Добар ден мајкички Да почнам од најбитното. Купив теписони и стази Сабајле мм ми собра кола, ама вети ќе дојде до 10ч, ќе ја остави и ќе си го зеде комбе. Па дојде, се спремивме со бебе и низ врата Имав на ум уште една продавница да прочешлам ама ми стана жешко, се склетисував, гледам саат, ќе каснам на бебе за дремка/ручек, па се заинатив и избрав Уште малку да им ги помакнев теписоните мислам дека продавачките на клоци ќе ме изнесеа, немаше кој не им го пофатив и помакнав, може и ради бебе беа до крај љубезни, а може и се навикнати У секој случај 1.5ч им окапав у салон па освен мене не ни влезе некој друг, па само и досадно ќе им беше, нели Првин избрав едни два модела, слични, ама му ги пуштив на мм на месинџер и рече многу шуткарски биле Па му пуштив уште два, па ај и уште еден и ми се јави да ми каже пак дека што сакам тоа, имал работа, а и сеедно му било Другачка уште рано сабајле ме извиси, а она демек требаше да ми помогне во избор, ама продавачките ми помогнаа И сега наместо да си ги качам и да ги видам убаво на лице место, они уште дремат у кола Ама ако спие бебе, да се дочисти и таман ќе постелам Реков и стази купив нели, епа ги преполовив гостите за бдејот, покажав заби и објаснување дека ,,збиротници,, уствари тетки, на бебе баби не ни требаат. Па наидов на разбирање Од 90че ќе има 45, уствари и 3ца се спорни, јас викам не, мм вика глупо било, а не заслужиле да ги поканиме, ама ОК 3ца ќе сварам, 45+ ми беше непоимливо Мм кога ќе дојде мана ќе најде обавезително нек му стои! Едвај чекам да ги наредам и да пуштам бебе да си шетка И пак отеков со теписони Каснав малку ама гладна сум, ручек нема па ќе се нарачува пастрмајлии, ама прво мм да дојде од работа. Ми се јаде нешто блашко, па може за да почастам ќе сплескам крофни. Некој ги спомна погоре па ми се пријадоа, иначе имам некои колачи ќе отворев Друго треба машини да пуштам, да крстам, аууу крај нема со алиштава, аман веќе И тоа, бебе нани па ај и јас да одморам малку Убав ден, гушкајте малишани
Со здравје користење Емке, знам кој мерак е! @emkaemka И јас се загледувам по едни скапи теписони во еден дуќан преку фејсбук, едвај чекам да реновираме, а далеко је море! За роденденот браво што си ги стегнала Јас се сеќавам се заинатив и не поканив никој што не ми дојде на повојница. А многу блиски. Ако се почитуваме, да се почитуваме до крај, нели!?
Нели!! Татко ми се две деца. Епа на тетка ми само ние сме и внуки, јас и сестра ми, бебе и е прво внуче. Епа бебе има 10м и она уште не го видела а има и 5деца, мои први братучеди, исти како мајка им, па × 2, тоа ми се 12души, плус 2деца, на кои сум била на повојница кои ниту дошле, ниту честитале, ниту очи му виделе на бебе. Баба ми е на 5мин од мене, идат на 2-3недели, како никогаш не им текна да минат и од овде На мм тетките исто и бетер Плус он има и повечко, епа ги скративме сите и -45 души излезе
Добар ден мајки. Цело време пишувам од телефон и затоа не кажувам се, навикната сум на телефон и компјутер ретко отварам , ама еве сеа дојде моментот . Бебе нана , прееска го изморивме , беше излезен со свекор ми , па он го врати , јас само се облеков и пак на шетање , што да правам времето е многу убаво. Една другарка ме викна на гости и она е со бебе , ама ја одбив не ми се седи дома ми се шета. Пред да поминам на друго да ве прашам. Прееска кога го зема свекор ми малиот да го шета знаете ама шубе чувство ми дојде . Празно го нема бебе и некако многу лошо , дури и почнав да си плачам дали ви се има така случено? Забегувам малку нели? Уствари не е ни чудо во пмс сум . Вчера пред да легнеме му викам на мм дали кога ќе имам второ дете ќе го сакам колку ова , оти му викам мислам дека оваа љубов неможам да ја поделам , он ми вика ваљда тоа спонтано си иде , кога ќе дојде на свет другото. Инаку тоа не ни е ни во план сега , имаме некои работи , кои што ни се доста битни за понатаму да ги средиме , така да мислам дека тоа ќе почека. Друга работа , имам уште еден испит ама на едно место ми понудија работа , и во договор со нив реков доколку би прифатила , дека би почнала од декември дека порано неможам. Првично ми беше бебе да почне да оди во градинка , ама изгледа нема да оди. Ќе го чуваат една недела баба ми , една недела свекор ми , свекрва ми не ја ни кажувам пошо она не го чува се шалам малку. Луѓево одма прифатија така да морам да почнам полека да се одвикнувам од цел ден поминат со бебе и тоа многу , уствари премногу ме растажува. Со мм вчера се спукавме , некогаш знае притискот не 200 , 500 да ми го качи значи . Од сабајле се улизува ама нема да му помине , му кажав ручек денеска нема , што сака нека јаде. За бебе секако дека направив . Душа на мама цел ден да му даваш , цел ден ќе си ручка . Леле колку многу се распишував. Од сега ветувам дека почесто ќе го користам компјутеров , атер за фемина . Среќни родендени на сите дечиња и сите мајки што славеа. На сите болни дечиња побрзо оздравување .
Не е страшен мине за 3 дена.Имаше и кај нас во градинка лани.Па цел лист што да јаде детето прв ден што втор ден што трет ден Едно може да има само еднаш пролив друго неколку пати трето да се исцеде.Секое дете е различно.Течности е најбитно.Минува без терапија. Добар ден Се враќам од работа, малата антибиотик доби утрово и се чува со тате растечено уше и црвено грлце.Температура 37,8. Јас конечно купив ваучери за старите воспитачки и се надевам да им ги однесам утре оти сТрам ми е веќе Не сум спиена само во мама сака малата кашла ама штом почне давам вода на секое кашлање и така се смирува. Сваќе @TutiFuti деца.Што да им правиме кутри се измачија, а нас уште потешко да ги гледаме како се мачат , а не можеме да им помогнеме. Туку и јас имам ајвар си купив од мама'с За правење имам помагано на свеќи , мајка ми правеше кога бевме мали еотен и после си купуваше. Чекам другата сваќа @24.07 да прати некоја тегла на снајка де Ајде мајки доста тропам глупости стигнав дома да гасам тел. ново правило тел дома не чепкам.Да видам до когаУбав ден
Ако тебе ти паднало тешко шо свекорти го изнел на некое време на шетање тогаш прашај ме мене како ми е јас го оставив моето дете 5м 2000км. Незнам дали уште малку ќе полудам и малку покасно Да се наречам лоша мајка или пожртвувана А јас кога сум во пмс е тогаш сите бродови ми тонат и на ваа моја состојба паѓам во депресија Но пак станувам и продолжувам таму дакеку ме чекаат едни очи рачиња мали
Да ти кажам искрено неможам ни да замислам колку ти е тешко , и не не си лоша мајка никако. Ти за доброто на детето си отишла и ја доживуваш оваа болка. Мисли позитивно. Извини ако те навредив со постот.
Koga imaat proliv ili povrakjaat, supa solena da jade, da bide kako za vas na vkus i blago da jade. Toa nas ni preporacaa koga maka macevme so prolivot. Plukja cista, uvce vospaleno, nos tapa... Kako ke odime vaka na gosti ne znam... Odam da srknam supa so dete. Vecer so kafe referat ke pisam. Ubav den!
Кој пие кафе нека стави и за мене. Гледам бамји на телевизија и ми се пријаде...кај ги има сега ? За ручек пиле со компири и салата цвекло и морков. На времево неможам крај да му најдам, сабајле сонце грееше, сега залади. Ми се јаде нешто благо, дајте идеја што да правам. Друго нема ништо ново, алишта прередував, па правевме шопинг и сега да видам уште за малово што ќе фали и конечно да почнам да се спремам за новиот член
Добровечер Не стигнав да се пријавам денски, прв ден денес на работа после породилно Убаво поминав де, се испоздравив со сите и се затворив во канцеларија Ништо посебно не правев, истражував малку, многу нови системски промени вовеле, па скролав низ мејловите и така. Мм сабајле ми праќаше слики од бебка и клипови, како гуга и се смее, а мене солзи на очи ми дојдоа зошто ова е прво утро да се разбуди без мене, а и јас без неа Нанаше кога станав, дека покасно се буди за млеко. Не си ја бубнав пред да одам и цел ден мислев на тоа Многу ми фалеше, едвај чекав да си дојдам дома да ја видам. Па кога ме виде, кога почна да се смее на глас од среќа и да вика, абе леле колку ја сакам! Некогаш се прашувам дали е нормална и возможна толкава љубов, од каде извира и ми ја преполнува душава. Дали станува полесно да оставате бебе со тек на време за на работа? Јас ќе пукнев Денес ручек нема, јадевме од 7-ца Свеки не стигнала да направи дека чува бебе, па силом прилике мавнав пола хамбургер, а другата половина мм, и плус неговиот Ништо паметно немам да кажам, да ве поздравам само и да си се пожалам колку ми фалеше бебе денес Убава вечер на сите
Добро вечер Деновиве турбо па и немам многу време за фемина, утре си одиме со синко домче доста бевме на гости, јас би уште да седам да не беше мајка ми толку напорна, притисокот ми го крева секој ден, епа доста беше ,од утре раат со синко, може ќе ми е тродупло потешко сама ама барем раат ќе ми е душичката Октомври започна за никаде, грло од сабајле ме боли се надевам нема да испонастинам, сабајлево се расправав со една недоквакана во аптека , како бре вработуваат такви прости Со мажле цел ден се немам чуено, уште не е прибран од работа, со душа го чекам да дојде да помуабетиме малку Малиов белаџија ги изгуби далечинските од двата телевизора, ко во земја да пропаднаа, никаде ги нема, утре пак ќе превртам се , се надевам ќе ги најдам инаку тешко мене кој ќе менува на телевизорот цело време Го расипа и полначот за лап топот па сега ќе си дремам на мобилен само Некогаш навистина е премногу немирен и едвај се справувам со него Постов цел жалби Убава вечер мајки се читамее
Добри вечер мајки. Конечно имало кревет и за мене сега дури седнувам.Цел ден напорен... Работам а дете се плетка околку мене или заминува негде да неможам да го видам што прави.Викав по дете не таму,не ваму,а што да прави да седи до мене?Е неможи да седи мирен и да гледа.Сепак е дете и сака да истражува да буцка секаде.... Да се занесува да оди со рацете во џебови и на крај пак го срини носот падна дирекно на нос.А само што му помина,но овој пат е малку фала му бога. Па и пиперките за во замрзнувач стигнаа,но Господ да и даде на свеки здравје таа ги испечи јас ги пакував.Но за жал лути оган да неможам на дете да дадам но сабота ке купам колку за него ке испечам. Ајмо на топол ајварот има и сиренце носете само топол леб и да мачкаме или да сркаме. @Ava.84 За снајката,душа давам па не некоја тегла ајвар. Одам мајки дете да спремам за нанкање,ср надевам нема да се биримр до 10.А и на мм да се јавам да видам до каде е уште го нема да си дојде.
. Се натезаме со синко цел ден да јаде. Кашла буфта до 100 и назад. Мене ми се спие , а тој мамо дај тоа дај она.... Бевше и дедо мраз малку денес барем додека се занимаваше со тоа тој на раат си средив плакарите и си ги прередив алиштата зимски сменети со летни. Доста беше лето. Има денови кога е премногу напорен но некогаш е стварно срце. И на нас неможе да ни се погоди детето да ни биде програмирано како од книга бидејќи такви деца од книга дури и не постојат. Денес пратив другачка до батерфлај куманово па неможела да ми земе тоа што требаше пошто не се плаќало со картичка . И така си останав разочарана. Вчера некој паметен ми го скршил ретровизорот додека бев со мали во аптека значи не бев да гласам на референдум и одма се покажаа колку мозок имаат. Сега ќе го лепам пари за нов не ми се дава... Ајде уште едно саат време синко нека се предаде да заспие пошто капсав веќе. Добра ноќ.
Дојдовме до кревет. Не се предава ама ќе се предаде додека пишувам. Преска таман се облековме, земав ташна да излеземе и кога да отклучам оно заврнало, среќа голема претходно што не излеговме.. си реков да свртеме така круг два до некаде без количка оти депресија ме мавна.. ама пустото ништо се вратив соблеков и ајде на кревет па лежевме гледавме песнички, па чат пат он стануваше и си играше со некои играчки, па се гушкавме и така помина денов. Убав да речам дека домче на топло, надвор сеуште врне.. никако маж да начекам дома кога врне денес на пат остана.. Па и него го мислам како му е што ли прави дали му е добро А он вика добро му било супер глава одмарал Помина денов туку.. Еве го душичето заспа во мене, ќе го клацкам уште малку иначе кога маж е дома ретко го клацкам, вчера сите заспавме така, јас си го гушнав и капут. Туку имам јуфки ајвар тегли апчиња и чоколино за бебе од мк. па дегустираме по цел ден.. Маж преска прашал и му дале 8 дена вика за 4 ќе сме иделе и врнале, знак прашалник е тоа како ќе биде.. Можеби и нема не знам. Чуден е животот. Јас секогаш велам, денес си горе утре можеш за 1 минута да си симнеш доле. И стварно е така и тоа секојдневно и за секого. Куп падови, мир се нема тоа е сигурно ама вреди да живееме за среќните мигови и да уживаме во среќните ствари, да се радуваме на малите нешта. Времето ми се чини брзо лета.. Добра ноќ.
Evo mene. Na brzina da pisam oti... Ke procitate podolu... Denov oktomvriski ponedelnik, kako si letaat denovi... Posledna rabotna nedela vo firmava, pa konecno ke zdivnam i zivnam. Veke prakjam cv ja i mislam deka sum na dobar pat. Ima mnogu opcii samo se nadevam nema da pogresam i ke ja izberam pravilnata. Koleskata i dalje nisto ne raboti, pa denes do 1h ni kafe ni dorucek imav koga da si kupam. Vo 1.20h otidov na pauza od 7 ipol na rabota,prvoto kafe vo 3 ipol, eve sega vtoroto e na red. Denes bev do 3h na rabota, oti nemase dete koj da cuva. Ostana maliot doma so mm, nr go pustivme vo gradinka bidejki bea na pregled, pa cekavme dr so ke kaze. Mm imase biten sostanok vo 15.30h, a posle toa na rabota prodolzuva, pa morav da izlezam porano. Na koleskata sekako ne i bese drago, ama znaes, ne znam dali ke uspeam da zavrsam do 3h jas za ti da odis porano. Vikam zatoa na vreme ti kazuvam vo 8h sabajle, Ili ke sedi maliot tuka so mene do 4 ili ke si odam vo 3, nema treto. Pocituvaj sto sum dosla, a sum mozela na bolovanje da sedam doma. Ti prst, oni raka. Ne mozam da se zamaran poveke. Na kontrola, doktorkata rekla nema nisto na plukja, samo da iskasluva mora, pa dala sirup od tegavec 3 pati dnevno da pie. Uvceto edno crveno i preporaka 3 x 2 kapki operil obavezno. Ne znam zasto ona misli deka ne sme stavale kapki ovie denovi ama ok. Napraviv tecnost od luk i maslinovo pa mu kapnav vo uvcata, priroden antibiotik so vikam moze ke e poarno. Odma podrugo dete, valjda pomaga... Utre ke odi vo gradinka, virus e virus. Jade, spie, kaka, nema temp nema zosto doma da go drzime. Me zima maz so dete od rabota i vika slusaj, doma koga ke vlezes nemoj mnogu da me pcues Haos cela kukja! Nisto ne srabotil osven sto idel po dete i sobiral niz doma dodeka ovoj pak pozadi nego rastural i taka cel den. Aaa cekaj da vidis kako e jas koga zboram Rucek za nas ne napravil, dete rucano, pa doma sto pobrzo koga dojdov. Supa napraviv domasna, srknavme i dvajcata, pa se stokmivme i bevme do market. Trebase vcera da pazarime ama za denes odlozivme i nemase beganje, a tolku me mrzese da tegnam kesi. Se vrativme doma, mali besneese, izede edna ovosna kasha, spremivme koritoto, banjanje, vecera i ete go spie. I Mene oci mi se sklapaat, ama imam premnogu rabota za da si legnam samo tuku taka. Nedelava na shishanje treba da go nosime, mm vika doma kaj negoviot friz ke go nosel ama stvarno ne mozam da se raspravam tamu so dete da go drzam dodeka pishti, da mislat go koleme. Ovde veke site ne znaat pa na eden sram pomalku sme Posle koga iskacame od frizernica, kako pominuvame taka site mu vikaat aaaaaaj kolku si ubaaaaav A ovoj glaven Ete toa e mami. Nadvor vrne, pritisokot mi e epten padnat djabe i kafe i coca cola. Ajde da stanuvam dodeka ne sum zasoala vo dnevna. Ubava vecer imajte
Да ве поздравам и јас Успавме деца ние се спремаме филм да гледаме. Деновиве многу шетање, еден ден и до холандија, се подновивме и спроведовме. Моментално средново е страшно. Си го изгоре рачето. Тенџерето ставено на маса, на еден метар оддалеченост, јас додека отидов најмалото да го зедам и седнам на хранилка, она се качила на маса и го залепила за тенџерето. Денес бевме на преврска. Уште има оток. Упут за во болница, да сме пробале утре термин дали ќе ни дале. Втора дешавка дедо и ја оставил вратата отворена(холандија бевме само со најмалото, големата имаше јавање а средново и оно се радува, па ги чуваа со свеки). Утрината во хаос, додека ние се спремиме, деца спремиме, ташна за по пат, свекор рачунајќи дека полна куќа народ се симнал доле и оставил врата отворена. Ние рачунајќи дека ако ништо друго дека вратите од кујна и веце се затбворени вршиме другите работи и наеднаќ чув страшно вриштење од ходник. Од горе гледам дека истегнато на скалите на долниот спрат. Целата се следенив. Имаше уште две вакви ситуации, за среќа помалку страшни, но мислам дека остарев 10 години. Како ќе ги довардиме не знам. Маж одбра филм. Мирна ноќ на сите.
Успав бебе од прва. Прашање е дали ќе се подречам и покаам за првава реченица. Денес имав убав ден. Го сакам Октомври. Ја сакам и есента уствари, а и ја сакам ради Октомври. Убави работи секогаш ми се случувале на есен. Свадба исто правевме во Октомври. Се запознавме исто на есен. И со бившиот исто. Јес да е бивш ама спомени убави си останале. Ден како ден, се радувам кога е сончев. Знам дека бар 1 до 2 часа шетаме + седење во двор на најубавото сонце. Дете се изнаспа. Мама се изнаодмори. Детево се научи да поспива преку ден, а мама не се научи. Ама не се жалам, не сум уморна. Грчевите се намалени, бебе си е весело. Од време на време ја фаќаат и ја прават пиперка во фацата. Не знам до кога траат по правило ама сигурно ќе си ги тераме до крај. Маже гушнато, ритуал после заспивање на бебе и него го успав. И јас на крај се успивам со фемина. Постов го почнав од 21.30ч. Бебе не го зареков - си спие. Јас истуширана и конечно на раат си читкам на фемина. Уживанции.
Temperatura 38.4, cajce so med i limonce i nacrtani pred tv. Denes ostanuvam doma, nemam sila da rabotam, da sum 200% skoncentrirana i da ne mislam na dete. Neka mi izvini koleskata, ama ke se snajde. Doktorkata ni e vtora smena, denes ke go nosime pak, uvcinjata sega mu se verojatno bas vospaleni, taka i se odnesuva kako da go boli nesto. Ili ke prepise antibiotik ili ke dadam na svoja raka. Stvarno mislam dovolno cekav da pomine samo od sebe. Deteto e nastinato od 23 avgust, mesec ipol veke. Pred odmor temperatura imase, posle odmor podobar ama so stomacen virus, posle pak temperatura, pa pomina posle 4 dena i eve sega pak. Sto e dosta, dosta e. Nitu ednas ks ne me pratija da napravam, osven koga bev samoiniciativno, taka ke bide i denes, prvo ks ke odime da napravime pa na lekar. Inhalacija od sabajle napravivme so fizioloski, pa noseto kako reka si tece. Dusice kako mu e maka aman veke. Izvinete kafe sto nema deneska, a bi piela koga bi se odlepilo dete na sekund. Maka mi e koga pisuvam vakvi postovi, Izvinete ne sakam da sum negativna, ama ete, polesno e koga ke se iskazes... Ubav den majki!
Добро утро мајки! за сите болни дечиња,да оздрават побрзо. И никогаш да не се разболуваат.Јас стандард пишувам од рано наутро додека трае тишината во куќава. Имам алишта на тераса,алишта за перење,садови миени во машина,други за ставање,ама си седам,утрава ми се едини момент само за мене.После заедно со деца ќе работиме,бар занимација ќе им биде. Плус сега ако тропам,ќе ги разбудам,нека си поспијат.Големото уморно од школо,малиот вчера не преспа преку ден,па сега изморен. Вчера по болници,на ехо,па ајде и цтг ми направија,се е ок фала му на бога,и најверојатно ќе купувам розови алишта. Кон средина на месецов крајните брисеви,крвна слика,и лека полека пакувам торбата,зашто малку и понапредно бебушко си било.Да не не изненади бааги пред термин. Денес убаво временцево,ни жешко ни ладно,нек си стои вака. Убав ден !