1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.495
    Допаѓања:
    22.827
    ^ мене па уште ми е мала...
    Фала многу на честитките :*

На emkaemka, gjoker4e, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    @Monella ti blagodaram so me spomna mi znaci mnogu
    @Mariangel te citam i se potresuvam na sekoj neubav tvoj post, gospod e golem go cuva shefot, toj e najjak toj e borec, za kratko vreme kje zaboravite se ova losovo, gushki do dvajcata
    Jas standard ve citam ama ne pisuvam nemam so da pisam, ic neubav period me nadvasa, bolest teska me sotre, kavgi doma so svekor,svekrva, dever, jatrva i red drugi so mi mislat najloso, ama neka e gospod e golem se kje im vrati.
    I da negativna sum zatoa i ne pisuvam dovolno problemi imate site pa da me citate mene i mojot nikakov zivot, da ve opteretuvam, ne sakam,ne mozam
    Za imanje nemanje sekogash sum nemala i kako dete so edna plata i sega isto pak nemam, znaci nemam da si kupam nesto sto go gledam na izlog dva meseci a e samo 500 denari, nemam, srcevo mi puka, znaci platat mi odi za lekovi,crn oblak me sovlada, dusava mi place, ama jas sekogas vikam kje bide podobro,se nadevam i kreditot kje go otplatime i kje si kupam nova bluza.
    Ve pozdravuvam i gushkam site :hug::hug::hug:

На Coco31, Chantal, karibian и 24 други им се допаѓа ова.
  3. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    @Mariangel прво тебе и на твоето јуначе да ви пратам една голема гушка. Брзо да ви помине се и да си одите дома па после оваа епизода да си имате брзгрижно детство од сега па натаму.

Не знам сега од каде да почнам па ај прво прво што правам. На работа сум сега се трудам се за испозавршам и побрзо да киднам дома, зашто попладне пак се враќам. Жал ми е само за детево вчера и денес го земаат од градинка други, а не јас и попладне пак ме нема. Вчера викаше не оди на работа. Се тешам дека ќе помине периодов па потоа некое време немам попладневни обврски односно и да имам од дома ќе можам да работам. Од наредна недела ќе почне веројатно да останува во градинка со спиење па и од тој аспект нема да осеќа недостаток зашто ќе можеме јас или тато да го земаме. Додуше јас цело време го земав од кога тргна во градинка зашто ми се можеше може и затоа си реагира детето.

Имав убаво детство да кажам, хармоничен брак меѓу моите, баби и дедовци блиску, љубов и разбирање. Имаше еден темен облак на семејна трагедија со губење млад живот ама се оправиме сите и продолживме понатаму зашто така мора да оди животот. Во детството не бев разгалена, имаше за пристоен живот без претерувања. Ми купуваа од време на време и по нешто брендирано, ама на пример немав оригинал Барбика и слично. Сега веќе повозрасна кога ние почнавме да се куќиме сфатив дека моите и те како во одреден период морале да штедат, ама мене тоа не ми беше битно. Во средно кога бев му тргна работата на татко ми па почнаа повеќе пари да се слеваат, ама немаше попуштање во однос на разгалување со марки и слично. Се штедеше за големи работи (кола, уште еден стан во главниот ни град да се купи). Бев мирно и тивко дете што го бива за школо. Најголемиот притисок од моите го чувстував баш на тоа пола. Некогаш сметав дека ме форсираат, ама па без таа дисциплина што ми ја наметнаа за учење и напредување немаше да бидам тоа што сум денес.
    ММ има малку финансиски понестабилни родители, ама и нив фала им што морале од повеќе да се откажат за да го исшколуваат.

За да стигнеме до овде имавме и прилично напорен пат. Двајцата од друг град, амбициозни моравме сами да си го пробиваме патот. Моравме и да се куќиме во друг град од некоја позитивна нула, те сами да си купиме стан. Ама се тоа е нешто позитивно.

Сега сме двајцата со прилично добри кариери и примања па може да си дозволиме повеќе удопства во животот. Сеуште не се сметам за голема трошачика, ама тоа е релативно зашто на пример не одам на депилација во салон ама дома имам најново машинче за средување плус Philips Lumea ласерче за да успорам/спречам раст на влакна. На фризер одам еднаш месечно за редовно средување и по потреба за настани и слично. Значи на фризер не трошам многу во споредба со некои луѓе од моја околина ама мене па не ми е толку битно секогаш да сум тип топ исфенирана. Нокти не ставам зашто ме нервивраат. Гардероба си купувам, ама пак ќе кажам не знам дали многу трошам на тоа или не. Зависи со кого се споредувам. Знам дека не сум шопинг манијак, ама па не сум ни да одам со ептен стари работи. Знам дека треба да си расчистам дел од работите зашто веќе во мојот дел од плакарот не ме собира. Знам дека маж ми некогаш поттикнува на трошење од типот сега имаме, можеме па да си дозволиме.
    Трошиме пари на шетање. Одиме на лето на пливањем на зима на скијање и на продолжени викенди уште неколку пати годишни на различни локации.
    Се трудиме и да живееме под своите можности односно да не биде што зарадим то попијем туку и да ставаме нешто на страна. Сега за сега и во тоа успеваме.

За детето се трудам да не купувам премногу работи иако има периоди кога секој ден нешто ново добива, па има периоди кога ништо ново не добива со недели. Се трудам да не го разгалувам. Треба да ја знае вредноста на парите и мислам дека ќе се трудам да си расте со пообични работи, иако носи и гардероба од на пример Nautica купена некаде посветов на попуст. Кога ќе почне да осознава мислам дека едно време нема да добива таква брендирана гардероба. Ама ова мислам, не сум сигурна.

@kikin не знам дали ти одговарам на описот, ама работам во високо образование (плус од време на време консултантски проекти).
    @emkaemka и @simona_baby еве и ние имаме кредит за станот на 20 години. Не гледам никаков проблем ниту причина некој да ме жали ниту пак ми е државата крива. Секаде во свет е нормално да се има хипотека за недвижност. На тоа не се гледа како на нешто лошо, туку само како на начин да си створиш твоја недвижност. Тие кредити се секаде со отплата на долг рок. Ние тоа не го ни гледаме како кредит туку како принудно штедење. Секој месец ставаш пари на страна за да си имаш нешто твое. Дури и во светски рамки се буди сега аларм дека многу млади луѓе ќе остант цел живот под кирија заради дискрепанца во висина на примања и висина на квадрат. Генерација Y е во многу понеповолна положба од што биле нашите родители во поглед на купување недвижности секаде во свет, не само тука. Горда сум на себе и на маж ми што успеваме во тоа, пу пу да не се урочам.

На Coco31, Chantal, Sanja1105 и 27 други им се допаѓа ова.
  4. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.033
    Допаѓања:
    9.525
    Cvet sreken rodenden ziva i zdrava neka e.

smaller-IMG_6916-edited-cropped-copy.jpeg
    Eve edno tortice i od mene za nasata godisnina, koga pominaa godinite. Mu vikam na mm uste malku jubilej ke pravime 10 god haha. Dete odsabajle podmireno jas vo wc zdiv da zemam ]:) a on si glea mr. Bin sea ni e najnovo i samo mi go nosi dalinskoto i vika mama din mama din da mu pustam :inlove: Maz mi se javi da ne sum gotvela za nas denes ke me nosel na vecera da me iznenadel taka mi kaza haha sea se mislam mali dali da go ostavame kaj baba servis ili da go zememe :sweat: ke vidime.
    Ubav den na site i za mnogu godini praznikot denesen :hug:

На Chantal, Верче4, elcezelce и 17 други им се допаѓа ова.
  5. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    @JoyJoy
    па ако се пронајде во мојот опис, тогаш ок. Ама и ти си со кредит, и јас сум и исто така сум горда на себе и мм поради истите причини. Ама сакав да ги прашам тие што се против таквите кредити, дали тоа во што живеат го купиле или им е подарок? и што имаат живот со се брендирано....:)

На elcezelce, orhideea, Mari* и 8 други им се допаѓа ова.
  6. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.646
    Допаѓања:
    17.650
    @JoyJoy супер мило ми е што на кредитот си гледате така.Реков веќе не коментирам на таа тема.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  7. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Добар ден мајки
    Едвај исчитав
    Среќен роденден на малото да си поминете најубаво денес
    За отворањето на курето кај машките деца,е стварно комплицирано.Сите доктори различно кажуваат.Едни не дирај таму,други отварај од мало.Кај поголемкиот на 5 мес.имавме проблем еден ден детево не можеше да мочка му се беше подувало помодрело па го носевме на хирург и таму му го отворија ама малку и крв имаше дете врескаше 5 дена нон стоп и само во камилица во вода го ставав да седе тоа го смируваше.Лани пак му се беше подувало и една маст ни дадоа.Ама не дава да се дира и да го налега не бре тоа малку мрднува надоле само мочка и толку надоле не оде.Прашував многу и ми викат не дирај тоа само кога ќе почне да разбира сам ќе си го отвара.
    Од сабајле носев малото пак за брисеви ама стварно незнаат да земат како што треба.Сигурно нема да покаже ништо.А јас не сум стручњак ама зема со тоа чепкалката и само одозгора лево десно на окцето и толку не се ни натопи ни ништо.И во носот и грлото исто.Како се нервирам бе.Пола саат чекаш белешка да ти дадат.па да си ја вршат работата како што треба.
    За штедењето..хм.Порано во основно и средно мн штедев ептен имав од каде.Ама кога тргнав на факултет ништо не ми остануваше.Како да заштедам.Плус што одев еден месец на работа во италија и после тие пари си ги трошев 3 месеци.Не тражев од мојте.
    Сега не работам имам 2 деца и еден куп трошоци.Нема од што да заштедам.Не остануваат за штедење ич ама ич.Само ситните дома ги собирам и по некоја голема имам 3 кутии полни од оние краш жолти големи.
    Детство...ми беше среќно од аспект на другарчиња и игри ама од семејството и не толку.Постојано имаше проблеми дома.Никогаш не ме бакнале за добра ноќ или ме прашале како сум дали ми треба нешто значи ништо.Мајка ми на мене и брат ми ни купуваше секоја год кога тргавме на школо нови тренерки патики фармерки и блуза.И после за крајот кога имавме приредба пак.Компјутери мобилни немавме лично за нас.Секогаш јадевме тоа што имавме дома во бавча.Татко ми никогаш не не однел на одмор никаде.Секогаш сам си излегуваше ни мајка ми не ја носеше.И уште ден денес е таков.Мајка ми цела куќа сама среди.И уште не ми е јасно зошто е со него.Најверојатно заради брат ми и сигурно оти нема храброст да си замине и да каже е Доста е!
    Ова е многу болно за мене.Татко ми никогаш не ја почитуваше мајка ми.Секогаш не вреѓаше сите.Не понижуваше.Не го сакам мислам дури го мразам.Ние со брат ми требаше да си го заработеме лебот што го јадеме.Да ископаме бавча или било што да сработиме.Во сабота и недела кога сите деца спиееја ние одевме по поле рано сабајле.Е затоа и сега ги мразам саботите и неделите.Ги обожавам понеделниците кога почнува нова работа недела нови обврски.
    Ама затоа сега тука кај мм се одморив што се вика.Друго е град друго село.Имам обврски само околу домот децата куќата дворот и да шетаме.Затоа мм работи и имаме доволно се.Не трпиме за ништо ама не можеме да заштедиме оти не стигнуваат.Да се вработам и јас ќе биде подобро.Се надевам.И дојдовме до овој степен баш поради татко ми.Мм работеше цела година а пари нема.Само не заглави.не можам да се нервираам..
    Ќе биде подобро ќе се раздолжиме каде сме заглавиле.
    Заспа малото.
    Сега и големиот може ќе заспие пак се затна шмрка и цел ден со тт беше вчера.
    Маки
    Ај убав ден...

На Coco31, Chantal, Sanja1105 и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Seline

Seline Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    3.658
    Добар ден!

Додека дете спие мајка одмара, додуше ручек до сега ставав ама сега седнав со чајот во рака, со кебето замотана, не дека ми студи, туку си правам атмосфера:D. Врмево се разлошува, вчера беше право лето, денес веќе прави преокрет накај есен.

Си сварив од тој чајот што го пиев кога доев, преубави спомени ми врати, на едно мало бебе, кое прилепено до мене уживаше додека цицаше, на моменти на гушкање и многу љубов, на првите денови во болница откако се породив и сите случки од таму. Мирисот и вкусот на чајот буквално ме пренесоа во сите тие моменти и како вчера да беше а еве скоро две години поминаа. Тоа мало бебе сега е детенце, веќе не цица и се гушка не дека не, ама некогаш кога и речам дај мама да те гушне таа отсечно ќе рече не. Уште сега, а што кога ќе порасне :worried:

Туку да ја пофалам за вчера дека беше најумното дете на светот кога докторката ме прегледуваше, дури не ми се веруваше. За награда си доби сладолед а не и бев ветила ништо. Прв пат ја возев со автобус и супер поминавме, за неа доживување, за мене завршена обврска. Морав да ризикувам и да тргнам со неа ако останев дома немаше да отидам на контрола. Резултати барем од една страна добри, за другите работи понатаму ќе видиме.

Имајте сите убав ден!

На Coco31, Chantal, karibian и 21 други им се допаѓа ова.
  9. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.351
    Допаѓања:
    28.390
    Добар ден.
    Живнала темава.
    Секоја планина,своја тежина.
    Јас сум од тие што немале,ама викам фала му на господ и толку што сме имале има и полошо.
    Родители вработени во фирми еднот работи плата нема години,работи и приватно од јутра со сутра за ситни пари,другиот за беден минималец на времето од 4-5000 ден.
    Како дете до школска возрст сум израсната со баба и дедо.Војнички режим.Сега се станува,јаде,шета,ужина,спиње,ручек,ужина,вечера,кревет.Родителите до своја 7 годишна возраст ги гледав само за викенди,петок навечер ме земаа недела навечер ме враќаа кај баба ми.
    На 7 год реков голема сум и можам сама да се вардам.
    Останував сама дома татко ми до 2 "државно" на раб иде јаде и заминува до 22 навечер приватно.Мајка ми по смени 1,2,3 ретко ја гледав.Не сум носела марка,не сум имала којзнае колку ама задоволна сум била и на толку.
    Секој денар што ми го давале за школо го тргав настрана да ми се најде,а на другарките им викав како не сум гладна,а додека јадеа мене лиги ми течеа,ама подголтнував и трпев.Дома ќе си нсмачкав леб и маргарин.
    Леле еј кои спомени ми ги вративте.
    Порано татко ми пиеше,го немаше до касно во ноќта.
    Мајка ми една мирна,збор незнае да му врати.
    Пораснав,одма после средно се вработив,на татко ми му укажував каде греши,фала на господ се опорави остави и алкохол и цигари и одма беше др човек.
    За свадбата поголемиот дел сама си платив од свои пари што тргав настрана а остатокот,баба ми го подмири.Кај мм исто не мн добро ситуирани ама тој работеше,јас се вработив па си ги дозволував повеќе.
    Мм замина за германија во обид за подобар живот.Ама гадно го зафркнаа се врати со помалку пари од кога замина.Па овде не можеше да најде раб.Живеевме со минималецот мој и со пари што сум тргала настрана.Свекрва ми наследи некое имање и ни купи стан,полека полека го средивме со помош од сите страни.Сега и мм почна на раб па полесно ќе се дише.
    За мм и фемина.Знае дека сум зачленета дека читам и пишувам ама незнае што.Мисли женски глупости некои.И често знае да ми рече,ова на фемина ти го кажаа??
    Леле еј цел реферат излегол.
    Синко кај мајка ми е на поседок,беше сестра ми па изрази желба,да оди.Не да изрази туку пиштеше за,да одел.Мм втора на раб до 11 вечер.Па еве вас да ви подосаѓам малку.

На Coco31, Chantal, Sanja1105 и 27 други им се допаѓа ова.
  10. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    22.781
    @Цвет88 среќен роденден ,секогаш весела и насмеана да е малата.
    @Надежна ајде фаза е,ќе мине и лошиот период а за болест,чим може со апчиња да се контролира ,несе разочарувак.Знаеш,има и полошо.
    Што убаво опиша @Mari-Ja како ќе си го посвети денот на себе си,па кафенце,па зара...и за мене да искулираш жено;)
    Ја денес последен ден боловање,а сабајле станав со болно грло и нос ми тече.Детево носот пун со мрсули и кашла.Валда ќе се среди викендов зашто пон морам на работа...Коа ќе помислам на понеделник дека пак ке почне градинка и адаптација ,грутка у гради ми се ствара..Ама мора...

На Chantal, Ano, elcezelce и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Dobar den i od mene. Ni torta fativ ni kafe shto ste pochastile, kasno dojdov ]:)
    Prvo da dadam otchet za shefot pa posle ke raspravam drugi temi :D
    Denes e podobar od vchera, ushte go boli koga mochka no ne kako shto beshe. Sinokja go soblekov gol za da se opushti i da se izmochka i pod nego poslav od tie podlogite shto ne propushtaat. Lele prv pat go gledam takov.. so racete si go gmecheshe kureto dodeka mochashe, so nokti se ispogreba i po stomak i segde, vriskashe i mochkashe :( Ama bitno bidna. Znaev deka ako ednash se opushti da mochka sekoe naredno ke bide polesno :) Pa nokjva spieshe dobro, ne se budeshe iako ochekuvav deka koga i da mu se primochka ke plache. Utrovo koga stanavme poln pampersot, vikam fala Bogu si olesnil. Denes na eho mu gi gledaa bubrezite vo sluchaj da ne chuva mochka pa da si naprai belja, se beshe okej. Antibiotikot go prima od sinokja, pa ke vidime krvnata slika shto ke kazhe denes ili utre ne znam :) Vo glavno toa e so nego novo :)

Jas samo shto ruchav. Sekoj petok sluzhat riba,ushte od prviot pat koga bevme tuka. Ama mnogu ubava riba. Nemam poim kakva e, ne se razbiram. Nema voopshto koski, pa so nea kompiri vareni,eden preubav sos i salata. Prsti da izlizhesh, se potapaniv :D Ama pred nekoj den imashe jagneshko, pogrdo nemozheshe da bide. Ushte go sekjavam mirisot mi se chini :envy: Za shefot imav porachano lekja za ruchek, pa i toj si se najade ubavo. Ne znam dali imam spomnato mora da e na posebna dieta posle ovaa op, mislam deka nekoi 3-4 nedeli. E sirotkiot doma naviknat na mleko 3,8% maslenost, po 500ml na den minimum, tuka op 0,1%... VODA! Nejke ni da go lizne :D Pa taka skoro dve nedeli e bez mleko |(

Drugo shto sakav da kazham. Ima tuka edni roditeli na malo bebe, istiot den so shefot go pravea operacija bebeto. Ne znam so kakov problem e, ne e bitno. Lugjeto mi se mnogu chudni. Inaku po poteklo od Mk ama albanci. Nema vrska i toa. Ako veruvate, dali 1-2 h vo denot go posetuvaat bebeto. Tuka do bolnicata ima eden objekt nov bukvalno kako hotel, preubavo sreden so ogromna kujna i trpezarija na prizemje za site shto se smesteni tamu, sobite ubavo sredeni sekoja so posebno wc. Ako deteto ti e na operacija ti davaat soba za prestoj tamu, besplatno t.e zdravstvoto si plakja. Imash besplatni sokchinja kafinja i mozhesj da si kupish shto sakash da si gotvish tamu da si jadesh. Ama za toa li sme bre dojdeni tuka? Jas sobata ne sum ja videla. Spijam so sinko na krevet na rasklopuvanje vratot mi e cel zdrven. I ako veruvate samo tri majki ima na cel sprat shto si spijat so decata :x A za tie shto pochnav da kazhuvam, mm mi kazhuva celo vreme se tamu vo objektot si pijat kafinja, vino, sokchinja, si sedat po cel den tamu i samo ke go dzirnat na kratko bebevo. A toa tuka sirotko si plache po cel den, mu fali majka. Duri eden srbin bolnichar dojde da ne prasha dali znaeme da ne patuvaat lugjevo pa zatoa da ne go posetuvale chesto.. nie mu kazhavme i mu rekovme da im reche,koga tie nemaat sram ne treba ni toj da ima. Vika mnogu pati im e recheno ama pak e isto.. shto roditel treba da si ej? pred nekoja vecher imashe nekoja proslava isto tamu vo objektot, spremaa dva dena. Jas odev do sobata da se tushiram i morav niz kujna da pominam i shto da vidam guzhva guzhva, a site tie se roditeli na dechinjava ovde operirani. Sednale se zhurkaat, si pijat si jadat, bend im sviri. I op i niv gi gledam, majkava na shtikli picnata :o Ja po vlechki razbushavena se shetam ko neischeshlana :^) Ama toa e, si velam shto se ima po svetov. Isti se i germancive bar tuka shto gi gledam. Ostavaat novorodenche bebe shtotuku operirano, cel vikend sestrite da im go chuvaat, za da odele negde na vikend :^) :fubar:

Iiiiii kolkav izleze postov, ogovarachka najgolema jas :D

Imajte ubav den zhenski, pa chekajte me za naredna tura kafe 8)

@Цвет88 Najsrekjen rodenden na malata :*
    @Надежна Mila so negativnost nishto ne pravish. I jas minam niz mnogu teshki raboti ama se trudam da bidam pozitivna. Veruvaj deka taka polesno proagja :* Ti ja prakjam cela sila na svetot i brzo oporavuvanje shto i da e makata :* Za svekrvi jatrvi ne se zamaraj, i toa e period ke otrpnesh :)

На Coco31, JuLleE, Chantal и 33 други им се допаѓа ова.
  12. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Еве и јас сум од тие 30год што ќе исплаќа кредит.
    Имавме 2 опции или да се влечеме под ќирии пошто мм е дете од дом без родители а јас од друг град(а место кај моите нема)
    Или да имаме "свој"дом со утеха дека една ден барем моето дете ќе има нешто свое.
    Моето детство не би го раскажувала пошто не видов ништо убаво од него.

На Chantal, M&M, Верче4 и 22 други им се допаѓа ова.
  13. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    66.868
    Добро утро мајки! :sun:

Уште не сум расонета како што треба, се фатив за телефонот. Малата сношти во 1 заспа (многу спиевме дента, двете :wasntme:) , и сега стана во 8 свежа, спремна за играње, а јас очи не можам да отворам. Чистев сношти јас до 3, преместував гарнитура, декорирав. (facepalm) Имам чудна навика, кога правам генералка морам да променам нешто во распоредот дома, седмоседов не знам на која страна го немам свртено веќе. Среќа лесен е.
    Денес ќерка ми има име, повелете на благо. :)
    Во мојот крај никогаш не се правело име за женско, кај мм да. Кога ке си одиме некогаш, здравје ке си правиме, овде и така нема кој да дојде.
    Ни се најавија гости од 29ти до 1ви, моја другарка и другар од мм, тој 6 год. се нема видено, јас 3. Иако не сме биле многу блиски, мило ми е што ке видам некој познат. :)
    Малата не можам дома да ја задржам. Се навикна летово надвор по цел ден и сега станува, зема патиките и дреми пред врата. Вчера отидовме во парк во 12, се вративме во 3. (facepalm) Чекав да и здосади и да се измори, за да си одиме без плачки, сама си се намести во количка на крај и дома одма на спиење, и јас со неа. :D
    Не знам дали имам пишано овде, мм дури беше на друга работа зимата, се скарале со некој таму за паркинг нешто, и после дури си работел, овој го удрил мм со противпожарен апарат по глава. Беше мм со скршен нос, аркада на веѓата, шиен, отечен. Одма го уапсиле тој, ама го пуштија дури не одат на суд. Среќа имало камери и сведоци. Е вчера беше на суд мм да сведочи. Овој што го удри му се извинил, и на крај мм решил да не го тужи за да не оди во затвор, сигурно неколку год. ке добиеше, вели не сакам на душа да го носам, сигурно има фамилија, се деси што се деси.
    Плачел овој од среќа, го изгушкал, му дале забрана само да му се доближува на мм. Не се ни знаат инаку, само еднаш се сретнале, тој ден. Адвокатот сега само компанијата ке ја тужи.
    Среќа се добро се заврши, срцето ке ми излезеше кога го видов кога си дојде тоа утро. :(

Се ближи роденденот на малата, уште ништо немаме испланирано. Си велам има време.

А, уште нешто, вчера кога излегувавме за во парк од брзање тренерките наопаку ги имав облечено. (facepalm) Среќа приметив на неколку чекори од дома па се вратив.
    Одам да си направам кафе. :coffee:

Имајте убав ден. :hug:

На Coco31, Chantal, karibian и 25 други им се допаѓа ова.
  14. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Majki vo stranstvo, sto bi napravile dokolku slusate 2h kako majka si go tepa dvegodisnoto dete?
    Placev cel saat pred zgrada, nemokjna se cuvstvuvam. Kade i da se obratam za pomos znam deka ke dojdat od socijalno ke i go zemat deteto, ne sakam da dojde do toa ama sakam da i ukazam nekako da prestane. Ova e strashno! Sto mislite sto da napravam???

На M&M, muchacha_a, 24.07 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Добар ден и од мене моментално од кола пишувам за пат за охрид утре ќе бидам главна кума ќе бидам :inlove: за штедење баш вчера потрошив еден куп пари ама не за мене кога и да одлучиме да штедиме со мм се некој трошок ќе излезе затоа рековме од сега натака не штедиме по опуштено и стварно помалку пари трошиме. Јас не работам а земам плата :lol: кај мм во фирма сум осигурана и тие пари не ми ги зема ги трошам за потреба или за сметки плаќање преку интернет ама сум ја загинала (facepalm)па вчера вадев нова. Не трошам многу само ако стварно нешто ми треба зошто плакарот ми е полн со алишта нз само колку јакни и мантили имам ама пак сакаш да купиш ново затоа постарите работи ги подарувам на некој што нема преку интернет.
    А како дете не бев разгалена јас дека средна многу не ми обрнува внимание а и мирна бев алишта имав купови ми носеа дедо ми од германија и другиот дедо и баба од швајцарија ништо не купувам од тука. Само татко ми работеше и дедо ми во германија се живеше постегнато дека бевме две фамили во една куќа додека се направи нашата па се преселивме во неа имавме многу и уште има татко ми ама никогаш не се расфрлавме со пари .
    Јас кога завршив се вработив и сама си се издржуваат на моите денар не им побарав и така ајде убав ден изгледа ќе го фатам ѓупско лето во охрид :D

На Coco31, karibian, ma4e1311 и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Јас сега да сум на твое место би и заѕвонила на врата и би ја претепала ама пошто за таква не вреди да се лежи ќе и кажам уште еднаш ако слушнам детето да плаче ќе те пријавам .
    А ако сварно тоа се деси би ја пријавила поарно во дом него ли некоја ден на прочиташ дека го убила или осакатила.

На M&M, Kitten, 24.07 и 8 други им се допаѓа ова.
  17. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    112.718
    Добар ден мајки :sun:

Да почнам од најбитното и зошто ја отворив темава, па да видам како е шефот, другите преку еден ред ве читнав :tmi:

@Mariangel баш се радувам дека се среди, односно се измочкал (се радуваме дека моча нели :D). Ќе биде подобро, ќе се стабилизира и за некој ден без температури, маки ќе си дојдете домче. И повеќе никогаш, ама баш никигаш да на се вратите, искрено и од срце му го посакувам тоа на форумскоти шефче :inlove:
    Гушки :hug:

@blessed.an со помин и кај вас, се изнамачи малата, душа, аман што треба нека бидне само да нема болки :(
    Гушки и до вас :hug:

@Цвет88 најсреќна да е малата лепотица :party: :^:
    Слика сакаме од слатка маса, торта, па и од неа :angel:

@JoyJoy прво да кажам дека никого не сожалувам, ни тебе, ни Цка, ни Никита и ред други, ама жал ми е за ситуациите, жал ми е што некој има такво ,,штедење,,.
    И јас штедам ама баш штедам на штедна или животно осигурување, ама тоа е ако имам ќе ставам, штедењето си стои, но куќа по 30г веќе е стара и бара реновирање, па ќе дојде штедење врз штедење..

Ама пак @kikin да и јас да требаше така ќе ,,штедев,, него ли да требаше да идам под кирии, живеам со стари, золви, девери. И јас како @Cka ќе работев по 2работи и како @Nikita7 ќе оставев малечко само да соберам пари за пристоен живот.

Фактот е тој, од ,,среќните,, сме, имаме куќи на располагање, не една туку две, мм има една и јас имам една, не дека нашите повеќе се грижеле и инвестирале, туку такви им биле можностите и успеале да изградат. Фала им најмногу, наше е да чуваме и ствараме повеќе.

Чуваме и вреден имот за бебе, што за него ќе се продава, чуваме и имот што ќе биде само негов, па он нека дава. Јас не сакам да живее со мене или во стари куќи, односно нашиве, ако му е желбата за надвор со парите и надвор ќе може да си приушти пристоен дом. Фала и за тоа, но ете имаме, дај боже да е таков планот.

Што штедиме ќе е за студии, јас би уште од средно да е надвор, се надевам ќе е по книгата, да се метне цел на тетка му (fingers) на мене не мора баш, иако сум со факултет, на мм па ич, доволно е што личи на него и имаат ист/сличен карактер :angel:

Во однос на кривоста на државата се мисли што надвор имаш повеќе можности, побрзо да купиш, исплатиш..

Толку за тоа :)

Ајде пак добар ден :hai:

Бебе нани до мене и шмука ли шмука цуцето :inlove:
    Го шетав, односно се шетавме, бевме и до Молот и кај другачка ми. Се изнаигра со девојчето, баш му беше интересно, ја гледа, па ја закача, па лази по неа, сва среќа станов полу празен иначе лом ќе направеше :lol: се да пофати, да види, да испита, љубопитноста му е на ниво, е нема на кого де ^_^

@eli25 ај и мојов ист, колку посилно тресне нешто и се прави бука, толку е посреќен (facepalm)
    Седи на гарнитура и ако има нешто кај нозете додека не го избута не е раат и тоа онака скришум, демек случајно |(

А преку гарнитурата фрла ствари и ги гледа како паѓаат ]:)

Во плишани мечиња бута глава и им се смее, ги лиже, лом се сите од лигушки :smirk:

Седнувањево ептен го усоврши, од било која положба седнува, колку брзо расте :(

Инаку јас се скоцкав за бдејот :makeup:
    Другачка ми рече ќе сум била како дама :emo:

Туку во прадивнаца пробувам кондури, јас висока и тие високи и тоа е еднакво на штака, а другачкава кај ниска, па во патики и како џуџе изгледа спрема мене.
    И она коментира како сум била многу висока, редеше некои коментари, секако на шала, леле кога и се пушти продавачката :worried:
    ,,Како и викаш така, па она убаво си пораснала, види како е згодна,,.
    Е сега фидбекот кој би бил кој да свати нели :o

Јас ја гледам преку огледало и сваќам дека и она е колку мене, па се нашла засегната :rofl:

Ние се посмеавме, ама колку си дозволува народов, еј бе, нит не знаеш, ни познаваш, од каде ти право да учествуваш во таков разговор и да коментираш!

И да бебе ми кенкаше во ДМ, јас со количка, едната касиерка баш тогаш реши да јаде, а 4рите жени/девојки коментираа како на бебе му се спие :^)

Ама во бурекчилница постара женичка рече прво мене да ме услужат, не викам мирен е бебе слободно нарачај, не мајка со бебе има предност. Епа фала и се заблагодарив :l:

Не дека очекувам предност и барам, напротив секогаш трпеливо си чекам, ако треба бебе го зимам во раце, само ми боде очи културата..

Лани на одмор во метро, јас трудна со меше, внатре имаше полно германци, идеа да се сместат, со куфери беа сите, се качиле од прва станице и си се изнаредиле, имавме околу 1.5ч да се возиме, на никој не му текна да стане, имаше и млади, стари, не е дека не ме видоа, имаше и дечиња кои можеа да се држат во скут.
    Но по половина час возење се качи една шпанка и застана до мене, леле кога ме виде со меше, кога се налути жена, почна да им вика, станаа дури двајца, и мм да седнел на крај :$

Може не сум шетала многу, ама најголема култура сум затекнала во Шпанија и чистота и однос и услужливост. Стоиме на семафори и ни приоѓа еден цајкан да не праша да не ни треба нешто, долу кај метроата не примети обезбедувањето дека бараме станица, па ни ги побара картите и буквално за рака не однесе таму, чекаше и метрото да дојде да ни каже во кој да се качиме :bow:

Јас по Касандра мислев цигани ќе затекнеме :tmi:

Денес домаќинка сум со куоен ручек, купив две коковчиња, ќе дпржам компири, салата, имаме лепче од пекачот и ќе се гоштеваме :)

Леле сабајле (facepalm)
    Прво и викам на другачка во 10ч кај тебе ќе сме, ама бебе во 8ч топ беше, не успеав да го разбудам никако, односно жал ми беше, па го оставив и стана во 9.15ч,
    Ајде го средив се, направив доручек и таман викам барем до 11ч кај неа да сме.
    Му ја истурив пола каша во скут, лом го сторив бебе :doh:

Па да го соблечам, истуширам, пак да го облечам, хранилка морам да измијам и дури се средиме 11ч дојде :$
    И пишав во меѓувреме дека ќе касниме, не сум без осет, ама вака не сум каснела кој знае од кога, во принцип мразам да ми каснат, па гледам и јас да сум на време.
    Порано секогаш бев и пред договорено, но сега со бебе гледам барем да бидам точна :$

Спомнавте фризер и мене ми фали, ама косава ми е толку никаква што немам желба да идам, или ми е во репче, најчесто во пунџичка, за по дома штипката. Па и колку бебешки влакна имам, цела сум со антени, ама добро нека расте, како ми испопаѓа си реков без коса ќе останам :worried:

Тоа е мајки јас се распишував и се одморив, да дремнам со бебе, па после ќе се журкаме |-)

На Coco31, Chantal, karibian и 29 други им се допаѓа ова.
  18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ај добар ден, да се пријавам и јас по некое време :)
    Арни ние, фала Богу, супер сме. Бебка лази веќе одамна, не сум се пофалила, почна да се фаќа за гарнитура да станува :D Девојчето ми порасна, цуцка мамина :inlove: Нема ни 8 месеци, се исправа. На татко и е цела, мочле едно, градба на него, жива на него, крупна на него :D Едно стапало што има, ќе биде голема мома машала :D На лекар кога одиме сестрите и се чудат, не можат да ја измерат, одма сака да ровари, се превртува, некни на вакцина мост направи на вагата :D
    Јас за кратко ќе почнам на работа :( Решив да не земам боледувања и чуда, само некој ден од одморот земав, а рано ми се фаќа дека порано го отворив породилното. Бебе ќе е 8 месеци, ама тоа е. Некако и ми се оди, да се измешам со луѓе, да направам друг муабет освен за каши, каки, пелени, ручеци за бебе и сл. Малку возрасни муабети ми фалат, ќе излезам од дома, ќе се облечам, подотерам, друго е. Ќе се вратам во цивилизација де :D Морам на фризер да одам да се средам, и јас со бебешкиве влакна сум ко исчупана. Пуштена не сум ја носела косава со месеци, а порано ќе си се исфенирав, па лепршава, убава... Сега е две влакна, никаква, ама ќе се оправи ваљда. @emkaemka не си сама :D
    Тоа е, наминав да ве поздравам додека бебе нана, па слушам машинава ми допра, одам да пружам алишта. Убав викенд на сите :*

На Coco31, Chantal, karibian и 20 други им се допаѓа ова.
  19. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.803
    Допаѓања:
    40.362
    Јас многу пати се прашувам дали има некоја феминка што работи во конфекција, оти читам сите во канцеларија работат. Навистина има ли таква? Мене ми е чудно што читам дека многгу работат во канцеларија со оглед дека потекнувам од град каде 60посто работат по конфекции, не знам ниеден да работе во канцеларија.

На Chantal, kikin, Kitten и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Тие во конфекција тешко дека имаат време за фемина :envy:
    Пред да се земиме со мм работев во конфекција :envy: од јутра до сутра :envy:

На Chantal, kikin, M&M и 13 други им се допаѓа ова.