Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    направи така. За да не биде не си предупредила а ако пријавиш да имаш грижа на совест. понатаму е нејзино. Ако продолжи пријави. не мисли два пати.

На M&M, gjoker4e, Vennera.aa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.033
    Допаѓања:
    9.525
    Marija a drugite stanari sto vikaat, zar nisto ne prevzemaat? Pa neli i tie slusaat

На eli25, gjoker4e, Mari-Ja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Добра вечер и од мене, дете лежи до мене на спална, до крај на муабетов мислам ќе е заспан. Незнам од каде му дојде на настинка оваа сила, денес максимално ме исцрпи. Ај цела вечер не заспав, па и од 5 станати па само 30 мин отспа, цел ден е кенкав, мрсулав, мене нос чешма, очи ми солзат, уши ме чешаат ми доаѓа главата да си ја откорнам. Се надевам минут поскоро да заспие да заспијам и јас.
    Околу кредити ние сеуште немаме подигнато, досега прво сме заштедувале за нештото па сме го земале, додуша стартно имавме помош и од моите и од неговите, штедлива сум по природа одсекогаш, на гардероба колку и пари да имам не трошам, не купувам марки и слично, како за мене така и за маж и за дете. Секогаш успевам да најдам ефтини парчиња и да ги склопам во замислената комбинација. Детството ми беше скромно и мирно како прво дете многу ме чуваа строго на што им замерував многу, а сега ги разбирам, ја разбирам и жртвата и стравот и бдеењето над нас. Многу работи ми фалеа но и многу имав. Среќни и помалку среќни моменти, тоа е животот.
    Со мм сме многу различни но за едно сме погодени и двајцата не сме воопшто романтични. Мене ми е романтика пример вечерва што ми свари супа и чај, кога ќе ме покрие и бакне додека спијам, когљ ќе изнесе дете од спална да поспијам уште малку и тн.
    За кексот јас сум многу сексуална личност и често сум таа што си бара засега не ме одбил мм, а не се случило ни јас да одбивам. Е сега за беља и првата и оваа бременост околу втор месец си добив забрана и така маки мачиме суша ама ако не заврне ќе капне се снаоѓаме некако:lol: ќе се надокнади подоцна без разлика на бројот на деца:$
    Ајде ве поздравувам јас, имајте убава и мирна ноќ:hug:

На Coco31, Chantal, elcezelce и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Veruvas li deka edna baba prokletija zivee nad niv, za sekoja glupost vika policija i prijavuva samo po inspektorati se nesto, a za ova NISTO! Site kjutat i vrtat glava. Na spratov se tri stana. Oni se lepenka do nas i karsi e drug. Vo stanot karsi ziveat germanci, mu kazal covekot na mm deka slusa postojano kako zenava ja pcue malata. Ja slusal nekolku pati nokje koga se vrakjal kasno od rabota. Oni se edinstveni sto prozborele za ova. Taa sto e pod nas e mnogu fina baba, ke ja nacekam na samo i ke ja prasam. U princip site kjutat i nikoj nisto ne zbori, taka e tuka, sekoj svoj dvor gleda. Oni se lepenka so 3 stanovi ko ke vidis, od koi edniot sme nie. Taa sto i rekla deka pee malata rano sabajle e vtora i babata prokleta treta i aj sega...

@LiliBoz veruvaj mi, pred blok stoev eden saat placev, deteto na zivot go preplakav! Luge jas mislev tolku ja utepa malata. Se javiv na drugarka da se sovetuvam i go pustiv videoto za da i dolovam za sto se raboto, pa koga vikna i ona da place. Dusa me boli uste!

На karibian, elcezelce, Sexybaby86 и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Pa nekoi roditeli zasluzhuvaat i deteto da im se odzeme.. probaj so livche, ako se povtori dzvoni vo policija. Pa deteto ke ostane so traumi od nea, podobro kaj nebioloshki roditeli a dobro zgrizheno otkolku vaka maltretirano.. :)

На M&M, Melinda85, VedaG10 и 9 други им се допаѓа ова.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.429
    Допаѓања:
    37.652
    @SofiMar_ Среќен именден на малата принцеза! :l:
    @TheSecret Среќна годишнина! :l:
    @Mariangel Среќна годишнина! :l: И :hug::hug::hug:
    @Цвет88 Среќен роденден, се најубаво! :l:
    @Mari-Ja Прво што ми текна е да и напишеш писмо со (како ли се викаше нешто како холеографи, којзнае колку сум далеку од поимот :rofl:), ми текна во 5то одделение кога во писмо му напишав на симпатијата колку го сакам. Сечев букви од различни книги, весници и ги лепев на лист хартија. Убаво и анонимно изгледаше. Користи ракавици за да не оставиш отпечатоци. :lol:

Исчитав се, но премн имаше, требаше да земам лист и пенкало за да фатам забелешки да не заборавам некого. :!:

Дете заспано, кексот подмирен, уште кафево и постов за вечерва. :clap:

Не сум многу романтична и не сакам цвеќе, сум му кажала на мм наместо цвеќе може една чоколада, посебно за пораѓајот му реков никако цвеќе да ми носи, подобро букетот од Европа. Нјам, нјам.

Кога се запознавме беше мн внимателен, секогаш ме изненадуваше со по некое парче облека, излегувавме секоја вечер на Кеј на по некоја чаша алкохол и добро мезе. Спиевме заедно на кревет за еден човек, но никогаш не ни беше тесно. Од кексот бевме зависни и сега знам да му спомнав да немавме дете по цел ќе се. Беше многу убаво се. :inlove::inlove::inlove:

Откако се породив, ништо од ова погоре. Детето и те како го менува бракот, барем кај нас ете. Нема време ни за романтика ни за практика. Некако функционираме како две половини, јас и дете, мм посебно. Ретки се деновите, ноќите кога е како порано. :wasntme:

Не ми се допаѓа ич што сепак парите мора да се на прво место. Парите се како појдовна точка за се. Сепак велиме дека најбитно е да има љубов, но кога нема пари настапува нервозата, стресот, кавги. Пари за се требаат. Баба ми викаше ќе дојде време нема да можеш да се измочаш без пари и еве го дошло. :o

Денеска мн беше паметна малата, пак да со ја пофалам. Со тоа и јас одморена, смирена, подмирена хахах. Изгледа како што ние имаме лоши денови така и таа си има добри денови. :D Често пати мм вика да ја удри по раче кога ќе направи белја или фрли храна ама јас не му дозволувам. Не смее да се пипне ова мало прасенце, ќе порасне и нема да прави белји. :inlove:

Добра ноќ :inlove:

Знам дека сакав и друго да пишам ама ете не ми текнува.

На Coco31, Chantal, karibian и 23 други им се допаѓа ова.
  7. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.033
    Допаѓања:
    9.525
    Neznam sto da ti kazam stvarno, najdobro da se rasprasas tamu da razgovaras so nekoe strucno lice valjda ke ti posoci sto da pravis ili ke si prezeme nekoja merka na predupreduvanje valjda nema odma da i go zemat deteto.

На Vennera.aa и gjoker4e им се допаѓа ова.
  8. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Kade i da se javam da prasam nema da ms ostavat na raat posle, ke me vikaat na razgovori isprasuvanja samo za da kazam za kogo se raboti. Ke mi doaga policija, skraja bilo ke mislat nie detevo nase go maltretirame. Na sekoj nacin pomisliv, osven livceto na liliboz koe e najdobra opcija.

На M&M, TeddyGrey, kukla21 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Добро вречер
    Маж на терен денес знаевме уште вчера па кога видов денес на фб дека е празник и тоа еден од поголемите ми падна таква мака што не сме на купче оти јас и маж ми си ја следиме и се пронаоѓаме духовно во религијата, ни значи многу.. сакав и јас погача да правам ама не направив бидејки маж не беше дома а ние плус цел ден не прибрани денес, од маркет у маркет па си дојдовме да јадеме да спиеме и пак заминавме па и пица апнавме на крај, заборавив на дете а сакав да му купам од тие топките што излага тоа што р лепливото ги знаете на мода се, 3 пати се токмам и заборавам ајде утре. Утре си реков ќе направам некое ѓеврече од сабајле за да апнеме со јогуртче, ќе им сравам пециво и ванилин да замирисаат баш така како од пекара..
    Денес ме мрзеше и ништо не правев освен малку средување низ домот па да така денов ми прелета ептен.
    Си купив и фарба дури и се исфарбав и тоа со прамени, не излезе лошо..
    Сакав некоја промена на мене.. па денес променив доста работи..
    Се опуштив едноставно самата со себе и со психата!!

Сега дремам и истргам нозе дете спие а кај да е и јас ќе спијам утре викенд па се радувам дека ќе го пројдеме сите тројца!!

Поздрав..

На Coco31, Chantal, karibian и 22 други им се допаѓа ова.
  10. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    33.257
    Дете и мм спијат а јас се зачачкав на тел.

Преубави моменти имаме кога сами сме тројцата дома. Ем почисто, ем рајат сме, мир и тишина имаме.Барем да одмориме малку од нив,главата мирна два дена.Не ги слушаме старите како се караат мегу себе.

Мм ја погоди пицата,прсти да излижеш.Најдобар пица мајстор е,имаше и пивце.На втората чаша почна главата да ме боли.
    И каква срека ние имаме да ти се плукнам...
    Сами дома,си мислиш ке имаш убава вечер без стегање,да не чуе некој,....На сред кекс во најубавото дете почна да плаче и толку, па го нишкавме и не се виде ништо.
    @tincemajmunce и заборави да кажеш строго покријани,да не налета некој.
    Но кога дете ке запатче на сред кекс и одма влегуваат а ние не знајме шти попрво да направиме дали да се облечиш да се подзацкријаш или дете да го смируваш.
    И мојов е за кекс во секое време.Но имаме разбирање кога некој е уморен или нешто го боли.
    Од многу лупање,уште од 20 год. има потфатен нерв,Се го боли од нозе до грб,еве го сега се фати во кичма не можи да мрднни.
    Романтичен знае да е понекогаш,но многу ретко во годината по еднаш.Мм некогаш знае да каже пр: пицава со пивцево е романика.Демек кога ке јадиме од негови раце зготвено.

Срекни родендени,имендени и годишнини на тие што слават.

Одам во двор на цигарце кој е за нека идииди и креветот да хо факам.

Имајте мирна нок

На Coco31, Chantal, karibian и 20 други им се допаѓа ова.
  11. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Џабе ти се писма. Таа си е нетокму, што и да правиш ќе си тера по свое. Јас да сум би ја пријавила. Не би можела да издржам, да слушам како тепаат дете а ништо да не превземам. Тоа е жртва на семејно насилство, му треба помош, подадена рака. Мариангел пиша за мајки што ги оставаат своите деца, оперирани во болница за да одат на викенд. Или журка.. оваа не е ништо поразлична од нив. Совест ќе ме мачи ако не пријавам. Пријави, во момент кога се случува. Анонимно. Го замислувам детето безпомошно во тие моменти. Осеќам гнев, да можам јас би пријавила...

На Chantal, karibian, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    Добро вечер и од мене.

Осеќам и јас долг пост ќе имам. Дете спие, па еве јас испружена одмарам.

@emkaemka мислам рано е да рипа втора дремка. Мали сте уште. А може и такво си е детето. Битно ноќе да спијат иако синко завчеа журка ни правеше. Изгледа некој заб ќе е пак. Само не му отекуваат жлебинки па појма немам кој е. Само кога ќе загребе го детектирам. Намачкав мундисал и се смири, ама уште саат време така ушушкан до нас лежеше и не можеше да заспие. Ќе вриснеше од време на време и ќе се смиреше. После саат време се предаде и спиеше до сабајлето до 7:30. Вчера очекував исто да е, а тој цела ноќ ја преспа. Ќе видиме оваа ноќ како ќе помине.

@LaDyDoLl честито слава.
    @blessed.an со лесно да поминува. Ќе се заврши и тоа.
    @Цвет88 среќен роденден на малата. Да е жива и здрава.
    @Mariangel уште еднаш ќе посакам се да заврши. Ова за албанциве и јас истото го доживеав и се чудев. Додека лежев со мали во болница после операцијата, неколку дена бев во соба со една албанла од кај нас. Таа цело време на цигара надвор, а детево или го рокаше мобилниот да ми збучи глава(зато ја замразив деди фингер...) или ќе се симнеше од кревет и по земја се влечеше. А не разбираше македонски(дека не учат новиве генерации) и само нешто ми зборуваше и бараше. Добро што ме префрлија во апартман инаку ќе побудалев. Не за друго синко бебе од 5 месеци тогаш уште спиеше многу. Таман ќе го успиев, ќе го разбудеше, па јово на ново, а дете ми беше излезено од операција 4 дена пред тоа. Други исто од кај нас, го оставија детето и си се вратија за мк. Знам дека немаа, ама сигурно поскапо патот за двајцата со автобус, отколку да преспијат некоја ноќ. Сепак во Софија се наоѓаше пристојно сместување. Едноставно такви се некои од нив ( не сакам да генерализирам, не сум по стереотипите, ама еве се потврдуваат ситуациите). Јас дете не оставив ни минута, а додека беше на интензивна по два пати во ден одевме и тоа некогаш само за инфо во болница. Ми се случи само кога се прогласи карантин заради грип, не пуштаа никого па морав да излезам да подадам на мм рецепт за да нарача терапија. За да излезам мораше да ми отворат. Замислете ми отворија за надвор и не ме пуштаа назад. Едно 15 минути ѕвонев и ме држеа намерни пред врата (знам зошто гледаа на камера) и тоа само заради госпоѓата што им досаѓаше на 15 минути да оди на цигара. Си се изнаплакав не знаете како зошто дете само осавив;(. Лоши спомени, далеку позади нас и да не се повтори.

@eli25 и синко е во фаза на фрлање и гледа каде е. Кога се раниме ќичмата си ја оставам. Јас играчки на хранилка, тој фрли истанува да види каде е и бара пак|( и нормално јас пак и пак наведни се крени. И во ташни, торби, ранци ако начека се вади:D. Во фаза вади стави сме. Пика играчки во грпек на проодувалката, па вади и се така во круг. Прееска дури се заборави па пушти чекор, а во двете раце колички па буфна на земја. Жива среќа директ на прница. Затоа сите перници на земја се па ублажуваат:rofl:.

Ианку на темата да кажам. И сум имала и сум немала. Мајка државно ап есна сигурна палта, татко приватно па фирмата имаше што се вика апс енд даунс па имаше и лоши периоди. Жива среќа баба и дедо на село, па овошје зеленчук, месо во изобиле па гладни не сме биле, ама имало период кога чоколадо и сладолед биле мисловна именка. Кога дојдев срдно еден од потешките периоди беше. Гардероба немав и често зајмев, ама за да прошетам викенд секогаш ми давале. Додуша тогаш со 100 денари и такси и пијачка се плаќаше(facepalm).
    Одмори исто така имало период кога не сме имале. Ама затоа љубов и хармонија секогаш владеела па може да се каже од посреќните сме биле. Кров над глава, своја соба, храна имало.

Се вработив одма после факс и еве добуткав до некоја позиција и пристојна плата. Мм исто има пристојна плата. Кредит отплаќаме, ама наместо за 20, се надеваме со штедење за 5-7 години да го затвориме. Дете има своја штедна и таа само ќе се полни. Откако се вработив станав трошаџика. Дека своја плата, кај мама и тато, па секој ден со кесите се враќав. Кога се преселив кај мм ( тогаш дечко) имавме кратот кризен период зошто јас само што купив кола, а плус трошоци за живот на кој јас не бев научена, ама брзо испливавме и си фативме ритам. Парите се заеднички и заедно ги планираме. Јас откако се породив веќе за себе не кѕпувам како што знаев ( и брендирана и небрендирана гардероба, плакар крцат) сега се преориентирав и трошам за синко. Сеам не срам, ама стварно не знам колку пари оставам во маркети и аптеки за него. Додуша и лебот незнам колку го плаќам(facepalm). Жива среќа пак има и за на страна. И одмори имаме еден летен, еден зимски, и измеѓу викенди.

Инаку мм не е романтичен ( може зошто и јас оставам таков впечаток), ама знае да ме изненади. Последно за нг ми имаше нарачано рачно изработен од филиран привезок со името на синко:inlove:.
    Ја претерав изгледа ама не мора ни да ме дочитате. До следно имајте убава ноќ и убав викенд.

На Coco31, Sanja1105, Chantal и 27 други им се допаѓа ова.
  13. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Nema anonimno, eden broj samo postoi da prijavam nasilstvo i toa e policija. Brojot se pokazuva i znaat civ e. Ne daj Boze da doznaat deka sum gi prijavila (i tuka vrskite si go pravat svoeto) i deteto im go zemat, ko sto e luda kojznae sto ke napravi... Cel den samo vikam zosto bas denes sum doma i morav se da slusam. Do sega bilo strashno ama denesnovo apla! Me potrese epten!

На M&M, chocolade, Seline и 5 други им се допаѓа ова.
  14. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    112.721
    @Ano јас не мислам дека е мал, јас тврдам, но еве си продолжува да спие по еднаш и заспива за 3-3.5ч откако ќе се разбуди, нејќе да заспие по втор пат па не знам што да е. Ама и спие 3-4ри часа, па реално и изнаспан е, ама да пробам да го разбудам за 2ч па да го презаспивам :?:
    Ама и периодов не можам да го расонам во 8ч, станува во 9ч и тоа јас сум станата, да сум до него ќе спие до 10-11ч, а во 20ч си легнува, море и пред 20ч знае да се комира :^)

Светко ми подразбуди бебе :envy:
    Заспал со уклучен тв и далечинското до него, па се свртел и го налегнал и напушта глас, на двајцата прозори отворени, а и под нас е одма, па кога рикна тв то и тоа слушам спортски вести :?:
    Светко и спорт два различни поими :D

Инаку мое бебе најмногу се радува кога некој лупа со чекан во железо, ама толку заразно се смее што не престанува :rofl:

И на нозе се смее, ако ги вртиш, мрдаш стапалата (facepalm)

@Mari-Ja а ти ,,писмото,, па и доказот, снимката на таткото да му го пометнеш :wasntme:

На Chantal, Ava.84, elcezelce и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    Одличен е со спиењето. Само поинаку распоредено.
    А и синко на стапала многу се радуваше и се смееше. На што ли ни се радуваат децава:rofl:

На TeddyGrey, kukla21, 24.07 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Ova so butkanje stvari od krevet, masa, praznenje na chanti, ne e samo period, ne se teshete. :rofl: Ke si potrae.. kaj sinko mn odamna pochna i eve ushte trae “periodov”.. ne daj Bozhe da vidi neshto na krevet, gleda vo tavan se pravi naudren i so nogata poleka butka. Ushte da pochne da si svirka :wasntme: A site go mislat bubalche, toj mozhe da te prodade ako saka :lol:

Okolu romantikataaaaaa :puke: Mnogu po romantichen beshe vo vrskata otkolku sega. Sega sme ko cimeri.. samo spieme zaedno na ist krevet. Toj umoren od rabota edvaj cheka da legne, nekogash i pred sinko zaspiva (facepalm) Ni keks, ni iznenaduvanja, ni romantiki nema kaj nas veke :yawn: Mene ne mi se svigja ich toa, i samo potenciram i mnogu chesto znam da se spukam so mm za toa ama dzabe eden den ke se smeni i posle si prodolzhuva isto.. takov e :sweat:

Shefot spie, go ostaviv mm da spie so nego vecherva. Cela sum vkochaneta od toj krevet na rasklopuvanje vo bolnicata pa dojdov da spijam vo drugata soba.. ke prespijam i sabajle pravec kaj sinko :)

@Ano mene i na intenzivna mi dozvolija da ostanam da spijam so sinko. Ne smestija vo soba da e sam bez drugi bebinja, mi donesoa krevet na rasklopuvanje i ostanav.. mnogu plachel prvata nokj ne baral mene i mm iako beshe pod anestezija, pa jas koga im rekov mozhe li nokjva da ostanam na stolche ke spijam ne mozhea da me odbijat i mi rekoa nema na stolche ke ti doneseme krevet :)

Ajde zhenski dobra vi nokj, odam jas da dremnam nekoj saat :yawn: :*

На Coco31, emkaemka, Chantal и 23 други им се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @Mari-Ja и да знаат в полиција кој се јавува, можеш да побараш да останеш анонимна. Не верувам дека ќе одбијат, не мора лудачата да те знае.
    Јас би пријавила така и би ја пуштила снимката. Може и подобро ќе е за детето да го земат. Многу се вознемирувам за вакви работи. :@

На Ava.84, M&M, kukla21 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Добро утро
    Колку е убаво кога темата е активна
    Кафето е готово повелете,има за сите :coffee: :coffee: :coffee::coffee: :coffee:
    Деца ранобудни :doh: а баш мислев да поспијам макар до 8 ама ништо
    Завршивме прва тура церемонии,мали го намирив и со јадење а Могли јаде во 9и30
    Навика од градинка

Сношти го дочекав и мм,денес и утре е слободен па цела вечер со планови
    Утре денот резервиран а денес на располагање
    Сакаме се да направиме и секаде да одиме :wasntme: да видиме како ќе успееме

Да почнам со темата детство :worried:
    До моите 10 год живеев многу убаво
    Во богата и сложна фамилија
    Мм во општина а татко ми работеше во влада после тоа се се сруши
    Незнам кој беше крив или што бидна ама секој полна да си живее свој живот и нас децата не заборавија :( од тогаш па се дури се омажив живеев прилично тешко
    Работев од 15 год за своите потреби....лош период кој и те како го памтам :envy: не беше фер животот спрема нас :|

Ама затоа си го запознав маже :l:
    Не е некој романтичар (не сум ни јас )ама знае да ме изненади некогаш со парфемче,посвета....
    Ружи не сакам,црвени теписи и лигавење :puke:
    Кекс...мислам дека како старееме повеќе го имаме :tmi:
    Скоро па секој ден :nod: Некогаш и по два пати во ден
    Нормално има периоди и по 2 пати неделно ама во главно активни многу :$
    Често и го чекам облечена ко бетмен (hollest)

Сабајле рано го почнав постот
    Испив и кафе и сега да спремам доручек

Имајте убав ден :hai:

На Coco31, emkaemka, Sanja1105 и 30 други им се допаѓа ова.
  19. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Snimkata od deteto vo gradinka kako mu zboruva pogrdni zborovi ucitelkata, i plus tepanje i derenje di zasipnuvanje se slusa. Mi tekna mm poznava eden policaec, ke proba so nego da zboruva. Sekoj bega ovde bidejki realno ne daj Boze nesto da se sluci so deteto jas ke sum soucesnik na nekoj način. Sum znaela slusala a ne sum prijavila na vreme...
    Mora da najdam resenie ludata na lecenje da si odi da go ostavi deteto na raat.

Izvolte na kafe!
    Mali so limenka od nes i boicka odi niz kukja i tropa, cujte i pocujte uste da vika. Sega petka mu nacrtav na raceto bidejki nauci da duva nose, fala Bogu sega polesno nos ke cistime. Doruckuvase jogurt i musli, so probiotik vnatre pa se nadevam ke mu e podobro na stomaceto.
    Sabajle kleknal do noksirot i kaka vo peleni (facepalm) Ostaj toa, nego peleni nemame, ni na kraj pamet da proveram a se mislev uste eden paket neotvoren imame niz kukja. Pak ke mora da iskacam vo market da odam :| A ic ne mi se vlece nigde. Baska i mevce imat snemano za dete, pa neizbezno e odenjeto do market na tocak so mali :) oti maz na rabota neli...
    Masini ke vrtat denes, pa i ke podzacistam nesto. Slednata nedela sum doma dva dena, tie za prereduvanje skafovi gi cuvam...

Ajde da odam da go fakjam denot sto vika baba mi. :hug:

Ubav den zenski!

На Coco31, emkaemka, Chantal и 18 други им се допаѓа ова.
  20. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.763
    Допаѓања:
    38.754
    Фала Мари за кафе, и те како вака едно би бапнала од кревет.
    Јас и синко уште се излежаваме. Гостите поминаа, јадење остана, ама не многу. Вчера веднаш до нашата куќа имаше страшна сообраќајка. Млади деца, среќа не беа тешко повредени. Синко си играше во двор, сведок беше на цела случка.
    Кога мм вечерта го однесе на час по англиски, им раскажал цел филм на децата. (facepalm)Мм вика во земја пропаднал.
    Што да се прави, синко го интересира се што не треба :worried:
    Денес никаков план, освен да тркнеме до град и да шопингуваме. Нема дете фармерки, некој блузон, јакна, мм немал боксерици...
    На тема кекс, ни замор ни време, ништо не ни смета. :D
    Служба си се служба, дружба си е дружба.
    Дете вика било гладно, нека почне денот.
    Ве поздравувам!

На Coco31, emkaemka, Sanja1105 и 22 други им се допаѓа ова.