1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.905
    Допаѓања:
    34.134
    Хај лејдис.

:coffee::coffee::coffee:ајде кој е за кафе мафе:)
    Ја однесов малата во градинка.Не беше ич интересно.Вчера не плакаше , ама денес и за вчера(lalala)
    Вчера не сакаше палента да вечера и и велам мама ти се лути, тато нека те заспива, утре нека те носи тој во градинка јас не.Таа така гледа и не сваќа што и зборам.Па и велам утре нема градинка и така не сакаш да одиш.Таа гинка да.Викам ќе одиш ли утре дааа.Јас нема да одиш не те носам, почна да вика дада.Тргнавме со радост со се ама кога ја виде градинката:tmi:
    Ќе се навикне до 10 недели се смета за период на адаптација.
    Во градинката ја пофалија како почнала се повеќе да ги разбира и да им ги кажува имињата и на воспитачките и на децата.Па воспитачката ја праша како се викам, а таа и го кажа името.Еве јас не можам да и го кажа.Ама толку слатко го кажа ќе ја изедев таму:inlove:
    @elena.mak , @Saraa среќен роденден на дечките да ви се живи и здрави:^::^:
    @No Makeup и мојата исто.Се врти , цели кругови , па доаѓа накај мене па ме бута , па се треска во спалната.Еве ја во 6 или 5:30 сирната.Па ако и зборам или ја прашувам само ја засилува сирената и јас само ја нишкам.Така најбрзо презаспива и ја оставам.Е алармот ми е во 6:30|(За мене толку спиење и ако у текот на вечерта едно 100 пати ќе станам да видам дали е покриена.Одма за 3 сек се буди и открива(facepalm)Борби водам.Ама се тешам ќе порасне уште малку^_^
    @Mariangel Само насмевки и убави моменти со шефот.Целиот е на мајка ,јунак:muscle::hug::hug::hug:

Немам ништо посебно да кажам.Уште се мислам што поклон да им однесам на старите воспитувачки.Имам мерси купено и планирам секое мерси да го обложам со хартија и да напишам како фала што ми го... чистевте носето, што ми меневте пелена, што ми пеевте песна, што ме тешевте кога бев тажна, што ме игравте итн на крај што ме пораснавте во жаба(така и се вика новата група).Ќе ставам на опаковката од внатрешната страна слика од ќерка ми и дупка во која ќе ставам 4 ваучари од книжара да си купат по една книга. Се мислев дали кино или книга .Па нека биде книга.Имаат деца може да им купат и на децата нешто.

Многу групи на деца видов на ова дождливо време ги шетаат, а вчера што сонце имаше не видов ни една.Ама терминот за прошетка сигурно од лани им е испланиран и не се мести:)Германци.
    Убав ден мајки:f:.

На elena.mak, karibian, Ano и 25 други им се допаѓа ова.
  2. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Такво си е детето. Мојата така се будеше преку ноќ по 2-3 пати и плачеше многу. Одкако увидовме дека не можеме никако да ја смириме, ја остававме да се исплаче. Потоа сама се смируваше и заспиваше. Биди смирена, ако дозволува гали ја, ако не само седи до нејзе. Кај нас преку ноќ помина оваа 3 годишна "фаза", да не ја урочам сега спие без да се разбуди..
    @Mariangel :hug:

На Chantal, gjoker4e, Vennera.aa и 7 други им се допаѓа ова.
  3. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    @Mariangel Б Р А В О!!!
    Бацки и гушки до Вас...многу се израдував :hug::l:

На Chantal, gjoker4e, Vennera.aa и 3 други им се допаѓа ова.
  4. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.351
    Допаѓања:
    28.390
    Добро утро.
    Кој е за кафе ајде и јас да понудам.:coffee: :coffee: :coffee:
    Синко в кревет цртан гледа,јас на тераса кафе пијам,јувки се варат да јадеме и ќе излегуваме до кам ќе се прошетаме има некои џогери и микрофибер крпи да ги видиме:smirk:.
    Мм цела недела е трета,синко крај 22-22:30 е во кревет па стандарт мајка незнае што да прави па чистам и јас и мене ме наоѓа 1-2 додека легнам.Ама сабајле 7 саат фит и наспани|-)
    За покриј-откриј и и ние го имаме тој проблем и еве скоро 4 години не најдов решение.
    Ти го покриваш а тој мислиш сензор има автоматски,све 4 у вис и спие непокриен.:bug:И така по цели ноќи.
    За викендов најавени гости за станов,цело друштво од мм,така да весело ќе биде.
    @Mariangel :hug::muscle: јак е шефот наш,не ни сумљавме во него.Зад вас да останува све и побрзо опоравување.
    Одам јас црвецов мој се изнајаде пченка варев синојка ќе му останат јуфките неизедени.
    Само да ве утешам како наголемуваат децава полесни се за вардење:nod:
    Кога беше помал од ко ќе стане додека легне или во раце ми беше или околу нозе обесен.Сега знае и да се заигра,или ќе му дадам обврска па ја завршува,па и ручек заедно правиме.:inlove:
    Туку др мака имам ми се појавија мали ситни црвени мрави низ станов,ни знам од каде идат ни ништо ако има некоја лек нека пише.Одам јас сакав само да ве поздравам а цел реферат излезе:whew:
    :*

На Chantal, Ano, Monella и 19 други им се допаѓа ова.
  5. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Здраво мајки :hai:
    Сега од лаптоп Ви пишувам.Се сум од мобилен сега некако чудно ми е.Мм го зема моб.тој нема па отиде да залепи гума на колата.
    Сабајле однесов малото во градинка.Му зборувам ќе си играш со децата вика да.Ама кога стигнавме таму почна да плаче.Па му викам да ја најдеме Хана,една негова другарка од таа мојата пријателка.Заедно се во иста соба и се познаваа си играат.
    Вчера големиот батко цел ден плачеше и се жалеше дека го боли грло.Па синоќа гооднесов кај док.црвено грло па и температура качуваше.Му даде амоксиклав и денес дома си остана.Ама детево е пак во таква фаза кога плаче за се и сешто.За глупости да праве или за нешто ако се запне оди па се разбери.Ни со добро ни со лошо се разбира.Па се лути и фрла играчки.
    Исправ тепихот оти пред некој ден истурија едно пиво па смрдеше.Собрав алишта,други постелав.Измив садови.Изметов тераса.Испив кафе.И седнав да пишам.
    Ги чекам сега со мм да дојдат и да идеме до градот.Денес е пазарен ден.Сакам да купам пипер да си испечам во тегли со лук и магданос.
    друго ново ништо.
    Си чекам да ми се јават за работа.
    И секој ден ги гледам огласите ама ништо нема.Многу е тешко за работа претешко.
    Морам само 1 смена.За 2 и 3та неам на кој да ги оставам,
    Па и ми дојде сабајле.Стомак ме боли стега...
    И тоа жени,имајте убав ден...:sun:

На Chantal, Ano, Monella и 14 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Син ми стави у уста цуцла која што претходно беше полазана од куп мравки
    Што да правам???
    Опасно ли е??

На 24.07, gjoker4e и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.870
    Допаѓања:
    183.076
    Ништо нема шо да правиш
    така растат децата не паничи

На 24.07, gjoker4e, Lolipop23 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.646
    Допаѓања:
    17.650
    Ништо мајка да е жив и здрав мојов кога проодуваше се докопал до патиките барем дете гледам лиже патиката.И што ќе правиш неможеш устата да му ја испереш.

На 24.07, gjoker4e, Vennera.aa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Ништо нема, уживај.
    Мојов да не кажувам што се од надвор има в уста ставено, до сега немало ништо.

На 24.07, gjoker4e, Vennera.aa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Мојот се случува вака втори пат, прв пат ме извади од ум со гадната вода од џогерот, си брцна цуцла и в уста сега еве втори пат..
    Маж паничи и го тера да повраќа ама совршено знам дека секое дете колку и да внимаваш и да пазиш неминовно ќе се случи нешто..
    Само ми е шубе и гадно!!!
    Сега почесто има бручки околу уста од нечистотии веќе голем е и се пика у уста а знае дека не треба кога го гледам се забележува дека знае оти не треба ама сепак...
    Од како се роди еве го веќе уште некој месец 2 годинки и се пика у уста
    Сакав пластелини ситни работи да му купам ама не можам оти се пика у уста, сеуште е мал и сеупте го држи орална фаза..
    Вака често се избезумувам иако гледам секогаш што подалеку да се опасните работи од него не ми оди од рака оти секогаш наоѓа по нешто.
    Многу често го граба и дечкото шампонче и го лиже
    :drunk::drunk::drunk:
    Гледам да го дигам и тоа настрана се е што повисоко од него ама тоа е.

Нешто сме болни и двајцата и омалаксани, бевме у маркет и назад на спиење па ручек ќе правиме

Ова жешково више не го можам кога ли ќе залади (facepalm)

На Chantal, Kitten, muchacha_a и 14 други им се допаѓа ова.
  11. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.761
    Допаѓања:
    38.717
    @Mariangel Одлична вест! Сега гушкајте се и побрзо опоравување на шефот!

Ние стандард дома. Се мислам дали да потфатам нешто, да се спремам за славата што ни претстои или и денес да поуживам.
    Убав ден!

На Chantal, VedaG10, elcezelce и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.471
    Допаѓања:
    3.555
    Не верувам дека е. Мојот стави цуцла што падна кај што ни лежи кучето, јас исто се исплашив и го пратев, се си беше во ред.

На gjoker4e и vitamina им се допаѓа ова.
  13. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Оставив деца во детска и влегов вкујна да правам ручек
    Таман почнав слушнав едно трас какво никогаш до сега не сум слушнала,во исто време деца врескаат
    Срце ми застана
    Кога влегов има што да видам,паднала комодата врз деца ;(
    Едвај ја подигнав за да ги извлечам
    Могли ништо нема,а мали око црвено,рачето смачкано ужас
    И да,комодата не може сама да падне,се качила во најгорната фиока и стоела внатре
    Што да правам?Како да и објаснам?Се преплашив до смрт
    Ја искарав и не и дозволувам да се мрдне од креветот.
    Зборам ко навиена,укажувам,покажувам...
    Зарем е можно да е до неа?Дали некаде грешам?
    Кого да прашам?Кој да ми каже?
    Многу се уплашив мајки,многу...

Мали заспа а нејзе и пуштив цртани
    Мене глава да ми пукне од болки

На orhideea, Lolipop23, Chantal и 20 други им се допаѓа ова.
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.870
    Допаѓања:
    183.076
    повекето ке ме сфатат погрешка унапред знам ама ако
    да плеснес по газето и рачето не е грешка малце како шо е тргната недај боже поарно она да поплаче отколку ти цел век по нив

На TheSecret, gjoker4e, Kitten и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @Mari* лајкот за подршка, коса ми се крена само кај што читам. Господ само да ги чува. Се сложувам со @ALISA0000 некогаш збор не поминува збори збори, ќе дозборуваш ма и да плеснеш некогаш е џабе. И јас често се прашувам што е правилно, дали постапувам добро и каде грешам.

На Ava.84, TheSecret и gjoker4e им се допаѓа ова.
  16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.870
    Допаѓања:
    183.076
    Јас сум мајка на веке тинејџери и може и не ни треба да пишувам во темава ама со задоволство секојдневно ве читам
    Сакам да кажам дека давам совети од баш поминато и искуство
    Знам дека да шлапнеш е погрешно и дека стока се тепа а не човек ама некогаш е невозможно ништо друго а прават животозагрозувачки работи
    Ке казниш нека постое у кош нека поплаче нека не те фака жал мора да ја науче лекцијата
    Не попуштајте никако кога веке еднаш ке казнете држете со до вашето

На orhideea, Chantal, snegulkata и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @ALISA0000 не е важно дали се два месеци, две или дваесет години, мајчинството не завршува со возраста на децата или родителите. Денес го најдов на трпезариска маса во рок од 2 мин слегов само ѓубре да фрлам. Кога влегов во соба се избезумив па и свикав и грабнав дете спуштив на земја и шлапнав по газ. Го искарав и легна на тросед. Колку и да звучи грубо ма живот ми скрати, што ако паднел на глава, на врат како ли можев да го најдам се потресов.

На Chantal, snegulkata, SummerGirl и 7 други им се допаѓа ова.
  18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.870
    Допаѓања:
    183.076
    така е потполно се согласува со ова муабетот ми беше дека моите се поголеми па мислев дека не ми е местото да пишам тука д ане ме нападнат мајките хахаха
    само што мали деца мали проблеми големи деца големи проблеми
    да сте живи и здрави вие и децата па ке дојде и тоа една ден ке го искусите и тоа и ке видите оти е така иако сега мислите дека не е вистина

На Chantal, snegulkata, Kitten и 7 други им се допаѓа ова.
  19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Dobrovecer majki. Samo da cestitam rodendeni na malite soncinja. Da vi se zivi i zdravi i da vi nosat samo ubavini.
    @Mariangel :hug: do vas mila. Se ova da ostane samo loso minato. Lepotanot e borec:inlove:.
    Ni se blizi prviot rodenden. Posledni podgotovki se vo tek. Ke go slavime vo Ponedelnik. Na utresen den me zadrza na patoloska. Koga samo ke se setam sto se preziveav:|
    Ama ako, vredelo. SI go guskam moeto malo sonce. Utre orisfignuva brat mi so semejstvoto, zadutre tatko mi. Srceto ke mi bide polno:inlove::inlove:

На orhideea, Coco31, Lolipop23 и 21 други им се допаѓа ова.
  20. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Секогаш предност давам на разговор,имам и плеснато за слична ситуација
    Гледам дека ни едното ни другото не помага
    Сликата денес од глава не ми излегува
    Комода доволно голема и тешка да те убие и децата под неа
    Незнам која среќа беше да помине малиот без некои големи последици
    Ама ова беше доволно за да престанам со цимолење и жалење деца
    Жал,деца се,мали се доста ми е со тие изговори
    Немајка ќе се чуствувам ако продолжам со таквите изговори и оставам да се изубијат
    Ако треба и посилно ќе удрам или ќе се издерам ама не попуштам повеќе па кој како сака нека разбира
    Леле уште сум во шок

На orhideea, Coco31, kukla21 и 19 други им се допаѓа ова.