Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.495
    Допаѓања:
    22.827
    Повелеле сликички... За повеќе треба да го оправам телефонов, ако не го акнам од земја.

Прикачени фајлови:

На Sanja1105, Coco31, emkaemka и 35 други им се допаѓа ова.
  2. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Добра ви вечер, додека се симнува филм да шкртнам некој ред, дете само што заспа.
    Денес денот ми помина во средување облека почнав со од синко, тргнав летно, извадив што има на долги ракави, список спремив што да се докупи па деновиве се пуштаме во шопинг. Овде уште не е заладено ама најавуваат за од утре пад на температурите, а и редно е. Ги извадив и од синко првите алиштенца да видам што може да се користи за дадата, од пуста желба тогаш за женско само во жолто, крем, сиво, зелено го облекував па сега ќе ги доизноси бебушка. Е сега синко беше летно ова ќе е зимско бебе ама бодиа, бенкици, шпикозни ќе се искористат. Додадов и за дада работи на списокот 29та недела сум веќе редно е полека да се спремаме:inlove: Вика маже оставај таму фемина пуштам филм:rofl: имајте мирна ноќ ве поздравувам :*

На ma4e1311, karibian, anastasijaki и 24 други им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.903
    Допаѓања:
    77.432
    Од каде ви е Сара? :wasntme: (и ќерка ми е Сара, сакам да си порачам и јас)
    Ептен убаво е се :inlove:

На kukla21, muchacha_a, elcezelce и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.495
    Допаѓања:
    22.827
    Букви и фигури од стиропор на фб.
    Мајка се внесе целосно, се правев сама освен буквите и балоните бројката и круната :)

На Belabelinakinder, gjoker4e и mariz им се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.903
    Допаѓања:
    77.432
    Ееее супер :) Јас од нив бројка имам само порачано еднаш, многу е убаво и името... ке си порачам од нив пак :inlove:

На gjoker4e и Цвет88 им се допаѓа ова.
  6. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    2.867
    Добро вечер. Накратко да пишам.

Да почнам од сабајле , бев на полагање , ме врати на испрашување во среда да сум отишла , се тешам дека не ме бутна.

После си дојдов , бебе го гледаа свекор и свекрва , само го земав и одма си заспавме , кога дојде мм собиравме остатоци од викендот , тоа ручавме.

Воа ветриштево што дува не ни даде ни до продавница да идеме , па цела поручек со бебе и мм си се гушкавме и си гледавме на нет Преспав , бебе некако заморен , па уште во 21 заспа , па искористивме со мм малце гушкање :$ дека нели залади.
    Мм си легна , јас станав пуштив машина и сега се паркирам до нив да спијам.

Имајте убава и мирна ноќ.:hug:

На emkaemka, ma4e1311, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.090
    Допаѓања:
    154.728
    @Mari* среќен роденден девојче, многу младо и ти :), не коментирам веќе едно те исто. Се знае веќе дека сум меѓу најстарите мајли :)

На Sexybaby86, VedaG10, 24.07 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Среќен роденден, да си дочекате уште многу други:^:. Туку балоните од каде?

@Mari* среќен роденден и на тебе..Ти посакувам се најубаво. Од брзање сум пропуштила.
    Ако има и други што ѓи пропуштив, простете. Нека ви е со среќа се што си славите :wasntme:

На Цвет88, duffi, Mari* и 5 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Немам некоја навика у последно време да честитам :doh: не знам зошто така еве ни на фб не честитам ако не честита маж. Дали од премногу обврски или немарност :doh: ми се изгуби скроз навиката
    @Mari* и на ситр останати женј и дечиња најсреќен нека е!!! Живи здрави :^:

Јас сега се паркирав у кревет и ќе спијам. Си купив валеријана апове па си ги пијам пред спиење дали е психа ама се тешам дека психички помагаат а уствари нема врска :) што може да налрави психа ако ти се уврте у глава :D

Спремав на маж јадење, па се пролепшував до сега, сама си направив коса за милион долари, што ниеден фризер до сега не ме направил :D јесссс, се се плашев да не треба со црна да покривам ама нееее:lol: многу е фенси. На два пати бидна фризурата и бојата!:party:

Преморена сум... ден година ми се чини ..
    Утре намислив дека сакам да пијам кафе и стаклена чаша па кидам на шопинг пак (facepalm) и денес бев уствари ни се уарни шетањево па шертаме на сабајле скоро секој ден, утре и кафе ќе пијам некаде :lol:

У фаза сме со зборовите "како" се е "како" па иде у ѓубре фрла :lol: и со "папе" му викам некна што е бе мама "папе" дур сконтав оти ми покажа надвор на паткките еххх.. и сега едно станување ни е "папе" и ќе заборавев "тапо" тоа е хитот тапото е чорапи :lol: и мораме ритуали по 100 пати на ден со тапо и папе да правиме и така..
    Преска татко му му соблече чорапите пред спиење па имавме сирени за тапо не смеело да се вадат :D сакаше со нив да спие
    ]:)

И така..
    Убава ноќ.

На Sanja1105, emkaemka, Ano и 28 други им се допаѓа ова.
  10. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Колку мн страници се испишале, не дочитав се извинете ме .
    Дете заспано, маж заспан само јас будна, ми отиде мисла на чоколадо ќе акокнам едно ќе земам доцна не доцна ќе јадам.
    После неколку постови сватив греота е да кукам од детево, како ли им е на жениве со деца по болници, со вистински проблеми, а не сакало горе, доле, лево десно, му се јаде не му се јаде, не махки по ова гледам малава златна е, сита да имате вакви деца, само повеќе и полеано да јадат од мојава, препаметма е како и сите деца на таа возраст во ова време, ама нели дека моја е хахахаха
    Се надевам ќе мрднеме од застојот, искрено се радувам дека ќе сме кумови, од тука натаму на убаво да тргне!!!
    На работа барабанот се посилно врти, ама ќе стокмам се цакум пакум да е, морам и можам.
    Така милички, се надевам утре колку и да е облачно дека сонце ќе ме оггрее. Позззз одам по чокладо!!!

На emkaemka, Ano, VedaG10 и 19 други им се допаѓа ова.
  11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.435
    Допаѓања:
    37.669
    Сум спиела од 21.00 до 09.00! Будењето на малата измеѓу небитно, од 12 саати еве да речеме 4 саати била будна вкупно, значи сум спиела 8 саати на рати. :party: По едно :coffee: нескафе од мене пред спиење, за опуштање. :hug:

Маж сабајле лут, цел ден сме чекале за кекс, а јас сум заспала. Му викам штом не сум влегла на фемина пред спиење значи ептен ми се спиело. :lol:

Сабајле излеговме во летна гардероба, се заледивме. Среќа за малата носам секогаш од маичка до јакна па таа не настрада. Народот блузи, јакна ние на кратки ракави. Ја видов прогнозата ама до вчера пекол беше, кој би рекол. Односно до синоќа. Синоќа мислев ќе не однесе невремето. :whew:А не можевме да се вратиме да се облечеме брзавме за бусот. Од петто одделение трчам по автобус, немаше ни нареден ни поубав во тоа времњ. (<- Кој непотребен муабет (facepalm))

Денеска ја прашав таа за детски додаток дали таа само ги зема документите или и ги прегледува. Кажа дека само ги земала и не знае дали е точно предаденото, друг одлучувал. Добро, не била крива типката, не и било работа. Битно расчистивме на вербален и смирен начин. :party: Уште со таа во џоб центар да расчистам. :devil::devil::devil:

Од 1ви октомври почнува малава кај тагесмутер. Две недели по 2 часа, две недели по 3 часа, па од 1ви ноември по 4 часа. А јас испратив СиВи во агенциите за привремено вработување. (wfh)

Не ми се свиѓа што тагесмутерот има големо куче ама малава мн го сака. А што ако ја удри со опашот или ја бутне? Мутерот има 3 годишна ќерка и чува уште две други деца. Па ќе видиме што, како ќе биде. :?:

Најдов гратис, исправна машина за перење ама додека се допишував со жената ми пиша ќе ја земел некој за 15 мин. Повеќе среќа нареден пат. :)

Нешто заборавив, нешто небитно е, а многу каснам со спиење. :emo:

Добра ноќ :inlove:

На emkaemka, Ano, ma4e1311 и 24 други им се допаѓа ова.
  12. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Tuka skoro site zgradi imaat zaednicki masini za perenje vo podrumite.

На gjoker4e, TutiFuti, Vennera.aa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    @Mari* Среќен роденден мари здрава, жива, среќна секогаш да бидеш со твоите најмили :party:

@Ava.84 среќен роденден се најубаво :)

Сте свртеле повеќе теми а мене ме мрзи да пишувам :mm:

Нервозна сум и утре ќе одам да трошам пари во град бидејќи сум премногу штедлива личност, само кога сум нервозна се опуштам.
    Мајчинството го направив најкратко за 1 година за да ги земам побрзо парите и сите ги заштедив :|

Сакам да работам ама нема кој да ми го чува бебе. Сакам да барам 3 та смена работа ама уште да знаев како се вели на германски :rofl: ај нека ми пиши некоја што знае.

@gjoker4e овде постојано подаруваат машини за алишта перење, би можела да ти пратам? Незнам како. Ако знае некоја како нека пиши.

Ај добра ви ноќ |-)

На Ano, M&M, karibian и 21 други им се допаѓа ова.
  14. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.905
    Допаѓања:
    34.134
    Хај

Ајде мајки парти имаме на темата, денес ми е 18 роденден и плус 2-3 години:lol:;)
    Повелете торта и нешто за пиење:coffee::coffee::coffee:Еве и кафе од мене.
    Ferraro-Cake-1.jpg giphy.gif
    5,9 степени .Во што ли да ја облечам малата?|(

Поздрав одам да се спремам, каснам(facepalm)

На emkaemka, Ano, ma4e1311 и 31 други им се допаѓа ова.
  15. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.119
    Допаѓања:
    20.937
    Среќен роденден да си жива и здрава, сите желби реалност :^:
    @Mari* среќен роденден жива, здрава најсреќна да си:hug:
    Добро утро мајкички јас на работа пијам кафенце и неможам да се расонам, а и синко сабајле одвај го разбудив за во градинка толку убаво си спиеше да ти е мерак да го гледаш :inlove:
    Леле времево нагла промена ќе не однесеше ветар вчера, а и сабајлево смрзнувачка беше. Денес попладне сум на родителска во градинка незнаев дека и за децата во јасли има родителска, моево супер се адаптираше само лошко бил вчера ми кажаа дека пробал да гризне две дечиња и се закачкал им ги зимал играчките на другите дечиња(facepalm)
    Друго нема ништо се тоа па тоа му спремаме со синко на маже изненадување во петок му е роденден :D
    Одам мајки, убав ден на сите :)

На Ano, karibian, Seline и 17 други им се допаѓа ова.
  16. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @ava најсреќен да е, ќе се послужам јас од тортата :)
    Добро утро есенско, се разбудивме денес во права есен надвор 5 степени разлика од вчера до денес 20 степени. Синко од 6 ипол буден и намирен. Кафето испиено, сега планински чај со лимон и мед, да се вклопиме де:D
    Сами сме денес со дете, засега е расположен и се заигрува, се надевам ќе збркам по дома работи што ми се натрупаа деновиве, денес сум подобро ако ништо друго ми запре:)
    Имајте убав ден8)

На Ano, Chantal, Seline и 16 други им се допаѓа ова.
  17. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Добро утро мајки!
    Кафето испиено.Деца спијат,се релаксирам вака во тишина,па да јадам. Многу ми се зголеми апетитов се плашам.
    @Ava.84 Среќен роденден, да ти се множат годините.И мојот роденден се ближи,бројката искрено ме плаши,не дека е многу голема но полека си се ситни третата деценија.
    Вчера да ви кажам свечено го чекав најавеното невреме,кога почна да дува седев на тераса и уживав.Не,не сум љубител на зима и ладно,но овој пат веќе не можев да издржам.Седев и се потев,само се туширав,нервозна.35 степени во септемви,не го бива.Денес е убаво се дише,пак има сонце,се надевам нема да пече како изминативе денови.
    Деца добри,стандард шема. Јас се поуморно се осеќам,ми ја снемува по малку енергијата која ја имав.Викендов чистев,и одма болки некои чудни,мм ми вика не се замарај,ама не можам да седам во нечисто.Едно време се налутив и му реков па дај помогхнете,викни мајка некој, јас можам на мајками да и речам на свекрва ми не.Но ете,двете избегаваат,им реков еднаш како не ви текна да се договорите двапати неделно да помогнете,еднаш една ,еднаш друга.Сепак куќа е,има бааги работа,скали,дворче.А детето ми е мало.Другото мора да му помогнеш со домашни и слично.Ако се прават на тошо и кога ќе се породам ќе си земам женаа,па да ги видам.Се сеќавам кога се породив со второто еднаш дојде свекрва ми демк на помош,јас со малово обесено на цицка цел ден,тие со големиот си играат,дојде мм ни ручек,огнот згаснат, е тогаш и рече. Страв ме фаќа од што не чека,ама се надевам ќе се организирам.
    Оваа недела сум на контрола,но ќе одам наредната.Ме фати паника кога др ми рече,ќе те пратам на одделение за некаков си доплер,па брисеви,па за две недели цтг:sweat:.
    Од една страна едвај чекам да помине се,од друга паничам.
    Тоа е,се распишував,одам да си правам тост.

На emkaemka, Ano, tina-63 и 23 други им се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Добро утро мајки
    Јас во чекална на заболекар:sweat:.
    Еден пријател на мм е, па се надевам понежен ќе биде:rofl:.
    Имам еден термин со големава од 11.00, па ќе ја зедам порано од градинка и ќе се дружиме. Дури и сукња и облеков:inlove:. Во градинка, а и општо, практикувам удобна и практична облека, ама треба и тие две три сукњи да се облечат некогаш:D.
    Додека дојдам на ред, додека завршам, додека отидам назад во грдинка... ќе биде кнап со време. Ама тое е.
    Тука студи. Вистинска есен. Ама ако, ја сакам есента, можеби и највеќе.
    Душава кафе ми сака:doh:
    @Ava.84 најсреќен нека е:d:
    Убав ден мајки

На emkaemka, Ano, ma4e1311 и 29 други им се допаѓа ова.
  19. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    @Ava.84 srekjno polnoletstvo! :PZdrava srekjna cel zivot, site zelbi realnost! :*

Dobro utro majcinja!

Kafe smuteno, dete u gradinka, maz na rabota, let the party begin :party: Posle gradinka svrativ u prodavnica, kupiv osnovnoto pa i dva paketa sobrav. Sega imam dva kuferi polni i dva paketi prazni sto treba da se polnat :worried: Nemase da mi bide tesko koga bi imala nekoj u blizina da mu davam obleka, srekjna ke bev, vaka ke cuvam u podrumi dodeka ne odi nekoj za mk so prazna kola.
    Zimski, ama bas zimski raboti ke vadam, nadvor e 2 stepeni. Zavcera 18,vcera 12, denes 2. Esenski demek izvadiv narediv, ama vremevo nekako djemperi si bara. Dva dena ke sum doma, denes denot resen za alista, utre za generalka so mm. Mozebi i on ke moze da zeme den sloboden pa ke se zurkame zaedno doma so pravosmukalkata oti rekov deka veke sama ne fakjam. Moite slobodni denovi vo cistenje perenje gotvenje odat, negovite za da odmori eden den. I jas sakam takov den :!: No me interesa (lalala)
    Si ja nauci lekcijata i za market. Odime vo eden i kupuvame, e nekoi rab gi nema vo toj ama gi ima vo drug market i mu vikam ajde uste tamu da pomineme, mi rece aman so tie marketi doma mi se odi ne mi se shparta. Fino lepo se nasmeav, docice macanca na vratanca :D Vcera vecer, ej abe ke peceme brusketi? Na odgovorot deka nema facata mu bese :o :rofl: Da ti se shpartashe po marketi, sega ke pecevme, a posto ni leb nema, opcija za vecera se makaroni, iako rucavme spageti so bolonjeze :rofl: Izede banana i si legna. Cekaj da vidis :rofl:
    Denes mislam deka nema da mu e problem da vleze vo market :D

Za rucek pileska corba za site.
    Inaku od denes na dete mu ukinav obrok doma pred gradinka, da vidime dali poveke ke doruckuva tamu, oti mi rekoa kako mace jadel. I jas ne bi srkala mleko so oriz posabajle ama ajde. A on cel na majka mlecni raboti epten bez merak jade i pie, osven jogurt za koj e uvek raspolozen.
    Deca, ednas vaka ednas taka, neka se zdravi samo.

@gjoker4e i kaj nas ima masini i se sto bi ti trebalo za doma, kolku sakas. Bukvalno da biras. Zborime za recisi novi raboti. Pr skapa kolicka za dete, koristena 9 mes, ja podaruva ili da ne e epten djabe paket peleni od dm da i kupis. Steta sto ne sme poblisku. @orhideea prevozot ke te kosta kolku dve novi masini. Kaj nas e 30 eur da rentas kombe za selidba za 2-3h. Bus ili privaten prevoznik tesko deka ke se nafatat. :(

Nemam drugo pametno za kazuvanje, pa da se fakjam za rabota. Do 3h imam mn raboti da napravam.
    Odoh :f:

Edit:
    @supergirlmb kako ne si mi poblisku da ti pomognam. Bas mi e zal, pokraj dve babi ti sama da rabotis tolku i da ne se setat da dojdat na pomos. Ama nemoj d se sekiras, sto vika djokerce, Bog sekogas dava sila onolku kolku ni e potrebna. Ke bidete dobro i bez pomos!

Na mm babata i jatrva i, se edini za koi sum slusala da bile kako sestri. Decata skoro da ne znaele koja im e majka koja strina. Ednata 6 deca cuva, drugata gotvi cisti, sleden den obratno. Od slozni poslozni,tolku mnogu si pomagale, sto koga ja slusas babata kako raskazuva si vikas kako jas ne si ziveam so nekoj taka. Slozni celi 60 godini, pomos i poddrska za se si bile.
    Na denesno vreme od majka pomos edvaj da dobies, a ne od nekoj tug. Cudno stvarno...

Последна измена: 25 септември 2018
    На emkaemka, Ano, elcezelce и 26 други им се допаѓа ова.
  20. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Добро утро само што испив кафето
    И сега да се послужам од тортата на @Ava.84. Нека е среќен роденденот!
    Се разбудив во 6 и до 8 не сум мрднала ни аларм слушнала и рипам од кревет беше точно 08.00 и земам малото облекувам и со кола го носев до градинка.Надвор мн студено права есен.Милото не плачеше,си ги тражеше.другарчињата што ги познава.Има 4-5.
    Големиов е дома.Многу кашла корне буфта страшно.Инхалации сируп ама еве не се смирува.
    Синоќа на роденденот поминавме убаво.Јадеа децата пица и пиеја сокче па си играа во паркот имаше огромни лизгалки тунели направено и за мали дечиња безбедно.Можам да кажам најдобро во градот.
    Па дуваа свеќа пееја хепи брдеј и јадеа торта.Пак играа.и само што им реков ајде да си одиме братчињата се фатија за раче и излегоа сами пред мене без молење и викање.Ама беше ладничко малку измрзнавме.
    Поспана сум очи не сум миела (facepalm)
    Синот на золва ми наполни 18 год.и вчера ме прашува дали можело кај нас во двор во тревата да направел забава со диџеј шведска маса и што ли уште не.Викам ок.Само ако ми ја уништите тревата има да ја ископаш старата и да посееш нова.Друго ништо не треба.Јас колку труд вложувам во дворот.Имам и дрвца и цвеќиња.Па стварно ќе се изгази лом ќе стане и после ќе треба да се карам и расправам.И на крај знам пак јас ќе бидам крива за се.
    Ќе видеме дали ќе биде мн студено или дожд ќе врне до петок.
    Да пуштам машина да пере.
    Да фатам нешто низ дома.
    Убав ден....:f::sun:

На emkaemka, Ano, elcezelce и 20 други им се допаѓа ова.