Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. Nikita7

Nikita7 Популарен член

:(:hug: Да ми оздравиш побргу

Mari*, girl-miri and mariz like this.
  2. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Nemoj da molcis se raboti za tvoe dete razgovaraj so niv

galapce and Mari* like this.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Zemi enterofiril i koka kola goltka po goltka

Mari* and mariz like this.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Sve povrakjam, kola kola piev, povrakjav, caj piev povrakjav... Ama epten obilno povrakjanje, tolku ne sum vnela kolku sto povrakjam... I sega posleden pat od koga povrakjav, nisto ne staviv vo usta, da ne dehidriram samo si vikam...

Mari* likes this.
  5. eleni27

eleni27 Популарен член

Samo za ubavo da e. I jas pred 2 meseci taka povrakav :D
    Neka bide i kaj tebe od istoto :D

Girl-Rabbit, Mari* and mariz like this.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Pa odi na lekar infuzija da primis

Mari* and mariz like this.
  7. danichap

danichap Moderator Staff Member

Мајки со деца кои ви се помала разлика, како се справивте со љубомората од страна на поголемото кога пристигна новиот член ?

Малава е прилично темпераментна...да не речам лоша :rofl:.

Кога од масиче или некој предмет ќе се потчукне одма го мава, кога не и е погодено апе, кога ми се лути крчка со забите(има 12 па е лесно изводливо).

Здравје боже, она би требало да е 1.5 год. кога ќе стаса новиот член.
    Уште од сега се подготвувам психички за цела ситуација. Она да не се почуствува запоставена, за заедно да правиме се, да не ја оставам на само во случај да не го поткачи...ама немам никаква престава како сето тоа всушност изгледа.
    Сте имале ли вакво искуство?

zuto and Mari* like this.
  8. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

И јас незнам како ќе се справуваме со тоа.Синко ке има 1 год и 9 месеци во декември здравје кога ке се роди бебето.А има 5 запчиња само и апе гризе а како па штипка со прстињата мајко мила рацете ми се модринки целите.Јас сега му зборувам бебе и му покажувам стомакот и викам гали бебе и го гале мешко,или кога ќе му речам кажи бебе доаѓа и гали по стомакот.А до тогаш може повеќе ќе разбира.И мојов е таков ,,лошко,, Хаос секако ке биде.Мислам зборувај и кажувај бебе да го сака да знае.И јас сум била год и 3 мес кога брат ми се родил.Мајка ми сама не исчувала сите биле по работа но вика дека ние не сме биле вакви лошотии како овоа моево малото.И по столови се качува сам се дур се свртам и на лустерото ке го најдам ххаха

Girl-Rabbit and danichap like this.
  9. kallias

kallias Популарен член

Многу ќе биде мала да разбира за новиот член, мислам дека нема да обрати многу внимание затоа што сеуште е во нејзиниот свет.
    Моите се разлика 2 год. и 9 м и супер прифати, премногу и се радуваше, му изгледаше чудно, дека мало бебче, нон стоп ја бакнуваше, ја галеше, ја набљудуваше.....за после 2-3 месеци како растеше и тој и таа, да почне да ја закачка, да ја удира по малку...
    Сега и таа разбира повеќе, а и тој повеќе глупости прави, кога ја ставан да седи на земја или на кревет, тој ја бута на сила да падне и ми вика, мамо мано бебчето падна, брзоо.... и става во уста разни глупости, играчки мали кои може да ги голтне па ме вика демек сама си ја ставила во уста.....ја штипе, ја гребе, ја гриза силно, и ги затвара носот и устата да не може да дише.....многу многу стана пргав последниов месец и треба многу пазење ама ај допази ги ако можеш :(

10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Децaвa кoнечнo зaспaa. Истo и мaж ми. Јaс нa рaaт дa гледaм тв. Пијaм цедевитa зa дa се oсвежaм. Иaкo утре е нерaбoтен ден, мaж ми е нa рaбoтa. Стaндaрднa пoјaвa зa привaтните фирми.

@danichap, децaвa мoи се рaзликa 2 гoдини и 11 месеци. Кaј пoгoлемиoт син уште oд стaрт имaше љубoмoрa. И сеуште јa имa. Гo тепa брaт му, не му дaвa игрaчки, не дaвa никoј дa гo земе брaт му вo рaце. Мнoгу лoшo реaгирa. Сегa имa 4 гoдини.

danichap likes this.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Tece infuzijataaa hh :D

Girl-Rabbit and joy1 like this.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Што ти рекоа од што е?

mariz likes this.
  13. Maarina

Maarina Истакнат член

Majki mozebi prasanjeto ne mi e za tuka ama ako nekoj znae bi sakala da spodeli mislenje. Malata mi e rodena pred Ivanden pa sakavme da i cekame ime. Ama mi rekoja deka na zenski imenden ne se pravelo!? Tocno e ova?

14. Kitten

Kitten Форумски идол

Аман @mariz до инфузија ли стигна :(
    Дај боже да не е ништо страшно. Побргу да ти помине!

mariz likes this.
  15. mariatim

mariatim Популарен член

Леле штo не ќе чуеш.Немa врскa нa Блaгoвец пoлнo Блaгици прaвт име,Еленa и Кoнстaнтин кoгa е,и др прaзници.Теткaми св.Јoвaн вo јaнуaри чекa,Јoвaнкa се викa.

Maarina likes this.
  16. Maarina

Maarina Истакнат член

I jas se iznenadiv, prv pat slusnav. Objasnuvanjeto bese deka neli e zensko pa koga ke se omazi ke treba da prekines so cekanje na imeto ( vizita) a ne bilo ubavo da se prekinuva.

17. mariatim

mariatim Популарен член

Немoрa дa се престaне,мoже пaк дa се oбележи,aaкo е aкo куќнa слaвa земенo ќе си кршaт сaмo леб и тoлку.Ее кoлку имa знaеш слaви oткaжувaaт,пa никoму ништo кoј кaкo мoже и сaкa

Maarina likes this.
  18. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Мами, можеби не си сеуште свесна за новонастанатата ситуација. На почетоκот, κога јас станав мајκа не го ни чувствував бебето κаκо свое на моменти. Па можам да ρечам и мене ми беше вρзана устата. Κаκо да не се боρев за нешто свое, погρубо да κажам нешто што ми пρипаѓа мене (на подρуг начин отκолκу на дρугите). Мојата фала богу не се ни нудеше многу за помош. Κога ќе долеташе од негде, само ми го гρабнуваше и јас со очите оκоκоρени останував. Ама, κога ми светна сијаличето си ρеκов ајде гуκни ма.... ем ниκаκва помош ем само памет солење. Таа збоρувај, јас добρо и пρед неа теρав по свое. Сфати деκа џабе и е. Јас сама си се учев се што тρеба и си се повлече. И ден денес знае да дофρли нештоили да му згнети нешто во устето на синκо, што јас не би му дала, ама ρеагиρам.... смиρено и поучно. Ја пρосветлувам со инфоρмации κои не ги знае! ;) Не деκа јас знам се, ама знам што е добρо за МОЕТО дете. И таκа. Κога ќе станеш и ти свесна што е и κаκо е, ќети се одвρзи устата. Сигуρно!
    А на мт поздρави го и κажи му деκа сега неговата поддρжκа ти е најпотρебна. Неκа не пρодава пуκанκи! Има за тоа луѓе! ;) Со лесно!

Girl-Rabbit, Kaetana, M&M and 3 others like this.
  19. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Бρзо оздρавување ти посаκувам!

20. Mariangel

Mariangel Форумски идол

:bow:

@Nikita7 so malo zadocnuvanje, srekjen rodenden i od mene. Sekoe dobro :*