Jas mislam toa e problemot so malite gradcinja. Eve primer imam mnogu rodnini bliski vo malo gradce i tamu ima samo edna konfekcija od pamtiveka i site zeni rabotat ili rabotele tamu za ic pari sto se vika, ama toa e nema drugo, osven da bara rabota vo pogolemive gradovi. Ima i nekoj kafic i picerija poveketo mladi kelneri i tolku. E sea ima i drzavni institucii kako policiska stanica, posta,ambulanta neli normalno ama neznam tamu tesko. Sakam da kazam drzavata bi trebalo da investira vo nesto da otvori poveke rabotni mesta vo takvite gradovi za da se vrabotat mladi lugje so semejstva mesto da baraat care vo drug grad ili nadvor.
За многу години да е денешниот празник. Нека мајка Богородица не чува нас и нашите малечки Темите странство, штедење, кредити, имање-немање ептен ги проширивме. Дајте нешто друго, по можност зачинато со помалку стрес Еве на привер дали и колку се романтични вашите мажи? Дали се сеќаваат на важни за вас датуми и дали некогаш знаат да ве изненадат и без повод. Да си кажам за мојот, тој се нема идеја што да ми купи за поклон (демек маана сум наоѓала) па за каков и да е повод пред време ми вели да си земам што сакам тој ќе частел Мене така не ми се допаѓа, сакам да ме изненади, романтика ова она. Не го бива и не! Ај поарно вака отколку цвеќе дома да ми донесе, последниот пат се пишманеше 100 пати што беше земал Денес дете ми разкажува како воспитувачката без да го види го затворила надвор сам во градината Излегла да зема од надвор нешто и синко се спроврел низ врата без да го види, таа си затворила и не ни приметила дека го нема Го прашувам, ти што направи? Вели застанав и чекав да дојде тато да ме земе За среќа го здогледала друга воспитувачка, отишла и го внела внатре. Арно не му текнало да се качува по тоа оградите во дворот Сето тоа во приватна градинка Да ја прашам воспитувачката во понеделник нешто во врска со тоа или? Убав празничен ден мајки
@emkaemka исто , преку гарнитура и преку игралната се што има фрла! И гледа како паѓа! Што деца ќе беа, ама штом им е забавно нека И алишта ако види наредени фрла и тоа не едно по едно-цело купче го руши Аааанајново- доаѓам од работа, ќе одлази до ходник кај што ја оставам ташната, ја бута и вади едно по едно И најинтересен нормално-новчаникот, особено ако е полн железарија што му тропка па и картичките се забавни Дојдов пружив нозе. Маж отиде да и носи пипер за ајвар на мајка ми , му го тутнав и дете Сега незнам што попрво, ни телевизор не палам , али едно ладно нес ќе сврши работа
Problemot lezi vo toa sto komsiite na shala i rekle za malata demek ja slusame kako pee vo 4h sekoe sabajle. Ona odgovorila, koj toa? Moeto dete? Greska ste bas naprotiv ona prespiva cela nok otkako e rodena. Samata ni go kaza toa. Jas i mm samo se poglednavme i sfativme deka nesto ne r vo red so zenata. Inaku snimki imam i se slusa se. Toa na socijalno da pustam bez pardon ja zatvaraat... Dojde maz i i eve ja sega popladne bubace e... Ova ne e prv pat trae veke edna godina. Znam deka si e placlivo dete, inatce itn, ama za vakvo derenje i tepanje nema nesto sto mozr da napravi dve godisno dete za da go opravdss odnesuvanjeto. Sleden pat stvarno ke i tropnam i ke i recam da razgovarame. Samo ko sto r luda ke me izbrka ke rece glej si rabota.
Da ja prasas. Ne deka ke postignes nesto ama neka znae za drug pat da vnimava, baska privatna gradinka. Jas dusata bi im ja vadela koga se raboti za bezbednosta na moe dete. Za maz i datumi, pa pamti da, sekogas, duri i nekoi raboti sto koga sme se zapoznale prv pat sto sme gi pravele pamti a jas ne. Za podaroci znae od rabota da zastane edna ruza da mi kupi, ama strogo za godisnina, rodenden i osmi mart hahaha. Za drugo znae deka sama ke si kupam
Не знам Штип мал град ли е. Маж ми никогаш не ме изненадил со подарок, барем јас не се сеќавам. За роденден, 8ми март купува повеќе ради реда. А јас сакам ептен изненадувања или барем едно чоколатце или цвеќе некое без повод да ми поклоне Ќе оди некоја на Пастрмалијада? Јас лани не бев, се породив баш тогаш, вечер мош ќе тркнеме, а утре сум втора смена. Знаете колкава гужва е? Страшно е.
Se izvinuvam za latinicava od rab pisuvam. @forumce ne sum ni vo kancelarija,ni vo konfekcija. Prodavacka sum Prodavam dolen ves MM ne e romanticen,retko duri i na prsti se brojat kolku pati me iznenadil. Ke mi dade pari i ke mi rece kupi si sto sakas jas nezz Pa ke mu se nalutam,pa sto da vi kazuvam na kraj i parite ne gi zemam. I ostanuvam bez poklon ni od nego,ni sama da si kupam. Me iznenadi koga me pobara za zena srede restoran.Isplanirano,skokano...Ke se onesvestev ne tolku od ponudata kolku sto ne ocekuvav takvo nesto od nego.
Боље долен веш него апови како мене Очи и на тилот треба да имам, многу ми е страв грешка апчиња да не издадам на некој
Citav eden vic pred nekoe vreme. Mozes i ti taka. Dosol nekoj baral lek protiv proliv tie po greska mu dale dijazepam. Posle pak koga dosol go prasale kako si,dali ti pomina prolivot. Im rekol ne mi pomina ama super sum. Kako taka. E pa imam proliv i bas mi e gajle. Ako ne pomogne apot za edno,za drugo sigurno. Auuu se gleda deka imam visok vreme denes.Olku postovi nedelno ne pisuvam.
Ајде малку романтика, љубов на темава. Колку често имате кекс? Дали со секое наредно дете кексот се намалува или нема врска тоа? Како стоите со секси изненадувања на мажите? Јас вечер ќе пишам се на раат. @Monella супер предлог! Малава колку е мирна денеска наместо генералка да направиме ја генералка на форумов му направив.
@Mariangel мило ми е што сте подобро, се ќе се среди. Срцето ми се стегна за бебињата што ги оставаат сами после операциите. @Цвет88 среќен роденден, да расте голема! @TheSecret честита годишнина, уште многу да славите заедно! Здраво на сите од мене. Многу теми сте отвориле. За кредитите- и ние сме со кредит на 30 години. И тоа за еднособен стан. Воопшто не жалам, ниту терет ми претставува плаќањето. Само сакам да сме способни секогаш да го плаќаме, па и да се прошириме во иднина со поголем стан. Толку ни беа можностите тогаш, со една плата го подигнавме кредитот. За работата- јас работам во странска фирма во канцеларија. Платата македонска ама не се жалам сепак. Од условите општо сум презадоволна. Пред тоа сум работела и во бутици и во образование во државно, кај што ќе најдев. Голема среќа имав што се вработив тука. И детството го поминав слично како сега, сме имале колку што треба, луксузно не, но доволно. Искрено толку и ми требало. За маж ми, воопшто не е романтичен. Не го бива за такви работи, во овие 10+ години што сме заедно дури и за родендени и годишнини пари ми давал да си купам нешто а не па да ме изненади нешто без причина. И запросување класично немав. Тоа е, не се погодува се. Барем со малиот помага, го чува, еве сега го шета, а и дома знае да е од помош. Се тешам. Ќе пишев уште нешто, ама заборавив, ве поздравувам сите.
По тешка работа од домаќинка нема- а ич не е платена....е таа сум јас.. инаку како што кажа @Mari* конфекционерките немаат време како нас друите тие знаат и прекувремено да работат.... Ако е до 14ч раб.време тие остануваат и по 17 часот некои дур и до 19 остануваат..... За изненадувањер од маш...... освен кога бевме дечко и девојка две три изненадувања други нема.... не ни сакам да има бидејќи доволно ми е само да сме си заедно... За кекс....кога е тука секој ден .. кога фати суша трае и по 3 но и повеќе месеци некогаш... А ако ви кажам додека пишував и јадев тазе правена лутеница о дека смавав скоро цела тегла ќе ме направите гладник на годината но неможам да и одолеам...
@forumce еве јас работам во конфекција ама имаме работно време од 7 до 4, викенд слободен. Додуша фирмата е на мајка ми и сме 6 вработени ама без разлика, пак е конфекција. Не се жалам, иако сум со факултет, некако се пронајдов во работата и не барам по струка. Башка шо едвај се наоѓаат жени што сакаат да работат во конфекција па мора со сестра ми да покриваме. Баш заради тоа што сите мислат дека и кај нас е исто ко секаде, работа по 12 саати за 8000 и празници и се. Кај нас тоа го нема. (Ова ко реклама ми испадна ) За романтичен многу е мојов. Секогаш сака да ме изненади со нешто особено ако има повод не заборава. Еднаш за 8 март немал прилика кутриот да ми купи нешто и јас ништо не реков. Вечерта си излегов со другарки, кога се вратив најдов голем букет, свеќи, мерси чоколади и 2 карти за Каролина. Чекал да излезам и со трчање купил вечерта во 9. Има и други вакви случки ама ај да не замарам. Ама па зато и јас редовно го пречекувам од втора смена во нешто секси. За кексот шо да кажам, ненаситен е некогаш. Да сме сами и по 3 пати ќе бара. Не дека ми смета пак мене. Еве го сега спремил филм да гледаме ми вика доста штракаш таму. Добра ноќ А да, уште @Цвет88 Среќен роденден на малата, голема да расти. Среќен роденден и на сите шо имаа сега се извинувам шо ве заборавив, а мислев да честитам.
Mislevme da odi mm ds go vikne kao na pivo pred zgrada i da razgovara, ama se seti mm deka on bese doma posledniot pat koga se derese ludata, nedela den vo 6h sabajle istovo go pravese... Da im reces ke ti kaze glej si rabota, da se javis u policija ke im go zemat deteto. Nekakva opomena bi sakala da dobijat samo ne znam kade da se obratam. Kade i da kazam ke im dojdat soc rBotnici i policija milion posto... Denov ludnica. Eve mali zaspa na cice. Prasav i vo soodvetnata tema ama ajde i tuka, proliv ima 3 4 dena veke. Ne jadel nisto novo, trojki vadi mrsulav e i kasla. Moze da e od toa? Sto da prevzemam da se smiri stomaceto? Probiotik davam na den dva proven. Kafeto do mene, mm na tel cepka. Keks, da bidam iskrena na posledna tocka od dneven red mi e staven. Umorna sum, si legnuvam vo 10 oti sabajle vo 6h stanuvam. Da ne baram izgovori ama napnata sum premn periodov i begam bukvalno od site pa i od mm. Romanticen voopsto ne e, i mi smeta istoto. Cvekje dva pati u zivot mi kupil samo. Deca treba da ragam za cveke da dobijam, toa bese posledniot povod za koj dobiv cveke. Dva pati me iznenadil so podarok bez da prasa da mi kupi i bev presrekjna. Se trudi, saka da ugodi ama retko se desava istoto. Aj da go legnam detevo pa da pustam masina da vrti nokeska, tuš i krevet. Dobra vi nokj!
Ај дур го чекам мм да си кажам на тема романтика. Кај нас мм е тој романтичниот, јас сум труп Ме изненадува често без поводи, нормално и за поводи де, ама знае така некогаш да ме фати неспремна, да ме изненади со нешто кога најмалку очекувам. Јас па дрво дрвосано, нит можам нешто да смислам и испланирам, нит па ми текнува. Сега со детево па ич. Со изненадувања може не, ама со друго го добивам, секогаш Кекс - што да кажам, он би секогаш, секаде и во секое време. Пак јас сум таа што нема сила навечер да држи очи отворени, а не па тоа. Ама смогнувам сили, не дека не И ние се спремаме за филм, јас го симнувам, а мм го пратив да успива бебе Можно е и он да си дремне малку со неа Се преморив денес искрено, исправ 4 машини, три исушив во сушара и испеглав, една пружив, па тие утре. За бебе трипати готвев, измив куп садови, блендерот стандард трипати Сега испружив нозе, ќе гледаме филмче, пуканки и во кревет. За утре имаме испланирано шетање, а и вечер за нас со мм, дете ќе нана кај баба Еве го дојде, потечен од што си дремнал со бебка Отидов
Дојдов од раб. По пат пропазарив,замесив тесто ќе правам пица-ролат. Ќе добиете слика во соодветна тема. Кој е за нека каже. Додека го чекам тестото да стаса да ви пишам пак. Таман планирам готово да е маж додека дојде од раб. На тема кекс и мојот би секогаш и секаде,ама мора нешто и за утре да се остави. Додека бевме во заедница тишина,полекада,да не крцне,да не слушне некој. Ама сега надокнадуваме Ајде доста ви досадувам.Ќе дојде тестото уште малку по мене. @Цвет88 среќен роденден на куклата @Mariangel утре со уште попозитивен пост. @Mari-Ja мојот често го фаќаа стомачни вируси кога беше помалечок,и додека носеше памперс уште толку му се иритираше газето. Му поминувало со џинџира спреј и го миев со камилица.
Idejava ti e idealna za situacijava i da znaes deka ke pustam livce i toa vo sandaceto. Veruvajte snimkava denesna da ja stavam tuka, ke recete odma da ja prijavam. Jadno dete. @Цвет88 да е здрава и умна, среќа да ја прати цел живот! Најсреќен да и е роденденот на цуцата!