Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Da eve samo shto pochnavme so antibiotik, infekcija vo urinata :) utrovo chista urinata sega zamatena :doh: Na tolku lekovi shto iznaprimi pa i antibiotikot ni faleshe. Ama i ova ke go prebrodi i ke go izdrzhi junacheto :)

Ushte ednash fala vi na poddrshkata mnogu :) I izvinete shto denovive vi ja polnam temata so negativa ama shto da pravam..

Последна измена: 20 септември 2018
    На Lolipop23, Chantal, M&M и 24 други им се допаѓа ова.
  2. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Ете така позитивно само, утре ќе е како нов :* :hug:

На vitamina, TeddyGrey, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    @Mariangel nas canesten ni pomogna. Mackav i mu se smiri. Kamilica caj, mlaka voda so soda bikarbona, topla kupka da se namokri j rastegne kozickata... Ne znam be duso sto bi mozelo drugo da pomogne...
    Te gushkam najsilno i nemoj da si tazna. Ke pomine se ova, eden den ke imas samo bledo sekjavanje na istoto.
    Uste malku strpi se, se ke bide vo red. Trpenie spasenje! Neka e Bog so vas samo!

На gjoker4e, vitamina, Mari* и 8 други им се допаѓа ова.
  4. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.033
    Допаѓања:
    9.525
    Probiotik obavezno pobaraj so antibiotikot.
    Ko sto pisaa pogore veruvaj deka ke pomine znam kako e da si go dades deteto vo operaciona sala. Ama veruvaj deka posle godina ke si reces pred edna godina na ovoj datum kaj bevme.
    Nie utre (t.e denes zaboraviv kolku e saat) slavime godisnina od brak, lani godisninata i toa ljubilejna ja docekavme vo sistina na oddelenie. Izdrzi tie crpat sila od nas, edna e majka :l:

Последна измена: 21 септември 2018
    На karibian, gjoker4e, Mari* и 3 други им се допаѓа ова.
  5. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.763
    Допаѓања:
    38.749
    Имав солидни детство,моите работеа сметководители о дома приватно плус и заработуваа доста. Но, иако имаа пари, никогаш не не оставија да трошиме . Се ценеше секој денар, беа доста строги во воспитувањето наше, ни даваа пари за облека, но никогаш не носевме оригинали, велеа купи 2 пара за тие пари ќе имаш да менуваш. Исто беше и со храната, излегувањата...
    Тогаш можеби се лутев на нив,ама денес се лутам на себеси што не можам така да функционирам.
    Мм заработува доста, живееме солидно, приоритет ми е детето, после ние. Не се расфрлам со пари, на фризер одам два пати годишно, дома средувам интими, облека купувам спрема потребите.
    Мм е поопуштен, он пуши скапи цигари, ако му се допадне облека, пијалак(особено скапи напотоци) нешто поврзано со работата, и милион да е, би го купил.
    А јас, јас сакам само среќа и здравје. Не сум материјалист, мене парите не можат да ме стоплат.
    Знае дека сум зачленета на фемина, неколку мајки ги гледа на фб, често зборуваме советите, мислењата и искусвата од овде.
    Гости испратени, куќа средена, до утре. Утре јово на ново. Мајки феминки повелете ми на слава. Оваа година 90% спремав од угла до локомотива сама. Плус со дете, палаво.
    Ама затоа му сум лута на мм, што денес цел ден детево ми остана дома врзано за мене со чистење и готвење. Вечерва беше мрсна трпеза, ручекот ќе ни биде посен.
    Повелете мајки феминки на слава ❤️

На Coco31, Lolipop23, victoria и 33 други им се допаѓа ова.
  6. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Nas vchera ni beshe 3 godishnina od brak ama nema slavenje tuka :) Neka e dobar pa ke slavime pokasno :)

Da vi se mnozhat :)

Последна измена: 21 септември 2018
    На Chantal, M&M, Верче4 и 9 други им се допаѓа ова.
  7. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.239
    Допаѓања:
    48.602
    Добро утро, и денес убаво пече сонцево уште од сабајле :sun:
    Денов започна со неубава вест, ама тоа е кога ниеднаш не ме послушал мм , кога му велам седи мадро не веруваj на луѓево он не и не, и ете сега си пропуштивме убава прилика а баш добро ќе ни дојдеше исходот од приликава..тоа е здравје, да се надеваме дека за скоро ќе искочи нова :)
    Дете уште спие, јас се врткам низ дома и разгледувам на али ситници за нова година :tmi: сакам да нарачам новогодишни навлаки за столици, ги меркам две години, арно ама димензиите на столиците не си ги знам :Dа не сум дома така да ништо ќе почекаат уште малку |(
    Ај да одам да подремам уште малку до синко оти после денов турбо :worried:

На Coco31, Chantal, Верче4 и 21 други им се допаѓа ова.
  8. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.119
    Допаѓања:
    20.937
    Добро утро
    :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee: кафето од мене денес нека биде .Денес дека петок одма подруго е поубав е денов :D Синко го однесов во градинка влеговме заедно за раче без проблем ,ама кога го зема учителката почна да плаче :( се смирувал одма вика учителката не му се секирај ,имаме и еден новитет од сабајле кога ќе влезе во кола одма плаче па пуштаме песнички се гушкаме се смируваме го местам во седиштето па тргнуваме .Викендов ни е испланиран веќе во недела ќе одиме надвор од Скопје на ручек со старосватовите се надевам ќе ни се погоди времето :sun: . Инаку моја најголема желба е да живееме во Австралија ама мажот ми несака да чуе за надвор од државава па се имам помирено со тоа ,ние и овде имаме солидна живеачка ама сигурно ако заминеме негде со мојата професија јас би можела да заработувам многу повеќе од тука ,ама не се жалам живи здрави да сме и тука сме среќни .Инаку мажот ми знае дека пишувам на форумов ама многу нешто не се замара со тоа .На темата штедење штедиме и двајцата не се расфрламе без потреба за нас ,за синко купуваме се и што треба и што не треба .
    Одам мајки посао зове ,убав ден на сите :)

На Coco31, Chantal, karibian и 21 други им се допаѓа ова.
  9. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Добро утро мајки, кафето денес од мене :coffee: :coffee: :coffee: :coffee: :coffee: послужете се..
    Јас второ го пијам и чисто сумлјам дека ќе ме расони, дете од 5 е будно, а колку само лошо ''спиеше'' (facepalm)
    Вчера бев подобра па очекував денес да сум таман за теписи перење, а неможам да мрдам. Може ќе се премислам ако подсоберам сила не е многу работа три мали се од дневна, стаза од кујна, ходник и спална, најавуваат расипување на времето од понеделник па да искористам маж и додека е топло,денес е идеално за викендов да го искористме да шетаме, секако ако нешто не искрсне.
    Синко гледа цртани ама како да ќе спие па јас или ќе му се придружам или ќе фатам работа. Убав ден

На Chantal, Ano, Monella и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.862
    Допаѓања:
    142.582
    Kaко сме спиеле ноќеска :) Отворен прозор, ладно, малата се пикна у мене, нозете и ги ставив во моите, ме гушна околу врат, а маж ми од другата страна смрзнат и он пикна стапала у моите и ме гушна од позади и бевме како клопче едно сите, а јас не можев да мрднам :) И така спиевме од кај 4 до 7 сабајле :) Моменти :)

Денеска последен ден е до 1 саат у градинка, од понеделник цел ден. Викаше денеска, ќе ме земе тато? Ајде викенд пред нас, ќе има гшкање и играње, а богами и горен спррат да средам убаво. Синоќа 2 машини садови пуштив, и лапнав две чоколатца :( МИ е смачено да сум дебела, ама осет неам, не знам не да си речам.

Далиима некој што купил лулашки метални? Се мислев меѓу трамболина и ова за у двор, ама не знам колку пари се, не сакам пластична. И како се местат? Се бетонираат? Или само се закопуваат?

На Chantal, karibian, Верче4 и 23 други им се допаѓа ова.
  11. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.033
    Допаѓања:
    9.525
    Normalno. Dodusa jas ne se ni setiv togas, se znae sto e prioritet :hug:

На gjoker4e, Mariangel и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  12. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Какво перење теписи денес,празник е.И тоа преубав празник,раѓање на Богородица,мајка на мајките.

Инаку да ве поздравам на кратко,дур спијат деца,големиот вчера цел ден со повраќање,ни јадење,ни пиење,едвај едни електролити се измоливме да пие.Па бедоксин му дадов и се утепа од спиење.Одмор ќе да му требаше.Капнат е од школо,од играње од се.Се надевам не е некој вирус да не фати мене и малото.Ноќва беше мирна додуша.Ако е добар ќе го пуштам некој час на школо.Имаат најавен диктат.Учителкава годинава многу строга. На родителски ни кажа дека годинава нема попуштање и ќе има многу изненадни тестови.Па,ќе мора многу повеќе учење дома.Тешко,тешко на деца.
    Се читаме покасно или друг ден,ми се јаде! :)

На Chantal, karibian, Ano и 20 други им се допаѓа ова.
  13. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Kako sto e redot!
    Kafeee izvoltee :coffee:
    Ima za site. Uste sum na nes ladno mateno,ne zaladilo uste za toplo kafe.
    Maz isprativ na rabota, do dusa sam si se isprati oti ne sme u najdobri odnosi... Nesto ne shtima. Mnogu raboti mi odat na zivci za da bi progledala kroz prsti. I toa osnovni prosti glupavi raboti, ama ete. A moze i deka dobiv denes pa me trese pms i na sve zamerka naogam...
    Dete odnesov vo gradinka so tocak, imam sediste za nego, pa se vozime segde zaedno. Cesto odam i na rab so tocak bidejki mi e blisku epten, nema ni 2 km od doma. So kola imam 14 min so tocak 7 :) gradinkata e uz pat, zastanuvam, dete ostavam i produzuvam na rabota. So kola dodeka parking najdam, pa guzva site na rab toa vreme odat, nalet, nervozna vlagam na rabota. Tocak mu e majkata. Taman do doma dodeka stignam vozejki se, se osekam ko da luftiram mozok od se, isfrlam negativa od mene za doma so dete da bidam nasmeana smirena i pozitivna. Se raspricav ama da objasnam de :$

Denes praznik, za mnogu godini neka ni e Presveta Bogorodica, srekjna slava na site koi ja slavat, da ste zdravi, srekjni i berikjetni.
    Mislev vo crkva da odam, ama me iznenadi tetkata po sabajle pa nisto. Ne se osekjam ubavo takva da odam vo crkva.ZZdravje ponataka ke pojdam.

Tuku na dete edno maice ke mu oblecam malo, drugoto ogromno. Ok novite mu se site golemi 98 br, mali se 86kite od proletoska. 92 sfativ nemam nisto. Vo golemite pliva, kaj vratceto mu se otvoreni mnogu. Trenerkite novi se sto kupiv 98 zemav, ama ke gi nosime malku sega podvrateni pa do proletoska ke ni bidat dobri :$ Kako kupuvav letoska na popusti, od strav da ne bide se malo za esen zima ispadna deka jas se golemo kupiv. Pa se mislam da pojdam do zara ili da ne tepam pat denes. A sto ubavo sama na raat ke si iskocam prosetam procepkam mh mh.
    Porano "patev" od impulsivno kupuvanje. Vlagav, crveni znaci nasekade nad sekoja gondola so namaleni raboti i zimaj mislis bez pari e se. Dojdi na kasa op 50 100 evra a se nekoi gluposti sum zemala. Maicki obicni, klasicni i pak poasalni nemam. Mm vikase zena mi ja zanima samo kaj pisuva 50% ili 70% nisto ispod. Brzo se oporaviv od toj nacin na kupuvanje pa sega setam po butici trgovski ama izbiram i kupuvam bas ako nesto mi treba, bidejki imam premnogu garderoba. Ke kupam edno ama asalno i da ne e obicno. Majka mi koga doaga i predipluvame skafovi samo vika dete frleni pari se toa :D Ne deka nema pravo ama... E za dete e druga prica. On ima i pak kupuvam, ama pa i se iznosuva. Za vo gradinka go oblakam, tamu uste ednas posle setanje go presoblekuvaat posto lom se pravi ne moze takov da spie. Doma dojdi pak presobleci uste dva pati do legnuvanje i taka sekoj den. Taka da neka ima. Ke imame makar i za vtoro pa i za treto. I zensko da e, teget e unisex boja nali :P

E za rabota da kazaaam. Ne znam koj ke me iscita ama fala na tie i do tuka sto ke stignat. :D
    Uste ne e oficijalno ama na 5 ti okt verojatno zavrsuvam so firmata moja. Odnosno oni so mene, odnosno kako sakate :D Celosni izmeni ke ima bidejki im teknalo deka vaka ne odi. Ajde be? :wasntme: Na nase mesto ke dojdat sosema treti osobi, a nie eve uste ne znaeme sto ke pravat so nas. Pod nas spagame jas kletostijata i zamenata nejzina. Oni dve cekaat i molat da gi piknat negde vo dr oddel, a jas veke pustam cv ja za novo rab mesto vo drugi firmi. Ste rabotele vo kolektiv so 116 zeni? Samo zeni? Epa nemojte ni da probuvate. It s enough! Ovoj pat seriozno. Pocnav da slabeam,nokje da se prepotuvam, sonuvam se povrzano so rabota, opsednata sum, ne mozam veke. Sekoja nok pred spienje pot me obleva i se stresuvam sto li ke me doceka utre na rabota. Ne ne, na ovie godini toa ne mislam da go prezivuvam. Srekja mozam i da sedam doma nekoe vreme, ne zavisime od mojata plata, pa ke si zemam vreme da najdam rabota kakva sto ke mi pretstavuva zadovolstvo da ja rabotam, a ne da odam so glava a nozete nazad da mi se vrakjaat...

Denes za rucek moze riba, jes da u nedelata imavme, ama ne bi denes nekako svinsko da gotvam. Ke se potrudam blitva da najdam pa ke imame fin rucek i nie i dete.

Ne cistam ne peram, ima den i utre. Denov e za mene, za moja dusa i keif. Ke si odmoram i ceeeel den po pizami ke sedam. Pred da odam po dete, ke trknam do zara sama pa ke go zemam na vrakjanje domce. Ke si uživame cel vikend.

Ajde dosta zamarav...
    Ubav den majki :f:

На Coco31, Lolipop23, Chantal и 33 други им се допаѓа ова.
  14. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @supergirlmb сосема изумив(facepalm) нека е за многу години, причина плус да фатам кревет :lol:

На gjoker4e, Mariangel, 24.07 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.899
    Допаѓања:
    77.423
    Добро утро, само ке ве поздравам брзински (highfive) Арни сме, дома сама со двајцата, шетаме низ маало, на љуљашки, до кај сестра ми со автобус, до игротека една, кај пријателки, кај тетки, кај и да сме дома да не сме.. да се искористат топлите денови уште малку, после научна фантастика ке биде да излезам со двајцата, дур ги наоблечам... Кога ке ми текне што период ме чека со малава до 2ипол год, си викам дали ке преживеам :rofl: Најнапорни се од кога ке проодат додека не почнат поубаво да разбираат :worried:

И така, највеќе дојдов за @blessed.an дека ја мислам многу. Што направивте? Што кажаа за малата?

Убав ден мајки, да пијам кафе :coffee: и пак на шеткање одиме :sun:

На Coco31, Chantal, karibian и 22 други им се допаѓа ова.
  16. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Читав, читав и се изначитав за штедење, имање/немање...
    И ние сме од тие кои работат, работат , и работат, па пак се од оние со кредити на 30 години, со понекогаш заостанати сметки и некогаш кратење на слатки задаволства. Што купуваме по ефтини маркети и чекаме попусти.
    Извинете вака што ќе прашам директвно (само за членките во МК се однесува), вие што кажувате дека имате за се, за секогаш брендирани алишта и не купувате по ефтини маркети и на попуст....Што работите, ако не е тајна...??? Сепак е форум, отворете се кажете ни ги тајните на нас „изработените за џабе“.

На mareane, Chantal, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  17. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.875
    Допаѓања:
    28.595
    Ама го почнавме деноот :worried:
    Големата цела ноќ кашла... бебото и оно не е нешто поарно , мрсулавко! Почнав со инхалации, демек да пробам да не одиме на доктор па ќе видиме како ќе е.
    Утрово се мислев дали да оди дадата на градинка, па запна, почна да плаче и ОК нека оди. Ама и се изнавикав па расплачена излезе од дома. Лоша мајка сум, се чувствувам глупо, не требаше така. :(
    Сварив кафе, го истеков... Имав време и со ММ да се спукам од сабајле!
    Што ми е бре(wtf)?!?! Лудача! :fubar:

Детство! Имав спокојно детство... од тоа време ми навираат убави спомени - двајца родители кои воглавном се разбираа, топол дом, одмори секоја година, доволно храна, солиден џепарлк, нова облека и чевли, бакнеж за добра ноќ од тато и мама, ,,Не лути се човече,, пред спиење... И одма се сеќавам и на периодот кога мораа да работат турбо па имаше - недели без неделен ручек, сами со сестра ми цел ден, кратки тел разговори со мама и тато, дремење на прозор ноќе пред да си дојдат! Имаше и добар и напорен период, ама сепак кога ќе поминеше периодот на нивно отсуство од дома секогаш знаеа да ни се посветат максимално и да ни надоместат.
    Во луксуз никогаш не сум живеела, иако знаев дека имаат многу повеќе да ми понудат отколку тоа во детството. Ама штедеа за сега да ми дадат. Успејаа да ни овозможат школување,да ни направат свадби какви што сакаме, финансиски ме помогнаа да почнам со работа, ни помогнаа и во средувањето на домовите и мене и сестра ми, ставија по некоја заштеда на сметка за кога ќе ни затребало, купија имот за да ни дадат наследство и мене и сестра ми.
    Јас се надевам дека ќе успејам да им овозможам убаво детство на моите ќерки. И одма ме удира во глава тоа што расплакана ја пуштив во градинка големата ;(. Не требаше, жал ми е! Сега ММ ми се јавува и вели дека се смирила пред да влезе, ама сигурно нема да е расположена.

Плановите за денес се - ручек, термин за депилација ( ние воМК одиме по салони за таа работа :P) , каши за беба, на работа и тоа...

Постото од 9 го пишам, сто пати станав од лап топот! |(

Одам ај, чао!

На Coco31, Lolipop23, Chantal и 26 други им се допаѓа ова.
  18. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Добар ден мајки
    Да ве поздравам на кратко децава носови течат и поткашлуват по малку па не вратија назад домче
    @mariz Хирург неможеше да напипа бидејки керка ми многу плачеше и се виткаше цела па не пратија на ехо таму гужва па на пауза ги фативме дојде девојката и ми вели утре во 11ч па малку заби покажавме неможеме секој ден по патишта и дете да малтретираме па не примија
    На ехо одма док ја виде 18×6мм
    Се вративме со рез кај докторот ми рече сега кога е болна неможе
    За еден месец да ја носиме но за тој месец да не примала антибиотик, вакцина и да е потполно здрава па ке ја види анастезиолог и ке ја спремаат за операција нозете не ме држеа готова бев да паднам незнам и јас како се додржав
    По пат си се изнаплакав и така само нека биде се во ред
    Денес убав празник ке одиме на гости имаме неколку места дали со деца или без ке размислиме
    Мм на работа кога ке се врати ми рече да сум готова а и баш не ми е дојдено до гости ама тоа е не е толку страшно ме теши мм
    Тоа е од мене мајки имајте убав ден

На Coco31, Chantal, M&M и 26 други им се допаѓа ова.
  19. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.495
    Допаѓања:
    22.827
    Денес јас частам, мајкина наполни годинка цела:^:
    Нема да се жалам денес, денес само убави нешта. Едвај чекаме да почне журката.

На Coco31, Chantal, karibian и 34 други им се допаѓа ова.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.214
    Допаѓања:
    124.928
    @Цвет88 среќен роденден:) Здрава, среќна и весела да е! ( се си мислев поголемка е девојката).

Здраво мајки!
    Нешто цело сабајле ме тресе во студ, исклучив и клима и затворив прозор во канцеларија... Гледам следна недела ќе залади , па попладне да фатам да купам некои бодиња на долги и кимоно за одоздола на детево. Некои блузички што ги земав април,мај 80ки му се фаќаат. Оди во должина повеќе и има тупанче меше :D Па нема да треба премногу гардероба бар овој месец дена.
    Требаше да имаме гости , ама откажаа демек се разболело детенцето па џабе вчера спремање салати, благце и мајка ми ја терав кифли да прави :( Откажаа а денес се постело па ништо од јадењто. Сабајле купивме топли ѓевреци со маж ми и дур стигнавме до работа , да не кажам колку изњдовме :whew: Јас сакав симит ама се потрошил :devil:

Гледам дете си има убав апетит пу-пу и се ми е страв да не не јаде малку и немој тоа житарките и обошјето да не го најадува насабајле. Вчера изел тањир јуфки колку што јас јадам, жената вика жал ми беше како си мљацкаше што немаше уште:D А се си мислам ќе дојде период кога ќе прибира јадење и тоа и го чекам (facepalm) а детево супер. Јас сум за ќотек (lalala)

Викендов мајка ми ќе прави ајвар, ама не ми се оди на помош :angel:. Само на крајот да се измаца ајварот со лепче и сиренце (highfive) Маж сабота на работа, недела ќе се шетне локално, а дома ботно исчистено ради гостиве што беа во најава , и горе и долу, така да од тоа ќе се здивне :)

@Mariangel те читам со претрчување , меѓу редови.... гледам да видам некој збор дека сте добро, а за другото душа ми се стега и ми идат солзи секогаш кога ќе те читам од почеток до крај... Издржи мајка, се ќе помине! Колку поминавте та за крајот. Што поскоро да се гушкате домче :hug:

Се читаме мајки :f:

На Coco31, Chantal, karibian и 27 други им се допаѓа ова.