Neeee bliznaci nejkam So edno se sheknav, a sega da mi dojdat dve naednash Ne sakam ni da pomislam na shto ke licham, so ogled na toa deka od utro do mrak sum sama Nie ne sme ni pochnati so obidi.. jas toa taka si se rasprashuvam samo Deka rekov posle operacijata na sinko mozhe da odam na vtoro, pa da si stojam na zborot. Osven ako ne reshime da ja pravime nashata famozna svadba Samo se registriravme i bozhem ke pravevme vo skoro vreme posle toa, ama kako se porodiv i problemite so sinko ne ni dozvolija da se opushtime i da planirame svadba. Mozhebi na prolet ke bidne Site razni pozi mi kazhavte, pa najdobro ke bide od site da probam a? @kristina.k Najsrekjen rodenden i od mene
Pisuva 93% tocnost, znaci deka imas srekja da si vo tie 7% Srekjen rodenden! Najsrekjna da si! Edit Da dopisam dodeka zaspivam dete. Vo 19:30 trcase maz po grealica da kupi, kaloriferce, da podzgreeme kukja. Vo 3 prodavnici bil nema, vo 4ta izlozenoto mu go dale, posledno. Mu rekle site isto, denes site gi prodadovme. Momentalna temp e 9 stepeni, ama takov veter laden duva, mislis - 9 deka e. Pocnuva interesnoto znaci. Se izbanjavme, se stoplivme i eve spie detulence. Cel den go gnjavime da kazuva zborovi, kako papagal e. Pa kolku novi raboti nosi od gradinka, ne mi se veruva duri. Nema ni godina ipol, odgovara so da i ne i tocno znae sto znacat i pravilno odgovara. Na rucek vo corbata pileska lepce si nadrobi i si go srkna, jas i mm Da ne se razbereme pogresno, ne deka mi e deteto genijalec, nego mene mi e cudno kolku e od den na den se "pogolem" i kolku poveke razbira, pa spodeluvam. Nokje problem golem so pokrivanje imame, oseti li kebence na nego odma preta da go trgne. Sinokja dva pati smrznat mi dojde da se gushne. Ne znam so vrekja dali da probuvam Sredna debelina ke treba da najdam posto zimno vreme pa mnogu ni e toplo koga ke zapukaat parno. Da se razbereme, radijatorite retko koga ni se ukluceni i pak e pekol doma, cevkite se pod parket pa zatoa e mn toplo. Ajde da ostavam dete pa da dosreduvam alista. Stignav do pola edvaj, kolku mnogu alista se sobrani ne mi se veruva duri... Dobra vi nokj majcinja! P. S. I jas sakam zensko Ke cekam provereni recepti
И ми велиш млади сте за вијагра од олку совети само таа ќе ве спаси И јас почесто се мислам за трето сакам и јас девојче До ноември ако не го склемпаме ништо од бизнисот Него мајки реков да не прашувам ама ај ќе прашам Денес малку крв му потече на синко од носе Кога го слеков да го бањам му помодре устата,ама баш модра и од страв го извадив одма од вода Има место за паника или не
не размислувај ич. влагаш во бубањ со две нозе и готово и една стара народна поговорка - чим Дани може.. ќе издржам и јас
Додека бидне женско треба мачење многу- така вика татко ми.ххаха За сестра ми се мачел 2 години за мене цели 5 години. Нека каже Дани тајната за женско она не води сите со три принцези околу нејзе. И ја би уште две ама да се женски само прифаќам. Од машко косата ми опадна и ми побеле.
@Mari-Ja за мене испадна точно баш сега погледнав Ај видете и другите дали ви се уклапа да видиме дали е вистина табелава на словенски што е или не Не за друго да знаеме од сега како понатаму де Ден година, никаков. Сабајле тркнавме у општина дојдовме назад демек ќе шетаме пак демек ручек ќе правев маж ќе чекав ништо не биде од се тоа набројано нит шетавме нит ручек нит маж си дојде.. Па некоја блага депресија ме фати дека маж не е дома а надвор конечно залади уствари не ми се верува уопште дека стварно залади се чекам да фркне сонцето навика.. 5 месеци сонце тоа ти прави Уствари и торта ќе правев ама ништо и од тоа, не ми се мрдаше со прст а дури 3 ручеци правев садови, гости имав и така помина денов.. Утре ќе излеземе уште сабајле, ќе одам да купувам за дете овошје и зеленчук, маки мачиме со нејадење, не знаев дека и ова ќе ме дочека а што убаво уживав додека му готвев од помал и си јадеше со сласт Аман нека мине денов.. Ништо паметно не кажав немам ни што да кажам ми се ужали за маж
@kristina.k среќен роденден ,жива здрава и среќна бидиЗаедно ќе делиме трошокот од партитоТуку ти постара од мене си јас полнолетна станав Свеќи и торта купени и дувнати.Ќере само викаше па па и после 100 пат вика ам торта Малата ме насмеа во маркетот гледа ананас и вика АнаНаш Малата тате ја успа па ќе пиеме винце македонско се знае црвено ама не тиквешко Поклон немам цвеќеШто сакам да си купам од нив двајца е да знае ќе си купам големо нешто имам една плетена роба мерак фрлено и чизми над колена над 100еври не ме гајле поклонА плус си трошам од моја плата секој месец по 100 еври за облека леле ќе станам некоја модна икона @Mari* следи го мали ако пак нешто појави одма на итна, може не е сериозно не знам Фала ви на сите на честитките Лека ноќ ме вика дужност сптема мш ЕДИТ .И за мене точна е табелата
Ве читам со денови. Ве читав и пред да станам мајка ама сега ве чувствувам. Среќен роденден на вас мајките и на вашите малечки на тие што славеле периодов. Да не ве редам сите, ќе пропуштам некого. Ви ги читав темите периодов. Секоја борба, секоја солза, секој труд - секогаш вреди. Каде порано - каде покасно. Никого не пропушта. Детство имав прекрасно, со прекрасни родители. Многу сме поврзани сеуште и максимално сложни - едно дете сум. Моите се повозрасни, ме добиле на 35 - 36 години ама се со млад дух. Победивме рак заедно, се бориме со бубрези што откажуваат и тоа го правиме со гоооолема смисла за хумор. Се радуваат на внуката, а и мене срцето ми се полни кога ги гледам толку среќни. Како да си исполниле се што сакале. Ми дадоа и ми даваат се што имаат. Не е тоа нешто финансиски многу ама е се. И поддршка. За се, дури и кога не размислуваме исто. Со маж ми имаме солидни, доволни примања, не превише. Имаме и за луксуз, но ретко си го дозволуваме зошто и двајцата сме скромни и секогаш штедиме за некоја поголема цел. Станот ни е при крај, па не чекаат бајаги трошоци околу уредување. Се останато ни е оставено за понатака. Јас, од друга страна, како мајка сум изгубена. Не можам да се пофалам дека добро ја прифатив оваа нова улога. Немам самодоверба во ова поле. Често сум под стрес. Често сакам да одморам малце сама, а потоа чувствувам грижа на совест зашто го посакувам тоа. Навечер, ова време, едвај чекам да ја заспијам за да се гушкаме со мм. Па и затоа имам грижа на совест. Па дури се прашувам и дали ја сакам, па се убедувам дека ја сакам, ама си го сакам и галењето со мм. Хаос сум. Дремам на фемина, ве читам и ми давате малце сила. Не сум сама. Ама на крајот од денот, па нели е секој секогаш сам со своите мисли... Е тоа е тешкото - мисливе. П. С. Мене табелата ми дава момче, а имам девојче. Годините со месец на зачнување, така?
Со дете се заспиваме само незнам кој прв ке заспија... Дете чат-пат поткашлува,мене и на мм носот не чеша и грлото почнува да не боле.Уште ова ми требаше ако настиниме сите,кој ке рабити.Деновиве треба да ни стигнат пиперките за ајвар,некој колега на мм треба да донесе пиперки за во замрзнувач и туршија да напрвавам.Баба ми секогаш вели" кога и да дувни на плетвар деца одма настинувате". "Како од моч да сте праени" Облеков пижами по долги ракави и од вечерва со кебиња ке спијаме.Сношти мислам замрзнав со фротирката,ама немаше кој да земи кебе и да не покрија, ме мрзеше да станам од кревет. И јас сакам женско,да знам дека како се прават и две ке родам. Таблицата за мене е неточна. Ништо од гледањето вечерва со мм еве го хрчат заедно со дете Имајте убава и мирна нок.
Табелава е точна за мене и за сите другарки со деца. @TeddyGrey годините со месецот кога се родило/ќе се роди бебето. Заприметив во табелата дека сите шо родиле на 21 година, родиле женско, освен тие во јануари. Ај пак да ве поздравам за добра ноќ. Бебе заспа денес без драми, маж замина на работа, јас ќе направам една нарачка од фармаси и си легнувам. @kristina.k Среќен роденден и на тебе. Ајде добра и мирна ноќ на сите
Богатство се децата, само да се живи и здрави. Јас уште непородена со второво, мм математики ми кажува кога да сме почнеле со правење трето и мислам се повеќе дека не се шали. Му велам така е тоа вика љубов, внимание и основни потреби ќе им се задоволени, а за луксузи и богатство секое со својата среќа, само ако го слушне мајка му. Таа на второво не се израдува не па на трето, петто, кога подобро ќе размислам ни на синко не се израдува. Ме изнервира со два реда муабет и тоа во ходник, кога се прибиравме му вика на синко ела кај баба и тој и вика не не со мама дома, и му вели лигави се по мајкати аман да не ти ја земе некој. Ајде си поќутев си ветив дека ќе ми биде на игнор доживотно!!! Ми се пријадоа мекици, замесив тесто секогаш ми излегуваат по пуфкасти одвечер кога го правам, утре за појадок ќе ги биде со ајвар и сирење, уште сега би фатила да пржам ама ќе се воздржам, ветувам @supergirlmb и јас мислам дека се однесуваат вака кон мене демек што ти требаше, сама си го бараше. Сосема те разбирам, 40 дена само ако невидат дете нека се среќни. Мајками доаѓа само кога ми е нешто лошо мене или на дете, а мене бе и во арно ми треба некогаш само за муабет ниту да ми чисти ни дете да чува. Вика незгодно ми е да доаѓам доаѓајте вие, оставај овде дете. А свеки во иста куќа сме и дете било болно и јас за кревет врзана па со внимание не ме почестила, ама нека и биде. Се гледа дека немам работа се распишав, мм гледа фудбал. Синко од девет е заспан, јас си грицкам семки и си пијам чај од маточина. Само да ме опушти и ќе си легнам Ми фали цигарче со чаша вино, ама ќе почека желбава моја подобри денови @Mari-Ja по табелава за двете точно ми излегува, има си нешто
Значи го откривме марс а?! Да не мислиме више да не се двоумемем туку да се фаќаме на работа е работата
@Ava.84 @kristina.k нека ви е среќен роденденот, здрави весели и среќни @Mari* ти девојче малку да се пазиш, млада си толку да те кутнат здравствени проблеми. Земи нешто имунитетот да си го зајакнеш, се е од ненаспаност и премор, ќе пораснат ќе помине @Mariangel не туку му ја мисли машко женско, почнете со реализација па што биде биде. Како му викав на големиов кога викаше сака брат, бебе ти е ко киндер јајце мама, не можеш да одбереш што има внатре Јас искрено како повеќе да сакав машко и за второ ама сум пресреќна што излезе девојче. Си има своја убавина и тоа и тоа. Али брливо излезе ова малово скроз, какви глупоштии прави се умираме по дома од смеење. Ова и е хит во последно време, мм знае некогаш после работа да заспие во дневна ама толку цврсто што на глава да му се качат нема да ги сети, додека он спие она му става некоја плишана играчка под рака, како да ја гушнал, и он си тера така до будење. А не ја ни приметувам кога успеала тоа да го направи, туку се вртам го гледам човекот гушнат со пепа прасе, па со кученце едно портокалово.... . И почнав да го сликам и да му ги пуштам сликите на вибер за да ги види кога ќе се разбуди. Вика не сте нормални си играте мајтап со мене И брат и го забавја тресе глупости па се кикотат ама кога ќе се здават е леле мајко . Важно весело да е, досадно ќе ни беше да ги немаше
Пак денес во темава јас, се гледа дека немам веќе обврски за денес Спружив нозе пред тв конечно. Заспав дете, измив садови, средив кујна и се сместив на кауч. Мм отиде на фудбал, па си уживам сама и убаво ми е во тишинава. Ми се јадеше нешто благо, ама ај да не е чоколадо, земав едно јаболко. Еве го јадам, ама некако не ме задоволува Нутела сакам, уф да имав едно тегле ќе си го земев пред тв и ќе си црпев со лажица Што ми текна на нутела појма немам, никогаш не сум јадела крем, нити па сум некој љубител. Пмс изгледа е Од понеделник почнувам на работа, решив. И ми се оди право да кажам. Како проаѓа времево дома, се повеќе се чувствувам како очајна домаќинка. Пикната во кујна пола ден, другата половина пери, пеглај, чисти... Нема крај. Некогаш на крајот од денот кога ќе се погледнам во огледало не се препознавам. Подочници, коса фатена во некоја импровизирана пунџа, бледо лице... Ми фали старата јас, ми фали да се средам, да се нашминкам, облечам убаво, да се дотерам. Ми фали контактот со луѓе, динамиката на работата, ма се. Искрено ми фали, иако пред да одам на породилно ми беше смачено од немање работно време, од прекувремена работа, од непочитување од колеги и милион други ситници. Сепак сфаќам дека не би можела да не работам, да седам дома, едноставно не сум тоа јас. Друго е кога би била приморана, нели, но кога би бирала работа или дома, би одбрала работа. Секако дека сакам да поминувам што повеќе време со ќерка ми, но ќе надокнадуваме попладне. Веќе нема да има заглавување на работа, ќе си имам работно време и се знае кога си одам, под тој услов се враќам таму, кажав да не очекуваат жртви од мене како порано (не со овие зборови, ама ме сфатија претпоставените) Бидејќи специфична работа имам и те како сум им потребна, па рекоа нема проблем. Екстровертен тип сум, ми треба динамика како што реков, луѓе, комуникација, инаку чувствувам дека ќе отупам ако секој ден правам едно исто. Се расприкажав, се заборавив. Убава вечер на сите и добра ноќ
Добра вечер девојки! Си реков ај да пишам, да си бидам редовна да не си оставам работа за друг ден, ќе се натрупа Бебе заспа, јас дремам со тел, се мислам дали да си пуштам серија. Откако ќе ја заспијам немам сили за ништо. Едвај туш и садови ако има. Многу е захтевна, само бара некаде да се оди по собиве, за надвор е ремче, не знам како зимава ќе се издржи, зависник е од шетање. Ќе шетаме и тогаш, но не може толку многу како сега, дома не се прибира кај баба и додека сум на работа тие се или во двор, или во парк..Си знае, оди ги зема чевлите и ајде, спремна Обожавам да ја набљудувам додека спие, а некогаш и ми се плаче, толку невина, толку златна душа, дали и посветувам потребното внимание? Како да си ги контролирам повремените испади од типот остави ме сега ова оравам она правам, или, аман бе дете што сакаш веќе итн? Што сака - мене ме сака, да си играме сака! Ама, ете, некогаш и таа страда кога јас сум нервоза..се трудам тоа да биде што поретко. Вечерва се спукав со мм и таа почна да плаче. Толку се налутив и на себе.и на мм, себичњаци, да не помислиме чекај детево слуша. Ќе мора комплетно менување на навиките досегашни, нашите каприци не смеат да бидат причина дете да страда. 100 глупости изнапишав, ај одам да спијам, утре стандард на работа гужви ме чекаат. Добра ноќ мами
@Marmarin da nema zabuni tabelata e godinite na zenata so mesecot na zacnuvanje. Znaci moite godini, bebe zacnato vo juli, na mesec juli pisuva F, i ete go mashko stvarno Pisuva gore kinezite pred 700 god ja pronasle tabelava i den denes se vodat po istata. 93% e tocna ili pak samo taka se poklapa
@Marmarin јас мислам дека таблава е кога го правиш бебето кој месец и која возраст си ти кога го правиш.А не кога ќе се роди. Нека дојде @Mari-Ja нека ни разјасни дилемата. Ако е како што мислам јас точно ми покажува,мене,на јатрва ми и на двете колешки. @kristina.k @Ava.84 среќни најсреќни да сте. Ново немам што да пишам,стандард како секоја од вас дома,работа,дете,куќа,садови,јадење..... Ма не мајки-кралици Мајки-лавици..... Поголеми мажи од сите мажи на планетава сме,кои све обврски дневно ги завршуваме. Треба орден да ни дадат. Ма ние сме Суперхерои Се гледа дека нема што да правам. Мм и синко заспаа измив,суредив и кренав све 4 у вис.И нормално да,ве поздравам. Демек правиме бебе со мм,ама ме извиси вечерва ми заспа Ајде доста ве трујам со глупости Добра ноќ Суперхеројки мои.