Ќе пишам па ќе ве дочитам, ако има време денес Да не беа бабо-дедовци ќе приумрев денес Маж ми втора смена, среќа бар стариве имаат прав викенд. Деца избањати, најадени, и таман ја успав помалата, си реков сега уште поголемата да ја сместам, ја качив во креветот и тргнав да ја испратам бабата. Кога слушна дека си замина кога рече да плаче "бабааааа"! Права лигла, знае вака да се лигави без потреба. Па сакала вода, и носам, е нејќела од мене, сакала баба ѝ да донесе. Ѝ објаснувам убаво зашто си отишла, она не, пак плаче и вика. Не сакала со нас да живее, сакала со баба ѝ Бебето нормално веќе будно и се чуди што се случува, бидејќи ова инаетливово спие над нејзе. Бутнав цуцла на бебето, на големата ѝ реков да спие и излегов од соба. Оваа плаче на цел глас, а и бебево почна да потплакува Издржав 10 минути и ги земав двете во дневна. Малото во лулашка, големата легна и заспа на двосед, па малото пак го земав да го успивам во спална. Си нарачав за вечера литро Кока кола и 100г чоколадо Ај добра ноќ!
Da ne go skoknam denov minus da ne mi pisete. Za komsikata prvo da kazam, vcera se sretnavme vo hodnik mi rece maloto ima sipanici, zalepeno za nejze mami mami samo zborese... Zamislete dete so temperatura, sipanici vadi, a ti da go maltretiras... Dusava mi se kine, od kade znae dete od 20 meseci sto treba sto ne, sto e loso a sto dobro... Nitu edno dete na svetov ne zasluzuva takov odnos, ama nekogas ne sme nie tie koi treba da donesuvame odluki kako e najdobro za treto lice. Se najdov i se uste sum vo edna mnogu neubava situacija, odluciv sega nema nisto da prevzemam a sleden pat ke i tropnam na vrata koga ke se slucuva istoto. Daj Boze da ne se povtori! Doma ke se i nedelava, jas isto ke sum dva dena doma, pa ako ima takva srekja da ja nacekam, neka se pomoli da ne se zatepame u hodnik... Pred nekoe vreme imase slucka kade detence dvegodisno pocina od semejno nasilstvo maltretirano od majkata i shvalerot nejzin. Izjava dadoa sosedite kako nisto ne primetile, da Bog da gluvi setaat cel zivot, deteto niz sto se pominuvalo, po cel den samo vo stan vrzano vo krevetce bez hrana i voda, nekoj ke me ubedi deka ne placelo? Kretenite sami shetale i gi gledale po cel den bez dete i nikoj nikako ne izreagiral. Taka da sega dovolno e samo da se javam vo socijalno za da se informiram kako da gi opomenam, pa nema da mozam da gi trgnam od pred vrata dodeka ne im kazam se. Premnogu se surovi lugeto na zapad. I po cena da nekoj umira oni nema da se vmesaat... Zdravozivo sega Kafe pijam, spagetite se varat, gladna sum pregladneta, bolonjeze sos za rucek za utre napraviv ama ke ima i za vecerva Sto si e sigurno sigurno si e, da si kasnam jas pa za drugoto lako cemo Moze i da ne spijam ama ne i da ne jadam. Pogotovo sega otkako pocnav da slabeam pak, da ja vrakjam kilazata pred bremenost koja najmalku sakam pak da ja imam. Pred bremenost bev preslaba, pa nekako na psiha me udri deka ke bidam ista i sega jadam i kolku treba i ne treba. Samo da ostanam na s/m. Dosta e od xs/s vo zivotov. Denov interesen, site doma bevme, dorucek za dete, za nas kafeto i plan kade da setame. Mislevme vo zoo ke odime ama vreme mutavo vrne pa ne i ne ni se rizikuvase, sepak karta e 8 evra po osoba I kade ke odis koga vrne ako ne vo nekoj trgovski. Market, za doma pazarevme, mali dobi novi slikovnici i za edna bebuska potkupiv nesto za povojnica. Ne znam dali vi kazav deka imam 11 deca za koi treba poklon da odnesam Toa se novorodencinja i kade sme bile pokaneti za prvi rodendeni. Za sinko od istite niv dobiv podarok i za rodenden i za povojnica pa nema smisla da ne vratime. Znam deka se mnogu, ama samo neka e za ubavo. Nesto kupuvav, nesto imam, nesto treba da dokupam. Taka koga znam deka ke se rodi detence kaj koe treba da odime na povojnica, go imam na um istoto, pa koga se popusti kupuvam pr za 6 mes, 9 ili godinka posto vo zavisnost od koe vreme ke odime ili ke dojde nekoj za da pratam. Pa taka nesto imam veke kupeno, a imam i nesto od koga sum kupuvala na akcii raboti koi bile eftini pa ne sum mozela da odoleam... I za ova da pojasnam Odam vo mol, odredeni butici sekogas imaat gondola so raboti od po evro i dve. Do sega ne se slucilo da odam vo mol a da ne vlezam vo tie butici i da iskocam so prazni race. Jakna cela za devojce pamucna debelka kupiv za evro proletoska. Od 12 evra na popust, edna i edinstvena bese, kako da ja ostavam. Eve sega super ke mi dojde za povojnica. Doma pod garniturava imam garderoba kako zeni porano koi prodavaa turska roba po doma. Mm ke me utepa. Ama ajde kako da ne kupis? Za evro, dve, ke se najde samo vikas i posle doma cudi se kade da go stavis... Ama na kraj stvarno se naoga Fala mu na Boga samo neka se ragaat decinja! Doma otkako dojdovme pravev plastelin, igravme site trojca i na mali mu bese mnogu zabavno pa boevme, crtavme, redevme drveni slozuvalki, rucase i zaspa. Edvaj go razbudivme vo 19h Srekja pa toq ne pretstavuva problem da zaspie pak vo 21.30 Shetavme nadvor, malku smrznavme, vecera, banjanje i krevet. Za pari cuvanje trosenje, da odgovoram i jas. Mm zarabotuva poveke od mene. Koga ne rabotev, na mojata kartica sekoj mes prefrluvase pari, toa bea pari za da imam koga ke iskocam od doma, dodeka za pazarenje, za doma smetki itn, plakavme so negovata. Sega koga i dvajcata rabotime, mm i dalje plaka smetki i hrana od negovata plata, a jas od mojata poveke za dete, za nas i za hrana sekojdnevni potrebi. Da ne recam on moralnoto go plaka, a jas toa i bez koe se moze Od sleden mesec se dogovorivme parite od kartica da gi vadime i na kup, ne za drugo tuku mm konecno sfati deka nemame kontrola nad pari i trosenje so lizganje na kartici. Tuka 7 evra, tamu 22, tamu uste 35, taka do kraj na mesec i cudi se posle kade ti otisle parite. I jas definitivno od doma so minimalna suma na pari ke pocnam da iskacam, za kafe i sok! posto od tie neplanirani sopinzi i kupuvanje na raboti bez koi se moze, mnogu trosam i posle mi e krivo... Da ne se sfatime pogresno, nemame mnogu za da se rasfrlame, i ne se toa ne znam kakvi sumi za koi zalam ama na kraj na mes koga ke vidam deka 50-100 evra mi otisle po voda, stvarno mi e krivo sum mozela da gi zastedam. Taka se uci covek, na greski... Se rasprikazav jas kako i sekogas,prostete. Veceram uz muabet so vas. Mm igra igrici, fifa 2019 iskocila promo verzija ako ve zanima Ajde sega dobra nokj i ubava rabotna nedela! Se nadevam takva ke bide i mojava, namesto pekolna... @Mari* komsike, najsrekjen da e! Da te raduvaat decinjata 2, do godina i 3to! Zdrava i srekjna pokraj sakanite uste mnogu godini! Prost!
@Mari* среќен, најсреќен да е! Да се запишам и јас дури чекам машина да доврти. Мразам недела. Пола ден на ручек, пола не знам главата кај ми е од што брзам да средам се дома, па и јас да се средам. Мм вели среќа што е мал станот, ама тие што живеат во мал стан знаат колку е тешко ред да се задржи на се. Само носиме, преносуваме работи во визба. Ни стигнаа нови столици, баш како што ги замислував се, ептен се вклопија со масата. Старите и тие во визба завршија, ќе се најдат за повеќе гости. На малово му кажував една измислена приказна пред неколку дена, во моментот како што ми текнуваше за загубено зајче што тргнало само да шета низ шума, па мајка му го бара со животните. Наредниот ден пак ја побара, дури и името на зајчето го запамтил, па подолга ја направив. Вечерва му ја кажувам и како што беше подзаспан ми вели е оваа мама да ми ја купиш. Ме изнасмеа, кај да ја најдам. И така, да пружам алишта уште и се надевам ќе заспијам, преморена сум. Добра ноќ!
Nie doma dojdovme i mene pak me snema od forumot Shefot ne sednuva, a sega ne e mnogu stabilen posle operacijava pa samo trcham po nego. Denes generalka pravev i mnogu se izmoriv, ama morav da dezinficiram se zaradi sinko Inaku za chastenje sme Mu go otvoriv kureto, nema sechenjeeeee Tuku normalno e da e modro glavcheto? Liljakovko mu e duri Ne go boli skoro ich, imashe vnatre malku belko pa go izmiv. Ama modro mi stoi shto znam. Neka kazhe nekoj so iskustvo Dobra nokj zhenskiii
Јас да се пријавам во дежурните вечерва. Не сакам кафе, како душа ми е стресена, сите мускули к ковчиња на мене болат. Синоќа синко стомачен вирус, попладнево качи и тт, вечерва јас не можам да мрдам, а дежурам ради него, се биди во сон и плаче. Значи вирусов е страшен. Цел ден го поминавме омалаксани, му викам на мм бегај од нас, зошто нели нежен една недела ќе гњави после Ми донесе и пиперки за ајвар, само дете да е како треба, јас со сите сили ќе мрдам и ќе ги сработам. @Mariangel ајде побарај машка помош, мт нека види, они повеќе се разбираат кај нас околу тие ствари се со мм се консултирам, мада можеби е така од тоа што се случи претходно. Промивај со камилица обавезно повеќе пати на ден, многу смирува. @Mari* Најсреќна да си, секој нареден да е повесел и порадосен! Може ќе кажев уште нешто ама рацеве откажуваат, а мора денес со сета сила да бидам будна. Мирна ноќ на сите!
. Ајде денес јас кафе да сватам понеделнички... Вчера имав страшна вечер ао мали. Само што излегов од соба да земам бисквити од кујна кога слушам бам бам трас ноги ми се пресекоа мислев паднал а то да земал столчето да си фрла па следеше драми плачеше едно пола саат и ако го прашам зошто плаче уште повеќе плаче се надвикуваше.... Едвај додржав за да не му спискам . Несакал да пие млеко епа да види како ќе пие под казна изеде полно чинивче со млеко и бисквити. Значи страшно е напорен навечер кога остануваме сами на глава ми оди буквално. Јас не таму тој онаму се качил. Неможам да го довардам со неговите глупости што ги прави. Само си офкам и ми побеле косата најтрагично е кога и да се јави татко му тој почнува да го фаќаат бубачките па се удара кај стигне ме тегне мене не ми дава да правам муабет со мм и се така во круг. Се на се имам многу хиперактивно дете што несмејам да го оставам ни минута сам... Најново му е да стои на комодата пред Тв. Финта за качување му е отвара една фиока па се качува на нејзе како мајмун од тука оп пред ТВ и почнува шкафчињата да подфатува само недај боже да ја бутне врз него. Јас на 1000 ума сум му ја немам ставено вакцината на 12месеци ниту таа другата ревакцина што е. И се мислам што да правам кога да одам и дали да одам да му ја стават сама со него не ми се тргнува по болници кога ќе ми текне дека ќе треба крв да му земат па да го вакцинираатт мене ми се крева кожата од игли. Оф вајда ќе го чекам татко му да дојде па да ги ставиме двете. Се изнакукакв понеделнички по сабајле. Ајде имајте убав ден.
@Mari* најсреќен да е @Mariangel браво нормално е, сега отворај му го секојдневно во капење кога е омекнато да се чисти Добро утро и од мене, синко стана многу ранобуден во последно. Јас уште сум настината незнам што настинка ќе беше ова, и мм од синоќа се жали кој ли ќе го слуша а и дете ми се мрсулави денес само да не го повтори како расте се повеќе настинува ама сепак мислам назад ни е зимата дека со две има да е пинг-понг Уште од сега се челечиме Убав ден
Да ти кажам право и мм така мисли. Ама па и во право е Тоа ми е идеа од тетка му. Со години во брак со тетин му, на стари години женава вади голема сума пари секогаш се шегуваат на таа тема, жениве кој знае колку имаат на страна. Иако мм не ги знае тие пари, сепак тие се планирани за нас. За недај боже, црне дане.. Не знаеме животот што носи.. или пак ако се има секогаш, тие ќе бидат за децата. Да не бидам офф топик... Малава ја оставив дома со татко и. Јас на службено патување, на подолго малце Баба и дојде и донела тротинет и патики што светат. Жива среќна па кога одев на пат дури ме избрка. Ајде оди си ми викаше Вчера го напнав мм, 50 пати му се јавив да видам што прави. Ми рече да сум уживала и да сум се опуштела. Си знаел он што како треба му реков нека се вооружа со нерви и нека ме трпи неможам да уживам ако не знам што ми прави детето Одам жемски, имајте убав ден
Добро утро Нејќу пуно да кукам за да не ми продолжи така неделата Ама малку ќе кажам Да знаете во каква состојба ми е станов џенем ќе фатите ама дури не испијам кафе не ми паѓа на памет да почнам со чистење Среќа завчера испеглав купот алишта па едно гајле помалку Мм денес на работа и успат однесе дете во градинка Растечено носе не е ништо,не кашла и нема тт Мали веќе без тт ама мрсули до подот Ако не е подобар до утре ќе одиме кај матичен И јас се настинав грло ме боли,нос затнат и немоќна сум Мм рече ќе види денес на работа дали се сите колеги на број и ако е така ќе проба да земе неколку дена боловање Денес имам термин кај матичниот за раката па ќе го замолиме да не почасти со едно боловање Макар два дена да може да ми помогне мм околу децата Му остана уште малку од одморот ама следниот месец треба да оди 7 дена во градот кај што прави мини работа па ќе го искористи за таму Многу ми е жал за него Си ја има нормалната работа,покрај неа месечно уште 45 часа мини работа кои ги изработува во 3-4 дена (шофер е на славни личности последно ги возеше Limp Bizkit ) И плус неколку пати во месецот ќе го викнат за во градина и не одбива И јас придонесувам малку Една жена ми носи алишта за пеглање неделно по два пати Ми плаќа дупло од предвиденото па не се одбива Дури да почне мали во градинка ќе мора да продолжиме со вакво темпо Од февруари па натаму ќе можам и јас да работам по 4 часа па ќе му олеснам на маже На темата пари се е на купче кај нас Нема мое твое,макар дури не сум почнала да работам после ќе видиме Ааа имам и јас едно прашање Дали мажите ви се тажни ако не спиете во спална со нив Дека не може 4ца на спална завчера се преселив вдневна со деца,пуштив гето и се шириме овде Ама маж уште да заплаче како ќе спиел без нас па ладно ќе му било,па се буди по 100 пати Мене ми е тоа многу слатко Заспа мали да допијам кафе и да почнам да пафтам со крпчето Довиџења
Добро утро мајки.Нема поубаво чувство кога прв се будиш стануваш и пиеш едно кафенце сам на раат .На сите ви посакувам само здравје и трпение.Од искуство кажувам секогаш после некое лошо,после некој црн облак, доаѓаат убави мигови,убави денови. Кај нас овие денови има еден панаѓур таканаречен германски "Кирмес" нешто како луна парк. Цел град е затворен има за децава многу играчки и интересни работи нормално има многу штандови за пиење, јадење, децата се слободни не се на училиште и градинка. така да денес и утре има да се шета.Имав најдено некоја мала работа траеше две недели и од парите (мои лични први заработени пари)им обеќав на дечинава дека ќе им купам патики какви што сакаат.Така и бидна вчера бевме во еден шопинг центар во Холандија и сите си се подновивме со патики не само децата него и јас и сопругот. Да станувам да спремам поручек и да палиме патиките на шетање. Ви посакувам на сите убав ден и среќен почеток на оваа работна недела.
Добро утро мајки @Mari* Се осетив крајно непродуктивно читајќи те, ти се дивам. @Nine25 роермонд да не бевте? Кога живеев во тој дел од германија омилена шопинг дестинација ми беше. Едвај чекам да отидам пак. Мои први заработени пари беа тука, во ве германија. Одкако си ја спакував дипломата и дојдов, работев една година како аупаир, па месечнио џепарац беше 265 еу. Малку, ама бидејќи се ми беше платено, спиење, јадење, школо за јазик, здраствено осигурување, месечен билет, библиотека, а и јас скромна...максимално ги користев. Бев амстердам, париз, брисел, луксембург, цела германија ја свртев... После веќе, кога имав постабилни и солидни финансии си дозволив подалечни и полуксузни дестинации и одмори. Но за насмевка на лицето и тон среќа дефинитивно е доволен билет, ранецот на грб и обичен сендвич. Нема поголема среќа од безгрижноста која ја имав тогаш Леле забегав со муабетов, сосема друго мислев да пишувам. Во новчаникот имам секогаш 500еу, во една преграда. За секој случај, да се најдат, човек не знае што може да се случи кога е испаднат. За друго, поголемо, имам по сметки, ама мм ми дал да ги ставам и заборавил колку се . Искрена да бидам ни јас не знам веќе колку каде. Ама не очекува да го изненадам со заштедена сума пари. Чудо ќе биде да не потрошам тоа што е во новчаник. Маж има стрес, седи на биро, работи, ама како да е контаминиран цел воздух од што се издишува . Се мислам да свртам едно кругче со најмалово по ливадите, или сепак втора рунда со чистење. Од сабајле прираскренав, потсредив малку... Убав ден на сите
Добро утро или додека да пишам ќе биде добар ден веќе Прв пат да дојдам на виртуелно кафе и едно вистинско за мене на раат без деца Маж и бебе спијат, големото го однесов во градинка, купив леб и млеко, и еден пар гаќи за маж ми...прааава домаќинка Штосот со гаќите е дека начекав евтини гаќи а со многу убави дезени од Кит Го, па земав за проба, а кутриот толку е скромен што ни гаќи не купува ако јас не му купам. Ете таа тема мене не ми е начната, па ќе глеам на кратко... Детството ми беше убаво, имало слога и разбирање, сме имале све, сме оделе редовно на одмори, а сепак сме биле научени да бидеме скромни. Зборам во множина бидејќи со маж ми потекнуваме од слични фамилии, средни класи, но за разлика од него ние не сме имале никакви падови и трзавици. Моите имале редовни, за тоа време високи примања, плус баба ми со професорска пензија. Не сум осетила како е да се нема. Мило ми е што налетав на човек кој е исто воспитуван и кој знае да ги цени парите. Ние двајца имаме за нормален живот, ништо луксузно. Да приуштиме на деца едно скромно четување и зимување, гардероба по нормални цени... Јас сум скромна, дури некогаш за блуза од 300-400 ден знам да се предомислам ако не ми е ептен неопходна. Сакам да купувам, но гледам да купам поевтино а повеќе парчиња. Тој пак ако не го натерам да купи нешто нема ни да купи. Не му требало Од друга страна пак за техника не вика- не ми треба Но сепак разумно се купува она што треба. Кога се земавме само јас работев, тој остана без работа, но не ни беше тешко. Кога се роди првата ќерка останавме без примања, мојот договор заврши, немав породилно, и цела година живеевме од помош на родителите. Но пак не го памтам периодот дека се немало. Кредити сеуште немам, но планирам да имам Освен кредитната картица, ништо поголемо, имавме среќа да не ни треба станбен кредит, живееме во наше благодарение на една супер бабичка, прабаба, која ни го препушти станот и отиде во старечки дом На тема романтика, маж ми е и не е романтичар. Редовно купува цвеќиња за секоја пригода па дури и без повод. На тоа и "паднав" Беше прв маж во мојот живот што ми подарил букет цвеќе за роденден За бирање подароци не го бива, ич не сака да се потруди, секогаш ме прашува што сакам па сама да одберам. А изненадувањата секогаш премногу ми значат, дури и да е утнат подарокот На тема секс после пороѓајов не би да коментирам Проблемот е во мене, заморот, и моите хормони На Фемина знае дека сум долги години и не ми се меша, знае како е да си зависен од форум, хехе Некогаш знае да ме опомене, и со причина
Добро утро! Два дена не сум пуштила лап топ и неможам да ве исчитам, незнам ни дали вратив скроз до крај. Пишувам само од лап топ оти сменив телефон и сега не си ја знам лозинката и за да се логирам треба да направам ресет. Арно ама кога ја правам постапката вели таков член не е пронајден. Ако ме снема да знаете дека технологијата ме зезнала оти ќе пробувам и од тука ресет па ако утнам незнам како ќе се логирам веќе. Немам многу што да кажам, вчера стандард, недела, малку надвор, повеќе дома, оти од сред ден времево полуде, па невреме имаше, залади ептен. детево здивеа по дома, сто пати ги облече патиките и оди чао па оди чао. Денес гледам поарно е, сонце грее ама некако немам желба за излегување. Може вечер ако стигне маж поранo до некоја продавница, ми требаат чорапи од оние дебелите за врз нормални што се. Се мислам ручек што да биде, најверојатно компир со зеленчук тавче или како и да се вика, да дотрошам тоа остатоците по фрижидер и да набавиме тазе. @Mari* Среќен Роденден! Убав ден.
Добар ден. Разтечен нос и температура. Бевме за брис и крвна слика и чекаме резултати. Тажно дете, среќа па гладно е. Денеска не оди градинка. Ми се чини антибиотик ќе лапнеме. Каков убав викенд имавме, и ноќеска у 2 гледам нешто се превртува во кревет. Фаќам, топла. 10 деца пред нас на преглед Поназад една членка ме цитираше, и една праша за марки алишта, па имам одговор ама немам време. Ќе ви пишам ве памтам Одам да мерам темп.
@Mari* среќен роденден само убавини во животот.Врснички сме ние... Добар ден жени Уф,како се изморив.Си направив капучино,ајде кој е за Од сабајле по болници аман веќе.Преку глава ми е.Оставивме малото во градинка а со баткото до неговата матична.Па од таму до мојата.Па гужва леле дете не можам да додржам му скисна почна да плаче.Цел саат чекав з ада излезам за 5 мин.Ама не дават преку ред.Ајде завршивме тие работи купивме од аптека што треба.И пато дома.Па кафе варев на свекор ми и чичо ми беше надвор.Јадевме.Измив садовите.Собрав алиштата и наместив и исчистив купатилото.Епа значи се ме боли.Не од сега.Од саботата.И крајници фатив.Па синоќа до брзата една инекција ми ставија.Обавезно се разболувам од децата.Имунитет 0 имам. Вечер сме на роденден кај таа пријателката што ја запознав зимото во болница.Си заживеавме убаво.Ем блиско сме.И децата заедно ни одат во градинка.И тие доаѓаат и ние одиме. Еве заспал синко.Многу кашла.Корне.Кога почне не престанува.Страшно. После да го земам малото од градинка па да купам нешто за роденден или обратно,дека со нив можам да видам.Ќе грабаат играчки и ќе трчат ќе се кријат во закачените алишта во продавницата. Во среда сме на друг роденден не поканија кај едно детенце кај малото од градинка.И со тие ди живееме на иста улица сме неколку куќи само.Сега покрај децата почнавме поврќе да се дружиме.Подобро ми е кога се мешам со мајки деца и општо со било какви луѓе.Јас дома затупев Во врска со кексот.Кога бевме сами нон стоп правевме.По цела ноќ.Е сега едвај имаме време да се видеме.Ама не се одбиваме.Кога заспиваат ние у акција Или јас од премор прва заспивам или обратно па се будиме со мм.Децата си спијат сами во еден кревет со ограда.Лани го правевме за големиот.Од лани спие во него.И малото спие.Ние сами на спална.Одделно не сме спиеле никогаш.Само 2 3 пати кога се скаравме со мм јас си останав на спална а тој у дневна. Треба да одам и по резултатите на малото од микробиологија. Колку е интересно.Се зборува.На кучињата вика кутии кутии и цц им цука со устата да дојдат И вика дај мене менеее .А вчера легнало на перницата и пее нани нани бебоо ....се скинав од смешки да го изедеш.Ама вчера падна на патот на ќош ивица и си јанрасече малку устичката.Крв му течеше и плачеше 15 мин сега му е малку отечена.Битно спие.Јаде. И ајде доста беше. Убав сончев ден на сите
Дорар ден. Цело сабајле ве читам ама успеав сите да ве исчитам до крај. Фемина немам отварано цел викенд и неможев ни да ви пишам дека ни беше годишнина со мм (5 години брак да се разбереме ). Во петокот бевме во кафана со мм и друштво да прославиме де не е мала работа 5 години брак. Поклон ми купи мм флекери за гарнитурата ако се рачуна како поклон за мене. А јас ништо ама ветив дека ке купам нешто. Имате пишано за убави теми. И јас да почнам од некоја. Детство - имав убаво. Пари ми даваа за се што ми требаше и обавезно одевме на одмор секоја год со брат ми. Алишта купував скоро секоја недела по нешто. Пари ми даваа повеќе од што требаше бидејќи убаво заработуваа моите и се трудеа се да имаме со брат ми и така на мене стан а него куќа. Странство- ич несакам да одиме некаде. Татко ми тука има бизнис и мм е вработен и сега ако фатиме странство сите години што е работено со фирмата отидоа во вода а убаво се заработува и има работа па така тука ке си седиме. Мм секако дека заработува повеќе од мене и мајка ми му дава плус пари. Имам многу да пишувам ама ајде следна прилика кога ке има пак таква тема. Среќни родендени на дечињата што славеа. Побрзо оздравување на болните дечиња. Имајте убава работна недела
@Mari* Срекен роденден,мислам и на сваката денес и е роденден,@Ava.84 срекен нека е,сите желби да ви станат реалност. Никој не можи дете да допази,само Господ нека ни ги чува од полошо.... Седевме во двор јас чистев пиперчиња дете си играше во камчината,одеднаш се стрча на другата страна од дворот и се спружи на земја.Го содра носот и одма му отече. Се изедов себе..зошто морав да работам баш тогаш?Требаше да бидам до дете. Па и свеки ме изнервира вели леле сега кога ке го види дедо му.Е шо ? Ке и зборувал нејзе,демек две жени едно дете не сме чувале. Да го слушнам па ке му кажам и него убаво.Не стоиме добро со него,аамо службено.Пред некој ден се зачачкав со него зошто не можам неправдини да поднедам,а и мм беше од кај мене. Ај доста ве замарам... Утрово со дете чистевме со правосмукала,бришевме прашина...И со тоа се изнервирав на сред работа право.престана да работи,ај имаме друга,ја земам неа.Уште не почната ми се скина кајтанот(беше лепен со изулир).И на крај третата ја вадам од визба работи поубаво ми влечи подобро од двете........ Морам да се одјавам. Ми дојде комшивката кафе да пијаме на рајат додека дете спие.
Добар ден Се возам од работа накај градинка.Многу залади луѓе.Со чизми, пуловер,капут и пак ми студи.Сабајлево беше 7 степени.и . Вчера исто ветер ќе те однесе.Сабајлево беше потопло па малата се возеше со тато точак.Јас средував играчи од книжните кутии во пластичните.Направив место за во детската да ја ставиме масата за пресоблечување.Во дневна ни стоешеПа ручек.Па се бањав и на крај имав 4 перални да испеглам на малата.Само што завршив,заврши и сушарата па ај и тие да ги допегламЦело време малата со татко и си играше.Де ловеа риби, де топка, де цртаа, де коцки редеа.Така попушти во 16 часот да спие.Ама ја оставив само до 17. Додека спиеше ја наместивме со мм масата за соблекување .Со пелените некако како да стагнира Еднаш кажува цел ден.Еднаш цел ден греши.Ајде полека пак ќе пробуваме. За наши ваши пари.Мои се сите париПоделени ни се на две сметки иако можеме една сметка 2 картички.Јас повеќе штедам, мм е растур куќи Ама и јас од кога почнав со работа не престанав да трошам.Си велам кога си седев дома сметката пополна ми бешеЗдрави и живи да сме само.Имаме ваучер од медиа маркт 200евра за бела техника ,што потпишавме нов договор за интернет, а не ни треба ништо па се двоумиме што да купиме.Вчера телевизорот целиот стана сипа боја.Ништо не се гледа.Ау ако се шекне ќе си купеме помал ова метро и пол цела соба зафаќа Мм вика нов е .Му велам што е нов 4 години е.Тоа е техника да не сакаш како порано 20години да го гледашЕве ќе додадеме плус уште некоја пара и готово. @Mari* среќен роденден, да си жива и здрава и секогаш насмеана @24.07 фала сваќе утре ми е па ќе частам здравје Цел живот ми го утнуваат роденденот си го славам од 24 до 27 Не се лутам си уживам Побрзу оздравување на сите болни дечиња Ајде поздрав да ве дочитам
понеделник,после боледување незнам дали се одморив или психички уморив од офисов.Работа еден куп...ама па кафетона раат испиено,седната на столче без ниеднаш да станам а во позадина си гуглам. Сабајле детево во градинка го оставив,се тресеше и плачеше.Учителкава вика нормално било,ради паузата...ама шо знам.Мене некако драматично ми изгледаше.Пана вакцини ми нема вака плачено. После коа го земала женава што го чува,еве цел ден приплакува и ме бара мене... Ај уше малку па ке ми заврши работниов дел одпонеделникот...Убав ден!
Здраво мајки , Денес денов мнг хаотичен . Син ми го носев во авицена ,па да прими вакцина. Цел ден како со црн облак над мене да шетав Кога треба да се вакцинира секогаш ми е вака безвезе Сега заспа со темп 39.2 Вечер ќе се дежура Тоа од мене за денес . Се надевам на подобар ден утре Убава вечер