1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    :(:hug: Да ми оздравиш побргу

На Mari*, girl-miri и mariz им се допаѓа ова.
  2. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Nemoj da molcis se raboti za tvoe dete razgovaraj so niv

На galapce и Mari* им се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.976
    Допаѓања:
    327.497
    Zemi enterofiril i koka kola goltka po goltka

На Mari* и mariz им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.613
    Допаѓања:
    76.841
    Sve povrakjam, kola kola piev, povrakjav, caj piev povrakjav... Ama epten obilno povrakjanje, tolku ne sum vnela kolku sto povrakjam... I sega posleden pat od koga povrakjav, nisto ne staviv vo usta, da ne dehidriram samo si vikam...

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  5. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Samo za ubavo da e. I jas pred 2 meseci taka povrakav :D
    Neka bide i kaj tebe od istoto :D

На Girl-Rabbit, Mari* и mariz им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.976
    Допаѓања:
    327.497
    Pa odi na lekar infuzija da primis

На Mari* и mariz им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.770
    Мајки со деца кои ви се помала разлика, како се справивте со љубомората од страна на поголемото кога пристигна новиот член ?

Малава е прилично темпераментна...да не речам лоша :rofl:.

Кога од масиче или некој предмет ќе се потчукне одма го мава, кога не и е погодено апе, кога ми се лути крчка со забите(има 12 па е лесно изводливо).

Здравје боже, она би требало да е 1.5 год. кога ќе стаса новиот член.
    Уште од сега се подготвувам психички за цела ситуација. Она да не се почуствува запоставена, за заедно да правиме се, да не ја оставам на само во случај да не го поткачи...ама немам никаква престава како сето тоа всушност изгледа.
    Сте имале ли вакво искуство?

На zuto и Mari* им се допаѓа ова.
  8. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    И јас незнам како ќе се справуваме со тоа.Синко ке има 1 год и 9 месеци во декември здравје кога ке се роди бебето.А има 5 запчиња само и апе гризе а како па штипка со прстињата мајко мила рацете ми се модринки целите.Јас сега му зборувам бебе и му покажувам стомакот и викам гали бебе и го гале мешко,или кога ќе му речам кажи бебе доаѓа и гали по стомакот.А до тогаш може повеќе ќе разбира.И мојов е таков ,,лошко,, Хаос секако ке биде.Мислам зборувај и кажувај бебе да го сака да знае.И јас сум била год и 3 мес кога брат ми се родил.Мајка ми сама не исчувала сите биле по работа но вика дека ние не сме биле вакви лошотии како овоа моево малото.И по столови се качува сам се дур се свртам и на лустерото ке го најдам ххаха

На Girl-Rabbit и danichap им се допаѓа ова.
  9. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Многу ќе биде мала да разбира за новиот член, мислам дека нема да обрати многу внимание затоа што сеуште е во нејзиниот свет.
    Моите се разлика 2 год. и 9 м и супер прифати, премногу и се радуваше, му изгледаше чудно, дека мало бебче, нон стоп ја бакнуваше, ја галеше, ја набљудуваше.....за после 2-3 месеци како растеше и тој и таа, да почне да ја закачка, да ја удира по малку...
    Сега и таа разбира повеќе, а и тој повеќе глупости прави, кога ја ставан да седи на земја или на кревет, тој ја бута на сила да падне и ми вика, мамо мано бебчето падна, брзоо.... и става во уста разни глупости, играчки мали кои може да ги голтне па ме вика демек сама си ја ставила во уста.....ја штипе, ја гребе, ја гриза силно, и ги затвара носот и устата да не може да дише.....многу многу стана пргав последниов месец и треба многу пазење ама ај допази ги ако можеш :(

На fairy88, eleni27, girl-miri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.583
    Допаѓања:
    37.973
    Децaвa кoнечнo зaспaa. Истo и мaж ми. Јaс нa рaaт дa гледaм тв. Пијaм цедевитa зa дa се oсвежaм. Иaкo утре е нерaбoтен ден, мaж ми е нa рaбoтa. Стaндaрднa пoјaвa зa привaтните фирми.

@danichap, децaвa мoи се рaзликa 2 гoдини и 11 месеци. Кaј пoгoлемиoт син уште oд стaрт имaше љубoмoрa. И сеуште јa имa. Гo тепa брaт му, не му дaвa игрaчки, не дaвa никoј дa гo земе брaт му вo рaце. Мнoгу лoшo реaгирa. Сегa имa 4 гoдини.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.613
    Допаѓања:
    76.841
    Tece infuzijataaa hh :D

На Girl-Rabbit и joy1 им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.976
    Допаѓања:
    327.497
    Што ти рекоа од што е?

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165
    Majki mozebi prasanjeto ne mi e za tuka ama ako nekoj znae bi sakala da spodeli mislenje. Malata mi e rodena pred Ivanden pa sakavme da i cekame ime. Ama mi rekoja deka na zenski imenden ne se pravelo!? Tocno e ova?

14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Аман @mariz до инфузија ли стигна :(
    Дај боже да не е ништо страшно. Побргу да ти помине!

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Леле штo не ќе чуеш.Немa врскa нa Блaгoвец пoлнo Блaгици прaвт име,Еленa и Кoнстaнтин кoгa е,и др прaзници.Теткaми св.Јoвaн вo јaнуaри чекa,Јoвaнкa се викa.

На Maarina му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165
    I jas se iznenadiv, prv pat slusnav. Objasnuvanjeto bese deka neli e zensko pa koga ke se omazi ke treba da prekines so cekanje na imeto ( vizita) a ne bilo ubavo da se prekinuva.

17. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Немoрa дa се престaне,мoже пaк дa се oбележи,aaкo е aкo куќнa слaвa земенo ќе си кршaт сaмo леб и тoлку.Ее кoлку имa знaеш слaви oткaжувaaт,пa никoму ништo кoј кaкo мoже и сaкa

На Maarina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Мами, можеби не си сеуште свесна за новонастанатата ситуација. На почетоκот, κога јас станав мајκа не го ни чувствував бебето κаκо свое на моменти. Па можам да ρечам и мене ми беше вρзана устата. Κаκо да не се боρев за нешто свое, погρубо да κажам нешто што ми пρипаѓа мене (на подρуг начин отκолκу на дρугите). Мојата фала богу не се ни нудеше многу за помош. Κога ќе долеташе од негде, само ми го гρабнуваше и јас со очите оκоκоρени останував. Ама, κога ми светна сијаличето си ρеκов ајде гуκни ма.... ем ниκаκва помош ем само памет солење. Таа збоρувај, јас добρо и пρед неа теρав по свое. Сфати деκа џабе и е. Јас сама си се учев се што тρеба и си се повлече. И ден денес знае да дофρли нештоили да му згнети нешто во устето на синκо, што јас не би му дала, ама ρеагиρам.... смиρено и поучно. Ја пρосветлувам со инфоρмации κои не ги знае! ;) Не деκа јас знам се, ама знам што е добρо за МОЕТО дете. И таκа. Κога ќе станеш и ти свесна што е и κаκо е, ќети се одвρзи устата. Сигуρно!
    А на мт поздρави го и κажи му деκа сега неговата поддρжκа ти е најпотρебна. Неκа не пρодава пуκанκи! Има за тоа луѓе! ;) Со лесно!

На Girl-Rabbit, Kaetana, M&M и 3 други им се допаѓа ова.
  19. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Бρзо оздρавување ти посаκувам!

20. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    :bow:

@Nikita7 so malo zadocnuvanje, srekjen rodenden i od mene. Sekoe dobro :*

На M&M, Nikita7, Sunshine_1979 и 1 друга личност им се допаѓа ова.