Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    @mariz дете си родила сега од запче едно те боли, ајде ќе помине, напиј се нешто за болки и ако можеш легни си. Сестра ми требаше сите 4 осмици да ги вади ама си кажа ако извади една од страв нема да се врати за другиве и се реши сите четири одеднаш ги извади. Накратко изгледаше страшно, ама помина брзо.

За мамичките на кои бебињата навечер им се будат често, и моето беше такво додека цицаше. Прво на 3, па на 2, на крај на секој час се будеше, жива уморна бев. И се чудев како ќе го одбијам од ноќен подој, гладно ми е детево :wasntme: на 9 месеци решив доста е цицање навечер, не му нудев ни вода ни млекце, само лажливка. Првите 2-3 ноќи будење на 30 мин, па на 2 часа и сега преспива цела ноќ, од 22/23 до 11. Навечер цицањето му било само да се гали со мама. По неколку дена комплет го одбив и супер прифати, потешко мене ми падна одбивањето.

На Eli23 и galapce им се допаѓа ова.
  2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Кај и да е за саат два ќе пушти анестезијата, напиј се со време да си "покриена", инаку ни трескање од ѕид не те спасува... Знам!!

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.703
    Допаѓања:
    76.983
    Nesakam da pomislam sto kje se sluci posle pustanje na anestezijata, sega sum kako nekoj ubavo da me istepal :D Konci nasekade, zica, klinovi lele majko (facepalm)
    @Smizzy Uf da e edno zabce. Cela vnatresna gorna strana mi ja otvorija, pa ispadna epten dlaboko zabot i se utepa od busenje toj koskava parce mi ja napravi gore, mlecnoto iskoci kako pesna :D ama ovoj vo koska e problem golem, kako i da e mora da se izdrzi...

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Е аρно ти κажа жената! Бебе си ρодила, па за запче. И не бебе туκу дете! Те паметам од тρудничκи, деκа после теρмин го ρоди и тоа над 4 κилогρами! Не ти веρуваме κога се жалиш на болκа! Не, не!!! :)

На eleni27, Kitten, Smizzy и 2 други им се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.703
    Допаѓања:
    76.983
    Da ama ubavo vikam jas, bebeto mora da izleze. A zabov i nemora :rofl: Taa bolka kako magla mi pomina baska :D a inaku ranava vo usta mi e pogolema od taa dole hahahaha Zgora na se ne smeam nisto da ksnam, da se utesam :D

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    А да пиеш смееш? Дρмни една ρаκиичκа! Помага! :)

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.703
    Допаѓања:
    76.983
    Voda ne smeam, a ne pa rakiicka, inaku kje drmnev :D Baska dva vida apcinja pijam, plus Amoksiklav :D Slatka dremka me puka, a ne smeam ni da spijam, zasto dva sprica anestezija si dobiv :D

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  8. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Добро утро и од мене.

Јас да се пофалам, вчера вечер мм решил да ме носи на журка по повод роденден, затоа си легнав во 3 сабајле. Ми беше мн чудно, одкако забременив немавме искочено до толку касно па се потсетив на стара добра времена :$ малата ја чуваше тетка и :).

@Kitten те читам дека одиш на вежбање и се прашувам зошто би вежбала кога изгледаш прекрасно :)

@joy1 каква и да е бурата, ти посакувам што побрзо да помине. Со лесно...

Имајте убав ден мамички :hug:

На Kitten и joy1 им се допаѓа ова.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.723
    Допаѓања:
    141.520
    Многу лесно се буди. Ако крцнам со врата цела скока. Пред некој ден отидов до веце она спиеше... тамам седнав си бљуцнала и ја слушам кашла... се задавила.. паника, гола трчав.

Се обидувам да одам до кујна... ама на секој звук се буди. Може и јас сум крива, многу и се потресувам.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.706
    Допаѓања:
    38.037
    Еееее @chocolade тебе утρо,нам денов за пρеспивање ни дојде :)
    Убаво што сте се пρошетале,сте се забавувале. Ние еве две години сκоρо,се само тρојца одиме сеκаде :)
    Синκо заспан,игρачκи еден κуп за сρедување,ρучечето за него κρчκа,за татκо пица денес(заслужена :D)

11. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882

Станата сум од 9.30 не ми е утро и мене, несвесно сум пишала утро :rofl: На работа сум, малку каснев денес :$ Така е пакет сите тројца,но еве ви препорачувам да си искочите една вечер сами со мм. . одалечувањето од секојдневните обврски макар на 2-3 часа ептен добро ни дојде и на мене и на мм, се потсетивме на старите времиња :l: од секојдневни обврски немаме мн време еден за нас, па искачањево малку не збилижи :$
    Ве гушкам :hug:

На eleni27, Kitten, Kom.pot и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Еве и ние од 5 и пол сме будни. Преспавме 2 пати по 15 мин.
    Ноќе ми се буди на саат време за млеко.
    6 месеции напраи.
    Дали да го намалувам ноќното пиење се мислам. Преку ден малку млеко внесува.

13. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Женички синоќа милам во лудница ќе завршев,кај уморна неспана ова пишти јади ја пушта градата , плаче се трга сака да јаде неможе да се наместе , и кусо беше свекрвата да дојде како полиција да ми го грабне буквлано демек јас незнам да го смирам сега она со магично стапче,знам дека сака да помогне ама нема контрола ни култура кога прави некои работи , замолчив во тој момент , за по 5 мин на мм да му се жалам и со него пуфка да се напрајме.
    Илегов надовр и тоа навечер да се оладам , и си викам него му викам си прам кавги, а не неа да и кажам .
    Отидов во соба и и кажав тоа што го направи да не се повтори , се разлуте не го земам веќе готово бла бла сегаа самомислам до кога овој период тежок на навикнување , или на збудалување ...навистина незнам што да мислам .
    Понекогаш си викам лоша мајка сум не се трудам доволно ,нема да успеам и како мене ми е најтешко .

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ние се успавме.

Добар ви ден.
    Синоќа убаво спиевме,не многу мирно ама и не толку страшно.
    За прв пат на кај 1 не му смњнив пелена,а обично менувам два пати преку вечер,и сабајле во 4 сирот цел мокар.
    Никогаш шо се вика не ми пропуштила пелена.
    Еднаш кога бевме на кан бебе тројка и тоа ни беше знак дека треба да скокнеме една бројка.
    Од тогаш сме на пуфис 4.
    Последно немало 4 и мм земал 4+.
    Која логика е поголемата да испушти?
    Мислев дека е до тоа што не сменив,ама не. Денес на тазе сменето му пропушти.
    Дали дека не научени да сме мокри од ништо се нервирам.

За јадењето,односно нејадењето да не спомнувам.
    Два пати млекце од полноќ до сабајле по 120 гр. Кога станавме одма исцедив сокче со сирупот за железо и маџун.
    Знам дека треба бар нешто да касне пред тоа ама освен млеко и јогурт и соков дриго не прифаќа.
    Ај да не дадев млечен продукт по сирупот два саати,пробав со домашна овошна каша и просо. ЈОК.
    Купена со кекс и овошје.
    Јок.
    Јајце?
    Ма јок!
    Домашна кифла.
    Јок.
    Три залака кроасан :@
    И после дадов јогурт.
    Пак пробав кашите,нема шанси,и завршија во канта.
    Две лажички пудинг и сега пред успивање млекце 120 гр.
    За ручек спремив риба за прв пат со ориз и зеленчук,па да видиме.
    Мада знам дека наместо лажичка ке се мачкаме со смоки :@
    Бар да не ја плука.
    Нит ред ни се знае нит оброк.

Каде грешам незнам,но знам дека ке си пукнам од мака едно што не јаде, а друго што свесно нездраво го хранам.

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Ние имаме 19 месеци и сеуште не успеав да и намалам. Напротив се повеќе зголемуваме количински (facepalm) По тоа што читам во книги, би те советувала не да намалиш туку до 8 месеци да прекинете скорз со млеко навечер. Ќе биде тешко 1 недела и ќе се навикне...

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.703
    Допаѓања:
    76.983
    Galapce a kolku vkupno mleko pie? Mojov pie samo sabajle 150-200ml i navecer isto tolku pred spienje... Da ne mu e mleko mnogu, pa zatoa da ne jade, zasiten si e od mlekoto...

17. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.706
    Допаѓања:
    38.037
    Значи κога те читам @galapce ми е стваρно жал,κолκу само се неρвиρаш.Познавам многу пρимеρи κаκо вас(внуκ ми κој сега има сκоρо 7год е сеуште таκов,снаа ми го хρани)но џабе ќе ти κажуваме,најтешκо е дома да имаш таκов нејадач и пρебиρач. И желба за готвење губиш,и тρпение и живци,идеи немаш веќе а и ρазум.
    Таκво е детето,може ќе смени,но може и таκво ќе си остане.
    @chocolade да имаше самона κој да го оставам. Ова моево е мајκино и татино,а сега веρувам дκа и да се најде неκој да ми се понуди маκаρ и на 1ч,нема шанси да седи. Се навиκна на нас,на сам а и ние исто.

На galapce и mami blue им се допаѓа ова.
  18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobar den majki :l: Sme spiele dobro so nekolku kratki budejna vecer,denot ni zapocna 9:30 i sekogas e skoro tuka nekade :) mama zacisti i pita sum spremila za rucek:nod: pa sadovi edno drugo i eve sega malata zaspa a jas da ve citnam malce;)Od kako imame masina za kafe mm spremi i se raduva kako malo dete :Dpa pievme po edno i zamina na rabota:wasntme:ova muabetov za seks :Dso denovi kako mi vika mm ama jas umorna od se a pusto malce da se iznerviram nemam apetit a ne pak zelba za seks :!:inaku vistina e dobro osloboduvajne od stres:rofl:
    osvezetese
    milano-cocktail-lowcost.jpeg

На tincemajmunce, Kitten, galapce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Оф бре @galapce потполно те разбирам со ова нејадењево,поголемата керка ми е не јадач,има полни 6 год и срам ми е да кажам колку кг има
    нејадачка ко бебе нејадачка и сега,значи јас се помирив дека е такво детето и дека џабе е и да ја плеснам и со сила да и бутам не бива,ама што не сум купувала,од сирупи за отварање апетит,не и не,а фала му на бога крвна слика шо вика педијатарот има боља од мојата
    помалово е јадач,пу пу да не ја подречам,и си сака и си јаде,до сега ништо не ме одбила за ништо-освен за кравјо млеко:D
    мислам дека можеби кога ке престанеш да се замараш со нејадењето ке ти пројаде:?:

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  20. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.903
    Допаѓања:
    25.557
    Zdravo majcicki . Da se pridruzime jas i moive dvajca palavkovci i tuka :D kaj nas e lom neviden . Tato do5 saat na rabota , nie doma sami . Za cistenje dignav race , ako nekoj se najavi za na gosti , pikam se vo spalna i zatvoram vrata , drugo care nema . Vcera uspeav da sredam bidejki imavme na gosti bratucedka na mm , sekoja cest na devojceto , ne me odbi i ja cuvase malata , a sinko si igrase naokolu . Ponekogas mislam deka ke se strupolam na sred soba i ke spijam taka edna nedela , eventualno dve . Malite , kako bliznaci , edniot place drugiot vristi , edniot kaka , presoblekuvam frlam pampers , pak mirisa , proveruvam kaj drugiot i ima sto da vidam , kolacinja vo pampersot :D kapak , momentalno renovirame toalet , pa za mockanje moram komplet so palavive da sleguvam do prv sprat pa da se vrakam po stvari za niv . Ponekogas se custvuvam kako nastiman robot , ama ke pomine znam , kako i da e samo da go slusnam sin mi kako mi vika mamoo mi pominuva se , kerka mi koga ke se nasmee vo son zaboravam na celiot zamor i maka :)
    Imajte ubav den majki .

На katalina, SpangeBob, M&M и 9 други им се допаѓа ова.