битно ручекот и го спремив а јас бурекот го изедив. :D
    Убав ден ..

На duffi, orhideea, tina-63 и 16 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Се дојдадоа (fingers) Мораше да се с`рже за да се заврши работата ]:)
    и на мајка ми не и е лесно со мене:sweat:

На duffi, JuLleE, stevemila и 14 други им се допаѓа ова.
  8. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.981
    Допаѓања:
    112.669
    Добар ден мајки :hai:

Вртат машини, нешто успеав и да скрстам, ама уште е русвај од алишта и кеси, сите кеси што сум ги имала сум ги понела и најбитно и сум ги вратила, само пикам една во друга и пак искачаат :smirk:

Гладна сум, а дома нема леб, нема ништо, до продавница немав кога да појдам, плус немам количка, уствари имам ама цела е со песок и чека да се пере. Ми прелета мисла да варам макарони, можеби супа, ама одма фидбек дека нема да успеам да доварам. Барав кроасан нема, па видов чипс па тоа каснав со сила колку мешко да не е празен :doh:
    Ми се пие и какао, можев него да го сварам дури правев доручек за бебе, ама не ми текна :smirk:

Сабајле муабетев со една другачка, реновираат по дома, односно во зграда па инвеститори им правеа доградба, па да се затворат, знам дека се во тесно и ми набројува ова ќе местиме, тоа, слушам и се чудам искрено, не дека ми е мака ама им ја знам ситуацијата и си викам од каде. Кога ми вика ама тоа се е на старо, не сме го купиле, на маж и некој близок се сели во странство и скоро цела покуќнина им ја дава, кој убав гест си помислив, браво.

Јас сум со ниет машина за садови да им купам, прееска се пожали дека трпезариска маса со столици нема да имаат, ниту стара имаат, гледала некоја и кога ми кажа што цена е и дека и е прескапа се запрепастив, ама и треснав по глава дека треба повеќе да ценам можеби :|
    Па си реков, за тие пари масата, ама пак маса кога тогаш ќе зберат пари и ќе купат, машина никат оти не е нужност, па изгледа ќе е машина, нека одмара другачка раце, а нека јаде во кревет :D

Се понудив и еден комбилизон да и купам, не е дека ја жалам, ама го пека оддамна, а неможе да си го приушти, а знам како е да сакаш нешто, плус ми се нашла многу, па верувајте со драго срце ќе го купам.
    Иако јас би и купила друг, за мене и поквалитетен, ама она тој го сака, па утре/задутре ќе го чекам на врата, искрено се надевам ќе биде личен и ќе и пасува (fingers)

Вечер сме на прваче маче :inlove:
    Ич не ми се иде некаде, плус утре со бебе имам куп обврски низ град ама не бива да не идеме..
    Па пред и поклон треба да се зеде, мислам до Просветно да појдам новчаниче да зедам или ќе видам на лице место што ќе ми фати око :)

Треба и да се пазари, аман ич не ми се иде :doh:

Туку чек да споделам една случка пред некое време.
    Пазарам со бебе, он во количка и мислам дека спиеше, јас со оние што се влечат со тркалца, пластичните во Рамстор.
    Корпата полна, си чекам најнормално ред на каса, буткам количката напред-назад да не се ококори бебе и си чекам, 3 или 4ца пред мене.
    Плаќа таа пред мене и таман јас на ред и кога некој ме буцка од зади и прашува дали може пред мене да помине :^)
    Не, одговорив и онака баш гласно, па и дрско. Кога женава дури и ме прашува ,,а зошто,, 8-|
    Постара бебе, колку мајка ми, не баба, аууу кога и се пуштив, дека она како жена ако нема осет и разбирање кон мајка со бебе кој да има, па како не и е срам, башка има каса за малку продукти нека иде и нека чека таму..

И она уште збори, мува не ја лази, ама па имала 4ри производи и за 2минути готова ќе била (facepalm) ами викам супер за 2минути јас побрза ќе бидам и дома со бебе ќе сум си, нема по жешково да го влечам :emo:
    Куца касиеркава и она уште збори, ете јас до сега готова ќе бев :headbang: а заправо не ни имав којзнае колку производи, колку можам да носам со бебе и количка, ама пак и да имав..

Втор случај, ова од скоро, пазарам со корпа во рака, купував за да јадам и вода за мене и бебе, бебе во количка ама вика, урла. ОК јас си чекав и го занимавам, имаше 2ца пред нас, еден дедо брзо мина, дојде на ред една тетка, со не повеќе од 10производи, зела овошки и не ги измерила, купила некои мусли и не читнала состав, па тука чита, купила шеќер од 800г наместо од 900г, зела пудизи 3+1 а на неа 2 и биле доволно и на крај се пофати нешто за цигарите да дебатира, ауу ми прекипа кога и спискав да има осет за тие зад себе, тука само се куца и наплаќа, декларации и пресметки нека чита низ маркет и ако и се прави муабет нека иде на друго место овде не е за тоа (lalala)
    Па и касиерката и списка дека треба да побрза.
    Се налути женчево и ги остави производите, па кога наплаќав јас и текна дека ипак ќе ги плати (facepalm)
    Не знам што се деси, еден дедо од зад мене пушка ќе извадеше уште малку :D

И така се гледа досадно ми стана, бебе спие, па јас ако станам одма ќе се ококори, а може и не, може и ќе пробам барем до вц да појдам (fingers)

На SofiMar_, duffi, M&M и 29 други им се допаѓа ова.
  9. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Здраво како што ветив да послужам торта од роденденот. IMG-3ff34835ee8abcf7d06941749a47276e-V.jpg
    Многу убаво поминавме се изнаигра душа мамина плескаше со рачиња кога се пееше хепи брдеј. Им се радуваше на децата се супер. Бебе задоволно мама уште повеќе.
    Од тортата ништо не остана. Кој репете кој за дома да сум пратела.
    Да се пофалам ќе си имам кумашинче. После 7 години борба спремни документи за инвитро мојата кумашинка бремена по природен пат 4ти месец без да знае. Открила пред една недела зашо имаше нередовна менструација и ме знаела. Колку само се израдувавме кога ни кажаа на роденденот. Гушки плачки.
    Уште сега ќе смислувам имиња :inlove:
    Убав ден

На M.B., Sanja1105, SofiMar_ и 35 други им се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.212
    Допаѓања:
    124.922
    Да се пријавам :bandit:
    Правам ручек на бебе, маж на бербер и се мислам што да јадеме ние (waiting) Ами нешто лесничко да е оти баш и не ми се готви :tmi:а и вкусно :?: Ако имате идеи-споделете (highfive)

Попладне на роденден сме во друг град, поклон м'кневме од Грција, голем е, а сакам да го однесам во книжара да ми го спакуваат , се надевам ќе успеат (y)
    Некако не ми се оди , ма не ми се мрда од креветов :wasntme:
    Му купивме на детулче точаче :party: и тоа @emkaemka нема да се исти :rofl: Шо не кажа оти тој гломазен и не се склопува за у кола :whew:

Се правам сеуште на тошо и гости за роденденот сеуште не ми дошле :lol: Така и ќе биде (lalala)

Изгледа ќе врне :(
    Чекам да стане бебе да си направам едно цедено сокче со лимони и портокали малку да ме крене :drunk: ептен ми влијае времето:( Бевме низ маало па ај на кафе и топло-ладно , ама ништо не видовме , дете нејќе и не во кафич, ма ни цртани не го занимаат повеќе :(. Плативме и си станавме , поштени луѓе, а и искрено сабајле се прејадов поарно што не каснав благо (facepalm)

Тоа е, ќе се пријавам јас пак :tmi:

На duffi, Sexybaby86, orhideea и 22 други им се допаѓа ова.
  11. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Добар ден и од мене

Куќата нозе ќе ми фати а јас дремам на форумските игри
    Деца заспаа,јас во средина се стоплив и не ми се станува кафе да си сварам
    Многу е ладно,магла,роса права зима

Во главно монотонија владее кај нас
    Мм трета смена уште 4 дена па скапавме дома.Излегуваме само за до маркет и тоа е тоа
    Некни излегов да му купам на мали алишта,се му е мало
    Тоа ни беше излегување

Друго се исто,поминав највеќе да честитам родендени и многу ми е драго што видов дека @galapce ни пишала,гушки за вас
    @Belabelinakinder , @karibian како вчера да се читавме во труднички :f::f: големи да растат дечињата :hug: :hug:

На duffi, Sexybaby86, orhideea и 24 други им се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @emkaemka иста јас со овие на каса. И јас трпение немам за такви.
    последно ај една баба пуштив - демек еден продукт имала. Не ни праша саглам, само се пикна. И на крај извади ситнурајки, се по 1, 2 денари за да плати. Кога и свикав - немаше поситно да извадиш. Си имала еден продукт?! После нема да те пуштаат и кога навистина ќе ти треба, е нема!

На duffi, Sexybaby86, 24.07 и 10 други им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.882
    Допаѓања:
    77.380
    @kukla21 Како си сигурна? :D

Заспаа и двајцата кај мене. Ме мрдна синко сам, пукаше од досада и не знаеше што со себе.. па се јавив на комшиката, давај викам ваму ќерка ти, инаку скренав јас :D Тука некаде се со синко, се изнаиграа, па и бебе играше покрај нив... и сега сите на спиење :) Јас ручек ке правам и уште едно кафе ке пијам, зашто сабајле од турското ништо не бидна, две голтки и толку... После пискотници, трчање, тропање, плачење, тишината еве јаа... што ми е убаво сега :D Убава недела мајки и среќно на сите дечиња кои тргнаа во училиште, градинка денес :mm:

:hug::hug::hug: и до малото на @galapce Дај боже да ви се насмее брзо среќата! Позз и до тебе мајче, биди силна :f:

На duffi, Sexybaby86, azelea и 23 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Имам контрола на квалитет :rofl:

На duffi, eli25, Chantal и 7 други им се допаѓа ова.
  15. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.875
    Допаѓања:
    28.595
    Штама е и кај мене дома, нане беба прва дремка. Ручек ставив во рерна се пече.

Денес и мојот прв работен ден, @kukla21 знам како ти е! Само мојот ум на две страни беше, во градинка кај дадето и дома кај беба. Спиела до 10 , изела кашичка цела во 11 и до 12 била добра. Ами после цело време мрмкала, се додека не ми го чу гласот кога си дојдов во 13. А да требаше да седам на работа 8 саати?!?! Нејќам да замислам. Мамина маза е мојата беба , ептен! Денес и беше првото будење без мама... ох, ќе мора да свикнува на баба и.

@mariz сабајле тешко се будам ама денот свежа го терам. Изгледа свикнав да функционирам со помалку сон.

Ај одам да потфатам низ дома нешто дури спие беба.

На duffi, Sexybaby86, azelea и 20 други им се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Значи сите сме нс второ кафе. Самото присуство низ темите кажува дека имам време на претек. Дома денот ми беше кус, овде предолг. Ние сме добри и силни да не не мислите.:hug: Ајде на кафенце. IMG_20180829_094912.jpg

На SofiMar_, duffi, Sexybaby86 и 34 други им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.882
    Допаѓања:
    77.380
    Маката е додека се расонам, после и јас супер терам во текот на денот, ваљда како што викаш, навика...

На eli25, snegulkata, tincemajmunce и 2 други им се допаѓа ова.
  18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.422
    Допаѓања:
    37.626
    И кај нас штама. Нема мн да пишувам само да ве поздравам и почастам кафе. :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:

Од сабајле средивме се со малата со вуци потегни ама битно средивме. Па да стане и на ново ќе правиме неред. :nod: Се некако така се чувствувам дека ќе откажам на моменти. Ќе биде подобро. (heidy)

@emkaemka честито зет :party: и да ти кажам и ние на кревет јадеме. Не викам да ми купиш маса и столици туку само кажувам. :rofl: Се навикнавме само што голем неред правиме.

Најмн ме нервира кога чекам лифт со дете во рака или количка и кога се отвора лифтот сите пред мене а ја прва чекам. Така во саботата нервозата ме фати и последна влегов и сите ги згмечивме. Осет да се немало. :^)

Кај на сонце денеска па искористив да сушам коса надвор дека и фен немам. :rofl: Нема што немам ама и така можело да се живее. 8)

Убав ден! :hug::hug::hug:

На duffi, Sexybaby86, orhideea и 26 други им се допаѓа ова.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.981
    Допаѓања:
    112.669
    @gjoker4e во делот кај омразените работи ми е и моментот јадење на кревет :|
    Се знае каде се јаде и крај!
    Во кревет може да грицнеш или каснеш благо, леб на маса и седиш на стол :nod:
    Бебе го хранам исклучиво седнат на хранилка и пред него маса, да знае дека таму се јаде, смоки давам на кревет, вода пие на кревет, ама јадење се знае.

^^другаркава на клуб маса ручаат :(

Леле за пред лифт (facepalm)
    Дечиштана во Молот, абе да е мое и да знам дека така прави за уши ќе тегнам, море и ќе тепам!
    Ги мрзи да идат по ескалатори, гледаат ти чекаш пред лифт и они се бутаат пред и ти ја туркаат количката наназад, па и двајца и ќе застанат на врата и викаат нема место и се кикотат, ако успееш да влезеш ти превртуваат со очи или му се криват на бебе :fubar:

Скоро една баба со количка и две мали дечиња за раче им се пушти, едново дете ја опцу оти така му рекла и нормално си се пикнаа во лифт и затворија врата, а бебето во количка и урлаше :|

@eli25 мислев знаеш, нас ни е само за низ маало, седи под трем.
    Не се лажам јас два пати со тенкови :rofl:

@galapce ве мислиме, пишувај ни почесто и ставај слики од дечкото, оддамна трепките не си му ги сликала :inlove: :D

На duffi, Sexybaby86, 24.07 и 17 други им се допаѓа ова.
  20. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    34.332
    :hai:
    Ова како да сака да врне дожд?!
    Ако нека врне, денес со мали бевме да купиме нова храна за рипкиве. Не знам дали ви имам кажано дека имаме не една туку пет рипки во кугла. Абе маШка глава тоа е запнаа со маШ малиот ќе чувале риби па и купија. Но само кој ќе ги чува, нормално и таа работа мене ми остана да менувам скоро секој ден вода оти мали нон стоп ги храни со голема количина на храна и им вели ,, Доде лоша Тетка, доде вук планина". Тоа ако не сакале да јадат.:rofl:
    20180825_134347.jpg 20180903_125946.jpg
    Еве ви сликО :tmi:.
    Се опнав јас со фарба на главата ќе видам што чудо ќе испаднам овој пат у главата треба пак да одам малку да ја скратам да се пролепшам де :makeup:. Ама маШ кога ќе чуе дек пак ќе се шишам ќе биде вака(lalala)(lalala)(lalala). И тоа е си најдов една друшка од мој крај 8-| ама ќе си ќутам да не ја издавам.
    Поздравв.

На duffi, Sexybaby86, orhideea и 20 други им се допаѓа ова.