Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    22.781
    @Mariangel со помина побзо нека е.
    Ја ич не сум спиена.Со маж се каравме многу,а тоа е рез на тензијата ради синко.Прв пат вака да се прехлади ид а повраќа.Повраќа во малазови,се што ќе стави во уста.Изгледа вирус е,чекам рез од крвна слика.
    Ме боли мене грло...Ама ај да не кукам,дома сум.

На gjoker4e, emkaemka, elcezelce и 8 други им се допаѓа ова.
  2. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Ај добар ви ден и од мене!
    Користам мир и тишина,големиот замина на школо,па малиот им се припрати(кога татко му е дома како на закачалка е обесен на него да не му избега).Мене ми одговара,макар што прекратки се тие моменти. Па си турив пепси и украдов една чоколада од роденденот(оваа бременост се на благо ме тера).Многу пазам на храната зашто си почнав со вишок кг ,но си имам и апетит за машала.Не изгледам дебело,некни ми рекоа ко 5 да сум,а јас како што ми кажува апликацијата на тел осми сум почнала,не ми се верува(facepalm).Но мене си ми пречи,а и се плашам после како ќе ослабам,веќе ми се смачи,како три години да сум трудна.
    Денес ден за одмор,викендов средив што можам,ако заспие малово,можеби ќе потсредам плакар,да видам есенски ствари што имаме.
    Сонцево богами претера,иако знам за кратко ќе го бараме и јас како @vitamina сакам да облечам палто,марама,нешто топличко и широко,да ме покрие нели.Искрено,веќе и не знам за надвор што да носам,еден долг фустан маста му ја извадив,маичките веќе ми се куси од стомаков,панталони не трпам,и си одам во едни исти.А есенски имам поширочки алишта.И мене ми се слошува од жешко,иако не е толку многу,сабајле пружував алишта абе главата ми се вжешти.
    @Mariangel незнам што е работата,веројатно покасно се имам на темава уклучено,но сфатив дека сте во болница,од мене многу:hug: и се да помине најдобро.
    @gjoker4e полесно е со две деца :),со три ќе ви кажам во зима,макар што се трудиш да се организираш максимално за се.Ме изнасмеа со ножот.:hug:
    Да се пофалам,викендов си пробавме и ајварче,свеки и мајка вредни,барем тоа кога за друго се прават на тошо.Да ги пооговарам малку.:)
    Деновиве имам во план некој шопинг и тоа е.Мм ме почасти еден многу убав труднички фустан додуша сама го одбрав,ама не се пожали за цената,мора да ќути,три деца ќе му родам:D.Па убаво ми дојде.
    Поздрав мајки,дојде малиот!

На Chantal, chocolade, Ano и 19 други им се допаѓа ова.
  3. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Жени, инспирација сте.
    Поклон на сите, ве читам и се дивам. :bow::bow::bow:

На Chantal, minneymouse82, gjoker4e и 12 други им се допаѓа ова.
  4. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Здраво мајки
    Најпрво да Ви ги честитам родендените на сите ваши малечки,да бидат живи и здрави и весели секако многу среќни :^::party:
    И побрзо оздравување на болните дечиња.И ние не сме нешто поарни.Големиот си пие антибиотик а малото сабајле кога стана окцето му беше залепено и едвај го одлепив го миев.А мрсоли зелени течат ли течат.Го носев кај матичната,ништо не му е.И што да му правам јас на детето како да му помогнам.Спрејови прскам,инхалација,чат пат далерон или блокмакс.
    Вчера ни дојдоа едни пријатели од еден друг друг град блиско нас,со големиот се врсници.Ама мирно и послушно детенеце.....А моиве и двајцата само го закачкаат ту го штипкат,ту го тепат,гњават и се смеат.А оно или пискаили бега се крие во мајка му.Им се караме ама џабе.Ни играчки му даваат.Лудница мајко мила.
    Е сабајле малово си влезе само во училницата,и тоа без да плаче.И после кога го земав си лежеше и само му мавнав со раката и одма иде накај мене се смешка.
    А големиот рика ли рика.И само сув леб јаде.Ама плаче бре не се разбира.Ем цело време му збореме од дома дека таму е убаво,ќе има мн другарчиња и ќе научи мн работи.И вика да добро ќе одам нема да плачам.Ама кога го оставам рика вика урла....И кога го зема си рика си седе и си рика (facepalm):x
    Маж се спрема за на пат.Го спремавме може утре или среда треба да одии до нова година овај пат.Точно до 21 декември.И за роденденот на малото нема да е тука.Ама тоа е.Мораме.Ќе издржиме некако.
    Пред 2 дена си купивме кокошки и тоа домашни и сабајле имаше 2 јајца па деца се радуваа прееска.Им пржев рибанки.
    Се мислам што да им правам за ручек....
    Си чекам за работа се надевам.
    Е таа жената ме утеши.Вика и јас како тебе нон стоп викав се дерев од сабајле како ќе станам па додека легнам по цел ден само викам :devil: И викам како се смири?Па вика си останав трудна со 3то.И така.Е викам јас ако останам директ бардовци,она се смее....
    Викам само работа ми треба и малку повеќе време за мене и мешање со народ бе,окапав дома сакам работа сакам да работам и да бидам корисна....
    е така
    ај доста замарав со глупости :?:
    Убав ден :sun::f:

На Chantal, Lolipop23, Melinda85 и 22 други им се допаѓа ова.
  5. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Ако ти е за утеха,третата бременост смирува.На почетокот бев за никаде признавам,нервозна,никаква,зашто непланирано,но сега сум најсмирена на светот :).А и неколку мајки што се дружам со по три така ми делуваат.:)

На Saraa, Melinda85, gjoker4e и 4 други им се допаѓа ова.
  6. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.570
    Здраво мами...
    Истеравме одмор или да кажам умор,мкнење деца де лево де десно ништо не им се погодуваше,во ресторанот беа најлоши само они плачеа ни можеш да ги наранеш ни пак ние да јадеме , и со брзина на светлината јадев и брз осет и дома кога зе имерив плус 2 кила |( и од летово имав плус 2 :?: е сега имам 4 за ослабнување веќе се ставив на некој режим,искрено едвај чекав да си дојдам дома. е дома ме чакше хаос,од куфери,машини,пеглање,чистење...итн ама се во еден ден средив:muscle: е затоа после два дена неможев дљ се мрднам.
    Одам по ќере во градинка синко спие.
    @Mariangel виртурлна :hug:
    @gjoker4e мајка ќе помине знам изгледа само зборови ама до две годинки после се подруги, а велат после 3 се полесни.
    @Mari-Ja и кај вас хофер значи пошто во повеќето држави е Алди,дај предлог за некоја вкусна риба.
    Се читкаме веќе сум пред градинка.
    Гледам повеќето од вас имаа постирано слики од јакните за од дожд што се од лидл и ние се подновивме утрово бевме меѓу првите
    убав ден

Последна измена: 17 септември 2018
    На Chantal, orhideea, Ano и 16 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.230
    Допаѓања:
    111.489
    @Mariangel гушки за плавушко убав, ќе помине, ќе бидете одлично. Леле колку брзо растат децава еј, ко вчера да се шетав низ мол и да ми раскажуваше за последниот преглед на доктор :*

Сите ве читам, колку деца се изнародиле, леле ко да ме немало три години. Не знам за вас, немам време да се издишам. Еден грав го варам на 5 пати, малку на пладне, малку навечер, малку сабајле и кога ќе си одам ќе го потпржам за да ручаме, така се вика, потпржам, иначе од запршка ни з не користам :)

Денес испратив 6 нови апликации за работа, никогаш волку тешко не ми било работа да најдам, у пм. Ми текнува првиот пат најдов работа за 1 месец, ова е сулудо. Што е најстрашно веќе не прибирам, само да е пристојна работа, да не мора да одам во смени и да не се работи недела, па мајко му зар погрешив дете што родив. Сакам второ, сакам и трето, очајно сакам, ама додека не почнам со работа какво второ какво трето, со што ќе го гледам. Јас не можам да се опуштам за второ без дополнителен приход од платата на мм, не сакам да се стегам за јадење за детето, за пелени, за млеко ако не цица, не можам повеќе.

И јас си се искажав, маките си ги олеснив со вас, полесно е вака. Шта би ја без вас, а? Ми недостигавте. Уште не сум се опуштила и по другите теми, овде на сигурно да најавам камбек па после здравје ќе проверам и по другите теми ;)

На Chantal, Ano, elena.mak и 25 други им се допаѓа ова.
  8. Seline

Seline Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    3.658
    Добар ден!

Одамна не сум имала толку напорен викенд, со гости, цело време или надвор или во кујна, ем гледаш да излезеш да прошетате сите заедно, ем да се вратиш на време и да спремиш ручек а да не се окасни и да не седиме гладни.

Таман биднал ручекот ајде друга тура во град или некаде на друго место, вечер сите уморни одмараат ти спремај вечера. Среќа па и сопругот колку може помага, ама и тој ем гледа внимание да посвети, ем на мене да помогне, срце е големо да го пофалам. Во меѓувреме и дете да гледаш и да е и таа најадена, наиграна, избањата и успиена на време.

Во саботата гости не гости моравме и на итно да тркнеме, Боже како го кажувам ова како до продавница да тркнуваме :sweat:, среќа немше гужва и веднаш се вративме. Имено на малата толку многу и се вцрви газето што почна да се чеша, нешто што досега не се случило, па дури кога ја прашав мама да одиме ли кај чичко доктор да го види газето и да ни даде крема таа рече одиме. Ја виде рече пеленски осип, даде да ставаме три пати дневно во вода еден прашок и да се откиснува, па сега трипати дневно се бањаме и после тоа крема мачкаме. Мало подобрување ама бавно оди. Таа бањата, поточно прашокот многу ефективен бил реше докторката.

Инаку ова со црвенилото стално си пати детево, од бебе мислам, ама летово катастрофа е, таман помине ете го пак се вцрви, вели таа докторката дека кај женски деца нормално е тоа. Ама мене ме исплаши тоа што се чешаше до сега прв пат се случува, па велам подобро на итно и веднаш престана барем да се чеша. Плус ако чекавме понеделник ем полошо ќе беше, ем сопругот ќе мораше да оди покасно на работа па да останува после работа да одработи вака поарно.

Вечер во набавки, кога пазарувавме, кога пак затребаа многу работи(facepalm)

Убав ден на сите.

На Lolipop23, Ano, Monella и 16 други им се допаѓа ова.
  9. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    На orhideea, Ano, kikin и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Од дамна ме нема ама редовно ве читам кога читам за детето на мари се потсетив како ми беше мене кога моето само на 3 недели требаше да се оперира и низ се што поминав јас среќа што не го болеше ама помина се ќе помине само што ќе ни остане во душа.

Ме нема ова година сме во еден куп давачки само за убаво сабота сме на свадба кумови ќе бидеме па наредната недела пак на свадба и на сите трошкови брат му на мм реши во јануари да се сели во германија фамилијарно на нас ни кажуват ќе одат да пробат а на др дека ќе живеат.
    Мм се пренервира се стопи за една недела ни му се зборуваше ни па сакаше да оди некаде .
    Од газда нека чува сега децата а жената нека му работи .
    Медо мој е супер само бељи прави секаде отвара и ако викам страв нема се смее само и мамо само вика, вчера падна колената ги удри малку ама му помина ете го сега спие денес само 2 сати е спиен ,и ако не легне само ќе кемка без потреба.
    Јас добра сум денес бев ноктите да си ги правам среда косата да ја исфарбам таа што остана кума ќе бидам мора да сум средена.
    И тоа е на изненадувањата му нема крај нека одат ќе ги посетиме хаххаха:rofl: само да не се вратат како измочани

На minneymouse82, karibian, Ano и 15 други им се допаѓа ова.
  11. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.277
    Допаѓања:
    67.891
    :hai:

Нека им се среќни родендените на малечките што им поминаа. :^:

@gjoker4e се изнасмеав на твоето објаснување, ама мислам сфативме сите од прва дека на ножот мислеше. :D Мене некогаш кога ми доаѓа за нешто да фрлам низ прозор најчесто помислувам на себеси. :D
    @Mariangel колкав пат поминавте, се надевам барем ова вака полесно ќе ви мине. :hug:
    @Mari* се преплашив кога те прочитав со комодата.
    Јас затоа сама во соба не ја оставам никогаш, страв ми е многу од такви работи. Ама една ми е, па можам, полесно е. Кај мене опасност најголема од улица демне, ама среќа не трча натаму. Инаку коса ми се крева.

Си растат децава страшно брзо, иако некогаш ми се чини дека не мрднува времето. Малата се понавиена станува, нема крај зборувањето и испрашувањето нејзино. Од сабајле станува и вика што јадеме па си бара што сака да јаде, за ручек ја прашувам, и давам опции, најчесто сака супа со мевце, или грашок. Вечера зависи за што имаме време. И цел ден меле нешто, грицка, јаде со сите им прави друштво. Не одбива.
    Си играме со чајници, раниме бебиња, успиваме, трча, скока, се валка... Дете. Што им е убаво, ехххх... Што се брзавме толку да пораснеме не знам навистина.

Имајте убава вечер, гушкајте ги силно, силно... Секој момент. :hug::hug::hug:

На Chantal, orhideea, Lolipop23 и 26 други им се допаѓа ова.
  12. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Ај што ние брзавме да пораснеме, но зошто брзавме и децата да ни пораснат:(

На Chantal, orhideea, Среќичка и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Јас денес фучам на сите страни со мм се направив посабајлечки пуздер и тоа зошто му беше мака да ми купи бурек, а така ми се јадеше. Од бурекот почнавме завршивме на мајки, тетки, браќа сестри. Немаме муабет и не ни планирам да му правам ма и денес и уште сто дена.:@ Ааа и од денес готвам само за мене и дете, му кажав!!!:!:
    ^ова останало од пладне хахаха хормона до плафона, се мислев да бришам пишаното ама нека стои да се знае кој е карактер :D
    За ручек направив пире и пилешки прсти и седнувам да си јадам демек сама со дете, за дете сварив од пилешкото изблендирав и му го измешав во пирето. Уста не отвора вреска, се дере се пренервирав, мм од страна коментира ако си нервозна не се истурај на детето(на крај пак палента јадеше) :x. Па го зеде демек да јадам на раат и така почна да се улижува:wasntme: јас па почнав да му правам муабет, службено :!: па и да јаде му дадов:rofl:
    Некој да не гледа од страна ќе рече кај сме се нашле двајцата недораснати.
    Предмалку се прибравме од шетање, вечеравме, го истуширавме синко, сега така скоцкан за вкревет гледа кралот лав, се надевам за брзо ќе капитулира. Маже ќе вари какао, јас влегувам на брз туш. Да заспие дете да видиме да ги закопаме секирите, да се помазиме:$ ама мазење баш тинејџерски за друго забрана имаме, може затоа сме и вака нервозни :devil: ајде уште некој месец (waiting) добра ви ноќ :hug:

На Chantal, orhideea, Lolipop23 и 24 други им се допаѓа ова.
  14. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Еве ме :hai:

На кратко да ве поздравам дури заспивам деца
    Го обожавам овој дел од денот,кога се будат исто
    Гушкање,мазење до бескрај :inlove:
    Наутро ко да не се имаме видено една недела :D ооо мама,тата ооо :D Лом е Могли

Денес маж однесе дете вградинка а јас се пикнав одма да завршам купатило
    Избришав прозори и стакла а од перење и пеглање ништо
    Спремав доручек и ручек и тоа беше за денес,а можев многу да направам
    Немав воља ете
    Рест од денот го поминавме во детска
    Научи Могли неколку бои да распознава :smirk: плава,црвена и жолта
    Ова од саботата до денес,секој ден по една боја
    Имаше во алди некои игри за распознавање бои и форми и корисни многу
    Преку игра се учи многу
    Па на крај остај нив да ги стокмам за спиење морав и на нејзиното бебе гзот 6 пати да го мијам |(
    Таман сме го средиле му се мочкало :o па се искакало :sweat: па падна во шољата :envy: абе ми седна на глава со тоа бебе :x
    Сака да си игра но никако сама
    Колку ми е жал што нема некое дете овде па да си играат :(
    Уствари деца има колку да сакаш ама не е како кај нас
    Нема иди ми дојдими
    А баш би било убаво да си има другарка :$

Друго исто :) Мали се предаде уште Могли да заспие и ќе здивнам
    Мм не го чекам вечерва сигурно :$ тој да не види тишина и мене сама....
    @Vennera.aa шо има врска кексот со карањето :D
    Мм стално ми вели кога сме скарани да не мешам баби и жаби :$
    Едит:или со мешко беше ти :tmi:

И то мајки,заспа и Могли :smirk: да ги префрлам вспална и на спиење

Добра ви ноќ :hai:

На Chantal, Coco31, orhideea и 23 други им се допаѓа ова.
  15. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @Mari* како би ми дошол сега еден кекс за исфрлање на негативата, од кога имав кафеав исцедок докторот ми забрани, последно кога бев на преглед го прашувам односи дали може вика ајдееее седи мадро не ќе пукнете за некој месец, од 36та недела натака таа работа:nod: така да за сфаќање сум од мај навака суша.. :angel:

На Chantal, VedaG10, elcezelce и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Dobra vecher majki :)

Od postot utrovo do ovoj shto sledi ke primetite goolema razlika. Sega sum posrekjna. Ako utrovo kukav sega do pesna mi e dojdeno :)
    Shefot pochna da odi sam, iako rekoa nemalo da mozhe da odi 2-3 nedeli posle operacijata. Pochna i da sedi sam iako go boleshe izdrzha junak majkin :inlove: Mu gi izvadija site mozhni cevchinja, infuzii i trakatanci, sloboden e kako ptica. Vo momentov spie so site 4 vo vis :inlove: Ni dozvolija i da go proshetame nadvor, si poigra vo park :sun: Jade dovolno, pie technost konechno.. rekoa moralo 1,2 litri technost na den trebalo da pie i dete ko za inat nejkeshe (facepalm) Doma mozhebi i poveke pie ama ne merime, sega zapishuvam za sekoja goltka kolku ml ispil, abe aman mi se vika od toa ama ajde ke pomine.
    Aaa da, i ehoto pomina super. Nema ni kapka technost denes na belite drobovi, samo malku okolu srceto no taa ne bila strashna i ke ja izmochkal lesno :inlove:

Edinstveno shto me plashi e toa shto koga ke si otideme doma, sekoj den vo 11h moram sama da go bockam na prste i da mu zemam golema kapka krv pa da ja proveruvam gustinata na krvta so edno aparatche :( i toa znaete kolku dolgo? 6 meseci, sekoj den. Zamislete kakvi modrinki ke ima po prstinjata ;(
    Ama znam deka i toa ke go izdrzhi.. Toj mi pokazha shto e poim za sila, za hrabrost, za izdrzhlivost i za borbenost. Mi pokazha shto znachi da se ima volja za zhivot i shto znachi lavovski da se borish koga zhivotot ke te udri od zemja.
    Pa samo ke se zablagodaram na Gospod shto e so nego i go chuva vo tie momenti, za da mozhe da bide do mene moeto zlato od dete :l:

Dobra vi nokj zhenski i fala vi mnogu na poddrshkata, mnogu mi znachi:hug:

На Chantal, Coco31, dunika и 67 други им се допаѓа ова.
  17. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @Mariangel од убави вести да не куртулите, секогаш само такви да слушате. Душа мила ајде ќе летнат и тие 6месеци. Знам уште во труднички те затекнав ти си жено борец, а детето неможе а да не на мама, нека ви дава бог сила и здравје, гушки до најмилите сини очи :hug:

На Chantal, VedaG10, 24.07 и 12 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    @Mariangel јас стварно немам зборови да ве опишам двајцата :hug::hug: се сеќавам дека и тогаш пишевме кога беше бремена и те читав низ труднички.. со мерак.. би сакала да останеш на форумов и на темава оти верувам дека сите сакаме да те читаме и тебе и шефот :hug::hug:
    Подршка мајче:inlove:

Подршка и за сите други уствари за сите до една за лошото и за борбите низ животот, за сите предизвици што не рамнат од земја а сепак ја дигаме главата ја забришуваме косата од прашината и одиме напред :bow:

Вака седам и си мислам каде згрешивме и ние што веќе 2 години се иде удолу, какви сиви облаци имаме над глава тоа чудно ми е стварно, ама никогаш не се откажав и нема да се откажам да се борам и да гледам позитивно, да пишувам тука позитивно и да имам надежи. На крајот од денот сите имаме маки, некои поголеми некои помали ама човек не е човек без тежина огромна колку планина и живот не е живот ако не станеме и не ги излекуваме крвовите од раните нели?!

Некогаш си велам дека има и полошо а некогаш па едноставно сум даун до толку за да го гледам само црнилото, а веќе се помирив дека едно извесно време раат еден ден не сум била среќна, не сум живеела среќно, не сум си пуштила музика за да запеам и мечтаам ко порано а кога се сетам колку убав период имав наназад..
    Дали е проба, дали ризик, дали е едноставно живот или треба лавовски да се бориме?!
    Тоа и го правиме во моментов, издржуваме најлошо!!

Што биде нека биде.
    Ба крајот од денот сум чиста со себе дека сум го дала максимумот за да гребам.

Викаат сабота ќе заладело и толку од летово, па конечно дека сабота веќе октомври сме што се вели, ај да видиме дали ќе се оладиме и ние може и психата ќе олади на човека.

Сум ви кажала ли колки го сакам маж ми, никогаш порано не сме биле вака сплотени, ама нели, човека во тешкото се гледа а не во ѕвездите.. и така.

Многу фулозофирам денес пак надеж за подобро утре а утре пак ќе се разочарам, нека.

На Chantal, Coco31, eli25 и 34 други им се допаѓа ова.
  19. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Ако некогаш имам слушнато за големо срце тоа е за убавецот твој :l:
    Мало а толку голем јунак :inlove:
    А и ти ништо помалку,само ти си знаеш како поминуваш низ сето ова :hug:
    Среќен е и тој со таква мајка покрај него :*

На Chantal, VedaG10, kukla21 и 18 други им се допаѓа ова.
  20. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.087
    Допаѓања:
    154.703
    не се сеќирај не останува на прстиња модрици, претпоставувам дека ќе го боцкаш со нешто слично како пиштолчиња, како кога се проверува шеќер во крв. Јас порано чував детенце со дијабет и секој ден, некогаш и по неколку пати го боцкаа и немаше модрици, научив и јас го боцкав не беше тешко и не чувствуваат некоја голема болка. Многу ми е мило што е подобро :hug:
    @gjoker4e јас искрено 2 пати се навратив да прочитам што си пишала ама сфатив на крај дека за ножот збориш :D:D
    Кај нас ништо посебно ново, еден болен оздравува на друг хроничниот проблем му се активира и така у круг |(
    Него сакав да прашам ако има некој искуство со хомеопатија да ми пише порака. Тенкс анд гуд најт :hai:

На Chantal, Ano, 24.07 и 15 други им се допаѓа ова.