Пак јас, пак бебе спие. Ве читам со тортиве, шо толку им се скапи? Нашата 3600 75 парчиња. Слатката маса(јас ја претерав свашта имаше, поклончиња, чоколатца, бонбони, колачи, балони,букви, сијалички, декорација и за возрасни итн) па ме фати околу 3-4000. Значи со се комплет. Се по 15 за сите дечиња па и повеќе од некои работи. Тоа што гледав да ми напраи некој, нема шанса толку богата за тие пари. Него да почнам бизнис и ја ќе треба да сум скапа . Еве ни ја тортата, само место машна имаше круна. И така, за втор роденден помалце тресење.
Цела ноќ борба водевме за покривање ама смрзнувачка беше. Јас покриј, дете плаче, маж трга ќебе, јас покриј, дете плаче, маж трга ќебе...па кога почна да плаче и соблака чорапи, па и ги соблеков чорапите и ја гледам, не можам да заспијам да ја оставам да смрзне па почекав ја покрив, дете пак плаче, маж трга ќебе... Не ми е јасно, не им е ладно на бебињата и малите деца или што е финтата? Јас со ќебе и се разбудив скаменета а оно отскриено цела ноќ... Денов дава малку надеж и зрак светлина позади темен облак. Ја окасни првата дремка па вечер ќе има забава. А тие забави после стемнување ама ич не ги сакам. Ми се легнува во 21.00 како кога си бев примерно девојче. Ми дотекна. @TutiFuti Јас вчера и купив сладолед. Едно дете во парк лижеше и моево шлапка и трча по него да лижне. Се мислев дали е исправно и и купив.
Изгледа сите деца се такви. Јас и маж до врат покриени , он само во шпихозни на долги и бос никако покриен , уште па и долгите ракави му сметаат , ги тегне.
Мојот пред една ноќ го ставив по боди на долги и тенки долен дел пижами дете цела ноќ се будеше. Вчера му облеков боди и дебели пижами спиеше како заклан. Значи различни се сепак јас мојот цело лето си го покривам со бебешко кебенце ретко со тенко кај нас и не беше баш некое многу топло лето.
Дете заспа уште прееска, раат на фемина седнав и ги исчитав темиве Обожавам кога во тишина ќе седнам пред компјутер или телевизор па макар и без врска да штракам по тастатурата или далечинското, се разбира сето ова пропратено со нешто благо сега како што залади треба да се отвори сезоната на топло чоколадо Ова ме опушта најмногу од се Ми треба едно добро средување, откако отиде мм ептен немам време за себе и се забаталив, косава плаче за фарбање и шишање, ноктиве за средување, треба и депилација , на забар се канам две недели да закажам ама пусто се немам време или нема малово кој да го чува , ама пред да дојде мажле морам да се средам, и да симнам некое килце тоа башка. Решив да го изненадам со промените ај се тешам уште два месеца имам додека дојде ќе биде се Во однос на покривањето мојов ич не сака да е покриен и цела ноќ се открива и така спие, ај додека беше топло не беше проблем ама сега откако залади А, да се пофалам дека конечно нарачав новогодишни навлаки за столиците Убав остаток од денот
Не е дека си лоша мајка туку така сме сите кај нас растени,сладолед се знаеше дека строго само во лето се јаде Јас давам сладолед преку цела година, но не беше од секогаш така. Малата ми беше околу 4 или 5 год. грлото црвено жар и темп.40 и со ништо не спаѓаше и нормално ја однесов на брза помош,покрај медицината што и ја дадоа и дадоа замрзнат сок и сладолед,јас се шокирав и и велам на сестрата како бе замрзнати работи на болно дете давате? И ми одговори дека за воспалено грло и висока темп. се дава ладни работи за да спаднат а не топол чај,и и кажав ок ти ваљда знаеш по добро од мене и од тогаш во наша куќа се јаде сладолед 365 дена во годината Поздрав мајки секогаш ве читкам
За ова знам сличен случај другачка во Америка со синчето се изнамачи со Тт и му дале сок од јаболка како сладолед замрзнат и дете спуштило тт. И јас ќе му давам се додека има во маркетите. Па и со него и без него некои вируси нема да ги промашиме.
Од раѓање се со вреќи за спиење моиве, сите три. Поштедена сум од тој дел откри/покри. Менувам летни зимни и решен проблем. Давам и сладолед кога се здрави, без кашлица, независно од сезона. Уствари и без да дадам ќе си зедат. Пред некој ден тишина а двете ги нема. Срце ми запра, кој знае што се може да направат. Први дестинации за проверка ми се кујна и веце. Двете скрстени на подот пред фрижидерот, отвориле вратата(долната, на замрзнувач) отвориле фиоката, буричкаат бараат сладолед.
Jaс давам ладно и сок и млеко. Сладолед правам домашен само од чисто овошје, и јаде. За ларингит мора ладно и никако топло. Купечки не давам , ми е страв.
4 godini. Krs ne viden. Sungerot kaj sto se sedi cel se izdeformira I materijalot na povrsinata e kako sobran. Plus nesto krcka ko da e skrseno. Eve slika, mislam se gleda. Cekam da porasnat decata, pa nova da so kupam.
Ау ептен се уништила твојава. Може веќе не го прават тој квалитет како почетокот. А баш сакав да заменам. Ќе си чувам старава тогаш за сега па за понатаму ќе видам.
Дете преспиваше 3 саати со татко и. 3 саати средував играчки. Една 120 литарска вреќа ја фрли в со играчки, рибав под и се наредив сеа можам да спијам мирно. 3 машини садови, машини за перење... Одма се гледа дека е подобро дете Маж ми не е романтичен. Другар ми е јас па ич. Ама, станува рано за да ме однесе на работа, јас секој ден му правам салата со ракија, ме гушка за поддршка, чува дете за да одам на викенд од работа, јас го оставам да спие за викенд подолго, он вари кафе и за мене, му сложувам еден саат чорапи, он иде да ми изгаси ламба кога заспивам.... Тоа ми е доволно.
Јас се крстев на времето како мала кога дојдов овде и кога во ноември/декември јадеа другарките сладолед во барот кај што се збиравме, па пројадов и јас нормално, со капа шал палто битно јадев сладолед. Се сеќавам вечерта прв пат пред да појдам македонија откако се иселив беше околу 25 декември и јадев сладолед. Па ми стана нормално. Овде има секогаш и секогаш се јаде. Во англија детето на пеијателите кога горело со 40 темп дошла брза помош го соблекла на памперс и им рекла на родителите дајте сладолед, детето го изело симнало темп и се легнало. Толку од темп биднало. Јас уште од бебе на малиот од некаде и месеци му давав к млеко ладно од фрижидер, пие вода од фрижидер и ден денес, јаде ладен јогурт. Баш преска јадеа сладолед со маж на 12 степени. Во мк мајка ми болна легна кога виде дека давам к млеко од фрижидер. И јас сум таква уствари и маж па и со детето така постапувам иако имам критики од околина, само баба ми да е жива и здрава ме подржува, вика "керко туго боже ние не сме знаеле деца да чуваме" од дома не ве изнасавме со 300 ќебиња и волнени работи на вас еве од што сте плакале сте сакале свеж воздух и памучни алишта јас не знаев вика алал да ти е керко како си го чуваш. Има 80 години баба ми. И така Бевме до лидл пазаравме, со ниет бев да одам до молот ама немавме време па се вративме дома, до сега бев на нозе од сабајле, ручеци 100 на број, сега ми текна дека на маж храна не му направив за утре ќе треба пак да станам да смотам некое сендвиче и овошје зеленчук да тутнам. Конечно цела ноќ ќе сме сите на купче не паметам од кога маж нема поспиено до зори откако тргна на работа. Од утре јово на ново со рутните се до сабота, размислуваме да одиме до Верона да прошетаме малку, ќе видиме како ќе биде и како ќе сме расположени. Недела да чекам пакет . Уствари мислам дека за некоја недела ќе одиме до македонија имаме една неодложлива обврска. Мене не ми се иде многу ама мораме плус морам да си земам се, немам зимно ништо а застуде. И мојот се открива откако е роден и е саклетџија голем. Спие во вреќа откако е роден ама сеуште не ми е за вреќа времево, не знам може треба да почнам да го ставам ама собата се затоплува ноќеска бааги. Само јас сум таа што се покривам од сите страни да не има дупче што ќе фура и пирка маж ми и дете немаат гајле голи си се добра ноќ.
Еве и јас да се пријавам од работа. Сабајле трчај насекаде, па конечно симнав едно гајле од мене, се сомневаа на нешто среќа резултатите супер излегоа, баш како што требало.... Ова почнав сабајле па да се надоврзам Почнав со вежбање Еден час, само за мене Следна е косата.Потоа ноктите. Мора едно по едно Синко синоќа не спиеше. Ме зафркаваше, ќе го легнам, се смее... 2.3 пати така, потоа го оставиц се ветеше во креветчето а јас дремнав едно 40 мин И сега едвај заспа, ама маж ми е крив. Фатил попладнето дури бев на вежбање го успал, спиел саат и пол. Сабајле една дремка од 2ипол часа, една 1ипол плус оваа попладне, што ќе спие! Сакав уште да пишам, ама со едно око мижам Добра ви ноќ Емка се надевам добар е бејби
Фала ви на сите за честитките. Со едно око пишувам, до толку ми се спие. Облековме дебели пижами толку е ладно денес, наеднаш падна температурата. Неспремна ме фати со алишта, па утре планирам да прередам плакари, да средам есенска-зимска облека. Малово настина, засега носот му течи и очите солзат, ако е како секоја сезона ко ќе се менува ќе почне и да кашла наскоро. Се надевам обична настинка е. Поздрав до сите и добра ноќ.
Добро утро Денеа празник,нека е за многу години. Дада веќе е во градинка а синко со мајка ми се чува,дојде пред една недела да не изненади ни спремила зимница о дојде жената ,баш убаво од неа си апнавме тазе ајварче и секако мм слатко ќе поседи уште месец дена. Многу теми имате разврано ама во следен пост ќе пишам ,немам толку време ,денес во план шетање во трговски ми требаат некој работи за ќере и за поклони. Убав ден
Добро утро и среќен празник. кафе кој е за нека зема. Што прочитав една смешка за кафето германска.Не ги разбирам луѓето што на работа го пијат првото кафе .Не знам како стигнуваат до таму Јас сум од тие.На гладно кафе не пијам.Си старам од гастритис па ми е страв. Малата ја однесов на градинка пак плаче кога ја давам.Стресот од мк никако да помине.Ама подсмирува малку.Таа најстарата воспитачка кажа како веднаш се смирува кога ќе и дадат некоја играчка не е страшно. За сладоледот почнав од оваа година летото да го давам.Пред градинка доаѓа камионче и сите родители им купуваат на дацата и нормално и јас .Малата вика ајс ајс бејбе кога ќе го види.За мене не е проблем и зимо да го давам.Мене кога ми се јаде си јадам иако сега пазам де шеќер е Ако сака малата има во фрижидер мм си купува редовно. Еднаш кога бевме мали сестра ми поголема и по глупостите и сакаше да си игра ама јас болна со температура и болно грло ,беше зимо и ми купи сладолед, го изедов и знам дека грлото не ме болеше веќе.Кога и кажавме на мајка ни не караше како ќе сме биле поболни и се чудеше каде ли сме го нашле За покривањето е катастрофа малата.Не сака и не сака.Мислам од тоа ми настинува највеќе.Летото јас нон стоп се будев и ја покривав, а таа за 3 секунди се будеше и откриваше.Па си спиеше откриена.Сега гледам со тенко ќебе да ја покријам и седи мирна.Вреќи користев до лани пробав пред некој ден не сака не може да скока по креветот Леле пак реферат излезе .Поздрав и убав ден на сите
Nie zaedno ke slavime rodenden i mene mi e vo nedela, a na maze mu e utre i nie zaedno si slavime so edna torta vlaski parovi sme si Jas resiv na maz mi da mu podaram torta od 30limenki pivo bidejki polni 30godinj plus ke mu kypam nekoj ubav dzemper Dobro utro kafeto od mene sabajlevo Jas na rabota odvaj gledam sinko sinoka nesto ne spiese priplakuvase se vrtese prevrtuvase nikako da probijat tie zabi Sabajle go ostaviv da pospie Pa nakaj 8ipol - 9 ke go odnese tato vo gradinka. Na roditelska vo gradinka super pominav zadovolna od ucitelkite mnogu ubavo se iznamuabetivme objasnjja se kako go pominuvaat denot tamu se na se super bese. Kalendarov za mene tocen, bidejki mnogu sakam zensko spored Kalendarov na 31 god. vo skoro sekoj mesec Vika deka zensko se fakalo, pa posto vo nedela polnam 31 ke se fakam na rabota da napravime zensko Moram da odam majki posao zove, ubav den na site
Добро утро. Седиме подвиткани со дете,тој гледа цртани ,а јас четкам во тел. Ладно многу утрово,кога се разбудивме температуеата во соба беше 18 степени,а надвор околу 2 степени.Веднаш пуштив греалка и нека гори,туку да ми беа борите наместени на камин ке го запалем ич не се мислев. Вчера бевме излезени до чаршија уште некој партал купив за синко.Потопло ми беше надвор на сонце отколку дома. Потоа појдовме до кај вуко ми на ручек,таму беше и тетка ми,а и маж дојде од работа да не собере.Дете заспа,ручек му правив и кафе на рајат испиено со мајка и тетка. Вчера ме застрвивте со кофтињата,тек дури во сабота на ке бидат на мени. Денес празник се пости,а и утре е петок си постам во петок откако дете се роди. Да одам да спремам доручек за дете се читкаме во текот на денот.