Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Добра вечер мајки
    Да шкртнам неколку збора. Денов кога ќе заврши, аман веќе, како втор да почнал. Спремивме деца за во градинка, стокмив најмалата и со нејзе на еден термин.
    По стоти пат да објаснам, да приложам документација... се исцрпувам и ментално и емоционално.
    Таман стасавме дома, колку малово каша да му направам и пресоблечам, па на заболекар. Се друго наредено, па толкав оток ми се појави баш кај мостот. Среќа тече дека непцата се, не делува дека е заб, па ги третираше, уз пат малку забен камен исчисти. Заби потребно на два мали интервенции, но ништо итно. Закажав професионално чистење на забите. Се надевам нема да боли:sweat:.

Таман дома стасавме, од градинка се јавија големата има пролив и болки. Па со нејзе на лекар, “среќа” само стомачен вирус пропратен со страшен пролив и грчеви. Напата докторка на одмор, отидовме кај замената. Само со потврда од општина дека живееме во нејзиното село ќе не зела како матичен педијатар:envy:.

Таман си реков ќе здивнеме, маж доби итен повик и замина на пат. Враќање бог знае кога.
    Па јас си чукам главата со сите три. Средниво со нос чешма го зедовме од градинка, полна зелени мрсули, големава болки и вриштење... најмалово не иде ред до него. Со судни маки и давам млекце, со индијанциве буквално обесени кај мене на врат
    Средното го легнав, дремам со другиве две и се мислам камо да изведам заспивање.
    @Mariangel :hug:
    @Mari* :hug:јас од поодамна викам дека големиве две, сами, се опасни по живот. Знам кој шок и стрес е ;(.
    Мирна ноќ на сите.

На forumce, eli25, Lolipop23 и 24 други им се допаѓа ова.
  2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @Mari* да те гушнам само :hug: можам да замислам кој шок го доживеа. Не знам совет да ти дадам, се преиспитувам и јас сама да не сум многу попустлива и правам полошо. Јас имам проблем на пример со бегање на улица и баш мајка ми што е најмногу против удирање ми рече за таква опасна работа мораш поозбилно да се спротиставиш, ако треба и да плеснеш по газе. Само се плашам со нашиве деца и тоа спротивен ефект да не има. (facepalm)
    @danichap со помин да е, јака ти душа. :hug: Мирна ноќ да имате.

На forumce, eli25, Chantal и 20 други им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Стигнав да пишам и јас.
    Мојот денес посебно палав беше и кај нас незгода падна од кревер на глава и сега главата му е отечена со црвенило. Додека не се повреди не седнува, од крајност у крајност оди и се смее на крај плачки и легнува во кревет и рика дека го боли..
    После некои 20 минути заборава и опет иста приказна

@Mari* у право си, се додека вака тинтраме до максимум не дај боже многу полошо може да биде, гледаш не сум размислувала и јас за не дај боже ситуации а знаеш колку ги имавме?
    Мали у јуни врата му падна врз него абе снемавме здив дома, среќа голема на рака го поткачи а што ако паднеше врз него дрвена огромна врата?
    Друг случај шкафчето од кондури го теглел и му падна скроз целото врз него, среќа лесно беше шкафчето па помина со модринки
    Исто трет случај ормарчето до пред спална му падна цело врз него и тоа беше лесно е сега внимавам со 8 очи кога доаѓа до овие опасни работи па и свикувам секогаш да знае и се повлекува.
    Ако не разбира од свикување можам и да го плеснам по газе оти подобро тоа отколку не дај боже борба за живот.

А се додека некој не искусил вакви деца до толку хиперактивни не знае и не сакам никој да знае

Мојот е екстра хиперактивен на моменти еве како пример денес цел ден одам по него и внимавам оти знам дека се додека не направи нешто лошо нема да се смири и ете падна од спална директ на глава со голема модрица и тогаш се смири после иста приказна беше..

Јас се секавам дека баш пишувавме во скриено катче не знам со кого коментиравме дека фиоките се опасни ако се секаваш?

Отварање 4 очи и што е можно повеќе реагирање и работење на случајот за опасни работи инаку лошо ќе е, и јас некогаш од премногу умор не размислувам баш на до толку опасно ама може да биде и тоа како..
    После овој пост ме полазеа морници, мора да се внимава екстра кај вакви деца и да се збори збори па и подвикнува и реагира за нивно добро..

@danichap убаво кажа пред некој период дека се опасни сами за ссебе о точно е, и ти се иснамачи мајка...
    Уствари нема кој не се мачи..
    Животот ко преживување стана борба борба и само борба ретките се деновите на малку мир и спокој и радост во себе
    Едно ќе се реши одма друго доаѓа
    И се така у круг.
    Само да не е најлошото велам..

Одам да правам слатки, од сабајле ги мислам..
    Се настинавме сите по дома па одеќам дека и полошо ќе биде, грло ме боли глава фучи
    Маж ненадејно замина на терен па дремевме сами ајде викенд иде...

На orhideea, forumce, Coco31 и 25 други им се допаѓа ова.
  4. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Здраво.
    Не сум пишала одамна. НЕкако немам време, телефонот се повеќе е во рацете на малата него кај мене.
    Гледам да не го користам да не сум лош пример, а она да гледа цртани кратко за одмор.
    Се тешам дека е ситуацијата под контрола.

Неможам да постасам од обврски. Секогаш растурено, кога стигнувам да зготвам, кога не...Се повеќе се обвинувам за тоа што јаде детево. Незнам дали е фаза, ама јаде само глупости, грицки, лижавчиња, пудинзи...среќа јаде овошје и зеленчук, и тоа е се. Камо и мајка и така да беше :lol:

На orhideea, Chantal, 24.07 и 19 други им се допаѓа ова.
  5. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    154.692
    Уф бре зверка мала, можам да замислам колку си потресена :(. Не се допазуваат некогаш, цел ден си ти барем со нив ама дел од секунда е некогаш во прашање. Карајте се, зборувај до бескрај ќе почне да разбира не е толку веќе мала. Во вакви опасни ситуации прв рефлекс е да го исплескаш па да го изгушкаш и да се изнаплакаш, тешко е богами човек да исконтролира емоции и нерви во таков момент :hug:

На Chantal, snegulkata, 24.07 и 13 други им се допаѓа ова.
  6. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.981
    Допаѓања:
    112.696
    Добра вечер мајки ^_^

Деновиве едно 20пати пробав да пишам и не и не, па и едно 15пати пиши-бриши бидна :envy:

Да стои некаде дека почнав да пишам во 20.30ч а кога и дали ќе завршам, односно ќе успеам се да си кажам/пофалам/пожалам ќе видиме (fingers)

Бебе доби доза шлапање во леѓен со сапуница, јас доза проплакнување на другиот крај од туш кабината :smirk: јеп мм се нешто имал работа, аман заман веќе |(

Денес тежок ден, море напорен. Беше еден од оние денови кога само ми се лежи и ми се одмара, ама нема. На бебе пак му беше еден од оние денови каде нигде не го збира, па аааа, уууу по цел ден да се викало ]:)

Заедно правевме ручек 8-|
    Денес се надминав себеси си готвев со една рака, а во другата носев трупче од 10кг :muscle:
    Како успеав ни јас не знам, мм прашува оти месото е такво дебело, сум можела да го пресечам или да го излупкам, е не можев ]:)

Башка не успеав ни да допечам, па исклучив рерната и отидов да успивам бебе, ама не искочи лошо, што знам, јас се изнајадов :^)

Ама и беља сме направиле денес, а на мм радарот одма му работи о не фати :doh: му скршивме едно капаче од кафематот, односно го седнав бебе на работна до кафематот да си игра, пошто му е ин па да му изблендам ручекот, ама бебе го преврте кафематот. Не ми падна мене ич до ич мака што го скрши капачето туку што се потури со вода и се намокри :envy:

Едвај чекав да дојде мм да направам премопредаја :bow:
    Ама за жал време имаше само да се најадам и пола машина да наредам со садови (другата половина со бебе ја редев) и вика јас имам работа :shake:
    Јас па и додека јадев какао варев, демек на раат ќе пивкам и приберам душа..
    Пред малку нечепнато го однесов во кујна :envy:

А и преееска со бебе се шетавме во Тинекс, па го наредив во количките, па кога се озари, плукна цуце, па разгледува, па се пружа да пофати, па јас ставам продукти тој ги анализира, ама радости, радости, мислиш кој знае што се догаџа, а не во количка се вози :D
    Па и на сред маркет го испаркирав и го сликав, да го забележиме моментот нели, ама на толку радости на сликите се уозбили :angel:
    И нормално едни две тетки кај овошјето мислеа дека е девојче, па потоа додадоа дека има женска лепота :smirk:

Туку јас почнав да се спремам за на бебе роденден :wasntme:
    Место резервирав, уште не одлучивме кое мени и кои се гости ќе бидат, ама локацијата ќе е таа. Или 55 или нешто помалку од 90души ќе има :|
    Мене веќе ми е сеедно, јас дадов 10 предлози сите ми беа одбиени, па како сака така, се изморив веќе од дебатирање, овој требало да го викнеме, од оној е глупаво, тој не викал итн итн..
    Ајде јад је бал нек је маскенбал (poolparty)

Битно јас тема бирам :tmi:
    Имав некои замисли ама се предомислив, па сега на друга страна ми лета паметот. Да беше поголем да имаше нешто омилено ќе бише тоа ама вака јас што сакам (lalala)

Уствари го занимаат динусауруси, жаби и бебето Џони, а и волк па да бидат и они сите заедно на торта може ^_^
    Аууу за 90души, значи за 120парчиња ми треба торта, па сите ликови ќе ги изредам :tmi:

Уште 10тина дена си давам фора да мозгам за тема, после се пуштам во поход на организирање :rock:

Абе јас и се дотерав, ваљда уствари :^)
    Бендисав едно црвено фустанче од Зара, да од Зара таму касе не влагам :o го видов на нет.
    Па во Молот и викам чек да го видам, се пробив некако измеѓу косоварките, го лоцирав и готово се заљубив :inlove:
    Мм искоментира дека сум се спремала за свекрва дека црвено, е не ]:)

Идам накај гардероба, по пат најдов и палто црвено со црно, долго, може и капутче да беше. Го пробав него одма абе како кроено за мене да беше :inlove:
    Ама ;( фустанот :rofl: убаво се ама раце кревање никако, а ги кренам гз на мегдан (mooning)
    И толку беше од Зара, баталив и фустан и капут, па купив друго :l:

За бебе ќе се иде во Солун или Софија.
    Мм што сака нека облече, лута сум и само он знае зашто, РЕЗИЛ!

Еј да кажам, прошла недела стигнаа на другачка ми панталоните, им фрлив поглед лошо шиени аууу, вака моделот ОК, материјал супер не се гужва, ама едни рабови боли глава :worried:
    Иде другачка да си ги зеде, ајде викам облакај ги да видиме што порача, леле мајки како шиени за неа да беа, ни лош раб не се примети, ни бутур, може и дека црно, а и подоптегна нешто. Ептен се израдував, рече со нив на роденден кај бебе ќе дојде :D

@Mari* мислам да Могли е мала, додуше повеќе е своеглава да разграничи што е опасно. Засега освен да зборуваш, објаснуваш, поправаш друго и не ти преостанува. И да да не ги оставаш сами, двајцата па ич, наредн пат Мали со тебе зеди го, нека се шуља низ кујна, или заедно ручек правете и вие :lol:

Јас сум преплашена од моментот да не падне бебе од некаде :doh:
    Па затоа и во вц го носам со мене :tmi:
    Има едно количе, па попрактична ствар не сме купиле, го ставам во него и каде треба го возам, па така пуштаме машини, средуваме алишта, кревет.. ама да го оставам сам да седи и јас во друга соба јок :shake: ѓаволче е, свати дека нозете не му допираат убаво долу, па се наведнува на едната страна и со едната нога гази убаво и така се ,,шета,, :| мислам да може и да се преврти :?: не сакам да знам :sweat:

Друо помагало ми е љуљашката на тераса, е од неа не успева ништо опасно да направи, засега де :D

Да седи во хранилка една другарка ми кажуваше дека е најдобто, ама јок, не знам како ама он шета со неа, се џапа, се тегне и може од еден во друг крај од соба да стигне, е за до вц да отидам толку безбедно е :D

Во секој случај најбезбедно ми е да го оставам во игротека, тогаш знам дека нема каде, барем засега уште не е доволно голем да се пентари, нема на што да се потпре, па не може ни да се исправи :P може само да се тркала, и гребе по мрежата :D

Знам ќе паѓа, ќе паѓа ехехееее ама уште е бебе, па дури можам ќе го заштитувам :)

@Mariangel гушки до шефчето, голем борец е он :hug:
    И ти до каде си со бизнисот??

Сакав да пишам уште ама доста е, ме домрзе, бебе спие не ме скорна, ама мм дојде па да дораскаже што се правел, во меѓувреме порача пица, па каснавме и сега сонот |-)

Убава вечер, пред се мирна |-)

На forumce, Coco31, Lolipop23 и 29 други им се допаѓа ова.
  7. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    @Mari* istoto se desi kaj nas, srekja bez posledici, nesakajki go povlece fiokarot i padna vrz nego. Race i nodje crveno samo imase i toa bese se. Srekja. Neka gi cuva Gospod! Inaku i jas pleskam po race i gaze bez pardon. Posledniot pat pr go najdov sam kako trca na garnitura. Epa veke ne trca posto do smrt se preplasiv. Edna po gazot svetka i toa bese se. Razbira ili ne, ja se izvinjavam ama nemam dusa vo mene koga ke padne na prav pat a ne tek koga ke naprai glupost.
    Gushki do tebe!

Zdravozivo :)

Dete spie, maz gleda tv, igra igrici valjda, a ja skapana pecam lepcinja, se spremam za tus i krevet. Za nisto ne sum. Na rab do 5,bez koleska, a rabota kolku sakas. Do 5h ne krenav glava od pc.

Mali pak so tt, 38.3 najvisoko imase, ni sw javija kd gradinka da go zememe. Doma 37.7 najveke, pa eve pratam. Utre ke e doma so mm od sabajle, popladne so mene. Mislev vikendov ke odmoram, ama maz ke e na rab cel den. Aman veke.

Majka zamina, Gospod zdravje da i dava. Cela kukja mi ja svetna, do prozori, plakari tip top, kujna, kupatilo. Sekoja i cest!

Sveki, pak da se zalam, eve 18 dena po red bez prestan pisuva sekoe sabajle. Denes mj rekov na mm ok raporti da davam ili so e rab. Ama ne ona vozbudena bila deka ke ideme. I? Uste eden mes ke me gnjavi? Ok ke k kazam da ne ti pisuva. Kazi i, samo neka me ostai da disam malce.

Toa e majki.

@Mariangel gushki do dvajcata!

Dobra i mirna nokj na site decinja!

На forumce, Lolipop23, Chantal и 24 други им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Сите три кома:yawn:
    Ги уморив до 21.00 во дневна, монтажното креветче со се бебе правец спална, со големата за раче во кујна млекце да спремаме и се повлековме и ние во спална.

Легнав големата до мене на електромагнетната лежалка, бебето во раце да пие млекце и за среќа потераа и двете до 21.15.
    Само да не се разбудат големиве поради неарноќи.
    Големава секако дома ќе седи утре, да решам уште за средново.
    Маж ме почасти со информација дека утре ќе треба да бидам преведувач на неколку работници од ју просториве за продолжување виза. Во исти термин имал термин во друг град, он не можел.

Дома децава цацко ќе ни ги чува.
    Не било проблем, свекор ќе ме носел, свекрва дома со деца ќе седела, само луѓево виза да зеделе.

Ами ако не им дадат, јас крива ако испаднам :doh:.
    Мезе спрема, арен е многу, страв му е да не мрчам :rofl:

На forumce, Coco31, Lolipop23 и 27 други им се допаѓа ова.
  9. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Здраво мајки .
    Јас ве читам нон стоп ама деновиве немам баш време да пишам . А тука чим се почнува со пишување секогаш е подолго:)
    Ние деновиве смe ненаспани . Детево нема мирен сон . Што му стана јас не знам :sweat: А јас чим не спијам навечер преку ден не можам нормално да функционирам . Ама се тешам дека е период кој брзо ќе мине .
    За темава со карање да си пишам свое мислење. Јас сум мајка на дете кое е мнг активно и да кажам 'бесно'. Кога си размислувам се ми е страв да не го разгалиме . Кога прави бељи кои може фатално да завршат тогаш викам ,карам .. Но тоа викање е сепак исконтролирано . Знам и да го плеснам по памперс ама маж ми вика дека тоа било повеќе галење отколку плескање :rofl: После секое викање ми е жал, ама полошо од разгалено дете нема.Ај дома што ќе праи глупости ок,ама па ќе го однесеш негде на гости ,и таму ли тоа ќе праи . НЕ И НЕ.Срамота!
    Пример денес, пие јогурт и не знаеше што да направи и ја фрли чашата.Внатре имаше јогурт.Кога се распрска на сите страни.Ме гледа дека напраи беља ,знае и ќути.И со маж ми двајцата почнавме да му збориме ,и му забранивме да станува од кревет . И двајцата средувавме низ дома околу 15 мин, и он само гледаше ,па некои фацки правеше да ни привлече внимание:rofl: Јас само се криев да не ме види дека се смејам . (facepalm) И после тоа седнав и му зборев ова не чини...ова вака ..ова онака.. Колку разбра ќе видиме. И ова е така најсвежо сега што ми текнува да го пишам . Сигурно има и пострашни работи од ова :whew: што јогурт има истурено на гарнитура и низ дневна (facepalm):x Некогаш бре не може да помине само со муабет .
    Не знам може за тие со посмирени деца со муабет може ќе се разберат . Јас со моево мајмунче тешко :rofl:

Викендов одиме на море , да подишеме морски воздух. Да го испратиме летото :) Се радувам ептен ..

Тоа е мајки , одам да спијам . Порано да фатам сон.Се надевам дека сите ќе имаме мирна ноќ :hug:

На Chantal, forumce, Coco31 и 24 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Јас сама дома слатки направив и легнав како ги направив со последни сили ем ми се спие ем тишината ми е убава па ќе поседам уште малку..
    Се настинав до коска малку по малку утре ако ме држат нозе да идам до аптека по нешто иако имам и по дома ствари ама тука тие прашоците со парацетамол им се супер за одржување фит низ куќи па ќе пробам да земам
    И дете ми е разболено со црвени очиња око мајкино преска и јас викнав малку па после го галев до недоглед нека плачеше црвени очиња ми докриве ептен..
    Ама кога се мора некогаш се мора инаку страв ми е да не му се случи нешто а веќе многу пати се има случено мислам дека нема родител што не доживеал вакви стресови

Ајде лека ношт на сите..

На Chantal, Lolipop23, forumce и 18 други им се допаѓа ова.
  11. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Ми дише малиот на уво :D не се вртам да не му разбијам сон.
    Тел. ми е ставен на полнач и така си имам заземено некоја позиција па ќе си терам, а и убаво ми е!

Денес втор ден во градинка.
    Немавме проблем околу будењето, си доручкуваше нормално и си отиде со ќеф (fingers)
    Кога се вратив да го земам беа надвор во паркот, му правеа слика за успомен од почетокот на учебната година :inlove:
    Не сакав да ме види, следев како ќе се однесува со оглед на тоа дека не го разбира баш јазикот ама добар беше.
    Го пофалија, јадел и јаболко, бил и во тоалет сам.
    Него најмногу му се допаѓа што имало мали чешми па можел да се мие сам и сам вода да пие :lol:

Некој погоре имаше спомнато за поминување преку улица на дете.
    Мене еднаш така ми направи синко и да не бев на автобуска постројка ќе си го добиеше стварно.
    Среќа имаше многу народ, овие овде може и полиција да ми викнат па помина само со зборување.
    Цело време го држев за рака, едно време ми вели сакам вода.
    Го испуштив да земам вода од ранецот и тој шпринт на другата страна :@
    Во моментот срцето ми застана, за среќа во тој момент не помина кола...
    Тоа беше можеби и последен пат да одам некаде со автобус, сега каде и да треба да одам со кола.

@Mari* :hug: со помин.

Мирна ноќ на сите.

На Chantal, Lolipop23, forumce и 20 други им се допаѓа ова.
  12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.422
    Допаѓања:
    37.626
    @Mari* :hug:

На пладне додека се враќавме накај дома задува еден силен ветар и пред нос ни падна голем чадор од некоја си тераса. На врвот имаше такво шилесто. А јас носев дете во рака. Како бевме забрзани да стигнеме дома пред невремето среќа не не акна. Не ми изгледаше многу опасно, но можело и да биде опасно.

Могли не е крива што се качила во фиоката. Сите деца се радознали, љубопотни, експериментираат, не се свесни за последиците. Мари да не ме сфатиш дека ти си крива хехе никој не е крив едноставно таков е животот. Јас секогаш размислувам вака: како јас знам дека одам до крај на креветот ќе паднам на крај? Како дете сум пробувала, можеби сум паднала некогаш, а во меѓувреме на мајка ми и белеела косата.

Пак ќе кажам. Опасноста демне на секој чекор. Не само за деца туку и за возрасни. На електричниот на пример и покран тоа што знаеме некогаш може да пипнеме додека е врел и да се изгориме. Или на пример отворав лижавче со вилушка и си откорнав кожа од прстот. Да го гледав детето да го прави тоа што јас ќе му се развикав дека ќе се повреди ама не размислив за себе во моментот иако знам.

Како сме научиле да отвораме флаша? Пробувајќи и ставајќи го во уста. Како знаеме дека пикавецот не се става во уста? Како знаеме дека не се рипа од трети кат? За сето тоа нашите мајки изгубиле нерви, живци...

Најстресен момент до сега ми беше кога од кревет падна директно на глава со целата тежина. Се изгубив. И кога проба пак му се изнадрав. Преплашен човек како да реагира за да не го види тоа пак?

Ќе помине и ова, ќе пораснат па ќе прават глупости знаејќи ги последиците. :D

Не пишав баш добро ама ми се спие многу...

Добра ноќ
    :hug:

Да постирам слика од лицево ќе мислите жртва на семејно насилство сум. Малата ме скубеше, штипеше, гребеше по лице во автобус за накај дома. И не и се развикав ниту ја плеснав затоа што знаев дека и се спие и затоа така прави а не можеше да заспие во бус.

Последна измена: 13 септември 2018
    На Chantal, forumce, Lolipop23 и 21 други им се допаѓа ова.
  13. Seline

Seline Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    3.658
    Добра вечер!

Божем серија да гледавме со сопругот ама тој фаќа кривини по кујна, му реков веќе пред мене да не јаде навечер и сега таму си јаде сам. Епа покрај него и јас само јадам а го видам нешто јаде да не сум покусо.

Малата госпоѓица заспа едвај оти денес пола ден го преспа, одамна не спиела толку преку ден, па едно добри три саати. Дури досадно ми стана, ручек за неа, ручек за нас направив, кујна средив, одморив и таа уште спие. Па зедов средував документи, нешто кое нема крај колку и да средуваш само се нагомилуваат и секогаш има најнови за средување по папки кои чекаат да најдам ред. Ќе ме читате утре како се жалам оти спиела само еден час преку ден.

А за утре имам работа еден куп, гостин ни доаѓа за викендот и сега не кажа колку ќе остане а тоа највеќе ме нервира, неможеш ништо да планираш. Па жена како жена се замараш околу јадењето, што да зготвам, дали имам се, па прееска пак на пазарување бевме, уз пат и на детево нови бодиња и на мене тренерки за по дома, ај уште нешто без везе и неплански полни кеси. Пред некој ден реков и јас ќе одам во Лидл, купивме за на дожд да не сме покуси, туку што имаше едно мантилче за мене исто за на дожд, ама нема мој број се изнервирав.

Вчера бев на многу важен термин, наскоро ќе ми се смени тотално животот, се се одвива одеднаш бргу, се работи за моето здравје.Оостанува да се молам на Бога се да биде во ред.

Сакав да кажам уште нешто ама забправив, а штом сум заборавила не е ни важно.

@Mari* стрес е богами тоа што се случило можам да замислам само.

@Mariangel се најдобро за твоето срце!

@elena.mak @Saraa среќни родендени со задоцнување!

На Chantal, Lolipop23, forumce и 24 други им се допаѓа ова.
  14. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Ние предмалку се смиривме со синко па се стутка до мене и спие. Денес беше неподнослив, се дрецкаше од земја, фрлаше работи, со ништо не се задоволуваше само кенкаше и приплакуваше. Незнаеше што да доправи, а мм ме накриви мене дека се правел зошто сум го игнорирала, не негирам на раб на нервен слом бев. Глава цел ден ме боли, некоја болка ме мачи долу, триста филма во глава, цел ден по дете пред дете, по 100 чучњеви ги правам ќе се породам во 7ми месец, чувај боже. Се исклучив после случката го ставив на игнор со мм беше другар, се напив магнезиум б6 и лежев. После ми падна жал зошто очајно се обидуваше да ми привлече внимание. Го зедов до мене му објаснував дека мама е тажна и дека го карав и му бев лута од страв дека нешто ќе му се случи, дека многу го сакам ''и дете мама ноду татат'' усте мило, па се изнагушкавме за цел ден, гледавме цртани, па му читав приказни, на крај се стутка со мечето во мене и се предаде. И сега ми е криво за целиот ден поминат во лутина и веќе патетична сум сама на себе со овие мисли ама мислам дека додека сум жива ќе се преиспитувам. Добра ви ноќ:*

На Chantal, forumce, Coco31 и 20 други им се допаѓа ова.
  15. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    9.517
    I nie imame problem so beganje. Eve preeska vo Ramstor go brkav, ama bukvalno brkanica igravme. Vo race da go drzan nema sansi se tegne, vo kolicka za pazarenje nikako. E preeska na covekot mu tekna da trca megju raftovi i trgna trcajki nakaj izlezot, jas trgnav po nego odejki. Pocna da ubrzuva i pocnav da trcam po nego, da vikam zastani ama dzabe, detevo si mislese go brkam haha u trcanje se vrti da vidi kaj sum i se smee i bega uste tolku. A Citi mol guzva, sekakvi ima, nedaj Boze ke go dzapne nekoj, odvaj go fativ. Vo Vero veke ednas se izgubi pa edno 5-10 min go baravme :sweat: Znaci nemozeme da izlezeme da pazaruvame poluduva bukvalno, ne faka po raftovi i proizvodi tuku trca okolu niv i bega. Nadvor isto e opasen, se pusta od raka sam da odi saka i trca pred mene pa jas pak po nego trcam i ke me vidi deka trcam po nego on uste tolku se zasiluva mal mal ama idi fati go da te vidam. Za pleskanje koga ke pretera go pleskam po gaze (samo tamu i po race na drugo mesto a posebno po glava nikako) ama dzabe se smee misli si igrame, mu zboram dzabe i toa on nesto treto mi pokazuva za nekoja igracka, a se drugo razbira koga ke mu kazam ama koga e karanje u prasanje se prai na toso |(

На Chantal, Lolipop23, forumce и 16 други им се допаѓа ова.
  16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Нас еднаш во Веро ни избега, надвор на паркинг го најде мм. Опасни се.
    По улици рака не дава никогаш, а дека знае се плашам да не избега- ми бега од зад мене скришно, мисли не го гледам, и право на улица. Од ништо страв нема.
    Повеќето се такви гледам и на другарки децата бесни многу, ни ги тестираат границите.
    Друго што ме нервира кај моево е што е диво, не покажува љубов, имам и порано пишано не ме гушка, бакнува како што сакам јас да го гњавам.Нема шанси. Преѓе ми бараше нешто да играме, му велам ако ме гушниш, дојде со рацете накај мене јас се топам, тој ме потапка по грб и замина :D како еве доста ти е, не биди досадна. :D Инаку многу ми е смешен во последно, има смисла за хумор се чудам кај му текнуваат некои работи да кажува, барем тоа ме расположува ко ќе ми е тешко. :inlove:
    Ќе пораснат, ќе ни фалат и овие моменти сигурно, тогаш ко што кажуваат сите и поголеми проблеми, дури тогаш ако прават глупости ќе ни белее косата. :) Здрави, живи да ни се, и нас да не држи умот.:lol:
    Добра ноќ на сите! :l:

На Chantal, Lolipop23, forumce и 20 други им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.887
    Допаѓања:
    77.410
    Леле Мари страшно... тоа гледав на видеа дека од Икеа некои комоди лесно се превртувале, тешки случаеви имало од истите и ги повлекле од продажба. Нз каква е комодата, но обавезно чим така лесно се превртува да ја заштрафите за ѕидот. Среќа се поминало без страшни последици.

На Chantal, elcezelce, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.905
    Допаѓања:
    34.134
    Добро утро

Интересна стана темава со волку мислења :inlove: Ајде кафе мафе :coffee::coffee::coffee::coffee:да сварам јас.Мене шефот цела недела ми вари кафе се си каснам (facepalm)

Кога му велев на мм леле колку е убаво во ИКЕА не сакаше да отиде со изговор , Икеа прави комоди што паѓаат врз децата. Кај нас се е прикачено за ѕид.Па мајки ви давам идеа да ги прикачете на ѕидот .Има едни држачи ќе ги кажам, метали во форма на Г на краевите има дупки за шрафови.Еден шраф во ѕид друг во комода или плакар.Не може да го помрдне човрк. @Mari* со помин да е:hug: .Многу прости држачи ,а спасуват живот.Нас ни се паднаа со мебелот.Дури и мал шифоњер пак е закачен за ѕид.

Вчера во градинка одам да ја земам малата.Тражи тражи неможам да ја видам.Ако не ме викнеше таа ќе ја оставев:) и облекле друга јакна.Одам со малата накај воспитачката и гледам една азијка збори како и фали јакната, а воспитачката објаснува како не е можно виде ли таму оваму.А јас си траам:lol:Се тргна жената и и кажав .Малава моја има нова јакна.А таа ми вика аа убаво ама за дожд ви треба сега Велам да нашата сигурно е горе (ние бевме во дворот).Оваа не е наша:DЈас ја соблекувам малатаа, а таа вика Моника твојата јакна.Доаѓа мајката и вика ова не е на Моника чадорот|(Воспитачката се засрами и извини и кажа , дека таа била излезена со големоте деца и колешката од другата група ги чувала.Нормално нема проблем моето беше облечено:lol:А јакната извалана од песок:tmi: Си одам дома му кажувам на мм , а малата си дига блузата гледам друго боди т.е мајца:rofl:Со име Кајл.Жената не знае кое како се вика па што нашла тоа облекла:angel: Не се налутив нормално.Ќе го исперам и испеглам и ќе го вратам.Утрово и кажав на воспитачката , а таа ќе прашала, што ќе прашаш жено , што знае таа да знаела ќе ги облекла точно:lol: Во старата група ни се нема случено ова памперс друг да ама облека не:) Не е битно живи и здрави да сме:d:

Поздрав мајки стигнав прва на работа јас ќе варам кафе, не дека точна туку дека шефот иде во 12:rofl: Убав викенд:rock:

На Chantal, Lolipop23, forumce и 24 други им се допаѓа ова.
  19. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Од икеа е и оваа :envy: ама нова е бе ај да е раздрнтана ајде ама пред 4 месеци се вселивме тогаш ги купив
    И тешка,неможам да ја мрднам од место
    Ужасна слика,секунда невнимание,не поминаа неколку минути како ги оставив и се случи
    Сериозен проблем имам со Могли и морам да изнајдам начин да се смири малку
    Нормално слушам кога ги отвара фиоките и реагирам,овој пат толку внимателно ги отворила и се качила,значи знае дека не смее и упорно повторува
    Кога знае што не смее значи разбира и не е онолку мала,2ипол год е бе

Мали ми е злато,засега
    Многу гледа и учи од неа :tmi: верувајте ништо паметно
    Кога е сам исто како дете да немам дома,со сестра му заедно мислам дека потпишале договор со ѓаволот

Како и да е ако требаше ова да се случи за да се свестам нека
    Мислам дека е време малку да се заоштрам околу Могли а и околу мали за да не го урнат станов следен пат
    Доста негатива....

Гребна првото забче утринава :inlove: второ на повидок
    Дека мама најчесто ровари во уста,јас го видов прва :P
    Покасно ќе излеземе па ќе го почастам нешто

Ми се отвори работа со комодата па сега да барам место за работите кои беа во неа
    Таа распарчена и ќе ја фрлиме
    Се мислам дали да земам нова или да оставам така :wasntme:
    @Ava.84 ги имам истите држачи ама не се од корист ако не се прицврстени на цврста површина
    Комодите се со тенка лесонитка и не оди прицврстувањето на ѕид
    Тоа е повеќе за помали комоди за чевли или закачалки
    Повеќе мислам ни засштити за фиоки нема да ми требаат,цврсто сум решена да не дозволувам да се доближи :emo:

Денес и утре мм слободен па ќе се шетаме
    Во блискиот град има панаѓур и едвај чекам да однесам деца

Од сабајле почнав да пишам и никогаш да завршам,сакав уште нешто да пишам ама во наредниот пост

Ви благодарам на сите за подршката :hug:
    Да честитам родендени
    @Saraa @elena.mak големи да растат дечките
    @Mariangel браво за јуначето :hug: Ова нека е последно одење во болница,само здравје и среќа да го прати до 101 :inlove:

Сега се одјавувам,заспаа мажите па со Могли ќе готвиме

Довиџења :hai:

На orhideea, Chantal, Lolipop23 и 26 други им се допаѓа ова.
  20. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    22.780
    Мојата омилена тема <3
    Денес трет ден градинка..ПОвторно вриштење пиштење,но денес после 30мин се смирил па дури и се играл.Учителката ми го предаде изненадена колку зборува хехе Син на мајка.
    Брзо растат,ко квасец.
    Вчера роварев низ цитимол,ама неуспешно-не најдов топлинки за градинка.Ке продолжам викендов во бисер.
    Друго нема што да кажам.Му се радувам на викендов кој оди бидејќи имаме 2 детски родендени, со многу дечиња и балони.

На Chantal, eli25, elcezelce и 17 други им се допаѓа ова.